Home » , » Η κυβέρνηση στοχοποιεί Αριστερά και λαϊκό κίνημα.

Η κυβέρνηση στοχοποιεί Αριστερά και λαϊκό κίνημα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 | 3:29 μ.μ.

Πηγή: "Πριν"

Μέτωπο για τις δημοκρατικές ελευθερίες

Απαγορεύεται στο λαό να μελαγχολεί για την ανεργία και τη φτώχεια. Απαγορεύεται να αγωνίζεται για το μισθό, το περιβάλλον, την παιδεία και την υγεία του. Επιτρέπεται μόνο να χαίρεται από το σαξές στόρι του Στουρνάρα. Όποιος παραβιάζει αυτά τα τρία διατάγματα που ανακήρυξε ο Σαμαράς με την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, αναλαμβάνει δράση εναντίον του η ΕΥΠ. Παρακολουθείται, συλλαμβάνεται, παραδίδεται στην ΕΛΑΣ και καταδικάζεται από έκτακτα τηλεδικεία για «σύσταση εγκληματικής συμμορίας», «υποκίνηση σε βία», πιθανόν και για «κατασκοπία» και «εσχάτη προδοσία», με τους νέους νόμους Δένδια.

Η κατεύθυνση αυτή επιβεβαιώνεται από τα δημοσιεύματα για σχεδιαζόμενες προβοκάτσιες κατά της Αριστεράς και του λαϊκού κινήματος, από τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς της ΕΥΠ. Έτσι, αφού ο δίκαιος μαζικός αγώνας των κατοίκων στις Σκουριές διώκεται ως «έγκλημα», στη συνέχεια θα κατηγορούνται αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ ως «ηθικοί αυτουργοί»!

Μακιαβελικό και το σχέδιο στοχοποίησης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Μηχανισμοί της ΓΑΔΑ και της Ασφάλειας, μαζί με πολιτικούς τύπου Πάγκαλου, επιχειρούν να την «συνδέσουν» με το πραγματικό έγκλημα στη Μαρφίν, που αντικειμενικά είχε το χαρακτήρα προβοκάτσιας κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος, όταν είναι σε όλους γνωστό ότι τέτοιες εγκληματικές πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με την ιδεολογία και την πολιτική της. Παράλληλα, στο στόχαστρο έχει τεθεί έμμεσα και το ΚΚΕ, επειδή στο πρόγραμμά του μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Σε επαγρύπνηση και περιφρούρηση του μαζικού κινήματος και της Αριστεράς από τις προβοκάτσιες καλεί το ΝΑΡ. Επισημαίνει ότι αυτή η κατεύθυνση δεν πρέπει να οδηγήσει σε αναδίπλωση και ενσωμάτωση των αγώνων, ούτε σε δηλώσεις νομιμοφροσύνης και σε φοβική στάση της Αριστεράς απέναντι στις ανατρεπτικές τάσεις του μαζικού κινήματος.

Καλεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις δυνάμεις της μετωπικής συμπόρευσης για την ανατροπή να πρωτοστατήσουν στην κοινή δράση με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στο μαζικό κίνημα για την ήττα των κυβερνητικών σχεδίων και του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. «Κίνδυνος για τις λαϊκές ελευθερίες από το δόγμα των δύο άκρων», εκτιμά και η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας – ΚΕΔΔΕ, η οποία, μαζί με άλλες κινήσεις, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για μία μεγάλη δημοκρατική, αντιφασιστική, αντικυβερνητική διαδήλωση.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 17 σχόλια

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
13 Οκτωβρίου 2013 στις 4:05 μ.μ.

Ολοι μαζι σε ενα δημοκρατικο τσουβαλι.Μαλιστα! Για να ρωτησω κατι ρε παιδια.Αληθεια,μπορεί να συνυπάρξει ΚΚΕ και μειγμα διαχείρισης του καπιταλισμου δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ? Πως ολοι μαζι γαμω το φελεκι μου.Ειχε δικιο ο συγχωρεμενος ο Καππος: Να δουμε στο τελος ποσοι θα μεινουμε πιστοι στην κοσμοθεωρία μας.

Ανώνυμος
13 Οκτωβρίου 2013 στις 5:10 μ.μ.

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΕ, είσαι μπολσεβίκος μόνο κατ' όνομα. Προφανώς αγνοείς την πολιτική συμμαχιών των μπολσεβίκων, γι' αυτό λές τέτοιες ανοησίες. Κάτσε διάβασε κανένα βιβλίο, μελέτησε Λένιν, εγκατέλειψε το σεχταρισμό σου, και έπειτα μίλα!

Ανώνυμος
13 Οκτωβρίου 2013 στις 5:43 μ.μ.

Πολύ σωστά τα λέει ο Μπολσεβίκος.
Που να χωρέσoυν οι οφφ σορ,οι επιχειρήσεις τηλεφωνίας οπως η μινιπριτσιφόν,τυποεκδοτικές επιχειρήσεις και δεν συμμαζεύεται σε ένα τσουβάλι.
Οσο και να τα στριμώξεις πάλι θα εξέχει καμμιά υπεράκτια και δεν θα κλείνει το τσουβάλι.
Καλύτερα λοιπόν το τσουβάλιασμα του Περισσού με το καθεστώς.
Σίγουρα πράματα και εξασφαλισμένα κέρδη.
Ταλεγε και ο Κάππος,και τον έφαγε το σκοτάδι τον συγχωρεμένο.

Ανώνυμος
13 Οκτωβρίου 2013 στις 6:20 μ.μ.

Σιγά που το ΚΚΕ δεν είναι μείγμα διαχείρησης του καπιταλισμού. Πιο συμβιβασμένο κόμμα με την αστική τάξη δεν υπάρχει. Ποιον χτυπούν τα ΜΑΤ στις διαδηλώσεις; Το ΚΚΕ; Όχι.

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
13 Οκτωβρίου 2013 στις 8:35 μ.μ.

Ο ενας υποδεικνύει τη μελετη της πολιτικης συμμαχιων των Μπολσεβικων.Ο δευτερος τσουβαλιαζει το ΚΚΕ με τις offsor.Ο τριτος γινεται επαναστατης απο την στιγμη που τον χτυπούν τα ΜΑΤ. Πρωτον την πολιτικη συμμαχιων πρεπει να την διαβασεις μεσα απο το κρατος κ επανασταση του Λενιν για να καταλαβεις τι εννοει συμμαχια κ με ποιους.Παντως συμμαχια με τον ΣΥΡΙΖΑ σιγουρα θα τριζαν τα κοκαλα του ΛΕΝΙΝ. Δευτερον: Δεν ηξερα δηλαδή οτι το ΚΚΕ ειναι σοσιαλιστικη νισηδα κ εχει δικους του νομους στην καπιταλιστικη αγορα.Παντως αμα βρισκατε κανενα ψιλικατζη να παρει τον 902 να μας το λεγατε η αλλιως να ενισχυατε το κομμα για να τον κρατησουμε ξεχρεωνοντας τον.Τριτον ξυλο απο τα ΜΑΤ εχουν φαει κ εθνικιστες,αρα κατα την διαπιστωση του φιλου ειναι επαναστατες.Παντως και ξυλο εχει πεσει σε συγκεντρώσεις κ στο ΚΚΕ να σου θυμισω κλιντον,λιμανι κ.λ.π με συλληψεις μελων κ στο ΠΑΜΕ συνδικατο οικοδομων,μεταλλου κ προσφατα εξω απο το υπουργείο εργασιας.Τωρα αν θες να βαλεις μετρο επαναστατικοτητας βαλε κ το γεγονος οτι το ΚΚΕ εχει 1500 στελεχη σε συνδικατα απολυμενα.Πως ειπες? Σας χαριζω λοιπον την συμμαχια με τον ΣΥΡΙΖΑ και εαν θελετε καλο θα μας κανει.

Ανώνυμος
13 Οκτωβρίου 2013 στις 10:33 μ.μ.

ελα ρε ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΕ μη τρομαζεις.αντιφασιστικο μετωπο συμμαχιας θα κανει η αριστερα. εδω δεν τρομαξες να διαχειριστεις τον καπιταλισμο 2 φορες το 1989-1990. τα ξεχασες; ειδικα στην κυβερνηση ζολωτα στρογγυλοκαθισες μαζι με τον αντρεα παπανδρεου και μητσοτακη!! χαλαρωσε λιγο. μη το παιζεις; πονηρος. διαβασε λιγο πολιτικη συμμαχιων του λενιν και μη λες αρλουμπες

Ανώνυμος
13 Οκτωβρίου 2013 στις 11:35 μ.μ.

Μία απάντηση στον ξυπνιτζή @ 5:43: Χθες βράδυ έτυχε να είμαι παρέα μεταξύ άλλων και με δύο απολυμένους της κωλοφυλλάδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ναι αυτής που διάβαζαν μετά μανίας αρκετοί "αντιεξουσιαστές" από ΒΠ και διάφορι άλλοι βολεμένοι που παραμύθιαζαν κορόιδα με επαναστάσεις τους κώλου, "ψαγμένοι" αερολόγοι αντικομμουνιστές, "διανοούμενοι" αγράμματοι που είναι για πολλές κλωτσιές κλπ συγγενείς. Είναι ακόμη απλήρωτοι οι εργαζόμενοι για τα δεδουλευμένα του διαστήματος Ιούνιος 2011-Ιανουάριος 2012 που έκλεισε και τους άφησε απλήρωτους, δίχως αποζημιώσεις, δίχως ασφάλιση κλπ. Το μόνο που κάνει το αφεντικό είναι να τακιμιάζει με τις κυβερνήσεις πώς θα μπει στο άρθρο 99 για να φάει τα οφειλόμενα δικαστικά και νόμιμα, πώς θα φυγαδεύσει κεφάλαια και περιουσία στο εξωτερικό ώστε να είναι απρόσβλητη, πώς θα βρει αχυράνθρωπο για να ανοίξει άλλο μαγαζί, πώς θα κάνει κολεγιές με εργατοπατέρες και υπουργούς που θα την εξυπηρετήσουν, πώς θα παραμυθιαστούν οι εργαζόμενοι από επιτήδειους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές ότι θα βρουν το δίκιο τους στα Δικαστήρια (χα, χα, χα) κλπ. Αυτά δηλ. που κάνουν με απολύσεις, τρομοκρατία και απληρωσιά στους εργαζόμενους το MEGA, ο ΔΟΛ, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το ΕΘΝΟΣ, ο SKY, ο Τράγκας, η ΕΡΤ, και τα "άλλα παιδιά". Το ακριβώς αντίθετο δηλ. από αυτό που έκανε το ΚΚΕ που πούλησε τον 902 και πλήρωσε τις υποχρεώσεις σε εργαζόμενους, ασφαλιστικά ταμεία κλπ και δεν φυγάδευσε τα λεφτά σε off shore, ούτε έκανε άλλες επιχειρήσεις με αχυρανθρώπους και κλεμμένα. Ούτε είδα σε καμία από όλες αυτές τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι να βγάζουν ανακοίνωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον εργοδότη τους όπως έκαναν οι εργαζόμενοι του 902. Αυτές λοιπόν είναι δύο πολύ βασικές διαφορές γκαιμπελίσκο @ 5:43 που "βγάζουν μάτι" και καταρρίπτουν πλήρως τις μπαρούφες που έμαθες παπαγαλία και μας λες. Και όσο για τον Κ. Κάππο άστο καλύτερα: Τύποι σαν εσένα όταν εκθειάζουν πρωτοπόρους αγωνιστές σαν τον Κ. Κάππο είναι σαν να τους βρίζουν. ΑΛΑΡΓΑ ΤΑΞΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ.

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
14 Οκτωβρίου 2013 στις 12:47 π.μ.

Προς ανωνυμο 10:33.Δυο εκδοχες υπαρχουν : Η εισαι κοπανος η δεν διαβαζεις τι εχω γραψει στο παρελθον.Ακου φιλε για να σου ξαναθυμισω.Ημουνα απο αυτους που το 1989-90 ημουν ηδη στο ΝΑΡ.Το1993 στις εθνικες εκλογες ψηφισα ΜΑΧΑΡΑ. Μηπως ξερεις τι αποτελουσε το ΜΑΧΑΡΑ? Ρωταω γιατι πολλες φορες εχω να κανω με πιτσιρικαρια ανιστορητων.Εφυγα απο το ΝΑΡ απογοητευμενος απο ολο αυτο το συνοθυλευμα που κυριαρχουσε με αποψεις που θεωρουσαν επαναστατικο υποκειμενο τους φοιτητες.Ελεος κυριαρχουν ακομα κ σημερα.Χαρακτηριστικα εργατιστης.Ακολουθησα τον συντροφο Καππο κ σταθηκα κριτικα απεναντί στο ΚΚΕ απο το 2004.Τιμησα τον συν/φο Καππο γιατί ηταν γνησιος κομμουνιστης κ δεν μπορουσε να δει διεξοδο στην κομμουνιστικη αριστερα περα απο το ΚΚΕ.Μερικοι εδω μεσα λοιπον να προσεχετε τι λετε γιατί δυστηχως για ολους αυτους που λενε οτι ειμαι εκ του περισσου να μαθουν καλα οτι δεν ειμαι κομματικό μελος.Στεκομαι ομως στο ΚΚΕ γιατί ολο το υπολοιπο κομματι της αριστερας εχει δεξια παρεκλιση εαν κρινω απο τις συμμαχιες που διαμορφωνει στο κινημα κ μιλαει μονο για ανατροπη κυβερνησης.Και κατι αλλο : Με δυο συντροφους που ειναι στο ΝΑΡ εχω ακομη επαφη

Ανώνυμος
14 Οκτωβρίου 2013 στις 3:06 π.μ.

"Μπολσεβίκε", και μόνο που αναφέρεις την "Μαχόμενη Αριστερά" ως ΤΟ Μαχάρα, δείχνει πως ποτέ δεν ήσουν στο ΝΑΡ, και μπορεί και να μην ψήφισες ποτέ Μαχόμενη Αριστερά. Ουτε καν, δνε τη λέγαμε τότε την "Μαχόμενη" ΜΑΧΑΡΑ με κεφαλαία..... Λιγη προσοχή δεν βλάπτει, γιατί εσύ εκτίθεσαι με αυτά που γράφεις! Επ[ίσης, να σου θυμίσω πως ΠΟΤΕ το ΝΑΡ δεν θεώρησε επαναστατικό υποκείμενο τους φοιτητες. Λίγο διάβασμα στις θέσεις του εκείνης της περιόδου (υπάρχουν όλα τα ντοκουμέντα στην ιστοσελίδα του) θα σε πείσει για το ΠΟΣΟ λάθος είσαι.

14 Οκτωβρίου 2013 στις 6:15 π.μ.

Aνωνυμε 11.35 αφου ετυχες να ησουν με 2 απολυμενους της ελευθεροτυπιας και κραζεις οσους την διαβαζανε για πες μας: Ειπες και στους 2 απολυμενους τι βλακες ητανε αυτοι που σας διαβαζανε; Ξερεις καποτε οτι αν γινοτανε πορεια και δεν την εκανε το κκε δεν το μαθαινε κανεις;(Ειδικα των ετσι) Ποιος θα το εγραφε για πες μας.Ιντερνετ δεν υπηρχε επισης
Ευτυχως δε ,υπηρχε και το ''ποντικι''(σε ενα βαθμο) και κανας αλλος που τους ξεφευγε
Ασε δε τις αναληψεις ευθυνης και τις προκηρυξεις της 17 νοεμβρη(που τους λεγανε πρακτορες επι 30 χρονια οπως και αυτους του ελα οπως και του ε.α οπως και την σπφ-και τελικα..ξερεις)Και στις Σκουριες ακομα ξερεις τι πατατα πεταξαν στο μπαμ εκεινο και οι της αυγης και του ριζοσπαστη(για γελια μεταξυ μας φιλε)
Δεν εχω ξανασυμμετασχει στη συζητηση

14 Οκτωβρίου 2013 στις 7:00 π.μ.

Αυτο που ειπα πριν βεβαια περι φαντασιας και προβοκατσιας οσον αφορα μελη της 17 ν,ελα,εα και σπφ δεν σημαινει οτι στην περιπτωση της μαρφιν δεν εγινε οντως προβοκατσια.Οταν ομως το λενε καποιοι συνεχεια κανοντας προφανως λαθος τοτε ερχεται η στιγμη που δεν θα τους πιστευει κανενας.Εκεινη την μερα λοιπον(μαρφιν) υπηρχαν και καποιες ενδειξεις περι προβοκατσιας οπως ο τροπος που καποιοι επιτεθηκαν στον ιανο αρχικα η η ετοιμοτητα καποιων να παρεμβουν τηλεοπτικα.Επισης υπηρχε μια τραπεζα σε κεντρικο δρομο ανοιχτη εν μεσω απεργιας .Ολα αυτα σε μια περιοδο ακρως επαναστατικη και με..μισος για το δντ και με συναισθηματα αλα Αργεντινης

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
14 Οκτωβρίου 2013 στις 9:57 π.μ.

Αφου θες Ιστορία μαθε:Το πρωτο μετωπικο σχημα λεγοτανε Λαικη Αντιπολίτευση,αφου βεβαια εχει δημιουργηθει το ΝΑΡ τον φεβρουαρίου του 1990 με γραμματεα τον συγχωρεμενο τον ΓΡΑΨΑ. Μετα ηρθε το σχημα της Μαχ.Αρ. Στους τοιχους το εχω γραψει με κεφαλαία ΜΑΧΑΡΑ.Και επειδη το παιζεις εξυπνος,εγω δεν ειπα οτι υοθετουσε το ΝΑΡ σαν πολιτικη οργανωση στις θεσεις του την λογικη που επικρατουσε οτι το επαναστατικο υποκειμενο ειναι οι φοιτητες (αλλωστα δημοκρατικος συγκεντρωτισμος δεν υπηρχε)Αντιθετως μιλησα για συνοθυλευμα δυναμεων που θεωρουσαν οτι ειναι επαναστατικο υποκειμενο οι φοιτητες κ μαλιστα επικροτουσαν τον αναρχικο χωρο
Αν τωρα εσυ λες οτι ειναι ψεμα αυτο μαγκια σου μεγαλε.Δες σημερα το μετωπικο σχημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που αποτελειτε απο καθε λογης καρυδι. ΣΕΚ,ΑΡΑΝ,ΑΡΑΣ κ.λπ δηλαδη το ΠΑΣΟΚ ειναι εδω.Ε! Συγνωμη τωρα,βγαινει ο καθενας τυχοδιωκτης και λεει την πιπα του.Τι να καθισω να κουβεντιασω με δαυτους.Ακομα και κοσμος που συμμετεχει στο μετωπο δεν τους μπορεί .Μηπως ειναι ψεμα?Γιατί εικονα εχω.

Ανώνυμος
14 Οκτωβρίου 2013 στις 1:06 μ.μ.

Σιγά μην ήσουνα και στο ΜΑΧΑΡΑΓΙΑ

Ανώνυμος
14 Οκτωβρίου 2013 στις 2:23 μ.μ.

Ενταξει μαγκες πειτε οτι θελετε.Αλλωστε δεν ειναι το θεμα το παρελθόν μου.Απο κει κ περα μαθηματα απο καθε λογης πιτσιρικαρια που θελει να ευνουχισει το κινημα με επαναστατικη παραφιλολογια δεν δεχομαι.Οταν μαλιστα μετραμε κ καποιες απολυσεις στην πλατη μας.

Ανώνυμος
14 Οκτωβρίου 2013 στις 3:04 μ.μ.

"Μπολσεβίκε" είσαι ανυπόφορος:

- Την ιστορία του ΝΑΡ την ξέρω πολύ καλύτερα από σένα από ό, τι φάνηκε τουλάχιστον από το πρώτο γραπτό σου που ήταν τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Επετρεψέ μου πάντως με βάση αυτά που έγραψες, να σε θεωρώ άσχετο με την 20 χρονη και βάλε, πορεία του ΝΑΡ.
- Η θέση του ΝΑΡ για το επαναστατικό υποκείμενο, είναι ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ, αυτή που σου παρέθεσα. Και φυσικά υπήρχε αντίθετη άποψη στη νεολαία του πιο πολύ (την ΚΝΕ-ΝΑΡ μετέπειτα ΝΚΑ), και αυτό είναι φυσιολογικό, όμως η κυριαρχη αντίληψη ήταν αυτή που σου είπα.
- Είσαι τόσο εμπαθής -και φυσικά αυτό σου το χαρακτηριστικό είναι απορριπτέο απ΄οέναν σοβαρόν αγωνιστή- που κράζεις την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ....πασοκισμό.. Ο,τι ναναι "μπολσεβίκε" που και μόνο το παρατσούκλι που έχεις υιοθετήσει, δείχνει τον ναρκισισμό σου.

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
14 Οκτωβρίου 2013 στις 8:17 μ.μ.

Πες οτι θες.Πες με εμπαθη,πες με ανυποφορο κ οτι αλλο θες.Απλα κρατα μια πισινη παντα.Ευχαριστώ

Ανώνυμος
15 Οκτωβρίου 2013 στις 1:03 π.μ.

Μπορούμε, επιτέλους, να συμφωνήσουμε σε μία κοινή δράση ; Μπορούμε, επιτέλους, να πάψουμε να περιμένουμε αφορμή για το ποιος θα την πει σε ποιον;
Εδώ βρισκόμαστε σε πόλεμο, κάνουμε άτακτη υποχώρηση και κατηγορούμε ο ένας τον άλλον.Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου
Είναι δυνατόν να κατηγορούνται και να απειλούνται κόμματα της Αριστεράς για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση και η Αριστερά να μην μπορεί να εμφανιστεί ενωμένη δείχνοντας τη δύναμή της και τη διάθεσή της τουλάχιστον να μην επιτρέψει στο παρακράτος που κυβερνά να διανοηθεί οποιαδήποτε περίεργη σκέψη; Είναι δυνατόν να μην ορθώνονται ασπίδες υποστήριξης από όλα τα κόμματα της Αριστεράς με ξεκάθαρα δηλωμένη θέση ότι θα υπερασπιστούν ενωμένοι οποιονδήποτε πολιτικά διωκόμενο;
Και σε τελική ανάλυση, για τους οπαδούς της ιδεολογικής καθαρότητας, πρώτα ξεμπερδεύεις με τον εχθρό και μετά ξεκαθαρίζεις με τους συμμάχους σου ή τους υποτιθέμενους - αν θέλετε -συμμάχους σου. Τι δεν καταλαβαίνω; Λάθος βιβλία έχω διαβάσει;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger