Home » , » «Κυνήγι μαγισσών» και διασπορά ψευδών ειδήσεων

«Κυνήγι μαγισσών» και διασπορά ψευδών ειδήσεων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 17 Απριλίου 2014 | 8:21 μ.μ.


Πηγή: "Ποντίκι"

Η ΕΛ.ΑΣ., μέσω «διαρροών» σε μερίδα του Τύπου και των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης έχει αρχίσει ένα «κυνήγι μαγισσών» επιδιδόμενη στο γνωστό παιχνίδι της «διασποράς ψευδών ειδήσεων».

Κατ' αρχάς επανήλθε στο προσκήνιο η «πολυθρύλη-τη» συμμαχία του Επαναστατικού Αγώνα με τον καταζητούμενο Χριστόδουλο Ξηρό, με την Αντιτρομοκρατική να θεωρεί δεδομένη τη συνεργασία του μέλους της 17Ν με τους Μαζιώτη και Ρούπα.

Το συγκεκριμένο «σενάριο», όμως, καταρρέει απλώς και μόνο αν δούμε με προσοχή τα λεγόμενα των ίδιων των καταζητούμενων μελών του Επαναστατικού Αγώνα, τα οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτηρίζουν... δειλό τον Ξηρό:
«Όσον αφορά τα σενάρια για τους πιθανούς "συγκατοίκους" μας στην παρανομία, τη μόνη πληροφορία που έχουμε να δημοσιοποιήσουμε είναι ότι έχουμε μερικά σοβαρά κριτήρια για τις πολιτικές μας σχέσεις, που είναι πολιτικά, αλλά κυρίως αξιακά, και στα οποία συμπεριλαμβάνεται η στάση των αγωνιστών κατά την κρίσιμη, αλλά και αποκαλυπτική συγχρόνως στιγμή της σύλληψης».

Επίσης, Μαζιώτης και Ρούπα φροντίζουν να διαχωρίσουν τη θέση τους από την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), η οποία βρίσκεται πίσω από την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και την αποτυχημένη απόπειρα στα κεντρικά γραφεία της Mercedes στη Βαρυμπόμπη και με την οποία - όπως λένε - έχουν σημαντικές επιχειρησιακές και ιδεολογικές διαφορές:

«Μας διέπουν διαφορετικού είδους πολιτικά κριτήρια στον τρόπο δράσης, στον τρόπο και στον τόπο που θα πληττόταν κάθε φορά ο πολιτικά επιλεγμένος στόχος, γεγονός που καθόριζε την επιλογή των μέσων και την επιχειρησιακή μεθοδολογία αποφεύγοντας επιχειρησιακές ακροβασίες».

Τελευταία, είδε το φως της δημοσιότητας το νέο σενάριο της εμπλοκής του Νίκου Μαζιώτη στη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Καλαβρύτων, στις 10 Μαρτίου 2014, όπου είχε τραυματιστεί ένας αστυνομικός κατά τη διάρκεια συμπλοκής με τους δράστες.

Πηγές της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκτιμούν πως ο ένας από τους δύο ληστές ήταν ο καταζητούμενος Μαζιώτης. Αυτή η «πληροφορία» πάντως παρουσιάζει σημαντικά κενά, αν κρίνει κανείς από τη... «φτωχή» λεία των δύο κακοποιών (4.000 ευρώ), καθώς επίσης και από το ότι δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ εναντίον των δύο αστυνομικών της Αμεσης Δράσης, που τους καταδίωξαν.

Πριν από λίγα χρόνια, όταν μέλη του Επαναστατικού Αγώνα είχαν βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με αστυνομικούς έξω από το υποκατάστημα της Eurobank στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης (Αργυρούπολη), είχαν καταφέρει να διαφύγουν, αφού πρώτα τους αφόπλισαν δίχως να πέσει ούτε ριπή.

Σημειώνεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΑ.ΑΙ. εμπλέκει τον Μαζιώτη σε ανεξιχνίαστη ληστεία τράπεζας.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το κλειστό κύκλωμα του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Μέθανα, όπου ένα άτομο - που, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, φέρεται να είναι το καταζητούμενο μέλος του Επαναστατικού Αγώνα - συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία (25 Ιουλίου 2013) με λεία 108.359 ευρώ.

Όπως κι αν έχουν, πάντως, τα πράγματα, το βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι διωκτικές αρχές, ύστερα από κάθε νέο τρομοχτύπημα, βρίσκονται όλο και πιο βαθιά στο σκοτάδι, με νέους πονοκεφάλους και περισσότερα μέτωπα ανοιχτά.

Από εδώ και πέρα, πάντως, και δεδομένης της... θρασύτητας του χτυπήματος στην οδό Αμερικής, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε όχι μόνο αν όντως το καταζητούμενο ζεύγος είναι οι δράστες, αλλά και αν ευσταθεί η θεωρία της Αντιτρομοκρατικής περί «ανανεωμένου Επαναστατικού Αγώνα». Υπομονή...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger