Home » , » Δίκη χρυσαυγιτών επίδοξων δολοφόνων (Βίντεο) 24/4

Δίκη χρυσαυγιτών επίδοξων δολοφόνων (Βίντεο) 24/4

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 | 6:47 μ.μ.

Με τις καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε σήμερα η δίκη των δύο χρυσαυγιτών που μαχαίρωσαν-παρολίγον θανάσιμα- 17χρονο μαθητή στο Φάληρο.

Το βίντεο είναι από το δελτίο ειδήσεων του Mega και το κείμενο της Ειρήνης Προμπονά - "105,5 στο Κόκκινο"

Συνεχίστηκε για τρίτη μέρα η δίκη των δυο χρυσαυγιτών Αποστολόπουλου και Χατζηπαυλίδη που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας απο πρόθεση και άμεση συνέργεια, όταν το πρωινό της 28ης Ιανουαρίου μαχαίρωσαν τρεις φορές στο πρόσωπο και στο λαιμό τον 17χρονο μαθητή του 3ου Λυκείου Π. Φαλήρου, Φοίβο Δεμερτζίδη, εξω ακριβώς απ’ το σχολείο του, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του στην μύτη-η οποία σχίστηκε κάθετα και «κρέμασε» αφού κόπηκε απο την σφοδρότητα του χτυπήματος ακόμα και ο χόνδρος-, ενω το τραύμα στην αριστερή πλευρά του λαιμού του θύματος παραλίγο να αποβεί μοιραίο για την ζωή του, καθώς έγινε 4 χιλιοστά απο την καρωτίδα.

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, τι θα είχε συμβεί, αν οι φωνές του 17χρονου Φοίβου που καλούσε σε βοήθεια, δεν έτρεπαν σε άτακτη φυγή τους δυο δράστες.

Υπενθυμίζουμε πως η δίκη σχετίζεται άμεσα με την εγκληματική δράση των μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης της ΧΑ και συμπεριλαμβάνεται στην ευρύτερη δικογραφία που μελετούν οι ειδικές εφέτες ανακρίτριες κ.κ Κλάπα και Δημητροπούλου.

Σήμερα, εξετάστηκαν ως μάρτυρες δυο αστυνομικοί. Ο ένας συμμετείχε στην ομάδα που πήρε τις αρχικές καταθέσεις των μαρτύρων μετά την επίθεση, καθώς αρκετοί είδαν το συμβάν που έλαβε χώρα έξω απο το σχολείο γύρω στις 08:15 το πρωί, λίγοι όμως κατέθεσαν, ενόρκως, όσα είδαν, καθώς ο φόβος τους απομάκρυνε απο την αίθουσα του δικαστηρίου. Οι συγκεκριμένες μαρτυρίες πάντως, ήταν αυτές που οδήγησαν τους αστυνομικούς στα ίχνη του δεύτερου κατηγορούμενου στην υπόθεση, του Αλέξανδρου Χατζηπαυλίδη.

Ο δεύτερος αστυνομικός συμμετείχε στην ομάδα που πραγματοποίησε την έρευνα σπο σπίτι του Αποστολόπουλου, φοιτητή Θεολογίας στην σχολή της Αθήνας και γιό συνταξιούχου αστυνομικού, πρώην διοικητή των ΕΚΑΜ.

Στο σπίτι του κατηγορούμενου βρέθηκαν κολλημένα στην πόρτα του δωματίου του εθνικιστικού περιεχομένου αυτοκόλλητα, όπως η...πουλάδα της 21ης Απριλίου και ενα σύνθημα «Αμερικάνοι σιωνιστές ο τάφος σας θα γίνει απ’ τους εθνικιστές», καθώς και ρουχισμός με εθνικιστικά σύμβολα, μια σιδερογροθιά, η οποία είχε θαφτεί στην άμμο υγιεινής της γάτας του σπιτιού-η μητέρα φρόντισε γι’ αυτό σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα και ισχυρίστηκε πως ήταν δική της, καθώς παλιά δούλευε ως σεκιούριτι- αλλά και μια λυμένη καραμπίνα που... αναπαύονταν στην θήκη της, στο πατάρι.

Ο Αποστολόπουλος είχε ήδη συλληφθεί έξω απο το σχολείο όπου είχε πάει όπως κάθε μεσημέρι να παραλάβει την Άρτεμη Καμπιώτη είχε οδηγηθεί στο σπίτι του συνοδεία αστυνομικών ενώ στη έρευνα βρισκόταν παρών και εισαγγελέας. Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, ο κατηγορούμενος ανησυχούσε καθώς του έπαιρναν δακτυλικά αποτυπώματα για το εάν αυτό το συμβάν-η σύλληψή του δηλαδή- σταθεί εμπόδιο στο να καταθέσει τα χαρτιά του για ειδικός φρουρός στην αστυνομία!

Η δίκη διεκόπη για ένα μικρό διάλειμμα, αλλά κατά τη συνέχειά της διαπιστώθηκε απο το προεδρείο πως ο ένας απο τους κατηγορούμενους (Χατζηπαυλίδης) ήταν ανήλικος κατά την τέλεση της εγκληματικής πράξης για την οποία κατηγορείται.

Ερωτηθείς ο συνήγορος υπεράσπισης αν το γνώριζε αυτό είπε πως το γνώριζε, αλλά θα το έθετε υπ’ όψιν του δικαστηρίου στο τέλος της δίκης όταν θα γίνονταν η ανάγνωση της ποινής του κατηγορουμένου.

Το δικαστήριο ωστόσο αποφάσισε να διαχωριστεί η δίκη και ο δεύτερος κατηγορούμενος να δικαστεί, ως ανήλικος, απο το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων σε ξεχωριστή δίκη, ο Χατζηπαυλίδης –που είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους- έφυγε απο την αίθουσα και ενδεχομένως αργότερα, στην εξέλιξη της δίκης, να
καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου. Τουλάχιστον αυτή είναι η επιθυμία των συνηγόρων υπεράσπισης.

«Είσαι αντίφα, είσαι αναρχικός, πες μας τι είσαι;»

Μεταξύ των μαρτύρων που κλήθηκαν σήμερα ήταν και ένας συμμαθητής του Φοίβου Δεμερτζίδη. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως είχε δει τον Αποστολόπουλο και την μαθήτρια-φίλη του Άρτεμις Καμπιώτη-πριν την επίθεση στον Φοίβο Δεμερτζίδη- ενα βράδυ να πηδούν και να μπαίνουν στο κλειστό σχολείο απο τα κάγκελα, ενω την την επόμενη μέρα είδε γραμμένα στον τοίχο συνθήματα στην γερμανική-μάλλον- γλώσσα, σβάστικες και άλλα συναφή συνθήματα. Επέπληξε την συμμαθήτριά του γι’ αυτό έντονα και το ίδιο βράδυ την κάλεσε για να της ζητήσει «συγγνώμη» . Την επόμενη μέρα ο Αποστολόπουλος και 4 ακόμα άτομα τον ανέκριναν έξω απο το σχολείο για τα «πιστεύω» του, ενώ ο Αποστολόπουλος κραδαίνοντας στο πρόσωπό του ενα αναδιπλούμενο μαχαίρι του έλεγε χαρακτηριστικά «παίζεις με την τρέλα του άλλου;» απειλώντας τον.

Ο ίδιος ο μάρτυρας πιστεύει πως θα μπορούσε άνετα να ήταν αυτός στη θέση του Φοίβου, αν δεν είχε ζητήσει συγγνώμη απο την Άρτεμη, για την σφοδρή επίπληξη που της είχε κάνει, κάτι που όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην κατάθεσή του ο μάρτυς, υπενθύμισαν στον Αποστολόπουλο, οι άλλοι 4 της παρέας,αλλά και η συμμαθήτρια του μάρτυρα με την προτροπή να το αφήσει και να μην τον απειλεί άλλο, γιατί ζήτησε συγγνώμη. Αυτό το συμβάν είχε γίνει κοντά στα Χριστούγεννα, μερικές βδομάδες δηλαδή πριν την δολοφονική επίθεση στον 17χρονο μαθητή.

Οι εκφοβισμοί πάντως συνεχίζονταν με απειλές όπως «ξέρω που μένεις» καθώς συνεχίζονταν επίσης και η... «αλίευση» των φρονημάτων του μάρτυρα απο τον κατηγορούμενο και την παρέα του, «είσαι αντίφα, είσαι αναρχικός, πες μας τι είσαι»...και άλλα παρόμοια.

Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε στην κατάθεσή του πως ο κατηγορούμενος είχε απειλήσει τον Φοίβο Δεμερτζίδη μέσω τρίτου ατόμου. Είχε δηλαδή ζητήσει να του μεταφερθεί η απειλή, πως αν συνεχίσει να ασχολείται με την Άρτεμη, θα τον σκοτώσει.

Με ενδιαφέρον περιμένουμε την εξέλιξη της δίκης καθώς θα καταθέσουν η διευθύντρια του σχολείου και καθηγητές και γονείς. Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι και η κατάθεση καθηγητή του σχολείου που φαίνεται να είχε αναπτύξει μια ιδιαιτέρα κοντινή σχέση με τον κατηγορούμενο και την φίλη του, όπως προκύπτει απο τα μηνύματα του κινητού τηλεφώνου του κατηγορούμενου που έγιναν γνωστά μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Η δίκη διεκόπη στις δυο το μεσημέρι σήμερα και θα συνεχιστεί στις 30 Απριλίου.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger