Home » , » Για την δικαστική περιπέτεια του Γ. Παπακωνσταντίνου (Βίντεο)

Για την δικαστική περιπέτεια του Γ. Παπακωνσταντίνου (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 | 7:03 μ.μ.

Απ’ τα κεντρικά θέματα των σημερινών ειδήσεων η παραπομπή του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου σε ειδικό δικαστήριο για την εμπλοκή του στην περιβόητη «Λίστα Λαγκάρντ».
Το βίντεο που παραθέτουμε μας δείχνει την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης.

Ο συγκεκριμένος πολιτικός έχει διαπρέψει απ’ όλα τα κυβερνητικά πόστα που πέρασε να κάνει «δωράκια» σε ντόπιου πλουτοκράτες. (Δείτε εδώ μια απ’ τις πολλές σχετικές αναρτήσεις
που έχουμε κάνει).

Οσον αφορά την τωρινή δικαστική του περιπέτεια δεν είμαστε τόσο σίγουροι ότι θα δικαιωθεί ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης που έγραφε στο περιοδικό Hot Doc:

 Η υπόθεση «Λίστα Λαγκάρντ» είναι σημαντική γιατί αποκαλύπτει πως η αφρόκρεμα της πολιτικής και της οικονομίας επί δεκαετίες έχει βρει τον τρόπο να φοροδιαφεύγει και να αυτοαμνηστεύεται.

Αποκαλύπτει πως οι ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν τα πάντα, ακόμη και παρανομίες, για να μην διαταράξουν την καταστροφική για τη χώρα λειτουργία αυτού του συστήματος, γιατί είναι το δικό τους σύστημα.

Ακόμη και την ώρα που αποδεικνύεται πως ο Βενιζέλος δεν παρέδωσε τη Λίστα στο υπουργείο και την εξαφάνισε επί η μήνες παίρνοντας την στο σπίτι του, η κυβερνητική πλειοψηφία αρνείται να τον παραπέμψει στην Προανακριτική της Βουλής. Δηλαδή στον ανακριτή, αφού αυτό το ρόλο έχει για τους υπουργούς η Προανακριτική. Αρνείται ακόμη και να διερευνήσει τις ευθύνες του, όπως κάνουν οι ανακριτικές αρχές για οποιονδήποτε Έλληνα υπάρξει ακόμη και μια ανώνυμη καταγγελία.
Για τον Βενιζέλο δεν υπάρχουν ανώνυμες καταγγελίες, αλλά το πραγματικό γεγονός είναι ότι χειρίστηκε τη Λίστα όπως και ο προκάτοχος του.

 Όχι, η κυβέρνηση δεν συμπαρίσταται με τον τρόπο αυτό στον εταίρο της. Παλεύει για την επιβίωση της. Αν ο Βενιζέλος παραπεμφθεί, απειλεί πως θα ρίξει την κυβέρνηση. Η απόδοση δικαιοσύνης, η οποία έτσι κι αλλιώς δεν είναι η πρώτη τους επιλογή, σκοντάφτει στο βασικό ζητούμενο της επιβίωσης.

 Μοιραία λοιπόν πρέπει να θυσιαστεί κάποιος. Αυτός είναι ο -έχων σίγουρα ευθύνη- Παπακωνσταντίνου, για να σωθούν οι υπόλοιποι.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger