Home » , » Αποτυχημένος εκδότης που πρώην σύντροφος του τον κατηγόρησε δημόσια σαν πρώην χαφιέ της ασφάλειας την εποχή της χούντας έχει το θράσος να μας κάνει κριτική.

Αποτυχημένος εκδότης που πρώην σύντροφος του τον κατηγόρησε δημόσια σαν πρώην χαφιέ της ασφάλειας την εποχή της χούντας έχει το θράσος να μας κάνει κριτική.

Από giorgis , Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013 | 2:03 π.μ.

Του Γ. Γ.  

Eτεροχρονισμένα το έμαθα –πριν λίγο μου το σφύριξε ένας ακροατής του ρ/σ μας από το chat μας- και δεν μπορώ να το αφήσω να «πέσει κάτω».
Μου είπε, λοιπόν, ότι ένας αποτυχημένος εκδότης περιοδικού, ένας τύπος που έχει κατηγορηθεί δημόσια από πρώην συντρόφους του σαν χαφιές της ασφάλειας, ο Θύμιος Παπανικολάου, κάνει το εξής ελεεινό στην ιστοσελίδα του.

Παίρνει αποσπάσματα από ένα κείμενο μου –αυτό που τιτλοφορούσα «Με αφορμή μια προκήρυξη: Το ελληνικό αντάρτικο πόλης έχει δώσει νεκρούς και σακατεμένους. Τσουτσουβής, Φούντας, Πρέκας, Κασίμης. Δεν είναι ανεύθυνο να αποδίδουμε κάθε ενέργεια ένοπλης μειοψηφικής βίας ότι είναι έργο προβοκατόρων;» - και χωρίς να με κατονομάζει ούτε να έχει καμιά παραπομπή στο κείμενο μου, απλώς παραθέτοντας αποσπάσματα του γράφει ότι τις απόψεις μου τις αποδέχονται «"χρήσιμοι ηλίθιοι" του καθεστώτος, στην καλύτερη περίπτωση. Διότι υπάρχει και η περίπτωση της διατεταγμένης υπηρεσίας, ότι αποτελούν δηλαδή υποπρακτορεία των μυστικών υπηρεσιών».

Το υποκείμενο αυτό που ονομάζεται Θύμιος Παπανικολάου οι αναρχικοί το είχαν πάρει πρέφα από πολύ παλιά

Από τότε που είχαν μπουκάρει στα γραφεία του περιοδικού του, του «Ρεσάλτο» τα έκαναν λαμπόγιαλο και σε προκήρυξη που έστειλαν στο indymedia έγραφαν:

«Τη στιγμή που η ελληνική δημοκρατία αποπειράται ν’ αντιμετωπίσει τ’ αδιέξοδα της με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο κατασταλτικός βραχίονας της, η ελληνική αστυνομία συνεχίζει να εξαπολύει καθημερινά πογκρόμ εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων. Εκκενώσεις κτιρίων, έλεγχοι, απελάσεις, συλλήψεις, ξυλοδαρμοί, βιασμοί και δολοφονίες βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη του πολέμου εναντίον των κολασμένων του καπιταλιστικού κόσμου.

Στο πλευρό του θεσμισμένου κρατικού ρατσισμού συστρατεύονται διαφόρων ειδών καθάρματα: από τους παρακρατικούς νεοναζί  και τους λαϊκιστές φασίστες μέχρι τους έφεδρους και τους καταστηματάρχες των φασιστό-«επιτροπών κατοίκων». Αλλά όχι μόνο αυτοί…σα νέοι δωσίλογοι, διάφοροι τσολιάδες-αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί, μηρυκάζουν μέσα από έντυπα (σαν το Ρεσάλτο) και ιστοσελίδες (σαν το patari.org) το ρατσιστικό λόγο, πηγαίνουν χέρι χέρι με τα σύγχρονα τάγματα ασφαλείας και ξερνάνε το εθνικιστικό και σοβινιστικό δηλητήριο τους. 

Μέσα σ’ αυτήν την πολεμική συνθήκη ο καθένας επιλέγει τη θέση μάχης που του αναλογεί. Κανένας δε βρίσκεται στο απυρόβλητο και ο καθένας θα πρέπει ν’ αναμένει τις συνέπειες των λόγων και των πράξεων του. Έτσι λοιπόν, επιλέξαμε να επιτεθούμε στις 22.09.09 στα γραφεία του μηνιαίου περιοδικού Ρεσάλτο το οποίο έχει προπαγανδίσει διάφορες φασιστοσυνάξεις, όπως αυτή της 9ης Μάη στην Ομόνοια και την αντίστοιχη αυριανή στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΣΤΕ, ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ! Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ!

επιτροπές κατοίκων από γειτονιές της Αθήνας »

Το θεωρώ ανούσιο να απαντήσω στις ηλιθιότητες τους αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ να παραθέσω ένα κείμενο που υπέγραφα πριν χρόνια στην εφημερίδα «ΚΟΝΤΡΑ»:

Μια πατσαβούρα που μοστράρει σαν «περιοδικό πολιτικής και πολιτισμικής παρέμβασης» σουλατσάρει κάθε μήνα σε κάποια περίπτερα.
«Ρεσάλτο» λέγεται.
Και τι «δημοσιογραφικά κοσμήματα» δεν θα συναντήσεις εκεί!
Τον Παπα-Μεταληνό να μας ψάλει για την «προσφορά της εκκλησίας στο γένος» με φάτσα στην απέναντι σελίδα τον Ηλία Λέντζο που είναι ταυτόχρονα πρώτη πένα στον «Ελεύθερο Κόσμο» του χρυσαυγίτη Ζαφειρόπουλου. 

Παρακάτω μπορεί να τρακάρεις τις «μελέτες» για ζητήματα μετανάστευσης του Γιάννη Κολοβού, στενού συνεργάτη του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Μάκη Βορίδη, ή τα πονήματα του Ιάσωνα Αναγνώστου που παράλληλα με την αρθρογραφία του στην φυλλάδα της «Χρυσής Αυγής» βγάζει τα περισπούδαστα συμπεράσματα του στο «Ρεσάλτο» ότι «λιγότεροι μετανάστες=λιγότερο έγκλημα».

Αυτοί όμως μπροστά στον εκδότη του περιοδικού Θύμιο Παπανικολάου δεν πιάνουν μία.
Αυτός επικαλούμενος «αντιστασιακή δράση» στην δικτατορία και ότι υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ ξερνάει τα εμέσματα του σε όσους θεωρεί αντιπάλους.
Και ποιοί είναι αυτοί;
Οι οργανώσεις ένοπλης πάλης, συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, οι αναρχικοί και οι οικονομικοί μετανάστες.

Στα γραπτά του θα συναντήσεις να μιλάει ότι η 17 Νοέμβρη ανήκει «στις κατασκευασμένες τρομοκρατικές οργανώσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ», για τον «μύθο της τρομοκρατίας και την μεγάλη απάτη της σκηνοθετημένης εξάρθρωσης της 17Ν και του ΕΛΑ» και άλλες τέτοιες παπαριές.

Παρόμοια «περιποίηση» έχουν και οι αναρχικοί. Γράφει: «Οι κουκουλοφόροι και πολλές άλλες μορφές «οργάνωσης» της εξαθλιωμένης και σμπαραλιασμένης νεολαίας (από τους οργανωμένους ποδοσφαιρικούς στρατούς μέχρι την ποικιλία της καθημερινής χυδαίας αφισοκολλητικής ρύπανσης, των φωτιών και των βανδαλισμών) αποτελούν τα όργανα των μηχανισμών της εξουσίας. Τα επιδοτούμενα τάγματα «εφόδου» της Νέας Τάξης: Οι ασυνείδητοι και αφελείς «μπράβοι» του Νεοταξικού ολοκληρωτισμού, του νέου φασισμού».

Ανατριχιάζεις αν διαβάζεις τον οχετό που ρίχνει ο Θ.Π όταν αναφέρεται στους μετανάστες και μάλιστα υποδεικνύει ποια πρέπει να είναι η στάση του εργατικού κινήματος απέναντι τους. Σύμφωνα λοιπόν με τον «αριστερό» Παπανικολάου: «Το σοσιαλιστικό κίνημα πρέπει να τα διαφυλάττει τα κεκτημένα σαν κόρη οφθαλμού και όχι να τα θυσιάζει στο όνομα των «ταξικών αδελφών» που εισβάλλουν σκορπώντας κάθε είδους κεκτημένου και πολτοποιώντας κάθε ιστορική κατάκτηση της αγωνιστικής πολιτικής συνείδησης (όπως συμβαίνει σήμερα με τους μετανάστες)».

Και επειδή σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό του «Δεν χρειάζεται κανείς να είναι «φιλόσοφος» για να καταλάβει ότι τα «ανοικτά σύνορα» στους σύγχρονους αλλοδαπούς δούλους, είναι πρώτα από όλα ανοικτά σύνορα σε ό,τι το πιο τυχοδιωκτικό και εγκληματικό στοιχείο», προτείνει «Οι γειτονιές πρέπει από μόνες τους να αυτό-οργανωθούν (το ίδιο και οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς τους). Η αυτοάμυνα ενός λαού δεν είναι ρατσισμός. Είναι η ΥΠΕΡΤΑΤΗ αξία της εθνικής του υπόστασης και της δημοκρατίας».
Να φτιάξουμε, δηλαδή μια νέα Κου-Κλους-Κλαν με στόχο τους μετανάστες.

Αυτά διαβάζει ο Αδωνης Γεωργιάδης και μετά κάνει την αγιογραφία του Θ.Π απ’ το κανάλι Τηλεάστυ.

Για το τι νταλγκά βαράει ο Θύμιο Παπανικολάου καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.
Να προσθέσουμε μόνο κάποια αποσπάσματα της τροτσκιστικής-ρατσιστικής φυλλάδας «Σοσιαλιστική Προοπτική», πέρσι τον Μάη που τα υπογράφει ο διευθυντής της Γιάννης Βερούλης: 

«Ο σύντροφος Θύμιος Παπανικολάου ζήτησε να με δει και μου είπε: Ότι ο επί πολλά χρόνια συνεργάτης του Δημήτρης Τούμπανης, τώρα τον κατηγορεί δημόσια σαν συνεργάτη της ασφάλειας την εποχή της χούντας. Μου παρέδωσε το τρισέλιδο κατηγορητήριο, και μου ζήτησε την κρίση μου. …Λοιπόν. Κατά τη γνώμη μου, με τα υπάρχοντα στοιχεία του κατηγορητηρίου, η ενοχή του κατηγορουμένου δεν έχει αποδειχθεί.
Και δεν είναι υποχρέωση του κατηγορουμένου να αποδείξει την αθωότητά του, αλλά του κατήγορου να αποδείξει τις κατηγορίες του. Κατόπιν αυτών, νομίζω ότι η ιστορία αυτή πρέπει να λήξει».

Τραγέλαφος. Πάει ο Θ.Π στον Γ. Βερούλη και του λέει ότι «ο επί πολλά χρόνια συνεργάτης του Δημήτρης Τούμπανης, τώρα τον κατηγορεί δημόσια σαν συνεργάτη της ασφάλειας την εποχή της χούντας».
Αυτός συνεδριάζει με τον εαυτό του και βγάζει ετυμηγορία «επί του κατηγορητηρίου» γράφοντας «Κατά τη γνώμη μου, με τα υπάρχοντα στοιχεία του κατηγορητηρίου, η ενοχή του κατηγορουμένου δεν έχει αποδειχθεί».

Φυσικά αυτή η «ετυμηγορία» έχει τόση αξία όση η διαπίστωση του Θ.Π τότε που κυκλοφορούσε με εξώφυλλο στην πατσαβούρα του ότι η ρουκέτα του Επαναστατικού Αγώνα που έπληξε την αμερικάνικη πρεσβεία ήταν έργο της CIA.

Υ.Γ: Και για να μην έχουμε πάλι τα ίδια. Γιώργη Γιαννακέλλη με λένε και φυσικά όλα τα υπόλοιπα στοιχεία μου είναι στην διάθεση κάθε "αρμοδίου". Οι κομμουνιστές παίρνουν την ευθύνη γι' αυτά που λένε και γράφουν όχι σαν κάτι θρασύδειλα άτομα που βάζουν κείμενα στην ιστοσελίδα τους φοβούμενοι να τα υπογράψουν.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
21 Νοεμβρίου 2013 στις 3:15 π.μ.

Στο είπα και πριν: Για να σε χτυπάνε κάτι καλό θα έκανες. Διάβασα με προσοχή το άρθρο που έγινε αφορμή της επίθεσης κι όχι μόνο αυτό. Και οι δυο απόψεις των συντρόφων όσων διαφωνούν και όσων συμφωνούν με την προκήρυξη, έχουν σοβαρά επιχειρήματα και παρατηρήσεις. Ο σύντροφος λέει πολυ απλά το εξής: Δεν έχουμε στοιχεία που να δείχνουν με βεβαιότητα αν είναι προβοκάτσια (ή όχι). Ας μην διαστρέφονται πάγιες θέσεις.

«Μόνο το μαζικό κίνημα μπορεί να θεωρηθεί σαν πραγματική πολιτική πάλη. Και οι μεμονωμένες τρομοκρατικές ενέργειες μπορούν και πρέπει να φέρουν όφελος μόνο όταν βρίσκονται σε στενή και άμεση σύνδεση με το μαζικό κίνημα».(ΛΕΝΙΝ) όπως σωστά θυμίζει ο Γιώργης σε άλλο άρθρο του.
mitsos175.

Ανώνυμος
21 Νοεμβρίου 2013 στις 3:54 π.μ.

«Δίχτυα ρίχνει λάου - λάου ο Χατζηνικολάου»
Λέει με στόμφο ο ... πολύ «αντικειμενικός» δημοσιογράφος αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών: «Πρέπει να υπάρξει ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας»... «Αλλά να μην δίνει το σήμα μην πληρώνετε»! «Προσέξτε!!!» μας παρότρυνε με το ίδιο υφάκι, μιλώντας για την «άλλη πλευρά»! Ανέφερε μάλιστα ως τρομερό και φοβερό επιχείρημα ότι υπάρχουν κακοπληρωτές πονηρούληδες... με μερσεντές! και μεζονέτα στο Κολονάκι! Ουάου!
http://www.youtube.com/watch?v=X7R0T5e0BRU
«Γίγαντα» της λογικής, θεμελιωτή της θεωρίας του χάους και της πληροφόρησης, -που απ την πολλή την πληροφόρηση έγινε παραπληροφόρηση, πες μου, ω «Φωστήρα»: Ξέρεις κανένα τέτοιο προσωπικά; Γιατί εγώ όσους ξέρω που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, είναι όλοι φτωχοί, με δάνεια που δεν μπορούν να πληρώσουν, άνεργοι κοκ.
Για όλους αυτούς ... ο «τετραπέρατος» λέει να υπάρχει ένα δίχτυ. Μόνο ένα; Πολλά δίχτυα θα ρίξουν οι τοκογλύφοι, να μαζέψουν τα σπίτια των πατεράδων και των παππούδων. Όχι, που θα στα έπαιρναν οι κομμουνιστές... Να υποθέσω ότι σειρά μετά έχουν οι γυναίκες; Αλλά καπιταλισμό δεν θέλατε; Στον καπιταλισμό τα πάντα αγοράζονται, φτάνει να έχεις. Κι εσύ δεν έχεις, στα κλέβουν οι τοκογλύφοι κι οι δοσίλογοι.
Όσο για «το άλλο άκρο», «γίγαντα της ανεξάρτητης» νεοδημοκρατικής δημοσιογραφίας, θα είναι πολύ μαλάκες αυτοί που όντως έχουν να μην πληρώσουν. Κι αυτό γιατί, αν διαθέτουν πολλές Μερσεντές ή άλλα πολυτελή αμάξια σαν του λόγου σου, ή ζουν σε μεζονέτα ή άλλα ακριβά σπίτια σαν ελόγου σου, θα είναι καλοπληρωτές, θα έχουν τον τρόπο τους, σαν κι εσένα. Και φυσικά δεν θα θέλουν να χάσουν ένα σπίτι πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για μερικά κατοστάρικα ή χιλιάρικα, έτσι δεν είναι Νικολάκη μου;
Τι κάνουν λοιπόν αναγνώστη οι κυβερνώντες: Ρίχνουν λάσπη κατά κύματα. Στο πρώτο κύμα ρίχνουν λάσπη σε όλους. Είμαστε γι αυτούς «οι κακοπληρωτές», που δεν θέλουμε να «σωθούμε», που δεν κατανοούμε την «υψηλή πολιτική» της απάτης και της αρπαγής κλπ, κλπ.
Αφού νευριάσουμε για τα καλά, μας αμόνανε το δεύτερο κύμα: «Έλα μωρέ, δεν τα λέγαμε για όλους εσάς. Για τους «άλλους» που έχουν και δεν πληρώνουν!!! Κατανοείς ασφαλώς το δούλεμα. Για έναν - δυο βάζουν φόρο ακινήτων στους υπόλοιπους. Βάζουν χέρι στα σπίτια όλων, ακόμη κι αυτών που τα έκαναν με δάνεια, τίμια, μετά από χρόνια δουλειάς. Και αυτοί είναι οι περισσότεροι.
Αλλά μισό λεπτό! Έχουν λένε «δίχτυ». Ω ναι! είναι όμορφα στο δίχτυ! Ρώτα τα ψάρια. Πρώτα ρίχνουν το δίχτυ για να μαζέψουν ή για την περίπτωση των ανθρώπων, να καθησυχάσουν. Όσο είναι στο νερό είναι λίγο στριμωγμένα, αλλά υπάρχουν και χειρότερα... Αυτά έρχονται μετά, βγάζουν το δίχτυ και τα ψάρια καταλήγουν στο τηγάνι.
Αυτό είναι το τελευταίο κύμα: Θα αφαιρέσουν το δίχτυ και κάθε προστασία και μετά... αντίο σπίτι, γεια σου παγκάκι. Το κόλπο το ξανάκαναν. Θυμάσαι το εισιτήριο στα νοσοκομεία; Στην αρχή είχε 5€. Μετά πήγε 25... και θα πάει, ποιος ξέρει που. Βλέπεις η ΕΕ δίνει από τα δις που σου κλέβει κάτι εκατομμυριάκια για ιντερνέτ, τα οποία θα φάνε οι «ημέτεροι γαλαζοπράσινοι κηφήνες», κι έτσι το διαδίκτυο είναι κοινωνικό αγαθό, όχι όμως κι η υγεία η παιδεία, η στέγη. Αλλά μην ανησυχείς βρε. Μπορεί να μην έχεις θέρμανση σπίτι, φαί αλλά θα έχεις Gigabytes...
Κι όποιος είναι άστεγος; - Αυτός θα φταίει! Θα είναι από το άλλο άκρο, του μπαταχτσή, που ζούσε στη μεζονέτα και δεν πλήρωνε! Που «δεν ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις του» όπως λέει κι ο τσεκουράτος Βοθρίδης.
Ανάμεσα στον Άδωνη και στο Χατζηνικολάου δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά στη νοοτροπία. Ο κάθε Χαζηνικολάου είναι απλά πιο επικίνδυνος, πιο «μουλωχτός».
Έβγα έξω από σπίτι σου κι αγωνίσου, για να μη βρεθείς στο δρόμο...
mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger