Home » , » Μια τσιγγάνα στον Σύριζα παραλίγο!

Μια τσιγγάνα στον Σύριζα παραλίγο!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 26 Απριλίου 2014 | 8:39 μ.μ.

Πηγή: Στέλιος Ελληνιάδης – «Δρόμος της Αριστεράς»

Ο γύφτος στο Λυκαβηττό! Μ” αυτό τον πηχυαίο τίτλο τα ΝΕΑ έφτυσαν τον Μανώλη Αγγελόπουλο και εγκάλεσαν εμάς που είχαμε το θράσος να ανεβάσουμε τον τσιγγάνο τραγουδιστή στον «ιερό», για τους καθωσπρέπει «λευκούς» ευρωπαϊστές, λόφο του Λυκαβηττού, το καλοκαίρι του 1983. Και, μάλιστα, οι βέβηλοι!, μαζί με μια )λόκληρη τσιγγάνικη κομπανία, στην οποία συμμετείχαν η Ελένη Βιτάλη και οι κορυφαίοι σολίστες Γιάννης Βασιλόπουλος στο κλαρίνο και Λευτέρης Ζέρβας στο βιολί.

Τα ΝΕΑ, που όχι μόνο διαβάζονταν από ένα μεγάλο κομμάτι αριστερών, αλλά και γράφονταν από πολλούς αριστερούς των γραμμάτων και των τεχνών. Αριστερούς, «ορθόδοξους», «ανανεωτές» και «σοσιαλδημοκράτες», που , σε ομοφωνία με δεξιούς «ευρωπαϊστές» και ανομολόγητους ρατσιστές, έβγαζαν όχι μόνο σπυράκια, αλλά και χολή εναντίον των λαϊκών τραγουδιστών, με ιδιαίτερα επιβαρυντικό στοιχείο την ιδιαιτερότητα του «γύφτου».

Παρόμοιοι μ” αυτούς που μέσα από τις σελίδες του «Σχολιαστή» κατηγορούσαν την παρέα μας στο «ντέφι» για εθνικισμό επειδή αγαπούσαμε και προβάλαμε το λαϊκό και το δημοτικό τραγούδι!

Ακολουθητές, φανερά τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’8ο, μιας αντίληψης που θεωρούσε το ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι κατώτερο προϊόν ενός λούμπεν προλεταριάτου και το δημοτικό φορέα ίου χουντικού εθνικισμού, όψιμοι εκσυγχρονιστές που αλληθώριζαν με την αγγλοσαξονική ανωτερότητα. Ποιο φύλλο της Αριστεράς βγήκε να αντικρούσει τη ρατσιστική ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2014 στις 12:19 μ.μ.

Δηλαδή τι θέλει να μας πει ο Σ.Ε.; Ότι έβγαλαν την Σαμπιχά γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ (ειδικά σε αυτό το χώρο) είναι ρατσιστές; Εγώ δεν την ήξερα καθόλου πριν γίνει ο ντόρος, αλλά αν ισχύει αυτό που λένε, ότι δηλαδή η ίδια προκαλεί διαχωρισμό της μειονότητας ρίχνοντας όλες τις ευθύνες στην Τουρκική μειονότητα, συνεργαζόμενη ακόμη και με την ΕΥΠ, καλά έκαναν και την έβγαλαν.

Αν ο ΣΕ έχει περισσότερες πληροφορίες επ' αυτού από εμένα τότε μάλλον αυτές θα πρέπει να γράψει κι όχι ένα γενικόλογο αντιρατσιστικό κείμενο που καταλήγει στο ερώτημα γιατί έγραψαν ακτιβίστρια ρομά και όχι συνδικαλίστρια Βουλγάρα. Γιατί πολύ απλά αγαπητέ η μία είναι γνωστή από την ενασχόλησή της με τους τσιγγάνους ενώ η άλλη γιατί τα αφεντικά της την σακάτεψαν για να μην μιλάει κι όχι γιατί ήταν Βουλγάρα. Είναι λίγο χυδαίος ο τρόπος που το αντιμετωπίζεις ("Αχ αυτά τα πόστα") και δεν αξίζει, εκτός κι αν το πρότυπο του αντιρατσισμού μας είναι το Ποτάμι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger