Home » , » Μαθήματα απ’ την Κίνα... Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέλνει περήφανο χαιρετισμό στο κινέζικο προλεταριάτο

Μαθήματα απ’ την Κίνα... Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέλνει περήφανο χαιρετισμό στο κινέζικο προλεταριάτο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 23 Απριλίου 2014 | 10:18 μ.μ.

«Αν η μισή μας η καρδιά βρίσκεται εδώ πέρα, η άλλη μισή στη Γκουαντόνγκ βρίσκεται». Αυτές τις μέρες που πολλές δεκάδες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες βρίσκονται σε μαχητική απεργία στο εργοστάσιο υποδημάτων Γιουέ Γιουέν, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέλνει περήφανο χαιρετισμό και μήνυμα εργατικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης.
Για την αστική τάξη του δυτικού καπιταλισμού, τα κοράκια της ΕΕ και του ΔΝΤ και τη ντόπια μνημονιακή ολιγαρχία περισσεύουν οι αναφορές στην ασιατική τίγρη ως πρότυπο ανάπτυξης. Γι’ αυτούς «κινεζοποίηση» σημαίνει διαρκής λιτότητα, φτώχεια, ανεργία κι εργασιακά κάτεργα. Αυτή είναι η υγιής επιχειρηματικότητα και τα σαξές στόρυ του καπιταλισμού σε ανατολή και δύση.
Για μας που δε μετράμε την ανάπτυξη με στατιστικές γεωπολιτικής κούρσας και καπιταλιστικής κερδοφορίας, αλλά με τους όρους ζωής της εργαζόμενης πλειοψηφίας, η αληθινή ασιατική τίγρη είναι το προλεταριάτο. Πίσω από τα σχεδόν 320 εκατομμύρια ζευγάρια παπούτσια κάθε γνωστής δυτικής μάρκας και τα έσοδα 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους κατόχους των εργοστασίων Γιουέ Γιουέν κρύβονται απλήρωτα ωράρια, αυταρχισμός, εργατικά ατυχήματα και κομμένες κοινωνικές παροχές.
Αυτοί που σπείραν τη φτώχεια υποτιμώντας το προλεταριάτο, τώρα θερίζουν την οργή του. Στην Κίνα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών και των εσωτερικών συνόρων, όπου οι «λαθρομετανάστες» είναι ομοεθνείς που κινούνται από χωριά στις πόλεις ψάχνοντας εργασία, ενωμένο το προλεταριάτο αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ανεξάντλητη δύναμη της οργάνωσης και της πάλης. Πάντα επίκαιρο το κάλεσμα, προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε! Νίκη στην απεργία!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2014 στις 5:48 μ.μ.

Πήγαν περίπατο τα μεγάλα λόγια κατά της Χρυσής Αυγής
Αρνήθηκαν οι εκπρόσωποι των ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ στη διαπαραταξιακή του Δήμου Αθήνας την πρόταση του ΚΚΕ να μη δοθεί καμία προεκλογική παροχή στη ναζιστική οργάνωση
Καμία διευκόλυνση, καμία παροχή, καμία ανοχή στη ναζιστική Χρυσή Αυγή

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα μεγάλα λόγια ενάντια στη Χρυσή Αυγή, οι ψηφοθηρικές καταγγελίες για την εγκληματική της δράση πήγαν περίπατο στη σημερινή διαπαραταξιακή συνεδρίαση στο Δήμο της Αθήνας. ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ, να μη δοθεί καμία προεκλογική διευκόλυνση και παροχή σε μια οργάνωση που, με απόφαση της Βουλής, της έχει κοπεί η κρατική χρηματοδότηση, που στην πλειοψηφία των βουλευτών της έχει αρθεί η ασυλία και οι υποψήφιοί της είναι υπόδικοι, προφυλακισμένοι ή ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγυήσεις, για συμμετοχή και διεύθυνση σε εγκληματική ναζιστική οργάνωση.
Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπής στην ασυνέπεια του κόμματός του, από τη μία καταγγέλλει την "ατζέντα Κασιδιάρη" και απ' την άλλη προωθεί στην ουσία τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση, ενώ ο δήμαρχος της συγκυβέρνησης από διώκτης της Χρυσής Αυγής, όπως διαφημίζεται, της παρέχει κάθε διευκόλυνση».

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2014 στις 7:44 μ.μ.

5.48 αν απομονωθη η χρυση αυγη μετα πως θα μπορει να πουλανε παραμυθια για αντιφασι στικους αγωνες. δεν μπορεις να λες τιποτα για τον φασισμο οταν δεν επιδιωκεις την ανατροπη του καπιταλισμου που γενναει αυτο το φαινομενο ΠΑΝ

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2014 στις 4:08 μ.μ.

«Νίκο Σοφιανέ, στο αντιφασιστικό κίνημα δεν περισσεύει κανείς»
Απάντηση στο Νίκο Σοφιανό για τους νεοναζί‏
Π. Κωνσταντίνου
«Νίκο Σοφιανέ, στο αντιφασιστικό κίνημα δεν περισσεύει κανείς», απαντά στο υποψήφιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο υποψήφιος του συνδυασμού «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας».
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κωνσταντίνου: «Η απόπειρα του Νίκου Σοφιανού να απαξιώσει την αντιναζιστική στάση της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας προκαλεί θλίψη. Σε μια συνεδρίαση διαπαραταξιακής στην οποία απουσίαζα στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και δεν τοποθετήθηκα ανακάλυψε έλλειμμα αντιφασιστικής δράσης. Η τοποθέτηση μου θα γίνει αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.
Αν, μη τι άλλο το ποιος κοντράρισε τους νεοναζί στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους δρόμους ας ανατρέξουν όσοι έχουν απορίες στη στάση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας όταν ο Μιχαλολιάκος χαιρέτησε ναζιστικά.
Η ζωντανή μας δράση, οι διώξεις της κρατικής Ασφάλειας και οι επιθέσεις των νεοναζί όπως η πρόσφατη, για την οποία καλέσαμε τους δημοκράτες να την καταδικάσουν δεν αφήνει περιθώρια. Στην πάλη ενάντια στο νεοναζισμό δεν περισσεύει κανείς!
Γι αυτό σωστά η Ανοιχτή Πόλη(ΣΥΡΙΖΑ) και η Λαϊκή Συσπείρωση(ΚΚΕ) ψήφισαν θετικά για τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια 19 Γενάρη-Αθήνα πόλη αντιφασιστική και 22 Μάρτη, παγκόσμια μέρα κατά του φασισμού κι του ρατσισμού, όσο και κατά των διώξεων σε βάρος μου και της εργατικής αλληλεγγύης που δικάζεται με χρυσαυγίτικη μήνυση στις 30 Απρίλη».

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2014 στις 5:19 μ.μ.

κ.κ. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλά τα αντιφασιστικά λόγια και καλοδεχούμενα, αρκεί να συνοδεύονται και με τις αρμόδιες πράξεις, στις καίριες στιγμές, αλλιώς είναι απλά μεγάλα και κούφια λόγια. Και η καίρια στιγμή και πολύ σημαντική ήταν, η στάση που κρατήσατε , στο δήμο της Αθήνας. Με όλων τις ψήφους (αντίθετα από τα μεγάλα λόγια σας), πλήν ΚΚΕ, η ΧΑ, θα έχει προεκλογικές διευκολύνσεις. Ενα ωραιότατο πλυντήριο, που εμμέσως ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας, θέτει υπό αμφισβήτηση ακόμα και την απόφαση της Βουλής ότι είναι εγκληματική οργάνωση και έκοψε την κρατική χρηματοδότηση. Αυτό που κάνατε είναι πλάγια χρηματοδότηση, παρακάμπτοντας την βουλή.

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2014 στις 7:16 μ.μ.

4.08 μπορει να ελειπε ο κυριος κωνσταντινου αλλα ητανε εκει ο κυριος τσουκνιδας της ανταρ συας οποτε δεν υπαρχει δικαιολογια. ΠΑΝ

27 Απριλίου 2014 στις 9:49 μ.μ.

To KKE κάνει πορείες σε συνενόηση με την αστυνομία,....από που θα περάσουν,...πόση ώρα θα κάτσουν,....τι θα φωνάξουν,το βανάκι του ΠΑΜΕ να είναι καλά και τα πισω προβατάκια αλυσίδες γερά!!!!!!
Γιατί έχει κακούς προβοκάτορες,ασφαλίτες,οπορτούνες και ρεφόρμες και θα μπουν μέσα στο μπλοκ και θα φωνάξουν...
ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ !!!(και θα πουν οι καθοδηγητές όχι..όχι αυτό το σύνθημα)
ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΗΝΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΡΝΕΤΕ(και θα πουν οι καθοδηγητές όχι..όχι αυτό το σύνθημα)

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2014 στις 10:20 μ.μ.

9.49 το ΡΑ ΙΧΣΤΑΓΚ καηκε απο τους φασιστες και με προβοκατσια χρεωθηκε στους γερμανους κομμουνιστες ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΠΑΝ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger