Home » , » Διαρκές το διατροφικό σκάνδαλο. Κρέας μουλαριού και αλόγου ακόμα και σε νοσοκομεία.

Διαρκές το διατροφικό σκάνδαλο. Κρέας μουλαριού και αλόγου ακόμα και σε νοσοκομεία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 | 5:41 μ.μ.

Σε αρκετές Κυριακάτικες εφημερίδες συναντάμε σήμερα ρεπορτάζ για το διαρκές διατροφικό σκάνδαλο. Και  όσα αποκαλύπτονται είναι σταγόνα στον ωκεανό αυτών που συμβαίνουν.

Διαβάζουμε λοιπόν, ότι πολυδιαφημισμένες εταιρείες μεταξύ των οποίων οι Νίκας και Υφαντής, που προβάλλουν τα προϊόντα τους ως απολύτως υγιή ακόμα και για τα παιδιά, περιλαμβάνονται στη λίστα των επιχειρήσεων οι οποίες μας τάιζαν αλογίσιο κρέας.
Χαρακτηριστική είναι επίσης η περίπτωση της εταιρείας Χούτος η οποία είχε κερδίσει τους διαγωνισμούς για την παροχή τροφίμων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, φοιτητικές εστίες και νοσοκομεία στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα η οποία, όπως αποδείχτηκε, τάιζε τον κόσμο κρέας αλόγου.

Εδώ να προσθέσουμε είναι ότι τα πρόστιμα που επιβάλλονται στις εταιρείες που στα προϊόντα που διακινούν ανιχνευτεί DNA αλόγου ή μουλαριού είναι πραγματικά αστεία. Παράδειγμα στην KRIVEK A.E επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, στην ΝΕΤΙΜ Α. ΜΕΧΜΕΤ, 2.000 ευρώ στην Χούτος  4.000 και στην Νίκας 64.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στον τύπο το αλογίσιο κρέας εισάγεται κυρίως από την Ρουμανία και συχνά προέρχεται από άλογα που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν σε ιπποδρομίες. Οι επιτήδειοι σκοτώνουν τα άλογα που αποσύρονται γιατί γερνούν οι αρρωσταίνουν και τα διοχετεύουν στην αγορά για να αναμειχθούν με χοιρινό, μοσχάρι ή κοτόπουλο.

Να επαναλάβουμε αυτονόητα πράγματα που όμως είναι και η ουσία του ζητήματος.

Για τους κεφαλαιοκράτες μοναδικός θεός τους είναι το κέρδος. Ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός για το μέγιστο κέρδος γκρεμίζει κάθε ηθικό φραγμό. Το διατροφικό σκάνδαλο είναι διαρκές. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε και να μην παραμυθιαζόμαστε με τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις που βγαίνουν κάθε φορά που αποκαλύπτεται κάτι.
 
Οι ανάγκες για κατανάλωση διάφορων προϊόντων συνιστούν για τον καπιταλισμό μια αγορά και τίποτ’ άλλο. Εφόσον παράγει προϊόντα, πουλώντας τα, εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να μεγιστοποιήσει το ποσοστό του κέρδους.
Αδιαφορώντας για τις όποιες άλλες επιπτώσεις, είτε αυτές αφορούν το περιβάλλον είτε την υγεία των ανθρώπων.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger