Home » , , » Δυο «ειδησούλες» από αστικά ΜΜΕ και η σχετική τοποθέτηση του ΚΚΕ

Δυο «ειδησούλες» από αστικά ΜΜΕ και η σχετική τοποθέτηση του ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 21 Απριλίου 2014 | 1:04 μ.μ.

 Δυο «ειδησούλες» από αστικά ΜΜΕ.

*Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της έκθεσης των γερμανικών think tanks για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία γίνεται κατόπιν «παραγγελίας» από τον υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίκμαρ Γκάμπριελ. Η Ελλάδα θα έχει ύφεση 0.7% και το 2015, ενώ η ανεργία θα κινηθεί στο 27%. Εκτιμήσεις απόλυτα αντίθετες από της προβλέψεις της Αθήνας.

* Το πρωτογενές πλεόνασμα που οδήγησε στην έξοδο στις αγορές δεν είναι βιώσιμο, καθώς στηρίζεται στην αφαίμαξη των καταθέσεων, και όχι στην ανάπτυξη. Μόνο τους τελευταίους μήνες οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 3 δις. Ευρώ. Ηδη οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο φτάνουν τα 64,5 δις ευρώ και συνεχίζουν να αυξάνονται κατά 1 δις τον μήνα περίπου. Το κράτος, για να παράγει πλεόνασμα, στραγγαλίζει την ιδιωτική οικονομία, όπου έχει αντίκτυπο η μείωση των καταθέσεων. Αυτό το μοντέλο είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει.

Κι η σχετική εκτίμηση του  γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα:

«Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο λαός μας δεν πρέπει να παρασυρθούν από τους πανηγυρισμούς για έξοδο στις αγορές δεν πρέπει να παρασυρθούν από την όποια πιθανή μικρή ανάκαμψη ακολουθήσει στη συνέχεια, εμείς δεν κάνουμε καταστροφολογία, εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι πρωτόγονες πλεόνασμα θα υπάρξει, μετά από τέτοια βαθιά κρίση που είχε η ελληνική καπιταλιστική κρίση, δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει ανάκαμψη, μόνο που αυτή η ανάπτυξη θα είναι μικρή, ασθενική και πολύ σύντομα θα έχουμε νέο κύκλο κρίσης, μόνο που αυτός θα είναι πιο βαθύς».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 23 σχόλια

Ανώνυμος
21 Απριλίου 2014 στις 1:32 μ.μ.

@ξεκάθαρα
Μια που λές ότι είσαι "ξεκάθαρος"από το ψευδώνυμό σου, έχεις την καλοσύνη, να μας πείς εν συντομία, το πρόγραμμα του σύριζα στα βασικά, και τις διαφορές του από τα πυροτεχνήματά του το 2012? Πες μας εσύ, ξεκάθαρα, τι θα κάνει ο σύριζα και πώς? Μην μου αρχίσεις "την ανάλυση" για το τι έλεγε το κκε. Ας μιλήσουμε για το τί λέει ο σύριζα. Λοιπόν τι λέει ο σύριζα π.χ. για την ΕΕ και τι θα κάνει ? Μανώλης

Ανώνυμος
21 Απριλίου 2014 στις 1:59 μ.μ.

Παρατηρήσεις:
1) "Ανάκαμψη" στην οικονομία δε σημαίνει ούτε πρωτογενές πλεόνασμα, ούτε μείωση της ανεργίας, ούτε αύξηση των καταθέσων. Σημαίνει μείωση των ρυθμών ύφεσης ή και επιστοφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
(και αντίστοιχα η κρίση στην οικονομία ταυτίζεται με την ύφεση (=μείωση του ΑΕΠ)).

2) Πρωτογενές πλεόνασμα υπήρξε για το 2013. Και προέκυψε από τα δημοσιονομικά μέτρα και από τη στάση πληρωμών από το αστικό κράτος προς τους μικρομεσαίους. Δεν υπάρχει ούτε ένας να το αμφισβητεί αυτό (ακόμη και αυτοί που κατηγορούν τη συγκυβέρνηση για "κακή διαχείριση"...).
Και με τα νέα δημοσιονομικά και "διαρθρωτικά" μέτρα που έρχονται μετά το Μάη ενδεχομένως να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα και τα επόμενα χρόνια, παρά αυτούς που αμφισβητούν τη βιωσιμότητα του πλεονάσματος.

ΥΓ:
1) Αυτά τα ολίγα γιατί αλλού αναφέρονται οι ειδήσεις και άλλα καταλαβαίνετε. Το μόνο σχετικό με την τοποθέτηση του ΚΚΕ είναι τα περί "ύφεσης 0,7% το 2015".

2) Η κριτική περί "κακής διαχείρισης" στο πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης είναι αποπροσανατολιστική για το λαό. Η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΜΙΑ ΧΑΡΑ διαχειρίστηκαν τα της οικονομίας προς όφελος του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου και εις βάρος του ελληνικού λαού.

Ανώνυμος
21 Απριλίου 2014 στις 2:04 μ.μ.

Γιατί ρε φιλαράκο να αρχίσουμε την "ανάλυση" για το ΣΥΡΙΖΑ και να μη μας εξηγήσεις εσύ την θέση του ΚΚΕ περί ανάκαμψης;
Επειδή έτσι σε βολεύει???

Ανώνυμος
21 Απριλίου 2014 στις 2:37 μ.μ.

2.04 καπιταλιστικη αναπτυξη το ξερεις οτι θα υπαρχει απλα δεν σε βολευει χαλαει το παραμυθι σε καταλαβαινω απολυτα. ΠΑΝ

Ανώνυμος
21 Απριλίου 2014 στις 5:12 μ.μ.

Ψιτ παιδιά από το ΚΚΕ....το "πλεόνασμα":
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63993526

Ανώνυμος
21 Απριλίου 2014 στις 9:19 μ.μ.

@ 5:12 μμ

- Γράφει ο Δελαστικ:
"άρα μόνο 1,4 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα των... 3,4 δισεκατομμυρίων!"

- Το ζήτημα δεν είναι η ύπαρξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά το πώς προέκυψε και ποιός θα το τσεπώσει. Το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι δευτερεύον ζήτημα για το λαό.

Υπογραφή: Αυτός που έκανε τις παρατηρήσεις στο 1:59 μ.μ.

Ανώνυμος
22 Απριλίου 2014 στις 6:12 π.μ.

ΤΑ ΕΥΡΟΛΑΜΟΓΙΑ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΆΛΙΑ ΜΑΣ... ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕΣΤΑΙ ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ΄ΟΙ ΕΛΛΙΝΕΣ
Δεν υπάρχουν πολιτικά λαμογια μόνο, υπάρχουν και οι αμετανόητοι ψηφοφόροι τους με ψευδαίσθηση της γνώσης!
Ο μεγαλυτετερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η αγνια....Είναι η ψευδαίσθηση της γνώσης!!!!!!!!! Υ.Σ Το εγκεφαλικό προϋποθέτει εγκέφαλο για μερικούς..."

Ανώνυμος
22 Απριλίου 2014 στις 9:05 π.μ.

Ακριβώς φίλε και για την ακρίβεια το κύρι θέμα είναι το "πως προέκυψε". Αν λοιπόν προέκυψε από λογιστικές απάτες και στάση πληρωμών στους προμηθευτές (δεν το διάβασες όλο το άρθρο) τότε δεν υπάρχει πλεόνασμα, είναι απλά ένα τεχνητό κατασκεύασμα προς άγρα ψήφων. Αν φίλε εγώ δεν πληρώσω τις ΔΕΚΟ και το νοίκι, μου περισσεύουν λεφτά για αποταμίευση. Άρα; Έχω..."πλεόνασμα"; Γιατί αυτό κάνει ο Σαμαράς/Βενιζέλος. Μοιράζουν αέρα κοπανιστό (στους "ένστολους"...) που θα τον πάρουν πίσω πολλαπλάσια μετά τις εκλογές.

Το πλεόνασμα λοιπόν που δεν αμφισβητείς, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κι εκεί είναι ΕΝΑ από τα προβλήματα (για να το πω εύσχημα) της άποψης του ΚΚΕ.
Θέλεις να σου βάλω και τα υπόλοιπα;
Γιατί απ' ότι βλέπω δεν υπάρχει και μεγάλη προθυμία για ουσιαστικές απαντήσεις.

Ο ανώνυμος 5.12

Ανώνυμος
22 Απριλίου 2014 στις 12:43 μ.μ.

@ανώνυμο 2.04
Δηλαδή το έχετε κρυφό το πρόγραμμα του σύριζα? Δεν πρέπει 1 μήνα πριν τις εκλογές, να μάθουμε τι τέλος πάντων λέει, για την ΕΕ, για τα μνημόνια για την τρόικα, τι θα κάνει με τις δανειακές συμβάσεις, με τους νόμους που ψηφίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, τι θα κάνει αν βγεί πρόεδρος της κομισιόν ο Τσίπρας? Πότε θα μας τα πείτε? Μετά τις εκλογές? Μανώλης

Ανώνυμος
22 Απριλίου 2014 στις 7:08 μ.μ.

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη Μανωλάκη. Για κοίτα τον τίτλο του θέματος: "Δυο «ειδησούλες» από αστικά ΜΜΕ και η σχετική τοποθέτηση του ΚΚΕ"

Και σε αυτό το θέμα ζητάς να μάθεις τι θα κάνει ο Τσίπρας ως πρόεδρος της κομισιόν!!
Γιατί δεν ζητάς και πως φτιάχνεται το κουνουπίδι ογκρατέν απορώ. Ξέρεις;

Ανώνυμος
23 Απριλίου 2014 στις 12:42 π.μ.

7.08 Ο κουτσουμπας μιλαει ξεκαθαρα για την κριση οτι ειναι καπιταλιστικη και οτι θα εχουμε μικρη αναπτυξη και μετα χειροτερη κριση οποιος και να ειναι διαχειρηστης. εσυ τη προβλημα εχεις σου χαλαει τη σουπα. ΠΑΝ

Ανώνυμος
23 Απριλίου 2014 στις 8:54 π.μ.

@Ανώνυμο 7.08
Σε κατανοώ. Είναι πράγματι δύσκολο, προεκλογική περίοδος γαρ, να απαντήσει κάποιος τι θα κάνει ο Τσίπρας, σαν πρόεδρος της κομισιόν. Είναι μια απάντηση που καίει. Προφανώς θα πηγαίνει για πρόεδρος για να μας μάθει πώς φτιάχνεται το κουνουπίδι ογκρατέν. Είδες, όταν σου τελειώνουν οι απαντήσεις, τότε αρχίζουν οι φαιδρές εξυπνάδες. Μανώλης

Ανώνυμος
23 Απριλίου 2014 στις 9:42 π.μ.

Σώπα ρε παν, η κρίση είναι καπιταλιστική; Κι εγώ νόμιζα ότι περνάνε κρίση τα κολχοζ και τα σοβχοζ.

Να πεις στον Κουτσούμπα σου ότι η στείρα επανάληψη της ίδιας φράσης όχι μόνο δεν ανοίγει μυαλά, όχι μόνο δεν δίνει ερέθισμα για ένα άλλο τρόπο σκέψης, αλλά προκαλεί και αντίδραση. Μια, δυό, τρεις, πέντε, θα σου πει ο άλλος "Τι θες ρε μαλάκα επιτέλους; Να πάρω τα όπλα να ανατρέψω το σύστημα; Ε δεν θέλω να πάω να σκοτωθώ, το κάνεις μήπως εσύ και δεν το ξέρω; Έχεις να προτείνεις κάτι ή να πάω κι εγώ στο κυνήγι του Πακιστανού με τους χρυσαυγίτες;"
Αυτό θα σου πει ο άλλος που δεν έχει σχέση με το "χώρο" (το 85% δηλαδή).
Οι υπόλοιποι που έχουν θα σου πουν "Μας τα'πρηξες Κουτσούμπα, το ξέρουμε ότι φταίει ο καπιταλισμός, καμιά πρόταση για το σοσιαλισμό έχεις ή θα περιμένουμε να έρθει η φώτιση στον κόσμο και μέχρι τότε απλά θα κάνουμε το σταυρό μας όποτε περνάμε έξω από γραφεία του ΚΚΕ;"
...και φυσικά θα υπάρχει και ο Μανώλης που θα λέει "Θεός Κουτσούμπας, που το σκέφτηκες? Μπράβο, όντως ο καπιταλισμός φταίει!!!"

ΠΑΝ το πρόβλημά μου είναι ότι ο Κουτσούμπας χαλάει μόνο την δική μου σούπα. Την σούπα του συστήματος την περιποιείται δεόντως, της ρίχνει αλατάκι, πιπεράκι να νοστιμίσει, μας λέει ότι τρώγεται κι αυτή αλλά δεν είναι σαν την σοσιαλιστική σούπα κλπ. Άμα ήθελα κάποιον να μου προβλέπει το μέλλον ΠΑΝ θα πήγαινα αλλού. Υπάρχουν...κορυφαία μέντιουμ στην Ελλάδα, διαπιστευμένα από πνεύματα και με κληρονομικό χάρισμα, που άμα σε κόψουν καλά σου λένε ό,τι τραβάει η ψυχή σου. Όμως επειδή ο Μαρξ έλεγε ότι το θέμα είναι να αλλάξουμε το κόσμο κι όχι να τον ερμηνεύσουμε, από το Κουτσούμπα δεν ζητάω προβλέψεις για την καπιταλιστική πορεία ανάπτυξης, ζητάω ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ που θα αλλάξει τον κόσμο αυτό.
Κι εκεί βλέπω ότι πολιτική τακτική έχει μόνο για το Σαμαρά, δεν του περισσεύει για μένα.

Ανώνυμος
23 Απριλίου 2014 στις 9:10 μ.μ.

9.42 πιστευω να συμφωνησουμε οτι συστημα ενοεις τον καπιταλισμο. και πρεπει ολοι να καταλα βουνε οτι η πραγματικη εξουσια ειναι αυτος που εχει τα μεσα παραγωγης στα χερια του και απλα οι κυβερνησεις ειναι ο διαχειρηστης τους. οσο ο καπιταλισμος σε διεθνες επιπεδο ειχε αντιπαλο ητανε υποχρεωμενος να δινει κατι για να μην ανατραπει και να δημιουργει αυταπατες μετα το 1991 εχει περασει σε αλλο σταδιο. δεν ειναι διατεθειμενος να δωση τιποτα και να παρει πισω οτι κερδηθηκε με αιμα. και θα σου φερω και δυο παραδειγματα για της αριστερες κυβερνη σεις. το ΑΚΕΛ ΣΤΑ 5 χρονια που ητανε συνεβησαν τα ιδια με εδω. Στην βενεζουελα που εγω τους χρεωνω της καλυτερες προθεσεις 15 χρονια αριστερη κυβερνηση με τεραστια πλειοψηφια στην αρχη σημερα ειναι οριακα. συμπερασμα φιλε μου της καλυτερες προθεσεις να εχεις οσο τα μεσα παραγωγης τα εχουνε οι αστοι δεν γινετε τιποτα. Αν οι εκλογες αλλαζαν κατι ελεγε ο ΜΑΡΞ θα της καταργουσαν. Και δεν εχουμε πει ποτε οτι η σουπα του καπιταλισμου τρωγετε. ΠΑΝ

Ανώνυμος
23 Απριλίου 2014 στις 9:43 μ.μ.

9.42 Ητανε πολυ ευκολο την ανοιξη του 2012 να πουμε και εμεις στο λαο μπολικη σαλτσα και οτι θα μπουμε σε κυβερνηση θα ειχαμε παρει μεγαλυτερα ποσοστα και ολα καλα. Το προβλημα ειναι μετα οταν θα επεφταν τα παραμυθια πια θα ητανε η θεση μας απεναντι στο λαο και το κυριοτερο τη σχεση θα ειχαμε με τον κομμουνισμο. απολυτως καμμια ΠΑΝ

Ανώνυμος
23 Απριλίου 2014 στις 11:14 μ.μ.

Αυτή δηλαδή την σχέση με τον κομμουνισμό που έχετε και σήμερα παν.
Μην ανησυχείς λοιπόν.

Ανώνυμος
24 Απριλίου 2014 στις 3:19 μ.μ.

11.14 αν ριξεις μια ματια στα βιβλια ΜΑΡΞ ΕΓΚΕΛΣ ΛΕΝΙΝ θα δεις οτι εχουμε απολυτα. και σκε ψου μονο τα παραδειγματα της ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ που σου ανεφερα ΠΑΝ

Ανώνυμος
24 Απριλίου 2014 στις 11:13 μ.μ.

Ρε Μπαλτσαβία, μόλις έσκασες από το αυγό της Μπακαουκίας χθες και έχεις το θράσος να λες σε ανθρώπους που έχουν λειώσει στη διαδήλωση, την περιφρούρηση και την πολιτική αναζήτηση να "ρίξουν μια ματιά στα βιβλία"???

Τι έπαρση αμορφωσιάς είναι αυτή??

Ανώνυμος
24 Απριλίου 2014 στις 11:50 μ.μ.

11.13 ανθρωποι που εχουνε λιωσει τα ποδια τους στη διαδηλωση και στην περιφρουρηση δεν πανε για αστικη διαχερηση. Δεν λεω για τα βιβλια του μπερστα ιν και του καουτσκι μιλαω για ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΛΕΝΙΝ ΠΑΝ

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2014 στις 12:24 π.μ.

Ετσι είναι 11:13
Ο τύπος δεν βάζει τόνους ποτέ, κόβει τις μισές λέξεις στη μέση, είναι ανορθόγραφος, και επαναλαμβάνει 5 τσιτάτα που έχει αποστηθίσει στην ΚΟΒΑ και προτείνει στους άλλους να διαβάσουν τα ......"βιβλία"....
Ήμαρτον!

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2014 στις 10:31 π.μ.

12.24 εσας σας ειπανε 5 τσιτατα για να πουλατε παραμυθια για ανθρωπινο καπιταλισμο ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΑΝ

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2014 στις 11:14 μ.μ.

@Ανώνυμο 12.24
Ρε μεγάλε, δεν μπορείς να αρθρώσεις μία πρόταση πολιτικού λόγου, παρά μόνο άναρθρες κραυγές και έχεις το θράσος να εγκαλείς άλλους για "αμορφωσιά", ότι δεν βάζουν τόνους? Σιγά ρε μεγάλε "επιστήμονα" με τα 10 πτυχία και το 20 μεταπτυχιακά!!! Ετσι πές μας ντε. "γραβατάκιας" είσαι, και μας το παίζεις και γραμματιζούμενος? Εκεί έχεις καβαλήσει το καλάμι? Σού είπαν ότι κάποιος είσαι και το πίστεψες? Γι αυτό έχεις πολιτική σκέψη ραδικιού. Ετσι πές μας ντέ, ότι έχουμε να κάνουμε με γιάπι. Ποιός νομίζεις ότι είσαι και προσβάλλεις έτσι τον άλλον? Νομίζεις ότι το πτυχίο σου δίνει την μόρφωση? Πολιτικά αγράμματε. Εμείς κύριε γραβατάκια, είμαστε οι εργαζόμενοι, αυτοί που θα κτίσουν την νέα κοινωνία και κάτι σαν και εσένα θα είσαστε οι τελευταίοι που θα ζητήσουμε την άδειά σας. Κρατείστε "τα πτυχία σας" για τον καπιταλισμό σας. Ετσι κι αλλιώς κορνίζες σας έβαλε και τα κάνατε. Μανώλης

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2014 στις 9:03 μ.μ.

¨Ετσι ακριβώς σ. Μανώλη.
Μόνο που αναρωτιεμαι... Την ίδια στάση απέναντι σε κάθε εγγράμματο έχουν και οι Ούγκανοι Χρυσαυγίτες, και αυτοί "λαικά παιδιά" λένε πως είναι...
Τα ίδια κόμπλεξ βλέπεις φέρνουν τα ίδια αποτελέσματα
Κνιτόβλακες - Ούγκανοι ΧΑ σημειώσατε Χ.


Που 'σαι Χαρίλαε που μας φώναζες στα Πανεπιστήμια "Πρώτοι στα Μαθήματα, Πρώτοι στον Αγώνα", να δεις που σου κατάντησαν το κόμμα οι Μαήληδες και οι Κανέλλες......

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger