Home » , » Siemens:Της μίζας το ανάγνωσμα

Siemens:Της μίζας το ανάγνωσμα

Από giorgis , Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 | 3:29 μ.μ.

 Του Γ.Γ

«Πρέπει να συντριβούν οι μεγάλοι πολιτικοί εγκληματίες κάτω από τη γελοιοποίηση, γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι μεγάλοι πολιτικοί εγκληματίες, αλλά μόνο δράστες μεγάλων πολιτικών εγκλημάτων, πράγμα που δεν είναι καθόλου το ίδιο».

Μπέρτολτ Μπρεχτ
(«Η αποτρεπτή άνοδος του Αρτούρο Ούι»

Επειδή δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου, θυμόμαστε το καραγκιοζλίκι με την εξεταστική επιτροπή που υποτίθεται ότι ερευνούσε το σκάνδαλο της Ζήμενς και έβγαλε λάδι όλα τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν εμπλοκή. Ξέρουμε, επίσης, ότι η πρώτη απόφαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Παπαδήμα ήταν το κουκούλωμα του μεγαλύτερου σκανδάλου που υπήρξε μετά την μεταπολίτευση με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που είχε σαν στόχο να σβήσει τα ίχνη των πολιτικάντηδων που λαδώθηκαν. (Δείτε το βίντεο)

Τώρα μαθαίνουμε –από ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατέθεσαν των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη και Νάσου Αθανασίου – ότι τώρα που τέλειωσε ο ντόρος η Ζήμενς ετοιμάζεται να πάρει και πάλι δουλειές από το ελληνικό δημόσιο, προς μεγάλη ικανοποίηση φανταζόμαστε των «αρμοδίων».

Αποσπάσματα απ’ την ερώτηση των βουλευτών που έχει θέμα:  «Η SIEMENS A.G. ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΛΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΙΚΗ»

Η αμαρτωλή εταιρεία SIEMENS A.G., που ευθύνεται για τη δωροδοκία πολιτικών και στελεχών του Δημοσίου, διεκδικεί από το ΤΑΙΠΕΔ την αγορά της Ελληνικής Εταιρείας Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού, μετά την ενεργοποίηση της εξωδικαστικής συμφωνίας αποζημίωσης που υπέγραψε με το Υπουργείο Οικονομικών (Ηλεκτρονικό Βήμα 2/10/2013). Και το κάνει αυτό, ενώ ο Ο.Σ.Ε. έχει προσφύγει δικαστικώς κατά της πολυπλόκαμης γερμανικής εταιρείας, ζητώντας αποζημίωση 290 εκατομμυρίων ευρώ για αθέτηση συμβατικών όρων.

Όπως αποκαλύπτεται τώρα, ο συμβιβασμός αποσκοπούσε στο να ξεπλύνει την εταιρεία από τις μίζες για να μπορέσει να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της. Όπως, μάλιστα, αναφέρεται στη συμφωνία – χάδι, ο γερμανικός κολοσσός πήρε άφεση αμαρτιών δίνοντας μόλις 80 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο και άλλα 90 εκατομμύρια ευρώ για… σεμινάρια κατάρτισης, υποτροφίες, ιατρικό εξοπλισμό και υποχρέωση επένδυσης ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, όταν η εξεταστική επιτροπή υπολόγισε τη συνολική ζημία του ελληνικού κράτους από υπερτιμολογήσεις σε ποσό που υπερβαίνει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ελληνική πλευρά δέχθηκε να παραιτηθεί από τις αρχικές της απαιτήσεις για χρηματική αποζημίωση και επιβολή προστίμου λόγω ξεπλύματος μαύρου χρήματος, δίνοντας πιστοποιητικό αξιόπιστης επιχείρησης στη SIEMENS Α.Ε. αλλά όχι στην μητρική SIEMENS A.G., η οποία εμφανίζεται άσπιλη και αμόλυντη.

Σχόλιο: Ετσι παίζεται το παιχνίδι που θα έλεγε και ο μακαρίτης Νίκος Κακαουνάκης.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger