Home » » Αυτοκτονίες: Το πολιτικό σύστημα δολοφονεί

Αυτοκτονίες: Το πολιτικό σύστημα δολοφονεί

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 | 6:30 μ.μ.

Πριν από λίγο καιρό δημοσιεύτηκε επιστημονική έρευνα που μας έλεγε ότι στην Ελλάδα κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε κατά τρία χρόνια. 
Παράλληλα σημερινό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» κάνει λόγο για εκρηκτική αύξηση των αυτοκτονιών ο αριθμός των οποίων δεν μπορεί να εξακριβωθεί γιατί σύμφωνα με την Σωτηρία Δάλλα, που είναι γιατρός εργαζόμενη στο Ασκληπιείο Βούλας, και έχει 30 χρόνια εμπειρία: «Οι απόπειρες ή οι τελεσθείσες πράξεις αυτοκτονιών από κατάπτωση φαρμάκων καταγράφονται ως δηλητηριάσεις. Μια βουτιά από τον πέμπτο όροφο ως ατύχημα, όπως και ένας απαγχονισμός»!

Και η αύξηση των συμπολιτών μας που γίνονται αυτόχειρες λόγω της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης δεν είναι δικό μας φαινόμενο. Ας θυμηθούμε το φαινόμενο της Νότιας Κορέας. Οι «μεταρρυθμίσεις του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου το 1998 άφησαν πίσω τους μια εκρηκτική αύξηση των αυτοκτονιών κατά 45% (!!!) σε σχέση με το 1997. Από τότε μάλιστα καθιερώθηκε και ο διεθνής όρος «IMF SUICIDES», δηλαδή «Αυτοκτονίες λόγω ΔΝΤ».

Στην εφημερίδα που αναφέραμε διαβάζουμε τα τελευταία μηνύματα πολιτών που έγιναν αυτόχειρες, δολοφονημένοι από τις σφαίρες τις φτώχειας και της εξαθλίωσης: Νίκος Τζιανής από Λάρισα: «Ξέρω ότι οι Ελληνες πρέπει να πάψουν να αυτοκτονούν και να βγουν στους δρόμους για να τους διώξουν. Ξέρω ότι αυτοκτονώντας δεν βοηθάω κανέναν, αλλά δεν αντέχω άλλο αυτή την ντροπή. Εύχομαι το αίμα μου να γίνει ποτάμι και να τους πνίξει».

Αυτά τα εγκλήματα του καθεστώτος που έχουν μόνο θύματα και ποτέ θύτες δεν θα σταματήσουν ποτέ αν εμείς δεν «δολοφονήσουμε» το πολιτικό σύστημα που μας εξαθλιώνει και κάποιες φορές οδηγεί συμπολίτες μας στον θάνατο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger