Home » , , » «Βία δεν είναι που μας κλέβουν την ζωή;» (Βίντεο)

«Βία δεν είναι που μας κλέβουν την ζωή;» (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 | 11:38 μ.μ.

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ότι θα βρεθεί κάποιος απ’ το πολιτικό προσωπικό των αστών να απαντήσει στην ερώτηση που διατυπώνει με σπαρακτική φωνή μια απολυμένη καθαρίστρια: «Βία δεν είναι που μας κλέβουν την ζωή;».

Αυτοί είναι τόσο παχύδερμα που μόνο να παπαγαλίζουν την κασέτα «περί διάσωσης της χώρας» καταδικάζοντας τους κατοίκους αυτής της χώρας στην μιζέρια και την εξαθλίωση για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων αφεντικών τους.

Δεν υπάρχει άνθρωπος της τάξης μας που θα μείνει ασυγκίνητος από τις λαϊκές κραυγές που ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε.

Το ζητούμενο είναι αυτές οι κραυγές να ενωθούν και να γίνουν ένα οργισμένο ποτάμι που θα πνίξει μια δράκα πλουτοκρατών που μας καταδυναστεύει μαζί με τα πολιτικά τσιράκια τους.


«Μορφή θεσμικά αποδεκτής βίας αποτελεί η φτώχεια, η ανεργία, η απειλή της απόλυσης, μορφή βίας αποτελεί να ζεις με τον τρόμο της επιβίωσης. Μια βία όμως που τείνει να πάρει τις διαστάσεις ενός "φυσικοποιημένου" κακού, μια βία που δε θα ποινικοποιηθεί από κανένα δικαστήριο και οι δράστες της θα απολαύουν μια αδιατάρακτη ασυλία».

Φωτεινής Τσαλίκογλου - Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου


Την παραπάνω σύνθεση την βρήκαμε στην ιστοσελίδα tvxs
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

18 Οκτωβρίου 2013 στις 10:03 π.μ.

Καταδικάζοντας την “καταδίκη της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται”

“Αν ένας ηγεμόνας χρησιμοποιεί την εξουσία του εναντίον του λαού του, τότε ο λαός έχει το δικαίωμα να τον αντιμετωπίσει με Βία. Ο σωστός τρόπος για να αντιμετωπιστεί η παράνομη βία της εξουσίας είναι η ίδια η Βία.”

Τζον Λοκ Δεύτερη πραγματεία περί διακυβερνήσεως

Η κυβέρνηση μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποφάσισε να παρουσιαστεί ως ο εγγυητής της δημοκρατικής νομιμότητας, ως «κέντρο» κι έστρεψε, έπειτα από ένα χρόνο καταστολής του «αριστερού άκρου» και της αντίστοιχης ακροδεξιάς κι αντικομμουνιστικής ρητορικής, την κρατική ισχύ προς το «δεξιό άκρο»..... συνεχεια εδώ: http://wp.me/pryYN-1pg

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger