Home » , » Ποιον κοροϊδεύει ο Αδωνις;

Ποιον κοροϊδεύει ο Αδωνις;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 | 11:33 π.μ.

Πηγή: Της Ντάνι Βέργου - "Εφημερίδα των Συντακτών"

Οι εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα που παραβρέθηκαν στην Επιτροπή της Βουλής δήλωσαν… ευχαριστημένοι(!) από τη λογική των πολιτικών του υπουργείου που μετατρέπουν τον ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικό αγοραστή και την υγεία σε… ιδιωτική

Χωρίς να έχει σχέδιο να παρουσιάσει ο αντικρατιστής υπουργός Υγείας εμφανίστηκε χθες στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής υποσχόμενος θέσεις στο Δημόσιο. Η αναξιοπιστία του Αδ. Γεωργιάδη παραμένει, αφού ούτε χθες -όπως ο ίδιος είχε ανακοινώσει- παρέδωσε το σχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Εχοντας εξωθήσει στα άκρα τη σύγκρουση με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και μπροστά στον πανικό του από την κόντρα αυτή και τις βολές που δέχεται από το εσωτερικό της Ν.Δ., παίζει παιχνίδια εμφανιζόμενος ως θιασώτης της δημόσιας υγείας.

 Απολύσεις

Υπέρμαχος ενός ενιαίου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με όλους τους γιατρούς μέσα (δεν θα απολύσει κανέναν, λέει), πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, παρ’ ότι επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι πιο αποδοτικός κι ενώ το σχέδιο της task force, που έχει υποσχεθεί ότι θα φέρει σε πέρας, μιλά για απόλυση των μισών γιατρών του Οργανισμού (3.000).

Χθες ο υπουργός το μόνο που δεν τόλμησε να πει μιλώντας για το… αριστερό του σχέδιο, το οποίο δεν καταθέτει, είναι καθολική πρόσβαση για κάθε ανασφάλιστο και μετανάστη στο σύστημα!

Ποιον κοροϊδεύει όταν είναι ομολογημένο ότι το μεγαλύτερο μέρος των μνημονιακών υποχρεώσεων για διαθεσιμότητα και απολύσεις στο Δημόσιο θα καλυφθεί από τη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας;

Ανομολόγητο είναι ότι θα συρρικνωθούν οι δομές, θα κλείσουν τα εργαστήρια και θα ανοίξει η αγορά ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας, μετακυλίοντας το μεγαλύτερο μέρος του κόστους στις τσέπες των ασφαλισμένων και διευκολύνοντας και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Χθες στην Επιτροπή της Βουλής ήρθαν και οι ενδιαφερόμενοι του ιδιωτικού τομέα και δήλωσαν ευχαριστημένοι από τη λογική των πολιτικών του υπουργείου που οδηγούν τον ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικό αγοραστή, δηλαδή τους μεγαλοπαρόχους. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θέλει ένα υποχρηματοδοτημένο δημόσιο και μίζερο σύστημα και σε αυτό συντείνουν όλες οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, όπως και ο προϋπολογισμός που εγκρίθηκε πρόσφατα ανοίγοντας τον δρόμο στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Αντιμάχεται τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και τους λέει -μόνο ως τιμωρητική επιλογή- «όλοι μέσα» με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, θέλοντας να πει ότι η αποκλειστική απασχόληση είναι τόπος εξορίας, την ώρα που εκείνοι κάνουν έναν μαζικό απεργιακό αγώνα. Δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να επιλέξουν ανάμεσα στην πλήρη κι αποκλειστική απασχόληση και το άμεσο κλείσιμο του ιατρείου, που να αποδεικνύεται από την Εφορία.

Αν οι γιατροί τους οποίους εκβιάζει αποφασίσουν να μείνουν, τότε θα κληθεί ο υπουργός να πληρώσει με το παραπάνω την μπλόφα του. Αν αποχωρήσουν, θα έχουν απολυθεί με δική τους πρωτοβουλία και πάει η πρωτοβάθμια υγεία. Ο πολίτης στο περιθώριο.

Πολιτικά παιχνίδια

Οπως πάντα, ο υπουργός Υγείας δεν ενδιαφέρεται για τις ανάγκες των ανθρώπων. Την ώρα που η χώρα βιώνει υγειονομική κρίση, ανθρωπιστική καταστροφή, υγειονομική φτώχεια, παίζει τον παπά. Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από τις 25 Νοεμβρίου για χάρη των πολιτικών παιχνιδιών του υπουργού δεν έχουν πρωτοβάθμια υγεία.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μιλούν για συνέχιση της απεργίας τους επ’ αόριστον, όπως είπε στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών του ΕΟΠΥΥ, Αθ. Αποστολόπουλος, προσθέτοντας ότι «δεν ήταν σχέδιο αυτό που παρουσίασε ο υπουργός». Οπως είπε ο ίδιος, «η πρωτοβάθμια δεν είναι η εργασιακή σχέση των γιατρών, θέμα στο οποίο έχει επικεντρωθεί ο υπουργός. Αυτό είναι ένα επιμέρους ζήτημα. Το θέμα είναι η πρόσβαση των ανθρώπων στην περίθαλψη».

Η πολυσυζητημένη πρόταση, όπως γνωστοποίησε χθες αργά το βράδυ τηλεφωνικά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα παρουσιαστεί σήμερα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, όπου θα είναι το βασικό θέμα… 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger