Home » , , » Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με μπλε και πράσινους πολλούς Μπαλτάκους

Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με μπλε και πράσινους πολλούς Μπαλτάκους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 6 Απριλίου 2014 | 4:23 μ.μ.

Πηγή: Γεράσιμος Λιβιτσάνος - "Πριν"
 
Τα γράφαμε και τα ξαναγράφαμε: Η κυβέρνηση δεν είχε ποτέ πρόθεση να καταστρέψει τη Χρυσή Αυγή γιατί είναι πολιτικά «συγκοινωνούντα δοχεία». Αξιοποίησε τη δολοφονική της δράση για να ρίξει τη «φάπα του μάστορα προς τον παραγιό», να την επαναφέρει στο ρόλο του «μπράβου» του συστήματος και να αποκαταστήσει τα ποσοστά της ΝΔ ώστε να αποφύγει την επικείμενη πολιτική ήττα στις εκλογές.

Η καταγραμμένη συνομιλία του Ηλ. Κασιδιάρη με τον Τ. Μπαλτάκο απλώς επιβεβαίωσε αυτή την πολιτική εκτίμηση που... «έβγαζε μάτι». Πανικόβλητοι πλέον οι γαλαζοπράσινοι κυβερνώντες προσπαθούν μάταια να αποστασιοποιηθούν από τη φιγούρα του «αντικομμουνιστή» γραμματέα της κυβέρνησης σε ένα πολιτικό κλίμα που ίσως κυοφορεί επικίνδυνες πολιτικές εξελίξεις, μία από τις οποίες είναι το ποινικό και πολιτικό «ξελάσπωμα» των χρυσαυγιτών.

Μετά το αρχικό σοκ, το κυβερνητικό επιτελείο σε καθεστώς «κόκκινου συναγερμού διαχείρισης κρίσεων» θα επιδιώξει με εξόφθαλμα ψέματα να σώσει ό,τι διασώζεται. Πρώτος στόχος η αναστήλωση του προφίλ του Αντώνη Σαμαρά: τον εμφανίζουν ως πρωθυπουργό προσηλωμένο στη μάχη για τη σωτηρία της χώρας, που είχε την αφέλεια να διαλέξει «έναν ηλίθιο» -όπως χαρακτηριστικά λένε- για συνεργάτη. Μόνο που το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Τ. Μπαλτάκου δεν είναι η «ηλιθιότητα» αλλά οι ακροδεξιές του αντιλήψεις. Οι ίδιες από τις οποίες εμφορείται μεγάλο μέρος του πρωθυπουργικού επιτελείου, ενώ χαρακτηρίζουν συνολικά την κυβέρνηση.

Το δόγμα περί «ανακατάληψης πόλεων», ο σκληρός αυταρχισμός, η ανασύσταση του παρακράτους, η κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, ο περιορισμός δημοκρατικών δικαιωμάτων, ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου δεν είναι ιδέες του Μπαλτάκου αλλά η... εφαρμοζόμενη -ακόμη και αυτή τη στιγμή- κυβερνητική πολιτική. Αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της «μνημονιακής» βαρβαρότητας.

Στο ίδιο πλαίσιο γίνεται προσπάθεια θα εμπεδωθεί μέσω επικοινωνιακού βομβαρδισμού το γεγονός ότι «ο Σαμαράς δεν είναι φιλικά προσκείμενος προς τη Χρυσή Αυγή», εξ ου και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού την Παρασκευή, όταν αποκάλεσε το κόμμα αυτό «εκβιαστές» στους οποίους δεν θα επιτρέψει να ρυθμίζουν την πολιτική. Παρ' όλα αυτά την ίδια στιγμή στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας συζητούν σενάρια περί «διόρθωσης πορείας» ως προς την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και το διαχωρισμό της σε... «καλή» και «κακή», με κριτήριο τη δράση της που εμπίπτει στο ποινικό δίκαιο.

Ο τρίτος στόχος του κυβερνητικού επιτελείου θα είναι το θέμα Μπαλτάκου να παραπεμφθεί στους «θεσμούς» (κοινοβουλευτικούς και δικαστικούς) ώστε να εκτονωθεί η όλη ιστορία και να αλλάξει το συντομότερο δυνατόν η πολιτική ατζέντα. Σε αυτό το σημείο η κυβέρνηση βρίσκει -αντικειμενικά- απροσδόκητο αρωγό τον ΣνΡΙΖΑ που θέλει να «προσαρμόσει» το όλο θέμα στις άμεσες εκλογικές του ανάγκες.

Να «βγει από το κάδρο» προσπαθεί όσο μπορεί και το ΠΑΣΟΚ. Κατανοεί πως χάνει το προφίλ της «δημοκρατικής συνιστώσας» που κατέθετε προτάσεις νόμου για την ποινικοποίηση του ρατσισμού. Αποκαλύπτεται η πραγματικότητα που λέει ότι συμπράττει κυβρηνητικά με ακροδεξιούς οι οποίοι βοίσκονται σε ανοιχτό δίαυλο πολιτικής συνενόησης με φασίστες. Παρ' όλα αυτά ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέστησε σαφές πως πάνω απ' όλα μετράει η εξυπηρετήση των αναγκών το κεφαλαίου. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωσι μετά τη συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά: «Εμάς μας ενδιαφέρει η προγραμματική συμφωνία και η πορεία της χώρας. Τα κόματα που συνεργαζόμαστε έχουμε διαφορές μεταξύ μας. Διαφορές αξιακές, διαφορές ιδεολογικές, διαφορές ιστορικές».

Θυμίζουμε πως όταν προ ημερών ο Τ. Μπαλτάκος δήλωνε «γεννημένος αντικομμουνιστής» ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε υποβαθμίσει το θέμα δηλώνοντας ότι είναι ένα «γνωστό πρόβλημα» για το οποίο δεν αξίζει να ενοχλήσει τον πρωθυπουργό. Όσον αφορά την ίδια τη Χρυσή Αυγή και τις «πρακτορίστικες» πρακτικές του Κασιδιάρη, ανέδειξαν ένα ξεκάθαρο πολιτικό στοιχείο: ότι το πολιτικό σύστημα, στην παρούσα ιδιαίτερα συγκυρία, είναι εξαιρετικά δύσκολο να τη βλάψει, ακριβώς γιατί το φασιστικό μόρφωμα αποτελεί αναπόσπαστο πλέον μέρος του εν λόγω συστήματος, Μπορεί έτσι να αξιοποιήσει τη σαπίλα και τη διαφθορά του προς όφελος του. Ακριβώς αυτό κάνει τούτες τις ημέρες εκθέτοντας κυβέρνηση και Δικαιοσύνη. Είναι φανερό πώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις η Χρυσή Αυγή μπορεί να προσβλέπει σε πολύ καλύτερη αντιμετώπιση από τα δικαστήρια.

Για τους λόγους αυτούς, είναι εξαιρετικά επίκαιρη η ανάγκη της έντασης της δράσης του εργατικού κινήματος, ώστε αντιπαλεύοντας την επίθεση στα στοιχειώδη δικαιώματά του στη δουλειά και την καθημερινή ζωή να αντιπαλεύει ταυτόχρονα τον εκφασισμό σε κάθε εκδοχή του. Μόνον έτσι θα στριμωχτούν στη γωνία οι φασίστες και οι συνομιλητές τους. Γιατί οι «Μπαλτάκοι» είναι πολλοί κι έφυγε μόνον ένας από αυτούς...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger