Home » , » Αντιδράσεις από μια δήλωση του Μ. Γλέζου

Αντιδράσεις από μια δήλωση του Μ. Γλέζου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 | 3:11 μ.μ.

Αμηχανία δημιουργήθηκε στον Σύριζα μετά τις δηλώσεις, στην βουλή του Μανώλη Γλέζου που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια ενδεχόμενη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με την Ν.Δ θέτοντας σαν προϋπόθεση το κόμμα του Α. Σαμαρά να εγκαταλείψει την ασκούμενη μνημονική πολιτική που ακολουθεί.

Απ’ την πλευρά του το κόμμα της Κουμουνδούρου πήρε ξεκάθαρες αποστάσεις απ’ τον τρόπο που παρουσιάστηκαν στα ΜΜΕ οι δηλώσεις του ιστορικού της στελέχους, ενώ η Κίνησης Ενεργοί Πολίτες, της οποίας είναι επικεφαλής ο Μ. Γλέζος, στην ιστοσελίδα της κάνει λόγο ότι διαστρεβλώθηκαν από ΜΜΕ, όσα είπε ο Μ. Γλέζος.

Συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διένειμε το παρακάτω απόσπασμα από την ομιλία Βούτση:

« ….Αλλά γι αυτά τα οποία συζητάμε εδώ και καιρό, τα τόσο σοβαρά, πόσο ασχολούνται τα δελτία των «8», οι τηλεοράσεις, τα πρωινάδικα, τα χειραγωγημένα από σας στη βάση οικονομικής διαπλοκής και συμφερόντων ΜΜΕ; Γι αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα, που απ΄ όλες τις πτέρυγες της Βουλής αναπτύσσονται στρατηγικές, προσεγγίσεις διαφορετικές.. Πόσο ασχολούνται; Καθόλου.

Με τι ασχολούνται; Με την πρόσκληση, λέει, να γίνει ένας μεγάλος συνασπισμός, ένα … coalition γερμανικό στην Ελλάδα. Γιατί; Γιατί μας κάνετε αυτή την πρόσκληση κύριοι της Ν.Δ. μέσα από τις χειραγωγημένες ειδήσεις και μέσα από τις χειραγωγημένες συζητήσεις των ΜΜΕ;
Είναι σαφέστατο ότι είναι μια πρόσκληση για συνενοχή στο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο, στην κοινωνική εκμετάλλευση που οδηγεί σε ανθρωπιστική καταστροφή και στην απαξίωση της χώρας.
Μας καλείτε να πάρουμε την ευθύνη για ένα ιστορικό ατόπημα και για έναν εγκλωβισμό της Αριστεράς σε μια τέτοια λογική και σε μια τέτοια συμπαιγνία.

Την απάντηση δεν τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τη δίνει, νομίζω, ο ίδιος ο λαός μας. Την Πομπηία στην οποία οδηγείτε τα πράγματα θα τη ζήσετε και θα τη χρεωθείτε μόνοι σας. Ούτε η χώρα θα την χρεωθεί, ούτε βέβαια η αριστερά, ούτε οι κοινωνικές δυνάμεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με την αγωνία να σταθεί στα πόδια της αυτή η χώρα……»


ΒΟΜΒΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ

Είναι πέρα από κάθε λογική το κομμάτι της ομιλίας στη βουλή με το οποίο ειρωνεύεται ο Μανώλης Γλέζος την αδύναμη και πανικόβλητη κυβέρνηση, να το μετατρέπουν σε δήθεν πρόταση συνεργασίας.
Για όσους το αναπαράγουν....
ή είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία - συνεπώς επικίνδυνοι -
ή είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν  σανίδα σωτηρίας.

Όσο για την πρόταση που μας ήρθε δείχνει ότι η ΝΔ αποδέχεται ότι έχει χάσει την δύναμή της γι αυτό και ζητά συγκυβέρνηση.
Δηλαδή να συγκυβερνήσει το ναδίρ με το ζενίθ;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε:
«Θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού; Θα σταματήσει να αρπάζει από τον λαό για να σώσει τις τράπεζες; Αν το κάνει αυτό, δεν πιστεύω συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε αντίρρηση» είπε χαμογελώντας ο Μ.Γλέζος, για να αρχίσει μια απίστευτη παραπληροφόρηση όπως αυτή:


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2014 στις 4:23 μ.μ.

Τι είπε ο Γλέζος; ΟΧΙ με άλλα λόγια, Ότι δηλαδή για να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ, προϋπόθεση θα πρέπει να είναι, η ΝΔ να αλλάξει πολιτική. Να πει όχι στο Μνημόνιο, αυτό που ο Σαμαράς υπέγραψε. Είναι αυτό δυνατόν; Φυσικά δεν είναι για την (ακροδεξιά) ΝΔ. Για να υπάρξει συνεργασία με κάποιον, πρέπει αυτή να γίνει βάση πολιτικής και προγράμματος. Θα μπορούσε να προσθέσει ο Μανώλης, για να γίνει πιο λεπτομερής, να καταργηθούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (που έκανε ο φασισμός της κυβέρνησης), να βοηθηθούν οι φτωχές τάξεις και να σηκώσουν τα βάρη οι πραγματικά υπεύθυνοι (πλουτοκράτες, καναλάρχες κλπ), που σήμερα κλέβουν ασύστολα με την κάλυψη της γαλάζιας συμμορίας. Να ζητήσουν συγνώμη για τις ύβρεις, τα ψέματα και τις απειλές, δηλαδή να γίνει η Νέα Δημοπρασία κάτι εντελώς αντίθετο από ότι είναι τώρα. Προφανώς λοιπόν πρόκειται για διαστρέβλωση των δηλώσεων του από την πανικόβλητη ΝΔ. Άλλωστε αυτό το «όνειρο» το έχει μόνο η χρυσή αυγή, οι δανειστές κι τα φερέφωνά τους.
Όμως σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχετε απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρεσθε για τη διαστρέβλωση των όσων εσείς λέτε από τα κανάλια, όταν το ΚΚΕ λέει απλά, ότι δεν δέχεται καμία συνεργασία επειδή ακριβώς υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές, (δηλαδή το ίδιο νόημα με άλλες λέξεις) εσείς το κατηγορείτε. Γιατί; Όποιος πιστεύει σε διαφορετικά πράγματα, για να συνεργαστεί με κάποιον άλλο, θα πρέπει, ή ο άλλος να πιστεύει τα ίδια, ή κάποιος από τους δυο ν' αλλάξει γνώμη.
Τα προβλήματα είναι μεγάλα, σε κάποιους τομείς τα κόμματα της Αριστεράς θα μπορούσαν να έχουν μια κοινή στάση, πιο οργανωμένη και συντονισμένη: Πχ στην αντιμετώπιση του φασισμού, στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ. Σε κάποιο βαθμό αυτό γίνεται ήδη. Αλλά υπάρχουν και θέματα όπως η ΕΕ, το Ευρώ κι εκεί οι διαφορές μας είναι τεράστιες. Πως πχ θα υπάρξει κυβερνητική συνεργασία αν ο ένας λέει ναι στο ευρώ κι ο άλλος σε δικό μας νόμισμα; Ποια πολιτική θα ακολουθηθεί; Πόσο θα μείνει ενωμένη μια τέτοια κυβέρνηση;
Ας σεβαστούμε λοιπόν ο ένας τον άλλο κι ας αγωνιστούμε ο καθένας με τον τρόπο του. mitsos175.

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2014 στις 2:31 μ.μ.

Δηλαδή πιστεύεις ότι ο συριζα θα πεί όχι στο μνημόνιο? Ρητά και κατηγορηματικά λέει, αφού είναι ένθερμος υποστηρικτής της ΕΕ. Και αφήστε πλέον τα κολπάκια με το μνημόνιο. Από 1.1.2014 όλες οι χώρες της ΕΕ είναι κάυω από διαρκή μνημόνια, με την ενιαία οικον. διακυβέρνηση και όλοι οι προυπολογισμοί για να ισχύουν θα εγκρίνονται από την Κομισιόν. Αφήστε λοιπόν το δούλεμα. Ο δε Γλέζος απλά προετοιμάζει το έδαφος για την συγκυβέρνηση του σύριζα με ΝΔ. Και άσε τα μεγάλα λόγια. Ετσι μας έλεγε και το Πασόκ πριν 5 χρόνια όταν του λέγαμε ότι θα συνεργαστεί με την "επάρατο δεξιά". Οι αστοί τραβάνε ζόρια και το καλύτερό ανάχωμά τους αυτή την στιγμή, που θα προσπαθήσεις από καλύτερες θέσεις να ευνουχίσει το εργατικό κίνημα είναι ο σύριζα. Και αυτό έλειπε να συνεργαστεί το κκε με σοσιαλδημοκράτες που μια ζωή εδώ και 100 χρόνια ματοκυλούν το κίνημα. Μαν

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger