Home » , » Ξεκάθαρη επιδίωξη του αστικού κράτους: Το μονοπώλιο της βίας πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.

Ξεκάθαρη επιδίωξη του αστικού κράτους: Το μονοπώλιο της βίας πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.

Από giorgis , Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014 | 11:28 μ.μ.


Του Γ. Γ.

Ο μ/λ δεν είναι κάποια συνταγή προς εκτέλεση. Πάντα ως προς την ανάλυση του πρέπει να παίρνεις υπ’ όψιν τον τόπο και τον χρόνο. (Δεν θα αποφύγω όμως τον πειρασμό σε κάποια επόμενη ανάρτησή μου να χρησιμοποιήσω τσιτάτα αφού κάποιοι αναγνώστες μας έχουν την αίσθηση ότι τοποθετώντας ένα σχόλιο με φάση του Λένιν ή του Μαρξ «καθάρισαν». Εδώ ισχύει η ρήση που λέει ότι όταν απομονώσεις κομμάτια απ’ το ευαγγέλιο μπορεί να βγάλεις τον χριστό αντίχριστο).

Ας το προσπεράσω προς το παρόν αυτό και να γράψω κάποιες παγιωμένες απόψεις μου, που φυσικά εκφράζουν αποκλειστικά εμένα.

Παρακολουθώντας πάλι σήμερα όλους τους τηλεσχολιαστές, μηδενός εξαιρουμένου  ήταν σαν να έβλεπες μπάτσους που έβγαζαν το πηλίκιο τους και έπιαναν το μαρκούτσι του δημοσιοκάφρου.

Η επιδίωξη τους ξεκάθαρη. Το μονοπώλιο της βίας πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού. Να παραμείνει αποκλειστικό προνόμιο, περιουσιακό στοιχείο του αστικού κράτους. 

Οι πολίτες του οφείλουν να παραμένουν υποταγμένοι και να υφίστανται αυτή τη βία κάθε φορά που διεκδικούν δικαιώματα.

Οι ΜΑΤάδες επιτρέπεται να σου ανοίγουν το κεφάλι με τα γκλομπ, εσύ απαγορεύεται να τους πετάξεις πέτρα.

Οι ΜΑΤάδες επιτρέπεται να σε στέλνουν στο νοσοκομείο με τα χημικά, εσύ απαγορεύεται να πετάξεις μολότοφ (η χρήση της πλέον χαρακτηρίζεται πάντα ως ζεύγος κακουργημάτων: «κατοχή και χρήση εκρηκτικών»!).

Και αν τυχόν κάνεις κάποια ένοπλη ενέργεια, τότε είσαι τρομοκράτης, αντικοινωνικό στοιχείο, εγκληματίας κ.λ.π.

Κανένας απ’ τους τηλεσχολιαστές δεν μίλησε για την βία που νιώθει στο πετσί του κάθε μέρα, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο υποαπασχολούμενος, η γενιά των 400 ευρώ.

Κανένας δεν μίλησε για τις τεράστιες ανισότητες που δημιουργεί ο καπιταλισμός, στην εποχή του «μνημονίου». Κανένας δεν αναφέρθηκε στην βία που σκοτώνει κάθε όνειρο νεολαίου, στην βία ενός συστήματος που δολοφονεί το μέλλον της νεολαίας, σπρώχνει εργάτες και συνταξιούχους στον Καιάδα της εξαθλίωσης.

Οποιος δεν θέλει να κλείνει τα μάτια του στα κοινωνικά φαινόμενα χωρίς μεγάλη προσπάθεια θα βρει την μήτρα που γεννάει τις οργανώσεις μειοψηφικής ένοπλης βίας.

Υπάρχει κοινωνικός πόλεμος. Η αστική τάξη διαθέτει τις δυνάμεις καταστολής, τους νόμους, τους μηχανισμούς που προσπαθούν να διαμορφώσουν πρότυπα, οπτικά πεδία, συνειδήσεις.

Η εργατική τάξη απ’ την άλλη, κατακερματισμένη, εγκλωβισμένη σε κόμματα που σαν θεό τους έχουν τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό.

Ανήμπορη να αντισταθεί συλλογικά στην βάρβαρη επέλαση της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας.

Σ’ αυτό τον κοινωνικό πόλεμο κάποιοι επέλεξαν να αντισταθούν ένοπλα στην αστική τάξη.

Και για να μην παρεξηγηθώ να επαναλάβω αυτό που έγραψα στην προηγούμενη ανάρτηση .

Δεν με εκφράζουν οι οργανώσεις ένοπλης μειοψηφικής βίας και φυσικά ασπάζομαι την εκτίμηση του Λένιν που λέει «Μόνο το μαζικό κίνημα μπορεί να θεωρηθεί σαν πραγματική πολιτική πάλη. Και οι μεμονωμένες τρομοκρατικές ενέργειες μπορούν και πρέπει να φέρουν όφελος μόνο όταν βρίσκονται σε στενή και άμεση σύνδεση με το μαζικό κίνημα». Το ίδιο διατύπωνε και ο μπαρμπα Μαρξ λέγοντας ότι δεν φτάνει να πάει η ιδέα προς το πραγματικό, πρέπει και το πραγματικό να πάει προς την ιδέα, τονίζοντας επίσης ότι «Η απελευθέρωση των εργαζομένων θα είναι έργο των ίδιων των εργαζομένων» και «κανένας δεν μπορεί να τους υποκαταστήσει στο έργο αυτό. Κανένας δεν μπορεί να δρα εξ ονόματός τους και χωρίς αυτούς.

Απ’ την άλλη όμως, όπως μας δείχνει η ντόπια και διεθνής εμπειρία οι οργανώσεις μειοψηφικής επαναστατικής βίας, οι οργανώσεις "ατομικής τρομοκρατίας", όπως τις αποκαλούσε ο Λένιν, είναι σάρκα απ' την σάρκα του αντικαπιταλιστικού κινήματος της κοινωνικής απελευθέρωσης. 

Να ρθούμε στα δικά μας. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί στα σοβαρά –και δεν αναφέρομαι σε κάποιους κολλημένους του ΚΚΕ- ότι ο Κουφοντίνας της Ε.Ο 17 Ν ή ο Αγαπίου του ΕΛΑ, τα παιδιά των «Πυρήνων» κ.λ.π υπήρξαν πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών;

Μπορεί κάποιος να επικαλεστεί ότι ο Φούντας ή ο Τσουτσουβής υπήρξαν όργανα των κατασταλτικών μηχανισμών; 

Δεν το συζητάμε φυσικά ότι υπήρξαν πάρα πολλές περιπτώσεις προβοκατόρων – ασφαλιτών να έχουν εισχωρήσει στον αναρχικό, αντιεξουσιαστικό χώρο – οι παλιοί θα θυμόνται την περίπτωση της αναρχικής εφημερίδας «Δοκιμή», την «υπόθεση Δύτης»- την περίπτωση του Ντάνου Κρυστάλη αλλά και την διείσδυση στο ΚΚΕ, χαφιέ ο οποίος έφτασε να είναι μέλος της Κ.Ε του κόμματος εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία. Μιλάμε όμως ότι οι χαφιέδες-ασφαλίτες μπόρεσαν να κάνουν την παρουσία τους σε συλλογικότητες όπου οι λέξεις «περιφρούρηση» και «συνωμοτικότητα» έχουν σχετική έννοια. Καμιά οργάνωση ένοπλης μειοψηφικής βίας δεν έχει αποδειχθεί όμως ότι διαβρώθηκε από μυστικές υπηρεσίες. 

Θα επανέλθω σύντομα, σ αυτό το θέμα με ένα λίγο ποιο θεωρητικό κείμενο.

Ολοκληρώνοντας θα συνιστούσα στους αναγνώστες μας να διαβάσουν το βιβλίο του Μερλόν Ποντί «Ανθρωπισμός και τρομοκρατία».

Εκεί θα δουν τον Πασκάλ – έναν Γάλλο φιλόσοφο, φυσικό και μαθηματικό- να λέει απ’ τον 16ο ακόμα αιώνα το εξής χαρακτηριστικό: «Ο φόνος ενός από το αντίπαλο στρατόπεδο είναι πράξη θεμιτή. Δυστυχώς έτσι μπορούν να προχωρήσουν οι κοινωνικοί ανταγωνισμοί».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

22 Ιανουαρίου 2014 στις 12:10 π.μ.

"Καμιά οργάνωση ένοπλης μειοψηφικής βίας δεν έχει αποδειχθεί όμως ότι διαβρώθηκε από μυστικές υπηρεσίες"
Δηλαδή ο Ντάνος (ο Κρυστάλης ντε) και ο Δύτης που εισχώρησαν ρε Γιώργη; Στις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ;
Τα πιστόλια από τον "Δύτη", τι τα αγόρασαν, συνδικαλιστές;
Τα ρουκετοβόλα σε ποιόν τα πούλαγε η ΚΥΠ; Σε τίποτα λαϊκές επιτροπες;
Για να μην μιλήσουμε και για την εκτός Ελλάδας εμπειρία όπου οι ταξιαρχίτες(που ήταν και μαζικό σχετικά κίνημα, και με ρίζες στην εργατική τάξη, και όχι γκρούπα) είχαν εν γνώση τους επαφές με πράκτορες της Μοσάντ... νόμιζαν πως θα μπορούσαν να τους χρησιμοποιήσουν εκείνοι... τραγικό...

Και φυσικά για το θέμα των χαφιεδων, η λέξη "περιφρούρηση" κανένα νόημα δεν έχει εάν όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.
Αυτό σε απλά ελληνικά θα σήμεαινε να τον αφήνεις (τον χαφιέ) να κάνει την δουλειά του μέχρι να κάνει το λάθος να σου δώσει ατράνταχτες αποδείξεις για την ταυτότητα του.
Ποιόν (πέραν των χαφιέδων) εξυπηρετεί μια τέτοια λογική;
Να μην απομονωνοντε (πολιτικά τουλάχιστον) δηλαδή οι ύποπτοι ως τέτοιοι;

Και για να μην ξεχνιώμαστε από άρχισε η κουβέντα:
Χριστόδουλος Ξηρός.
"Εδωσε" πέραν καθε αμμφισβήτησης, την μισή του οικογένεια ...κυριολεκτικά!
Ποιός τον λέει αξιόπιστο έναν τέτοιο άνθρωπο;
Ειδικά όταν βρίσκεται ελεύθερος υπό την επειδικτική αδιαφορία των διωκτικών αρχών;

Και δεν μιλάω για τις άδειες (μην πεταχτεί κανένας εξυπνάκιας πως έχω πρόβλημα με αυτές -τις δικαιούνταν), μιλάω για το γεγονός πως δεν θεωρήθηκε άξιος μιας παρακολούθησης έστω.
Ο Σακκάς δηλαδή (που του έιχαν κόψει και τις άδειες) πιο επικύνδινος θεουρούνταν από τις αρχές;

Το γεγονός πως μετά το διάγγελμα του, περί "ντου στους συνδικαλιστές" ,πρέπει να κάνει όποιον θέλει να οργανώσει μια απεργία στον χώρο δουλειάς του να χρειαστεί να φυλάγεται εκτός από τους χρυσαυγίτες και από τους "επαναστάτες" οπαδούς του κυρίου του οποίου τις απόψεις και διαφημίζετε, κάνει νομίζω τα πράγματα πεντακάθαρα.
Για όποιον τουλάχιστον δεν θέλει να εθελοτυφλεί.

22 Ιανουαρίου 2014 στις 1:17 π.μ.

Που εισχώρησε ο Κρυστάλης για να μάθουμε κι εμείς ρε τρας; Το μόνο που κατόρθωσε ήταν να εισχωρήσει στον κύκλο του δημοσιογράφου Γ. Βότση που τότε ο Αλεξάκης τον θεωρούσε αρχηγό της 17 Ν.

(Ο Κρυστάλης τότε έφερε τότε τον τίτλο του γραμματέα της μια ανύπαρκτης οργάνωσης νεολαίας μιας διάσπασης της ΕΔΑ του Κατριβάνου). Ούτε σε καμιά οργάνωση μειοψηφικής βίας κατόρθωσε να γίνει μέλος ούτε την παραμικρή «επιτυχία» έχει στο ενεργητικό του.

Οσο για τον «Δύτη» … αυτός δεν υπήρξε σαν πρόσωπο. Το «σχέδιο Δύτης» ήταν ένα σχέδιο που είχε κάνει η CIA σε συνεργασία με την ΕΥΠ.

Χρησιμοποίησαν ένα φυλακισμένο πρεζόνι τον Ανδρέα Λ. ο οποίος για να βρει την δόση του είχε διαπράξει ληστεία μετά φόνου ενός ανθοπώλη. Ο Α,Λ. είχε επαφές με τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο λόγω της πολυετούς φιλίας που είχε με τον αναρχικό Χ.Μ. Οι μπάτσοι του έδωσαν όπλα που είχαν μέσα δορυφορικούς «κοριούς» για να τα προωθήσει στον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό κύκλο και πάντα με επιδίωξη να καταλήξουν στην 17 Ν. Κι αυτό το ασφαλίτικο σχέδιο κατέληξε σε πλήρη αποτυχία με μοναδικό αποτέλεσμα ήταν να την «πληρώσει» ένας Θεσσαλονικιός φοιτητής.

Αν εσύ ξέρεις περισσότερα, μην μας κρατάς .. στην αμάθεια. Πες μας να μάθουμε κι εμείς. Ας πούμε «σε ποιον πούλαγε τα ρουκετοβόλα η ΚΥΠ», όπως γράφεις.

Αν δεν ξέρεις όμως μην παρεμβαίνεις με μπουρδολογία.

Ανώνυμος
22 Ιανουαρίου 2014 στις 9:08 π.μ.

Σωστός ο συγγραφέας του άρθρου. Συμφωνώ και επαυξάνω.

22 Ιανουαρίου 2014 στις 10:00 π.μ.

@giorgis
Να σε κατατοπίσω για τα περί ρουκετοβόλων λοιπόν (αφού τον αστικό τύπο μόνο όταν γράφει για το ΚΚΕ τον διαβάζεις προφανώς):
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_19/01/2014_546322

Πάμε παρακάτω τώρα, στην υπόθεση Κρυστάλη που λες πως «δεν έγινε και τίποτα»:
Ι. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Ένα γεγονός αν το γνωρίζετε θέλω να μου επιβεβαιώσετε που έχει δηλώσει επανειλημμένα ο Κρυστάλλης ότι σε κάποια φάση που δεν ήθελε να συνεργαστεί με όλες τις υπηρεσίες, μια από τις υπηρεσίες η ΕΥΠ συγκεκριμένα δυο υπάλληλοί της του έσπασαν το χέρι γι΄ αυτό τον λόγο; Επειδή ο Κρυστάλλης είχε μπλοκάρει με τις πολλές συνεργασίες, με τις πολλές υπηρεσίες σε κάποια φάση αρνήθηκε να συνεργαστεί με τον Αλεξάκη και του έσπασαν το χέρι και είναι γνωστό και το έχει πολλές φορές σε δηλώσεις του μετά ότι του είπαν να δηλώσει ατύχημα στην Καλαμάτα. Τα έχει πολλές φορές στην τηλεόραση.

Απόσπασμα από την δίκη της 17Ν.
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=121942

«Είχε μπλοκάρει από τις πολλές συνεργασίες με τις πολλές υπηρεσίες», αλλά δεν είχε διαβρώσει τίποτε πλην της ...ΕΔΑ(!!) μας λες εσύ...

Για την υπόθεση «δύτης» τώρα, δεν μας τα λες καλά αφού βολικά ξεχνάς τα όπλα της ΕΥΠ πράγματι προωθήθηκαν τελικά. Το ότι πρόλαβαν να τα ξεφορτωθούν οι τελικοί παραλήπτες τους δεν αλλάζει το γεγονός της διείδυσης (πως κάποιοι δηλαδή μίλαγαν για όπλα με ποινικούς και ΚΥΠατζήδες), ούτε βέβαια είναι λογική η υπόθεση πως όποιοι (δεν ξέρω ποιοί)έμπλεξαν σε αυτήν την ιστορία με τους ποινικούς και τους ΚΥΠατζήδες ήθελαν βαρύ οπλισμό για να ρίχνουν μπαλωθιές σε γάμους.

Περισσεύει και η υπόθεση της δεύτερης κυπατζίδικης 17Ν του Μητσοτάκη, για την οποία δεν βρήκες να μας πεις κάτι. Είχαμε εδώ δηλαδή, ή όχι μια «ένοπλη οργάνωση» η οποία ήταν 100% δημιούργημα της ΚΥΠ;

Και φυσικά εξακολουθώ να περιμένω και στα πολιτικά ερωτήματα που έχω βάλει και στο πρώτο ποστ ( http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/01/blog-post_4401.html )που είναι λίγα και μπορούν να απαντηθούν έως και μονολεκτικά. Και θα επιμείνω να πάρω απαντήσεις σε αυτά.

Όσο για το ποιός μπουρδολογεί όταν λέει πως γνωρίζει θετικά πως ποτέ δεν ύπηρξε διείσδυση υπηρεσιών σε οργάνωση ατομικής τρομοκρατίας, όταν λέει πως για τον Μ-Λ το ζήτημα «ατομική τρομοκρατία» δεν είναι λυμένο, και όταν λέει πως πως τέτοια ζητήματα (εάν πρεπει δηλαδή να φτιάξουμε ή όχι ένοπλες ομάδες!) συζητιούνται ανοιχτά και μέσω διαδυκτίου, και το ποιός μπουρδολογεί όταν λέει πως η επισήμανση των παραπάνω ισοδυναμεί με ταύτιση με τον ...Πρετεντέρη(!!), το αφήνω στην κρίση όσων διαβάζουν τον διάλογο.

Φυσικά περιμένω απάντηση και στα ερωτήματα που έβαλα στο πρώτο μου σχόλιο.
Και θα επιμείνω και εδώ, γιατί έχεις σκορπίσει την κουβέντα σε τρια ποστ και δύσκολα βγαίνει νόημα.

22 Ιανουαρίου 2014 στις 1:43 μ.μ.

Δεν μου απαντάς σε απολύτως τίποτα, οπότε δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την κουβέντα. Αν μπορέσεις να μου αποδείξεις ότι μπόρεσαν ασφαλίτες να διεισδύσουν σε 17Ν, ΕΛΑ, Ε.Α, "Πυρήνες" τότε το συζητάμε.
Τώρα για τον Κρυστάλη και το "σχέδιο Δύτης" αυτά που λες είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Πες μου συγκεκριμένα. Εφεραν κανένα πλήγμα σε κάποια οργάνωση μειοψηφικής βίας;
Υ.Γ1 Το λινκ της "Καθημερινής" δεν μου ανοίγει
Υ.Γ2 Για τις "ορφανες βόμβες" και τις ασφαλίτικες οργανώσεις-σφραγίδα θα μιλήσω σε άλλη ανάρτηση. (δυστυχώς έχω μπλέξει με το πρόγραμμα του ρ/σ μας και κάπου θα μου πάρει χρόνο μέχρι να ξαναγράψω) .

22 Ιανουαρίου 2014 στις 2:12 μ.μ.

@giorgis
Το ποιός δεν απαντάει σε τίποτε φαίνεται.

Μην πετάς την μπάλλα στην εξέδρα.
Ισχυρίστηκα εγώ ποτέ μου πως η 17Ν ή ο ΕΛΑ ήταν προβοκατόρικες οργανώσεις, για να πρέπει να το αποδείξω κιόλας;
-Πού το είπα αυτό;

Εγώ εκείνο που είπα είναι πως είναι η ίδια η φύση τέτοιων δράσεων τέτοια, ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ με σιγουριά ποιός είναι και ποιός όχι ο προβοκάτορας.

Ότι ο Χ.Ξηρός πάλι έχει καταδώσει όλη του την οικογένεια και βρέθηκε ελέυθερος υπό την επιδεικτική αδιαφορία των αρχών είναι μία άλλη ιστορία. Αυτά δεν τα υποθέτω εγώ, είναι γνωστά.

Και δεν έχω να απαντήσω σε κάτι.
Εσύ χρωστάς αρκετές απαντήσεις από τα δύο προηγούμενα ποστ για να συνεχίσουμε την συζήτηση. Και αυτό γιατί έχουν σχέση με την βάση για την οποία μιλάμε.

Υ.Γ.
Το γεγονός πως δεν γνωρίζω ποια ακριβώς οργάνωση πρόλαβε να ξεφορτωθεί τα όπλα του δύτη, δεν σημαίνει πως δεν τα πήρε κάποιος.
Για να σοβαρευτούμε λίγο.
Επίλογος:
Το να "επικροτείς την βία από όπου και αν προέρχεται" είναι εξίσου ανιστόριτο με το να την καταδικάζεις "από όπου και αν προέρχεται".
Δεν μπορεί να βάζει αυστηρά όρια ανάμεσα στο πια βία είναι επαναστατική και ποιά όχι ακόμη και η 17Ν από το 1981, και εσείς να τους βγάζετε ρεφόρμες.
Ούτε ο να λέει ο ίδιος ο Στέργιος ο Κατσαρός στο βιβλίο του πως "ο ρόλος του προβοκάτορα είναι να οδηγήσει σε σίγκρουση όταν το κίνημα δεν είναι έτοιμο για αυτήν" και εσύ να μου λες πως ουδέποτε ύπηρξαν ή θα υπάρξουν προβοκάτορες που κάνουν αυτή την δουλειά.
Δεν το καταλαβαίνεις πως είναι αστείο;

Για την καθημερινή θα το ξανακοιτάξω να το ξαναστείλω εάν είναι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger