Home » , » Η Μειονότητα, το Προξενείο και το Βαθύ Ελληνικό Κράτος

Η Μειονότητα, το Προξενείο και το Βαθύ Ελληνικό Κράτος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 26 Απριλίου 2014 | 4:41 μ.μ.

 Ενα κείμενο "διαμάντι" με την υπογραφή της δημοσιογραφικής ομάδας του "Ιου" υπάρχει σήμερα στην εφημερίδα των Συντακτών που ασχολείται με την "Μειονότητα, το Προξενείο και το Βαθύ Ελληνικό Κράτος".

Επειδή αυτό το ζήτημα ξαναέχει ρθει στην επικαιρότητα, παραθέτουμε εκτενή αποσπάσματα από αυτό το δημοσίευμα:

… Για τους εθνικόφρονες πολιτικούς δημοσιογράφους, η μειονοτήτων «Ελλήνων μουσουλμάνων» και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της  είναι φορείς αμφισβητούμενης ή ελιπούς νομιμότητας, κάτι σαν «κομμουνιστικά μιάσματα» των μετεμφυλιακών χρόνων. Ο αρχιτέκτονας των διακρίσεων σε βάρος της μειονότητας κατά τη δεκαετία του 1980, Γιάννης Καψής, είχε φροντίσει άλλωστε από τα μαύρα προδικτατορικά χρόνια να επιβεβαιώσει αυτή την αναλογία: «Οι σωβινισταί [μειονοτικοί] είναι όπως οι κομμουνισταί. Θέλουν να ανατρέψουν το καθεστώς», διαβάζουμε σε παλιό ρεπορτάζ του («Εθνος» 6.8.1959). φωτοτυπίες του οποίου διανέμονταν το 1983 από την ΠΑΣΟΚική Γενική Γραμματεία Τύπου στους δημοσιογράφους ως κείμενο «γραμμής».

Η μετωπική επίθεση του βαθέος κράτους για την προκαταβολική συμμόρφωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (και πιθανής αυριανής κυβέρνησης) στις επιθυμητές προδιαγραφές για το μειονοτικό (και, προφανώς, τα υπόλοιπα «εθνικά μας θέματα») επιβεβαιώνεται από την  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger