Home » , » Με τις πλάτες του Γκορμπατσόφ (ο οποίος ανατρέπεται σαν σήμερα το 1991) η Αλέκα Παπαρήγα χαράσσει την γραμμή του ΚΚΕ

Με τις πλάτες του Γκορμπατσόφ (ο οποίος ανατρέπεται σαν σήμερα το 1991) η Αλέκα Παπαρήγα χαράσσει την γραμμή του ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 19 Αυγούστου 2017 | 2:59 π.μ.

«Οι ιδέες της περεστρόικα απαντούν στις απαιτήσεις της αναδιοργάνωσης του σοσιαλισμού, συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της σύγχρονης θεωρίας του σοσιαλισμού, έκαναν το σοσιαλισμό πιο ελκυστικό»  

Αλέκα Παπαρήγα, Πράβδα, 25.6.1991

Σαν σήμερα στις 19 Αυγούστου 1991 στην Σοβιετική Ενωση ξεσπάει κίνηση ανατροπής του για 7 χρόνια ηγέτη της χώρας Μιχαήλ Σεργκέγιεβιτς Γκορμπατσώφ από την αντιπολιτευόμενη πτέρυγα του Κ.Κ.Σ.Ε., υπό τον τότε αντιπρόεδρο Γενάντι Γιανάγιεφ. Ο Γκορμπατσόφ χάνει τον έλεγχο της κατάστασης και τον τιμόνι της χώρας βρίσκεται ο Μπόρις Γιέλτσιν (τον οποίο ο ίδιος ο Γκορμπατσόφ είχε διορίσει  γενικό γραμματέα του κόμματος στη Μόσχα).

Νεκροθάφτης κάθε σοσιαλιστικής δομής που είχε απομείνει στην ΕΣΣΔ, ο πρώτος, ακραία νεοφιλελεύθερος ο δεύτερος. Ενας γελοίος διαφημιστής πίτσας ο Γκορμπατσόφ, ένας μπεκρής αγαπημένο παιδί των ρώσων ολιγαρχών ο Γιέλτσιν.

Δεν θα κάνουμε εδώ αναφορά για τους Ρώσους αυτούς ηγέτες. Θα περιοριστούμε μόνο στην παρέμβαση του Γκορμπατσόφ στα εσωτερικά του ΚΚΕ και στο πόσο επηρέασε την πορεία αυτού του κόμματος.

Για τον λόγο αυτό θα χρησιμοποιήσουμε ένα κείμενο του Γιώργου Δελαστίκ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πριν» στις 21 Απριλίου 2013. (Οι υπογραμμίσεις δικές μας):

Η Αλέκα Παπαρήγα εξελέγη γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ σε μία εξαιρετικά δύσκολη για το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα στιγμή. Μόλις δύο μήνες νωρίτερα, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ είχε ανακοινώσει επισήμως και την τυπική διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, στις 25 Δεκεμβρίου του 1990, ενώ είχε προηγηθεί ήδη η ολοκληρωτική κατάρρευση του σοσιαλιστικού στρατοπέδου, βυθίζοντας όλα τα κομμουνιστικά κόμματα σε υπαρξιακή κρίση.

Όταν ανέλαβε γραμματέας η Παπαρήγα, στο ΚΚΕ μαινόταν μια άγρια φραξιονιστική πάλη ανάμεσα στη γραφειοκρατική και τη δεξιά του πτέρυγα, αφού προηγουμένως και οι δύο πτέρυγες μαζί είχαν εξουδετερώσει την αριστερή πτέρυγα του κόμματος και της ΚΝΕ, από την οποία προήλθε το ΝΑΡ.

Οι δύο πτέρυγες είχαν οργανωτική ισοδυναμία. Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι η Αλέκα Παπαρήγα παρόλο που ήταν μέλος του Πολιτικού Γραφείου και γραμματέας της μεγαλύτερης οργάνωσης του ΚΚΕ, της ΚΟΑ, δεν είχε εκλεγεί καν ...αντιπρόσωπος (!!) για το 13ο Συνέδριο του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχε ως μέλος του απερχόμενου ΠΓ, ενώ η Κεντρική Επιτροπή που προήλθε από αυτό το Συνέδριο την εξέλεξε γραμματέα του κόμματος εντελώς οριακά - με 57 ψήφους έναντι 53 του υποψήφιου της δεξιάς πτέρυγας, Γιάννη Δραγασάκη!

Η αναπότρεπτη σύγκρουση των δύο πτερύγων μορφοποιείται και επισημοποιείται οπς 14 Ιουνίου 1991, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ενιαίου ακόμη Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, όπως ονομαζόταν και ο οποίος είχε συγκροτηθεί με την αγαστή συνεργασία του Χαρίλαου Φλωράκη και του Λεωνίδα Κύρκου - του απερίγραπτου δεξιού οπορτουνιστή που τον περιφρονούσε πολιτικά βαθύτατα όλη η ΚΝΕ της μεταπολίτευσης. Η δεξιά πτέρυγα επεδίωκε ουσιαστικά τη διάλυση του ΚΚΕ μέσα στο Συνασπισμό.

Το θανάσιμο πλήγμα εναντίον της πτέρυγας αυτής ήρθε από εκεί που ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους δεν το φαντάζονταν οι δεξιοί: Από τον ...Γκορμπατσόφ, αυτό το πολιτικά γελοίο υποκείμενο, τον οποίο είχε ως εικόνισμα η δεξιά πτέρυγα του ΚΚΕ! «Δεν είναι δυνατόν να διαλυθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα μέσα σ' έναν ευρύτερο συνασπισμό της Αριστεράς», δήλωσε ο Γκορμπατσόφ στις 20 Ιουνίου, μετά από πολύωρη συνάντηση που είχε στη Μόσχα με την Αλέκα Παπαρήγα.

Με τις πλάτες του Γκορμπατσόφ, η Αλέκα επιστρέφει στην Αθήνα και στις 23 Ιουνίου 1991 συγκαλεί την ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία καθαιρεί τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Γιάννη Δραγασάκη από το Πολιτικό Γραφείο και άλλα έξι μέλη της ΚΕ, αποφασίζοντας ταυτόχρονα τη σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου του κόμματος για να εξοντώσει οργανωτικά τη δεξιά πτέρυγα. Αποχωρούν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής 44 μέλη της.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 1991 η Αλέκα διαγράφει ολόκληρη τη δεξιά πτέρυγα, η οποία ενσωματώνεται στον ΣΥΝ, του οποίου αποτελεί την κυριότερη συνιστώσα ακόμη και στο επίπεδο της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Στις 18 Δεκεμβρίου 1991 συγκαλείται το 14ο Συνέδριο του ΚΚΕ, στο οποίο έχει απομείνει πλέον μόνο η γραφειοκρατική πτέρυγα και η οποία εκλέγει τα αμιγώς δικά της καθοδηγητικά όργανα σε όλα τα επίπεδα. Η αποφυγή οποιασδήποτε σχέσης με οποιοδήποτε άλλο τμήμα της Αριστεράς γίνεται η κυρίαρχη ιδεολογία και πολιτική πρακτική του ΚΚΕ.

Η απομόνωση της γραφειοκρατικής πτέρυγας του ΚΚΕ από τον υπόλοιπο κόσμο της Αριστεράς γίνεται αισθητή και αποτυπώνεται στα εκλογικά του αποτελέσματα έκτοτε.

 Στις βουλευτικές εκλογές του 1993, τις πρώτες υπό την ηγεσία της Αλέκας και μετά τη νέα διάσπαση, το ΚΚΕ σημειώνει το χειρότερο αποτέλεσμα όλης της ιστορίας του, καθώς παίρνει μόνο 4,54%. Ποσοστό που δεν έχει καμιά σχέση με το 9,36% του 1977, το 9,89% του 1985 ή το 10,93% του 1981.

Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια το ΚΚΕ βολοδέρνει σε ποσοστά που δεν φτάνουν ποτέ το 6% ως το 2004. «Ανασταίνεται» εκλογικά το 2007 με 8,15%, ποσοστό που ουσιαστικά το κρατάει και το 2009 με 7,54% και το ανεβάζει στο 8,48% στις εκλογές του Μαΐου του 2012, οπότε και πετυχαίνει το καλύτερο ποσοστό του μετά από 27 χρόνια!

Ένα μήνα αργότερα, στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, το ΚΚΕ που έχει αρνηθεί κάθε σχέση με την υπόλοιπη Αριστερά μέσα σε ένα κλίμα που πολλοί νόμιζαν ότι μπορεί να υπάρξει «κυβέρνηση της Αριστεράς» που έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας, πέφτει πάλι στο απόλυτο ναδίρ -στο 4,50%!
Η Αλέκα παραδίδει το ΚΚΕ ακριβώς με το ίδιο ποσοστό που το παρέλαβε - το χειρότερο της ιστορίας του!

Έχει πετύχει έναν άθλο όμως και μάλιστα καθόλου ασήμαντο. Έχει διασώσει το ΚΚΕ και μάλιστα με τις πιο αριστερές θέσεις από οποιοδήποτε άλλο από τα κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης (γαλλικό, πορτογαλικό, ισπανικό κ.λπ.). Παράλληλα όμως, το έχει απομονώσει πλήρως από την υπόλοιπη Αριστερά, με αποτέλεσμα την πορεία δραματικής υποβάθμισης του και στους κόλπους της Αριστεράς, όπως αποτυπώνεται και στα εκλογικά αποτελέσματα.

Ενώ το 1993 το ΚΚΕ είχε 4,54% και ο ΣΥΝ έμεινε εκτός Βουλής με 2,94%, σήμερα το ΚΚΕ εξακολουθεί να έχει 4,50%, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ...εξαπλάσιο (!!!) ποσοστό - νια την ακρίβεια 26,89%. Με τέτοιο τραγικά δυσμενή συσχετισμό δυνάμεων εις βάρος του, το ΚΚΕ είναι εντελώς αδύνατο να ηγεμονεύσει πολιτικά στην Αριστερά - και αυτό την ώρα που ο καπιταλισμός βρίσκεται στη μεγαλύτερη κρίση του εδώ και έναν αιώνα, από την εποχή της νίκης της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία. Αυτό δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό και για το ίδιο το ΚΚΕ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 195 σχόλια

19 Αυγούστου 2017 στις 9:54 π.μ.

Δελαστίκ ντε κολοτούμπας;Κατακαημένοι!!!!

19 Αυγούστου 2017 στις 12:40 μ.μ.

Απόλυτα κατανοητός ο Πανικός και η απόγνωση του Κυρίου Δελαστικ και των Τροτσκιστών του ΝΑΡ αλλά μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Το ΚΚΕ προχώρησε τα τελευταία 26 χρόνια στην Ανασυγκρότηση του στην μελέτη της Ιστορίας και στην Αποκατάσταση των Επαναστατικών του χαραχτηριστικών. Στο 15ο Συνέδριο το 1996 κατάργησε την Αιτία της Καταστροφής τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και τα ενδιάμεσα Στάδια. Στο 18ο Συνέδριο το 2009 ξεκαθάρισε τι συνέβη με τον Σοσιαλισμό στην ΕΣΣΔ. Η Επικράτηση του Οπορτουνισμού στο 20ο Συνέδριο το 1956 με την ΣΤΑΔΙΑΚΗ εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού σε μια πορεία κατέστρεψε τα πάντα. ΟΙ Κομμουνιστές παλεύουμε μέσα απο την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού με Στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Την ΑΡΙΣΤΕΡΑ την βλέουμε 2.5 χρόνια να σφάζει τον λαό με απίστευτη Αγριότητα. Αυτή είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. Ουτε βήμα πίσω Κύριε Δελαστίκ.

19 Αυγούστου 2017 στις 12:52 μ.μ.

Ας δούμε τώρα και την πορεία του ΝΑΡ απο το 1989. Διαφώνησε τάχα μου με την Δημιουργία του ...συνασπισμού.... και την Συμμετοχή σε δυο κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού. ΜΑΛΙΣΤΑ. Χρόνια ολόκληρα ουρά του Συνασπισμού Σύριζα παντού. ΚΟΤΖΙΑΣ Στέλεχος του ΝΑΡ ΥΠΕΞ του ΣΥΡΙΖΑ. Βαλαβάνη Στέλεχος του ΝΑΡ Υπουργός του Σύριζα σήμερα στην ΛΑΕ. Το 2012 όταν ο τσίπρας έβγαλε την εντολή βόλτα ο ΧΑΓΙΟΣ έτρεξε να βγάλει Φωτογραφίες. 25 Γενάρη του 2015 πανηγυρίζανε την νίκη του Σύριζα. Στο Δημοψήφισμα ΤΣΙΡΚΟ Ψηφίσανε ΝΑΙ στο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ μαζί με ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ και τμήματα της ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. Και σήμερα που η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ξεβρακώθηκε τρέχουν να φτιάξουνε το Νέο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΧΩΜΑ. Ο ΚΑΠΠΟΣ όταν αποχώρησε το 1992 και ήρθε πάλι δίπλα στο ΚΚΕ τους αποκάλεσε Ντροπαλούς Αντικομμουνιστές.

19 Αυγούστου 2017 στις 1:20 μ.μ.

Η κλίκα του Φλωράκη γνώριζε πολύ καλά τι σήμαινε περεστρόϊκα και τι ήθελε πραγματικά ο Γκορμπατσόφ. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες όταν εκεί απελευθέρωναν την οικονομία και οικοδομούσαν έναν ανοιχτά πλέον καπιταλισμό δυτικού τύπου (ενώ πριν είχαν επιβάλει κρατικομονοπωλιακό καπιταλισμό από το '56 ανατρέποντας το σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε επί ΛΕΝΙΝ-ΣΤΑΛΙΝ) Παπαρήγα και Φλωράκης ήταν χειροκροτητές και υποστηρικτές του Γκόρμπι και του ΚΚΣΕ. Μιλάμε για ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ και ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ βλέπανε πολύ καλά τι ήτανε η περεστρόϊκα και καταλαβαίνανε τα πάντα.

Αν υπήρχε επαναστατική στροφή στο κόμμα θα έπρεπε Παπαρήγα, Φλωράκης, Γόντικας, Χαλβατζής και όλοι όσοι υποστήριξαν φανατικά το ΚΚΣΕ εκείνη την περίοδο ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΔΙ. Από τη στιγμή που ανέλαβαν τα ηνία του κόμματος οι ίδιοι αποδεικνύεται ότι ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1956 ως το 1991 και από το 1991 μέχρι σήμερα ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΙΚΟ!!!

V For Viva La Revolucion

19 Αυγούστου 2017 στις 1:50 μ.μ.

Κλάψτε λιβανιστήρια του ΣΥΡΙΖΑ, η δυσκολία σας να απολογηθείτε για το αβαντάρισμα που κάνατε στην απάτη του Τσίπρα που σφάζει το λαό δεν έχει προηγούμενο. Και η πιο μεγάλη σας δυσκολία να στήσετε το επόμενο αριστερό ανάχωμα-απάτη οφείλεται κυρίως στη στάση του ΚΚΕ. Αυτό δεν το χωνεύετε με τίποτα, υπομονή θα σας περάσει.

19 Αυγούστου 2017 στις 5:32 μ.μ.

Δυο απ τους ``τιτανες``που γεννηθηκαν απο τη ζευξη του αμαρτωλου αντεπαναστατικου αντικομμουνιστικου Χρουτσωφικο 20 Συνεδριου και
ολων εκεινων των διαφθαρμενων και διαβρωμενων στοιχειων που διεφυγαν
τη δαμοκλειο σπαθη του Ιωσηφ Σταλιν Αυτα τα αντικομμουνιστικα ανδρεικελα
παρα το γεγονος οτι δεν ηταν πολλα σε αριθμο καταφεραν να κανουν τη μεγαλυτρη ζημια τοσο στη μανα του σοσιαλισμου αλλα και στο παγκοσμιο κομμουνιστικο κινημα και στα κομμουνιστικα κομματα ολου του πλανητη
αφηνοντας τα εκατομμυρια των κομμουνιστων αφωνα χωρις φαρο χωρις πυξιδα και ελπιδα Το δικο μας ΚΚΕ ετρεχε και υδροκοπουσε να φτασει στο Κρεμλινο
να παρει γραμμη για το πως θα κανει πραξη την περεστροικα και την
γκλασνοστ Σταση που το καταντησε ουραγο στο πολιτικο γιγνεσθε της χωρας
μας γεγονος που το ταλανιζει ακομα σημερα και του αποκλειει καθε δυνα
τοτητα να παιξει το ρολο του μπροσταρη σαν ΚΚ που επρεπε

19 Αυγούστου 2017 στις 7:41 μ.μ.

Γράφει ο Δελαστίκ οτι η αποφυγή οποιασδήποτε σχέσης με άλλο τμήμα της αριστεράς γίνεται κυρίαρχη ιδεολογία και πολιτική πρακτική στο ΚΚΕ απο το 14ο Συνέδριο τον Δεκέμβρη του 1991. Πολύ σωστά ευχαριστούμε τον Κύριο Δελαστίκ έχει απόλυτο δίκιο. Ας ενημερώση και τους ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΔΕΣ του Αντικομμουνιστικού αγώνα που προσπαθούνε να μας πείσουνε οτι το ΚΚΕ άλλαξε απο το 19ο Συνέδριο το 2013 για να καλύψουν τον Φραξιονισμό τους και το ξεβράκωμα που πάθανε απο τους Κομμουνιστές.

19 Αυγούστου 2017 στις 8:57 μ.μ.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Το πρόβλημα του ΚΚΕ ήταν τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και τα ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΣΤΑΔΙΑ... που ερχόντουσαν απο το 1935 όταν επικράτησε η 5η ΦΑΛΑΓΓΑ στην Κ.Δ το 1935 με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ που κατέστρεψε τα πάντα το 1944 45 και το 1955 όταν υπεχρεώσανε απο το ΚΚΣΕ ΧΡΟΥΤΣΟΦ να αλλάξει το πρόγραμμα του 1953 που μίλαγε για ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΠΑΣΟΚΑ.

19 Αυγούστου 2017 στις 10:06 μ.μ.

Το ΚΚΕ εμφανίστηκε το 1974 μετά απο 1936 1974 παράνομο. Απο το 1943 1968 χωρίς ΚΝΕ. Απο το 1949 στην Πολιτική προσφυγιά απο το 1958 χωρίς Κ.Ο. Τον ΟΚΤΩΒΡΗ 1944 το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν πήρε την εξουσία λόγω ...λαοκρατίας.... δηλαδή ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. Σε αυτή την κατάσταση εμφανίστηκε το 1974. Συμμαχία με τους προδότες του ...εσωτερικού....το 1974 ανοχή στο ΠΑΣΟΚ σε όλη την Μεταπολίτευση 17% το 1981 Σαρτζετάκης το 1985 και με βάση το 12ο Συνέδριο του 1987 ....συνασπισμός..... και δυο κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού το 1989. Το Σχέδιο συντονισμένο ΟΙ Τροτσκιστές του ΝΑΡ να τραβήξουνε εκτός κόσμο μέσα στην Σύγχηση κάνοντας ΑΒΑΝΤΑ στην ΣΥΜΜΟΡΙΑ του ΑΘΛΙΟΥ ΦΑΡΑΚΟΥ να διαλύσουνε το ΚΚΕ στο 13ο Συνέδριο το 1991.... Σπάσανε τα μούτρα τους. Η Κατάληξη τους 26 χρόνια μετά γνωστή σε όλους. τΣύριζα ΟΛΕ.......

20 Αυγούστου 2017 στις 8:56 π.μ.

deldio εσύ που καταδικάζεις την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και την ΑΜΕΣΗ αποχώρηση από την ΕΕ κάνεις ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΒΑΝΤΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΔ. Τι καλύτερο για τα αστικά κόμματα από το να βγαίνει ένα "κομμουνιστικό" κόμμα και να μιλά ανοιχτά για καταστροφή σε περίπτωση επιστροφής σε εθνικό νόμισμα σήμερα. ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Τζαμαρία όταν οι άλλοι διέλυαν με τις περεστρόϊκες και τις γκλάσνοστ το σύμπαν οι δικοί σου ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ. Τόσο μυαλό ήθελε για να καταλάβει κάποιος ότι ο Γκόρμπι ήτανε ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ; Αφού το έβλεπε η συμμορία Φλωράκη-Παπαρήγα ότι η οικονομία φιλελευθεροποιούνταν ανοιχτά πλέον γιατί τους υποστήριζε; Δεν καταλαβαίνανε; Αφού σύμφωνα με εσένα είναι μαρξιστές-λενινιστές. Άρα έπρεπε να καταλάβουν από την αρχή ότι οι προδότες του ΚΚΣΕ κατέστρεφαν ακόμα και αυτό που υπήρχε πριν την περεστρόϊκα και να τους καταγγείλουν από την αρχή. ΆΡΑ ΦΛΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΗΤΑΝΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Όσο για το Φαράκο μάγκα μου μαζί ήσαστε μέχρι και το Συνασπισμό και τις ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΗ-ΖΟΛΩΤΑ, όλοι υποστηρίζανε ΜΕ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ την περεστρόϊκα και τη συμμορία του Γκόρμπι, όλοι σιωπήσανε μπροστά στο ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ της εξορίας και στη συνέχεια της ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ του ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΓΚΑΖΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ.

ΥΓ: Τον Ηρακλή στον Γκόρμπι για το ηράκλειο έργο του (ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ) το θυμάσαι; Από Αλέκα με αγάπη......

V For Viva La Revolucion

20 Αυγούστου 2017 στις 11:09 π.μ.

Καταλαβαίνω το αδιέξοδό σου ΠΑΣΟΚΑ πρέπει να κάνεις υπομονή. Επιστροφή στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ και αλλαγή ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ με ΡΩΣΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ είναι καταστροφή για τον λαό ίδια με την Σημερινή. Το επιδιώκουνε ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ. Απαιτείται ενίσχυση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ για προσωρινά μέτρα ανακούφισης με στόχο Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Για τα υπόλοιπα είπαμε Κ.Δ 1935 ΕΣΣΔ 1956. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΠΑΣΟΚΑ.

20 Αυγούστου 2017 στις 11:09 π.μ.

Ενταξει το ΚΚΕ με τα συνεδρια του και με εσωκοματικες διαδικασιες διορθωσε τα λαθη του και αποκατεστησε τον επαναστατικο του χαρακτηρα. Εσεις στο Αριστεροχωρι [Ανταρσυοι Λαφαζανηδες Ζωη Αναρχομπαλοι] τι ρολο παιζεται;

20 Αυγούστου 2017 στις 12:08 μ.μ.

Leo
εχεις δώσει αλλη διάσταση στην έννοια της αυτογελοιοποίησης,,μετα απο εθνο-οπορτουνιστής έγινες υπέρμαχος της καπιταλιστικής δραχμής..
Δεν περίμενε κανείς τιποτα αλλο απο εναν που συγχνοτίζεται με τα σκουπιδια- σοσιαλδημοκράτες της ΚΟΝΤΡΑΣ ,
Ρούφα την μυξα σου ρε σαχλαμαρα που θα εγκατέλειπαν το κομμα..Η ιστορια σου απαντά ,διοτι πάλεψαν μεσα απο το κόμμα ,οπως όφειλαν σαν μαρξιστές/λενινιστες και το επανέφεραν στις επαναστατικές τους παραδόσεις, κάνοντας το πρώτο κομμα στον δρομο φτύνοντας στην μουρη του οπορτουνισμού την πρόταση για συγκυβέρνηση και στέλνοντας στο διάολο αυτους που μιλάγανε για ρεφορμισμούς και τωρα μετράνε την μείωση των εκλογικων ποσοστών..Τέτοιοι υποκριτές και προδότες τυο επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος είστε...


Feliks Dzierzynski

20 Αυγούστου 2017 στις 12:38 μ.μ.

Τζαμαρία εσύ είσαι σε αδιέξοδο και ΠΑΡΑΛΗΡΕΙΣ. Δεν απαντάς σε τίποτα η ίδια κασέτα συνέχεια πες και τίποτα καινούριο.

Ανώνυμε ποιο επαναστατικό χαρακτήρα αποκατέστησε ακριβώς; Καταδίκασε ανοιχτά το 20ο συνέδριο ως ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ και απαρχή της ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗΣ; Καταδίκασε ως ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ και ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ όλους εκείνους που ακολούθησαν την ρεβιζιονιστική πολιτική από το 1956 ως σήμερα (Κολιγιάννη, Λουλέ, Φλωράκη, Τσολάκη, Παπαρήγα κλπ); Κατήγγειλε ως ΠΡΟΔΟΣΙΑ τη συμμετοχή στις αστικές κυβερνήσεις Τζανετάκη-Ζολώτα; Καταδίκασε την ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΣΣΔ ΜΕΤΑ '56; Αποκατέστησε την επαναστατική γραμμή της ΒΙΑΙΗΣ-ΕΝΟΠΛΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ; Καταδίκασε την ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΗ ΦΛΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΜΗ ΒΙΑΙΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟ 1974; Κατήγγειλε το σοβιετικό καθεστώς και τους υποτακτικούς τους που ΜΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ εξόρίστηκε ο ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ και στη συνέχεια τον ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ; Καταδίκασε όλα τα ομογάλακτα ρεβιζιονιστικά και σοσιαλφασιστικά "Κ"Κ όπως αυτό της Κίνας, του ΑΚΕΛ, της Ρωσίας, του Ιράκ, της Συρίας, της Ινδίας ΩΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ όπως πραγματικά είναι διακόπτοντας κάθε σχέση μαζί τους;

Αν τα έκανε όλα αυτά εγώ δέχομαι ότι αποκαταστάθηκε ο επαναστατικός χαρακτήρας στο κόμμα

Όσο για το.... Αριστεροχώρι που ανέφερες δεν ανήκω σε αυτό οπότε την ερώτησή σου μπορείς να την απευθύνεις σε αυτούς που ανήκουνε σε αυτό και έχω και με αυτό αμέτρητα ανοιχτά πολιτικά-ιδεολογικά μέτωπα να είσαι βέβαιος γι'αυτό.

V For Viva La Revolucion

20 Αυγούστου 2017 στις 2:35 μ.μ.

Το ΚΚΕ αποκατέστησε τα Επαναστατικά του Χαραχτηριστικά μετά το 1991 που είχαν καταστραφεί με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και τα Ενδιάμεσα Στάδια Εξουσίας. Κ.Δ 1935 ΕΣΣΔ 20ο Συνεδριο 1956 Καταλαβαίνω την απόγνωση σου. Αυτή είναι η μοίρα του κάθε Οπορτουνιστή.

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2017 στις 2:51 μ.μ.

Αν ο τζαμαρίας είναι αυτόκλητος τρολαριστής τότε είναι εκτός γραμμής του κόμματος που απαγορεύει σερφάρισμα κ διαλογο σε μη κομματικές ιστοσελίδες Αν πάλι είναι εντεταλμένος του κόμματος είναι ακόμα πιο λυπηρό να αντιπαρατίθεται κάποιος με σουρεαλιστικά επιχειρήματα, επίπεδο ποδοσφαιρικής θύρας και ελληνικά άστα να πάνε.Όσο για την αυταρέσκεια του κατέχοντα την απόλυτη αλήθεια για το παρελθόν κ τα μελλούμενα , αυτή εμπίπτει στην επιστήμη της ψυχολογίας.Το ΚΚΕ έχει ιστορία , φιλολαικές θέσεις κ αγωνιζόμενους ανθρώπους.Δεν έχει όμως για όλα δίκιο ούτε είναι υπεράνω κριτικής.

20 Αυγούστου 2017 στις 3:26 μ.μ.

Η Κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη απο τον ΛΑΟ για το πως θα πάμε καλύτερα με βάση την Στρατηγική μας για ενίσχυση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ με Στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Σε περιμένουμε στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Χωράμε όλοι σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ

20 Αυγούστου 2017 στις 6:18 μ.μ.

dionmich εκτός του ότι εσύ και το κόμμα σου είστε ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ (ρε μεγάλε ούτε ο Τσίπρας πια τόσο ευρωλάγνος) έχεις φύγει εντελώς έξω από τη σφαίρα της λογικής. Ακούς τι λες; Δηλαδή άνθρωποι που έλεγαν συνεχώς ψέμματα περί σοσιαλισμού και δημοκρατίας με την περεστρόϊκα, υποστήριζαν ανοικτά ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΑ το αντεπαναστατικό ΚΚΣΕ του Γκόρμπι, υποστήριζαν τον ανύπαρκτο σοσιαλισμό (δηλαδή τον κρατικοκαπιταλισμό) ακόμα και όταν αυτός κατέρεε, συγκυβέρνησαν με τα κόμματα του ταξικού εχθρού συμμετέχοντας και στηρίζοντας κυβέρνηση ΕΝΤΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ-ΕΕ-ΝΑΤΟ εσύ λες ότι έπρεπε να παραμείνουνε. Και όντως παραμείνανε. Και αυτό το λες επαναφορά στις επαναστατικές παραδόσεις. Δηλαδή αυτοί που ευθύνονται για την απομάκρυνση του κόσμου από τις γραμμές του κόμματος και που το κατάντησαν οπορτουνιστικό στήριγμα του κεφαλαίου ΕΣΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ. Και οι ίδιοι άνθρωποι που ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ ΤΙΣ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ και που έκαναν όλα αυτά τα εγκλήματα για σένα ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ.

ΕΙΣΑΙ ΦΟΥΛ ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ, ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΛΟΣ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!!

V For Viva La Revolucion

20 Αυγούστου 2017 στις 9:01 μ.μ.

Για να πω την αλήθεια, είχα φούρκα με την Αλέκα, τότε με το αγαλματάκι, αλλά, αν ισχύουν, αυτά, που γράφει ο Ντε Λαστίκ ντε κωλοτούμπ, τότε ...της βγάζω το καπέλλο, η αυτών, που την καθοδηγούσαν τότε!
Χρησιμοποίησε τον έναν οπορτουνιστή εναντίον του άλλου η των άλλων.
Μόνο ο Στάλιν μπορούσε να κάνει τέτοιες μαγκιές με τους ταξικούς εχθρούς!
Για τους υπόλοιπους σχολιαστές, που εξανίστανται, ξυδάκι!
Κάπως έτσι σας πήραμε τα βρακιά!
-----------------
Παναγιώτη, δυνατά και μη δίνεις σημασία στις σκοφαντίες και στις ...κατάρες! Δεν μπορούν, ούτε τα κορδόνια των παπουτσιών σου να λύσουν.
....Ζηλεύουν το Κόμμα κατά βάθος και κατ' επέκτασιν και τους μαχητικούς οπαδούς του.

21 Αυγούστου 2017 στις 5:30 π.μ.

Τζαμαρία, όταν θα κάνει την νέα κολοτούμπα το κκε, εσύ πάλι θα χειροκροτάς την ηγεσία χωρίς να σκέπτεσαι. Ηθελα να'ξερα, τι έλεγες όταν το κκε ψήφιζε την 6η Πλατιά ολομέλεια και την μετέπειτα 7η ολομέλεια. Σίγουρα θα έλεγες ότι κόμμα μπαίνει στο σωστό δρόμο και απαλάσσεται απο το ανώμαλο εσωκομματικό καθεστώς του Ζαχαριαδη. Είμαι σίγουρος για αυτό. Πόσους απο την ΠΠΣΠ είχες δείρει το 1976 όταν έλεγαν ότι ο Χρουστσιώφ γκρέμισε το σοσιαλισμό με το 20ο Συνέδριο; Τώρα βέβαια το παραδέχεσαι αυτό αλλά τότε έδερνες ΠΠΣΠ ήδες όταν το έλεγαν.

21 Αυγούστου 2017 στις 8:58 π.μ.

"Χρησιμοποίησε τον έναν οπορτουνιστή εναντίον του άλλου η των άλλων."
"Μόνο ο Στάλιν μπορούσε να κάνει τέτοιες μαγκιές με τους ταξικούς εχθρούς!"

Ναι Σεχτάρ γι'αυτό το έκανε γι'αυτό υπερασπίστηκε μαζί με τη συμμορία του Φλωράκη τον Μιχαλάκη ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ. Γι'αυτό όταν κάποιοι φωνάζανε ότι τελειώνει και αυτός ο κρατικοκαπιταλισμός που υποστηρίζατε τότε εσείς μιλούσατε για...σοσιαλιστική οικοδόμηση ενώ το ανατολικό μπλοκ κατέρρεε. Ναι έσωσε το κόμμα από τους υπόλοιπους οπορτουνιστές και μείνανε μόνο οι χρουτσοφικοί δεξιοί οπορτουνιστές. H WONDER WOMAN ΤΟΥ ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΟΥ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ......

Έχετε φοβερή πλάκα ρε ΚΚέδες τρέχετε σαν τον Μπολτ να καλύπτετε τις ρεβιζιονιστικές βρωμιές των καθοδηγητών σας ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ειλικρινά ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Κάνεις και σύγκριση με τον Στάλιν δηλαδή από τη μία ΕΝΑΣ Μ-Λ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ και από την άλλη ΕΝΑ ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΟ-ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ. Ο Στάλιν αγορίνα μου ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΠΕΡΕΣΤΡΟΪΚΕΣ!!!

Το έχετε τερματίσει δεν πάει άλλο. Ή πάει; Μήπως τελικά για εσάς δεν υπάρχει πάτος;

V For Viva La Revolucion

21 Αυγούστου 2017 στις 9:43 π.μ.

Πασόκα είπαμε στην Κ.Δ επικράτησε η 5η Φάλαγγα το 1935 και στην ΕΣΣΔ ΤΟ 1956. ΣΕ ΠΟΝΆΕΙ ΑΛΛΆ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙς ΚΟΥΡΆΓΙΟ.

21 Αυγούστου 2017 στις 11:33 π.μ.

Τζαμαρία, πότε το Κόμμα είχε δίκιο; Οταν διέλυε τις κομματικές οργανώσεις; Δεν ξέρω αν ζούσες τότε, αλλά απο όσο βλέπω αυτά που γράφεις άκριτα χωρίς μυαλό στο κεφάλι σου, εάν ζούσες θα ήσουν οπαδός αυτής της απόφασης. Μόνο ο Πολύδωρος καταψήφισε αυτή την απόφαση στη Κ.Ε. Αυτούς που υπηρέτησες και υπηρετείς την ψήφισαν όλοι. Οταν η κλίκα του Κρούτσεφ έπεσε και διέλυσε το ΚΚΕ και εξόντωσε τον Αρχηγός του, εσύ χειροκρόταγες. Χειροκροτάς άκρητα και τώρα. Τα προηγούμενα τι έγιναν; Ο Τζανετάκης Ζολώτας που πάνε; Ποίοι τα ψήφισαν αυτά; Η Παπαρήγα, ο Γόντικας κλπ. Αν τότε η Παπαρήγα, Γόντικας και Σια είχαν καταψηφίσει, τότε θα δεχόμουν αυτό που έγραψες,ότι κάνανε πάλη μέσα στο κόμμα για να το σώσουν από τους Ανδρουλάκηδες Δραγασάκηδες. Ομως αυτό δεν έγινε. Βέβαια εσύ και σε αυτή την περίπτωση πάλι θα ήσουν με το κόμμα έστω και αν το έπερναν οι ρεφορμιστές. Επειδή το ΚΚΕ τα έχει κάνει όλα στην πορεία του, Πήρε τα όπλα το 1946, αλλά και διέλυσε τις οργανώσεις το 1957, επειδή εσύ είσαι πάντα με το κόμμα, και τότε θα χειροκροτάς. Δεν υπάρχει πιο σίγουρο απο το να ψηφίζεις υπέρ της εισήγησης και εσύ αυτό κάνεις.

21 Αυγούστου 2017 στις 1:03 μ.μ.

Εχουμε ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που εδώ και 2.5 χρόνια σφάζει Αδίστακτα τον λαό. Αποκαλύφθηκε περίτρανα ο Εγκληματικός ρόλος της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ σαν το καλύτερο στήριγμα του Καπιταλισμού. Η Δικαίωση για το ΚΚΕ είναι απόλυτη. ΟΙ Κομμουνιστές μετά την Ολοκλήρωση της Ανατροπής του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ μελετήσαμε την Ιστορία του ΚΚΕ και του Δ.Κ.Κ. Η Αιτία της καταστροφής βρίσκεται στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και τα ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΣΤΑΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ που συνέβη στην Κ.Δ το 1935 με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ και στην ΕΣΣΔ το 1956 με την επικράτηση του Οπορτουνισμού στο 20ο Συνέδριο ΟΙ Κομμουνιστές εφαρμόζουμε πάντα τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ ακομα και όταν έχει επικρατήση το Καρκίνωμα του Οπορτουνισμού. Μπορούσε ο λαός να πάρει την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 αν υπήρχε ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σύμφωνα με το 2ο και 3ο γράμμα Ζαχαριαδή για τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Δεν έγινε λόγω ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δηλαδή ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. Την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ ΤΗΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Οπως και την διόρθωση του προγράμματος το 1953 με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Σε κάθε περίπτωση στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ χωράμε όλοι σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. Το ότι δεν είσαι Κομμουνιστής δεν πειράζει Μέσα απο την Ιδεολογική διαπάλη και Ζύμωση η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. ΟΙ Κομμουνιστές την Επιδιώκουμε. Εσυ προφανώς φοβάσαι. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

21 Αυγούστου 2017 στις 1:21 μ.μ.

Σεχτάρ. Με την ευκαιρία πες μου κάτι. Εκεινο το ωραίο με τον ...Μαρξισμό της Αρβύλας.... που είχες πει στον Μανιαδάκη τον ...Γούσια..... που το σκέφτηκες Ρε Μπαγάσα. Γελάω ακόμα. Τα Σέβη μου όπως και στον Ζούκοφ.

21 Αυγούστου 2017 στις 1:41 μ.μ.

Ο Τζανετάκης και ο Ζολώτας ήταν δυο Πρωθυπουργοί σε δυο Κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού που στήριξε ο ....συνασπισμός της αριστεράς και της προόδου..... που φτιάχτηκε με βάση το πρόγραμμα του ΚΚΕ για ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΣΤΑΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ... Αυτά όλα ΨΟΦΗΣΑΝΕ ΣΤΟ 15ο Συνέδριο το 1996. Χαίρομαι που Συμφωνούμε.

21 Αυγούστου 2017 στις 2:07 μ.μ.

Το 2008 0 Συνασπισμός γιόρτασε τα 40 χρόνια του ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ...ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ.... Λέει ο Τρίκκας με αναφορές στον ...παρτσαλίδη.... Είχαμε έτοιμη την Μετατροπή του ΚΚΕ σε ...ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ... Απο το 1944.... ήρθε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ και μας τα χάλασε όλα με τον ΔΣΕ ΤΟΜΠΟΛΑ.... Η ...ΕΔΑ... ήταν συνέχεια του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που μας καθυστέρησε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με τον ΔΣΕ. ΜΠΙΓΚΟ τα είπε όλα. Τα τηλεγραφήματα του ΒΑΒΟΥΔΗ είναι Καταπέλτης. Απο το 1948....ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ με την Βοήθεια της ...γιουγκοσλαβικής πρεσβείας.... και την ανοχή του Αστικού κράτους προσπαθούσαν για την δημιουργία νέου Κόμματος και την διάλυση του ΚΚΕ ...ΖΗΤΩ.... Και τα κατάφεραν με την ...ΕΔΑ..... Συμπερασμα. Απο το 1925 το ΚΚΕ παράνομο διώξεις απίστευτες σε Συνδυασμό με την υπόγεια υπονομευτική διαβρωτική δουλειά του ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. 1943 διάλυση ΟΚΝΕ 1944 ΚΚΕ ...ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ..... 1958 χωρίς Κ.Ο όλα στο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ....ΕΔΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ.............................................................................

21 Αυγούστου 2017 στις 6:57 μ.μ.

Είσαι ανιστόρητος και ταυτόχρονα βλέπεις μόνο αυτά που θέλεις. Γράφεις λίγο παραπάνω: "και στην ΕΣΣΔ το 1956 με την επικράτηση του Οπορτουνισμού στο 20ο Συνέδριο ΟΙ Κομμουνιστές εφαρμόζουμε πάντα τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ ακομα και όταν έχει επικρατήση το Καρκίνωμα του Οπορτουνισμού". Το μυαλό σου δεν μπορεί να σκεφτεί διότι δεν το αφήνεις να σκεφτεί τα παρακάτω: Αυτό που λες καρκίνωμα του οπορτουνισμού δεν το είπες ποτέ απο τότε και το λες τώρα που πήρες την άδεια απο την ηγεσία. Εφαρμόζεις έτσι νομίζεις τον Δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Οχι δεν εφαρμόζεις κανένα ΔΣ, ήσουν πεισμένος για την ορθότητα της 6ης και 7ης ολομέλειας. Ποίοι την ψήφισαν αυτή; Ολοι μα όλοι που ήταν στην Κ.Ε (εκτός του Πορφυρογένη και Πολύδωρου), διότι έτσι απαίτησαν οι Σοβιετικοί. Και αυτοί οι όλοι ήταν η ηγεσία μέχρι τις μέρες μας. Πρώτος και καλύτερος ο Γιάννος - Τσολάκης ο οποίος έβγαλε έναν κατάπτυστο λόγο εναντίον του Νίκου Ζαχαριάδη (είχε κληρονομήσει και το παρατσούκλι Ταρζάν γιατί σκαρφάλωνε με σκάλες στα παράθυρα των γραφείων στο Τασκεντ για να σκοτώσει το Ζαχαριάδη). Τότε ήταν όλοι ενωμένοι Παρτσαλίδης, Κολιγιάννης, Μάρκος!!!!, Ρούσσος, Τρικαλινός Μπαρτζώτας - Φάνης κλπ). Ολοι εναντίων του Νίκου. Αν ξέρεις, γιατί μπορεί να είσαι νεοφώτιστος και διαβάζεις μόνο αυτά που λέει το ΚΚΕ σήμερα, τρεις μήνες πριν την 6η Ολομέλεια του 1956, που ομόφωνα εκτός του Πολύδωρου και Πορφυρογένη, καθαίρεσε το σ. Νίκο, είχε συνέλθει η 5η ολομέλεια 28-29 Δεκέμβρη 1955, η τελευταία ολομέλεια με ΓΓ τον Νίκο Ζαχαριάδη πριν τον εκπαραθυρώσουν οι Σοβιετικοί. Ακου λοιπόν τι αποφάσισε η ολομέλεια: "αρνητικό παράδειγμα στελέχους - λούφας - μη εκπλήρωσης παράνομης κομματικής αποστολής στην Ελλάδα αποτελεί ο Κ. Κοληγιάννης, ο οποίος λούφαξε, δείλιασε, προκαλώντας ζημιά στην ανασυγκρότηση των κομματικών οργανώσεων." Ο ολομέλεια καθαίρεσε τον Κ. Κοληγιάννη. Και Ω! του θαύματος, μετά από 2 μήνες οι ίδιοι άνθρωποι συνέρχονται στην 6η ολομέλεια, καθαιρούν τον Νίκο Ζαχαριάδη, και εκλέγουν τον Κ. Κολιγιάννη Γραμματέα του Κόμματος και τον Μάρκο μέλος της Κ.Ε και στην 7η ολομέλεια μέλος του Π.Γ. Τι πάθανε; λοβοτομή; Οι ίδιοι άνθρωποι; Πρώτος και καλύτερος ο Φάνης, που ζήταγε μάλιστα από το Μάρκο μέσα στην ολομέλεια να του σφίξει το χέρι, τον Μάρκο που τον έλεγαν σάπιο άνθρωπο το Γενάρη του 1949 στην 5η ολομέλεια. Ο φάνης το μέλος του Π.Γ και Γραμματέας της ΚΟΑ τον Οκτώβρη του 1944. Πως να πάρουμε λοιπόν την εξουσία το 1944; Τέτοιοι είναι και οι σημερινοί, Γόντικας Παπαρήγα και σια, ναι λέγανε στον Γκορμπατσόφ. Αν τα σκέφτεσαι αυτά και δεν ζητάς τα ρέστα από αυτούς, δεν σου μένει άλλο. Να πας να αυτοκτονήσεις, είσαι αθεράπευτος.

21 Αυγούστου 2017 στις 7:16 μ.μ.

Καταλαβαίνω την Αντικομμουνιστική σου λύσσα αλλα δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Στηρίξατε την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ και θα την Λουστείτε μέχρι το τέλος. Το ΚΚΕ δικαιώθηκε απόλυτα. Ξέρω τι σας Τσούζει. Η 26 χρονη πορεία του ΚΚΕ μετά το 1991. Στα Ντοκουμέντα που έβαλα Μούγκα. ΛΟΓΙΚΟ...... Δεν κάνουμε βήμα πίσω Ταξικά Ναυαγια.

21 Αυγούστου 2017 στις 8:30 μ.μ.

Ηλία οι τύποι είναι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΑ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΑ. Υποστηρίζουν ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ του '56 και το μετέπειτα αστικού τύπου κόμμα, υποστηρίζουν Φλωράκη, Λουλέ, Κολιγιάννη, Τσολάκη, Παπαρήγα, Γόντικα, Κολοζώφ όλη την ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ. Εδώ σου λέει ότι ακόμα και με την επικράτηση του οπορτουνισμού πάλι εφαρμοζόταν ο ΔΣ. Δε φτάνει που ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ αρπάξανε οι λεχρίτες την εξουσία στο κόμμα έχει το θράσος και μιλά για ΔΣ με τον ΝΟΜΙΜΟ ΓΓ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΙΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΞΟΡΙΑ. Με την 6η ολομέλεια που υπό την καθοδήγηση των ρεβιζιονιστών ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ και μιλά και για...ΔΣ. Και παρόλο που προηγήθηκαν και τα γεγονότα της Τασκένδης το 1955 με ΒΙΑ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΩΞΕΙΣ, ΞΥΛΟ, ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ, ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΔΙΚΕΣ (ΚΑΘΑΡΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΑΞΕΙΣ) αυτός μιλά πάλι για...ΔΣ. Ο ΔΣ σου ρε Τζαμαρία είναι ΝΖ (ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΣ).

ΠΟΤΕ Ο ΛΕΝΙΝ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΣΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ. Τζαμαρία δείξε μου ένα απόσπασμα όπου για τον Λένιν ΔΣ = ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ένα θέλω μόνο ένα. Ειδάλλως ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΑΙΣΧΡΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

Άντε μπράβο

V For Viva La Revolucion

22 Αυγούστου 2017 στις 1:47 π.μ.

"Εσεις στο Αριστεροχωρι [Ανταρσυοι Λαφαζανηδες Ζωη Αναρχομπαλοι] τι ρόλο παίζεται;" ρώτησε ο ανώνυμος πιο πάνω και απάντηση δεν πήρε; τι να πάρει; πέραν του ΚΚΕ ουδείς νοιάστηκε την εργατική τάξη, από την πιο μικρή της κατάκτηση μέχρι το ζήτημα της κοινωνικής απελευθέρωσης απο αυτήν. Θα σου πω εγω τι ρόλο παίζουν: διαλέγουν μια προσωπικότητα του ΚΚΕ ή κάποια ιστορική καμπή και βρυκολακιάζουν με αυτήν. Τους νοιάζει μόνο η προσωπική "δικαίωση" (και βάζουν ως προμετωπίδα ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Ζαχαριάδης- λες κι ο τελευταίος πάλευε για τον εαυτό του και μόνος του) και αδιαφορούν για την εργατική τάξη, το παρόν της και το μέλλον της. Για αυτό κι ουδέποτε κατάφεραν να στήσουν κάτι παραπάνω απο θλιβερες παρεούλες και να ασχοληθούν με κάτι διαφορετικό από "διασπάσεις","μέτωπα" και παραγοντισμούς κτλ. Σκουζουν τώρα για τον Γκορμπατσοφ ενώ κατά αυτούς η Σοβιετική Ένωση επαψε από το 56 να είναι σοσιαλιστική- στο τσακ μπαμ! Τι ανατράπηκε τότε το 91; Γιατί οι αστικες τάξεις χίμηξαν αμέσως μετά τις ανατροπές πάνω στα δικαιώματα των εργαζομένων; Η υπαρξη και μόνο της ΕΣΣΔ προσεφερε αφάνταστα στους εργαζομένους- η μη υπεράσπιση της αποτελεί προδοσία της εργατικής τάξης. Να μην αναφέρω ότι υπερασπίζεστε την Κίνα του Μάο που συναγελάζοταν τις ΗΠΑ- τον μεγαλύτερο ιμπεριαλιστή και σφαγεα. Πόσο επαναστατικό αλήθεια να στηρίζεις τον «σοσιαλιστή» συνεργάτη των ΗΠΑ και να καταπολεμάς την ΕΣΣΔ που η αστική τάξη της χώρας σου είχε ως νουμερο 1 εχθρό της… Οι εργαζόμενοι σας έχουμε γυρίσει διαχρονικά την πλάτη κι όταν θέλουμε να αγωνισθούμε στρεφόμαστε πάντα στο ΚΚΕ (Ο Δελαστικ αντι να αραδιάζει εκλογικά ποσοστά, ας κοιτούσε λίγο τι συμβαίνει στον δρόμο και στα σωματεία- εκεί οι συσχετισμοί είναι μακράν υπέρ του ΚΚΕ) γιατί ξέρουμε ποιος αγωνίζεται για τους εργαζόμενους και με αυτούς, ποιος είναι βγαλμένος απο τα σπλάχνα τους και μοιράζομαστε με το ΚΚΕ τις καλές και τις κακές στιγμές του κινήματος. Το κίνημα είναι δικό μας, των εργαζομένων, τα λάθη του είναι και δικά μας λάθη και δεν θα πετάξουμε τις χιλιάδες αγωνιστών από το 1956 μέχρι σήμερα (μην μου απαντήσετε με ηγεσίες, στελέχη κτλ. υποτιμάτε χιλιάδες αγωνιστών). Εύκολη λύση να πηγαίνεις στον "μπουφε" της ιστορίας και να επιλέγεις ό,τι γουστάρεις- αλλά έτσι δεν γράφεις ιστορία- μόνο την καταναλώνεις. Η υπαρξη του ΚΚΕ είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης της Ελλάδας, η πείρα του κατακτήθηκε με πολύ κόπο και θυσίες και οι σημερινες του επεξεργασίες και δράσεις είναι καρπός αυτής της μακράς πορείας (και των λαθων) Ο δε Παναγιώτης που επισύρει τόσο πολύ την μήνιν σας ωστε ο Ηλίας Ζ. του εύχεται να πάει να αυτοκτονήσει (και το blog δεν έχει πρόβλημα- αλλά άλλες φορες κάνει παρατηρήσεις σε σχολιαστες υπερ του ΚΚΕ για ασυγκριτα ηπιοτερα σχόλια...) γράφει για μια αλληλουχία γεγονότων που οδήγησε σταδιακά στην ανατροπή της ΕΣΣΔ. Η δικιά σας απάντηση ποια είναι; ότι όλα ήταν μέλι- γάλα και το 56 έγινε το σύστριγγλο? και ήταν όλα τα στελέχη προδότες και χαφιέδες εκτος του Ζαχαριάδη και του Στάλιν? Αυτά είναι παραμύθια για μικρά παιδιά ή μικρούς αστους.
Υς. Το δε άρθρο απαράδεκτο. Καμια ταξική ανάλυση, εμμονή στις εκλογές και στην «αριστερή διακυβέρνηση». Εγκαλεί το ΚΚΕ ότι δεν συνεργάζεται με την «αριστερά» κι εννοεί τον ΣΥΡΙΖΑ! Ξεχνα να αναφέρει ότι συνήθω το εξωκοινοβούλιο συνεργαζοταν με το ΣΥΡΙΖΑ και του έφτιαχνε «αριστερο» προφιλ βοηθώντας τον να ανέβει στην εξουσία, καλή ωρα όπως το παρόν ιστολόγιο

22 Αυγούστου 2017 στις 9:31 π.μ.

Ρε Xampelle απαντήστε ξεκάθαρα και σε τίποτα. Πες μου λοιπόν τα γεγονότα της Τασκένδης, η καθαίρεση και η εξορία του Νίκου, η ωμή πραξικοπηματική επέμβαση στο ΚΚΕ και η επιβολή του ρεβιζιονισμού είναι στοιχεία προλεταριακού διεθνισμού και σοσιαλιστικής δημοκρατίας ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Οι μεταρρυθμίσεις Κοσίγκιν το 1965 όπου η ΕΣΣΔ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΗΤΑΝΕ ΚΡΑΤΙΚΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ τι ήτανε προλεταριακή δημοκρατία; Ναι η πανινόρθωση του καπιταλισμού και η ανατροπή του καπιταλισμού ξεκίνησε το 1956. Εκεί που τελειώνει η δικτατορία του προλεταριάτου και αρχίζει το...παλλαϊκό κράτος ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ. Εκεί που αρχίζει ο αντισταλινισμός αρχίζει και ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ για μία σοσιαλιστική χώρα. Η παλινόρθωση πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε πρώτα σε πολιτικό-ιδεολογικό επίπεδο το 1956 με κινήσεις αστραπιαίες (ανατροπή της δικτατορίας του προλεταριάτου, παλλαϊκό κράτος, ειρηνική συνύπαρξη, το ειρηνικό πέρασμα στο σοσιαλισμό, αποσταλινοποίηση και μετατροπή του ΚΚΣΕ σε ρεβιζιονιστικό κόμμα αστικού τύπου).

Αφού έγιναν αυτά ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Ήδη από το 1956 τα μέσα παραγωγής ήταν και επίσημα για τους ρεβιζιονιστές εμπορεύματα και ως τέτοια τα αξιοποιούσαν (πχ Αντικαταστάθηκε το σύστημα διάθεσης-κατανομής των μέσων παραγωγής στις βιομηχανικές επιχειρήσεις με ένα σύστημα πωλήσεων και αγορών με απόφαση το Μάη του 1957), ξεκίνησε το 1958 η διάλυση των Μηχανοτρακτερικών σταθμών και η πώληση των τρακτέρ και των μηχανημάτων στα κολχόζ και η επέκταση και διεύρυνση των εμπορευματο-χρηματικών σχέσεων όπως μας πληροφορεί και ο ρεβιζιονιστής οικονομολόγος S.W. Atlas ότι "Στην ΕΣΣΔ οι εμπορευματικές και χρηματικές-σχέσεις δεν μειώθηκαν, αλλά αντίθετα, τα τελευταία χρόνια σημείωσαν μια παραπέρα και πολύ σημαντική ανάπτυξη" (S.W.Atlas, Μάης 1959), ήδη μετά το 1956 τα στελέχη έβλεπαν αυξήσεις στους μισθούς τους, μεγάλα πριμ και περισσότερα προνόμια κλπ και ολοκληρώθηκε με τις μεταρρυθμίσεις Κοσίγκιν. Έτσι η ΕΣΣΔ μετατράπηκε σε μία ΚΡΑΤΙΚΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Απλά με την περεστρόϊκα πέρασε σε έναν καπιταλισμό δυτικού τύπου δηλαδή ανοιχτό, φιλελεύθερο.

Όχι δεν ήταν όλα μέλι γάλα πριν το '56 σαφώς υπήρχαν λάθη και στρεβλώσεις αλλά δεν μιλάμε γι'αυτό μιλάμε αν έγινε ή όχι πραξικόπημα δεν αναιρεί το ένα το άλλο. Εσύ λοιπόν ΣΚΟΠΙΜΩΣ αποκρύπτεις το γεγονός του ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ στο κόμμα από τους ρεβιζιονιστές. Το ότι έκανε και ο Νίκος λάθη και το επαναστατικό ΚΚΕ δεν δικαιολογεί αγαπητέ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΞΟΡΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΓΓ ΤΟΥ. ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ-ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ. Δεν λέει.....

V For Viva La Revolucion

22 Αυγούστου 2017 στις 12:02 μ.μ.

Leo
είμαστε ευρολαγνοι επειδή λεμε την αλήθεια στον λαο για την καπιταλιστική δραχμη,,η" μήπως επειδή μιλαμε για κοινωνικοποίηση των μεσων παραγωγής,εσυ τοτε τι εισαι που συνφωνεις με τον Αλαβανο τον Καζακη και τον Λαφαζανη ?
Απομακρυνσου απο τους γραφικούς της ΚΟΝΤΡΑ ,θα γινει το μυαλό σου πουρές..
Στα λεω εγω πως θα γινεις αντικομουνιστής ,το πολυ γλύψιμο στην αναρχια με τον εισοδισμο που νομίζετε πως θα κανετε θα σε στείλει μεχρι την δημοκρατική συμπαράταξη..Τα ιδια λετε...την ωρα που σας φτύνουν,,και να ξερεις ολοι αυτοι θεωρούν κρατικόκαπιταλιστικο το σοβιετικό κρατοςοχι απο το 56 αλλα απο το 17...Το μισος σου ομως για την πρωτοπορία της εργατικης ταξης σε κανει τυφλό αντικομουνιστη, ..Καπιταλισμός οποιουδήποτε είδους χωρις αστικη ταξη και ατομικη ιδιοκτησία δεν υπάρχει μεγαλε..
Κατεβάσατε τα βρακια σας στους εχθρούς του κομμουνιστικού οράματος χωρις ντροπη...
Δεν μου ειπες ομως πως γίνεται να ειναι ενα κομμα ρεφορμιστικό και οπορτουνιστικό την στιγμη που αρνητε να μπει στην κυβέρνηση του Τσιπρα(πριν ακομα ψηφίσει τα μνημόνια) ..
Θελω να μου δείξεις ενα κείμενο του ΚΚΕ που λεει πως θα ανατραπεί ο καπιταλισμός χωρις βια .. Ενα...μου φτάνει..

Εχετε μυαλο σκνιπας ,έστειλε το κόμμα στο διαολο την μανιέρα που είχατε το 80 και μπλέξατε τα μπούτια σας...σαν απατημενες γκόμενες...(σεξιστικό)
Το πόσο εχεις ξεπουλησει τα παντα, φαίνεται απο το οτι βλεπεις μονο εκλογες αλλα οχι την πρώτη δυναμη στο δρομο....Εισαι σκετες αντιφάσεις για μια "κριτική" που δεν βγαίνει.....
υγ
Και κομμουνιστές δεν ειστε(πέρα όλων των αλλων) διοτι οι κομουνιστές δεν κρύβουν την κομματική και ιδεολογικη τους ταυτότητα ,Εσεις ομως φοβάστε και κρύβεστε σαν τα καθικια τους ταγματασφαλίτες που φόραγαν την κουκούλα του ρουφιανου

Feliks Dzierzynski

22 Αυγούστου 2017 στις 3:02 μ.μ.

Ρε φίλε xampelos, φαίνεσαι καλοπροαίρετος και θεωρώ ότι μπορούμε στοιχειωδώς να πούμε ο καθένας τις απόψεις του. Λοιπόν, δεν ξέρω το ΥΓ αν το λες για μένα εκεί που γράφεις ότι "Εγκαλεί το ΚΚΕ ότι δεν συνεργάζεται με την «αριστερά» κι εννοεί τον ΣΥΡΙΖΑ!" Εγώ δεν έχω δουλειά με αυτά, δεν εγκαλώ το ΚΚΕ για τέτοιο πράγμα. Τώρα 1-2 σχόλια διευκρινήσεις στο γραφτό σου. Θα σου πω ότι συμφωνώ με τα περισσότερα από αυτά που λες. Σωστό και αυτό που λες ότι δεν είναι λύση να πηγαίνεις στο "μπουφέ" κλπ. Αλλά μου ανάβει τα λαμπάκια ο Παναγιώτης και είδες έφτασα και του είπα να πάει να αυτοκτονήσει. Εχεις δίκιο που λες "Το κίνημα είναι δικό μας, των εργαζομένων, τα λάθη του είναι και δικά μας λάθη και δεν θα πετάξουμε τις χιλιάδες αγωνιστών από το 1956 μέχρι σήμερα" και ακόμη "Η ύπαρξη του ΚΚΕ είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης της Ελλάδας". Εγώ νομίζεις ότι εχθρός του ΚΚΕ είμαι; Ούτε εχθρός ούτε αδιάφορος είμαι. Μέλος έγινα το Μάη 1976 στα φοιτητικά χρόνια στο ΑΠΘ. Εζησα στιγμή στιγμή τη δράση μας και έχω μαλώσει τόσο με ΠΠΣΠ ηδες και ΑΑΣΠΕ στα αμφιθέατρα, στα πηγαδάκια και παντού, που εσύ δεν πιστεύω να έχεις μαλώσει τόσο. Να το ξύλο που παίζαμε για το Αφγανιστάν με όποιον μας έλεγε ότι η ΕΣΣΔ έκανε επέμβαση και όχι διεθνιστική βοήθεια. Οι ΑΑΣΠΕδες μας κολάγανε φωτογραφίες στη μούρη με το Νίκο Ζαχαριάδη καταβεβλημένο και ας λέγανε: Κοιτάξτε πως κάνανε οι Μπεζνιεφικοί τον Γραμματέα του ΚΚΕ, και εμείς πέφταμε επάνω τους να τους φάμε. Οταν λοιπόν έπεσε η ΕΣΣΔ, πιστεύω ότι το ΚΚΕ άρχισε να βρίσκει τη μιλιά του και η στρατηγική του έχει διορθωθεί διότι είναι τα χέρια του λυμένα. Δεν θέλω να πω ότι τα χρόνια εκείνα ήμασταν Θα ξέρεις . Ομως εγώ πιστεύω ότι η εκτίμηση που γράφεις περί ανατροπής δεν είναι σωστή. Το καθεστώς κατέρρευσε. Βέβαια οι ταξικοί μας εχθροί έκαναν τα πάντα, αλλά αφού δεν αναδείχθηκε η ανωτερότητα του Σοσιαλισμού, οι μάζες δεν υπερασπίστηκαν το σύστημα. Θέλεις η ντομενκλατούρα, θέλεις οι άλλες δυσκολίες, ήρθε η κατάρρευση. Πιστεύω απόλυτα ότι η μη υπεράσπιση της ΕΣΣΔ αποτελεί προδοσία. Ομως υπεράσπιση εννοούμε την υπεράσπιση του συστήματος της κοινωνικής ιδιοκτησίας κλπ. Δεν είναι υπεράσπιση να πρέπει να λέω ότι η ηγεσία του ΚΚΣΕ που εκτελέστηκε ολόκληρη, μην αρχίσω και λέω ονόματα, ήταν εχθρική προς την Σοσιαλιστική πατρίδα. Αν αρχίσουμε να λέμε για το Στάλιν, υπάρχουν πολλά. Αλλωστε ο Λένιν στο τέλος της ζωής του είχε εκφραστεί και τα ξέρουμε. Τώρα στις μέρες μας, εδώ στην κόλαση που ζούμε, γίνεται καθημερινά φανερό ότι πρέπει να λυθεί η κύρια αντίθεση μεταξύ εργασίας και κεφαλαίου. Πρέπει εργατική τάξη να πάρει την εξουσία. Στην Κομμούνα κράτησαν 70 ημέρες, στην Σοβιετική περίοδο κράτησαν 70 χρόνια, όταν θα ξαναέρθουν οι κομμουνιστές, θα κρατήσουν τουλάχιστον 70 αιώνες. Ομως με ποιοτικά ανώτερο σύστημα, όπου οι άνθρωποι θα είναι έτοιμοι να πεθάνουν για να διατηρήσουν τις κατακτήσεις τους. Το ζητούμενο λοιπόν, πως η εργατική τάξη θα πάρει την εξουσία, τι δρόμους θα πρέπει να βαδίσει, τι ταχτική να χαράξει, εδώ πρέπει η πρωτοπορεία της που είναι το κόμμα της, να έχει την σωστή Λενινιστική στρατηγική και να χαράζει την ενδεδειγμένη ταχτική για να φτάσει στην κατάκτηση της εξουσίας. Ο κόσμος εδώ είναι, οι προλετάριοι, οι άνεργοι και οι φτωχοί αγρότες, έχουν κάθε συμφέρον διότι οι άστεγοι θα πάρουν στέγη, οι ακτήμονες φτωχοί αγρότες θα πάρουν γη, οι νέοι θα έχουν δουλειά, δωρεάν μόρφωση και δωρεάν υγεία για όλους. Είναι τεράστιο αυτό το ποσοστό του πληθυσμού που έχει συμφέρον να στρατευτεί σε αυτό τον αγώνα. Ας πάει το κόμμα να το βρει τι θα πει στους παραπάνω που σου ανέφερα προκειμένου να έρθουν μαζί του. Να τους κάνει να καταλάβουν πως όταν έρθουν οι κομμουνιστές, αυτοί οι κατατρεγμένοι σήμερα του συστήματος, θα είναι αύριο οι αφέντες. Αφού δεν τους κάνει να το καταλαβαίνουν και να πυκνώνουν καθημερινά τις γραμμές του, κάτι γίνεται, ίσως δεν τους τα λέει καλά ώστε να καταλάβουν ότι εδώ είναι η θέση τους. Εσύ τι λες;

22 Αυγούστου 2017 στις 11:10 μ.μ.

Το ΚΚΕ έχει την Λενινιστική τακτική για τον Καπιταλισμό στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ. Συμμετοχή στις ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ απο Θέσεις Εργατικής Λαικής Αντιπολίτευσης όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. Ταυτόχρονα οι Κομμουνιστές παλεύουμε για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του Λαού μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. Μέσα στον Καθημερινό αγώνα γίνεται και η διαπάλη των απόψεων και οι Κομμουνιστές προβάλουμε την δική μας για Ζύμωση. ΟΙ Κομμουνιστές την Επιδιωκουμε. Οποιος έχει τα κότσια Ιδου η ΡΟΔΟΣ. Ο Σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ δεν ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ. Εφαρμόστηκε και πέτυχε όσο στην Εξουσία ήταν οι ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ. Με το 20ο Συνέδριο το 1956 και την Επικράτηση της 5ης Φάλαγγας του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ και την ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ νόμων του Καπιταλισμού σε μια πορεία Ανατράπηκαν τα πάντα.

22 Αυγούστου 2017 στις 11:19 μ.μ.

...Αν αρχίσουμε να λέμε για τον ΣΤΑΛΙΝ υπάρχουν πολλά άλλωστε ο ΛΕΝΙΝ είχε εκφραστεί και το ξέρουμε..... Οτι Ακριβώς λέει η Ε.Ε και ο Καπιταλισμός για την Εξίσωση Κομμουνισμού με τον Φασισμό μαζί με δήθεν λόγια για τον ΣΤΑΛΙΝ. Απο Τροτσκιστή που ο Μέντορας του μαζί με ΖΙΝΟΒΙΕΦ ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ Συνομώτησαν με τον ΧΙΤΛΕΡ για την Ανατροπή των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ. ΕΥΓΕ 5ο ΦΑΛΑΓΓΙΤΗ.

22 Αυγούστου 2017 στις 11:38 μ.μ.

....Αφού δεν τους κάνει να το καταλάβουν να πυκνώνουν καθημερινά τις γραμμές του κάτι γίνεται ίσως δεν τους τα λέει καλά να τα καταλάβουν. Εσύ τι λες..... Μια χαρά τους τα λέει έχοντας δικαιωθεί. Ο Καπιταλισμός όμως φροντίζει να διαθετεί ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ καλή ώρα για αυτή την δουλειά. Το να προσπαθείς να προβάλεις για αδυναμία του ΚΚΕ την Αθλια ύπαρξη του Οπορτουνισμό δείχνει το ότι είσαστε χειρότεροι και απο τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

23 Αυγούστου 2017 στις 12:52 π.μ.

dionmich εσύ μπορείς να μου δείξεις που ακριβώς το κόμμα σου υποστηρίζει ότι θα ανατραπεί ο καπιταλισμός ΜΕ ΒΙΑΙΗ-ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ; Είναι η ΒΙΑΙΗ-ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ; Υπάρχουν δηλώσεις από τον ΓΓ, από στελέχη δημοσίως; Υπάρχει η θέση αυτή κάπου επίσημα γραμμένη; Γιατί εγώ δεν έχω τίποτα τέτοιο υπόψη μου. Μιλάτε γενικά και αόριστα για Λαϊκή Εξουσία και Σοσιαλισμό, για ανατροπή του καπιταλισμού αλλά που βάζει το κόμμα ως ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΟΡΟ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ-ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ; Πουθενά δεν υπάρχει αυτό. Από τη στιγμή που το κόμμα δεν το ξεκαθαρίζει αυτό και δεν το λέει ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΙΚΟ. Αντίθετα εσείς είστε που υπερασπίζεστε με ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΟ 1974 ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ. Από την στιγμή λοιπόν που ούτε εσείς ούτε το κόμμα σας δεν καταδικάζετε αυτήν την ενέργεια ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΙΗΣ-ΕΝΟΠΛΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ Μ-Λ.

Φίλε ναι είστε ευρωλάγνοι από τη στιγμή που δεν καλείτε ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ, ΑΜΕΣΑ σε μέτωπο ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ και το Ευρώ αλλά το αντίθετο μιλάς και για καταστροφή. Όχι ρε μεγάλε αν ο λαός ΤΩΡΑ αποφασίσει επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ και το επιβάλλει με την πάλη του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ. Μιλάς για καπιταλιστική δραχμή ενώ ξέρεις πολύ καλά ότι οι κομμουνιστές δεν επιθυμούν την δραχμή που υπήρχε πριν την ένταξη της χώρας σε Ευρωζώνη-ΟΝΕ αλλά εθνικό νόμισμα ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ και της ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ που θα δημιουργήσει τις βάσεις για την ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Και αντί το κόμμα σου να καλεί σε ένα τέτοιο ΑΜΕΣΟ αντιΕΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ μέσα από μαζικούς αγώνες εσείς το καταδικάζετε κιόλας. Και τρομοκρατείτε και το λαό λέγοντάς του ψέμματα ότι αν πάμε τώρα σε εθνικό νόμισμα θα καταστραφούμε ενώ αυτό είναι μπαρούφα διότι υπάρχει και μπορεί να υπάρξει ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ με φιλολαϊκό προσανατολισμό. Και εσύ αυτό το καταδικάζεις.

Μην τα μπερδεύεις όσο αφορά την ΕΣΣΔ. Ήτανε ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ 1917 ΩΣ ΤΟ 1956 ΕΝΩ ΜΕΤΑ ΤΟ 1956 ΗΤΑΝΕ ΚΡΑΤΙΚΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ. Καμία σχέση λοιπόν με Αλαβάνους, Καζάκηδες και Λαφαζάνηδες διότι εγώ υπερασπίζομαι ΤΗΝ ΕΣΣΔ ΤΩΝ ΛΕΝΙΝ-ΣΤΑΛΙΝ ενώ αυτοί όχι.

"Δεν μου ειπες ομως πως γίνεται να ειναι ενα κομμα ρεφορμιστικό και οπορτουνιστικό την στιγμη που αρνητε να μπει στην κυβέρνηση του Τσιπρα"

Αγορίνα μου αυτό δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Η όλη σου πολιτική είναι βαθιά οπορτουνιστική και ρεφορμιστική από όπου και να το πιάσουμε ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΙ ΖΕΧΝΕΙ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΜΟΣ. Ένα απλό παράδειγμα. Ποιο ήταν το Νούμερο 1 σύνθημα του κόμματος πριν τις εκλογές του 2012; ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ. Μας τα είχατε πρήξει με τις εκλογές ειδικά με τις διερευνητικές μας τα κάνατε τσουρέκια λες και δουλειά ενός ΚΚ είναι να προτείνει διέξοδο στα αστικά κόμματα αντί ΝΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ. ΦΟΥΛ ΡΕΦΟΡΜΙΣΜΟΣ!!!

V For Viva La Revolucion

23 Αυγούστου 2017 στις 12:56 π.μ.

Αρα ..εγκληματίας... ο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ που το 1953 στο ΣΑΝ ΧΟΣΕ της Κόστα Ρίκα ορκίστηκε μπροστά σε μια Φωτογραφία του Ι.Β ΣΤΑΛΙΝ και ..ήρωας.. ο Τρότσκι που αποκάλεσε τον ΛΕΝΙΝ προδότη για το Μπρεστ Λιτοφσκ πολέμησε την Κολεκτιβοποίηση σαν οπαδός του Καπιταλισμού και έρχεται το κάθε Ταξικό Ναυάγιο να μας πει Ανέκδοτα. ΑΞΙΟΣ......

23 Αυγούστου 2017 στις 2:38 π.μ.

Πασόκα πες μας κάτι για τον Φίλο σου τον Τρότσκα που αποκαλεί τον ΣΤΑΛΙΝ εγκληματία... Μάτσο γίνατε ξέχασε οτι εσύ πρέπει να το παίζεις μουσαντένιος ...σταλινικός..... Οσο για τα υπόλοιπα τα Είπαμε. Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Αυτα που μας λες τα λένε ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΑΣΟΚΑ....

23 Αυγούστου 2017 στις 9:39 π.μ.

Τζαμαρία ο Τρότσκι ήτανε ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡΟΦΑΣΙΣΜΟΥ σιγά μην δυσκολευτώ σε αυτό.

Εσύ όμως δεν πας καθόλου καλά μας τα πρήζεις τόσο καιρό με τον ανύπαρκτο οπορτουνισμό της ΚΔ το 1935 και αποκαλείς εμένα Τρότσκα; ΗΤΑΝ Ο ΤΡΟΤΣΚΙ ΚΑΙ Η 4Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΔ. ΤΑΥΤΙΖΕΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. Εσύ είσαι που υιοθετείς ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ περί ΕΑΜ που έπρεπε κατ'εσάς να έβαζε ως πρώτο και κύριο ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ το σοσιαλισμό και ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΝΑΖΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ. Εσύ δεν καταδικάζεις τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ και την πάλη ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση ακριβώς όπως και οι τροτσκιστές;

Και τολμάς μετά και κατηγορείς εμένα για τροτσκισμό; ΤΕΤΑΡΤΟΔΙΕΘΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ!!!

V For Viva La Revolucion

23 Αυγούστου 2017 στις 2:04 μ.μ.

Εχεις γίνει Μάτσο Τρότσκα. Στην 3η Κ.Δ το 1935 με τα Πολιτικα Μέτωπα και την Κατάργηση του ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ και τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ καταστρέψανε τα πάντα λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το οτι ο Τρότσκι αυτα προσπαθεί να τα ρίξει στους Μπολσεβίκους είναι παλιό κόλπο..... Λεει πουθενά ο Τρότσκι υπερ του ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ. ΠΟΥΘΕΝΑ. Για πολιτικά μέτωπα μιλάτε όλοι. Στον Φιλαράκο σου που λέει τον ΣΤΑΛΙΝ Εγκληματία θα πεις τίποτα...... η ΜΟΥΓΚΑ......

23 Αυγούστου 2017 στις 2:07 μ.μ.

Για τα υπόλοιπα τα είπαμε. Επρεπε να είχε φτιαχτεί ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σύμφωνα με το 2ο και 3ο Γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ωστε χωρίς ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 ο λαός να πάρει την εξουσία. Με ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ η Καταστροφή είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ ΤΡΟΤΣΚΑ.

23 Αυγούστου 2017 στις 3:18 μ.μ.

Καταρχήν ας βγει να πει ανοιχτά για εγκλήματα στου Στάλιν και θα τα ακούσει και αυτός να είσαι βέβαιος Τζαμαρία εγώ δεν χαρίζομαι σε κανέναν. Αυτό που είπε είναι πολύ αόριστο και όχι ξεκάθαρο. Ας μας ξεκαθαρίσει τι εννοούσε και αν μιλάει για σταλινικά εγκλήματα θα τα ακούσει.

Μεγάλε από τη στιγμή που επιτίθεσαι ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΤΣΚΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΡΦΕΤΟ. Και αυτός επίθεση στην ΚΔ για τα Λαϊκά Μέτωπα από δήθεν αριστερή σκοπιά. Ακούς τι λες; Μιλάς για ευρωκομμουνισμό ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΦ ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ. Μιλάς για επικράτηση 5ης Φάλαγγας. Αυτό ούτε φανατικός τροτσκιστής τολμά να το πει για την Διεθνή ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ. ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΟΚΕΦΑΛΕ.......

V For Viva La Revolucion

23 Αυγούστου 2017 στις 4:15 μ.μ.

Εγινες Μάτσο πάμε απο την Αρχή. Ο Φιλαράκος σου ο Τρότσκα μίλησε ξεκάθαρα για Εγκλήματα...... ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ. Σε άδειασε περιμένω απάντηση σου σε αυτόν. Για τα υπόλοιπα ολα είναι ξεκάθαρα. Η Γραμμη που νίκησε στην Ρωσσια του 1917 ήταν ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ. Αυτή την Γραμμή είχε ο ΛΕΝΙΝ και οι Μπολσεβίκοι μέχρι το 1935 στην Κ.Δ. Απο εκει και πέρα επικράτησε ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και την χαλάρωση της ΕΝΙΑΙΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ διαλύσανε την Κ.Δ το 1943 και στερήσανε την Εξουσία απο τους λαούς όπου δεν πέρασε ο Κόκκινος Στρατός λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. Αλλο πράγμα το Κόμμα των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ στην ΕΣΣΔ που είχε την Εξουσία έκανε 2 ΕΛΙΓΜΟΥΣ διέσπασε τους Καπιταλιστές και νίκησε και Διαφορετικό πράγμα τα υπόλοιπα Κ.Κ που ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ μπήκανε κάτω απο την Σημαία των Αστικών τους Τάξεων και του Αγγλικού Ιμπεριαλισμού και καταστρέψανε τα πάντα. π.χ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1944.

23 Αυγούστου 2017 στις 4:18 μ.μ.

Επίσης Το 1935.... Κατα διαβολική σύπτωση Τρότσκι Μπουχάριν Ζινόβιεφ Τουχατσέφσκι συνομωτήσαν για την ανατροπή των Μπολσεβίκων σε συνεργασία με τον Χίτλερ. Ιδια χρονιά με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ.....ΣΥΠΤΩΣΗ.........

24 Αυγούστου 2017 στις 9:44 π.μ.

"Αν αρχίσουμε να λέμε για το Στάλιν, υπάρχουν πολλά. Αλλωστε ο Λένιν στο τέλος της ζωής του είχε εκφραστεί και τα ξέρουμε".

Άκου Γκεμπελίσκε της συμφοράς εγώ συνηθίζω να ασκώ κριτική πάνω στα λεγόμενα κάποιου και όχι πάνω στα ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ λεγόμενα κάποιου. Η τακτική κριτικάρω κάποιον όχι με βάση αυτά που λέει αλλά με βάση αυτά που νομίζω εγώ ότι λέει δεν είναι δική μου. Αυτό είναι δική σας τακτική άλλωστε την γκεμπελικού τύπου προπαγάνδα την έχετε υιοθετήσει ΩΣ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΑΣ από τον Χρουτσόφ κιόλας. Λέει ότι υπάρχουν πολλά για τον Στάλιν. Οκ μπορεί να τον κριτικάρει για κάποια πράγματα ή να μην του αρέσουν κάποια πράγματα που έκανε ο Στάλιν. Ας μας τα πει ανοιχτά. Από αυτό μέχρι να τον κατηγορήσω ότι αποκαλεί εγκληματία τον Στάλιν απέχει πολύ. Εγώ δεν μπορώ να τον κατηγορήσω γι'αυτό χωρίς να το πει ανοιχτά.

Τώρα για τα άλλα. Δηλαδή οι μπολσεβίκοι έκαναν ελιγμό όπως λες ενώ οι άλλοι ήτανε οπορτουνιστές. Δηλαδή ο Δημητρόφ ήτανε οπορτουνιστής. Και το ΚΚΙ του Χοσέ Ντίαζ που διεξήγαγε ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ οπορτουνιστικό. Ράκοσι, Γκότβαλντ, Τέλμαν, Κολάροφ, ΟΛΟΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ. Και ο Χότζα που ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΤΗΝ ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΜ οπορτουνιστής και αυτός. Και ο....Ζαχαριάδης οπορτουνιστής. H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟΛΥΤΑ.

Και κατά διαβολική σύμπτωση ο Τρότσκι που συνεργάστηκε με τον ναζιστικό άξονα ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ. ΣΥΜΠΤΩΣΗ......

V For Viva La Revolucion

24 Αυγούστου 2017 στις 12:27 μ.μ.

Δεν θέλεις να απαντήσεις στον Τρότσκα που μίλησε για ...εγκληματα... του ΣΤΑΛΙΝ και σε εκθέτει που είσαι υποχρεωμένος να το παίζεις Μοθυσαντένιος ...σταλινικός.... και δεν βγάζεις αχνα. Περιμώνω..... Για τα υπόλοιπα όλα είναι ξεκάθαρα. Το Κόμμα των Μπολσεβίκων στην ΕΣΣΔ είχε την Εξουσία έκανε 2 ΕΛΙΓΜΟΥΣ διέσπασε τους Καπιταλιστές και νίκησε. Τα υπόλοιπα Κ.Κ στην Κ.Δ που δεν είχαν την Εξουσία με την Αλλαγή του ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ το 1935 και τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ διάλεξαν τμήμα της Αστικής τους Τάξης και τον ΑγγλοΑμερικάνικο Ιμπεριαλισμό με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ στην Κ.Δ μετά το 1935 που ταυτόχρονα αποκαλύφθηκε στην ΕΣΣΔ συνομωσία ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ ΤΡΟΤΣΚΙ ΖΙΝΟΒΙΕΦ σε συνεργασία με τον Χίτλερ. Συμπέρασμα. ΤΟ Δ.Κ.Κ καταστράφηκε απο το 1935 και μετά και η ΕΣΣΔ απο το 1956 και μετά. Η πραγματικότητα είναι πεισματάρα.

24 Αυγούστου 2017 στις 1:25 μ.μ.

Leo
Σου εκανα ερώτηση και αντι για απάντηση πήρα παλι ερώτηση,δεν πειράζει θα σου πω..
Εχεις πεσει στο αδιέξοδο μιας κριτικής που δεν βγαινει και πας φουλ δεξια ,,Θα σε ιντριγκαρω κιολας..Ακομα και στις δηλώσεις της Παπαρηγα για το τζάμι,, στην συνέχεια του συλλογισμού της είπε πως βεβαίως θα υπάρξει βια δεν το αρνουμαστε,οπως και η δήλωση του Φλωράκη που πιπιλας αν κανεις τον κόπο να την διαβάσεις παρακάτω λεει εαν και εφόσον γινει σεβαστή η επιθυμία του λαου.. Επίσης σύμφωνα με τα λεγόμενα σου αν αυτο ειναι κριτήριο το ΚΚεσωτερικου ειναι επαναστατικό κομμα που δεν εκανε αίτηση στον Αρειό πάγο

Τωρα πρόχειρα απο μνημης σε μια πρόσφατη εκδοση της σύγχρονης εποχης,,στο βιβλιο ζητήματα πολίτικης στρατηγικής του ΚΚΕ το λεει ξεκάθαρα(το απόγευμα θα σου πω τις σελιδες γιατι δεν ειμαι πρόχειρος) και οχι μονο,σου εχω να διαβαζεις μεχρι αυριο...Μεχρι και ο ριζοσπαστης τα γραφει...
Ρε φιλε θα φτάσεις στην δημοκρατική συμπαράταξη στο ειπα,, για μια κριτικη που δεν βγαινει..Ήδη εχεις φύγει απο τον μαρξισμό κάνοντας στρατηγικό σημείο το νόμισμα και αρλουμπολογοντας στην συνέχεια σχεδον ιδεαλιστικά..Δεν λαμβάνεις υπόψη σου το επαναστατικό υποκείμενο και δεν μας δίνεις κατι χειροπιαστό περα απο την αποψη σου,,,ουτε καν ενδείξεις.. Τι να κανουμε τωρα που στην συνείδηση του λαου οι εκλογες ειναι η διαδικασία που προτιμά στην πλειοψηφία του μεχρι τωρα.?..Το ΚΚΕ ομως εχει έτοιμη στρατηγική για ολες τις καταστάσεις,,παντός καιρου,,,αυτο φαίνεται απο τον κοσμο που κινητοποιεί και την ηγετικη του παρουσία στο εργατικο κινημα,,,εσεις ρε ψοφίμια τι εχετε που παριστάνεται τους Μ/Λ ? Αλλο ενα διαζύγιο απο την μαρξιστική θεωρεία...λειτουργείτε "ακαδημαϊκά"
Μηδέν,, ουτε στα εργοστάσια στον τοπο εκμετάλλευσης της εργατικης ταξης ουτε πουθενά..Ο μαρξ που εχετε εγκαταλείψει ελεγε πως περα απο την ερμηνεία αυτου του κοσμου αυτο που παραμένει ειναι να τον αλλάξουμε και εσεις δεν εχετε αλλάξει ουτε σώβρακο
υγ
Απο που ήταν κρατικό καπιταλιστική το 56 και πέρα,ποιες ηταν οι διάφορες στην οικονομία με το 17+?
Οι σχεσεις παραγωγής οσο και να κοπανίζεσαι ηταν σοσιαλιστικές
Ο Αλβανός ειναι ποιο σοβαρός πιστεύοντας πως το νομισμα θα οξύνει την ταξικη παλη,στην οποια δεν εχετε καμια σχεση,απλα λειτουργείτε στα πλαίσια πολιτιστικού συλλόγου.


λες
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ με φιλολαϊκό προσανατολισμό. Και εσύ αυτό το καταδικάζεις. λες για εμενα..

Μετα μου λες οτι διαφέρεις απο τον Καζακη την ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον Λαφαζανη και τον Αλαβανο...Ειδες που σε παει μια κριτικη που δεν βγαινει ?

Φιλολαϊκός ειναι μονο ο σοσιαλισμός για την εργατικη ταξη και τους κομμουνιστές..Συγκρατήσουν θα φτασεις στον Καουτσκι..

κουσιατε ναζνταροβιε

24 Αυγούστου 2017 στις 1:41 μ.μ.

ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ στην Κ.Δ μετά το 1935 ήταν ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ Δημοκρατικό Συγκεντρωτισμό. Πρέπει να είσαι Πιτσιρίκος Πασόκα. Τα Μπέρδεψες........

24 Αυγούστου 2017 στις 1:56 μ.μ.

....και κατα διαβολική σύπτωση ο Τρότσκι που συνεργάστηκε με τον ναζιστικό άξονα πολεμούσε τα λαικά μέτωπα..... Οχι Τρότσκα. Ο Μέντοράς σας δεν πολεμούσε τα ...λαικά μέτωπα... ήταν υπερ. Πολεμμούσε με λύσσα και τους δυο ΕΛΙΓΜΟΥΣ της ΕΣΣΔ. Εχεις γίνει Μάτσο. ΥΠΟΜΟΝΗ Τρότσκα.....

24 Αυγούστου 2017 στις 4:52 μ.μ.

Τζαμαρία πήρες απάντηση. Αν δεν βγει να το πει καθαρά δεν θα τον κατηγορήσω με υποθέσεις. Είπαμε αυτά τα κάνετε εσείς ΟΙ ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΟΙ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ κατηγορείτε ανθρώπους με βάση όχι αυτά που λένε αλλά με αυτά ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΛΕΝΕ. Αυτό για εμένα είναι τουλάχιστον ανήθικο και δεν θα το κάνω ποτέ δεν θα πέσω στην ρεβιζιονιστική παγίδα σου ΝΑ ΓΙΝΩ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ. Και δεν με εκθέτει καθόλου ούτε που τον ξέρω τον άνθρωπο συνεπώς δεν απολογούμαι γι'αυτόν ας μας απαντήσει ο ίδιος τι εννοούσε. Κάκιστα λοιπόν απευθύνεσαι σε εμένα ζήτα από τον ίδιο να σου πει. Τώρα όσο για την Κομιντέρν δεν το συνεχίζω ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ Μ-Λ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΟΦ, ΤΟΝ ΡΑΚΟΣΙ, ΤΟΝ ΓΚΟΤΒΑΛΝΤ, ΤΟΝ ΤΕΛΜΑΝ, ΤΟΝ ΝΤΙΑΖ, ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΧΥΔΑΙΟΣ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΗΣ-ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ. Γιατί αυτοί έκαναν κουμάντο στην Διεθνή. Από τη στιγμή λοιπόν που λες για μειοψηφία των ΜΛ και επικράτηση του οπορτουνισμό αυτό σημαίνει ότι ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Και επειδή λες και ψέμματα για να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα το τροτσκιστικό POUM αγορίνα μου ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΤΟ ΛΜ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ. Όπως οι τροτσκιστές ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΤΟ ΛΜ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ (η κλίκα Μολινιέ έφτασε να οργανώνει μέχρι και απεργοσπασίες για να σαμποτάρει τον αντιφασιστικό αγώνα του γαλλικού λαού). Επίσης γνωστό είναι πως εναντιώθηκαν στο ΚΚΕ για τη δημιουργία του Παλλαϊκού Μετώπου οι τροτσκιστές (πχ Πουλιόπουλος). Ο Τρότσκι και οι ομοϊδεάτες του ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΜ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΞΟΝΑ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. Και εσύ όχι μόνο χτυπάς την ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΔ αλλά λες και ψέμματα ότι δήθεν ήταν ο Τρότσκι υπέρ των....ΛΜ ενώ ο ίδιος ΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΧΤΥΠΑΣ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΔ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!!!

V For Viva La Revolucion

24 Αυγούστου 2017 στις 5:08 μ.μ.

Σίγουρα θα με βρίσκεις απέναντι Τρότσκα όσο προσπαθείς να λερώσεις τους Μπολσεβίκους. Είπαμε πουθενά ο Τρότσκι δεν μιλάει υπερ του Σοσιαλφασισμού. ΠΟΥΘΕΝΑ. Κατα των δυο ΕΛΙΓΜΩΝ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΜΙΛΆΕΙ. Απο το 1935 και μετά στην Κ.Δ ήταν η 5η Φάλαγγα με τους Μπολσεβίκους Μειοψηφία. Το ίδιο και στην ΕΣΣΔ απο το 1956 και μετά. Οσο για τον Φιλαράκο σου που είπε τον Στάλιν Εγκληματία τον Καλύπτεις Γιατί........................

24 Αυγούστου 2017 στις 5:36 μ.μ.

dionmich μου αρέσει που θες και να με ιντριγκάρεις κιόλας. ΟΡΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ. Εκτός και αν είσαι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΗΣ. Όταν λοιπόν μου λέει η Αλέκα ότι δεν θα σπάσει ένα τζάμι τότε ΒΡΩΜΑΕΙ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. Σε ρώτησα που ακριβώς διατυπώνεται ότι ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΑΙΗ-ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και δεν απάντησες. Περιμένω.....

Τώρα για τον Φλωράκη. Φίλε μου και μόνο που τον τον υπερασπίζεσαι ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΠΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ:

"Οι κομμουνιστές θεωρούν ανάξιο τους να κρύβουν τις απόψεις και τις προθέσεις τους. Δηλώνουν ανοιχτά ότι οι σκοποί τους μπορούν να πραγματοποιηθούν μονάχα με τη βίαιη ανατροπή όλου του σημερινού κοινωνικού καθεστώτος"

Το έπιασες; Συνεπώς όποιος ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΤΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ είναι ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ. Το παρακάτω λέει ότι η δήλωση τελεί υπό την αυτονόητη προϋπόθεση και της μη βίας ή απειλής βίας σε βάρος του λαού και της ελεύθερης λειτουργίας πλήρους δημοκρατίας και σεβασμού της Λαϊκής κυριαρχίας κλπ. Δηλαδή λέει ότι ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΒΙΑΙΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ εκτός και αν ασκηθεί βία εις βάρους της...αστικής δημοκρατίας και του λαού (φυσιολογικό να μπει αυτό από τη στιγμή που η χώρα βγήκε από χούντα). Αυτό δηλαδή αφορούσε το ενδεχόμενο χούντας όπου θα ασκηθεί βία εις βάρος του λαού και της Δημοκρατίας όπου εκεί φυσικά τι θα πει ότι δεν θα ασκήσουμε βία εναντίον μιας δικτατορίας; Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΕ ΒΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Και αυτό περιλαμβάνει και μια ΛΑΪΚΗ-ΒΙΑΙΗ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΜΟΥ!!!

Τώρα για τα περί τάυτισης με Καζάκη, Λαφαζάνη κλπ εντάξει ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ. Τόνισα ότι αυτό το πρόγραμμα θα ΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ, ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΕΣΣΔ ΤΩΝ ΛΕΝΙΝ-ΣΤΑΛΙΝ σε αντίθεση με όλους αυτούς που με ταυτίζεις και εσύ συνεχίζεις αυτήν την μπουρδολογία. Επίσης μίλησα για ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ. Πες μου που τα λένε αυτά όλοι αυτοί. Και μόνο που ύστερα από τόσα χρόνια υπερασπίζεσαι ως....σοσιαλιστική την ΕΣΣΔ μετά '56 αποδεικνύει ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ. ΑΠΑΝΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ, ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ, ΤΟ ΞΥΛΟ, ΤΑ ΠΟΓΚΡΟΜ, ΟΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΤΩΡΑ......

V For Viva La Revolucion

24 Αυγούστου 2017 στις 5:37 μ.μ.

Ρε xampelos,
Εγραψα ένα κείμενο, κυρίως για να το διαβάσεις εσύ, δεν θέλω να μπαίνω σε διάλογο με Τζαμαριά, γιατί μόνο κασέτα βάζει.
Αφού λοιπόν το 1976 που ήμουν φοιτητής, και μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, αφού είχαμε όλες τις προσλαμβάνουσες, ότι έχουμε Καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ, αυτό το σφύριζαν πολλές σειρήνες, υπήρχαν οργανώσεις και ιδεολογικά όργανα που το διατυμπάνιζαν, εγώ και όλοι οι άλλοι απλοί, μέλη και μικροστελέχη, γιατί είχαμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας κλειστά; Επρεπε να έρθει το σήμερα για να το αποφασίσει το κόμμα, και τότε να μας επιτραπεί να το αναγνωρίσουμε. Η ευθύνη μου προσωπικά είναι μεγάλη. Μου λένε οι διάφοροι πολλαπλασιαστές, Τζαμαρίας και άλλοι, ότι τέρμα του ΣΜΑ, ΕΑΜ πολιτικό μέτωπο, ο χυλός της ΕΔΑ και λοιπά. Ναι ο χυλός της ΕΔΑ, αλλά από το 1974 είχαμε και το άλλο χυλό της Δημοκρατικής Κυβέρνησης που μας είχα πρήξει το κόμμα, χυλός που κατέληξε στο Τζανετάκη. Και αυτά τα έκαναν οι σημερινοί, δεν είναι πεθαμένοι. Αρα λοιπόν εγώ ζητάω λογαριασμό, ζητάω τα ρέστα, δεν θα πάω πάλι με τα μάτια κλειστά. Θα έχω φίλτρα στο τι μου λένε και κυρίως στο ποίος μου τα λέει. Αν η στρατηγική και Ταχτική είναι μέσα στους Λενινιστικούς κανόνες, τότε αυτοί που έχουν συμφέρον από μια τέτοια πολιτική, ο κόσμος όλος δηλαδή, εδώ είναι, δεν εγκατέλειψε την Ελλάδα. Το κόμμα πρέπει να τον μαζέψει πίσω. Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό. Εφαγε τα λυσσακά της η Αλέκα, το κόμμα δηλαδή, το 2010, 2011, τότε που ο κόσμος έτρεχε και τους ξεπέταγε από τις εξέδρες των παρελάσεων, να μας λέει, να γίνουν εκλογές. Μπράβο, σκέφτηκε κανένας τι λάθος σύνθημα ήταν αυτό; Ζήτησε κανένας πολλαπλασιαστής από τους παραπάνω τα ρέστα για αυτή τη λάθος απόφαση; Και όταν το 8,5 έγινε 4,5 στις εκλογές του 2012, ποίο ήταν αυτό το 50
5 που λάκηξε; Δεν ήταν χθεσινοί, ήταν πάγια δύναμη του κόμματος. Δηλαδή το κόμμα έχει στις τάξεις του και στους οπαδούς του 50% οπορτουνιστικά στοιχεία; Είπε αλήθειες και για αυτό έφυγαν; δηλαδή μέχρι τώρα τους έλεγε ψέματα για να τους μαζεύει; και όταν είπε αλήθειες έφυγαν; Ο κόσμος λοιπόν εδώ είναι, ας γίνει το κόμμα όπως πρέπει να είναι ένα προλεταριακό κόμμα. Το μοναστήρι ναν' καλά και καλογέρους βρίσκει, έτσι δεν είναι; Αϊντε λοιπόν εμπρός για την κατάκτηση της πλειοψηφίας της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και όλων όσων έχουν συμφέρον να στρατευτούν με μία τέτοια πολιτική, και μετά θα δεις πως θα δυναμώσουν σαν αστραπή οι γραμμές του κόμματος και του κινήματος. Οι Μπολσεβίκοι από τον Απρίλη, αλλά και τον Ιούνιο του 1917 που ήταν μία μικρή μειοψηφία μέσα στο 1ο Πανρωσικό Συνέδριο των Σοβιέτ, έχοντας σαν όπλο τη γραμμή του Λένιν, "να εξηγούμε υπομονετικά δεν μας έχει μείνει τίποτα άλλο, πρέπει να κατακτήσουμε την πλειοψηφία στο Σοβιέτ", σε 3 μήνες κατάφεραν, και στο 2ο Πανρωσικό Συνέδριο των Σοβιέτ, πήραν την απόλυτη συντριπτική πλειοψηφία και φυσικώτατα σχημάτισαν δική τους κυβέρνηση. Ας δούμε δύο κομβικά σημεία εδώ. Τον Μάρτη του 1917 και πριν έρθει ο Λένιν από την Ελβετία, η γραμμή της Πράβντα που την χάραζαν ο Στάλιν και Κάμενεφ, έλεγε να υποστηρίξουμε την Προσωρινή Κύβέρνηση. Αν κυριαρχούσε αυτή η γραμμή, εξουσία δεν θα έπερνε ποτέ το κόμμα. Αργότερα, τον Ιούνιο του 1917 στο 1ο Πανρωσικό Συνέδριο των Σοβιέτ, δηλ. 4 μήνες πριν την Επανάσταση του Οκτώβρη, οι Μπολσεβίκοι παρ΄ ότι ήταν μια ελάχιστη μειοψηφία στο Σοβιές, δεν έφυγαν για να φτιάξουν ένα παμε της εποχής, αλλά έμειναν μέσα για να "εξηγούνε υπομονετικά" όπως έλεγε ο Λένιν. Αν είχαν φύγει, φτιάξει πάμε και άφηναν το Σοβιέτ στα χέρια των Τσχέίτζε, Τσερετέλλι και σιας, σε ποίους θα εξηγούσαν; στους πεισμένους; Ας βάλει λοιπόν το κόμμα την ταχτική που πρέπει στις μάζες και οι μάζες εδώ είναι.

24 Αυγούστου 2017 στις 6:37 μ.μ.

Ετσι μπράβο τώρα αρχίζει το απόλυτρο ξεβράκωμα. Το 2012 η Αστική Τάξη αποφάσισε να παίξει το Οπορτουνιστικό χαρτί για Σοσιαλδημοκρατία στην θέση του ΠΑΣΟΚ 1. Το ΚΚΕ τηρώντας πιστά το πρόγραμμα του 150υ Συνεδρίου το 1996 δήλωσε οτι δεν θα Συμμετέχει σε καμμία κυβέρνηση όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια του και θα είναι Εργατική Λαική Αντιπολίτευση και δικαιώθηκε 100% απο τα γεγονότα. Υπήρχαν οπαδοί διαπαιδαγωγημένοι πριν το 1991 και για δεκαετίες που κουβαλούσαν κοινοβουλευτικές αυταπάτες που τσίμπησαν το δόλωμα. Σημασία έχει οτι το ΚΚΕ δεν έπεσε στον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΒΟΘΡΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ όπως θέλουνε τα παιδια. Για το Παρελθόν επαναλαμβάνω. Το 1974 το ΚΚΕ εμφανίστηκε μετα απο 1925 1974 παράνομο. 1943 1968 χωρίς ΚΝΕ απο το 1949 στην Πολιτική προσφυγιά απο το 1958 χωρίς Κ.Ο Με λάθος πρόγραμμα για πολιτικά μέτωπα και στάδια. Οποιος κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι σημαίνουν όλα αυτά για μετά το 1974 δικό του πρόβλημα. ΟΙ Κομμουνιστές δεν κάνουμε βήμα πίσω. ΞΕΒΡΩΜΙΣΑΜΕ ΤΟ 1991.....

24 Αυγούστου 2017 στις 6:45 μ.μ.

Ο ΛΕΝΙΝ με τους Μπολσεβίκους πολέμησε τον Οπορτουνισμό σε όλες του τις αποχρώσεις δεν μπήκε ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ κυβέρνηση Κερένσκι και την ανέτρεψε. ΟΙ Κομμουνιστές συμμετέχουμε σε όλα τα Σωματεία είτε έχουμε πλειοψηφία είτε όχι με την Συνδικαλιστική μας παράταξη. Ταυτόχρονα όμως απο το 1999 τελειώσανε τα παραμ΄υθια διάσπασης του λαού σε δεξιούς και αριστερούς που καταστρέψανε τυον λαό. Φτιάχτηκε το ΠΑΜΕ που είναι ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και τα υπόλοιπα τμήματα της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Μέσα εκεί παλευουμε οι Κομμουνιστές και μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει μόνο σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. Μέσα στον καθημερινό αγώνα γίνεται και η διαπάλη των απόψεων και η Κομμουνιστές βάζουμε την δική μας για ζύμωση. Και η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. Οποιος έχει τα ΚΟΤΣΙΑ Καλορίζικος. Το παραμυθάκι με δεξιούς και αριστερούς ψόφησε το 1991....

24 Αυγούστου 2017 στις 7:06 μ.μ.

Πασόκα περίμενω ακόμα απαντήσεις στον Φιλαράκο σου τον Τρότσκα για τις αναφορές του σε ...εγκλήματα του ΣΤΑΛΙΝ. Σε ξεβράκωσε μόνος τελείως. Και ήδη στο τελευταίο του σχόλιο ξεβρακώθηκε και αυτός. Διαφωνεί λέει με την συμμετοχή του ...συνασπισμού.... σε δυο κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού το 1989 αλλα συμφωνεί σε κυβέρνηση στο έδαφος του Καπιταλισμού το 2012. Επρεπε κατα την γνώμη του το ΚΚΕ να πέσει στον βόθρο με τα ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΤΑ παρέα με τον τΣύριζα. Και είναι τέτοιο το Τσούξιμο και η απόγνωση που ταυτίζει τον ΛΕΝΙΝ και την Επανάσταση με το 2012 και τον Σύριζα. Ξεβρακωθήκατε Πασόκα παρέα με τον Φιλαράκο σου. Μιλάμε για Γλέντι Οπορτούνια.

24 Αυγούστου 2017 στις 8:25 μ.μ.

Ωρες ήταν να έμπενε το ΚΚΕ πάλι σε κυβέρνηση "στο έδαφος του Καπιταλισμού" το 2012. Ο εξευτελισμός του θα ήταν τέλειος. Βέβαια τις εκλογές τις γύρευε. Οταν βάρεσε όμως το καμπανάκι του 4.5% συγκλονίστηκε και κατάλαβε ότι δεν το παίρνει γιατί μετά από το 4.5% θα ερχόταν το 2.9. Αλλωστε και το '89 τι δικαιολογία βρήκε; "Να φτιάξουμε λέει μία κυβέρνηση με το Μητσοτάκη, για να στείλουμε τον Παπαντρέα στο δικαστήριο. Και αφού ο Παπαντρέας στάλθηκε στο δικαστήριο, μετά; Μετά λέει "αφού δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση θα ξαναφτιάξουμε μια κυβέρνηση με Μητσοτάκη Παναντρέα. Γιατί; Γιατί; Για να βγει ο Μητσοτάκης αυτοδύναμος; Γιατί γαμώ το κερατό μου; Είναι δυνατόν ένα Προλεταριακό κόμμα που έχει την ιδεολογία του Μ-Λ να κάνει τέτοια; Ευτυχώς όμως που τώρα τελειώσαν αυτά. Αν όμως τελειώσαν μέχρι να ξαναγίνουν; Είδομεν, και η εργατική τάξη εδώ είναι, περιμένει να την οδηγήσει η πρωτοπορεία στην επανάσταση και στην κατάληψη της εξουσίας. Α! Ενας παραπάνω (Leo) ζητάει επειγόντως να του πει κάποιος, που ακριβώς διατυπώνεται ότι ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΑΙΗ-ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και απάντηση δεν παίρνει. Μήπως η απάντηση κρύβεται σε αυτό που είπε η Γενική Γραμματέας ότι "στην δική μας επανάσταση δεν θα σπάσει ούτε τζάμι"; Γιατί το είπε; Ετσι της ξεπετάγονται; Πως να μην είσαι ψυλιασμένος;

24 Αυγούστου 2017 στις 8:53 μ.μ.

....Αφου λοιπόν το 1976 που ήμουν φοιτητής μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ..... ΤΟΜΠΟΛΑ.... Με όλη την κατάσταση που επικρατούσε απο τις προηγούμενες δεκαετίες όποιος ήθελε έμπαινε ελευθερα. Κατρουγκαλος Μπαλάφας Κοτζιάς Βαλαβάνη Στρατούλης Χάγιος Δελαστικ Ρούσης Λαφαζάνης Δραγασάκης Αλαβάνος Καραγκουλές Τριγάζης Χουντής Δαμανάκη Ανδρουλάκης κ.α. Χύμα όλα. Πως ήταν δυνατόν να συμβεί κάτι διαφορετικό απο ότι συνέβη το 1974 1991. Και που είσαι δεν μου τα είπανε. Ημουνα εκει απο το 1975. Ζωντανά μπροστά μου τα έχω. Οποιος νομίζει οτι θα μας γυρίσει εκεί πιάστηκε....και μούδιασε..... Να αλλάξει πλευρό......

24 Αυγούστου 2017 στις 10:13 μ.μ.

Απάντηση πήρες δεν επαναλαμβάνω τα ίδια. Διάβασε λοιπόν ποια ήταν η άποψη του Δημητρόφ τότε και κατάλαβε ότι τα ΛΜ ο Δημητρόφ τα εισηγήθηκε ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕ και όχι γιατί υποχώρησε στους αόρατους πεμπτοφαλαγγίτες. Διάβασε να δεις πως ανέλυσε την κατάσταση ένας ΓΝΗΣΙΟΣ Μ-Λ. Τα παρακάτω το αποδεικνύουν:

http://anasintaxi.blogspot.gr/2015/03/7-1935.html

Μπες εδώ και διάβασε όλα όσα έχει να δεις ότι ο Δημητρόφ ΗΤΑΝΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ.

Σου έδωσα συγκεκριμένα παραδείγματα για την πάλη του τροτσκισμού εναντίον των Μετώπων. Δεν είπες τίποτα. Που είναι λοιπόν η δήθεν υποστήριξη του τροτσκισμού στα ΛΜ μεγάλε; Διάβασε λοιπόν τι λέει εδώ ο Τρότσκι μεταξύ άλλων και για τα ΛΜ και πόσο τα....υποστηρίζει:

http://www.ergatikidimokratia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=167:-4-&catid=44:marxism&Itemid=12

ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ. ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ!!!

Όσο για το 2012 ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ ΣΟΥ. Από το 2011 και μέχρι τις εκλογές το 2012 το πρώτο σας σύνθημα ήταν ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Αντί να καλείτε το λαό να βγει στο δρόμο και να εξεγερθεί εσείς φωνάζατε ΕΚΛΟΓΕΣ. Ακόμα και με το τσίρκο με τις διερευνητικές ήρθε το υπεύθυνο...."Κ"ΚΕ ως απομηχανής θεός να δώσει τη λύση: ΕΚΛΟΓΕΣ. Λες και ο ρόλος των κομμουνιστών είναι το ξεμπλοκάρισμα του αστικού κοινοβουλευτισμού. Δηλαδή αντί να απευθυνθεί το κόμμα στο λαό και να τον καλέσει σε ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ αυτοί διαδηλώνανε για....ΕΚΛΟΓΕΣ. Εγκλωβίσατε το λαό στην απάθεια και την αδράνεια και για ακόμα μία φορά τον παραδώσατε μαζί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα βορά στο κεφάλαιο ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ. ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ.....

V For Viva La Revolucion

24 Αυγούστου 2017 στις 10:21 μ.μ.

KAI 4.5% αυτή είναι η ειρωνεία ότι ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΙΣ ΠΗΡΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΠΙΑΤΕ.

Και να σου πω Πανούλη ότι το ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΤΙ ΓΕΛΙΟ ΕΡΙΧΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΑΣ!!!

V For Viva La Revolucion

24 Αυγούστου 2017 στις 10:50 μ.μ.

Ρε Leo, Πω πω ρε το είχα ξεχάσει!! Ρε την πήρε η ΓΓ του ΚΚΕ την διερευνητική εντολή!!! Εντάξει λέει την κράτησε μια μέρα ή μία ώρα και την επέστρεψε. Αλλά γιατί ρε πήγε στον Παπούλια, και την παρέλαβε και δεν το αγνόησε; Ξέρεις γιατί ρε Leo; Επειδή το Κόμμα είναι σοβαρό, δεν θέλει να δίνει τέτοιες λαβές να το κατηγοράνε ότι δεν σέβεται το Σύνταγμα!!
Ε! και ο Τσίπρας τι έκανε; Η ΓΓ της κράτησε μια ημέρα, εκείνος την κράτησε δύο και κοιμήθηκε και ένα βράδυ μαζί της. Κακό ήτανε;

24 Αυγούστου 2017 στις 10:52 μ.μ.

Ξεκινάμε λοιπόν απο το τέλος. Πραγματικά λίγο Ντροπή δεν βλαπτει αλλα το ξέρω οτι ζητάω πολλά απο Τρότσκες. Το 2012 το ΚΚΕ έγραψε Ιστορία. Η Αστική Τάξη έπαιξε το Χαρτί του Οπορτουνισμού νομίζοντας οτι θα παρασύρει το ΚΚΕ να πέσει μέσα στον Βόθρο με τα ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΤΑ. Ξεκαθάρισε ανοιχτά στον λαό αυτό που είναι ξεκάθαρο απο το 15ο Συνέδριο το 1996. Δεν θα φτιάξουμε πολιτικό μέτωπο με τον Οπορτουνισμό δεν θα μπούμε σε Κυβέρνηση όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. Η Δικαίωση για το ΚΚΕ είναι απόλυτη με την Εγκληματική πορεία της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ζωντανή μπροστά μας. Στα Υπόλοιπα πάμε ξανά. Το 1935 στην Κ.Δ επικράτησε ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ κατάργησε τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ διέλυσε την διεθνή το 1943 και στέρησε απο τους λαούς την Εξουσία όπου δεν πέρασε ο Κόκκινος Στρατός. Το Κόμμα των Μπολσεβίκων στην ΕΣΣΔ είχε την εξουσία έκανε δυο ΕΛΙΓΜΟΥΣ διέσπασε τους Καπιταλιστές και νίκησε. Τα Κ.Κ έπρεπε να πολεμήσουνε με γραμμή ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ δηλαδή ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και την ώρα που αποχωρούν οι Γερμανοί απο την κάθε χώρα μετατροπή του πολέμου σε ΤΑΞΙΚΟ. Με ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ η καταστροφή είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Στον Φιλαράκο σου τον Τρότσκα που μίλησε για ...σταλινικά....εγκλήματα δεν βγάζεις. Λογικό ΠΑΣΟΚΑ.

24 Αυγούστου 2017 στις 10:52 μ.μ.

Κύριοι πολλαπλασιαστές, σε λίγες ημέρες είναι 29 Αυγούστου, ημέρα που ο ΔΣΕ υποχώρησε στις σοσιαλιστικές χώρες.
Υποστηρίζω ότι: Ο αγώνας του ΔΣΕ αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον εικοστό αιώνα. Είσαστε σύμφωνοι;

24 Αυγούστου 2017 στις 11:39 μ.μ.

Ο ΔΣΕ είναι η κορυφαία στιγμή της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ στην χώρα μας. Το χρωστάμε στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ και στον λαό που θυσιάστηκε. Χωρίς τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΔΣΕ δεν θα υπήρχε. Δεν το λέω εγώ. Το λέει ο Συνασπισμός σε Εκδήλωση το 2008 για τα 40 χρόνια του ...εσωτερικού.... με αναφορές στον ....παρτσαλίδη..... και ο σ.Βαβούδης στα τηλεγραφήματα του απο τον Ασύρματο. Αυτή η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ αφησε Αντανακλαστικά και σωθήκαμε το 1968 και 1991 και φτάσαμε εδώ σήμερα. Βέβαια δεν θα είχε χρειαστεί αν το ΕΑΜ είχε φτιαχτεί σύμφωνα με το 2ο και 3ο Γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ σαν ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 χωρίς ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ ο λαός θα έπαιρνε την εξουσία. Οπως και το ότι ο ΔΣΕ θα είχε κερδίσει αν είχε πέσει όλο το βάρος εκει απο τα τέλη 45 αρχές 46 όπως πίεζε απο την 1η μέρα ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ και τον καθυστερούσε η ...λαοκρατία..... και 2ο το κλείσιμο των Συνόρων απο τον ΤΙΤΟ το 1948.

25 Αυγούστου 2017 στις 12:42 π.μ.

Εντάξει, λίγη ντροπή δεν βλάπτει, δεν κάνει να ειρωνευόμαστε. διαβάζω παραπάνω "Το 2012 το ΚΚΕ έγραψε Ιστορία. Η Αστική Τάξη έπαιξε το Χαρτί του Οπορτουνισμού νομίζοντας ότι θα παρασύρει το ΚΚΕ να πέσει μέσα στον Βόθρο με τα ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΤΑ" Γιατί το έκανε αυτό η Αστική Τάξη; Είχε βάσιμες ελπίδες φαίνεται ότι θα το πετύχει. Και γιατί είχε βάσιμες; Εδώ χωθήκανε σε κυβέρνηση Μητσοτάκη σου λέει, στον Τσίπρα είναι πιο εύκολο να τους χώσω. Αλλά ευτυχώς, το Κόμμα δεν τσίμπησε. Θα δούμε την παρακάτω πορεία του, αν είναι σταθερό σε ΜΛ γραμμή, οι εργάτες εδώ είναι θα το ανεβάσουν. αν όχι θα το κατεβάσουν κι΄άλλο.

ΥΓ πολλαπλασιαστές εννοώ μόνο αυτούς που γράφουν όπως ο Π.Τζ, δηλαδή πετάνε την κασέτα Νο 1 ή Νο 2, ή Νο3 Εσύ λες κάτι και ακούς ΣΜΑ ΕΑΜ Πολιτικό Μέτωπο, συριζα, πασοκα τροτσκα σταλινικέ φλωρακικέ, το κόμμα μέχρι το 1991 είχε λάθος γραμμή από τότε και ύστερα δεν κάνει λάθος ότι λέει είναι σωστό. Αμα βγάλω τις κασέτες προηγούμένων δεκαετιών θα ακούσω, ότι η επιτροπή των 6 αδελφών κομμάτων έσωσε το ΚΚΕ απο το ανώμαλο εσωκομματικό καθεστώς του Ζαχαριάδη, Ο Ζαχαριάδης είναι ύποπτος και πρέπει να ερευνηθεί όλη του η ζωή, γιατί δε επέζησε στο Νταχάου, άρα είναι ύποπτος. Ετσι αποφάσισε ρε το κόμμα με εισήγηση του Μάρκου Βαφειάδη. Αν ζούσες τότε ρε πολλαπλασιαστή, αυτά δεν έλεγες; Αλλά ξέχασα, αυτά τελειώσανε, τώρα λέμε τα σωστά, δηλαδή φρέσκα κουλούρια πουλάει ο κουλουράς. Ναι ρε μακάρι να είναι σωστό ότι λέει το κόμμα σήμερα, για όλους θα είναι αυτό καλό διότι θα δυναμώσει το κίνημα, σκεφτήτετο λίγο και καταλήξτε, όχι πάντα άκριτα, μέχρι την επόμενη αλλαγή γραμμής, που τότε θα φτύνετε εκεί που γλύφετε σήμερα. Δεν αντέχουμε άλλο με την κουφιοκεφαλιά σας.

25 Αυγούστου 2017 στις 1:20 π.μ.

Συμφωνώ απόλυτα για την Κουφιοκεφαλιά σας. Η Καταστροφή για όλα τα Κ.Κ και το ΚΚΕ ήταν πάντα η ύπουλη υπόγεια διαβρωτική υπονομευτική δουλειά του Οπορτουνισμού σε ρόλο 5ης Φάλαγγας πάντα στην υπηρεσία του Καπιταλισμού. Χειρότεροι και απο τους Φασίστες. ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΤΟ 1991 ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

25 Αυγούστου 2017 στις 1:27 π.μ.

Τίτο; ποιός Τίτο; Τι ήτανε ο Τίτο; προδότης και πράκτορας; Το στιλέτο του Τίτο χτύπησε πισώλατα την Ελλάδα. Ποίος το είπε αυτό το πισώπλατα; Θυμάται κανένας;

25 Αυγούστου 2017 στις 1:42 π.μ.

...Ναι ρε μακάρι να είναι σωστό οτι λέει το κόμμα σήμερα για όλους θα είναι καλό διοτι θα δυναμώσει το κίνημα σκεφτείτετο λίγο και καταλήξτε...... ΟΙ Κομμουνιστές έχουμε καταλήξει με βάση την Εμπειρία του ΚΚΕ και του ΔΚΚ. Αυτό δεν μας εμποδίζει να προτείνουμε την ποιό πλατιά Συμμαχία Εργατών Αυτοαπασχολούμενων Φτωχών Αγροτών την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Συμμετέχει όποιος θέλει σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστής. Μέσα στον Καθημερινό αγώνα για προσωρινά μέτρα ανακούφισης γίνεται η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ και ΖΥΜΩΣΗ. Η Ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. ΟΙ Κομμουνιστές το επιδιώκουμε έχουμε τα Κότσια. Εσυ. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ.

25 Αυγούστου 2017 στις 1:55 π.μ.

Καλά, εσύ περίμενες να του ακούσεις από το ΣΥΝ το 2008 στην εκδήλωση για τον Μήτσο Παρτσαλίδη; Τι μου τους αναφέρεις αυτούς ρε πορωμένε; Εχεις την ανάγκη για την καλή μαρτυρία τους;
Ναι με το 2ο και 3ο γράμμα ο Ζαχαριάδης έβαζε τα πράγματα στη θέση τους. "Αφού δε ο Μεταξάς αρνιέται να αποκαταστήσει τις ελευθερίες του λαού, να εξασφαλίσει την ειρήνη της Ελλάδας και κάνει πόλεμο καταχτητικό ιμπεριαλιστικό , που όλα του τα βάρη τα πληρώνει ο λαός, παραμένει (ο Μεταξάς) κύριος εχθρός του λαού και της χώρας. Η ανατροπή του είναι το πιο άμεσο και ζωτικό συμφέρο του λαού μας". και παρακάτω "Ο λαός της Ελλάδας υπερασπίζει στον πόλεμο αυτό μόνο την εθνική του ανεξαρτησία. Είναι ξένος ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο Αγγλίας- Γερμανίας και Σία. Θέλει χωριστή, έντιμη, άμεση ειρήνη με τη μεσολάβηση της ΕΣΣΔ". Ετσι κατέληγε το 3ο γράμμα. Ιμπεριαλιστικό πόλεμο Αγγλίας Γερμανίας και σια τον χαρακτήριζε. Μετά τι άλλαξε και στις 11-10-1944 ο Ριζοσπάστης πρωτοσέλιδο έγραφε: <>. Εδωσε λόγο για αυτά κανείς;

25 Αυγούστου 2017 στις 9:20 π.μ.

Είναι τουλάχιστον θράσος και υποκρισία να μιλάει το "Κ"ΚΕ για το ΔΣΕ Τζαμαρία. 1) Δεν έχετε καταδικάσει ΤΟΥΣ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ που στην 7η ολομέλεια του 1957 χαρακτήρισαν τυχοδιωκτική όλη την στάση του Νίκου και τον θεώρησαν υπεύθυνο για τα γεγονότα '46-'49 αλλά ακόμα χαρακτηρίζετε αυτό το κόμμα του '56 ως....κομμουνιστικό και επαναστατικό και τους ηγέτες του...κομμουνιστές που διέγραψαν και καθαίρεσαν τον Νίκο 2) δεν έχετε καταδικάσει την ΕΣΣΔ του'56 που προέβει σε ΔΙΩΞΕΙΣ, ΦΥΛΑΚΕΣ, ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΔΙΚΕΣ, ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΓΚΡΟΜ εναντίον αγωνιστών του ΔΣΕ για να μην πω πάλι για την ΕΞΟΡΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ αλλά συνεχίζετε να την θεωρείτε ακόμα και μετά το 20ο συνέδριο....σοσιαλιστική 3) Καταδικάζετε την αντιιμπεριαλιστική πάλη για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και τον γνήσιο αληθινό πατριωτικό αγώνα καθώς και τον αγώνα για Δημοκρατία ως δήθεν οπορτουνιστική και εχθρική προς τα λαϊκά συμφέροντα ενώ ο ΔΣΕ αγωνιζόταν ακριβώς με προμετωπίδα αυτά τα συνθήματα.

Διάβασε λοιπόν τι έλεγε ο Νίκος στην 5η ολομέλεια του 1949:

"Στους σκοπούς της η επανάστασή μας είναι λαϊκοδημοκρατική..." και "Σήμερα η λαϊκή επανάσταση στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας όλα τα τσιφλικάδικα υπολλείματα και απαλλάσοντάς την απτήν ΞΕΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ, θα προχωρήσει, με την ολοκληρωτική επικράτησή της σ' όλη τη χώρα, στις μεταβολές και αλλαγές εκείνες που θα καθορίσουν την πορεία μας προς το σοσιαλισμό, έτσι, βασικά, όπως καθορίζονται στο εαμικό πρόγραμμα της Λαϊκής Δημοκρατίας. Δηλαδή, σαν αποτέλεσμα της νίκης της λαϊκής επανάστασης στην Ελλάδα, τώρα δε θάχουμε ένα ξεχωριστό στάδιο ανάπτυξης για την ολοκλήρωση του αστικοδημοκρατικού μετασχηματισμού της χώρας, μα, σαν αδιάσπαστη συνέχεια, λιγότερο είτε περισσότερο γοργό πέρασμα στη σοσιαλιστική επανάσταση.Σήμερα οι σοβαρές αλλαγές που έγιναν πρώτ' απόλα γύρω μας επιτρέπουν μια ποιοτική επιτάχυνση των κοινωνικών μεταβολών στη χώρα μας, που θάρθουν σαν αποτέλεσμα της νίκης της ΛΑΪΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ στην Ελλάδα."

Και:

"Κάτω απ' αυτές τις προϋποθέσεις και συνθήκες η εξουσία μας των λαϊκών συμβουλίων, που σήμερα είναι κυρίως όργανο πάλης για την ανατροπή της εξουσίας της αστοτσιφλικάδικης αντίδρασης, για προορισμό έχει να εκπληρώνει και θα εκπληρώνει με ενισχυόμενη προοδευτικότητα τις λειτουργίες της δικτατορίας του προλεταριάτου επικεφαλής της φτωχομμεσαίας αγροτιάς, όλου του εργαζόμενου λαού. Το βασικό εδώ είναι να βρίσκουμε κάθε φορά το βασικό κρίκο που θα επιτρέπει στην εργατική τάξη να πραγματοποιεί το κάθε φορά ώριμο βήμα στην αλυσίδα των σοσιαλιστικών μεταβολών μαζί με όλο τον εργαζόμενο λαό τσακίζοντας κάθε φορά την αντίδραση των εκμεταλλεύτριων τάξεων."

Το πιασες Τζαμαρία; ΛΑΪΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΓΙΑ ΞΕΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΜΙΛΑΕΙ. ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΦΡΟΥΣ ΤΩΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗ ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ; Είδες πως συνέδεαν οι κομμουνιστές το λαϊκοδημοκρατικό αγώνα, την πάλη ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση με το σοσιαλισμό και τη δικτατορία του προλεταριάτου; Ο ΝΙΚΟΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΑ ΟΧΙ ΕΓΩ. Το πρόγραμμα του ΔΣΕ ήτανε ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!

ΆΝΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗ ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ......

V For Viva La Revolucion

25 Αυγούστου 2017 στις 10:49 π.μ.

Το γνωρίζω οτι είσαι πορωμένος αλλά η πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Το 2008 ο Συνασπισμός γιόρτασε τα 40 χρόνια του ...εσωτερικού... Λεει ο Τρίκκας με αναφορές στον ...παρτσαλίδη.... Είχαμε έτοιμη την μετατροπή του ΚΚΕ σε ...ομόσπονδο... αλλά ήρθε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ και μας τα χάλασε όλα με τον ΔΣΕ. ΤΟΜΠΟΛΑ.... Η ...ΕΔΑ... ήταν η σύνδεση με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που μας καθυστέρησε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με τον ΔΣΕ. ΜΠΙΓΚΟ.... Τα είπε όλα χωρίς ξύλο. 1943 διάλυση Κ.Δ και ΟΚΝΕ 1944 ΚΚΕ ...ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ.... λαοκρατία..... Τα τηλεγραφήματα του Βαβούδη είναι καταπέλτης. Μετά το 1948....ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ με την βοήθεια της ....γιουγκοσλαβικής πρεσβείας και την ανοχή του Αστικού κράτους.... προσπαθούσανε να φτιάξουν νεο Κόμμα και να διαλύσουν το ΚΚΕ. Και το κατάφεραν οταν το κόμμα πήγε να φτιάξει εκλογικό συνδυασμό για μια χαραμάδα νομιμότητας. Βρεθήκαμε με την ...ΕΔΑ.... καπέλο που μας κατεστρεψε. 1958 διάλυση Κ.Ο. Συμπέρασμα. Το Αστικό κράτος αντιμετώπισε το ΚΚΕ απο την ίδρυσή του με δυο τρόπους. Ανοιχτές διώξεις φυλακές εξορίες εκτελέσεις και ταυτόχρονα η Υπουλη διαβρωτική αντεπαναστατική δουλεια του Οπορτουνισμού. Τα 3α Γράμματα ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ τα έγραψε απο την Απομόνωση της Φυλακής που βρισκότανε απο τον Σεπτέμβρη του 1936. Η Κ.Δ απο το 1935 που επικράτησε ο Οπορτουνισμός με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ δεν είχε Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό αλλά την ...λαοκρατία.... Απο την Φυλακή λοιπόν τα γράμματα του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ που σημαίνει οτι το ΕΑΜ έπρεπε να φτιαχτεί σαν ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑ. Που τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 εκμεταλευόμενο τον θετικό συσχετισμό στα Βαλκάνια θα έπαιρνε την Εξουσία. Με ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ δηλαδή την 5η Φάλαγγα η καταστροφή είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ.

25 Αυγούστου 2017 στις 11:49 π.μ.

Leo
Πουθενά δεν λεει για αστικη δημοκρατία ,αυτο ειναι δικο σου,,, λεει μονο για την επιθυμία του λαου.χωρις περιορισμούς..Απο τοτε εχουν αλλάξει πολλα,,,δειχνεις τον πανικο σου με το να επικαλείσε μια αλλη εποχη συνεχώς..

Δεν μου λες οι κομμουνιστές πιστεύουν στην βια διοτι ειναι πολεμοχαρείς η" εννοούν πως το αστικο κρατος δεν θα σεβαστεί την επιθυμία του λαου και η βια τους θα ειναι αναγκαστικό γεγονός Ε" ?? Για πες μου..


Μην κανεις τον απρόσεκτο,σου λεω θεωρητικά ζητήματα στρατηγικής του ΚΚΕ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΝΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ Ανοιχτά και ξεκάθαρα,,αγόρασε το να ενισχύσεις και το κόμμα..

Τρια πουλάκια κάθονται,,σου λεω οτι ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΤΑΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ...Ναι η" ου ?
Σε μερικούς σαν και εσενα τα ψυχιατρεία μπορεί να ειναι και για καλο σας,εκτος εαν προτιμάς κανενα γκούλαγκ.....

aeras kopanistos

25 Αυγούστου 2017 στις 11:52 π.μ.

Leo
Για εσενα..

https://scontent.fath4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/19748348_1417403275017814_2461008623508306938_n.jpg?oh=edb9191c07c165dcd915da1388159658&oe=5A5FD702

25 Αυγούστου 2017 στις 12:22 μ.μ.

Καταλαβαίνω την απόγνωση σου Πασόκα αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Η Πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ γνήσιος ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ εφάρμοζε πάντα τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ σε όλες τις περιπτώσεις. Στο 2ο και 3ο γράμμα για μιλάει ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ Το ΕΑΜ έπρεπε να φτιαχτεί σαν ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 θα έπαιρνε την εξουσία. Στην 5η Ολομέλεια του 1949 στο κλείσιμο μίλησε για Σοσιαλισμό με Δικτακτορία του Προλεταριάτου. Το 1953 ψηφίστηκε το πρόγραμμα. Το 1955 απο το ΚΚΣΕ ΧΡΟΥΤΣΟΦ τους υποχρεώσανε να το αποσύρουνε. Στον 2ο τόμο σελ΄.318 ο Διάλογος που του λένε να το αποσύρει λόγω ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Ιμπεριαλιστική χώρα απο το 1911....

25 Αυγούστου 2017 στις 12:23 μ.μ.

Ρε Τζαμαρία σε τόσο δύσκολη θέση ήρθες; Πάλι τη κασέτα; Γιατί δεν σχολιάζεις τα λεγόμενα του Νίκου; Σε τόσο δύσκολη θέση σε έφερε ένας... Πασόκας; Τόσο ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ...ΠΑΣΟΚΑΣ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ; Να το κοιτάξεις αυτό....

V For Viva La Revolucion

25 Αυγούστου 2017 στις 1:36 μ.μ.

Όχι dionmich δεν είμαστε πολεμοχαρείς αλλά καταλαβαίνουμε ΟΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ γιατί δεν πρόκειται εθελοντικά να μας παραδώσουν τον παραγόμενο πλούτο και τα μέσα παραγωγής. Συνεπώς αν δεν το ξεκαθαρίσεις ΑΝΟΙΧΤΑ ότι ΜΟΝΟ Η ΒΙΑΙΗ-ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ. Δεν δηλώνεις στον ταξικό αντίπαλο επίσημα ότι ΑΠΟΚΗΡΥΣΣΕΙΣ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ-ΕΝΟΠΛΗ ΠΑΛΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!! ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ!!!

Ανέφερα και παραδείγματα συγκεκριμένα ότι με το 20ο συνέδριο καπάκι άρχισε η ανατροπή και στις σχέσεις παραγωγής και σε οικονομικό επίπεδο. Ήδη από το 1956 τα μέσα παραγωγής ήταν και επίσημα για τους ρεβιζιονιστές εμπορεύματα και ως τέτοια τα αξιοποιούσαν (πχ Αντικαταστάθηκε το σύστημα διάθεσης-κατανομής των μέσων παραγωγής στις βιομηχανικές επιχειρήσεις με ένα σύστημα πωλήσεων και αγορών με απόφαση το Μάη του 1957), ξεκίνησε το 1958 η διάλυση των Μηχανοτρακτερικών σταθμών και η πώληση των τρακτέρ και των μηχανημάτων στα κολχόζ και η επέκταση και διεύρυνση των εμπορευματο-χρηματικών σχέσεων όπως μας πληροφορεί και ο ρεβιζιονιστής οικονομολόγος S.W. Atlas ότι "Στην ΕΣΣΔ οι εμπορευματικές και χρηματικές-σχέσεις δεν μειώθηκαν, αλλά αντίθετα, τα τελευταία χρόνια σημείωσαν μια παραπέρα και πολύ σημαντική ανάπτυξη" (S.W.Atlas, Μάης 1959), ήδη μετά το 1956 τα στελέχη έβλεπαν αυξήσεις στους μισθούς τους, μεγάλα πριμ και περισσότερα προνόμια κλπ και ολοκληρώθηκε με τις μεταρρυθμίσεις Κοσίγκιν όπου αυτές εισήγαγαν και επίσημα το κέρδος, την ιδιοσυντήρηση και την αυτοτέλεια των επιχειρήσεων, την δυνατότητα οι επιχειρήσεις να απολύουν ή να προσλαμβάνουν ανάλογα με τις...ανάγκες τους, τον ανταγωνισμό στην οικονομία, τον ρυθμιστικό και καθοριστικό ρόλο του Νόμου της Αξίας κλπ. Φτάσαμε οι μισθοί των στελεχών και διευθυντών επιχειρήσεων να είναι πάνω απο το δεκαπλάσιο του μισθού εργάτη δηλαδή ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΕΚΛΕΒΑΝ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. Έτσι η ΕΣΣΔ μετατράπηκε σε μία ΚΡΑΤΙΚΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Αν θες έχω και άλλα.

Ο δε καθηγητής F.B. Koscheljow μας διδάσκει: «με κάθε δικαίωμα μπορούμε να ισχυριστούμε, ότι στο σοσιαλισμό τα μέσα παραγωγής είναι εμπορεύματα» (F.B. Koscheljow, Μάης ΄56) και ο οικονομολόγος Kusminow παραδέχεται-ομολογεί ότι στη σοβιετική οικονομία της περιόδου των Χρουστσόφ-Μπρέζνιεφ «τα μεγάλα μέσα παραγωγής, που παράγονται απ’ τις κρατικές επιχειρήσεις… είναι εμπορεύματα» (I.I. Kusminow, 1971)

Εάν εσύ θεωρείς ότι στο σοσιαλισμό τα μέσα παραγωγής είναι εμπορεύματα και η οικονομία κινείται με βάση το κέρδος, την υπεραξία των επιχειρήσεων και ο Νόμος της Αξίας κυριαρχεί και καθορίζει την λειτουργία της οικονομίας τότε ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΛΕΝΙΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΣΟΥ.

Άρα δηλαδή για εσένα dionmich στο σοσιαλισμό διώκονται οι...κομμουνιστές. Αυτοί είναι ο ταξικός εχθρός. Αυτό διάβασες δηλαδή στο Λένιν και στο Στάλιν. Δηλαδή παραδέχεσαι ότι ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ=ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ. Και παραδέχεσαι ότι ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ=ΧΥΔΑΙΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ (οι χυδαίες αντικομμουνιστικές επιθέσεις του Χρουτσόφ στο πρόσωπο και το έργο του Στάλιν). ΜΑΛΙΣΤΑ.....

dionmich καλά έκανες και υπόγραψες στο πρώτο σχόλιο με αυτό το ψευδώνυμο. ΕΙΣΑΙ ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ!!!

Για εσένα:

https://www.google.gr/search?q=%CE%B1%CE%BD+%CE%B7+%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1+%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9+%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B7+%CE%BD%CE%B1+%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BD+%CE%BA%CE%BA%CE%B5&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwizpLKTjvLVAhUHtRQKHcRRDLMQ_AUICigB&biw=1280&bih=694#imgrc=oVNA2gZStLBSaM:

https://www.google.gr/search?q=%CE%BA%CE%BA%CE%B5+20/11/2011&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiWjdqjj_LVAhVKVxoKHU8MAtEQ_AUICygC&biw=1280&bih=694#imgrc=56ca7ZGeiR7kyM:

Άντε να αναλάβετε το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως να μας.....προστατεύετε από τα ξένα κέντρα. Και διαφυλάξτε ξανά τη Βουλή να μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια.....

V For Viva La Revolucion

25 Αυγούστου 2017 στις 11:27 μ.μ.

Τα πράγματα είναι πεντακάθαρα για τους Κομμουνιστές Πασόκα. Το 1935 επικράτησε στην Κ.Δ ο Οπορτουνισμός με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Αλλαξε την Μπολσεβίκικη γραμμή του ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ με Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμό δηλαδή την 5η Φάλαγγα του Καπιταλισμού. Αποτέλεσμα η καταστροφή. Δεν πήρε ο λαός την Εξουσία όπου δεν πέρασε ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. Στην Αν.Ευρώπη η Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση λούφαξε και πέριμενε την επικράτησή της και στην ΕΣΣΔ λόγω των Απωλειών του πολέμου σε Στελέχη. Οπως και έγινε με το 20ο Συνέδριο το 1956 και την επικράτηση του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ εφάρμοσε ΣΤΑΔΙΑΚΑ νόμους του Καπιταλισμού μετατρέποντας σε μια πορεία το Κόμμα των Μπολσεβίκων σε όχημα της Αντεπανάστασης ΠΑΣΟΚΑ.......

26 Αυγούστου 2017 στις 9:58 π.μ.

"μετατρέποντας σε μια πορεία το Κόμμα των Μπολσεβίκων σε όχημα της Αντεπανάστασης...."

Δηλαδή για εσένα Τζαμαρία ό,τι έγινε το 1956 δεν είναι αρκετό για να χαρακτηρίσεις το ΚΚΣΕ όχημα της αντεπανάστασης από τότε; Αυτό έγινε σε....μια πορεία; Αντισταλινισμός, παλλαϊκό κράτος, εφαρμογή καπιταλιστικών μεταρρυθμίσεων, εγκατάλειψη της δικτατορίας του προλεταριάτου, ειρηνική συνύπαρξη, πραξικοπήματα σε ΚΚ, πογκρόμ-διώξεις-φυλακίσεις κομμουνιστών, εξορία του Νίκου όλα αυτά για σένα δεν αποτελούν αντεπανάσταση; Δηλαδή το ΚΚΣΕ ήτανε επαναστατικό ακόμα και με το 20ο συνέδριο 1956 και σταδιακά έγινε ρεβιζιονιστικό; Δεν έγινε ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ 20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ; Δηλαδή από τη μία επικράτησε ο οπορτουνισμός και από την άλλη...σταδιακά έγινε αντεπαναστατικό; ΜΑ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ=ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Δεν τολμάς να το παραδεχτείς διότι αν το κάνεις θα πρέπει να παραδεχτείς ότι και η ΕΣΣΔ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟ 20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ. Και τότε καταρρέει και η ρεβιζιονιστική προπαγάνδα του κόμματός σου. Τόσο πια ανάγκη να καλύψεις τον χρουτσοφικό ρεβιζιονισμό;

ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΣΑΙ ΧΡΟΥΤΣΟΦΑΡΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ......

V For Viva La Revolucion

26 Αυγούστου 2017 στις 12:13 μ.μ.


LEO
Το καταλαβαίνω να διαβάζεις την ΑΥΡΙΑΝΗ ,με επιβεβαιώνεις,,Για την 20/10/0011 ειναι δικο σου πρόβλημα να συντάσσεσαι με το παρακράτος..Εκει ημουν και τσάκισα ενα κεφαλι που πολυ το φχαριστήθηκα.
Τωρα οτι φυλαγαμε το κοινοβούλιο απλα λες μαλακιες...Με το συμπάθιο κιολας


Ας προσπαθήσουμε να σοβαρευτούμε τωρα...
Συνφωνεις με το ΚΚΕ ,απο το 56 άρχισαν οι αποκλίσεις που σταδιακά έφτασαν στην αντεπανάσταση...
Σου λεω για το οτι οι σχεσεις παραγωγής ηταν σοσιαλιστικές διοτι μίλησες για καπιταλισμό...Ενταξει ως εδω ?

Μην με προκαλείς διοτι δεν εχω πρόβλημα να σου λεω για εγκλήματα της περιόδου που αγαπας και θα τρεχεις....Απλα δεν αντιμετωπίζω την ιστορια ηθικοπλαστικά,ουτε τον Λενιν μηχανιστικά..
Το 4.5% ειναι τιμη μας και καμάρι μας διοτι τσακίσαμε την ραχοκοκαλιά των συκοφαντών του κομμουνιστικού κινήματος που μιλάγανε για ρεφορμισμό,ενω κανουνε εκτονώσεις μεθανίου στην εξουσία..
Φαντάζομαι ποσο ευχαριστιέσαι να βλεπεις τις χιλιάδες του ταξικου κινήματος και εσεις να είστε 5-10 που βλεπουν την ταξικη παλη με το κιαλι.
Παρε ενα ντεπον ,καημενε......Να συνελθεις


υγ
Σου πρότεινα βιβλιο και εκανες την παπια ..Σου εχω και αλλο..ΘΕΩΡΗΤΙΚΆ ΖΗΤΉΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ σελιδα 105-116 ΕΝΟΠΛΗ ΕΞΈΓΕΡΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ..Μου ζητησες παραδείγματα σου εδωσα κάμποσα αλλα μουγκα ο leo Μονο λογια εισαι...ρε σαχλαμαρα....

https://scontent.fath4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/10527598_660891543995234_6900346684075468612_n.jpg?oh=1236a5aad6db91110a20bad740f868b0&oe=5A5D16AA


aeras kopanistos

26 Αυγούστου 2017 στις 4:07 μ.μ.

Συμπέρασμα. Μεσα στην Χειρότερη Καπιταλιστική κρίση που ζούμε όλοι δεν χρειάζετε να τσακωνόμαστε. Χρειάζεται ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και αυτό μπορεί να γίνει μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Χωράμε όλοι χωρίς να χρειάζεται να είναι κάποιος Κομμουνιστής. Μέσα στον καθημερινό αγώνα για να αποσπάσουμε προσωρινά μέτρα Ανακούφισης απο την ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ γίνεται και η Ιδεολογική διαπάλη και οι Κομμουνιστές προβάλουμε την δική μας για ζύμωση Και η Ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. ΟΙ Κομμουνιστές το Επιδιώκουμε. Ιδου η Ρόδος για όλους. Το ΚΚΕ θα Συμμετέχει στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ απο Θέσεις ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

26 Αυγούστου 2017 στις 9:31 μ.μ.

...Δηλαδή για εσένα Τζαμαρία οτι έγινε το 1956 δεν είναι αρκετό για να χαραχτηρίσεις όχημα της Αντεπανάστασης απο τότε..... ΟΧΙ ΠΑΣΟΚΑ δεν είναι γιατί υπήρχαν μέσα Μπολσεβίκικες δυνάμεις ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ που παλέψανε μέχρι τέλος και δεν τα κατάφεραν. Οπως ακριβώς το ίδιο έγινε και στην Κ.Δ το 1935 υπήρχαν μέσα ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ που παλεύανε για τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ωστε να σταθούνε δίπλα στην ΕΣΣΔ στους ΕΛΙΓΜΟΥΣ που έκανε και να συνδέσουν με το ΤΑΞΙΚΟ Στο τέλος. Δεν τα κατάφεραν γιατί επικράτησε η 5η Φάλαγγα με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ Που κατέστρεψε τα πάντα ΠΑΣΟΚΑ.....

26 Αυγούστου 2017 στις 11:08 μ.μ.

dionmich όχι δεν συμφωνώ με το κόμμα σου. Εγώ λέω ότι το '56 ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. Δεν μιλάμε για αποκλίσεις αλλά για ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ. Η ΕΣΣΔ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ. Και σε επίπεδο οικονομικό και σε πολιτικό. Στο απέδειξα με παραδείγματα συγκεκριμένα και ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ. Σε ρώτησα επίσης εάν η καταστολή εναντίον κομμουνιστών είναι σοσιαλισμός ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΕΙΣΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΜΟΥ-ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ, ΒΑΜΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ!!!

Ειδικά τα τελευταίο αποδεικνύεται με αυτό το εγκλήματα που πέταξες και ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕΣ ΧΡΟΥΤΣΟΦΑΡΑ. Για πες μας τα....εγκλήματα του Στάλιν να γελάσουμε. Αν λάβουμε υπόψη και τις μπούρδες που μας αράδιασες και παρακάτω και το ΑΝΤΙΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟΣ αποδεικνύεται περίτρανα:

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/08/1973.html

Τώρα η Αυριανή εσάς ξεβράκωσε όχι εμένα. Αν είναι δυνατόν η νεολαία να εξεγείρεται (άλλο να κάνουμε κριτική στην εξέγερση και στο περιεχόμενό της εκεί ναι να το κουβεντιάσουμε) και το κόμμα σου να ψάχνει για κέντρα παρέα με το...ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΛΑΟΣ. ΚΑΙ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΑΤΕ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Όσο για το άλλο ήμουνα και εγώ εκεί και είδα με τα μάτια μου τις αλυσίδες σας που εμπόδιζαν όποιον ήθελε να πλησιάσει έξω από τη Βουλή. Το Δεν Πληρώνω που δεν είχε σχέση ούτε με κουκουλοφόρους ούτε επεισόδια έκανε αντιμετώπισε τις περιφρουρήσεις σας και το μόνο που ήθελε ήτανε να διαδηλώσει έξω από τη Βουλή. Αλλά ακόμα και για τα επεισόδια με τους αναρχικούς πάλι ευθύνεστε διότι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙ ΣΕ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ. Εκεί πατήσανε και οι προβοκάτορες και άρχισαν τις επιθέσεις εναντίων του ΠΑΜΕ τις οποίες ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΑΝΟΙΧΤΑ ΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ.

Τώρα όσο για το θέμα με την ένοπλη εξέγερση τα βιβλία που μου πρότεινες δεν τα έχω και όποτε μπορέσω θα αγοράσω το τελευταίο που ανέφερες οπότε κάνε τον κόπο αν μπορείς να μου παραθέσεις συγκεκριμένα αποσπάσματα γιατί εμένα δεν με ενδιαφέρει να μου κάνεις επισκόπηση ούτε διάλεξη του τι είναι ένοπλη εξέγερση, πως γίνεται, με τις όρους, τι έγινε το 1917, τι έλεγε ο Λένιν κλπ αυτά τα ξέρω. Λέει κάπου το κόμμα ότι επιδιώκει την βίαιη-ένοπλη επανάσταση και ότι μόνο με αυτή θα συντρίψει την αστική εξουσία; Ότι αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος του κόμματος, ότι ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ; Εγώ δεν έχω ακούσει κανένα βουλευτή ή στέλεχος του "Κ"ΚΕ να το παραδέχεται δημοσίως. Γιατί δεν το λένε ανοιχτά τι φοβούνται; Ούτε σε καμιά κομματική συγκέντρωση ή ομιλία του ΓΓ το άκουσα. Ούτε καν στις Θέσεις του κόμματος πχ για το 19ο ή το 20ο συνέδριο το διάβασα. Ούτε καν στο Πρόγραμμά και το Καταστατικό του. Κρυφό είναι; Μα εκεί δεν έπρεπε να υπάρχει αυτή η θέση ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ.

Και αν το πιστεύουνε αληθινά γιατί δεν το διατυπώνουνε ξεκάθαρα και ανοιχτά; Γιατί το να μου το γράφεις σε ένα βιβλίο εμένα δε μου λέει τίποτα το προπαγανδίζεις; Το παραδέχεσαι δημόσια; Ξεκαθαρίζεις στον κόσμο έξω ότι αυτός είναι Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΣΟΥ; Το διατυπώνεις στα επίσημα κείμενα με το πρόγραμμά σου, τους στόχους σου κλπ. Εμένα αυτά με ενδιαφέρουν

V For Viva La Revolucion

26 Αυγούστου 2017 στις 11:43 μ.μ.

Καταρχήν Πασόκα η Βουλή είναι εκει μπορείς να πας να μπουκάρεις όποτε θέλεις. Δεν σε εμποδίζει κανείς. Με τους Κομμουνιστές μπροστά Προβοκάτσιες Ράιχσταγκ δεν τσιμπάμε. Πρέπει να είσαι διχασμένη προσωπικότητα Πασόκα. Για την ΕΣΣΔ μας λες οτι δήθεν όλα τελειώσανε τάχα το 1956 ....μαχαίρι..... ενω για την Κ.Δ κανεις πως δεν βλέπεις τίποτα. Λογική η τύφλωση....... Είπαμε Κ.Δ 1935 ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΕΣΣΔ 1956 ΑΦΕΤΗΡΙΑ και απο εκεί και πέρα ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΑΣΟΚΑ......

27 Αυγούστου 2017 στις 12:25 π.μ.

Το προλεταριακό κόμμα πρέπει να αποτελεί την ταξική οργάνωση του προλεταριάτου, να γίνει μέσα στη φωτιά της Ταξικής Πάλης ο πραγματικός ηγέτης όλων των καταπιεσμένων, τσακισμένων, απατημένων και κατατρεγμένων μαζών.

27 Αυγούστου 2017 στις 1:10 π.μ.

Βρε Πασόκα αφού δεν θέλεις Σοσιαλισμό γιατί ταλαιπωρείς τον ευατό σου. Αφου το λες καθαρά καπιταλισμό και ας πεινάμε. Ρε μπας και είσαι Εφοπλιστής Πασόκα.

27 Αυγούστου 2017 στις 2:27 π.μ.

Τζαμαρία αν δεν είναι αρκετά όλα αυτά για σένα τότε πραγματικά τους καλύπτεις τι άλλο να σου πω. Ανέτρεψαν τη Δικτατορία του Προλεταριάτου, προέβησαν σε καταστολή εναντίον αγωνιστών-κομμουνιστών και ηγετών ΚΚ, επέβαλαν δικές τους ηγεσίες στα ΚΚ, ανέτρεψαν τις σοσιαλιστικές σχέσεις παραγωγής ε τι άλλο ήθελες να κατεβάσουν και το σφυροδρέπανο; ΕΙΣΑΙ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΜΟΥ το έχεις καταλάβει; Γιατί συγκαλύπτεις τους ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝ ΙΣΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ; Και ποιες ήταν ακριβώς οι μπολσεβίκικες δυνάμεις που υπήρχαν μέσα στο ΚΚΣΕ μετά το '56; Ποιες; Χρουτσόφ, Μικογιάν, Σουσλόφ, Κουοουσίνεν, Μπρέζνιεφ, Πονομαριόφ, Κοσίγκιν ποιες; ΟΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ. Φρόντισαν να εδραιώσουν την εξουσία τους μέσα στο κόμμα. Ε και αν υπήρχαν και Μ-Λ απλά υποτάχθηκαν και αυτοί στο ρεβιζιονισμό και ενσωματώθηκαν. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ από τη στιγμή που δεν καλείς το λαό σε επανάσταση ενάντια στη αντεπαναστατική κομματική γραφειοκρατία που κυριάρχησε ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ή θα μπορούσαν να αποχωρήσουν από το κόμμα αν δεν γινόταν αλλιώς και να προχωρήσουν στην ίδρυση άλλων επαναστατικών Μ-Λ οργανώσεων καλώντας το λαό σε ανατροπή του ρεβιζιονισμού.

ΥΓ: O dionmich μίλησε για εγκλήματα Τζαμαρία την περίοδο Στάλιν. Ένα σχόλιο παρακαλώ.....

V For Viva La Revolucion

27 Αυγούστου 2017 στις 9:57 π.μ.

Τζαμαρία σιγά μην παίρνουμε και άδεια από τον...Περισσό για να διαδηλώνουμε έξω από τη Βουλή σε ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟΣ. Φυσικά και οι διαδηλωτές ΣΕ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ θα φωνάξουν έξω από τη Βουλή όπου συσπειρώνεται κόσμος, συνδικάτα, οργανώσεις με σκοπό να διαδηλώσουν ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της δεν θα πάνε στο ξεκάρφωτο μια άσχετη μέρα να το κάνουν. Αν δεν το καταλαβαίνεις και αυτό ή χαζός είσαι ή τελειωμένος χρουτσοφικός.

Τώρα για την ΚΔ απορώ πως με ρωτάς ακόμα αφού στο ξεκαθάρισα Η ΚΔ του ΔΗΜΗΤΡΟΦ ήτανε επαναστατική και κανένας οπορτουνισμός και κανένας πεμπτοφαλαγγιτισμός δεν επικράτησε παρά μόνο στην....κεφάλα σου. Αντίθετα στο ΚΚΣΕ το 1956 επικράτησαν ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΝΑΖΗΔΕΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ ΣΟΥ που αμέσως μετέτρεψαν το κόμμα σε ένα ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ. Μόνο ο ΑΝΤΙΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ-ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ οχετός του Νικήτα το αποδεικνύει όπως και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ των γεωργιανών το '56 ενάντια στον αντισταλινισμό την οποία οι "κομμουνιστές" του ΚΚΣΕ φρόντισαν να ανταμείψουν με...αίμα, σφαίρες και ξύλο. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΧΡΟΥΤΣΟΦΑΡΑ; ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΣΕ ΕΠΝΙΞΑΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΥΤΣΟΦ. Διάβασε:

http://anasintaxi.blogspot.gr/2008/11/blog-post_9927.html

http://anasintaxi.blogspot.gr/2008/04/56.html

http://anasintaxi.blogspot.gr/2016/08/4-9-1956.html

Εξακολουθείς να μιλάς για "σοσιαλισμό" ακόμα; Ε αν θεωρείς και την κτηνώδη καταστολή σε βάρος υποστηρικτών του Στάλιν σοσιαλισμό τότε πραγματικά δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο ΕΙΣΑΙ ΒΑΜΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ.

Όχι εφοπλιστής δεν είμαι αλλά ακόμα να μου αναφέρεις έναν φαρμακοβιομήχανο ή έναν εφοπλιστή που να υποστηρίζει όλα αυτά που λέω εγώ. Και μην κολλάς μόνο σε ένα (νόμισμα) αλλά σε όλη την πρόταση μου που περιλαμβάνει και απαλλοτρίωση-εθνικοποίηση του πλούτου που κατέχουν αυτοί καθώς και ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ και οικοδόμηση ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ. ΕΝΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΑΓΟΡΙΝΑ ΜΟΥ, Κ Ο Μ Μ Ο Υ Ν Ι Σ Τ Η Σ!!!

V For Viva La Revolucion

27 Αυγούστου 2017 στις 11:43 π.μ.

Αρα είσαι Διχασμένη προσωπικότητα Πασόκα με Εοιβεβαίωσες. Κ.Δ 1935 επικράτησε ο Οπορτουνισμός και στην ΕΣΣΔ το 1956. Τα υπόοιπα είναι Οπορτουνιστικές τρίχες. Στην Βουλή μπορείς να μπεις τώρα δεν σε εμποδίζει κανείς Χαφιεδίστικες προβοκάτσιες Ραιχσταγκ με τους Κομμουνιστές μπροστά δεν υπάρχει περίπτωση. Αν θέλεις Σοσιαλισμό συμφωνούμε απόλυτα. Σε περιμένουμε στην Λαική Συμμαχία. Απο εκεί ο λαός θα πάρει τα μέσα παραγωγής. Ετσι γίνεται Ανατροπή της εξουσίας τους. Αλλος τρόπος δεν υπάρχει Πασόκα.

27 Αυγούστου 2017 στις 11:50 π.μ.

Υπάρχει Μειοψηφικό τμήμα της Αστικής Τάξης απο Εφοπλιστές Φαρμακοβιομήχανους Ξενοδόχους που επιδιώκουνε την Επιστροφή του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. Εκτός ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ μπαίνεις κάτω απο την Σημαία τους ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.

27 Αυγούστου 2017 στις 12:12 μ.μ.

οταν λεμε θεωρητικά ζητήματα στο προγραμα του ΚΚΕ εσυ τι καταλαβαίνεις ? Οτι μιλάει για ποιον,για τα καθήκοντα ποιανού ?

Την 20/10 φυλαγαμε τις γραμμες μας,τιποτα αλλο..Απλα δεν υπήρχε χώρος,,διπλα ηταν και η ανταρσυα αλλα εσεις θελατε εμας...Εχω ακουσει οτι μπούρδα θες,μεχρι και κομματικές ταυτότητες πως ζήταγαν(δεν υπάρχουν τέτοιες) η" πως ψάχναμε τις τσαντες του κοσμου..
Το λαθος ηταν που δεν τους λιώσαμε απο την αρχη ,,αντιδράσαμε αφου φάγαμε ενα τονο μάρμαρα πρώτα...Διοτι η περιφρούρηση ειναι παντα αμυντική..
Μεμονωμένα πέρναγαν οσοι ηθελαν χωρις να τρεχει τιποτα,,εκτος εαν θέλατε να φύγουμε εμεις για να μπείτε εσεις..Σοβαρεψου λοιπον..
Σαφώς και έγιναν επι Σταλιν ,αλλα σου ειπα δεν σκέφτομαι ηθικοπλαστικά και προσπαθώ ουτε ιδεαλιστικά...Η εισβολή στην Ουγγαρία τι ηταν ρε μαστορα..Οπως και στην Τσεχοσλοβακία να σε προλάβω.....Στο Αφγανιστάν ηταν δίκαιη,αν και καλο ειναι να αποφεύγονται γενικά..Στις δικες του 36-38 δεν γινανε υπερβολές ? Παρότι η σοβιετική εξουσία στην ουσία απαντούσε στις αντικαθεστωτικές πράξεις....
Αλλα εσυ νομιζεις οτι επειδή είμαστε Σταλινικοι θα μουγκαθουμε και θα παιξεις μπαλα...
Τον Ζαχαριάδη τον αποκαταστησαμε δεν τον αγιοποιήσαμε..

Αν το 56 ολοκληρώθηκε η ανατροπή του σοσιαλισμού τοτε το 89 τι χρειαζόταν ?

Το ποιος ειναι κομμουνιστής ασε να το δουμε οταν σφίξουν τα πράγματα...Πολλοι τα ελεγαν αυτα και εγιναν πρώτοι ρουφιάνοι...

την ανασύνταξη την χρησιμοποιώ το πρωι στην τουαλέτα ειναι πολυ αποδοτική στην προτείνω ..Τι να διαβάσω απο μικροαστούς..
Η σχεση σας με την ταξικη παλη δεν μου ειπες ποια ειναι...Τοσα χρονια σε ενα συνδικάτο δεν εχω δει ουτε εναν....Στο ειπα και πριν,,εκτονώσεις μεθανίου ..Ποτε υπερασπιστήκατε τον Σταλιν απέναντι στην εξουσία,ποτε δεχθήκατε επίθεση απο μηχανισμούς και τον νομο ? Η ακαδημαϊκή ενασχόληση με την ταξικη παλη και την ιστορια δεν ειναι Μαρξισμός/Λενινισμός...


Feliks Dzierzynski

27 Αυγούστου 2017 στις 12:19 μ.μ.

Ναι ρε ήμουν και εγώ σε εκείνη την απεργία στη Βουλή. Δεν άφηνε κανένα το ΠΑΠΕ με τα γνωστά κορδόνια να περάσει. Οι Ματατζήδες χοτράσανε ξάπλα και ήλιο επάνω στα διαζώματα. Τους είχε υποκαταστήσει το ΚΚΕ. Βγήκε και ο αρχιφασίστας Γεωργιάδης και έδωσε συγχαρητήρια στο ΚΚΕ διότι περιφρούρησε την Βουλή. Τότε πια η ΓΓ βγήκε και είπε ότι το ΚΚΕ δεν περιφρούρησε τη Βουλή αλλά την συγκέντρωση και γελάσανε και οι πέτρες. Και έχεις τώρα τους πολλαπλασιαστές τύπου Τζαμ να σου λένε "Με τους Κομμουνιστές μπροστά Προβοκάτσιες Ράιχσταγκ δεν τσιμπάμε". Καθίστε ρε παιδιά στο μαγαζάκι σας και στα μεγαλεία του Περισσού, που να πάτε να διακινδυνεύσετε, να γίνει καμία στραβή και να χάσετε τις ψήφους σας; Καλά είσαστε εδώ, όλοι σας σέβονται, σε κάθε τηλεοπτικό πάνελ ο ΚΚΕς δεν διαπληκτίζεται με κανένα άλλο καλεσμένο, περιμένει τη σειρά του, λέει αυτά που θέλει να πει, και όπως βλέπουμε όλοι, κανένας μα κανένας από τους άλλους καλεσμένους δεν του αντιλέγει σε τίποτα σε αυτά που έχει πει, συνεχίζει από εκεί που έμεινε πριν πάρει το λόγο ο ΚΚΕ. Οι ιδεολογικοί καθοδηγητές της Αστικής Τάξης έχουν ρίξει γραμμή και λένε ότι "αφού δεν μας ενοχλούν στην ουσία, (δηλαδή δεν μας βάζουν εμπόδια στην εφαρμοζόμενη πολιτική΅, δεν καλούν το λαό σε εξέγερση), άστους εκεί και είναι καλά, τους έχει πετάξει και την πάσα η Αλέκα ότι στην δική μας επανάσταση δεν θα σπάσει ούτε τζάμι, και προφανώς οι αστοί τόπιασαν το υπονοούμενο). Βλέπουμε του ιδεολογικούς καθοδηγητές των Αστών, να επιτίθενται και να χαρακτηρίζουν τον συριζα κομμουνιστές και επικίνδυνους, και το ΚΚΕ όλοι το σέβονται και λένε "Α! το ΚΚΕ το σεβόμαστε, έχει την γραμμή του που είναι ξεκάθαρη, περιφρουρεί τις συγκεντρώσεις του δεν επιτρέπει να γίνονται έκτροπα. Αν καταλάβουν οι ιδεολόγοι της Αστικής Τάξης και του Εθνικισμού ότι μπαίνει μπροστά στις εξεγέρσεις, τότε θα δεις πως θα ξεθάψουν όλο το αντικομμουνιστικό οπλοστάσιο. Κονσερβοκούτια και κουβάδες βγαλμένα μάτια θα βγουν πάλι στο προσκήνιο. Καθήστε λοιπόν φρόνιμα ρε παιδιά, για τέτοια είσαστε, να σας την πέσουν ζόρικα με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

27 Αυγούστου 2017 στις 4:23 μ.μ.

dionmich το '89 απλά πέρασε σε καπιταλισμό δυτικού τύπου τον κλασικό που ξέρουμε όλοι. Η αστική τάξη που ξεπήδησε ήθελε να τελειώνει μια και καλή και να το γυρίσει σε στυλ ΗΠΑ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ. Τώρα χαίρομαι που ανέφερες περιπτώσεις ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ της ΕΣΣΔ τουλάχιστον παραδέχεσαι ότι Η ΕΣΣΔ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ '56 ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΑΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ και ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙΣ 100%. Κάτι είναι και αυτό ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙ'ΑΥΤΟ. Αν και αυτό το ήταν δίκαιη η επέμβαση στο Αφγανιστάν απλά αποδεικνύει πόσο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ καθώς μιλάμε για μια ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ που προήλθε ύστερα από αλλεπάληλα πραξικοπήματα που δημιουργούσαν οι ΣΟΣΙΑΛΝΑΖΗΔΕΣ στο εσωτερικό της χώρας και στο τέλος αναγκάστηκαν επέμβουν. Ναι έγιναν και λάθη πολλά και υπερβολές όπως λες και στρεβλώσεις υπήρχαν στην ΕΣΣΔ των Λένιν-Στάλιν. Από αυτό όμως μέχρι το εγκλήματα υπάρχει τεράστια απόσταση. Και ούτε αγιοποιεί κανείς τον Νίκο έκανε λάθη και αυτός πολλά. Όμως να λες βλακωδώς ότι ο ίδιος και οι ζαχαριαδικοί ευθύνονται για τα γεγονότα της Τασκένδης ε αυτό είναι ΧΥΔΑΙΑ ΑΝΤΙΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ πως να γίνει; Και από ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ. ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Και όχι δεν αποκατέστησες τον Νίκο όταν ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΗ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΟΝΑΖΙ.

Όσο αφορά τα οκτωβριανά μην λες εσείς εγώ δεν ήμουνα με τους αναρχικούς ήμουνα με τα μπλόκα του ΜΛ-ΚΚΕ που δεν είχαν σχέση με τα επεισόδια μεταξύ ΠΑΜΕ και αντιεξουσιαστών. Δεν φύλαγες τις γραμμές σου αν ήταν έτσι δεν θα εμπόδιζες όποιον θέλει να προσεγγίσει το κοινοβούλιο. Η δικαιολογία ότι δεν υπήρχε χώρος είναι απλά ανόητη. Θα μπορούσατε να αφήνατε να ανέβει και το Δεν πληρώνω πάνω και το μπλοκ των αντιεξουσιαστών και όποιον άλλον ήθελε και ταυτόχρονα να περιφρουρούσατε τον κόσμο και θα ήσαστε όλοι μαζί στον ίδιο χώρο μπροστά στη Βουλή και σε περίπτωση που επιχειρούσαν επιθέσεις εναντίον σου τότε θα απαντούσες τότε όμως και θα είχες και δίκιο 100%. Δεν το κάνατε επιλέξατε τις αλυσίδες εναντίον όλων των υπολοίπων. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Τώρα για το άλλο σου είπα δώσε μου αποσπάσματα, παραδείγματα συγκεκριμένα που λένε ΝΑΙ ΩΣ ΚΟΜΜΑ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΑΙΗ-ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ότι ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΩΣ ΚΟΜΜΑ. Μπορείς να το κάνεις; Ξαναλέω δεν θέλω διαλέξεις, ούτε αναλύσεις τι είναι ένοπλη εξέγερση, πως γίνεται, με τι όρους, τι έλεγε ο Λένιν, ο Μαρξ κλπ. Το γράφει κάπου στις θέσεις της ΚΕ, στο καταστατικό του που; Το παραδέχτηκε ο Κουτσούμπας σε κάποια συνέντευξη του; Περιμένω....

V For Viva La Revolucion

27 Αυγούστου 2017 στις 5:43 μ.μ.

Το πρόγραμμα του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο. Απο το 15ο Συνέδριο το 1996 που είναι Σταθμός στην Ιστορία του ΚΚΕ μιλάει για Κοινωνική Συμμαχία Εργατών Αγροτών Αυτοαπασχολούμενων που θα διεκδικήση την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Εκει παλεύουνε οι Κομμουνιστές για Σοσιαλισμό. Ταυτόχρονα συμμετοχή στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ απο Θέσεις Εργατικής Λαικής Αντιπολίτευσης όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. Οποιος θέλει να μπει στην Βουλή εκει είναι να πάει. Προβοκάτσιες Ράιχσταγκ απο το Πολύχρωμο παρακράτος με τους Κομμουνιστές μππροστά δεν τσίμπαμε..........

27 Αυγούστου 2017 στις 8:35 μ.μ.

....Βλέπουμε τους Ιδεολογικούς καθοδηγητές των Αστών να επιτίθενται και να χαραχτηρίζουνε τον Σύριζα κομμουνιστές και επικίνδυνους..... Στο χωριό μου λένε Χέστηκε η Φοράδα στο Αλώνι. Είναι απόλυτα φυσιολογικό η Αστική Τάξη να προσπαθεί να δώσει στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ χαραχτηριστικά που δεν έχει. Ετσι παίζει το Παιχνίδι ο Καπιταλισμός για να Εγκλωβίζει τον λαό και η ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι διαχρονικά το καλύτερο εργαλείο του. Εχουμε την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ τΣύριζα να σφάζει τον λαό και ο λαός το βλέπει πλέον ξεκάθαρα. Ταυτόχρονα το ΚΚΕ να έχει δικαιωθεί απόλυτα και η Αστική τάξη να έχει τα Ζόρια της στην Δημιουργία του Νέου Οπορτουνιστικού Αναχώματος. Εχει μαλώσει τα Καρακόλια της που δεν μπορέσανε να κάνουνε το ΚΚΕ σαν τα Μούτρα τους για αυτό και Σκούζουν. Μιλάμε για πραγματικό Γλέντι. Ας το απολαύσουμε.

27 Αυγούστου 2017 στις 9:39 μ.μ.

.....Τότε θα δεις πως θα ξεθάψουν όλο το Αντικομμουνιστικό Οπλοστάσιο. Κονσερβοκούτια και Κουβάδες θα βγουνε πάλι στο προσκήνιο.... Είναι κατανοητή η απόγνωση σου αλλά δεν μας ενδιαφέρει. Η Αστική Τάξη έχει περισσότερο μυαλό απο τα καρακόλια της. Γνωρίζει οτι ο Πρωτόγονος Αντικομμουνισμός δεν πιάνει. Εχει καλύτερο Πολυεργαλείο τους Οπορτουνιστές όλων των αποχρώσεων. Τωρα οτι το ΚΚΕ μέσα στην 26ετια τους ξερίζωσε και δεν μπορούνε πλέον να παίζουν μπάλα με το παραμύθι της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ τι να γίνει. Σαπισμένη σούπα ήταν που βρώμισε και την πετάξαμε ΕΥΤΥΧΩΣ....

27 Αυγούστου 2017 στις 10:08 μ.μ.

Την παπια ο Λεο για την ουγγαρια..

27 Αυγούστου 2017 στις 10:11 μ.μ.

....Τότε βγήκε η Γ.Γ και είπε οτι το ΚΚΕ περιφρούρησε την Συγκέντρωση............... 1η Προβοκάτσια. Η Συγκέντρωση δεν ήταν του ΚΚΕ όσο και να πονάς. Ηταν του ΠΑΜΕ που συμμετέχει όποιος θέλει σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ ασφαλώς και οι Κομμουνιστές. Πολύ σωστά λοιπόν η σ.ΑΛΕΚΑ είπε οτι οι Δυνάμεις του ΠΑΜΕ περιφρούρησαν την συγκέντρωση τους απο το έτοιμο Σχέδιο που υπήρχε απο το Αστικό κράτος. Να γίνει επίθεση στο Κοινοβούλιο απο Εθνικιστές Φασίστες κ.α Που θα έχουν περάσει μέσα απο τα Μπλοκ του ΠΑΜΕ. Οποιος πίστεψε οτι θα το καταφέρει μούδιασε να αλλάξει πλευρό. Πολύ καλά κάναμε όπως και θα το ξανακάνουμε όποτε χρειαστεί. Τα συμπεράσματα απο την Ιστορία είναι πολύτιμα. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

28 Αυγούστου 2017 στις 12:50 π.μ.

Το πρόγραμμα του ΚΚΕ είναι πάντα ξεκάθαρο, αλλά την ώρα που το λέει το κόμμα. Πότε λέει ότι δεν είναι ξεκάθαρο; Τώρα μας τσαμπουνάνε το 2ο και 3ο γράμμα του Ζαχαριάδη. Το 1ο το έφαγε το σκοτάδι. Η ηγεσία το κρίνει με κριτήρια Αγι Στίνα. Η ηγεσία αντιγράφει απόψεις του νεοτροτσκισμού στην Ελλάδα (Οχι του Τρότσκυ ο οποίος ήταν ένας μεγάλος επαναστάτης, δημιουργός του Κόκκινου Στρατού και νικητής των Λευκών, δεύτερος στην ιεραρχία μετά το Λένιν). Αντε να δούμε τώρα πως θα ξεμπερδέψει το ΚΚΕ όπως έμπλεξε. Είναι δυνατόν να του βγει σε καλό που θέλει να σβήσει το ΕΑΜ ΕΛΑΣ; Η νέα κολοτούμπα είναι κοντά. Αλλά επειδή η γραμμή ξέρουμε ότι δεν κουβεντιάζεται ούτε σε συνέδρια ούτε πουθενά, απλά όταν σφίξουν τα γάλατα, γίνεται το κάθετο σχίσμα μέσα στο ΠΓ και ΚΕ, βγαίνουν τα μαχαίρια, και μετά βγαίνει η μια φράξια και κατηγορεί την άλλη. Οποιος προλάβει και πάρει τον τίτλο ΚΚΕ, μάλλον παίρνει και τον κόσμο. Παλιότερα ήταν όποιος πάρει την έγκριση του ΚΚΣΕ παίρνει τον τίτλο και φυσικά τον κόσμο. Μαζί ήταν όλοι στην ΚΕ το 1957 που βγήκε από την 7η ολομέλεια, ο Μήτσος Παρτσαλίδης (ουσιαστικός αρχηγός), Μάρκος, Κολιγιάννης (πολύ ολίγος), Ζωγράφος, Δημητρίου κλπ κλπ και διαγράφανε τον Ζαχαριάδη διότι "παραβίασε λέει τους Λενινιστικούς κανόνες". Μετά όταν ο Χρουστσιώφ εκδιώχθηκε από την κλίκα Μπέζνιεφ, οι Κολιγιάννηδες το 1968 στην 12η ολομέλεια πήραν την ευλογία του ΚΚΣΕ και φυσικά τον τίτλο, και επιβλήθηκαν επί των αντιπάλων τους οι οποίοι δεν υστερούσαν και αυτοί καθόλου σε φιλοσοβιετισμό αλλά χωρίς τίτλο, με αυτό το φτωχό "εσ" δεν είχαν καμία τύχη. Βέβαια μετά από πολλά χρόνια, οι απόγονοί τους πήραν την ρεβάνς, την παραπήραν κιόλας, προχώρησαν πολύ, και έχουμε σήμερα τον Τσίπρα Πρωθυπουργό. Ετσι λοιπόν κάποια ημέρα πάλι θα ακούμε ότι το κόμμα είχε κατρακυλίσει σε νεοτροτσιστικές απόψεις. Ομως όποιος σήμερα το πει αυτό στον "προσυνεδριακό διάλογο", τον τρώει η μαρμάγκα. Συμπέρασμα, στο ΚΚΕ χτυπιέται η αντίθετη άποψη, ακόμα και προσυνεδριακά. Αν δεν κατακτήθεί αυτό, δεν γίνεται τίποτα. Είδαμε πως ο Λένιν έπραττε σε αυτά τα ζητήματα. Δεν φοβότανε κανάνας να πει τη γνώμη του και να την ψηφίσει. Ο Λένιν αρκετές φορές είχε βρεθεί στην μειοψηφία, αλλά προσπαθούσε πάντα με επιχειρήματα να πείσει, και έπειθε και η ζωή ον δικαίωσε πλήρως.

28 Αυγούστου 2017 στις 2:17 π.μ.

...Συμπέρασμα στο ΚΚΕ χτυπιέται η ...αντίθετη άποψη. Αν δεν κατακτηθεί αυτό δεν γίνεται τίποτα. Οχι απλά χτυπιέται αλλά τσακίζεται η 5η Φάλαγγα στο ΚΚΕ. Με την Εμπειρία που υπάρχει στο ΚΚΕ για Δεκαετίες μέχρι το 1991.... απο την ύπουλη υυπονομευτική διαβρωτική δουλειά της 5ης Φάλαγγας σιγά μη σας δώσουμε και παράσημα. Οσο για το να κατακτηθεί... Κόπιασε....Θα σε Φιλέψουμε καλά. Θα σου μείνει αξέχαστη εμπειρία. ΚΟΠΙΑΣΕ.......

28 Αυγούστου 2017 στις 2:31 π.μ.

Και τα τρια Γράμματα ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ τα Εγραψε απο την ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ. Το 2ο και 3ο Ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ τα έθαψε. ΓΙΑΤΙ.............................................

28 Αυγούστου 2017 στις 9:45 π.μ.

dionmich ξέρεις να διαβάζεις, ανάγνωση έμαθες στο σχολείο; Δεν είπα για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΣΣΔ που ανέφερες; Ε η Ουγγαρία είναι ένα παράδειγμα. Πότε έγινε; ΤΟ 1956 μετά δηλαδή το θάνατο του Στάλιν και την επικράτηση του χρουτσοφικού ρεβιζιονισμού στο 20ο συνέδριο. Οι ρεβιζιονιστές δεν επενέβησαν για να διασώσουν τον σοσιαλισμό αλλά να τον ανατρέψουν ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ και όχι με τους όρους ΤΩΝ ΗΠΑ. Αυτή ήταν η διαφορά τους από τον Νάγκι. Δεν είναι τυχαίο που η επέμβαση του κόκκινου στρατού έγινε μετά την απόφαση του Νάγκι να αποσύρει την Ουγγαρία από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Είναι απλό οι άνθρωποι ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΤΟΥΣ. Έτσι επενέβησαν και τι έκαναν; Αντικατέστησαν τον έναν προδότη με τον άλλον τον Καντάρ πιστό μαντρόσκυλο των χρουτσοφικών. Βέβαια κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει γιατί οι ίδιοι που παρενέβησαν και πέτυχαν την εκδίωξη-καθαίρεση (ενορχηστρωτής ο αρχιφασίστας Μικογιάν) και εν συνεχεία την εξορία (στο Gorky-Novgorad), του Ράκοσι και έφεραν τον Νάγκι διαλύοντας και αποδιοργανώνοντας το κόμμα οι ίδιοι θα "έσωζαν" το σοσιαλισμό με την επέμβασή τους; Και ήξεραν το ποιόν του Νάγκι γνώριζαν ότι ήταν υποστηρικτής των καπιταλιστικών μεταρρυθμίσεων παρόλα αυτά τον έφεραν στην εξουσία και στην αρχή τον στήριξαν. Όταν όμως τους τη βγήκε από...τα δυτικά, αποφασίζοντας στροφή προς τη Δύση και τους την έφερε εκεί πλέον θυμήθηκαν να "διασώσουν" τον σοσιαλισμό. Και πως τον διέσωσαν; Τοποθετώντας ΕΝΑΝ ΑΡΧΙΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ανατρέποντας το σοσιαλισμό αλλά ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.

ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ;

V For Viva La Revolucion

28 Αυγούστου 2017 στις 9:49 π.μ.

ΥΓ: Τζαμαρία κουβέντα για τα εγκλήματα που ανακάλυψε ο dionmich για τον Στάλιν. Aνοιχτά το είπε δεν κρύφτηκε ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. Σου έφαγε η χρουτσοφική γάτα τη γλώσσα; dionmich ακόμα περιμένω τα αποσπάσματα....

V For Viva La Revolucion

28 Αυγούστου 2017 στις 10:44 π.μ.

Leo
ο φιλος σου λεει τον μενσεβικο Τρότσκι κομμουνιστή ....στρατηγό νικητή..

Ραμον μερκαντερ

28 Αυγούστου 2017 στις 2:32 μ.μ.

.... Ο ΛΕΝΙΝ προσπαθούσε πάντα με επιχειρήματα να πείσει και έπειθε και η ζωή τον Δικαίωσε.... Χαίρω πολύ τι μας το λες. Την Αμερική ανακάλυψες.... Ο ΛΕΝΙΝ ήταν Μπολσεβίκος όχι 5ο Φαλαγγίτης όπως ο Τρότσκι. Εσένα τι σε νοιάζει.....

28 Αυγούστου 2017 στις 6:04 μ.μ.

Ε προφανώς και διαφωνώ ΚΑΘΕΤΩΣ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ με τον Ηλία Ζ. ούτε κομμουνιστής και Μ-Λ ήτανε ο Τρότσκι ούτε και μεγάλος επαναστάτης. Ρε dionmich εδώ εσύ μίλησες για εγκλήματα του Στάλιν και ευθύνες των ζαχαριαδικών το '55 ανοησίες δηλαδή ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΞΕΣΤΟΜΙΖΟΥΝΕ. Τώρα που το καλοσκέφτομαι ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ. ΕΥΓΕ!!!

ΥΓ: Τα αποσπάσματα, τα αποσπάσματα........

V For Viva La Revolucion

28 Αυγούστου 2017 στις 6:10 μ.μ.

Ρε Τζαμαρία τα εγκλήματα ξέχασες να σχολιάσεις......

V For Viva La Revolucion

28 Αυγούστου 2017 στις 6:31 μ.μ.

Πασόκα βλέπω Μούγκα σε ότι σε ρωτάνε. Τι να πεις άλλωστε... Ο Καπιταλισμός να είναι καλά........

28 Αυγούστου 2017 στις 8:17 μ.μ.

Προς απογοήτευση όλων σας έχω απαντήσει σε όλα. Και να μου διέφυγε κάτι εδώ είμαστε να το απαντήσω δεν μασάω. Αντίθετα εσείς αποφεύγετε να δίνετε απαντήσεις. Εσύ Τζαμαρία ακόμα να μας υποδείξεις έναν εφοπλιστή ή κάποιον κεφαλαιοκράτη που τάσσεται ενάντια στην....εξουσία του και υπέρ της λύσης που προτείνω ενώ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΣ για το εγκλήματα του συντρόφου σου dionmich. Καλά για το Ζαχαριάδη και τα λεγόμενά του που σου έχω παραθέσει και άλλες φορές όχι μόνο εδώ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΤΖΑΜΑΡΙΑ. H ΧΡΟΥΤΣΟΦΑΡΑ ΜΑΣ από την άλλη, ντοπαρισμένος με πολλή δόση ΑΝΤΙΖΑΧΑΡΙΑΔΙΣΜΟΥ, ακόμα να μας παραθέσει αποσπάσματα που ζήτησα ενώ αποφεύγει να απαντήσει αν ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ=ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ υπερασπιζόμενος βεβαίως βεβαίως ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΝΑΖΙΣΜΟ των ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΟΥ '56. Και φυσικά όσο αφορά την ανατροπή του σοσιαλισμού και σε πολιτικό και σε επίπεδο σχέσεων παραγωγής-οικονομίας παρόλο που ανέφερα παραδείγματα που το αποδεικνύουν ο κύριος dionmich ΜΟΥΓΚΑ.....

ΆΝΤΕ ΝΑ ΚΛΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ ΤΩΡΑ.....

V For Viva La Revolucion

28 Αυγούστου 2017 στις 9:45 μ.μ.

Σε όλα πήρες απαντήσεις Πασόκα. Στο Δημοψήφισμα ΤΣΙΡΚΟ ψήφισες ΝΑΙ στο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ μαζί με ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ Εθνικιστές και Φασίστες. Εθνικό Καπιταλισμό θέλετε όλοι σας μη Ντρέπεσαι. Και ειπαμε οι ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ πάντα εφαρμόζουν τον Δ.Σ. Αυτό κάνανε με την επικράτηση της 5ης Φάλαγγας στην Κ.Δ το 1935 και στην ΕΣΣΔ Το 1956. Για όλα αυτά δεν βγάζεις άχνα. Τι να πεις άλλωστε. Ο Καπιταλισμός να είναι καλά ΠΑΣΟΚΑ.....

28 Αυγούστου 2017 στις 10:33 μ.μ.

Λεο
Τα παθη οπως ο ερωτας για το κκε συχνα στραβωνουν οπως αντιστηχα εφιβηκες συνηθειες κουφενουν..

Και πουσε ρουφιανε με τον τζαμαρια οι σχεσεις μας δεν ειναι δικη σου δουλεια

28 Αυγούστου 2017 στις 10:45 μ.μ.

10.22. Το 1956 είναι τα γεγονότα στην Ουγγαρία. Ιούνη του 1953 ανέλαβε ο ...ΝΑΓΚΙ....

28 Αυγούστου 2017 στις 11:12 μ.μ.

Καλά Τζαμαρία τρία πουλάκια κάθονταν. Συνοπτικά:

α) Στο Δημοψήφισμα τσίρκο όπως σωστά το αποκαλείς ΕΚΑΝΑ ΑΠΟΧΗ (ούτε το ΝΑΙ ούτε το "ΝΑΙ" επέλεξα να στηρίξω)

β) Δεν επιδιώκω εθνικό καπιταλισμό (παράδειγμα καπιταλιστή δεν μου είπες ακόμα που να υποστηρίζει αυτά που λέω και εγώ ΣΟΥ ΕΦΑΓΕ Η ΓΑΤΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΕ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ; Ούτε για προπαγάνδα δεν είσαι ικανός...)

γ) ΣΤΗΝ ΚΔ ΤΟ 1935 ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ Ο Μ-Λ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΝΩ ΤΟ 1956 στο ΚΚΣΕ επικράτησε ο ρεβιζιονισμός ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΣΕ ΟΛΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

V For Viva La Revolucion

29 Αυγούστου 2017 στις 12:41 π.μ.

Στην Κ.Δ το 1935 επικράτησε η 5η Φάλαγγα με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ Και καταστρέψανε τα πάντα το 1944 45 λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. Τα ίδια και στην ΕΣΣΔ το 1956 ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΑΣΟΚΑ.

29 Αυγούστου 2017 στις 3:00 π.μ.

Τζαμαρία ο Νάγκι ανέλαβε το 1953 μετά από εκείνον τον περιβόητο Ιούνιο με....τις "ΕΥΛΟΓΙΕΣ" ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ αλλά τον ξεφορτωθήκανε οι Ούγγροι διότι ο άνθρωπος ήθελε απλά να τα διαλύσει όλα και έγινε πρωθυπουργός ξανά το Οκτώβρη του 1956 πάλι με....ΤΙΣ "ΕΥΛΟΓΙΕΣ" ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ. Ήτανε οι ρεβιζιονιστές που καθάρματα σαν τον Κάνταρ και το Νάγκι τους ξαμολύσανε για να επιβάλλουνε τις αντεπαναστατικές τους θέσεις στο κόμμα της Ουγγαρίας. Ο δε Κάνταρ στη φυλακή ήτανε (1951-1954) και αυτός βαμμένος αντεπαναστάτης (σοσιαλδημοκράτης καραμπινάτος) αλλά φρόντισαν οι ΚΚσέδες να τον βγάλουν και να τον επιβάλλουν και αυτόν στο κόμμα όπως και τον άλλον.

ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΣ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΡ ΠΟΥ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΖΑΜΑΡΙΑ; ΟΕΟ;

V For Viva La Revolucion

29 Αυγούστου 2017 στις 11:55 π.μ.

Αν δεν επιδιώκεις Εθνικό Καπιταλισμό Πασόκα τότε γιατί μιλάς για Κυβέρνηση στο έδαφος του Καπιταλισμού. Εθνικός Καπιταλισμός λέγεται. Οποιος θέλει Σοσιαλισμό η θέση του είναι στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ πασόκα. ΔΙΑΛΕΞΕ........

29 Αυγούστου 2017 στις 12:04 μ.μ.

LEO
ακου να δεις τι γίνεται,,θα κανω κριτικη σε οποιον γουστάρω,,ενταξει φασιστικό λιβανιστήρι ?

Ο Ζαχαριαδης(για εμενα) ηταν ενας ιστορικός ηγέτης, και λογο των εποχών( αν δεν ηταν αυτος θα ηταν καποιος αλλος ),, που αφησε το 36 ενα κομμα σχεδον περιθωριακό και το βρηκε μετα απο 10χρονια πρώτη δύναμη στην Ελλαδα,,ανέλαβε στην θεση του ΓΓ και το πήγε στην εξορια και στην διάλυση..Δεν ευθύνεται αποκλείστηκα εκείνος,αλλα αφου ηταν ΓΓ δεν μπορεί να εξαιρεθεί .Αυτα ειναι αντικειμενικά γεγονότα και οσο θελεις λιβάνιζε σαν τους χριστιανούς τον θεο σου....Αν ηταν τοσο μεγαλη μορφή θα εκανε την αυτοκριτική του και θα πήγαινε στην παντα .Ουτε μαλακιες με το οπλο παραποδα να εχουν αφορμή να κυνηγάνε τους αγωνιστές οι φασιστες,ουτε εγωισμους για την θεση του μεσα απο μηχανισμούς ,μεχρι να αλλάξουν τα κοζια το 56....
Για τα γεγονότα της τασκενδης ενας νεκρος υπήρξε και αυτος ηταν απο την αλλη μερια..Ειχε φροντίσει βέβαια ο Αγιος σου να ειναι στην Μοσχα αφήνοντας στο ποδι του αν θυμάμαι καλα τον Βλαντα...Αυτα δεν ειναι καλα η" κακα ειναι απλα ιστορια που κινείται,,, και απο ποιο αξιοπιστες πηγές διοτι ειναι σχετικα ουδέτερες..... Ενω οι δικες σου ειναι λιβανιστήρια..
Ουτε για εγκλήματα είπα ουτε τιποτα απο τις σαχλαμάρες που αμολάς...Τα ιδια ισχύουν και για τον Σταλιν ..Εγω δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει "πατριωτικός" πολεμος και δεν το καλοβλεπω..

Στην συνέχεια υπήρξε η πυρηνική απειλή,ενα γεγονός που απο μονο του δημιουργεί δεδομένα.....αν δεν εχεις τσίμπλες εως το κούτελο..
Και το ποιο σημαντικο ενας ψυχρος πολεμος ( οχι "πατριωτικός" ) με ιμπεριαλιστές..Με εννοεις ?

Τωρα για να δεις τι τσιρκο ειστε η ανασύνταξη (τοπ γραφικοι μετα την οακκε) για το κομμα που κατεβαίνεις μαζι του ( Μ-Λ Κ"ΚΕ ) σας λεει ,,τι νομιζεις ? Ρεβιζιονιστες... χαχαχα(3α χα)...
Επίσης παλι ξεχασες να μου πεις αν ειναι Μ/Λ η ακαδημαϊκού τύπου ενασχόληση με την ταξικη παλη και την ιστορια..
Ποιος υπερασπίζεται τον Σταλιν και την ιστορια του ΚΚΕ ανοιχτα στον ελληνικό λαο ποιος κινητοποιεί χιλιαδες εργατες σε ταξικο μέτωπο,,οι πεντε μικροαστοι που κουνάτε το σημαιάκι σας ?

ΡΕ Leo τι έπαθες να σε λενε ρεβιζιονιστη οι δικοι σου ανθρωποι..? Παρε μια καρτελα ντεπον και κρυα ντουζ..Περαστικά σου καψερέ..

Οσο για τον ενοπλο αγωνα τι θες να σου γραψω ρε ραμολιμέντο,10σελιδες κειμενο ? Οταν λεμε θεωρητικά ζητήματα στο πρόγραμμα του ΚΚΕ τι καταλαβαίνει ενας άνθρωπος με μετριο iq ? Α" στην συνέχεια το επόμενο κεφάλαιο λεει για τα καθηκοντα των Μ/Λ σε ενα πολεμο.
Επειδή σωστα λες πρόσφατα έμαθα ανάγνωση.,,εχει γραψει πουθενα ο Λενιν για πατριωτικού περιεχομένου γράμματα και συμμετοχή σε πολεμο μαζι με την αστικη ταξη απεναντι στους ιμπεριαλιστές Ε"???
Τράβα παίξε μπαλαλάικα τωρα....

κουσιατε ναζνταροβιε

29 Αυγούστου 2017 στις 12:33 μ.μ.

....Στην Κ.Δ επικρατούσε ο Μαρξισμός Λενινισμός και οι επαναστάτες...κομμουνιστές ενω το 1956 στο ΚΚΣΕ επικράτησε ο ρεβιζιονισμός και άρχισε η παλινόρθωση του καπιταλισμού..... Πολύ θα σε βόλευε έτσι αλλά δυστυχώς για εσένα η πραγματικότητα είναι ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΑ. Ο Οπορτουνισμός επικράτησε στην Κ.Δ το 1935 με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Καταργήσανε τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΜΟ με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ με την 5η Φάλαγγα και καταστρέψανε τα πάντα το 1943....λόγω Ευρωκομμουνισμού. Στην Αν.Ευρώπη ήταν ο Κόκκινος Στρατός που έδωσε την Δυνατότητα στους λαούς να οικοδομήσουνε Σοσιαλισμό αποτρέποντας την Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση απο το να πνίξει τα πάντα στο αίμα όπως το 1918 20. Λούφαξαν και περίμεναν την επικράτηση τους και στην ΕΣΣΔ. οΠΩς ΚΑΙ ΈΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ 2Οο Συνέδριο το 1956 που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ εφάρμοσαν Νόμους του Καπιταλισμού που σε μια πορεία μετέτρεψαν το Κόμμα των Μπολσεβίκων σε όχημα της Αντεπανάστασης. Κ.Δ 1935 ΕΣΣΔ 1956 ΠΑΣΑΟΚΑ.........

29 Αυγούστου 2017 στις 1:29 μ.μ.

12.04. ΟΙ Αποφάσεις στα Κ.Κ είναι πάντα Συλλογικές. Ο Ζαχαριάδης παρέλαβε το ΚΚΕ ιδεολογικά χτυπημένο το 1931 με την Θεωρία των Σταδίων στο πρόγραμμα του. Προσπάθησε να διορθώσει τα πράγματα αλλα έπαιξε καταστροφικό ρόλο η Επικράτηση του Οπορτουνισμού το 1935 στην Κ.Δ που με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ κατεστρεψε τα πάντα. Ηρθε η Δικτακτορία του Μεταξά το 1936 και η Σύλληψη του το 1936. ΟΙ Διώξεις κάνανε τερλ΄άστια ζημιά δίνοντας χώρο στον Οπορτουνισμό. Οταν γύρισε μετά απο 9 Χρονια βρήκε μια τραγική κατάσταση. Υπήρχε το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που δεν πήρε την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 ΈΔΩΣΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ να κερδίσει τον Δεκέμβρη του 1944 ΚΑΙ μετά η Βάρκιζα. Διαγράψανε τον Βελουχιώτη τον ΑΠΡΙΛΗ του 1945 ΜΕ ΤΟ ΕΑΜ να έχει μετατραπεί σε Ενιαίο κόμμα. Αυτά βρήκε όταν γύρισε μετά απο 9 χρόνια. Αν νομίζεις οτι φταέι ΕΝΑΣ Ανθρωπος για όλα αυτά τι να πω..... Για εμένα χωρίς αυτόν ΔΣΕ δεν θα υπήρχε ο ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ δρόμος ήταν έτοιμος. Το 1956 καθαιρέθηκε και διαγράφηκε απο το Κόμμα γιατί ήταν Μπολσεβίκος ηγέτης με τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ για αυτό και γίνανε όλα. Οσο για τον ΠΑΣΟΚΑ μη δίνεις σημασία. Είναι υποχρεωμένος να το παίζει Μουσαντένιος ...σταλινικός....

29 Αυγούστου 2017 στις 2:06 μ.μ.

Πάλι την πάτησες Πασόκα Το Κόμμα της Ουγγαρίας όπως και τα υπόλοιπα στην Αν.Ευρώπη λεγόντουσαν ...σοσιαλιστικά... Πασόκα απο την Επικράτηση του Οπορτουνισμού το 1943.... Για αυτά δεν βγάζεις άχνα. Το 1949 γίνανε δίκες σε ολόκληρη την αν.Ευρώπη Πασόκα. Είπαμε Κ.Δ 1935 ΕΣΣΔ 1956.

29 Αυγούστου 2017 στις 5:38 μ.μ.

"Ουτε μαλακιες με το οπλο παραποδα να εχουν αφορμή να κυνηγάνε τους αγωνιστές οι φασιστες,ουτε εγωισμους για την θεση του μεσα απο μηχανισμούς"

Μέχρι τώρα πίστευα ότι είσαι χρουτσοφικός ρεβιζιονιστής αλλά εσύ όσο πας εξελίσσεσαι σε ΕΥΡΩΟΠΟΡΤΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ. Δηλαδή τη φράση αυτή περίμεναν οι μοναρχοφασίστες για να εξαπολύσουν κυνηγητό εναντίων των κομμουνιστών; Μήπως ταυτίζεσαι και με τους ΠαρτσαλιδοΒαφειάδηδες που έλεγαν ότι έφταιγε η αποχή από τις εκλογές το '46 και πήγαμε σε εμφύλιο; Το κατανοώ από την άλλη αφού ο χώρος σου ενδιαφέρεται για την τήρηση της ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ όπως αποδείχτηκε και το Δεκέμβρη του 2008 (όπου μέχρι και οι πανικόβλητοι ακροδεξιοί της Αυριανής σας καλούσαν να προστατεύσετε την δημοκρατία) και στην προστασία της Βουλής το 2011 (ούτε τα ΜΑΤ δεν προστάτευσαν τόσο αποτελεσματικά το...ναό της δημοκρατίας μπράβο στους κόκκινους μπάτσους των ΚΝΑΤ) οπότε λογικό να σκέφτεσαι έτσι και εσύ.

Πάμε για το βρώμικο 1955. Καταρχήν κατονόμασε τον νεκρό. Και δεύτερο όχι θα κάτσει ο Νίκος να απειλείται η ζωή του με ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ να πραγματοποιούνται εις βάρος του. Τι λες ρε ΧΡΟΥΤΣΟΒΛΑΚΑ; Επειδή εσείς θέλατε ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΑΖΙΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ θα σας έκανε αυτός το χατήρι; Καλά έκανε και την έκανε για Μόσχα. Δηλαδή οργανώσατε ολόκληρο ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕ ΞΥΛΟ, ΠΟΓΚΡΟΜ, ΚΑΙ 3 ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ και ζητάς και τα ρέστα από πάνω; ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΑΝΤΙΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ. Αυτά τα ναζιστικά ούτε οι πιο φανατικοί αντιζαχαριαδικοί δεν τολμάνε να τα εκστομίσουνε ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Πάρε λοιπόν την αλήθεια:

http://zaxariadis.blogspot.gr/2012/08/blog-post_9.html

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2011/08/1.html

http://eniaiokke.blogspot.gr/2008/09/blog-post_8771.html

ΥΓ: Τζαμαρία βλέπω μπροστά στον ΑΝΤΙΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙΣ ε; Δεν λες τίποτα. Γιατί επειδή ανήκετε στο ίδιο κόμμα; Ε ΡΕ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ. ΕΥΓΕ ΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΕ ΜΟΥ......

V For Viva La Revolucion

29 Αυγούστου 2017 στις 6:05 μ.μ.

Καλά για τον ένοπλο αγώνα dionmich δεν επιμένω άλλο είναι φανερό ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ γι'αυτό και τα χάνεις. Εγώ μόνο μερικά αποσπάσματα σου ζήτησα από βιβλία που υποτίθεται ότι διαθέτεις για να τα σχολιάσουμε ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ. ΞΥΔΑΚΙ!!!

V For Viva La Revolucion

29 Αυγούστου 2017 στις 6:22 μ.μ.

Όσο για εμένα μη σε νοιάζει δεν με αφορά το ρεβιζιονιστής γιατί δεν είμαι οργανωμένος σε καμία από αυτές τις οργανώσεις και δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν ναι συμμετέχω με τα μπλόκα των Μ-Λ σε αγώνες ναι έχω σχέσεις και με αυτούς και με την Ανασύνταξη (με την ΟΑΚΚΕ καμία μα καμία) και συμμετέχω σε διεργασίες τους, δράσεις κλπ γιατί έχω κοινές απόψεις με αυτούς τους χώρους (σε βασικά ζητήματα είμαι πιο κοντά πχ ΕΕ, αντιιμπεριαλισμός, εξάρτηση) αλλά μέχρι εκεί ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΥΤΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ. Το ρεβιζιονιστής λοιπόν δεν με αφορά αν ήμουνα μαοϊκός, τροτσκιστής ή χρουτσοφική οπορτούνα (καλή ώρα σαν και εσένα) ναι θα με αφορούσε αλλά ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ. Πάντως επειδή έχεις το σύνδρομο του εγώ είμαι και κανείς άλλος στον κόσμο αυτοί οι χώροι αν και μικροί σε δύναμη και κόσμο έχουν αγωνιστική παρουσία στους ταξικούς-λαϊκούς αγώνες με όσες δυνάμεις διαθέτουν μην νομίζεις ότι οι αγώνες είναι μονοπώλιο του Περισσού.

Δεν κοιτάς εσύ καλύτερα τον εαυτό σου που μέχρι και ο....Κοττάκης σε επιβραβεύει για την στάση σου στο θέμα του νομίσματος; ΝΑΙ Ο ΔΕΞΙΟΣ ΚΟΤΤΑΚΗΣ ΚΑΛΑ ΑΚΟΥΣΕΣ. Έτρεχε ο Μπογιόπουλος να μαζέψει τα ασυμάζευτα....

V For Viva La Revolucion

29 Αυγούστου 2017 στις 6:55 μ.μ.

Τζαμαρία ώστε διαφωνείς με τις κυβερνήσεις σε έδαφος καπιταλιστικό; Και με τα μεταβατικά προγράμματα; Μάλιστα για διάβασε:

"Τα κομμουνιστικά κόμματα δεν προτείνουν κανένα μίνιμουμ πρόγραμμα που θα χρησιμεύσει στην ενίσχυση και τη βελτίωση των κλονιζόμενων θεμελίων του καπιταλισμού. Η καταστροφή αυτού του συστήματος παραμένει ο κύριος σκοπός τους. Αλλά για να τον πραγματοποιήσουν, τα Κομμουνιστικά κόμματα πρέπει να προτείνουν διεκδικήσεις που να εκφράζουν τις άμεσες ανάγκες της εργατικής τάξης. Αν οι διεκδικήσεις που προτείνουν οι κομμουνιστές ανταποκρίνονται στις άμεσες ανάγκες των πλατιών προλεταριακών μαζών και αν οι μάζες είναι πεισμένες ότι χωρίς την ικανοποίηση αυτών των διεκδικήσεων, η ύπαρξή τους είναι αδύνατη τότε ο αγώνας γύρω απ' αυτά τα ζητήματα θα γίνει η αφετηρία της πάλης για την εξουσία. Στη θέση του μίνιμουμ προγράμματος των κεντριστών και των ρεφορμιστών η Κομμουνιστική Διεθνής τοποθετεί τον αγώνα για τις συγκεκριμένες διεκδικήσεις του προλεταριάτου, διεκδικήσεις που στο σύνολό τους αμφισβητούν την αστική εξουσία, οργανώνουν το προλεταριάτο και χαράσσουν τα διάφορα στάδια της πάλης για την προλεταριακή δικτατορία"

Η Τρίτη διεθνής, τα τέσσερα πρώτα συνέδρια σ. 269 - 270

"Οι άλλοι δύο τύποι εργατικής κυβέρνησης, στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν οι κομουνιστές, δεν είναι ακόμα δικτατορία του προλεταριάτου, ούτε αποτελούν ακόμα μια αναγκαία μεταβατική μορφή προς τη δικτατορία, μπορούν όμως να αποτελέσουν μια αφετηρία για την κατάκτηση αυτής της δικτατορίας. Μόνο μια εργατική κυβέρνηση συγκροτημένη από κομουνιστές μπορεί να πραγματοποιήσει την πλήρη δικτατορία του προλεταριάτου"

"Το πιο στοιχειώδες πρόγραμμα μιας εργατικής κυβέρνησης πρέπει να είναι ο εξοπλισμός του προλεταριάτου, ο αφοπλισμός των αντεπαναστατικών αστικών οργανώσεων, η εφαρμογή του ελέγχου στην παραγωγή, η επιβολή του κύριου βάρους των φόρων στους πλούσιους και το τσάκισμα της αντίστασης της αντεπαναστατικής μπουρζουαζίας.

Μια τέτοια κυβέρνηση είναι δυνατή μόνο αν βγει μέσα από την πάλη των ίδιων των μαζών, αν στηριχτεί πάνω σε εργατικά όργανα κατάλληλα για αγώνα και δημιουργημένα από τα πιο πλατιά στρώματα των καταπιεσμένων εργατικών μαζών. Μια εργατική κυβέρνηση που προκύπτει από ένα κοινοβουλευτικό συνδυασμό, μπορεί επίσης να δώσει την ευκαιρία να αναζωογονηθεί το επαναστατικό εργατικό κίνημα. Είναι όμως αυτονόητο ότι η δημιουργία μιας πραγματικά εργατικής κυβέρνησης και η διατήρηση μιας κυβέρνησης που κάνει επαναστατική πολιτική θα οδηγήσουν αναγκαστικά στον πιο λυσσασμένο αγώνα και ίσως, και σε εμφύλιο πόλεμο εναντίον της μπουρζουαζίας. Επομένως, το σύνθημα της εργατικής κυβέρνησης μπορεί να εξαπολύσει επαναστατικούς αγώνες."

(3η Διεθνής- Τα Τέσσερα Συνέδρια- Θέσεις, Αποφάσεις, Μανιφέστα», εκδόσεις Εργατική Πάλη, σελ. 396- 398).

"...και δεν μπορεί να τα ξέρει κανείς αυτά. Γι' αυτό είναι γελοίο να πετάμε το πρόγραμμα μίνιμουμ που είναι απαραίτητο όσο ζούμε ακόμη στα πλαίσια του αστικού καθεστώτος, όσο δεν έχουμε ακόμη καταστρέψει αυτά τα πλαίσια, όσο δεν έχουμε πραγματοποιήσει το βασικό για το πέρασμα στο σοσιαλισμό, όσο δεν έχουμε τσακίσει τον εχθρό και κερδίζοντας τον δεν τον έχουμε συντρίψει."

Λένιν Άπαντα τόμος 34 σ.374 - 375

Διάβασε και εδώ τι λέει ο Λένιν για το μίνιμουμ πρόγραμμα:

https://www.scribd.com/doc/79738389/%CE%9B%CE%95%CE%9D%CE%99%CE%9D-%CE%93%CE%99%CE%91-%CE%A4%CE%9F-%CE%9C%CE%99%CE%9D%CE%99%CE%9C%CE%9F%CE%A5%CE%9C-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%9C%CE%91

Και ξέρεις η ΚΔ πρότεινε τέτοιου είδους κυβερνήσεις ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. Αν ένα πρόγραμμα εξουσίας έχει επαναστατικά χαρακτηριστικά, αν χαράσσει πολιτική εναντίον του κεφαλαίου με το λαό μπροστά και την εργατική τάξη ηγέτιδα δύναμη και τους κομμουνιστές στην πρωτοπορία τότε ναι μπορεί δημιουργήσει τις συνθήκες για την σοσιαλιστική επανάσταση.

ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΔ ΑΠΟ ΤΟ '20 ΤΖΑΜΑΡΙΑ; ΜΗΠΩΣ Ο ΛΕΝΙΝ ΗΤΑΝΕ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗΣ;

V For Viva La Revolucion

29 Αυγούστου 2017 στις 6:58 μ.μ.

Γι'αυτό και ο Νίκος στο Πρόγραμμα του ΚΚΕ το 1954 πρότεινε ΑΜΕΣΑ την δημιουργία πατριωτικής κυβέρνησης με στόχο την αποτίναξη της εξάρτησης και της αμερικανοκρατίας για την ειρήνη και την δημοκρατία και συνέδεε αυτήν την κυβέρνηση με την λαϊκοδημοκρατική επανάσταση και την εγκαθίδρυση Λαϊκής Δημοκρατίας η οποία θα εκτελούσε λειτουργίες της Δικτατορίας του Προλεταριάτου και θα οικοδομούσε το σοσιαλισμό δηλαδή ακριβώς αυτή η κυβέρνηση μέσα από την λύση των άμεσων προβλημάτων του λαού θα δημιουργούσε ταυτόχρονα και τις προϋποθέσεις ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

ΗΤΑΝ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΗΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΜΑΡΙΑ; ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1954 ΠΑΡΑΚΑΛΩ

V For Viva La Revolucion

29 Αυγούστου 2017 στις 7:33 μ.μ.

Ο Οπορτουνισμός επικράτησε στην Κ.Δ το 1935 και το 1943 κατέστρεψε τα πάντα λόγω Ευρωκομμουνισμού. Ο ΛΕΝΙΝ έφτιαξε το Κόμμα τον ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΤΟ 1903 διαχωριζόμενος απο τον Οπορτουνισμό που τον πολέμησε μέχρι τέλος. Δεν μπήκε ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και την Ανέτρεψε. Σήμερα πλέον ο Καπιταλισμός είναι στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ και στην χώρα μας απο το 1911..... Η Απάντηση είναι Σοσιαλισμός με Δικτακτορία του Προλεταριάτου όποι και να είναι το ερώτημα ΠΑΣΟΚΑ. Σύμφωνα πάντα με τον ΛΕΝΙΝ και τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ.

29 Αυγούστου 2017 στις 7:48 μ.μ.

Υπάρχει και το πολύ καλό άρθρο του ΛΕΝΙΝ αρχές του 1917 που εξηγεί στον ΓΚΡΟΙΛΙΧ γιατί είναι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ Η .....ΕΛΒΕΤΙΑ...... ΤΟΜΠΟΛΑ ΠΑΣΟΚΑ......

29 Αυγούστου 2017 στις 8:21 μ.μ.

...Δεν κοιτάς καλύτερα τον ευατό σου που μέχρι και ο Κοττάκης σας επιβραβεύει για το Νόμισμα. Οτι και να λες τα πράγματα για τους Κομμουνιστές είναι ξεκάθαρα. Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ που προτείνεις μαζί με ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος και είναι ίδια καταστροφή για τον λαό με την Σημερινή. Το ζήτημα είναι ποιός έχει στα χέρια του τα Βασικά Συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Διαλέγεις... Η Καπιταλισμό θα έχεις με τα μέσα παραγωγής στους Καπιταλιστές η Κοινωνικοποιημένα με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. ΔΙΑΛΕΞΕ ΠΑΣΟΚΑ.......

29 Αυγούστου 2017 στις 9:13 μ.μ.

"Σήμερα πλέον ο Καπιταλισμός είναι στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ και στην χώρα μας απο το 1911..."

ΤΖΑΜΑΡΙΑΣ

"Την Ελλάδα, χώρα με μέση κεφαλαιοκρατική ανάπτυξη και με σοβαρά τσιφλικάδικα και μισιτσιφλικάδικα υπολείματα, τη χαρακτηρίζει μια σημαντική ΕΞΑΡΤΗΣΗ, οικονομική και πολιτική απτό ξένο κεφάλαιο, εξάρτηση που τα τελευταία χρόνια ολοένα και δυναμώνει μετατρέποντας τη χώρα σε Α Π Ο Ι Κ Ι Α του αμερικανοαγγλικού ιμπεριαλισμού. Απ' αυτή την οικονομική- κοινωνική- πολιτική διάρθρωσή της απορέουν και οι σκοποί της λαϊκοδημοκρατικής επανάστασης"

"Σήμερα η λαϊκή επανάσταση στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας όλα τα τσιφλικάδικα υπολείματα και απαλλάσοντάς την απτήν ΞΕΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ, θα προχωρήσει, με την ολοκληρωτική επικράτησή της σ' όλη τη χώρα, στις μεταβολές και αλλαγές εκείνες που θα καθορίσουν την πορεία μας προς το σοσιαλισμό, έτσι, βασικά, όπως καθορίζονται στο εαμικό πρόγραμμα της Λαϊκής Δημοκρατίας. Δηλαδή, σαν αποτέλεσμα της νίκης της λαϊκής επανάστασης στην Ελλάδα, τώρα δε θάχουμε ένα ξεχωριστό στάδιο ανάπτυξης για την ολοκλήρωση του αστικοδημοκρατικού μετασχηματισμού της χώρας, μα, σαν αδιάσπαστη συνέχεια, λιγότερο είτε περισσότερο γοργό πέρασμα στη σοσιαλιστική επανάσταση".

5η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ 1949

Και

" Στον πολιτικό τομέα: Θα αποκαταστήσει την εθνική ανεξαρτησία. Θα απαλλάξει τη χώρα από τον ξενικό ιμπεριαλιστικό ΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΖΥΓΟ"

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΚΕ 1954 για την Νεοελληνική Λαϊκή Δημοκρατία

Τζαμαρία Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΚΕ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΙ ΛΕΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ;

V For Viva La Revolucion

29 Αυγούστου 2017 στις 11:04 μ.μ.

Διαφωνείς ρε Leo οριζοντίως και καθέτως μαζί μου, για τον Τρότσκυ. Λες δεν ήταν επαναστάτης, ούτε ΜΛ . Βέβαια κανένας δεν μπορεί να σβήσει την δράση του τις μέρες της Επανάστασης του Οκτώβρη. Τουλάχιστον ρε φίλε από την στιγμή που τον δέχτηκε το κόμμα των Μπολσεβίκων στις τάξεις του, δηλαδή από τον Ιούλη του 1917, οι απόψεις και η δράση του ήταν σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις απόψεις του Λένιν. Τις μέρες της επανάστασης ήταν εκείνος που κίνησε τα πάντα, διότι ο Λένιν ήταν αναγκασμένος να κρύβεται. Εντάξει εγώ δεν σου λέω ότι υπάρχει η έννοια Τροτσκισμός, μόνο η έννοια Μαρξισμός Λενινισμός υπάρχει. Εκεί όμως και ο Τρότσκυ έχει προσφέρει πολλά από την στιγμή που οι Μπολσεβίκοι τον έβαλαν στο κόμμα. Αλλοστε ξέρεις ότι ο Λένιν εκφραζόταν με τα καλύτερα λόγια απέναντί του το τελευταίο διάστημα. Οι άπόψεις τους είχαν ταυτιστεί. Αυτό αναγνωρίζεται σήμερα.

29 Αυγούστου 2017 στις 11:33 μ.μ.

Εδώ συγκρούονται ο παλαιοσταλινισμός με τον νεοσταλινισμό τύπου Τζαμ. Ασε τον Τζαμ, έχει πίτουρα στο κεφάλι του, βάζει την κασέτα Νο1 ή Νο2 ή Νο3 και νομίζει ότι κάνει διάλογο. Leo δεν με νοιάζει η γνώμη του. Η δική σου γνώμη με νοιάζει.Πετάμε μια ρετσέτα ότι ο Τρότσκυ ήτανε Μενσεβίκος και καθαρίζουμε; Εγώ σου μιλάω για μετά την Φεβρουαριανή Επανάσταση, οι θέσεις του Τρότσκυ ήρθαν μέρα με τη μέρα πάρα πολύ κοντά με τις θέσεις του Λένιν και ταυτίστηκαν. Για όλα τα πολιτικά ζητήματα που έμπαιναν εκείνη την περίοδο, οι θέσεις τους συνέπιπταν και αυτό είναι η ουσία και έτσι πρέπει να κρίνουμε τον Τρότσκυ, διότι όπως ξέρεις, τα στερνά τιμάν τα πρώτα. Φαντάζομαι να ξέρεις πως εκφραζότανε ο Λένιν για τον Τρότσκυ το τελευταίο διάστημα, ακόμη και τις τελευταίες μέρες τις ζωής του. Του έλεγε ότι οι θέσεις μας ταυτίζονται, και ότι θέλει να του αναθέσει να υπαρασπίσει σοβαρά ζητήματα στην Κ.Ε σαν να ήταν ο ίδιος ο Λένιν. Δεν θέλω τώρα να τρέχω να ξαναδιαβάζω τα κείμενα του Λένιν, αλλά έτσι είναι. Εχουμε κάνει μεγάλο επαναστάτη το Στάλιν διότι νίκησε στο Β' Π.Π. Ενας οπορτουνιστής ολκής ήταν και αυτό φάνηκε πεντακάθαρα στην φεβρουαριανή Επανάσταση. Τα ίδια με τον Κάμενεφ έλεγε για την Προσωρινή Κυβέρνηση. Αυτά
είναι ζητήματα που κρίνουν την πολιτική αντίληψη ενός επαναστάτη, δηλ. τι θέση πήρε απέναντι στην Προσωρινή Κυβέρνηση των Γκουτσκοφικών, και ο Στάλιν εδώ υπήρξε ολίγιστος.

30 Αυγούστου 2017 στις 12:17 π.μ.

....Μήπως επικράτησε ο Οπορτουνισμός στην Κ.Δ απο το 1920 ΤΖΑΜΑΡΙΑ Μήπως ο ΛΕΝΙΝ ήταν Οπορτουνιστής.... Ηταν Ρεβιζιονιστής ο Νίκος Τζαμαρία.... ΟΧΙ ΠΑΣΟΚΑ. Ητανε και οι Δύο Μπολσεβίκοι ηγέτες που εφαρμόζανε πάντα τον Δ.Σ. Επίσης το να προσπαθείς να φέρεις πράγματα που είπε ο ΛΕΝΙΝ για την ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ στον Καπιταλισμό στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο Απλά Γελιοποιήσε. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΠΑΣΟΚΑ....

30 Αυγούστου 2017 στις 12:42 π.μ.

....Για αυτό ο Νίκος στο πρόγραμμα του ΚΚΕ Το 1954 πρότεινε ΑΜΕΣΑ την δημιουργία ... πατριωτικής κυβέρνησης με στόχο την αποτίναξη της ....εξάρτησης..... Τα προγράμματα στα Κ.Κ είναι Συλλογικές αποφάσεις. Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ μετά απο χρόνια με την Καταστροφική θεωρία των Σταδίων κατάφερε και πέρασε ξανά την Δικτακτορία του Προλεταριάτου εφαρμόζοντας πάντα τον Δ.Σ για αυτό και αποκαταστάθηκε Πολιτικα και ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ. Στο 2ο και 3ο Γράμμα μιλάει για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. Μαρτυρίες Συγκρατούμενών του όπως του Τσεχοσλοβάκου Ζούπακ μιλάνε για διαπληκτισμούς με Αυστριακούς και Γερμανούς για τον χαραχτήρα του πολέμου και οτι ήταν υπερ του ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ. Για αυτό άλλωστε τον ξηλώσανε το 1956 Πασόκα.

30 Αυγούστου 2017 στις 8:25 π.μ.

Αρε Γέλια... Ελα Πασόκα σε κρέμασε στα μανταλάκια ο Σύντροφός σου ο Τρότσκας. Δεν καταλαβαίνει οτι η δική σου χρέωσηείναι να το παίζεις Μουσαντένιος ...σταλινικός.... λοιπόν περιμένω απαντήσεις για τον Αρχιεγκληματία Τρόσκι. Να αγιάσει το χέρι του Μερκεντερ. ΑΡΕ ΓΕΛΙΑ ΤΡΟΤΣΚΕΣ........

30 Αυγούστου 2017 στις 8:47 π.μ.

.....Φαντάζομαι να ξέρεις πως εκφραζόταν ο ΛΕΝΙΝ για τον τρότσκι το τελευταίο διάστημα ακόμα και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του...... χαχαχαχαχαχαχα Μουσαντένιε ...σταλινικέ.... περιμένω..... Ο Λενιν σε κατάσταση παράλυσης και χτυπημένος με απανωτά Εγκεφαλικά χρησιμοποιήτε για να πεταχτεί λάσπη στους Μπολσεβίκους. Πως το αντέχει αυτό η ....σταλινική.... ψυχή σου. Αλήθεια για τον Μερκεντερ τι γνώμη έχεις. ΑΡΕ ΓΕΛΙΑ

30 Αυγούστου 2017 στις 9:04 π.μ.

....Εχουμε κάνει μεγάλο Επαναστάτη τον ΣΤΑΛΙΝ επειδή κέρδισε στον Πόλεμο. Ενας ...οπορτουνιστής ήταν..... χοχοχοχοχοχοχοχοχο. Πασόκα ο ΤΣΕ το 1953 στο ΣΑΝ ΧΟΣΕ της Κόστα Ρίκα ορκίστκε μπροστά σε Φωτογραφία του σ. Ι.Β ΣΤΑΛΙΝ. Οπορτουνιστής ο ΤΣΕ Πασόκα...... Ρε τι σου έκανε το Ρετάλι Ο ΤΡΟΤΣΚΑ. Σου πήρε τα Σώβρακα ο Φιλαράκος σου χοχοχοχοχοχοχοχοχο

30 Αυγούστου 2017 στις 9:14 π.μ.

...Αλλωστε ξέρεις οτι ο ΛΕΝΙΝ εκφραζόταν με τα καλύτερα λόγια για τον ...τρότσκι... το τελευταίο διάστημα Είχανε ταυτιστεί. Αυτό αναγνωρίζεται σήμερα...... Ασφαλώς.. Οταν Αποκάλεσε τον ΛΕΝΙΝ προδότη για το ΜΠΡΕΣΤ ΛΙΤΟΦΣΚ. Η όταν τάχτηκε υπέρ των Κουλάκων και του Καπιταλισμού στην Ρωσία. Απο ποιούς αναγνωρίζεται... Απο τους Καπιταλιστές... Εχεις δσίκιο.....

30 Αυγούστου 2017 στις 11:03 π.μ.

....Βέβαια κανένας δεν μπορεί να σβήσει την δράση του τις μέρες της Επανάστασης του Οκτώβρη. Τουλάχιστον Ρε Φίλε απο την Στιγμή που τον δέχτηκε στις Τάξεις του το Κόμμα των Μπολσεβίκων δηλαδή απο τον Ιούλη του 1917....... Πράκτορας των Γερμανών Ιαπώνων απο τότε οταν τον Ιούλη του 1917 ξεβρακώθηκαν Μενσεβίκοι Εσέροι Μπήκε στο Κόμμα των Μπολσεβίκων για να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Καπιταλισμό. Και το απόλυτο ξεβράκωμα έγινε μετά την Δολοφονία το 1934 του σ. Κίροφ απο ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΗ. Αποκαλύφθηκε συνομωσία απο τους Τουχατσέφσκι Μπουχάριν Τρότσκι Ζινόβιεφ σε συνεργασία με τον Χίτλερ για την Ανατροπή των Μπολσεβίκων. Τους πλήρωσαν όπως τους άξιζε.

30 Αυγούστου 2017 στις 11:42 π.μ.

Προς Τρότσκα και Μουσαντένιο ...σταλινικό.... Η Πρόσκληση για την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ισχύει και για τους δύο σας. Οτι δεν είσαστε ποτέ κομμουνιστές δεν πειράζει. Συμμετέχει όποιος θέλει σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. Μέσα στον καθημερινό αγώνα για προσωρινά μέτρα ανακούφισης γίνεται και η Ιδεολογική πάλη την οποία οι Κομμουνιστές επιδιώκουμε. Και η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ Τρότσκα και Μουσαντένιε ...σταλινικέ.....

30 Αυγούστου 2017 στις 12:29 μ.μ.

Leo
Χανεις την ψυχραιμία σου...Οταν αλλα σου λενε και αλλα γραφεις ειναι ολοφάνερο οτι δεν μπορεις να πεις κουβέντα που να σε παρουν στα σοβαρα..

Σου ειπα αν ηταν σταση ηγετη ,εσυ μου λες αλλα
Σου λεω τον τιτλο του κεφαλαίου για το ενολπο που εινα σαφης λες αλλα

Σου λεω για την σταση των κομμουνιστών σε ιμπεριαλιστικό πολεμο αν πολεμάνε διπλα στην αστικη ταξη σύμφωνα με τον Λενιν δεν λες κουβέντα..Τι να πεις άλλωστε.

Σου λεω αν οι κομμουνιστες κανουν πατριωτικούς πολεμους,,δεν λες τιποτα..

Σου λεω για ψυχρο πολεμο με τους ιμπεριαλιστές ,παλι δεν λες κουβεντα..( Εσυ θα εκανες "πατριωτικό") χαχα..

Σου λεω πως αφησε το κομμα που το βρηκε και που το εφτασε ο Ν.Ζ δεν λες κουβεντα

Και τι απαντας ,πως ειμαι αντι ζαχαριαδηκος χρουτσοφικος μπλα μπλα,,πιπες δηλαδη.Γιατι,επειδή κανω κριτικη σου χαλαω την φαντασίωση και δεν ειμαι λιβανιστήρι ?

Σου δείχνω πόσο τσιρκο ειστε στην ανασυνταξυ και στο Μ-Λ Κ"ΚΕ που μου την μοστραρης και για αξιόπιστη πηγη κιολας Σε λενε οι δικοι σου ρεβιζιονιστη,(πολυ γελαω ρε φιλε)

Μου λες για τον κοτακη τον Γεωργιαδη και ολο τον αντικομουνιστικό συρφετό..
Αποφασισε ειμαι ταξη και ασφαλια η" κναταντζης ρε νουμερο..

παρε ταξη και ασφαλια.
https://www.youtube.com/watch?v=1Cd2p4KTPxk

.https://www.youtube.com/watch?v=gTvyhZYOO8A

https://www.youtube.com/watch?v=moJcqjqGjn4

http://3.bp.blogspot.com/-yRVBR8wcfK4/URH59DV-6SI/AAAAAAAAS48/sH25YWJKito/s1600/%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%91%CE%A3+%CE%9A%CE%9A%CE%95+%CE%9B%CE%99%CE%9C%CE%91%CE%9D%CE%99+2002.JPG

https://www.youtube.com/watch?v=vvHlTb7vmp4

Σήκωσε ρε τα παντελόνια σου που εχουν φτασει στο πάτωμα..Δεν ειναι δικια σου δουλειά οι σχεσεις μου με τον Τζαμαρια ,,Μην ξευτιλίζεσαι ρε,ντροπη μεγαλος άνθρωπος

30 Αυγούστου 2017 στις 2:02 μ.μ.

....Σήκωσε Ρε τα παντελόνια σου που έχουν φτάσει στο πάτωμα.... Μη τους παρεξηγείς. Σε απόγνωση βρίσκονται. Τροτσκιστές και οι δύο και ο ενας πρέπει να το παίζει ...σταλινικός.. και να μας λέει ...τροτσκιστές.... ο άλλος να μας λέει Σταλινικούς.... μιλάμε για παραλήρημα. Εχουν χάσει τον Μπούσουλαμε με την 26 χρονη πορεία του ΚΚΕ και την στάση αρχών το 2012 που δεν μπήκαμε σε κυβέρνηση στο έδαφος του Καπιταλισμού. Ας τους να Σκούζουν. Μιλάμε για Γλέντι.

30 Αυγούστου 2017 στις 3:08 μ.μ.

Ηλία δεν υπάρχει σύγκρουση κανενός παλαιοσταλινισμού με νεοσταλινισμό. Ο Τζαμαρίας δεν είναι σταλινικός ούτε Μ-Λ απλά φοράει τον σταλινικό μανδύα (όπως και το κόμμα του) για να μας δουλεύουνε ενώ είναι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΚΟΙ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ. Και πλέον είναι και ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ διότι άσε το τι λένε για τον Τρότσκι το τι κάνουνε είναι το θέμα. Όταν μου καταδικάζεις τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα για εθνική ανεξαρτησία, όταν επιτίθεσαι με τέτοια χυδαιότητα στην Κομιντέρν και τα ΛΜ, όταν επιτίθεσαι στο ΕΑΜ επειδή πάλευε για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ τότε ό,τι και να λες ΔΙΚΑΙΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΤΡΟΤΣΚΙΣΜΟ 100%.

Συγγνώμη αλλά εγώ θα υπερασπίζομαι μέχρι τέλους ΤΙΣ ΛΑΜΠΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. Και μία από αυτές ήταν και τα Λαϊκά Αντιφασιστικά Μέτωπα και Η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ όσο και αν λυσσάνε οι χρουτσοτροτσκισταράδες.

V For Viva La Revolucion

Πάμε τώρα στο κυρίως θέμα. Καταρχήν και μόνο που αποκαλείς οπορτουνιστή τον Στάλιν και μάλιστα ολκής είναι αρκετό για να έχεις την πραγματικότητα εχθρό σου και κατατάσσεσαι και εσύ στο στρατόπεδο του οπορτουνισμού-τροτσκισμού ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ. Εάν έλεγες ότι έκανε λάθη θα το δεχόμουνα αλλά από την στιγμή που τον αποκαλείς οπορτουνιστή είμαστε απέναντι. Ο Στάλιν ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ και κατάφερε να τον τσακίσει. Μου λες για την Προσωρινή Κυβέρνηση. Ναι και ο ίδιος ο Στάλιν παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος σε αυτό. Όμως αφού γύρισε ο Λένιν γρήγορα άλλαξε θέση και υποστήριξε τον Λένιν όπως και οι υπόλοιποι. Τα παραμύθια του Τρότσκι και των τροτσκιστών ότι δήθεν υπήρχε αντιπαλότητα και πάλη δύο γραμμών μέσα στους μπολσεβίκους σε αυτό το θέμα δεν στέκουνε. Όμως από την άλλη ήτανε ο Τρότσκι που επέμεινε στην εντελώς λαθεμένη αντίληψη περί εργατικής κυβέρνησης-εξουσίας άρνηση δηλαδή του ρόλου της αγροτιάς αλλά και των μικρομεσαίων-μικροαστικών στρωμάτων θέση που την ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΣΕ Ο ΛΕΝΙΝ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

ΤΟ BE CONTINUED.....

V For Viva La Revolucion

30 Αυγούστου 2017 στις 3:31 μ.μ.

Δες τι έλεγε ο Τρότσκι το 1915 σε άρθρα του στην εφημερίδα ο Λόγος μας στο Παρίσι δηλαδή δύο μόλις χρόνια πριν την επανάσταση του 1917:

"Η πείρα της ρωσσικής επανάστασης μας λέει ότι τώρα λιγότερο από το 1905 μπορούμε να ελπίζουμε σε ανεξάρτητο κι ακόμα περισσότερο σε αποφασιστικό ρόλο της αγροτιάς στην ανάπτυξη επαναστατικών γεγονότων."

"Ο Τρότσκι στην πράξη βοηθεί τους φιλελεύθερους εργατικούς πολιτικούς της Ρωσίας οι οποίοι κάτω από την άρνηση του ρόλου της αγροτιάς δεν θέλουν να ξεσηκώσουν τους αγρότες στην επανάσταση"

Λένιν σε άρθρο: Για τις δύο γραμμές της επανάστασης 1915

Ο ίδιος ο Τρότσκι σε γράμμα του στον Ολμίνσκι αργότερα (6/12/1921) λέει:

"Εγώ προσέγγιζα και τις δύο φράξιες, και τη μπολσεβίκικη και τη μενσεβίκικη με την άποψη της ιδέας της διαρκούς επανάστασης και της δικτατορίας του προλεταριάτου, ενώ και οι μπολσεβίκοι και οι μενσεβίκοι στέκονταν σε κείνη την περίοδο πάνω στην άποψη της αστικής επανάστασης και της αστικής δημοκρατίας".

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Τρότσκι ακόμα και μετά την προσχώρησή του στους μπολσεβίκους το 1917 δεν αλλάζει απόψεις και εξακολουθεί να υποστηρίζει τις προηγούμενες λαθεμένες θέσεις του. Στο ίδιο γράμμα στον Ολμίνσκι λέει:

"Εγώ δε θεωρώ διόλου πως στις διαφωνίες μου με τους μπολσεβίκους είχα ολότελα άδικο. Άδικο είχα -και ριζικό μάλιστα- στην εκτίμηση της μενσεβίκικης φράξιας, υπερεκτιμώντας τις επαναστατικές της δυνατότητες κι ελπίζοντας σε τούτο, πως θα ήταν δυνατό να απομονωθεί μέσα σ’ αυτή και αν εκμηδενιστεί η δεξιά πτέρυγα".

Δηλαδή ακόμα και τότε για τον Τρότσκι κινητήρια δύναμη για την επανάσταση θεωρούσε μόνο το προλεταριάτο. Αυτήν την άποψη διαμόρφωσε. Μη όμως συμμαχία της εργατικής τάξης με την αγροτιά και τα υπόλοιπα μικροαστικά στρώματα στην Ρωσία του 1917, μη αναγνώριση του ρόλου της αγροτιάς στην ουσία σήμαινε ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. Η Φεβρουριανή Επανάσταση απλά διέψευσε τον Τρότσκι και δικαίωσε τον Λένιν όπως και η συνέχεια.

“Ο τροτσκισμός λέει: «όχι τσαρική, αλλά εργατική κυβέρνηση. Αυτό, φυσικά, είναι λάθος”
(V. I. Lenin: Report on the Political Situation, Petrograd City Conference of the RSDLP, April 27th, 1917, in: «Collected Works», Volume 20, Book 1; London;
l929, p. 207).

"Το βασικό σφάλμα του σ. Τρότσκι είναι η άγνοια του αστικού χαρακτήρα της επανάστασης, η έλλειψη ξεκαθαρισμένης αντίληψης για το ζήτημα του περάσματος απ’ αυτή την επανάσταση στη σοσιαλιστική επανάσταση"

(ΛΕΝΙΝ: Ο σκοπός της πάλης του προλεταριάτου μέσα στην επανάστασή μας – 1908)

"Ο σ. Τρότσκι μιλάει για «εργατικό κράτος». Στην πραγματικότητα δεν έχουμε κράτος εργατικό, αλλά εργατο-αγροτικό, κι απ’ αυτό απορρέουν πάρα πολλά" ( ΛΕΝΙΝ Τα συνδικάτα, η τρέχουσα στιγμή και τα λάθη του Τρότσκι-1920).

Βλέπεις λοιπόν ότι οι θέσεις του Λένιν είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτές του Τρότσκι οπότε ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΝ. Και ο Τρότσκι τις ίδιες θέσεις είχε και μετά την Φεβρουριανή επανάσταση και μέχρι την Οκτωβριανή αλλά και μετά την κατάληψη της εξουσίας. Πρώτον ο Τρότσκι αρνιόνταν τη συμμαχία με την αγροτιά και δεύτερον αρνιότανε τον χαρακτήρα της αστικοδημοκρατικής επανάστασης και του τρόπου μετατροπής της σε σοσιαλιστική.

V For Viva La Revolucion

30 Αυγούστου 2017 στις 3:31 μ.μ.

Το Γενάρη του 1917, ο Τρότσκι έφτασε στη Ν.Υόρκη και εντάχθηκε στη συντακτική επιτροπή ενός ρώσικου περιοδικού που εκδιδόταν από τους Ν.Μπουχάριν και Α.Κολλοντάι. το «Νόβι Μιρ» («Νέος Κόσμος»). Τυπικά, σχημάτισε ένα συνασπισμό με τα δεξιά μέλη του επιτελείου εναντίον της Αριστεράς

Δες τι έλεγε ο Λένιν για τον Τρότσκι το 1917 παρακαλώ:

"Ο Τρότσκι κατέφτασε, και αυτός ο αλήτης αμέσως ενώθηκε με τη δεξιά πτέρυγα του «Νόβι Μιρ» εναντίον της Αριστεράς του Τσίμερβαλντ! Αυτό έγινε! Να ποιος είναι ο Τρότσκι! Πάντα αληθινός για τον εαυτό του- στρίβει, εξαπατά, ποζάρει ως αριστερός, και βοηθά τη δεξιά, όσο πιο πολύ μπορεί".

(V. I. Lenin: Letter to Inessa Armand, February 19th., 1917, in: ‘Collected Works’, Volume 35; Moscow; 1966; p.288)

"Τι γουρούνι είναι αυτός ο Τρότσκι: Αριστερές φράσεις και συμμαχία με τη Δεξιά..! Πρέπει να αποκαλυφτεί!"
(V.I. Lenin: Letter to Alexandra Kollontai, February 17th., 1917, in: "Collected Works", Volume 35; Moscow; 1966; p. 285)

V For Viva La Revolution

30 Αυγούστου 2017 στις 4:06 μ.μ.

Αν προσθέσουμε κιόλας τις ηλίθιες απόψεις του περί επικράτησης του σοσιαλισμού στην Ρωσία μόνο με τη βοήθεια του ευρωπαϊκού προλεταριάτου, το αδύνατο της επικράτησης του σοσιαλισμού σε μία χώρα χωρίς τη βοήθεια άλλων καθώς και την λεγόμενη εξαγωγή επανάστασης, να βάλω και την κρατικοποίηση των συνδικάτων, την στρατικοποίηση της εργασίας και των συνδικάτων τότε εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΝΤΙΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟ-ΑΝΤΙΛΕΝΙΝΙΣΤΗ όλα αυτά που υποστήριζε ο Λένιν ΤΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕ.

Στο «Νόβι Μιρ», ο Τρότσκι συνέχισε να προωθεί τη θεωρία του περί «Διαρκούς Επανάστασης», ισχυριζόμενος ότι αν η γερμανική τάξη δεν θα ξεσηκωθεί μαζί με τη ρωσική, η εργατική κυβέρνηση μιας επαναστατικής Ρωσίας θα πρέπει να εξαπολύσει πόλεμο εναντίον της γερμανικής άρχουσας τάξης:

"Αν η συντηρητική σοσιαλπατριωτική οργάνωση εμποδίσει τη γερμανική εργατική τάξη να ξεσηκωθεί εναντίον των αρχουσών τάξεων εκείνη την εποχή, τότε φυσικά η ρωσική εργατική τάξη θα πρέπει να υπερασπίσει την επανάστασή της με το όπλο στο χέρι. Η επαναστατική εργατική κυβέρνηση θα πρέπει να εξαπολύσει πόλεμο ενάντια στους Χοχεντζόλερν, καλώντας το αδερφό προλεταριάτο της Γερμανίας να ξεσηκωθεί εναντίον του κοινού εχθρού"

(L. Trotsky: Articlein «NovyMir«, March 21st., 1917, citedin: L. Trotsky: «HistoryoftheRussianRevolution«; Volume 1; London; 1967; p. 438).

Αυτή ήταν η θεωρία της εξαγωγής επανάστασης δηλαδή ο τύπος υποστήριζε μέχρι και ένοπλη επέμβαση της Ρωσίας. Φυσικά αυτό δεν έχει σχέση με τον προλεταριακό διεθνισμό αλλά είναι καθαρά ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ (το ίδιο χρησιμοποιούσαν και οι σοσιαλιμπεριαλιστές για να δικαιολογούν τις φασιστικές επεμβάσεις τους πχ Τσεχοσλοβακία).

Εν ολίγοις όχι δεν μπορώ να χαρακτηρίσω τον Τρότσκι μεγάλο επαναστάτη ούτε φυσικά Μ-Λ. Ο μόνος λόγος που πήγε με τους μπολσεβίκους ήταν ότι οι απόψεις του ΑΠΟΜΟΝΩΘΗΚΑΝ και ιδεολογικά ΝΙΚΗΘΗΚΕ. Συνεπώς πήγε με τους μπολσεβίκους για να μην εξαφανιστεί. Όλη η δράση του την οποία δεν μηδενίζουμε και αναγνωρίζουμε το θετικό του ρόλο του στην επανάσταση του Οκτώβρη (άλλωστε και ο Στάλιν το παραδέχεται) προερχόταν ΑΠΟ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ. Αυτή εφάρμοσε κατά την Οκτωβριανή επανάσταση ο Τρότσκι αφού πήγε με τους μπολσεβίκους. Μέχρι εκεί όμως. Δεν ήταν κανένας γίγαντας της επανάστασης ούτε και κομμουνιστής Μ-Λ. Ναι συνέβαλε και αυτός στην ΜΟΣΕ (Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση) αλλά ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.

V For Viva La Revolucion

30 Αυγούστου 2017 στις 5:20 μ.μ.

Το χειρότερο με τον Τρότσκι είναι ότι κατάντησε ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ. Έφτασε στο σημείο μέχρι και να καρφώνει ΩΣ ΑΡΧΙΧΑΦΙΕΣ κομμουνιστές στην λεγόμενη επιτροπή αντιαμερικανικών υποθέσεων η οποία κυνηγούσε ανελέητα τους κομμουνιστές ενώ (και αυτό έχει σχέση με τον Μερκαντέρ) μίλησε δημοσίως για τις σχέσεις της GPU με τον ιαπωνικό στρατό στην πραγματικότητα τους κατασκόπους της ΕΣΣΔ που έδιναν πληροφορίες στο σοβιετικό κράτος για τις κινήσεις των ιαπώνων. ΚΑΡΦΩΣΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ. Έτσι πιάστηκε ο σοβιετικός Richard Sorge το 1941 αν δεν με απατά η μνήμη μου στο Τόκιο. E αυτό ήταν και το κερασάκι στην τούρτα γι'αυτό και έστειλαν τον Ραμόν να τον βγάλει από τη μέση. Ιδού:

https://www.marxists.org/archive/trotsky/1940/05/letter01.htm
https://www.marxists.org/archive/trotsky/1940/01/tanaka.htm
https://www.marxists.org/archive/trotsky/1939/03/dies.htm

Εάν βάλουμε και την ανοιχτή του συνεργασία με τον φασιστικό άξονα, το ανοιχτό του κάλεσμα ΓΙΑ ΒΙΑΙΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ καθώς και το αντεπαναστατικό κέντρο Ζηνόβιεφ-Κάμενεφ-Μπουχάριν που καθοδηγούσε στην ΕΣΣΔ το '30 και η δράση του περιλάμβανε από σαμποτάζ μέχρι δολοφονίες (Κίροφ) δηλαδή μιλάμε για ένα ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ε τότε ΠΟΛΥ ΚΑΛΩΣ ΕΠΡΑΞΕ Ο ΜΕΡΚΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕ.

ΗΡΩΑΣ ΗΤΑΝΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑ......

V For Viva La Revolucion

30 Αυγούστου 2017 στις 5:49 μ.μ.

Πανικός και απόλυτη σύγχηση απο την 26 χρονη πορεία του ΚΚΕ με την Αποκατάσταση των Επαναστατικών του χαραχτηριστικών και την άρνηση του να πέσει στον Οπορτουνιστικό βόθρο το 2012 Συμμετέχοντας σε κυβέρνηση στο έδαφους του καπιταλισμού. Ο Τρότσκα μας αποκαλεί ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥΣ ενώ ο Τρότσκα που είναι χρεωμένος να το παίζει ...σταλινικός.... μας αποκαλεί ...τροτσκιστές..... Πουθενά δεν υπάρχει κείμενο του Τρότσκι που να μιλάει για ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. ΠΟΥΘΕΝΑ. Αφήνουμε τους ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ να Σκούζουν. Η Αστική Τάξη της Χώρας μας είναι στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΜΟ ΣΤΑΔΙΟ απο το 1911.... Εχει πάρει μέρος σε όλες τις Ιμπεριαλιστικές Επεμβάσεις και Ιμπεριαλιστικούς πολέμους για μερίδιο απο την λεια. Το 1935 επικράτησε στην Κ.Δ ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Κατάργησε τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ που κατέστρεψε τα πάντα λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ το 1943. Μόνο στην Αν.Ευρώπη ο Κόκκινος Στρατός έδωσε την δυνατότητα στους λαούς να οικοδομήσουν Σοσιαλισμό αποτρέποντας την Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση απο το να πνίξει τα πάντα στο αίμα όπως το 1918 20. Λούφαξαν περιμένοντας την επικράτηση τους και στην ΕΣΣΔ λόγω των απωλειών του πολέμου όπως και έγινε με το 20ο Συνέδριο το 1956 με την ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ εφαρμογή ΣΤΑΔΙΑΚΑ νόμων του Καπιταλισμού σε μια πορεία καταστρέψανε τα πάντα μετατρέποντας το Κόμμα των Μπολσεβίκων σε όχημα της Αντεπανάστασης. Το ΚΌΜΜΑ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ στον 2ο Π.ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ είχε την Εξουσία έκανε 2 ΕΛΙΓΜΟΥΣ διέσπασε τους Καπιταλιστές και νίκησε. Για τα Κ.Κ που ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ είμαι στο πλευρό της ΕΣΣΔ σήμαινε γραμμή ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σύμφωνα με το 2ο και 3ο γράμμα για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και την ώρα που αποχωρούνε οι Γερμανοί απο την κάθε χώρα χωρίς ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ο λαός παίρνει την εξουσία. π.χ Ελλάδα ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1944. Αυτό είναι αδύνατο να γίνει ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ με Πολιτικα μέτωπα. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

30 Αυγούστου 2017 στις 6:54 μ.μ.

Και για να μη ξεχνιόμαστε σαν σήμερα η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΑΠΛΑΝ το 1918 πυροβόλησε τον ΛΕΝΙΝ. Είπαμε η ΑΡΙΣΤΕΡΑ πάντα είναι πολύ μεγάλη...........

30 Αυγούστου 2017 στις 7:08 μ.μ.

....Εαν βάλουμε και την Ανοιχτή του Συνεργασία με τον Φασιστικό άξονα το ανοιχτό κάλεσμα για την Βίαιη ανατροπή του Σοβιετικού Καθεστώτος καθώς και το Αντεπαναστατικό κέντρο Ζηνόβιεφ Καμένεφ Μπουχάριν που καθοδηγούσε στην ΕΣΣΔ το 30 και η δράση του περιελάμβανε απο σαμποτάζ μέχρι την δολοφονία Κίροφ που πολύ καλά έκανε ο Μερκαντέρ και τον καθάρισε... Πολύ σωστά Μουσαντένιε ...σταλινικέ.... μας είπες την μισή αλήθεια. Πες μας τώρα και την υπόλοιπη για την Επικράτηση του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ το 1935 στην Κ.Δ με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ που καταργήσανε τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ και με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ το 1943 καταστρέψανε τα πάντα λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. Ελα κουράγιο Μουσαντένιε ...σταλινικέ.. πες και την άλλη μισή.....

30 Αυγούστου 2017 στις 8:17 μ.μ.

Για να κλείσω το θέμα Τρότσκι αν εξαιρέσουμε την συμβολή του στην πραγματοποίηση της Οκτωβριανής επανάστασης που ήταν θετική και σημαντική και αυτό δεν το αμφισβητώ γενικά ήτανε ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΕΧΘΡΟΥ. Αν εξαιρέσουμε αυτήν την περίοδο τόσο η προεπαναστατική αλλά κυρίως η περίοδος μετά την κατάληψη της εξουσίας το 1917 έως την δολοφονία του καθώς και η ιδεολογικο-πολιτική θεωρία και το έργο του δεν τον χαρακτηρίζουν ούτε επαναστάτη ούτε Μ-Λ αλλά αντίθετα ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ. Γι'αυτό και είναι σωστό αυτό που είπε ο Στάλιν:

Ο ΤΡΟΤΣΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑΣ

Πάμε τώρα στον χυδαίο ΑΝΤΙΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟ dionmich. Καταρχήν για το Νίκο να σχολιάσω κάτι που μου διέφυγε. Λες "...που αφησε το 36 ενα κομμα σχεδον περιθωριακό και το βρηκε μετα απο 10χρονια πρώτη δύναμη στην Ελλαδα,,ανέλαβε στην θεση του ΓΓ και το πήγε στην εξορια και στην διάλυση."

Εδώ ΧΡΟΥΤΣΟΒΛΑΚΑ δεν κάνεις απλά κριτική εδώ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΣΑΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ. Ο Νίκος ήταν που ανασυγκρότησε το κόμμα το οποίο κινδύνευε να διαλυθεί το '29-31 και ήρθε ο Νίκος και το έσωσε. Με την τακτική του Παλλαϊκού Μετώπου καθώς και με τους αγώνες του κόμματος και των κομμουνιστών (πχ απεργία Θεσσαλονίκη) όχι μόνο στο περιθώριο δεν ήτανε αλλά δυνάμωνε όλο και πιο πολύ. 73.411 ψήφους πήρε το 1936 το Μέτωπο και εξέλεξε 15 βουλευτές ΕΠΙΤΥΧΙΑ για τα τότε δεδομένα αν σκεφτεί κανείς (εκτός από εσένα) ότι το 1932 με το ενιαίο μέτωπο είχε 12 έδρες. ΑΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΧΡΟΥΤΣΟΚΕΦΑΛΑ ΣΟΥ!!!

Τώρα το ότι το οδήγησε στην εξορία και τη διάλυση εντάξει είσαι Παρτσαλιδικός-Βαφειαδικός το καταλάβαμε είσαι ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟΣ. Δηλαδή ο Νίκος φταίει για τις εξορίες για σένα και όχι Ο ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΒΡΩΜΟΟΠΟΡΤΟΥΝΑ. Όσο για τη διάλυση εντάξει ΕΙΠΕ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ δεν φτάνει που ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΤΡΕΨΑΤΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ρίχνεις και την ευθύνη σε αυτόν. ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΡΕ.....

Για να απαντήσω λοιπόν στο πρώτο σου ερώτημα η στάση του ήταν αυτή που αρμόζει σε επαναστάτη Μ-Λ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΤΑΤΗ. Ναι έκανε αρκετά λάθη ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Μ-Λ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΜΟ.

Τώρα για το θέμα του ένοπλου αγώνα δεν το συνεχίζω αφού δεν μου δίνεις αποσπάσματα και παραδείγματα να σχολιάσουμε ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕ!!!

V For Viva La Revolucion

30 Αυγούστου 2017 στις 8:39 μ.μ.

Πάμε στα άλλα τώρα. Όχι σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους δεν δίνουν στήριξη οι κομμουνιστές και τους πολεμάνε. Τους πατριωτικούς όμως τους υποστηρίζουνε και παίρνουν μέρος και οι ίδιοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Α΄ γράμμα του Νίκου όπου ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΝ ΤΟΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΜΕΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ. Ο Λένιν αναγνώριζε και υπερασπιζόταν τους πατριωτικούς πολέμους και την υπεράσπιση της πατρίδας σε τέτοιες περιπτώσεις δηλαδή σε περιπτώσεις όπου ένα έθνος αγωνιζόταν για αυτοδιάθεση, να αποτινάξει τον ξένο ζυγό, ενάντια στην εθνική καταπίεση από άλλο έθνος κλπ. Δίνω τον λόγο στον ίδιο:

"Όσο η αστική τάξη του καταπιεζόμενου έθνους παλεύει ενάντια στο έθνος που καταπιέζει, τόσο είμαστε πάντα και σε κάθε περίπτωση και πιο αποφασιστικά απ' όλους υπέρ, γιατί είμαστε οι πιο τολμηροί και συνεπείς εχθροί της καταπίεσης. Εφ' όσον η αστική τάξη του καταπιεζόμενου έθνους είναι υπέρ του δικού της αστικού εθνικισμού, εμείς είμαστε κατά. Πάλη ενάντια στα προνόμια και τη βία του έθνους που καταπιέζει και καμιά ανοχή της επιδίωξης προνομίων από μέρους του καταπιεζόμενου έθνους.

Σε κάθε αστικό εθνικισμό καταπιεζόμενου έθνους υπάρχει πανδημοκρατικό περιεχόμενο ενάντια στην καταπίεση κι αυτό ακριβώς το περιεχόμενο το υποστηρίζουμε χωρίς όρους, ξεχωρίζοντας αυστηρά την τάση προς την εθνική του αποκλειστικότητα, καταπολεμώντας την τάση του Πολωνού αστού να καταπιέζει τον εβραίο κ.λπ. κ.λπ"

Λένιν: «Για το Δικαίωμα Αυτοδιάθεσης των Εθνών» σελ. 61

"Από μαρξιστική άποψη, όμως, τέτοιοι γενικοί και αφηρημένοι ορισμοί, όπως ο "μη πατριωτισμός", δεν έχουν καμιά απολύτως αξία. Η πατρίδα, το έθνος, είναι ιστορικές κατηγορίες. Αν σε καιρό πολέμου πρόκειται για την υπεράσπιση της δημοκρατίας ή για αγώνα ενάντια στο ζυγό που καταπιέζει ένα έθνος, εγώ δεν είμαι καθόλου ενάντια σ' ένα τέτοιο πόλεμο και δεν φοβάμαι τις λέξεις "υπεράσπιση της πατρίδας" όταν αναφέρονται σ' ένα τέτοιου είδους πόλεμο ή εξέγερση. Οι σοσιαλιστές τάσσονται πάντοτε με το μέρος των καταπιεζόμενων και συνεπώς δεν μπορούν να είναι αντίπαλοι των πολέμων που έχουν σκοπό τη δημοκρατική ή σοσιαλιστική πάλη ενάντια στην καταπίεση."

Λένιν : «Γράμμα προς τον Μπορίς Σουβάριν»
Γράφτηκε το Δεκέμβρη του 1916
Άπαντα, τομ. 30, σελ. 262

Συνεπώς τασσόμαστε υπέρ των εθνικοαπελευθερωτικών πολέμων-αγώνων και τον πολέμων ενάντια σε κατακτητικούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Ήμασταν υπέρ της Σερβίας, υπέρ του Ιράκ και υπέρ της Λιβύης παρότι δεν είχαν σοσιαλιστικά αλλά καθαρά εχθρικά για τους λαούς τους καθεστώτα (αστικοεθνικιστικό η πρώτη, δικτατορικά οι άλλες δύο) ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ.

V For Viva La Revolucion

30 Αυγούστου 2017 στις 8:58 μ.μ.

"Στο "Κομμουνιστικό Μανιφέστο" λέγεται ότι οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα.
Όμως, εκεί δεν λέγεται μόνο αυτό. Εκεί λέγεται ακόμη ότι με τη διαμόρφωση των εθνικών κρατών, ο ρόλος του προλεταριάτου γίνεται κάπως ιδιόμορφος. Αν πάρουμε την πρώτη θέση (οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα) και ξεχάσουμε τη σ ύ ν δ ε σ ή της με το δεύτερο (οι εργάτες διαμορφώνονται ως τάξη εθνικά, όχι όμως με την ίδια έννοια που διαμορφώνεται η αστική τάξη), θα κάνουμε πολύ μεγάλο λάθος.
Πού βρίσκεται η σύνδεση αυτή; Κατά τη γνώμη μου, ακριβώς στο γεγονός ότι, όταν έχουμε δημοκρατικό κίνημα (σε μια τέτοια στιγμή, σε μια τέτοια συγκεκριμένη κατάσταση), το προλεταριάτο δεν μπορεί να μην το υποστηρίξει (συνεπώς δεν μπορεί να μην υπερασπίσει και την πατρίδα σε ένα εθνικό πόλεμο)".

Λένιν: «Γράμμα προς την Ι. Φ. Αρμάντ»
Άπαντα, τομ. 49, σελ. 329

"Ο Μαρξ και ο Ένγκελς είπαν στο "Κομμουνιστικό Μανιφέστο" ότι οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα. Ο ίδιος, όμως, ο Μαρξ, επανειλημμένα καλούσε να πάρουν μέρος σε εθνικό πόλεμο: ο Μαρξ το 1849, ο Ένγκελς το 1859 (το τέλος της μπροσούρας του "Πάδος και Ρήνος", όπου διεγείρεται ανοιχτά το εθνικό αίσθημα των Γερμανών, τους καλούν ανοιχτά σε εθνικό πόλεμο). Το 1891 ο Ένγκελς, λόγω της απειλής και του επερχόμενου τότε πολέμου της Γαλλίας (Μπουλανζέ) και του Αλέξανδρου του Γ' ενάντια στη Γερμανία, αναγνώριζε ανοιχτά την "υπεράσπιση της πατρίδας".
Μήπως ο Μαρξ και ο Ένγκελς τα μπέρδευαν και έλεγαν άλλα σήμερα και άλλα αύριο; Όχι. Κατά τη γνώμη μου, η αναγνώριση της "υπεράσπισης της πατρίδας" στον εθνικό πόλεμο ανταποκρίνεται απόλυτα στο μαρξισμό. Το 1891 οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες πραγματικά θα έπρεπε να υπερασπίσουν τη χώρα τους στον πόλεμο ενάντια στον Μπουλανζέ και τον Αλέξανδρο τον Γ'. Αυτό θα ήταν μια ιδιόμορφη παραλλαγή εθνικού πολέμου".

Λένιν: «Γράμμα στην Ι. Φ. Αρμάντ», 30 του Νοέμβρη του 1916
Άπαντα, τομ. 49ος, σελ. 328-330

Οι κομμουνιστές ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣ-ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟΥΣ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ. Συνεπώς και η άποψη που διατυπώνεται και στις θέσεις για το 19ο συνέδριο η 60 αν θυμάμαι καλά καθώς και η ίδια άποψη επαναλαμβάνεται και στις θέσεις για το 20ο:

"Αν δεχτεί επίθεση η Ελλάδα από γειτονική χώρα ή και από άλλη χώρα της περιοχής ή αν επιτεθεί πρώτη μέσα σε συμμαχία ή όχι, το Κόμμα σε κάθε περίπτωση πρέπει να ηγηθεί στην αυτοτελή οργάνωση της εργατικής - λαϊκής αντίστασης και να συνδεθεί η αντίσταση με την πάλη για ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα"

είναι όχι απλά ΑΝΤΙΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΗ αλλά και ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ. Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεχθεί επίθεση από άλλο κράτος ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΕΙΣΒΟΛΕΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.

V For Viva La Revolucion

30 Αυγούστου 2017 στις 9:14 μ.μ.

παρήγγειλε τον μπελα του ο Leo

θεωρητικά ζητηματα στο ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ξεκινάμε απο την σελ. 105

Όμως αυτό που κρίνει την επαναστατικότητα του (του κόμματος) είναι το ιδιο να προετοιμάζετε και αυτό και η εργατική ταξη για τον ενοπλο αγωνα..
Αποτελεί συνέχιση της ταξικης παλης με ενοπλο τροπο…Η ιστορικη πειρα του ΚΚΕ επιβεβαιώνει αυτές τις αρχες..
Η ενοπλη εξεγερση είναι πολεμική επιχείριση που πρεπει να κατευθύνετε στην καταληψη της εξουσιας..

Αυτά τα λεμε για παράδειγμα για να δείξουμε παραστατικά πως οποιος θελει να μείνει πιστός στον Μαρξισμό πρεπει να αντιμετωπίζει την εξεγερση σαν τεχνη..

Η εξεγερση συνοδεύεται με έναν εμφύλιο πολεμο(ταξικο)μακροχρόνιο η σύντομο ανάλογα με την αντίδραση της αστικης ταξης,δηλαδή έναν ανοιχτό πολεμο απέναντι σε δυο ενοπλες αντιμαχόμενες δυναμεις ..Σε αυτές τις συνθήκες το ΚΚ πρεπει να προσαρμόζει ολη τη λειτουργία του του

Οι οργανώσεις που δεν εχουν προετοιμαστεί για αυτές τις θυσίες θα αποδιοργανώθουν.

Είναι σίγουρο ότι στις σημερινές συνθήκες το ζητημα της εξέγερσης εχει ποιο συνθέτες απαιτήσεις γιατι πρόκειται για αναμέτρηση με ποιο έμπειρο αντίπαλο και τεχνολογικά ποιο θωρακισμένο..

ΣΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΌΜΜΑΤΟΣ ΣΗΜΕΙΏΝΕΤΑΙ ( στο πρόγραμμα λεει γκε-γκε ? )

Οι σοσιαλιστικές επαναστάσεις του σημερα θα αντιμετωπίσουν έναν ποιο οργανωμένο και τεχνολογικά εξελιγμένο αντίπαλο με διακρατικές δομές όπως,, το ΝΑΤΟ ,,ευρωστρατος,ευρωαστινομια κτλ
Παρολα αυτά αυτό δεν παύει ο ανθρωπος να είναι ο καθοριστικός παράγοντας..


ΣΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΝΑΦΈΡΕΤΑΙ παρε και άλλο πρόγραμμα να εχεις…
Σε περίπτωση εμπλοκής της ελλαδας σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο το ΚΚΕ πρεπει να ηγηθεί στην αυτοτελή οργανωση της ταξικης λαικης παλης μεολες τις μορφες ώστε να οδηγήσει την αστικη ταξη σε ήτα,εγχώρια και ξενη ( εσυ οπορτουνα σοβινιστή κανε πατριωτικό πολεμο,,χαχα. )

Οι κομμουνιστες υποστηρίζουν την διεξαγωγή επαναστατικών πολεμων εναντια στην αστικη ταξη,όπως ηταν η οκτωβριανή επανασταση και ο αγωνας του ΔΣΕ το 46-49..

Εδω ειναι ενα Λενινιστικό παλούκωμα,καταλαβαίνεις σε ποιον

Σε έναν αντιδραστικό πολεμο μια επαναστατική ταξη δεν μπορεί παρα να ευχεται την ητα της κυβέρνησης της .. Λεει ο Λενιν και συνεχίζει
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΊΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΞΊΩΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΎΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΊ Η» ΟΙ ΑΝΊΚΑΝΟΙ ΥΠΗΡΈΤΕΣ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΣΟΒΙΝΗΣΤΩΝ…
Αρα δεν εισαι λενινιστής διοτι οι Λενινιστές δεν κανουν μέτωπα με την την αστικη ταξη,, …πολεμουν αυτοτελώς. Λεο..

Το πιασες ? Εισαι οπορτουνας του κερατα ασχετος με την Λενινιστικά κομμουνιστικη θεωρια

Τραβα παιξε μπαλαλάικα με τα δυο χερια ,που κάθισα και εγραφα μια ωρα για έναν ξεφτίλα(λογο της αντιπαράθεσης που προσπαθείς να με βαλεις με τον Τζαμαρια ) που μας κανει μαθήματα Λενινισμού ο Leo Οσο εγω ξερω να οδηγω διαστημόπλοιο.

Παρτα στην μουρη και αντε στο καλο….

κουσιατε ναζνταροβιε

30 Αυγούστου 2017 στις 9:49 μ.μ.

Τώρα για τον ψυχρό πόλεμο δεν ξέρω γιατί το ανέφερες τι θέλεις να σου πω ότι ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΤΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΣΣΔ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ; Ε τους καταδικάζω αυτοί ξεκίνησαν τον ψυχρό πόλεμο έτσι και αλλιώς. Και πως το μπλέκεις τώρα με τον πατριωτισμό δεν ξέρω αν θες γίνε πιο σαφής, πιο αναλυτικός.

Για το Νίκο τα είπαμε το βρήκε διαλυμένο, το ΑΝΕΣΤΗΣΕ και το παρέδωσε ως ένα ΛΑΪΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ. Οι εκλογές του 1950 το αποδεικνύουν αυτό η Δημοκρατική Παράταξη 163.824 ψήφοι (9,7%) και 18 έδρες. ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ για μετά το 1949 σε κλίμα τρομοκρατίας, εξοριών κλπ. Η δε δημιουργία της ΕΔΑ ήταν εξαιρετική ιδέα από μεριάς Νίκου και ΚΚΕ διότι μετά τον εμφύλιο και την ήττα η ΕΔΑ βοήθησε πάρα πολύ στο να συσπειρωθεί ξανά ο λαός γύρω από το κόμμα και τις θέσεις του, βοήθησε το λαό να ξανασταθεί στα πόδια του, να συμμετέχει σε αγώνες παρά το όργιο τρομοκρατίας, διώξεων, εξοριών εναντίον της Αριστεράς κλπ. Ακόμα και το ποσοστό του 1958 παρόλο που η ΕΔΑ πλέον καθοδηγούνταν από οπορτουνιστές (αφού και το ΚΚΕ ήταν ήδη ρεβιζιονιστικό από το '56) ήταν μεγάλη επιτυχία για ένα Αριστερό κόμμα μέσα σε συνθήκες τρομοκρατίας, διώξεων, εξοριών κλπ με το κόμμα παράνομο. Αυτή η συσπείρωση του λαού γύρω από την Αριστερά οφείλεται στην πολιτική του Νίκου. Κρίμα που ανατράπηκε το επαναστατικό ΚΚΕ για να μπορούσε το κόμμα να καθοδηγήσει σωστά την ΕΔΑ και τη συσπείρωση του λαού γύρω από την Αριστερά. ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΑΠΕΤΥΧΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΠΑΛΙ ΕΧΑΣΕΣ ΑΝΤΙΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ

Τώρα όσο για την ανασύνταξη ναι φυσικά και παίρνω πηγές από κει. Εγκυρότατες και αξιόπιστες ειδικά όσο αφορά το ρεβιζιονισμό, το επαναστατικό ΚΚΕ και τέτοια σοβαρά ζητήματα. ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΤΕ οπότε αυτό αποδεικνύει την αξιοπιστία τους. Όσο για το ρεβιζιονιστής αναφέρθηκα δεν έχω να πω κάτι. Αλήθεια δεν κοιτάς τα χάλια σου που μέχρι και οι...χρυσαυγίτες σας αποκαλούνε προδότες ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ. Και το χειρότερο είναι ότι δική σας άποψη επικαλούνται τη θέση 76 από το 19ο που δεν κάνει διάκριση σε δίκαιο-αμυντικό-εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο και σε άδικο-ιμπεριαλιστικό.

V For Viva La Revolucion

30 Αυγούστου 2017 στις 9:51 μ.μ.

9.14. Μη του βάζεις δύσκολα. Με τους Κάουτσκι Μπερστάιν είναι ο άνθρωπος και τον χρεώσανε να το παιζει Μουσαντένιος ....σταλινικός..... και ξεφτιλήστηκε. Σοσιαλσωβινιστής είναι.

30 Αυγούστου 2017 στις 10:33 μ.μ.

Ολα όσα έβαλες για τους Πολέμους είναι για την Φεουδαρχία. Σήμερα 2017 με το Καπιταλισμό στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ στα πλαίσια της Ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις Αληλεξάρτησης και διαφορετική θέση της κάθε Αστικής τάξης στην ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ Ολα αυτά που γράφεις είναι Σοσιαλσωβινιστικά Κουραφέξαλα. Συνέχισε να γράφεις. Σου σκιστήκανε τα Σώβρακα και τρέχεις. Σοσιαλφασίστα Καρακόλι του Καπιταλισμού.

30 Αυγούστου 2017 στις 11:04 μ.μ.

Δεν μου ειπες Λεο τις θεσεις του κκε για το ενοπλο πως τις βρηκες..Επεσε πολυ σφαλιαρα ε?

Εκεινος ο πολεμος στο πλευρο του Μεταξα μου θημιζει την κυβερνηση τσιπρα καμενου.

30 Αυγούστου 2017 στις 11:09 μ.μ.

Σου εστηλα κατι βιντεακια για την ταξη και ασφαλεια σου αρεσαν ?Εχεις τιποτα δικα σου ..?
Ειστε για πολλες καρπαζιες.Λεο.

30 Αυγούστου 2017 στις 11:10 μ.μ.

Το 2008 ο Συνασπισμός γιόρτασε τα 40 χρόνια του ....εσωτερικού..... Γράφει ο Τρίκκας με αναφορές στον ....παρτσαλίδη..... Είχαμε ετοιμη την μετατροπή του ΚΚΕ σε ...ομόσπονδο... ήρθε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ και μας τα χάλασε όλα με τον ΔΣΕ. η ...ΕΔΑ.... ήταν η Σύνδεση με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΜΟ ΜΕΤΩΠΟ που μας καθυστέρησε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με τον ΔΣΕ. Τα είπε όλα 1943 διάλυση ΟΚΝΕ ..Δεν χρειαζόταν... 1944 ΚΚΕ ...ομόσπονδο.... Τα τηλεγραφήματα του Βαβούδη είναι καταπέλτης. Μετά το 1948...ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ με την βοήθεια της ...γιουγκοσλαβικής πρεσβείας και την ανοχή του Αστικού κράτους προσπαθούσαν για την δημιουργία καινούργιου κόμματος και την διάλυση του ΚΚΕ. Και το κατάφεραν όταν το ΚΚΕ πήγε να φτιάξει ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ για μια χαραμάδα νομιμότητας. Βρεθήκαμε με το Καρκίνωμα της ....ΕΔΑ.... που κατέστρεψε το ΚΚΕ απο την αρχή μέχρι το τέλος. Το 1949 ξεκίνησε η διόρθωση του προγράμματος με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Το 1953 ψηφίστηκε. Το 1955 τους υποχρεώσανε να το αποσύρουνε απο το ΚΚΣΕ ΧΡΟΥΤΣΟΦ. 2ος Τόμος σελ΄318 ο Διάλογος με Στεπάνοφ Τσβιγκούλιν που του λένε να το αποσύρει λόγω Δικτακτορίας του Προλεταριάτου.

30 Αυγούστου 2017 στις 11:17 μ.μ.

....Αλήθεια δεν κοιτάς τα χάλια σου που μέχρι και οι χρυσαυγίτες σας αποκαλούν προδότες Και το χειρότερο είναι οτι δική σας αποψη επικαλούνται την θέση 76 απο το 19ο Συνέδριο που δεν κάνει διάκριση σε δίκαιο και άδικο πόλεμο....... χοχοχοχοχοχοχο Σίγουρα δεν έχεις επαφή με το περιβάλλον δεν εξηγείται αλλιώς. Τι περίμενες Ρε ΤΑΞΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ να πούνε οι Χρευσαυγίτες. Να συμφωνήσουνε με τους Κομμουνιστές για τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Και το λες και καμαρώνεις οτι στηρίζεις τον Καπιταλισμό ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ

30 Αυγούστου 2017 στις 11:24 μ.μ.

https://www.google.gr/search?biw=1280&bih=645&tbm=isch&sa=1&q=%CE%BA%CE%BD%CE%B1%CF%84+%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BD+%CF%84%CE%B1+%CE%BC%CE%B1%CF%84&oq=%CE%BA%CE%BD%CE%B1%CF%84+%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BD+%CF%84%CE%B1+%CE%BC%CE%B1%CF%84&gs_l=psy-ab.3...51121.65638.0.65856.67.46.15.0.0.0.248.4848.0j30j2.32.0....0...1.1.64.psy-ab..22.8.802.0..0j0i30k1j0i24k1.hWrYs3-EAi8#imgrc=TLOlulmSNkaH3M:

https://www.google.gr/search?biw=1280&bih=645&tbm=isch&sa=1&q=%CE%9C%CE%91%CE%A4+%CE%9A%CE%9D%CE%91%CE%A4+1998&oq=%CE%9C%CE%91%CE%A4+%CE%9A%CE%9D%CE%91%CE%A4+1998&gs_l=psy-ab.3...86173.87012.0.87319.4.4.0.0.0.0.196.531.0j3.3.0....0...1.1.64.psy-ab..1.0.0.VwgMaoVKtWk#imgrc=-75hijZnJeyIvM:

https://www.google.gr/search?q=%CE%BA%CE%BD%CE%B1%CF%84+%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BD+%CF%84%CE%B1+%CE%BC%CE%B1%CF%84&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjV-4mH3__VAhUJahoKHdRSAuAQ_AUICygC&biw=1280&bih=645#imgrc=qoH5GN5fc0z_iM:

https://www.google.gr/search?q=%CE%9A%CE%9D%CE%91%CE%A4+1998&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj8reaw3f_VAhUKOhQKHQZ0A0gQ_AUICigB&biw=1280&bih=645#imgrc=Mu0F72rY0lGOiM:

Καλή φάση ρε dionmich παίζει να είστε οι μόνοι που προστάτεψαν ΜΑΤ και Βουλή. Κομμουνιστές με πλάτη τους μπάτσους; Δεν παίζει να το έχουν κάνει άλλοι αυτό πρωτοπορία είστε. Δηλαδή ρε dionmich εσείς είστε κατά των συγκρούσεων και των ταραχών. Μόνο εάν δεχτούν επιθέσεις τα μπλόκα σας από την αστυνομία εσείς τάσσεστε υπέρ των συγκρούσεων. Και τι θες τώρα να σου πω που απαντάτε στην τρομοκρατία των μπάτσων; Ε καλά κάνετε και ανταπαντάτε δηλαδή τι θα κάτσετε να τις φάτε; Φυσικά και θα κάνετε επεισόδια και θα συγκρουστείτε όταν θα σας την πέσουνε αλίμονο. Ναι όμως όταν περνάει από το χέρι σας κάνετε ό,τι μπορείτε και για να αποφεύγετε επεισόδια και φτάνετε στο σημείο να γίνεστε ένα με την εξουσία και την καταστολή προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ταραχές και συγκρούσεις (βλέπε Δεκέμβρης 2008, περιφρούρηση της Βουλής 20.11.2011).

Γι'αυτό άλλωστε και οι ξεχωριστές πορείες (για να αποφεύγετε τις συγκρούσεις και τα επεισόδια), γι'αυτό και συνεχώς καταγγέλετε τους προβοκάτορες για τα επεισόδια (ακόμα και όταν οι μπάτσοι είναι αυτοί που ευθύνονται για τα επεισόδια πολλές φορές μάλιστα αναφέρεστε πολύ λιγότερο στις ευθύνες της αστυνομίας και πολύ περισσότερο στους κουκουλοφόρους), γ'αυτό και η καταδίκη εξεγέρσεων όπως ο Δεκέμβρης. Ό,τι είναι έξω από τον έλεγχό σας και παραβιάζει την αστική νομιμότητα για εσάς είναι ΕΧΘΡΙΚΟ. Μόνο όταν εσείς δηλαδή κάνετε κουμάντο σε μια κινητοποίηση, σε μια διαδήλωση, σε μια απεργία κλπ υπάρχει δίκαιο όταν ξεφεύγουν τα πράγματα και έχουμε συγκρούσεις και επεισόδια μόνο τότε. Σε άλλες περιπτώσεις όχι είναι προβοκάτσιες, ξένα κέντρα, τυχοδιωκτισμοί, αντιλαϊκές ενέργειες κλπ.

Εμ δεν είναι έτσι οι επαναστάτες φιλάρα μου....

V For Viva La Revolucion

31 Αυγούστου 2017 στις 12:54 π.μ.

Κάνε εσύ Εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο αγκαλιά με τους Συντρόφους σου τους Χρυσαυγίτες Ξεφτίλα για να βοηθήσετε την Αστική Τάξη να πάρει καλύτερο μερίδιο απο την λεια και να σφάξετε τον λαό με καινούργιο ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ μέσω της ....λαοκρατίας..... ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ.

31 Αυγούστου 2017 στις 2:28 π.μ.

"Οι συντάκτες των θέσεων αιτιολογούν την ... παράξενη θέση τους με το ότι "στην εποχή του ιμπεριαλισμού" η υπεράσπιση της πατρίδας είναι υπεράσπιση των δικαιωμάτων της αστικής σου τάξης να καταπιέζει ξένους λαούς. Αυτό, όμως, είναι σωστό μόνο σχετικά με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, δηλαδή με τον πόλεμο ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ή ομάδες δυνάμεων, όταν και οι δυο εμπόλεμες πλευρές όχι μόνο καταπιέζουν "ξένους λαούς", μα και διεξάγουν πόλεμο για το ποιος θα καταπιέζει περισσότερους ξένους λαούς!".

Λένιν: «Τα Αποτελέσματα της Συζήτησης για την Αυτοδιάθεση», σελ. 133

ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΌΧΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ-ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ. Και μιλά για τις καπιταλιστικές χώρες Τζαμαρία. ΌΧΙ ΤΙΣ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΕΣ

"Εν πάση περιπτώσει, είναι ζήτημα αν θα τολμήσει κανείς να αρνηθεί ότι το προσαρτημένο Βέλγιο, η προσαρτημένη Σερβία, Γαλικία και Αρμενία, θα ονομάσουν την "εξέγερσή" τους ενάντια στη χώρα που κάνει την προσάρτηση "υπεράσπιση της πατρίδας" και θα την ονομάσουν σωστά. Επομένως, οι Πολωνοί σύντροφοι είναι ενάντια σε μια τέτοια εξέγερση για το λόγο ότι στις προσαρτημένες αυτές χώρες υπάρχει επίσης αστική τάξη, που επίσης καταπιέζει ξένους λαούς ή πιο σωστά: μπορεί να καταπιέζει, γιατί πρόκειται για το "δικαίωμά της να καταπιέζει". Για να εκτιμήσουν ένα δοσμένο πόλεμο ή μια δοσμένη εξέγερση επομένως δεν παίρνουν το πραγματικό κοινωνικό περιεχόμενο (την πάλη του καταπιεζόμενου έθνους για την απελευθέρωσή του ενάντια στο έθνος που καταπιέζει), αλλά την πιθανή πραγματοποίηση από την καταπιεζόμενη σήμερα αστική τάξη του "δικαιώματος" της να καταπιέζει...
Στο συλλογισμό αυτό δεν υπάρχει ούτε κόκκος μαρξισμού, ούτε κόκκος επαναστατικότητας"

Λένιν: «Τα Αποτελέσματα της Συζήτησης για την Αυτοδιάθεση», σελ. 134

ΓΙΑ ΧΩΡΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΙΛΑΕΙ ΤΖΑΜΑΡΙΑ ΟΧΙ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΕΣ.

"Ο εθνικός αγώνας, η εθνική εξέγερση, ο εθνικός αποχωρισμός είναι πέρα για πέρα “πραγματοποιήσιμα” και στην πράξη παρατηρούνται στον ιμπεριαλισμό και μάλιστα εντείνονται, επειδή ο ιμπεριαλισμός δε σταματά την εξέλιξη του καπιτλισμού και την ανάπτυξη των δημοκρατικών τάσεων στη μάζα του πληθυσμού, αλλά οξύνει τον ανταγωνισμό ανάμεσα σ’ αυτές τις δημοκρατικές επιδιώξεις και στην αντιδημοκρατική τάση των τραστ"

"Αυτοδιάθεση των εθνών ονομάζεται η πολιτική ανεξαρτησία τους. Ο ιμπεριαλισμός τείνει να την παραβιάσει, γιατί σε συνθήκες πολιτικής προσάρτησης η οικονομική προσάσρτηση είναι συχνά βολικότερη, φτηνότερη (είναι ευκολότερο να εξαγοράσει κανείς τους υπαλλήλους, να πετύχει εκχωρήσεις, να περάσει έναν ευνοϊκό νόμο κτλ), ευκολότερη, ησυχότερη – έτσι ακριβώς όπως ο ιμπεριαλισμός τείνει να αντικαταστήσει τη δημοκρατία γενικά με την ολιγαρχία"

"Το μεγάλο χρηματιστικό κεφάλαιο μιας χώρας μπορεί πάντα να εξαγοράσει τις επιχειρήσεις των ανταγωνιστών και μιας ξένης, πολιτικά ανεξάρτητης, χώρας και πάντα το κάνει αυτό. Οικονομικά τούτο είναι πέρα για πέρα πραγματοποιήσιμο. Η οικονομική “προσάρτηση” είναι πέρα για πέρα πραγματοποιήσιμη χωρίς την πολιτική και συναντιέται συνεχώς. Στη βιβλιογραφία τη σχετική με τον ιμπεριαλισμό θα συναντήσετε σε κάθε βήμα μαρτυρίες λ.χ. σαν κι αυτές, ότι η Αργεντινή είναι στην πραγματικότητα “εμπορική αποικία” της Αγγλίας, ότι η Πορτογαλία είανι στην πράξη “υποτελής” της Αγγλίας κτλ. Αυτό είναι σωστό: η οικονομική εξάρτηση από τις αγγλικές τράπεζες, τα χρέη προς την Αγγλία, η αγορά τοπικών σιδηροδρόμων, ορυχείων, γαιών κτλ απομέρους της Αγγλίας, όλα αυτά κάνουν τις προαναφερόμενες χώρες “προσαρτήματα” της Αγγλίας από οικονομική άποψη, χωρίς την παραβίαση της πολιτικής ανεξαρτησίας αυτών των χωρών".

ΛΕΝΙΝ “Σχετικά με τη γελοιογραφία του μαρξισμού και τον ιμπεριαλιστικό οικονομισμό”

V For Viva La Revolucion

31 Αυγούστου 2017 στις 2:29 π.μ.

"Στην Ευρώπη, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα εξαρτημένη έθνη είναι από καπιταλιστική άποψη τα πιο αναπτυγμένα … παρά στις αποικίες. Ακριβώς όμως αυτό προκαλεί μεγαλύτερη αντίσταση ενάντια στην εθνική καταπίεση και στις προσαρτήσεις!"

Βλ. Β.Ι.Λένιν, “Τα αποτελέσματα της συζήτησης για την αυτοδιάθεση”, Άπαντα, τ. 30, σελ. 35.

Ο Λένιν λοιπόν θέτει ζήτημα εθνικών αγώνων και μέσα στον καπιταλισμό και για τις καπιταλιστικές χώρες. Μάλιστα αναφέρει και την οικονομική προσάρτηση αστικών χωρών από τις ιμπεριαλιστικές. Και για αυτές τις προσαρτήσεις ο Λένιν μιλούσε εναντίον τους και υποστήριζε τον εθνικό αγώνα για το γκρέμισμά τους.

V For Viva La Revolucion

ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ

"Έτσι, η μεταπολεμική περίοδος αποκαλύπτει την ανησυχαστική εικόνα από εθνική έχθρα, ανισότητα, καταπίεση, προστριβές, πολέμους, ιμπεριαλιστικές θηριωδίες από ωρών, τόσο μεταξύ τους, όσο και απέναντι¸μέρους των εθνών των πολιτισμένων στους ανισότιμους λαούς. Από τη μια μεριά, είναι μερικές "μεγάλες" δυνάμεις που καταπιέζουν και εκμεταλλεύονται το σύνολο, τα εξαρτημένα και "ανεξάρτητα" (στην πραγματικότητα ολότελα εξαρτημένα) εθνικά κράτη, και η πάλη ανάμεσα στις δυνάμεις αυτές για τη μονοπώληση της εκμετάλλευσης των εθνικών κρατών. Από την άλλη μεριά είναι η πάλη των εθνικών κρατών, εξαρτημένων και "ανεξάρτητων", ενάντια στην αφόρητη καταπίεση που κάνουν οι "μεγάλες" δυνάμεις. Η πάλη των εθνικών κρατών ανάμεσά τους για να πλατύνουν το εθνικό τους έδαφος. Η πάλη που κάνουν τα εθνικά κράτη το καθένα χωριστά ενάντια στις καταπιεζόμενες εθνικές τους μειονότητες. Τέλος, το δυνάμωμα του απελευθερωτικού κινήματος στις αποικίες ενάντια στις "μεγάλες" δυνάμεις και η όξυνση των εθνικών προστριβών, τόσο μέσα στις δυνάμεις αυτές, όσο και μέσα στα εθνικά κράτη που έχουν, κατά κανόνα στη σύνθεσή τους μερικές εθνικές μειονότητες.
Αυτή είναι η εικόνα του κόσμου που άφησε για κληρονομιά ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος...
Η αστική κοινωνία έπαθε πλήρη χρεοκοπία στη λύση του εθνικού ζητήματος"

Στάλιν: «Τα Αμεσα Καθήκοντα του Κόμματος στο Εθνικό Ζήτημα»
Γράφτηκε το Μάη του 1921
Περιέχεται στο «Ο Μαρξισμός και το Εθνικό Ζήτημα»
Εκδόσεις Ειρήνη, σελ. 76

V For Viva La Revolucion

31 Αυγούστου 2017 στις 2:30 π.μ.

Όντως dionmich ο Λένιν μιλάει για την εναντίωσή μας σε αντιδραστικό πόλεμο. Μόνο που ο πόλεμος για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ δεν είναι αντιδραστικός αλλά ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΛΕΝΙΝ ΔΙΚΑΙΟΣ!!!

Και ναι dionmich όταν δεχτεί επίθεση η χώρα μου με στόχο την υποδούλωση της σε ένα άλλο κράτος ΝΑΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ. ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΟ Α' ΓΡΑΜΜΑ. Αυτός είναι ΔΙΚΑΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. Εσύ κάνε αυτό που έκαναν και οι ΟΜΟΓΑΛΑΚΤΟΙ ΣΟΥ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΓΙΝΕ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.

ΈΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!!!

V For Viva La Revolucion

31 Αυγούστου 2017 στις 2:48 π.μ.

Τώρα όσο αφορά την ένοπλη εξέγερση ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ρε dionmich σε ανάγκασα να παραθέσεις αποσπάσματα το είχα βάλει και στοίχημα ότι θα υποχωρήσεις τελικά. Δεν άντεξες άλλο ΣΟΥ ΕΣΠΑΣΑ ΤΑ ΝΕΥΡΑ Ε; Αυτά που περίμενα. Σου είπα δεν θέλω αναλύσεις στυλ η ένοπλη εξέγερση είναι τέχνη, είναι πολεμική επιχείρηση, συνοδεύεται από εμφύλιο μακροχρόνιο και μπλα μπλα μπλα. Και από που τα πήρες; Λέει θεωρητικά ζητηματα στο ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ, Μάλιστα. Γιατί εγώ ήθελα τα επίσημα κείμενα με το Πρόγραμμα, τους στόχους και τις θέσεις του κόμματος. Γιατί δεν τα πήρες κατευθείαν από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ; Θα σου πω γιατί. Διότι δεν πρόκειται να βρεις πουθενά ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ-ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Ιδού:

http://www.kke.gr/19o_synedrio/to_programma_toy_kke_poy_pshfisthke_sto_19o_synedrio_

Ή από το καταστατικό του κόμματος; Διότι ΟΥΤΕ ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΤΙ. Ιδού:

http://www.kke.gr/19o_synedrio/to_katastatiko_toy_kke_poy_pshfisthke_sto_19o_synedrio_

Να και οι Θέσεις για το 20ο:

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=18/12/2016&id=16498&pageNo=1

Πάλι τίποτα. Επίσης δεν πρόκειται να βρεις δηλώσεις από τον ΓΓ ή στελέχη που να το λένε ΔΗΜΟΣΙΑ σε συνεντεύξεις, κομματικές συγκεντρώσεις, ομιλίες κλπ. ΤΟ ΚΡΥΒΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ;

ΠΑΛΙ ΤΖΙΦΟΣ ΑΝΤΙΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟ ΤΡΟΛ. Συνέχισε να ξερνάς αντιζαχαριαδισμό εγώ θα συνεχίσω να σε πολεμάω. Τζαμαρία βλέπω δεν μιλάς. Κατά τα άλλα είσαι υπέρ του Νίκου. Ούτε μία φορά δεν τον υπερασπίστηκες απέναντι στις επιθέσεις της ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΑΣ. ΥΠΟΚΡΙΤΗ!!!

V For Viva La Revolucion

31 Αυγούστου 2017 στις 12:32 μ.μ.

"Δεν μου ειπες Λεο τις θεσεις του κκε για το ενοπλο πως τις βρηκες"

Α εξαιρετικές αν θέλεις να δώσεις διάλεξη πάνω στο τι είναι η ένοπλη εξέγερση. Έτοιμος είσαι άντε να σου κανονίσει η ΠΚΣ σε κανά αμφιθέατρο να μας κάνεις διάλεξη περί ένοπλης εξέγερσης. Α και μην ξεχάσεις να μας πεις το μυστικό της βίαιης-ένοπλης επανάστασης ή της πραγματικής λαϊκής εξέγερσης χωρίς...σπασμένα τζάμια που το ξεκαθάρισε η Αλέκα είναι και σίγουρη 100% ότι θα γίνει έτσι. ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΠΟΡΙΑ......

"Εκεινος ο πολεμος στο πλευρό του Μεταξα μου θημιζει την κυβερνηση τσιπρα καμενου"

Εντάξει βρε παιδί μου το καταλάβαμε μην κάνεις έτσι ΤΑΥΤΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ (μιλάμε πάντα για την πρώτη φάση της απόκρουσης του εισβολέα όχι τη συνέχεια σε αυτό αναφέρεται και το Α γράμμα άλλωστε). Δηλαδή είσαι υπέρ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ. ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!! ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ!!! Αυτή είναι η άποψή σου. Εντάξει μήνυμα ελήφθη. Ένα περίεργο όμως διαφωνεί η ΕΕ της ΚΔ μαζί σου:

"Η χώρας σας απειλείται από το φασιστικό άξονα και ιδιαίτερα από τον ιταλικό φασισμό που δρα ειδικά στα Βαλκάνια. Το πρώτο καθήκον του ΚΚΕ είναι η υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της χώρας. Εφόσον η κυβέρνηση Μεταξά παλεύει και αυτή κατά του ίδιου αυτού κινδύνου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ."

Γράμμα Ιουλίου 1939 προς την ΚΕ του ΚΚΕ

Να σου πω ευτυχώς που υπάρχει και το κόμμα και κλείνει σχολές όποτε κρίνει...απαραίτητο ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ να μας προφυλάσσει από τους παρακρατικούς. ΝΙΩΘΩ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟ "Κ"ΚΕ:

"Σήμερα το πρωί (11/12/08) το Πάντειο Πανεπιστήμιο έκλεισε με πρωτοβουλία φοιτητών της Πανσπουδαστικής οι οποίοι επικαλέσθηκαν απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ. Σε όλη την μεταπολιτευτική περίοδο δεν έχει συμβεί να κλείσει πανεπιστήμιο με απόφαση κομματικού οργάνου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διδασκόντων του Παντείου Πανεπιστημίου καταδικάζει τις μεθοδεύσεις αυτές που έρχονται σε αντίθεση με τις πάγιες και κατοχυρωμένες διαδικασίες δημοκρατικής λήψης αποφάσεων, που εδώ και δεκαετίες έχει κατακτήσει η πανεπιστημιακή κοινότητα.

Οι διαδικασίες αυτές των συλλογικών οργάνων της πανεπιστημιακής κοινότητας, πρέπει να διαφυλαχθούν και σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις"

Το Δ.Σ. Συλλόγου Διδασκόντων του Παντείου Πανεπιστημίου

V For Viva La Revolucion

31 Αυγούστου 2017 στις 1:35 μ.μ.

Οσα σεντόνια και να γράψεις Μουσαντένιε ...σταλινικέ... Ξεβρακώθηκες. Δεν μπορείς να κρυφτείς πίσω απο ΣΤΑΛΙΝ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Η Πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Ο Καπιταλισμός είναι Παγκόσμια στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ και στην χώρα μας απο το 1911....Ολοι οι Πόλεμοι πλέον είναι Ιμπεριαλιστικοί. Σε περίπτωση λοιπόν ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ το ΚΚΕ θα ηγηθεί της Εργατικής Τάξης και του λαού για την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ αντιμετωπίζοντας ντόπια και ξένη Αστική Τάξη σαν Εισβολέα με Εξοδο απο τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και νίκη τηςΕργατικής Λαικής Εξουσίας. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. Ουτε Βήμα πίσω ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ.

31 Αυγούστου 2017 στις 1:53 μ.μ.

Αλήθεια ρε dionmich τώρα που το θυμήθηκα το 2011 την 1η Μάη γιατί επέτρεψε η αστυνομία στο ΠΑΜΕ να περάσει και να φτάσει μέχρι τα γραφεία της ΕΕ και παραπέρα (όπου πετάξατε και μπογιές τρομάρα σας "αντιστασιακοί" αν θυμάμαι καλά στη Γαλλική πρεσβεία) και να συνεχίσετε την πορεία σας κανονικά ενώ εμάς τους υπόλοιπους αργότερα ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ; ΜΉΠΩΣ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.......

V For Viva La Revolucion

31 Αυγούστου 2017 στις 1:56 μ.μ.

Leo,
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που κάθησες και έγραψες τόσα κατεβατά για μένα. Αφιέρωσες τόσο χρόνο και ευχαριστώ.
Δεν θα ήθελα να βρεθούμε απέναντι όπως είπες διότι είπα οπορτουνιστή για τον Στάλιν . Ναι λες πως έκανε λάθος. Πρώτα πρώτα για να ξέρουμε γιατί μιλάμε. Λέω για την περίοδο τον Μάρτη του 1917 όταν γύρισαν από την εξορία με τον Κάμενεφ όπου στην Πράβντα έγραφαν αυτά που έγραφαν και έλεγαν να υποστηρίξουμε την Προσωρινή Κυβέρνηση. Μάλιστα ο Στάλιν το παρατράβηξε και είπε κιόλας να ενωθούνε τα κόμματα των Μπολσεβίκων και των Μενσεβίκων σε ένα κόμμα. Όταν ο Λένιν πάτησε το πόδι του στην Ρωσία, εκεί στον σταθμό ακόμα, το πρώτο πράγμα που έκανε, κατσάδιασε τον Κάμενεφ και του είπε, τι είναι αυτά που γράφει η Πράβντα; Τώρα να λέμε ότι ο Στάλιν έκανε λάθος και αμέσως το διόρθωσε, είναι πολύ απλοϊκό. Ένας ηγέτης (βέβαια ο Στάλιν τότε δεν ήτανε ηγέτης, μπροστά στους άλλους ήταν πολύ κάτω), αλλά λέμε, ένας που θέλει να είναι ηγέτης, δεν επιτρέπεται να έχει τέτοια σύλληψη για την στάση σχετικά με όλη αυτή τη θύελλα της εποχής. Αν εφαρμοζόταν αυτό τότε όχι οκτωβριανή επανάσταση δεν θα υπήρχε αλλά τίποτα. Εκτός αυτών, είδαμε τι έλεγε ο Λένιν για το Στάλιν το 1922-1923. Και μην πούμε αυτά που γράφει ο κρυπτοχρουστοφικός Τζαμαρίας, δηλαδή ο Λένιν δεν είχε καλά το μυαλό του και δεν ήξερε τι έλεγε. Θεωρώ ότι για την υπόθεση του Σοσιαλισμού δεν ήταν ότι καλύτερο που βρέθηκε ο Στάλιν στο τιμόνι. Δεν μπορώ να δεχθώ, να τουφεκίζεται όλη η ηγεσία, και το χειρότερο να τους ποτίζει φάρμακα για να λένε αυτά που είπανε στις απολογίες τους. Επίσης τώρα για τον Τρότσκυ, δεν ήρθα να γίνω ο άκριτος υποστηρικτής του, αλλά θα περιοριστώ και εγώ σε εκείνο που έγραψες ότι ναι έπαιξε έναν σοβαρό ρόλο στην οκτωβριανή Επανάσταση. Επίσης είναι τυχαίο που στην εκλογή της Κ.Ε του κόμματος τον Ιούλιο του 1917 πήρε όλες τις ψήφους; Μια λιγότερη από τον Λένιν πήρε. Μην μου γράφεις γραφτά του Λένιν του 1908, ξέραμε τι έλεγε τότε ο Τρότσκυ. Όμως από τότε και μετά οι θέσεις τους συνέκλιναν.

31 Αυγούστου 2017 στις 1:57 μ.μ.

Leo
Ένα δυο πράγματα θέλω να βάλω ακόμη για τον Τρότσκυ. Όταν λίγο πριν τον Οκτώβρη, δηλ. τον Σεπτέμβρη του 1917, αφού οι συμβιβαστές εσερομενσεβίκοι χάσανε τη πλειοψηφία στα Σοβιέτ, ο Κερένσκυ, οι αστοί, συμβιβαστες Τσερετέλι κλπ, μενσεβίκοι κλπ έκαναν και την τελευταία μανούβρα τους για να καταφέρουν να αποτρέψουν την επερχόμενη επανάσταση και κατάληψη της εξουσίας από τους μπολσεβίκους, δημιούργησαν ένα έκτρωμα όργανο, πως στο διάβολο το λέγανε; Δημοκρατική Σύσκεψη ή Προκοινοβούλιο; Οι μπολσεβίκοι κάνανε λάθος και πήρανε μέρος σε αυτή την καλπιά όπως την ονόμασε ο Λένιν. Ο Τρότσκυ υποστήριζε να μην πάρουν οι μπολσεβίκοι μέρος και ήταν μειοψηφία. Αμέσως ο Λένιν από εκεί που κρυβόταν έγραψε γράμμα με τίτλο τα λάθη του κόμματός μας, και είπε ότι η συμμετοχή μας ήτανε λάθος και έπρεπε να την μποϋκοτάρουμε. Και το γράμμα τελειώνει με την φράση: ο Τρότσκι ήταν υπέρ της αποχής, μπράβο σύντροφε Τρότσκι! Μόνο στον Τρότσκι αναφέρθηκε ο Λένιν, γιατί; Γιατί προφανώς τον εκτιμούσε περισσότερο από όλους του άλλους. Ξέρω τώρα ότι σε στενοχωρώ, αλλά αυτά δεν μπορώ να κάνω ότι δεν τα βλέπω. Δεν ξέρω τη δική σου διαδρομή, αλλά εγώ μέσα στην διαδρομή μου, υπηρέτησα πάντα πιστά το ΚΚΕ μέχρι το 2011. Αν ήμουν Σταλινικός από φοιτητής θα τα είχα όλα τώρα λυμένα και θα ήμουν φυσικά και δικαιωμένος όπως εσύ. Αν είχα ακολουθήσει την γραμμή της ΣΑΚΕ και του Γεράσιμου Λιόντου από το 1975 ή των ΚΚΕμ-λ ή ΜΛ ΚΚΕ, τώρα δεν θα είχα να ελέγχω τον εαυτό μου για τίποτα. Και θα μπορούσε να είχε γίνει αυτό διότι με αυτούς, Λιόντο και υπαρχηγούς του ήμουν στα ίδια φοιτητικά θρανία συμφοιτητής και μιλάγαμε καθημερινά. Ισως ακολουθούσα αν δεν είχα την οικογενειακή παράδοση του ΚΚΕ που κατευθείαν με έστειλε στην ΚΝΕ ΚΚΕ, και στην θεωρία της μεγάλης χώρας του σοσιαλισμού. Ζήτω η χώρα των Σοβιέτ έπρεπε να φωνάζουμε συνέχεια. Ετσι είχαμε να πολεμάμε τους ‘αναθεωρητές ΚΚΕ εσ’ από τη μία, και τους, ‘αριστεριστές’ από την άλλη και εμείς στη μέση με πάντα την σωστή θεωρία του ΜΛ, και όλοι οι άλλοι εχθροί του κόμματος της μεγάλης ΕΔΔΣ και του σοσιαλισμού. Αυτά ήταν και έτσι βαδίζαμε. Λέγαμε ότι το κόμμα σήμερα έχει διορθώσει τα παλιά, πέταξε από μέσα του τα δεξιά στοιχεία τύπου Παρτσαλίδη και έχει βάλει full γραμμή για εξουσία και το πιστεύαμε. Σε κάτι γκέλες που γινότανε τύπου Αφγανιστάν, οι ‘αριστεριστές’ μας την έπεφταν και όταν έμπαινε μια χαραμάδα μέσα μας, οι καθοδηγητές μας ‘έπειθαν’ ή γινόμασταν αντικομματικά στοιχεία. Ετσι πήγαινε το πράγμα. Ο Χαρίλαος από 1981 και μετά μας είχε πρήξει ότι πρέπει να γίνει Δημοκρατική Κυβέρνηση, κάποιοι γκρινιάζαμε, αλλά πάντα στα σωστά κομματικά πλαίσια, και μετά τέλος Ηρθε ο Τζανετάκης, τότε δεν κάθησα, έφυγα από μέλος και πήγα με το Γράψα, αλλά μετά πάλι λόγω αρρώστιας κκεδιάσης, συνέχισα να υποστηρίζω και να ψηφίζω το κόμμα διότι δεν μπορούσα να το αντέξω και έλεγα ότι η γραμμή έφτιαξε. Μετά ήρθε η Αλέκα και η κρίση όπου τότε τα είδαμε όλα. Βλέπω το κόμμα να λέει ότι το 20 συνέδριο γκρέμισε το σοσιαλισμό κλπ κλπ. Δηλαδή πράγμα που αν το ψέλλιζες το 1975 1980 1985 σε κρέμαγαν σε λέγανε αριστεριστή κλπ. Και πόοι τα λέγανε, οι Γόντικες και σια. Εγιναν οι απεργίες του 2010 στο Σύνταγμα, την πρώτη όλος ο λαός ήταν στο σύνταγμα και τρώγαμε τα χημικά και γκλόμπς και το κκε στην ομόνοια και βάδισε μέχρι τα προπύλαια και μπαστακώθηκε εκεί ακίνητο όλη την ημέρα (κάτι γέροι σύντροφοι πάθανε και ηλίαση). Θυμάμαι μία γνωστή μου παλιά συντρόφισσα που ήτανε στο μπλόκ του κκε στα προπύλαια, κάποια στιγμή ήρθε επάνω στο σύνταγμα για να βρει το γιό της που ήταν στην πλατεία και να τον πάρει κοντά της. Αφού χαιρετηθήκαμε μου είπε ότι ψάχνει με αγωνία το γιό της να τον πάρει από εδώ και όταν την ρώτησα γιατί μου απάντησε αφοπλιστικά. ‘Μα εδώ γίνονται φασαρίες’. Με τούτα και με τάλλα από τότε υποστηρίζω την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και από το 2012 και μετά εκεί ρίχνω την ψήφο μου.

31 Αυγούστου 2017 στις 3:19 μ.μ.

....Και ναι όταν δεχτεί επίθεση η χώρα μου με στόχο την ...υποδούλοσή της.....ναι θα πολεμήσω και θα καλέσω και τον λαό να πολεμήσει χοχοχοχοχοχο. Το γνωρίζουμε οτι είσαι προδότης της Εργατικής τάξης και του λαού ΤΑΞΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΟΣΙΑΛΣΩΒΙΝΙΣΤΗ. Υπερέτη της Αστικής Τάξης. Οπως δολοφονήσατε τον λαό το 1941 44 με την ....λαοκρατία.... δηλαδή ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ και δεν πήρε την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ.

31 Αυγούστου 2017 στις 4:54 μ.μ.

Ο Τρότσκυ ήταν Αντεπαναστάτης Καραμπινάτος και αποδείχτηκε περίτρανα. Μπήκε στο Κόμμα των Μπολσεβίκων όταν πλέον Εσέροικαι Μενσεβίκοι είχανε ξεβρακωθεί στα μάτια του λαού. Μπήκε για να συνεχίσει την Προβοκατόρικη Αντεπαναστατική του δράση. Αποκάλεσε τον ΛΕΝΙΝ ΠΡΟΔΟΤΗ με το Μπρεστ Λίτοφσκ υποστήριζε τους Κουλάκους σαν γνήσιος οπαδός του Καπιταλισμού. Μετά την Δολοφονία του Κίροφ αποκαλύφθηκε συνομωσία στον Κόκκινο Στρατό απο τους Μπουχάριν Τρότσκι Ζινόβιεφ Τουχατσέφσκι για την ανατροπή των Μπολσεβίκων σε συνεργασία με τον Χίτλερ. Πήραν αυτό που τους άξιζε. Να αγιάσει το χέρι Μερκαντερ. Το να επικαλείται κάποιος δήθεν λόγια του ΛΕΝΙΝ πΑΡΆΛΥΤΟς ΚΑΙ ΜΕ Απανωτά Εγκεφαλικά δείχνει την αθλιότητα. Το ότι 64.5 χρόνια μετά τον ...θάνατο.... του Μεγάλου Γεωργιανού όλη η Αντικομμουνιστική λύσσα Επικεντρώνει στο πρόσωπο του είναι η Απόλυτη δικαίωση για τον Μεγάλο μας Σύντροφο. Καλό το παραμύθι αλλά δεν τσιμπάμε. Απο το 1989 είσαι στο ΝΑΡ Συγκοινωνούντα δοχεία με τον Συνασπισμό Σύριζα. Το ΚΚΕ εμφανίστηκε το 1974 μετά απο 1925 1974 παράνομο 1943 1968 χωρίς ΚΝΕ απο το 1949 στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ απο το 1958 χωρίς Κ.Ο όλα μέσα στο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ...ΕΔΑ.... και με ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ τα Πολιτικά Μέτωπα και τα Ενδιάμεσα...,στάδια Εξουσίας που καταστρέψανε το Δ.Κ.Κ και παραλίγο το ΚΚΕ. Σε αυτή την τραγική κατάσταση χωρίς Στελέχη ξεκίνησε το 1974 με ΣΥΜΜΑΧΙΑ με τους Προδότες του ....ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ... Ανοχή στο ΠΑΣΟΚ σε όλη την Μεταπολίτευση Σαρτζετάκης το 1985 ....συνασπισμός..... και 2 κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού το 1989 1990. Το Σχέδιο μελετημένο. Η Τροτσκιστική Φράξια του ΝΑΡ με τον Γράψα να τραβήξη έξω όσο περισσότερι κόσμο μπορεί μέσα στην Σύγχηση ωστε να ορμήση η Συμμορία του ...φαρακου.... να διαλύση το ΚΚΕ. Σπάσανε τα μούτρα τους το 1991..... Η Καταστροφή είχε ένα καλό. Ανοίξανε αυτιά και μάτια να ακούσουνε και να δούνε Ξεκίνησε η μελέτη της Ιστορίας η Εξαγωγή Συμπερασμάτων και η Αποκατάσταση των Επαναστατικών χαραχτηριστικών του Κόμματος. Το 15ο Συνέδριο το 1996 είναι Σταθμός. Ξηλώθηκε το Καρκίνωμα των Πολιτικών Μετώπων και Σταδίων. Μιλάμε για Κοινωνική Συμμαχία. Ετσι το 2012 γράψαμε Ιστορία. Οταν η Αστική Τάξη έπαιξε το χαρτί του Οπορτουνισμού το ΚΚΕ ήταν ιδεολογικά πανέτοιμο και δεν έπεσε μέσα στον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΒΟΘΡΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ και σήμερα δικαιώθηκε απόλυτα. Ο σο για το ΝΑΡ το κατάντημα τους σαν Κολαούζοι του τΣΎΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρο. Οσο και να Σκούζουν δεν τους ενδιαφέρει το τότε. Τους καίει και τους Τσουρουφλίζει οτι δεν βαδίζουμε όπως πριν το 1991..... Μιλάμε για γλέντι ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. Ουτε βήμα πίσω. ΞΕΣΑΒΟΥΡΩΣΑΜΕ.

31 Αυγούστου 2017 στις 5:12 μ.μ.

....Εγιναν οι Απεργίες το 201ο στο Σύνταγμα την πρώτη όλος ο λαός στο Σύνταγμα και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και βάδισε μέχρι τα Προπύλαια εκεί έμεινε ακίνητο...... Και πολύ καλά κάνανε οι Δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Δεν είχανε Καμμία δουλειά να είναι μαζί με Εθνικιστές Φασίστες και τμήματα της Αστικής Τάξης που θιχτήκανε τα Συμφέροντά τους και ετοιμαζόντουσαν να βάλουνε Φωτιά στο Κοινοβούλιο νομίζοντας η Αφελής οτι θα στήσουν Προβοκάτσια Ράιχσταγκ. Ας αλλάξουν πλευρό και χέρι. Οποιος αποφασίσει να αγωνιστεί στο ΠΑΜΕ και στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ χωράμε όλοι ΣΕ ταξικη βάση. ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ.

31 Αυγούστου 2017 στις 5:18 μ.μ.

....Δεν μπορώ να δεχτώ να τουφεκίζεται ολόκληρη η ...ηγεσία.... και το χειρότερο να τους ποτίζει ...φάρμακα για να πούνε αυτά που είπανε στις απολογίες τους...... Μήπως έπρεπε να τους Δώσουνε Παράσημα..... Ο Αμερικάνος Πρέσβης που παρακολούθησε τις Δίκες και έγραψ=ε Βιβλίο με τις Αναφορές του μάλλον θα ήταν με τους Μπολσεβίκους χοχοχοχοχοχο..........

31 Αυγούστου 2017 στις 5:38 μ.μ.

Μουσαντένιε ....σταλινικέ......ο Σύντροφός σου ο Τρότσκα δεν καταλαβαίνει οτι έχεις άλλη χρέωση και σε ξεβρακώνει συνέχεια. Επικαλείται τον ΛΕΝΙΝ παράλυτο και με Εγκεφαλικά για να δικαιώσει τον τρότσκι....χοχοχοχοχοχο Και εσύ Μούγκα κατάπιες την γλώσσα σου Σοσιαλσωβινιστή Ταξικό Ναυάγιο.......

31 Αυγούστου 2017 στις 7:51 μ.μ.

Η Πρόσκληση ισχύει για όλους Τρότσκα και Μουσαντένιε ....σταλινικέ..... Τα ψέμματα τελειώσανε. Εδω και 2.5 Χρόνια σφάζει τον λαό η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με Απίστευτη Αγριότητα. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι το καλύτερο Εργαλείο του Καπιταλισμού. Το ΚΚΕ δικαιώθηκε 100%. Οποιος θέλει να παλέψουμε για την Σωτηρία του λαού απο την τραγωδία που ζει τον περιμένουμε στο ΠΑΜΕ και στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. Το ότι δεν είσαστε ποτέ Κομμουνιστές δεν πειράζει. Μέσα στον Καθημερινό αγώνα για προσωρινά μέτρα ανακούφισης γίνεται καιη Διαπάλη των Απόψεων και οι Κομμουνιστές βάζουμε την Δική μας για Ζύμωση. Και η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. Ιδου η Ρόδος για όλους Τρότσκα και Μουσαντένιε ....σταλινικέ.... Αλλά απο ότι φαίνεται δεν έχεται τα Κότσια.... Διαφορετικά ΕΜΠΡΟΣ......

31 Αυγούστου 2017 στις 8:15 μ.μ.

Και μια προσωπική μαρτυρία απο την Κυριακή του Δημοψηφίσματος Τσίρκο με τα δυο ΝΑΙ σε Μνημόνιο. Απο το πρωί είμαστε σε Σχολείο με Εκλογικά τμήματα με τις Κονκάρδες του ΚΚΕ και το Τιμημένο ψηφοδέλτιο με το ΟΧΙ στην Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων παραγωγής. Οπως έγινε παντού καταγγελία στην Αστυνομία απο τΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αστυνομία να Συλλάβουνε τους Κομμουνιστές επείδη τάχα μου μπερδεύαμε το κόσμο την Στιγμή που φορούσαμε Κονκάρδες. Ηρθε ο Διοικητής στο Σχολείο οι Αστυνομικοί που ήταν εκει απο το πρωι του είπανε οτι ολη μέρα φοράμε κονκάρδες. ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ με Απίστευτο Αντικομμουνιστικό μίσος επέμεναν να μας πιάσουνε σε σημείο που τους Αποδοκίμασε κόσμος άσχετος με το ΚΚΕ. Να την Χαίρεστε την ΑΡΙΣΤΕΡΑ Τρότσκα και Μουσαντένιε ...σταλινικέ...

31 Αυγούστου 2017 στις 8:56 μ.μ.

Τζαμαρία τα περί Μούγκας όχι σε εμένα όπως βλέπεις απαντάω σε όλους. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΣΥ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟ και τον αφήνεις ΝΑ ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΚΕ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!!

Ηλία μην με ευχαριστείς δεν χρειάζεται εγώ έτσι κάνω διάλογο με αποσπάσματα, ντοκουμέντα και ό,τι λέω το τεκμηριώνω. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΟΣ ΥΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. Και όπως καταλαβαίνεις δεν έχω πρόβλημα να κάνω διάλογο με τον οποιοδήποτε απόδειξη τα 179 σχόλια ως τώρα ακόμα και με τους Τζαμαρίες διάλογο κάνω δεν τους αποφεύγω. Συνεπώς δεν έχω θέμα με ΚΑΝΕΝΑΝ. Το απέναντι μην το παίρνεις στραβά το εννοούσα ιδεολογικά όχι προσωπικά εγώ με κανέναν δεν έχω θέμα αν γουστάρεις πάμε αύριο για καφέ ή καμιά μπύρα να τα πούμε από κοντά και σε κερνάω κιόλας κανένα θέμα. Όπως και τον Τζαμαρία και τον dionmich έτσι και αλλιώς με τους κκέδες έχω αμέτρητες φορές αντιπαρατεθεί και συνεχίζω ακόμα δεν τους αποφεύγω αλίμονο. Δεν φοβάμαι το διάλογο το αντίθετο τον επιδιώκω γι'αυτό και απαντάω συνέχεια στον καθένα. Και σιγά το χρόνο που αφιέρωσα άλλωστε για καλό είναι έτσι γίνονται γόνιμοι διάλογοι και βγαίνουν συμπεράσματα. Να'σαι καλά πάντως και μην ξαναπείς ευχαριστώ δεν χρειάζεται.

Πάμε στο ζουμί. Όχι Ηλία εκ διαμέτρου αντίθετες ήταν οι απόψεις του Λένιν και του Τρότσκι ακόμα και μετά την επανάσταση. Ένα παράδειγμα το Μπρεστ-Λιτόφσκ. Ποιος δικαιώθηκε τελικά; Ο ΛΕΝΙΝ. Στην απέναντι ακριβώς μεριά ήταν ο Τρότσκι που μιλούσε για προδοσία. Ένα άλλο βαζικό ζήτημα διαφωνίας ήταν και η κρατικοποίηση των συνδικάτων που υποστήριζε ο Τρότσκι στην μπροσούρα του "για το ρόλο και τα καθήκοντα των επαγγελματικών συνδικάτων". Να πως απαντά ο Λένιν:

"Από το ένα μέρος, τα συνδικάτα αγκαλιάζουν όλους ανεξαιρέτως, περιλαμβάνοντας στις γραμμές της οργάνωσης τους βιομηχανικούς εργάτες, τα συνδικάτα είναι η οργάνωση της τάξης που διοικεί, κυριαρχεί και κυβερνά, της τάξης που πραγματοποιεί τη δικτατορία, της τάξης που πραγματοποιεί τον κρατικό καταναγκασμό. Όμως η οργάνωση αυτή δεν είναι οργάνωση κρατική, δεν είναι οργάνωση καταναγκασμού, είναι οργάνωση διαπαιδαγωγική, οργάνωση προσέλκυσης, εκπαίδευσης, είναι σχολείο, σχολείο διεύθυνσης, σχολείο οικονομικής διαχείρισης, σχολείο του κομμουνισμού......Τα συνδικάτα, από την άποψη της θέσης του στο σύστημα της δικτατορίας του προλεταριάτου, βρίσκονται – αν μπορεί να εκφραστεί κανείς έτσι – ανάμεσα στο Κόμμα και στην κρατική εξουσία".

ΛΕΝΙΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ Άπαντα, τ. 42, σελ. 203, εκδ. Σύγχρονη Εποχή

Αυτά το 1920 έτσι; Να διάβασε και εδώ αν θες γι'αυτό το ζήτημα:

https://www.marxists.org/archive/lenin/works/1920/dec/30.htm

V For Viva La Revolucion

31 Αυγούστου 2017 στις 9:18 μ.μ.

Ένα άλλο τεράστιας σημασίας ζήτημα είναι το θέμα της οικοδόμησης του σοσιαλισμού σε μία χώρα. Εκεί και αν διαφωνούν ΤΕΛΕΙΩΣ. Δες τι έλεγε ο Τρότσκι το 1922 παρακαλώ στον πρόλογο για την επανέκδοση της μπροσούρας «Πρόγραμμα Ειρήνης»:

"Η διαβεβαίωση, που επαναλαμβάνεται μερικές φορές στο «Πρόγραμμα ειρήνης» ότι η προλεταριακή επανάσταση δε μπορεί να ολοκληρωθεί νικηφόρα μέσα σε εθνικά πλαίσια, θα φανεί ίσως σε μερικούς αναγνώστες ότι έχει διαψευσθεί απ’ την πεντάχρονη σχεδόν πείρα της Σοβιετικής μας Δημοκρατίας. Ένα τέτοιο συμπέρασμα όμως θα ‘ταν αβάσιμο. Το γεγονός ότι το εργατικό κράτος σε μια χώρα, και μάλιστα σε μια χώρα που είναι καθυστερημένη, κρατήθηκε ενάντια σ’ όλο τον κόσμο, δείχνει την κολοσσιαία δύναμη του προλεταριάτου, που σ’ άλλες πιο προχωρημένες, πιο πολιτισμένες χώρες θα είναι σε θέση να κάνει πραγματικά θαύματα. Αν όμως υπερασπίσαμε τον εαυτό μας σαν κράτος από πολιτική και στρατιωτική άποψη, δε φτάσαμε, μα ούτε και ζυγώσαμε στη δημιουργία της σοσιαλιστικής κοινωνίας… Ως τότε, που στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη θα βρίσκεται στην εξουσία η αστική τάξη, θα είμαστε αναγκασμένοι, στον αγώνα ενάντια στην οικονομική απομόνωση, να επιδιώκουμε συμφωνίες μα τον καπιταλιστικό κόσμο. Μπορούμε ταυτόχρονα να πούμε με πεποίθηση, ότι αυτές οι συμφωνίες στην καλύτερη περίπτωση μπορούν να μας βοηθήσουν να επουλώσουμε αυτές ή εκείνες τις οικονομικές πληγές μας, να κάνουμε αυτό ή εκείνο το βήμα προς τα μπρος, αλλά ότι μια πραγματική άνοδος της σοσιαλιστικής οικονομίας στη Ρωσία θα γίνει δυνατή μονάχα ύστερα απ’ τη νίκη του προλεταριάτου στις σπουδαιότερες χώρες της Ευρώπης"

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΤΥΠΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ. Πάμε να δούμε και τι υποστήριζε πριν την επανάσταση:

"Η μοναδική κάπως συγκεκριμένη ιστορική γνώμη ενάντια στο σύνθημα των Ενωμένων Πολιτειών διατυπώθηκε στην ελβετική εφημερίδα Σοσιαλδημοκράτης (τότε κεντρικό όργανο των μπολσεβίκων) με την παρακάτω φράση: ‘Ο ανισόμετρος χαρακτήρας της οικονομικής και πολιτικής ανάπτυξης είναι απόλυτος νόμος του καπιταλισμού’. Από ‘δω ο Σοσιαλδημοκράτης έβγαλε το συμπέρασμα πως είναι δυνατή η νίκη του σοσιαλισμού σε μια χώρα και πως γι’ αυτό δεν είναι ανάγκη να εξαρτούμε τη δημιουργία της δικτατορίας του προλεταριάτου σε κάθε ένα ξεχωριστό κράτος από τη δημιουργία των Ενωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. Είναι πέρα για πέρα αδιαφιλονίκητη η αντίληψη ότι είναι ανισόμετρη η καπιταλιστική ανάπτυξη των διαφόρων χωρών. Όμως η ίδια αυτή η ανισομετρία είναι πολύ ανισόμετρη. Το καπιταλιστικό επίπεδο της Αγγλίας, της Αυστρίας, της Γερμανίας ή της Γαλλίας δεν είναι το ίδιο. Σε σύγκριση όμως με την Αφρική και την Ασία όλες αυτές οι χώρες αποτελούν την καπιταλιστική ‘Ευρώπη’, που ωρίμασε για την κοινωνική επανάσταση. Το γεγονός ότι ούτε μια χώρα δεν πρέπει να ‘περιμένει’ τις άλλες στον αγώνα της, αποτελεί μια στοιχειώδη σκέψη, που είναι ωφέλιμο και απαραίτητο να την επαναλαμβάνουμε, για να μην υποκατασταθεί η ιδέα της παράλληλης διεθνιστικής δράσης με την ιδέα της διεθνιστικής απραξίας που κρατά στάση αναμονής. Χωρίς να περιμένουμε τους άλλους αρχίζουμε και συνεχίζουμε τον αγώνα πάνω σε εθνικό έδαφος, έχοντας απόλυτα την πεποίθηση ότι η πρωτοβουλία μας θα δώσει ώθηση στον αγώνα των άλλων χωρών. Και αν δεν θα γινόταν αυτό, τότε θα ‘ταν ανώφελο να πιστεύουμε -αυτό δείχνουν και η πείρα της ιστορίας και οι θεωρητικές αντιλήψεις- πως λόγου χάρη μια επαναστατική Ρωσία θα μπορέσει να αντέξει σε μια συντηρητική Ευρώπη, ή ότι μια σοσιαλιστική Γερμανία θα μπορούσε να παραμένει απομονωμένη μέσα στον καπιταλιστικό κόσμο"

ΤΡΟΤΣΚΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ 1917

"Χωρίς την άμεση κρατική υποστήριξη του ευρωπαϊκού προλεταριάτου η εργατική τάξη της Ρωσίας δε θα μπορέσει να κρατηθεί στην εξουσία και να μετατρέψει την προσωρινή της κυριαρχία σε μακρόχρονη σοσιαλιστική δικτατορία. Δεν πρέπει να αμφιβάλουμε ούτε στιγμή γι’ αυτό". (ΤΡΟΤΣΚΙ «Η επανάστασή μας», 1906)

V For Viva La Revolucion

31 Αυγούστου 2017 στις 9:22 μ.μ.

Και για να δούμε τι έλεγε ο Λένιν:

"Ως ξεχωριστό σύνθημα, εντούτοις, το σύνθημα των Ενωμένων Πολιτειών του Κόσμου θα ήταν μετά βίας σωστό, πρώτον, επειδή συγχωνεύεται με τον σοσιαλισμό’ δεύτερον, επειδή μπορεί να ερμηνευθεί λανθασμένα και να σημαίνει ότι η νίκη του σοσιαλισμού σε μια μόνη χώρα είναι αδύνατη, και μπορεί επίσης να δημιουργήσει εσφαλμένες αντιλήψεις ως προς τις σχέσεις μιας τέτοιας χώρας με τις άλλες."

ΛΕΝΙΝ Για το σύνθημα των Ενωμένων Πολιτειών της Ευρώπης 1915

"Η ανισόμετρη οικονομική και πολιτική ανάπτυξη είναι απόλυτος νόμος του καπιταλισμού. Απ’ εδώ βγαίνει πως είναι δυνατή η νίκη του σοσιαλισμού, στην αρχή σε μερικές ή και σε μια μονάχα, χωριστά παρμένη, καπιταλιστική χώρα. Το νικηφόρο προλεταριάτο αυτή της χώρας, αφού θα απαλλοτρίωνε τους καπιταλιστές και θα οργάνωνε τη σοσιαλιστική παραγωγή στη χώρα του. Θα ξεσηκωνόταν ενάντια στον υπόλοιπο καπιταλιστικό κόσμο, παίρνοντας μαζί του τις καταπιεζόμενες τάξεις των άλλων χωρών, ανάβοντας σ’ αυτές εξεγέρσεις ενάντια στους καπιταλιστές, χρησιμοποιώντας, σε περίπτωση ανάγκης, ακόμα και τη στρατιωτική δύναμη ενάντια στις τάξεις των εκμεταλλευτών και τα κράτη τους"

Λένιν, Άπαντα, τομ. 18

Ο Λένιν πίστευε στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού έστω και σε μία χώρα (όχι μόνο σε μία), το ίδιο και ο Στάλιν. ο Τρότσκι όχι.

V For Viva La Revolucion

31 Αυγούστου 2017 στις 11:13 μ.μ.

"να λέμε ότι ο Στάλιν έκανε λάθος και αμέσως το διόρθωσε, είναι πολύ απλοϊκό"

Μα το διόρθωσε τι να κάνουμε τώρα. Λάθη κάνουνε όλοι. Ήδη μετά τον ερχομό του Λένιν στα μέσα του Απρίλη και ο Στάλιν και όλοι υιοθέτησαν τις απόψεις του Λένιν. Αντίθετα ο "υπεραριστερός" Τρότσκι πάλι επέμεινε στο λαθεμένο εργατική εξουσία δηλαδή μόνη κινητήρια δύναμη της επανάστασης το προλεταριάτο. Είπαμε όμως αυτό έβαζε απέναντι την αγροτιά καθώς και τα μικροαστικά στρώματα. Και επέμεινε σε αυτή τη θέση μέχρι και την επανάσταση. Τι έλεγε ο Λένιν όμως¨για το κυβέρνηση εργατική:

"...είναι μια απόπειρα να πηδήσει πάνω από το αγροτικό κίνημα που δεν έχει φτάσει ακόμα στο τέλος του" και ότι αυτό το σύνθημα σήμαινε "να παίζεις με την κατάληψη της εξουσίας από μια εργατική κυβέρνηση"

ΛΕΝΙΝ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΜΟΣ 20ος σελ.13 και εκθέσεις στη συνδιάσκεψη της κομματικής οργάνωσης της Πετρούπολης και στην Πανρωσική Συνδιάσκεψη του ΣΔΕΚΡ(Μπ) (μέσα και τέλη Απρίλη 1917)

"Δεν μπορώ να δεχθώ, να τουφεκίζεται όλη η ηγεσία, και το χειρότερο να τους ποτίζει φάρμακα για να λένε αυτά που είπανε στις απολογίες τους"

Βλέπεις ότι τώρα υιοθετείς-αναπαράγεις όλη την αντικομμουνιστική-αντισταλινική προπαγάνδα τροτσκιστών και ιμπεριαλιστών;

Ναι πρέπει να αποδεχθείς το γεγονός ότι πήρε κεφάλια ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ όμως διότι οι άνθρωποι αυτοί ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ. Η τριάδα Κάμενεφ-Ζηνόβιεφ-Μπουχάριν υπήρξε τρομοκρατική-εγκληματική συμμορία που έδρασε με σκοπό ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Ο εγκέφαλος φυσικά ο ΤΡΟΤΣΚΙ. Ε τι να έκανε ο Στάλιν μήπως να τους παρέδιδε και την εξουσία; Όσο για τα περί φαρμάκων, βασανιστηρίων κλπ καλά εύκολα μπορείς να υιοθετείς την προπαγάνδα του εχθρού. Διάβασε εδώ:

https://espressostalinist.com/the-real-stalin-series/moscow-trials/

Υπάρχει και ο Τζόσεφ Ντέιβις Αμερικανός πρέσβης στη Μόσχα που και στο βιβλίο του Mission to Moscow τα περιγράφει την εμπειρία του σχετικά με τις δίκες της Μόσχας. Μπορείς να το κατεβάσεις εδώ:

http://www.bookyards.com/en/book/details/14959/Mission-To-Moscow#

Σου προτείνω και αυτό:

https://mltheory.files.wordpress.com/2017/06/great-conspiracy-against-russia.pdf

Για να μην μας κοροϊδεύουν κιόλας.....

V For Viva La Revolucion

V For Viva La Revolucion




31 Αυγούστου 2017 στις 11:34 μ.μ.

Απο την 23 ως την 31 Μάη του 1924 έγινε το ΧΙΙΙ συνέδριο του ΚΚΡ (μπ), το πρώτο μετά τον θάνατο του Λένιν και ανακοινώθηκε το λεγόμενο Γράμμα προς το συνέδριο του Λένιν

Τι έλεγε τώρα ο Λένιν για τον Στάλιν για να δούμε:

ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

[Προσθήκη, 4/1/1923]

"Ο Στάλιν είναι πολύ τραχύς κι αυτό το ελάττωμα, αν και ανεκτό μεταξύ μας και στις μεταξύ κομμουνιστών σχέσεις, είναι απαράδεκτο σ’ αυτόν που κατέχει τον τίτλο του Γενικού Γραμματέα. Γι’ αυτό προτείνω στους συντρόφους να σκεφτούν τον τρόπο μετάθεσης του Στάλιν απ’ αυτή τη θέση και να τοποθετήσουν σ’ αυτήν ένα άλλο πρόσωπο, που από όλες τις άλλες απόψεις να διαφέρει από τον σύντροφο Στάλιν μόνο σε ένα προσόν, και συγκεκριμένα: να είναι πιο ανεκτικός, πιο πιστός (αφοσιωμένος), πιο ευγενικός και πιο διακριτικός προς τους συντρόφους, λιγότερο ιδιότροπος κτλ"

Μάλιστα. Εδώ το μόνο για το οποίο ασκεί κριτική ο Λένιν στον Στάλιν είναι κάποια στοιχεία της συμπεριφοράς του και της προσωπικότητάς του. ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ όσο αφορά το πολιτικο-ιδεολογικό κομμάτι. Μάλιστα. Για να δούμε και για τον Τρότσκι:

"Ο σύντροφος Τρότσκι, από την άλλη μεριά, όπως έδειξε ήδη η πάλη του ενάντια στην ΚΕ στο ζήτημα του Λαϊκού Επιτροπάτου Συγκοινωνιών, δεν διακρίνεται μόνο για τις εξαιρετικές του ικανότητες. Προσωπικά είναι αναμφισβήτητα ο πιο ικανός άνθρωπος στη σημερινή ΚΕ, μα είναι κι ο άνθρωπος που διακρίνεται από μια υπερβολική αυτοπεποίθηση και ρέπει υπερβολικά προς τις καθαρά διοικητικές μέθοδες δουλιάς. Οι ιδιότητες αυτές των δυο επιφανών ηγετών της σημερινής ΚΕ είναι ικανές να οδηγήσουν χωρίς να το θέλουν οι ίδιοι σ’ ένα σχίσμα, και αν το Κόμμα μας δεν πάρει μέτρα για να το εμποδίσει, τότε η διάσπαση μπορεί να ξεσπάσει απροσδόκητα. Δεν θέλω να χαρακτηρίσω και τα άλλα μέλη της ΚΕ με βάση τις προσωπικές τους ιδιότητες, θα θυμίσω μόνο πως το επεισόδιο του Οκτώβρη με τον Ζινόβιεφ και τον Κάμενεφ δεν ήταν φυσικά τυχαίο, αλλά και δεν μπορούμε να ρίξουμε την ευθύνη πάνω στους ίδιους προσωπικά, όπως δεν μπορούμε να ρίξουμε την ευθύνη στον Τρότσκι για τον μη μπολσεβικισμό του"

Μάλιστα δηλαδή και ΜΗ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ και υπερβολική αυτοπεποίθηση και ρέπει υπερβολικά προς τις καθαρά διοικητικές μέθοδες δουλιάς. Το τελευταίο ξέρεις τι σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση; ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΗΣ. Άλλωστε αυτός ήταν υπέρ της στρατικοποίησης των εργατών και των συνδικάτων (που και αυτή τη θέση πολεμούσε ο Λένιν) και της κρατικοποίησης των συνδικάτων καθαρά γραφειοκρατική άποψη. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΤΡΟΤΣΚΙ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΣΤΑΛΙΝ.

Και όμως πουθενά δε προτείνει ο Λένιν τον Τρότσκι σαν ΓΓ. Αυτό δεν υπάρχει. Βασικά δεν κάνει προτάσεις για κάποιον συγκεκριμένο. Το μόνο που λέει είναι ότι ο Στάλιν δεν είναι κατάλληλος όχι λόγω πολιτικής-ιδεολογικής σκέψης αλλά λόγων στοιχείων του χαρακτήρα του (πχ τραχύς κλπ). Εδώ το περιβόητο γράμμα:

https://antivaro-for-marx-and-lenin.blogspot.gr/2015/12/blog-post_18.html

V For Viva La Revolucion

31 Αυγούστου 2017 στις 11:35 μ.μ.

....Σε κάτι γκέλες που γινόντουσαν τύπου Αφγανιστάν οι Οπορτουνιστές μας την πέφτανε και έπεφτε μια χαραμάδα μέσα μας..... Ολα τα λεφτά Τρότσκα. Είδες που δεν ήσουνα ποτέ Κομμουνιστής. Με τον Καπιταλισμό μέχρι τα Μπούνια. Τα λες και μόνος σου. ΕΥΓΕ...

1 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:10 π.μ.

Και έχουμε το εξής καταπληκτικό εδώ. Ενώ ο Λένιν γράφει ότι δεν είναι ο Στάλιν κατάλληλος για ΓΓ και παρόλο που ο Στάλιν υποβάλει την παραίτησή του αυτή δεν γίνεται δεκτή από ποιους λες; ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΕΦ, ΤΟΝ ΖΗΝΟΒΙΕΦ ΚΑΙ ΤΟΝ Τ Ρ Ο Τ Σ Κ Ι οι οποίοι τον στήριξαν για ΓΓ του κόμματος. Τι γίνεται στον κόσμο ε; Ηλία ξέρεις τι αποδείχτηκε τελικά; Ο Στάλιν ΗΤΑΝ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ. Αν σκεφτείς τι κατάληξη είχαν οι υπόλοιποι οι οποίοι κατάντησαν πεμπτοφαλαγγίτες ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ και αν σκεφτείς τι έγινε μετά το θάνατο του Στάλιν το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ. Αυτός κράτησε όρθια την ΕΣΣΔ, αυτός οικοδομούσε το σοσιαλισμό, αυτός συνέτριψε το ναζιφασισμό, αυτός συνέβαλε ΤΑ ΜΑΛΑ στην επικράτηση του σοσιαλισμού και σε άλλες χώρες μεταπολεμικά. ΑΥΤΟΣ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Θα πεις τώρα έτσι έπρεπε να γίνει; Ο σοσιαλισμός και ένα κομμουνιστικό κόμμα είναι ένα πρόσωπο μόνο; Μετά από αυτόν το χάος; Η απάντηση είναι ΌΧΙ και αυτό όντως ήταν μία στρέβλωση του σοσιαλισμού που ναι θα συμφωνήσω σε αυτό ότι ευθύνεται και ο ίδιος ο Στάλιν (ένα από τα λάθη-στρεβλώσεις που λέγαμε). Η γενικότερη του όμως συνεισφορά στο κομμουνιστικό κίνημα ήταν ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΗ αυτό δεν αλλάζει σαν ηγέτης ήταν μεγάλος. Ναι έκανε λάθη, ναι η ΕΣΣΔ είχε στρεβλώσεις επί εποχής του αλλά η συνολική εικόνα είναι ότι ΗΤΑΝΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.

V For Viva La Revolucion

1 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:24 π.μ.

....θεωρώ οτι για την υπόθεση του Σοσιαλισμού δεν ήταν ότι καλύτερο η Ανοδος του ΣΤΑΛΙΝ στο τιμόνι.....χαχαχαχαχαχαχαχαχα Λάθος λοιπόν ο ΤΣΕ που το 1953 στο ΣΑΝ ΧΟΣΕ της Κόστα Ρίκα Ορκίστηκε στο πορτρέτο του Ι.Β ΣΤΑΛΙΝ. Αυτό το σκέφτηκες μόνος σου η στο είπανε.....

1 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:50 π.μ.

Γελιοποιήσε Μουσαντένιε ....σταλινικέ.... με το να παρουσιάζεις σαν εξωγίηνο τον ΣΤΑΛΙΝ που έκανε τα πάντα μόνος του. Ο Λαός τα έκανε όλα με επικεφαλής το Κόμμα των Μπολσεβίκων που επικεφαλής ήταν ο ΣΤΑΛΙΝ. Δεν μπορείς να κρυφτείς οτι είσαι Οπορτούνα.

1 Σεπτεμβρίου 2017 στις 1:43 μ.μ.

Οχι Μουσαντένιε ...σταλινικέ.... Δεν φταίει ο ΣΤΑΛΙΝ οτι μετά το 1945 έμεινε το Κόμμα των Μπολσεβίκων απο Στελέχη. Ηταν οι Απώλειες του 2ου Π.ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ που αφήσαν το κόμμα χωρίς Στελέχη και μπόρεσε στο 20ο Συνέδριο το 1956 η Οπορτουνιστική αντεπανάσταση να κερδίσει και στην Συνέχεια ΣΤΑΔΙΑΚΑ να διαλύση τα πάντα ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ.

1 Σεπτεμβρίου 2017 στις 3:35 μ.μ.

Τζαμαρία ό,τι θες διαβάζεις. Που ακριβώς λέω ότι φταίει ο Στάλιν που έμεινε από Στελέχη το Κόμμα; Εγώ είπα ότι μετά το θάνατό του αυτοί που ανέλαβαν (Μαλένκοφ, Μολότοφ, Μπουλγκάνιν κλπ) δεν φάνηκαν αντάξιοι του. Αυτό είπα. Καλά δεν αναφέρομαι τώρα σε Χρουτσόφ-Μπρέζνιεφ αυτοί με το που ανέλαβαν το '56 ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ άλλωστε την ανεπάρκεια των πρώτων εκμεταλλεύτηκε η κλίκα αυτή και επικράτησε.

Τώρα θέλουμε δεν θέλουμε αυτός που καθοδήγησε την πάλη του σοβιετικού λαού για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού και την συντριβή του ναζισμού ΗΤΑΝ Ο ΣΤΑΛΙΝ και αποδείχτηκε πόσο ικανός ήταν. Εγώ δεν υποκαθιστώ το λαό με τον ηγέτη ούτε εξωγήινο τον αποκάλεσα ούτε θεό ούτε τίποτα ήθελα μόνο να τονίσω ότι αυτός ήταν που στη θέση του ΓΓ έγραψε τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος ΚΑΘΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Και όλη η στρατηγική του στον πόλεμο αποδείχτηκε ΕΥΦΥΗΣ συνεπώς χρεώνεται αν θες και την νίκη απέναντι στο Ναζισμό. Φυσικά ήταν ο σοβιετικός λαός που πολέμησε και νίκησε το ναζιστοτέρας και οικοδόμησε το σοσιαλισμό αλλά να που ο ατσαλένιος στο τιμόνι αυτής της πάλης αποδείχτηκε ΗΓΕΤΗΣ με όλη τη σημασία της λέξεως συνεπώς χρεώνεται και προσωπικά αυτά τα κατορθώματα άλλωστε εγώ έκανα τη σύγκρισή σε σχέση με τους άλλους (Μπουχάριν, Κάμενεφ, Ζηνόβιεφ, Τρότσκι κλπ) που αποδείχτηκε ότι αυτοί οι άνθρωποι μόνο ικανοί δεν ήτανε. Μην υποτιμάμε και την αξία ενός ηγέτη έτσι;

V For Viva La Revolucion

1 Σεπτεμβρίου 2017 στις 6:51 μ.μ.

Εγω δεν υποτιμάω την αξία του ηγέτη. Για την Συλλογικές αποφάσεις μιλάω και πράγματι οι ΔΥΟ ΕΛΙΓΜΟΙ του Κόμματος των Μπολσεβίκων που ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ δώσανε την δυνατότητα να διασπάση τους Καπιταλιστές και να νικήσει. Μαλένκοφ Μολότοφ Μπουλγκάνιν κ.α ήταν αντάξιοι του. Στελέχη δεν είχε το Κόμμα και πήρε την πλειοψηφία ο Οπορτουνισμός.

1 Σεπτεμβρίου 2017 στις 7:02 μ.μ.

....Μποχάριν Καμένεφ Ζηνόβιεφ Τρότσκι κ.α που αποδείχτηκε οτι αυτοί οι άνθρωποι μόνο ικανοί δεν ήτανε.... Για εμένα ήταν ικανότατοι. Πιστεύανε στον Καπιταλισμό και αυτόν υπηρετήσανε πιστά.

2 Σεπτεμβρίου 2017 στις 4:33 μ.μ.

Είπαμε Τρότσκα και Μουσαντένιε ...σταλινικέ..... η πρόσκληση για την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ισχύει για όλους. Το οτι δεν είσασταν ποτέ Κομμουνιστές δεν πειράζει. Σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ χωράμε όλοι. Μέσα στον Καθημερινό αγώνα για προσωρινά μέτρα ανακούφισης απο την Αστική Τάξη γίνεται και η διαπάλη των Απόψεων και οι Κομμουνιστές βάζουμε την δική μας. Η Ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. Με τον Καπιταλισμό στην χώρα μας στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ απο το 1911.... σε περίπτωση ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ το ΚΚΕ θα ηγηθεί της Εργατικής Τάξης και του λαού για την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ Αντιμετωπίζοντας ντόπια και ξένη Αστική Τάξη σαν Εισβολέα με Εξοδο απο τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και νίκη της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Με αυτή την θέση και ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ο λαός τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 θα έπαιρνε την Εξουσία. Δεν την πήρε λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger