Home » , » Το "άλλο άκρο" για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι οι ... ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ

Το "άλλο άκρο" για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι οι ... ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013 | 5:15 μ.μ.


Πηγή: Του Γιώργου Δελαστίκ - "Επίκαιρα"

Σαφέστατος ήταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Ουάσιγκτον. Προσδιόρισε ποιους θεωρούν «άλλο άκρο» αυτός και η κυβέρνηση του: «Από τη μια πλευρά η περίπτωση της Χρυσής Αυγής και από την άλλη πλευρά μια ακραία αντιπολίτευση, που ζητάει έξοδο από το ευρώ και έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πρωθυπουργός σε αμερικανικό ακροατήριο, προσδιορίζοντας τα «δύο άκρα» εναντίον των οποίων επιτίθεται.

Αφού, δηλαδή, ο Αντώνης Σαμαράς είχε διαμηνύσει στον ελληνικό λαό διά στόματος του στενότατου συνεργάτη του Χρύσανθου Λαζαρίδη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου», τώρα ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός να μας ανακοινώσει ότι είναι ίδιο πράγμα οι νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής και όλοι οι Έλληνες που τάσσονται εναντίον του ευρώ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ!
Όλοι, δηλαδή, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αλλά και κάποιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ -πιθανότατα η πλειοψηφία των Ελλήνων ή κάπου εκεί κοντά- συμπεριλαμβάνονται κατά τον Αντώνη Σαμαρά στο «άλλο άκρο»! Ο πρωθυπουργός τούς βάζει στο ίδιο τσουβάλι με τους νεοναζιστές! Με άλλα λόγια, όποιος αρνείται να υποταχθεί στη μνημονιακή πολιτική υποτέλειας του Σαμαρά ανήκει στο «άλλο άκρο», πολιτικά ταυτόσημο με τους νεοναζιστές!

«Σφαίρες» και «σκυλολόι»

Όχι και τόσο ταυτόσημο, πάντως, όπως μας πληροφορεί ο πρωθυπουργός διά της γραφίδος ενός άλλου στενότατου συμβούλου του, του Φαήλου Κρανιδιώτη, εκλεγμένου μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο οποίος ανέλαβε να διευκρινίσει στους χρυσαυγίτες, μέλη και ψηφοφόρους, τι ακριβώς εννοεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Έγραψε, λοιπόν, ο Φ. Κρανιδιώτης στο facebook: «Το σκυλολόι του ΣΥΡΙΖΑ, των αντιεξουσιαστών και τ' αρχί...α μου τα δυο μου επιτίθενται με μίσος, γιατί δεν βρίζω, γιατί απευθύνομαι στη βάση της Χρυσής Αυγής, γιατί δηλώνω και είμαι εθνικιστής, γιατί δεν νιώθω κανένα δέος γι' αυτούς τους μαλά.,.ς».
Μετά τη σεμνή αυτή δήλωση, διατυπωμένη κατά καθόλου υβριστικό τρόπο, ο στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού στέλνει το μήνυμα προς τους χρυσαυγίτες: «Εγώ δεν βρίζω πατριώτες, δεν βρίζω εθνικιστές. Φυλάω τις "σφαίρες" μου για τον αληθινό αντίπαλο».

«Πατριώτες», λοιπόν, οι χρυσαυγίτες για τον πρωθυπουργικό σύμβουλο και «αληθινός αντίπαλος» ο ΣΥΡΙΖΑ και το «σκυλολόι» του. Την αλήθεια λέει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, αποκαλύπτοντας τον τρόπο σκέψης του Αντώνη Σαμαρά.

Πολύ λογικά το σκέφτεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που απειλεί να τον διώξει από την εξουσία, άρα αυτός είναι ο «αληθινός αντίπαλος»! Η Χρυσή Αυγή δεν είναι παρά μια δεξαμενή ψηφοφόρων για τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά. Όσο περισσότερους «πατριώτες» της Χρυσής Αυγής κατορθώσει να κολακεύσει και να πάρει την ψήφο τους, τόσο περισσότερες ελπίδες έχει ο πρωθυπουργός -έτσι νομίζει ο ίδιος, αφελώς κατά την άποψη μας, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα- να αποφύγει το μοιραίο, όταν γίνουν εκλογές.

Διαβάζοντας τις δηλώσεις Κρανιδιώτη, ο πειρασμός είναι μεγάλος να θέσουμε προς συζήτηση το εξής ερώτημα: Αλήθεια, φαντάζεστε τι θα είχε γίνει αν ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα στενός φίλος του Αλέξη Τσίπρα -ομόλογος, δηλαδή, του Φαήλου Κρανιδιώτη-, είχε γράψει κι αυτό στο facebook... «φυλάω τις "σφαίρες" μου για το σκυλολόι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τον αληθινό αντίπαλο»;

Το στίγμα του «δωσίλογου»

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ως αυτονόητο υπέρτατο πολιτικό στόχο να κατορθώσει με όλα τα μέσα να παραμείνει στην εξουσία και γι' αυτό θεωρεί ως κύριο αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος όμως έχει ακόμη πιο δύσκολο στόχο. Παρέλαβε ένα ΠΑΣΟΚ διαλυμένο από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος «πέτυχε» το ακατόρθωτο: να κερδίσει τις εκλογές του 2009 με το εξαιρετικό ποσοστό του 44% και μέσα σε δύο χρόνια, με τη μνημονιακή πολιτική που ακολούθησε, να παραδώσει το κόμμα με ποσοστό... 13%!

Ο ακόμη χειρότερος Βενιζέλος βούλιαξε το ΠΑΣΟΚ βαθύτερα και θεωρείται θαύμα σήμερα να πάρει το κόμμα αυτό ποσοστό που να προσεγγίζει από τα κάτω το 10% στις επόμενες εκλογές. Η ουσία είναι πως το ΠΑΣΟΚ, με το στίγμα του κατεξοχήν μνημονιακού κόμματος, απειλείται να εισέλθει στο τελικό στάδιο του στροβιλισμού διάλυσης μόλις ο λαός κληθεί στις κάλπες. Έτσι, το πρωτεύον ζήτημα για το ΠΑΣΟΚ είναι να εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο η θεμελιώδης στις μέρες μας διάκριση των πολιτικών δυνάμεων σε μνημονιακούς συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων και σε αντιμνημονιακούς που αντιστέκονται στην ξένη κατοχή της πατρίδας μας.

Αυτό αντανακλάται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ υποκρινόμενο την «αντιφασιστική» δύναμη, την ώρα που έχει πλήρη επίγνωση πως η δική του κατάπτυστη μνημονιακή πολιτική είναι αυτή που εκτόξευσε τη Χρυσή Αυγή από το 0,29% των εκλογών του 2009 στο 6,92% με τους 18 βουλευτές του Ιουνίου του 2012.

«Θυσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την προοπτική διάλυσης του νεοναζιστικού μορφώματος στο βωμό της συντήρησης ενός παρωχημένου και πια επικίνδυνου "αντιμνημονιακού μπλοκ", το οποίο τελικά ως τώρα χρησιμοποίησε η Χρυσή Αυγή για το ξέπλυμα της;» αναφέρει με αγγελική αθωότητα η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
Φυσικά, ακόμη και ηλίθια αν ήταν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρχε περίπτωση να συμπαραταχθεί με πολιτικούς δωσίλογους.

Πολιτικά «ρετάλια»

Να απαλλαγεί από το στίγμα της «μνημονιακής Αριστεράς» που απειλεί να την αφήσει ακόμη και εκτός Κοινοβουλίου επιδιώκει και η ΔΗΜΑΡ, η οποία προσπαθεί να προετοιμάσει τις συνθήκες προσκόλλησης της σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές και βεβαίως γι' αυτό αποχώρησε από την κυβερνητική συνεργασία με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο.

Οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου απειλούν να δώσουν το πρώτο δείγμα εξοβελισμού της. Στο πλαίσιο αυτό, ο εντυπωσιακά αποτυχημένος, στα όρια της πολιτικής ανυπαρξίας, δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, προσπάθησε να προωθήσει την πολιτική αντεπίθεση της κεντροαριστερής συνιστώσας των μνημονιακών δυνάμεων.
«Να βγούμε από το ψευτοδίλημμα "Μνημόνιο - Αντιμνημόνιο". Το δίλημμα αυτό γίνεται επικίνδυνο γιατί η Χρυσή Αυγή είναι ένα κατεξοχήν αντιμνημονιακό κόμμα», δήλωσε με βαθυστόχαστο ύφος, ελπίζοντας ότι με τέτοιες ανοησίες μπορεί να τη γλιτώσει και να παραμείνει δήμαρχος της πρωτεύουσας.
«Ψευτοδίλημμα», λοιπόν, και κατά Καμίνη η τραγωδία που ζουν εκατομμύρια Έλληνες εδώ και τριάμισι χρόνια λόγω της πολιτικής των κομμάτων που τον στήριξαν και τον έβγαλαν δήμαρχο.
Ας ελπίσουμε ότι οι κάλπες θα μας απαλλάξουν από κάθε είδους πολιτικά «ρετάλια» μνημονιακής εκτροφής και βοσκής.

Ελευθερίες σε κίνδυνο

«Ετοιμάζουν και άλλες συλλήψεις δεξιά και αριστερά» ανέφερε ο τίτλος του τεύχους των «Επικαίρων» της προηγούμενης εβδομάδας. Τον επιβεβαίωσε ουσιαστικά ο Φαήλος Κρανιδιώτης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.
«Εμείς καταστέλλουμε τη μία ανομία και πρέπει να καταστείλουμε και την άλλη», δήλωσε και εξήγησε τι εννοεί: «Υπάρχουν στο 3% που είναι η βάση του ΣΥΡΙΖΑ θύλακες που τους έχουμε δει τι στάση τηρούν απέναντι στην ανομία που κάνουν οι διάφορες παραφυάδες της άκρας Αριστεράς, των αντιεξουσιαστών, με απαράδεκτες δηλώσεις, με επιθέσεις στην Αστυνομία».
Μία δηλαδή η ανομία της Χρυσής Αυγής και μία η ανομία των «θυλάκων» του ΣΥΡΙΖΑ του 3%!

Έχουν απόλυτο δίκιο στον ΣΥΡΙΖΑ να φοβούνται προβοκάτσιες και να προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση τους, αποδίδοντας στην κυβέρνηση τα αίτια της απειλούμενης εκτροπής από το πλαίσιο της συνταγματικής νομιμότητας.
Είναι πέρα για πέρα σωστή η θέση που διατύπωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτής και στέλεχος της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «η εξομοίωση αριστερών απόψεων με απόψεις της Χρυσής Αυγής είναι βαρύτατο πλήγμα στη Δημοκρατία», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «αν συνεχιστεί αυτό, η χώρα θα οδηγηθεί σε ανώμαλες καταστάσεις». 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

10 Οκτωβρίου 2013 στις 7:32 μ.μ.

Έχει λαλήσει ο Δελαστίκ!
Ανακάλυψε πως οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενάντια στην ...ΕΕ και το ΝΑΤΟ!
Στους ίδιους το είπε;
Και μία απορία:
Στις "αντιμνημονιακές δυνάμεις" περιλαμβάνεται και ο ΣΕΒ;
http://www.iefimerida.gr/news/53175/%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85
Παράρτημα:
Αλ. Τσίπρας: Καταστροφική η έξοδος από το ευρώ
http://www.skai.gr/news/politics/article/202727/al-tsipras-katastrofiki-i-exodos-apo-to-euro-/


ΒΗΜΑτοδότης - Τσίπρας: «Δεν είμαστε τρελοί να φύγουμε από το ευρώ»
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=460320

Γιάννης Βαρουφάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ»
http://www.alfavita.gr/arthra/γιάννης-βαρουφάκης-«ο-συριζα-δεν-προτίθεται-να-εγκαταλείψει-το-νατο»

Στενές επαφές ΣΥΡΙΖΑ - ΗΠΑ μέσω συνάντησης Τσίπρα - Ρούμπιν
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=498134

Ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΕ ο ΣΥΡΙΖΑ (για τους ακροδεξιούς του Καμένου δεν το κουβεντιάζουμε) κύριε Δελαστίκ, έτσι;

Ανώνυμος
10 Οκτωβρίου 2013 στις 10:59 μ.μ.

Ευτυχώς που στις αντιμνημονιακές δυνάμεις δεν συμπεριλαμβάνεται το ΚΚΕ του TRASH.
Θα μπορούσαν να το κατηγορήσουν όπως την ναζιστική συμμορία πως επιδιώκει την κατάλυση του πολιτεύματος μέσω της ανατροπής του καπιταλισμού και την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του προλεταριάτου.
Αφού δεν είναι αντιμνημονιακό,δεν μπορεί κανένας να το κατηγορήσει πως συμπλέει με τον ΣΕΒ.Αν μάλιστα καταφέρει να βγάλει και την χώρα απο το ΝΑΤΟ θα γίνει ο νέος Καραμανλής (ο θείος).
Τα χαμηλά βαρομετρικά και τα χαμηλότερα ποσοστά,βλάπτουν σοβαρά τον εγκέφαλο του TRASH.

KKE η πρεζα σου λαε!!
11 Οκτωβρίου 2013 στις 1:36 π.μ.

Ρε TRASH...ο ΣΥΡΙΖΑ μήπως φασιστοτροτσκιζει? Δώσε μας τα φώτα σου

Χρήστος Γ.
11 Οκτωβρίου 2013 στις 1:49 π.μ.

Το Βαθύ Κόκκινο είναι το ιστολόγιο που κατά τα άλλα ασκεί κριτική στον Δελαστίκ; Ποιος ήρθε;;;

11 Οκτωβρίου 2013 στις 2:54 π.μ.

Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις Χρήστο Γ. ότι κάθε σύντροφος εδώ μπορεί να γράψει την άποψη του κάνοντας κριτική όπου αυτός νομίζει; Και στο ΝΑΡ ή στελέχη του, το ίδιο και στο ΚΚΕ .... Αυτό τι θα πει; Οτι δεν πρέπει να αναδημοσιεύουμε άρθρα στελεχών του ΝΑΡ ή του ΚΚΕ;

Χρήστος Γ.
11 Οκτωβρίου 2013 στις 7:08 μ.μ.

Ίσα ίσα. Δεν υπαινίσσομαι κάτι τέτοιο. Αυτό που υπαινίχθηκα πριν και λέω σαφώς τώρα, είναι πως θεωρώ προβληματική την άκριτη αναπαραγωγή άρθρων σαν του παραπάνω (οπωσδήποτε είναι και πολλοί άλλοι πέραν του Δελαστίκ). Την ίδια μάλιστα στιγμή που σε άλλες περιπτώσεις δεν ακολουθείται το ίδιο μοντέλο.

Να υποθέσω ότι η απουσία κριτικής συμβαίνει λόγω συμφωνίας με το άρθρο; Μικρή σημασία έχει αυτό. Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι αν ο x ή ο y έχει πολιτικό πρόβλημα με τύπους της συνομοταξίας του Δελαστίκ.

Πέρα από ένα εξαιρετικά ιδιόμορφο μορατόριουμ που υπάρχει σε σχέση με τους "διανοούμενους" τύπου Δελαστίκ ανάμεσα στις οργανώσεις της αριστεράς και κατά βάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που κάποια στιγμή επιτέλους πρέπει να σπάσει, δε νομίζετε ότι έχει και μια αξία να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους; Έστω κι αν αυτό ξεκινήσει από τα blogs...

Επί του προκειμένου, θεωρώ ότι όλη η αρθρογραφία του Δελαστίκ, τα τελευταία χρόνια, είναι για τα σκουπίδια. Σε πλήρη αναντιστοιχία με τις "γραφές" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (σωστές ή λάθος, αυτό είναι άλλη κουβέντα) και του ΝΑΡ (είναι μέλος της Π.Ε ή κάνω λάθος;) Ανακυκλώνει συνεχώς τα ίδια πράγματα και το μόνο που καταφέρνει είναι να εξοργίζει:

Αντιμνημονιακό μέτωπο, Δ' Ράιχ, κατοχή, ατυχέστατο άρθρο μετά τη δολοφονία Φύσσα που σημειωτέον δημοσιεύθηκε στο ΠΡΙΝ και όχι σε καμιά αστική φυλλάδα ή στα Επίκαιρα και τελικώς πέρασε εν μέσω διθυράμβων για την "πρωτοποριακή" σκέψη που τρόμαξε τάχα μου την συγκυβέρνηση και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Για όλα αυτά λέω λοιπόν, κατά την ταπεινή μου γνώμη και στο βαθμό που έχει κάποια σημασία η άποψή μου σαν αναγνώστης κατά καιρούς του ιστολογίου, δεν πρέπει να μιλήσει κανείς;

Ανώνυμος
11 Οκτωβρίου 2013 στις 7:36 μ.μ.

η κότα και οι αντίπαλοι τρώγονται με το άκρο
http://kato-kefali.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6.html

Χρήστος Γ.
11 Οκτωβρίου 2013 στις 8:45 μ.μ.

Διαβάζοντας εκ νέου την απάντησή σας, μάλλον σας δόθηκε η εντύπωση πως είμαι υποστηρικτής του ΚΚΕ. Επ' ουδενί δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Έχω πάψει εδώ και καιρό να ασχολούμαι με τα της καθεστωτικής αριστεράς.

Η "άλλη αριστερά" δεν βρίσκεται εκεί, ούτε πρόκειται να γεννηθεί μέσα από εκεί. Αν γεννηθεί φυσικά....

12 Οκτωβρίου 2013 στις 2:17 μ.μ.

Το άρθρο 120 του Συντάγματος που λέει:
«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία »
Τι εννοεί στείλτε μια ανθοδέσμη με μία καρτούλα " σας παρακαλούμε πολύ μη μας καταλύετε το Σύνταγμα ευχαριστούμε πολύ ο Ελληνικός Λαός "

http://ionath.blogspot.gr/2013/10/blog-post_12.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger