Home » » Κυρίες και κύριοι, καληνύχτα σας…

Κυρίες και κύριοι, καληνύχτα σας…

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013 | 5:01 μ.μ.

Της Αντας Ψαρρά - "Εφημερίδα των Συντακτών"

Το κλείσιμο της ΕΡΤ γυρίζει τη δημόσια ενημέρωση στην εποχή της ΥΕΝΕΔ κι αφήνει χώρο στους καναλάρχες για κέρδη και προπαγάνδα.

Ο τροχός που εφευρέθηκε στη λίθινη εποχή χρησιμεύοντας και στην περιγραφή των κοινωνιών που «κυλούν» μπροστά δεν σηματοδοτεί τελικά την ελληνική πολιτεία παρά μόνο… στην όπισθεν. Με τον ίδιο τρόπο που υλοποιούσε η ΥΕΝΕΔ την ενημέρωση του πολίτη επί χούντας εγκαινιάζεται τώρα η νέα δημόσια τηλεόραση.

Φυσικά η εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο δεν έχει καμία αντιστοιχία -πώς θα μπορούσε άλλωστε- με την εισβολή των τανκς στο Πολυτεχνείο και είναι ακραία προβληματική μια τέτοια συσχέτιση, ιδίως από όσους όψιμα ανακάλυψαν τη φοιτητική εξέγερση. Εχει όμως απόλυτη αντιστοιχία με την οριστική διακοπή ακόμα και των ψηγμάτων πολυφωνίας που τα τελευταία χρόνια και κατά διαστήματα μπορούσαν να ανιχνευτούν στη δημόσια τηλεόραση.

Από εδώ και μπρος η ενημέρωση από τη μία άκρη της Ελλάδας μέχρι την άλλη θα είναι πλήρως και απολύτως ελεγχόμενη. Οποιος μελλοντικά αμφισβητεί τα αποδεκτά «όρια» θα παίρνει γρήγορα και πολύ ευκολότερα πόδι, όπως συμβαίνει άλλωστε και στα ιδιωτικά κανάλια που υπηρετούν την άποψη των ιδιοκτητών τους.

Η «βολική» επιλογή της μνημονιακής υποχρέωσης με το μαύρο στην ΕΡΤ εξασφάλισε στη σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο 2.656 απολυμένους, αλλά και την οριστική απόφραξη ακόμα και στο παραμικρό αεράκι που φύσαγε κάπου κάπου στο Ραδιομέγαρο. Η κυβέρνηση απέκτησε με έναν σμπάρο δύο πολύτιμα τρυγόνια.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger