Home » , » ΚΚΕ: Ηττοπαθής γραμμή στο κίνημα και στις εκλογές

ΚΚΕ: Ηττοπαθής γραμμή στο κίνημα και στις εκλογές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 17 Μαΐου 2014 | 10:38 μ.μ.


Το ΚΚΕ ακυρώνει την κομμουνιστική στρατηγική αναφορά αποσυνδέοντάς την από μια τακτική ανατροπής

Για τον Περισσό σήμερα δεν μπορούν να ανατραπούν αστικές πολιτικές ούτε κυβερνήσεις 

 Πηγή: Γιώργος Κρεασίδης - "Πριν"

«Εμείς με βάση την ανάλυση μας, ξέρουμε ότι φτάνοντας στον πάτο της κρίσης, κάθε τέτοια οικονομική κρίση κάνει τον κύκλο της, θα υπάρξει κάποια αναζωογόνηση, κάποια στιγμή, θα υπάρξει κάποια ανάκαμψη. Το 2014, λοιπόν, θεωρούμε ότι θα υπάρξει μια σταθεροποίηση της οικονομίας στην Ελλάδα, μόνο που θα είναι σταθεροποίηση, για να μην μπερδευόμαστε, για το κεφάλαιο».

Είναι φανερή στις δηλώσεις του γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα την Τετάρτη στον Άλφα, η υποτίμηση της καπιταλιστικής κρίσης. Εξηγεί και ως ένα βαθμό την παράλληλη υποτίμηση της ανάγκης για μια άμεση γραμμή ανατροπής της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ- ΔΝΤ και μαζί την ανατροπή της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που την υλοποιεί.

Είναι αδιέξοδη και ηττοπαθής η επιμονή για μια γραμμή διαμαρτυρίας και ανάδειξη επιμέρους οικονομικών στόχων στο μαζικό κίνημα, μαζί την άρνηση της πάλης για ανατροπή της κυβέρνησης, σαν να 'ναι η σταθερότητά της προϋπόθεση για τον προσανατολισμό του κινήματος και κατακτήσεις.

Γιατί παρά τις προθέσεις να μη γίνει ο αγωνιζόμενος λαός νεροκουβαλητής μιας εναλλακτικής εντός EE και συστήματος, η οργή και η πίεση που δημιουργεί η μνημονιακή πολιτική μένει ξεκομμένη από κάθε στρατηγική ανατροπής. 
Η γραμμή ότι το κίνημα δεν μπορεί να ζητά να ανατρέψει στο σήμερα πλευρές ή και συνολικά την κυβέρνηση και την πολιτική που χαράζει με ΕΕ-ΔΝΤ, οδηγεί κατευθείαν στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Αν δεν διαμορφωθεί εναλλακτική γραμμή σύνδεσης της καθημερινής αγωνίας με τον αγώνα για την εξουσία των εργαζομένων, θα ισχυροποιείται n γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρώτα θα φάει ο κόσμος ψωμί και μετά, δηλαδή ποτέ, θα δούμε έναν άλλο κοινωνικό δρόμο και κυρίως ότι αυτό κρίνεται όχι στους αγώνες, αλλά στην κυβερνητική εναλλαγή.

Γιατί σε τελική ανάλυση, η ανατρεπτική γραμμή στο κίνημα δε δυναμώνει με 24ωρες απεργίες
διαμαρτυρίας και απογοήτευσης, χωρίς κλιμάκωση. Και φυσικά χωρίς στοιχειώδη προσπάθεια για μέτωπο όλων των μαχόμενων δυνάμεων σαν αφετηρία συγκέντρωσης δυνάμεων.

Στον ίδιο δρόμο η αντιΕΕ πάλη γίνεται απλή διακήρυξη όταν δεν μπαίνει σαν πολιτικός στόχος του κινήματος, με τη λογική ότι προϋποθέτει τη λαϊκή εξουσία.

Αφαιρείται έτσι η αμεσότητα του, τη στιγμή που η αντίθεση με την EE είναι κρίσιμος κρίκος για την ανατροπή των μέτρων και των αναδιαρθρώσεων του κεφαλαίου. Σήμερα μάλιστα που έχει ωριμάσει στις συνειδήσεις ότι η ένταξη στην EE ήταν καταστροφική για το λαό, είναι αναγκαία μια «ακραία» αντιΕΕ θέση για να υπάρξει φραγμός στην πορεία κοινωνικής χρεοκοπίας των Μνημονίων.

Δεν υπηρετεί το ΚΚΕ την ανάγκη για την Αριστερά που απαιτεί η εποχή μας. Ακυρώνει την κομμουνιστική στρατηγική αναφορά αποσυνδέοντάς την από μια τακτική ανατροπής, καλώντας απλά για συμπεράσματα και θέτοντας σαν άμεσο στόχο τη διατήρηση της εκλογικής δύναμής του.
Κλείνει κάθε συζήτηση για μια σύγχρονη επαναστατική θεωρία και τακτική στο όνομα του οπορτουνιστικού κινδύνου. Αποστασιοποιείται από κοινωνικούς αγώνες που δεν σφραγίζονται από το πλαίσιο του, αντί να διεκδικεί να συμβάλει στον προσανατολισμό τους. Αφήνει έτσι μια σειρά ερωτήματα και πεδία πάλης ακάλυπτα, διευκολύνοντας τελικά το ΣΥΡΙΖΑ να ενσωματώσει την κοινωνική δυσαρέσκεια.

Οι κοινοβουλευτικές και φιλοΕΕ αυταπάτες θα παραμένουν ισχυρές όσο δεν έρχεται στο προσκήνιο μια σύγχρονη αντικαπιταλιστική γραμμή με κομμουνιστικό ορίζοντα που ζητά αγώνα για ανατροπή και έξοδο από την EE, παλεύοντας να ανοίξει δρόμο για την κοινωνική απελευθέρωση.

Διαβάστε από την ίδια εφημερίδα:  «Νέα Ελλάδα» προ του Καιάδα
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 58 σχόλια

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2014 στις 11:11 μ.μ.

Καμμια αυταπατη. ο λαος πρεπει να δωσει δυναμη στο ΚΚΕ για ισχυρη εργατικη λα ικη αντιπολιτευση σημερα που παλευει καθε μερα στους χωρους δουλειας για μετρα ανακουφισης και για την συγκεντρωση δυναμεων για την λα ικη συμμαχια της εργατικης ταξης με αυτοαπασχολουμενους και φτωχους αγροτες για μονομερη διαγραφη του χρεους εξοδος απο την Ε.Ε κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης κεντρικο σχεδιασμο και εργατικο ελεγχο. Αυτος ειναι ο μονος δρομος για την σωτηρια του λαου μας. Ψηφιζουμε στις 18 και στις 25 παντου ΚΚΕ

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2014 στις 11:25 μ.μ.

Εσείς με το κεφάλαιο, εμείς με τους εργάτες. Ετσι κι αλλιώς η γή θα γίνει κόκκκινη. Σας αρέσει, δεν σας αρέσει. Συμβιβαστείτε τώρα με τους ΣΕΒ σας, τους "υγιείς επιχειρηματίες" σας, τους Ομπάμα σας, και τους αριστερούς Ολάντ σας, και αφήστε το "ηττοπαθές" ΚΚΕ, να μην θέλει "νίκες" με τους Δασκαλόπουλους και τους Μαρινάκηδες. Μανώλης

Ανώνυμος
18 Μαΐου 2014 στις 12:35 π.μ.

Μανώλη άσε τα ετεροχρονισμένα έτσι κι αλλιώς θα γίνει κόκκινη. Άλλοι τα έλεγαν αυτά και δεν είχατε καμία σχέση μαζί τους. Δεύτερον ο Μαρινάκης σ' εσάς τα χώνει, όχι στους άλλους.
Άιντε που νομίζετε ότι με το θράσος θα βγείτε κι από πάνω, τσόφλι.

Ανώνυμος
18 Μαΐου 2014 στις 4:17 π.μ.

Μεγάλο κόλλημα έχετε ρε παιδιά του Πριν

18 Μαΐου 2014 στις 5:31 π.μ.

@Ανώνυμος
cheerleaders του ΣΥΡΙΖΑ τους έλεγε τους ΑΝΤΑΡΣΥους μια ψυχή, και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να την δικαιώσουν...
Υ.Γ.
Ήρθανε και οι κουβάδες με την λάσπη βλέπω μήπως και σώσουν τα άσωστα.
Θα γελάσουμε πολύ το βράδυ...

Ανώνυμος
18 Μαΐου 2014 στις 11:06 π.μ.

Από τα δέκα άρθρα του βαθύ τα εννιά αναφέρονται στο ΚΚΕ , που με αποσπασματικά κείμενα από ομιλίες συμπεραίνουν τις λάθος τακτικές του και προσπαθούν με φρασεολογίες του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80 (πανηγύριζαν αν θυμάστε όταν καταργήθηκαν μερικά τμήματα των Αμερικάνικων βάσεων στη Λάρισα επειδή ήταν άχρηστα πλέον, ότι επιτεύχθηκε ο στόχος της κατάργησης των βάσεων στην Ελλάδα), να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, ότι έτσι άπλα χωρίς τις βασικές προϋπόθεσης, έτσι ξεκομμένα από ποιος ελέγχει την οικονομία από σε τίνος τα χέρια είναι ο κρατικός μηχανισμός (λες και το κεφάλαιο με τις κυβερνήσεις του είναι σε ακινησία, δεν έχει στρατηγική που πρέπει να αχρηστευτεί από τα κάτω) θα μας βγάλουν από την ΕΕ. ¨Όλα αυτά είναι γεγονότα που δεν μπορείς να τα παραβλέψεις και όχι τσόφλια σύμφωνα με τις προσφιλής εκφράσεις όσων ασχολούνται από την ανάποδη με την τακτική του ΚΚΕ .

Ανώνυμος
18 Μαΐου 2014 στις 2:52 μ.μ.

Δύσκολη μάχη, δυσκολότερη συνέχεια - Κόκκινα γαρύφαλλα παντού!
Καπιταλισμός σημαίνει σκλαβιά και καταστροφή .
Το δρόμο που δείχνει στο λαό το ΚΚΕ η μόνη ελπίδα για την ελευθερία μας .

Ανώνυμος
18 Μαΐου 2014 στις 3:19 μ.μ.

Μίλησε και η cheerleader του Σαμαρά...

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2014 στις 4:06 π.μ.

Απ ότι έδειξαν τα αποτελέσματα, αρχίζουν και πληθαίνουν τα κόκκινα γαρύφαλλα. Εμπρός για ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές. Μανώλης

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2014 στις 9:25 π.μ.

Που σαι ρε TRASH να γελάσεις; Δεν βγαίνεις να μας κάνεις μια ανάλυση έτσι...στοιβαρή, με γέλια και χαρές;

Έλα, θάρρος αγορίνα μου, πες μας να γελάσει κι εμάς το χειλάκι μας με τις χαρές σου.

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2014 στις 10:57 π.μ.

Από τις εκλογές θα κρατήσουμε την σφαλιάρα που δέχτηκε το κκε το οποίο καταγράφεται πλέον ως περιθωριακή δύναμη στην αριστερά. Ας συνεχίσει με Κανέλη Παφίλη κλπ φίλους τους Πρετεντερη να βρίζει την σοσιαλδημοκρατία και να ευλογεί την δεξία. (Τους φτύνεις και νομίζουν ότι βρέχει βέβαια).

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2014 στις 1:45 μ.μ.

Πόσο πιο ισχυρό ρε Μανώλη; Έπεσε σε όλες τις περιφέρειες, ακόμη πιο ισχυρό; Τι να κάνει δηλαδή, να πέσει και στις περιφέρειες της Ιταλίας;

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2014 στις 1:53 μ.μ.

Το αποτελεσμα δειχν οτι το ΚΚΕ εχει παντου ανοδο. Συνεχιζουμε και την αλλη κυριακη παντου ΚΚΕ. Οσο για της συγκρισεις με τα τσιρακια του καπιταλισμου και του ΟΜΠΑΜΑ αυτα χαρισμα σας ΠΑΝ

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2014 στις 4:12 μ.μ.

χααααχαχαχαχαχαχα....φαντάζομαι ότι δεν είσαι πολύ καλός ΚΑΙ στα μαθηματικά ΠΑΝ :)

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2014 στις 5:23 μ.μ.

4.12 Οποιος συγκρινει τα αποτελεσματα βλεπει. τωρα το οτι εσυ πονας κουραγιο ΠΑΝ

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2014 στις 8:56 μ.μ.

Το ΚΚΕ εχει ΠΑΝΤΟΥ ανοδο και διεκδινει και εαν απο τους μεγαλυτερους δημους της Ελλαδας.
Ας ειμαστε αντικειμενικοι και η αντιΚΚΕδιλα μην τυφλωνει μερικους "αριστερους" και κανουν το ασπρο μαυρο.

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2014 στις 9:48 μ.μ.

Α...είχε παντού άνοδο ε;

Κοιτάτε:
Αν.Μακ.-Θράκη -2,33
Αττικής -3,78
Β.Αιγαίου -1,06
Δυτ.Ελλάδας -2,36
Δυτ.Μακεδονίας -1,34
Ηπείρου -0,28
Θεσσαλίας -2,64
Ιονίων Νήσων -3,87
Κεν.Μακεδονία -1,18
Κρήτη -1,17
Νότιο Αιγαίο -1
Πελοποννησος -0,36
Στερεά Ελλάδα -2,07

Αυτή ήταν η πτώση του ΚΚΕ σε ΟΛΕΣ τις περιφέρειες με ενσωμάτωση 97%.
Κανένα σχολιάκι;

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2014 στις 11:26 μ.μ.

@Ανώνυμο 10.57
Είδες τι παθαίνει όποιος βιάζεται και δεν βουτάει την γλώσσα του στο μυαλό του. Γελοιοποιείται με γέλιο μέχρι δακρύων. ΞΥΔΙ, θα σου περάσει. Μανώλης

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2014 στις 11:30 μ.μ.

@Ανώνυμο 1.45
Χα,χα,χα,χα. Πραγματικά είστε νούμερα. Η γελοιότητά σας δεν έχει όριο. Ανθρωπέ μου, πήγες σχολείο ή όχι? Εμαθες να μετράς ή όχι? Μπορεί να αρχίσεις να μαθαίνεις από σήμερα, από τα νούμερα του ΚΚΕ που θα βλέπεις από σήμερα. Ποτέ δεν είναι αργά. Π.χ. το 8,80%, είναι μεγαλύτερο του 4.5%. Ή το 27% είναι μικρότερο του 23%. Μανώλης

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2014 στις 11:33 μ.μ.

Και επειδή αναμένεται να κάνετε μία άνευ προηγουμένου επίθεση το ΚΚΕ, που δεν θα μπορείτε να χωνέψετε την άνοδό του (γι αυτό υπάρχουν και οι σόδες), πέστε σ αυτούς που σαν δίνουν τα σκονάκια, να γράψουν λίγο σοβαρά "επιχειρήματα". Οχι τίποτε άλλο, αλλά νάχει και λίγο ενδιαφέρον το πράγμα. Μανώλης

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2014 στις 9:22 π.μ.

παπα...αναστατώθηκε ο Μανωλάκης. Δεν του αρέσει να βλέπει...νούμερα.
Τα νούμερα είναι εκεί όμως Μανωλάκη και δείχνουν ότι το ΚΚΕ από την αρχή του μνημονίου μέχρι σήμερα ΜΕΙΩΣΕ την επιρροή του, όπως ακριβώς και τα αστικά κόμματα, στα οποία έχει κλλήσει ως κολαούζος. Γι αυτό άλλωστε έχετε και την ίδια "ερμηνεία" των αποτελεσμάτων. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΜΜΕ και η τσόντα τους, το...ΚΚΕ συμφωνούν: Σύγκριση γίνεται με τις βουλευτικές του 2012 βεβαίως βεβαίως, ας είμαστε σοβαροί, σας παρακαλώ, κρατήστε ένα επίπεδο μερικοί μερικοί.

Όμως υπάρχουν κάποιοι Μανωλάκη που δεν κρατάνε επίπεδο, που θα στα λένε λίγο φόρα παρτίδα: Σύμφωνα με την λογική λοιπόν των ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΜΜΕ/ΚΚΕ που προτείνουν σύγκριση αυτοδιοικητικών με βουλευτικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στα 2 τελευταία χρόνια απο το 12,28% στο....16,2%. Παράλογο; Όχι, λογικό, συμφωνούν όλα τα...σοβαρά κόμματα! Η ΝΔ (σύμφωνα πάντα με ΑΥΤΗ την λογική) είχε μία μικρή φθορά και από το 29,66 πήγε στο...26,3%, αλλά αυτός που είχε την ΜΕΓΑΛΗ φθορά μετά από δύο χρόνια κυβέρνησης ΝΔ/ΠΑΣΟΚ είναι ο.....ΣΥΡΙΖΑ!! Πήγε από το 29,66% στο....17,7%!!!!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα που βγαίνουν από την σύγκριση ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ 2012 με ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ 2014
ΑΝΟΔΟΣ Πασοκ, ΑΝΟΔΟΣ ΚΚΕ, ΜΙΚΡΗ πτώση ΝΔ, ΜΕΓΑΛΗ πτώση ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό βγαίνουν να υποστηρίξουν και τα τσιράκια της συγκυβέρνησης (οι κκεδες) στο δίκτυο και δεν γελάνε και οι πέτρες!!!!!
Αλλά για πες μας ρε Μανώλη: Πως εξηγείς την ΑΝΟΔΟ του ΠΑΣΟΚ κατά 4 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες; Τι πολιτική ερμηνεία δίνει το κόμμα σου γι αυτό το παράξενο γεγονός; Μήπως το μνημόνιο είναι αυτό που αυξάνει τα ποσοστά των αστικών κομμάτων; Και πως εξηγείται να ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ μαζί με το ΚΚΕ; Έχεις καμία ερμηνεία πρόχειρη;

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2014 στις 2:54 μ.μ.

9.22 Καταλαβαινουμε ολοι τον πανικο σου αλλα χρειαζετε λιγο αξιοπρεπεια. Το ΚΚΕ Εχει ανοδο τωρα το δεν σε ποναει κανε κουραγιο ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΧΟΛΗ δεν εχετε παθει τιποτα ακομα η τραγωδια ειναι μπροστα ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2014 στις 6:29 μ.μ.

Κι εσύ που θα μείνεις τι θα κάνεις ρε 2:54; Θα κοροϊδεύεις κανένα πιτσιρικά ότι είσαι...επαναστάτης;
Άσε ρε κακομοίρη, προτιμώ να φύγω νύχτα από το να παριστάνω το ξόανο της επανάστασης.

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2014 στις 7:02 μ.μ.

6.29 εμεις δεν κορο ιδευουμε κανενα. οποιος θελει να αγωνιστει για αλλαγη ταξης στην εξουσια ειναι καλοδεχουμενος ΠΑΝ

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2014 στις 11:54 μ.μ.

Ανώνυμο 9.22
Επειδή ο αντικομμουνισμός και ο τυχοδιωκτισμός έχει και όρια, και το έδειξαν δυστυχώς για σένα και οι κάλπες και επειδή σαν καλός αυριανιστής πασόκος, που έχεις όλα τα χούγια του αυριανισμού, βρίσκεσαι σε παραλήρημα, έχω να σου πω τα εξής. Πές μου, πότε άλλη φορά, με τέτοιον καταιγισμό μέτρων η αξιωματική αντιπολίτευση, πριν καν κυβερνήσει ώστε να έχει φθαρεί, χάνει μέσα σε 2 χρόνια ένα 4%. Λογικό, γιατί η καπιταλιστική κρίση, αναγκάζει, ειδικά την αξιωμτική αντιπολίτευση να κλείνει την λέξη κωλοτούμπα σε όλες τις πτώσεις, τον δε τυχοδιωκτισμό να το έχει αναγάγει πραγματικά σε τέχνη.
Εχουμε και λέμε λοιπόν:
Στον δήμο Αμύνταιου κατέβαιναν 2 δεξιοί υποψήφιοι και η ΛΑ.ΣΥ που στήριζε το ΚΚΕ. Ο σύριζα δεν κατέβασε υποψήφιο. Είπε όμως επίσημα στον κόσμο του, όχι να ψηφίσει ΚΚΕ, αλλά "κατά συνείδηση". Και η συνείδησή σας, σας είπε να ψηφίσετε τους δεξιούς. Και οι δύο δεξιοί, πήραν 96%.
Σε 4 δήμους του νομού Ηρακλείου, ο σύριζα δεν κατέβασε υποψήφιο. Η ΛΑ.ΣΥ κατέβασε. Η ανακοίνωση του σύριζα έλεγε "καμμία στήριξη σε κανέναν".
Φθιώτιδα: Ο σύριζα κατέβασε υποψήφιους μόνο σε 2 δήμους. Το ΚΚΕ σε όλους. Ο σύριζα δεν στήριξε σε κανέναν από αυτούς που δεν κατέβαζε υποψήφιο την ΛΑ.ΣΥ.
Στο Αργος Ορεστικού, ο σύριζα, δεν κατέβασε υποψήφιο. Το ΚΚΕ κατέβασε. Ομως ο σύριζα υποστήριξε ανοιχτά τον πασόκο Κεχατσόγλου.
Λασίθι, το ίδιο.
Λακωνία Ανατ. Μάνη, το ίδιο.
Κυλλήνη, το ίδιο.
Ανδρίτσαινα, το ίδιο.
Αποκωρόνου Χανίων, το ίδιο.
Κοζάνη, Βόιο, το ίδιο.
Σέρρες Βισάλτια, τι ίδιο, συνολικά σε 70 δήμους.
Οχι, εσείς δεν είστε καραγκιόζηδες, θα αδικούσε τον λαικό καραγκιόζη, που δεν έχει καμμία σχέση, με το ήθος των αυριανιστών.
Εσείς είστε απλά, τυχοδιώκτες, αντικομμουνιστές και τσιράκια των καπιταλιστών. Μανώλης

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2014 στις 9:34 π.μ.

Εγώ όμως θα παίξω λίγο ακόμη μαζί σου Μανωλάκη και θα σε ξεβρακώσω λίγο παραπάνω λαϊκέ καραγκιόζη.

Εδώ λοιπόν είναι ένα πινακάκι
http://im1ns5.27210.gr/sites/default/files/imagecache/node_image/article/2014/21/154124g-slide13.jpg
το οποίο δημοσιεύεται πλέον παντού και δείχνει την (υποτιθέμενη φυσικά) επιρροή των κομμάτων στις περιφερειακές του 2014.
Από εδώ πήρα τα νούμερα και πιο πριν και σου λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (σύμφωνα με την λογική επαναλαμβάνω ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΜΜΕ/ΚΚΕ) δεν έπεσε μόνο 4% που λες. Αδιάβαστος είσαι. Έπεσε...9,19%!!!! Μεγάλη πτώση ε; Αντίθετα η ΝΔ που κυβερνά έπεσε ΜΟΛΙΣ....3.26% ενώ το ΠΑΣΟΚ ΑΝΕΒΗΚΕ 3,92%!!!!!!!
Εντάξει ρε παιδί μου, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει πολύ αριστερή αντιπολίτευση και πέφτει ένα...10%.
Το ΠΑΣΟΚ γιατί ανεβαίνει 4% σε ένα κόαμο που θέλει...αριστερή αντιπολίτευση;

Ακου να δεις λαϊκέ καραγκιόζη: Η σύγκριση βουλευτικών εκλογών με αυτοδιοικητικές είναι φανερότατο γιατί έγινε. Ακόμη πιο φανερό είναι γιατί ο "κομμουνιστικός" ακόλουθος των αστικών κομμάτων την...επικύρωσε. Κυριακή κοντή γιορτή όμως λαϊκέ καραγκιόζη. Θα δούμε αν αυτά τα "αποτελέσματα" θα επικυρωθούν. Τρεις μερούλες έμειναν. Μετά όμως Μανωλάκη που θα κρυφτείς; Σε κανένα Lenin Reloaded θα σε ψάχνουμε;

Υγ1: Γενικά υπάρχει μία ασυλία για το ΚΚΕ. Λέει ό,τι μαλακία του κατέβει και όλοι (ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ) του φαίρονται με ευγένια, πιθανά για μικροπολιτικούς λόγους, πιθανά από δέος, δεν ξέρω. Εγώ όμως Μανωλάκη δεν έχω ευγένειες. Έχω όμως στοιχεία και τα βάζω, με link, κομπλε. Εσύ έχεις τίποτε λαϊκέ καραγκιόζη ή απλά έχεις το θράσος σου στις αποσκευές; Γιατί αν εγώ είμαι αυριανιστής εσύ είσαι χρυσαύγουλο με τη βούλα. Όμως έτσι δεν βγάζουμε τίποτε, έχεις να απαντήσεις κάτι στα νούμερα λαϊκέ καραγκιόζη, ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Περιμένω.
Υγ2: Σχώρα με αλλά δεν γνωρίζω τι έγινε στο δήμο Αποκορώνου Χανίων. Είμαι πολύ αδιάβαστος; Δεν ξέρω, γιατί βλέπω ότι εσύ δεν ξέρεις για την περιφέρεια Αττικής όπου ο Παφίλης έπεσε 4% σε μια περιφέρεια που ζει η μισή Ελλάδα. Δεν αισθάνομαι λοιπόν μεγάλες ενοχές. Απάντησέ μου για την περιφέρεια Αττικής με 2.843.000 ψηφοφόρους και θα ψάξω εγώ για τον δήμο Αποκορώνου Χανίων με 18.000 ψηφοφόρους.
Φιλάκια

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2014 στις 4:10 μ.μ.

9.34 Φιλε μου καταλαβαινουμε την απογνωση και τον πανικο σου και ειλικρινα σε συμποναμε. δυστηχως για σενα το ΚΚΕ εχει διπλασιαση της δυναμεις του παντου και ο συριζα βεβαια παντου σε πτωση. Καταλαβαινουμε γιατι προσπαθεις να κανεις ανομειες συγκρισεις απλα γελιοποιησε. θα σου συστησω για να σε βοηθησω ΞΥΔΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΧΟΛΗ. και αλλη φορα να μη τρως το κουτοχορτο που σε τα ιζουνε ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΠΑΝ

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2014 στις 5:10 μ.μ.

9.34 Και βεβαια δεν σε ειπα καραγκιοζη γιατι ετσι θεωρω οτι βριζω τον λα ικο ηρωα ΠΑΝ

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2014 στις 11:55 μ.μ.

Ανώνυμο 9.34
Λοιπόν, τσιράκι των αφεντικών και των καπιταλιστών. Ψάξε καλά και βρες πού πέφτουν οι 70 δήμοι, που δεν κατεβάζατε δικό σας υποψήφιο και ψηφίσατε μονοκούκι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αλήθεια δεν μας είπες, στην Θεσσαλονίκη, ποιό "μικρότερο κακό"θα ψηφίσετε? Θα έχει ενδιαφέρον η απάντησή σου. Στην περιφέρεια Πελοποννήσου, επίσης. Μήπως στον Πειραιά? Μήπως στην Καλαμάτα που κατεβάσατε τον νεοδημοκράτη Μάκαρη? Στην μισή Φθιώτιδα? Μήπως τελικά, μέχρις στιγμής, έχω πιάσει την μισή Ελλάδα, και ακόμα είναι στην αρχή? Ελα τσιράκι, κάποια απάντηση θα σου έχουν έτοιμη. Μανώλης

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2014 στις 1:21 π.μ.

Τσιράκι Μανωλάκη είναι αυτός που έχει κοινή γραμμή με τα αφεντικά. Επειδή λοιπόν το κόμμα σου συμφωνεί με τους εκπροσώπους των αφεντικών από το θέμα της "ανάπτυξης", και του "λόμπι της δραχμής" μέχρι και την ερμηνεία των εκλογικών αποτελεσμάτων, επειδή το κόμμα σου στην πράξη εφαρμόζει τις μνημονιακές "μεταρρυθμίσεις" στις επιχειρήσεις του όπως ακριβώς και τα αφεντικά (π.χ. σπάσιμο συλλογικών συμβάσεων), επειδή το κόμμα σου στήνει ολόκληρες off shore εταιρίες μαζί τους προκειμένου να κρύψει τις μπίζνες που κάνει με τα αφεντικά, επέτρεψέ μου να θεωρώ εσάς τσιράκια.

Καμιά απάντηση γι αυτά που σε ρωτάω βρήκες; Ρώτα και κανένα άλλο ρε αδερφέ άμα ζορίζεσαι.
Όσο για τους 70 δήμους, κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τις βλακείες που λες για το τι ψήφισαν οι μάζες του ΣΥΡΙΖΑ που όμως δεν κατέβηκαν στις τοπικές εκλογές, αλλά το γεγονός ότι ο Παφίλης έπεσε 4% στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας μπορεί να το ελέγξει και ο τελευταίος άσχετος με την πολιτική.
Έχεις να μας πεις κάτι για το θέμα της κουβέντας μας ή μούγκα στην στρούγκα; (που αλλού)
Θάρρος λαϊκέ καραγκιόζη, που πήγαν οι ψηφοφόροι σας αφού δεν τους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ που "έπεσε"; Μήπως στο ΠΑΣΟΚ που..."ανέβηκε";;;

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2014 στις 12:34 μ.μ.

1.21 το ΚΚΕ διπλασιασε το ποσοστο του την κυριακη. τωρα το οτι εσενα σε βολευει να συγκρι νεις ανομοια πραγματα καταλαβαινω την πικρα σου. αλλη φορα μη φας το κουτοχορτο που σε τα ιζουνε. ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΑΝ

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2014 στις 12:52 μ.μ.

Ανώνυμο 1.21
Χωρίς πολλά λόγια και φανφάρες, μήπως μπορείς να με ενημερώσεις τι θα ψηφίσει στον β γύρο στον Πειραιά και στην Θεσσαλονίκη ο σύριζα? Σε ξαναρώτησα αλλά κάνεις τον κινέζο. Μανώλης

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2014 στις 1:42 μ.μ.

Καλά τώρα κι εσύ, πας να μιλήσεις με το Μανωλάκι που πριν λίγες μέρες είχε γράψει ότι:
"ερχόμαστε και η γη θα τρέμει"
πιστός στα συνθήματα του ιδεολογικού του μεγάλου αδελφου, δηλαδή του Φασίστα Κασιδιάρη

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2014 στις 4:22 μ.μ.

1.42 τα μπερδεψες εσας θα ψηφισει λεει η χρυση αυγη γιατι εισαστε αντιμνημονιακοι ΠΑΝ

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2014 στις 4:33 μ.μ.

@Ανώνυμο 1.42
Εχθές στάλθηκε ευχαριστήρια επιστολή των ΧΑ προς τον υποψήφιο του σύριζα στην Αθήνα και όλα τα φασιστομπλόγκ καλούν την ΧΑ να ψηφίσουν σύριζα. Το καταγγέλλετε ή όχι? Γιατί μέχρι τώρα δεν έχετε βγάλει καμμία ανακοίνωση ότι σας προβοκάρουν. Ισι-ίσα, άκουσα τους Σακελλαρίδη και Δούρου να τους χαιδεύουν κιόλας. Τι υπόγειες συμφωνίες έχετε με τους ναζί? Κι αν δεν έχετε, γιατί δεν τους καταγγέλετε? Περιμένω άμεση απάντηση, ανώνυμε 1.42, "λάβρε αντιφασίστα". Ο κόσμος βοά. Μανώλης

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2014 στις 7:05 μ.μ.

Πάντως αν κρίνω από υπαινιγμούς μάλλον οι κουκουέδες φτιάχνουν υπόγειο κλίμα για να ψηφιστούν οι μη συριζαίοι. Στο Κερατσίνι μου το γυρόφερνε ένας φίλος μου κκε ότι αυτός θα ρίξει άκυρο ψηφοδέλτιο Λαική συσπείρωση αλλά ότι του φαίνεται καλύτερο να βγουν οι "ανεξάρτητοι" πασοκο-νδ γιατί αυτοί δεν πιστώνονται σε κανέναν χώρο αφού το παίζουν ανεξάρτητοι. Ενώ το να βγουν οι συριζαίοι πιστώνεται λέει εντελώς στο συριζα, που σα σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία είναι χειρότερος και πιο συγκεκριμένος εχθρός από αυτούς που το παίζουν παρδαλοί... Οσο και να προσπαθήσω να το σκεφτώ όσο και να μην εμπιστεύομαι το συριζα, αυτό μου φαίνεται υπερβολικό και λάθος αν είναι γενική έστω και κάτω από το τραπέζι κατεφθυνση τους. Και αν είναι έτσι είναι και άτιμο

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2014 στις 10:26 μ.μ.

@ 4:33 Μανωλάκι

Άννα - Μισέλ εσύ?



Ο 1:42

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2014 στις 10:50 μ.μ.

Ρε 7:05 τα έχουνε βρει πλήρως ρε συ με τη ΝΔ.
Αυτό το ΚΚΕ είναι πέμπτη φάλαγγα κανονικά μέσα στους εργαζόμενους.
Να..δες τώρα πως υιοθετούν με την μία τις κατηγορίες Σγουρού, Σαμαρά, Καμίνη και λοιπών περί χρυσής αυγής. "Βοά ο κόαμος" λέει το άλλο το τσογλάνι. Ποιός κόσμος; Ο Σγουρός και η Κοσιώνη!.

Μιλάμε για κανονικά τσιράκια του Σαμαρά.
Όποιος τους ψηφίσει στις ευρωεκλογές ή έχει τσίχλα στον εγκέφαλο ή είναι ανίδεος πιτσιρικάς που βλέπει "επαναστατικές" διαφημίσεις.

Ανώνυμος
23 Μαΐου 2014 στις 12:02 π.μ.

@Ανώνυμο 7.05
Κακώς ο φίλος σου στο γυρόφερνε. Ανοιχτά, φωναχτά και στα ίσια, πεντακάθαρα όπως πάντα, το ΚΚΕ καλεί τον λαό να καταδικάσει όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και της αστικής τάξης και να υπερψηφίσει το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και όπου έχει περάσει στον β γύρο. Δηλαδή ανοιχτά και φωναχτά, άκυρο στα τσιράκια του κεφαλαίου, είτε είναι μπλέ, μαύρα, πράσινα ή ρόζ. Το ΚΚΕ δεν κάνει παζάρια, δεν διαπραγματεύεται με κανένα ποδάρι του καπιταλισμού, δεξιό ή αριστερό, δεν ανταλλάσσει καρέκλες και αξιώματα, γιατί δεν το ενδιαφέρουν. Το ΚΚΕ εν ολίγοις, δεν είναι σαν τα μούτρα σας. Εσείς προς το παρόν, κάντε για λίγα ψηφουλάκια, τις υπόγειες συμφωνίες σας ακόμα και με τους ΧΑ. Το ΚΚΕ τραβάει μπροστά, όπως και η ιστορία. Μανώλης

Ανώνυμος
23 Μαΐου 2014 στις 10:10 π.μ.

Πάντως Μανώλη να σου εξομολογηθώ κάτι: Ακόμη κι αν δεν υπήρχε τίποτε, ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε Μ-Λ ΚΚΕ ούτε ΤΙΠΟΤΑ, αυτό το ΚΚΕ δεν το ψήφιζα. Ούτε με σφαίρες κυριολεκτικά. Και δεν μιλώ φυσικά για υποψήφιους δημαρχαίους κλπ. δεξιά κι αριστερά που μπορεί να είναι καλοί άνθρωποι. Μιλάω για τους επίσημους εκπροσώπους αυτής της πολιτικής (Παφίληδες, Σοφιανούς και λοιπά πουλέν της γραφειοκρατίας)

Και αυτό μπορώ να στο πω με σχετική σιγουριά:
Τις ψήφους δεν τις χάνετε επειδή υπάρχει ρεύμα ΣΥΡΙΖΑ, τις ψήφους τις χάνετε από διαφωνία έως και αγανάκτηση.
Κι αυτό ισχύει για όλους παίδες (απλά σε μικρότερο βαθμό από το ΚΚΕ): Μην έχετε αυταπάτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σας παίρνει τις ψήφους. Αυτό δεν έγινε ούτε καν το 1981 όταν το ΠΑΣΟΚ σάρωνε τα πάντα (ρίχτε μια ματιά στα τότε αποτελέσματα -συγκριτικά κλπ.- και θα καταλάβετε). Τις ψήφους τις χάνετε από ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ αδυναμίες ή/και ανικανότητα. Άσχετα με το τι λέτε στον κόσμο αυτό καλό είναι να το ξέρετε.

Ανώνυμος
23 Μαΐου 2014 στις 2:11 μ.μ.

Ανώνυμο 10.10
Φίλε μου, δεν νομίζω ότι έχεις δίκιο. Κατ΄αρχήν δεν είπα ποτέ ότι τις ψήφους που χάνουμε, τις παίρνει ή όχι ο σύριζα. Το θέμα είναι πιο βαθύ. Ο κόσμος 40 χρόνια τώρα διαπαιδαγωγήθηκε, πιστεύοντας ότι υπάρχουν έτοιμες και εύκολες λύσεις, περιμένοντας ρουσφέτια και ταξίματα, βόλεμα, νομίζοντας ότι αυτό θα κράταγε για πάντα. Τον έκαναν να πιστέψει ότι μπορεί να κάθεται στον καναπέ του και ένας μεσσίας να του πάει έτοιμες στο τραπέζι του, τις κατακτήσεις. Δεν κατάλαβε και δεν σκέφτηκε, ότι όλα αυτά που είχαμε, ήταν προιόν ενός άλλου συσχετισμού δυνάμεων, με παρούσα την ΕΣΣΔ και τα άλλα σοσιαλιστικά κράτη, ότι ο καπιταλισμός σε κείνη την φάση ήταν αναγκασμένος να δώσει και 5 ψίχουλα. Μετά το 1991, άρχισε να τα κατεδαφίζει σε όλη την καπιταλιστική Ευρώπη, ασύδοτος πλέον και με ένα εργατικό κίνημα, μουδιασμένο από τις ανατροπές και διαβρωμένο από την εργατική αριστοκρατία. Είναι λοιπόν λογικό, όταν το ΚΚΕ, του λέει την αλήθεια, μια΄αλήθεια όμως που τον αναγκάζει να βγεί από τον καναπέ του και να αγωνιστεί στο δρόμο και στους χώρους δουλειάς του, γιατί αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να δεί άσπρη μέρα, να δυσκολεύεται να πειστεί ότι όντως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, μέχρι να τον πείσει πλέον η ίδια του η ζωή. Γιατί αυτό που του λέει το ΚΚΕ, του φαίνεται δύσκολο (πού να τρέχω τώρα, σου λέει ο άλλος), έχει συνηθίσει απλά να αναθέτει κάποιον, αλλά ποτέ ότι πρέπει ο ίδιος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Ομως το ΚΚΕ, δεν μπορεί να του πεί ψέματα, θα του πεί την αλήθεια, μέχρι αυτή η αλήθεια να κουμπώσει με την εμπειρία του. Και βέβαια η αλήθεια έχει κόστος. Και το ΚΚΕ το πλήρωσε αυτό το κόστος. Δικαιώθηκε όμως σε ότι έλεγε? Δικαιώθηκε. Αυτό πρέπει να συνεχίσει να κάνει. Μανώλης

Ανώνυμος
23 Μαΐου 2014 στις 3:44 μ.μ.

10.10 ειναι πολυ απλο γιατι δεν θα το ψηφιζες. Γιατι σου αρεσει ο καπιταλισμος και δεν θελεις τη εργατικη ταξη στην εξουσια ΠΑΝ

Ανώνυμος
23 Μαΐου 2014 στις 5:30 μ.μ.

Έχει πλάκα πάντως Μανώλη που μιλάς για ρουσφέτια και ταξίματα για τον κόσμο που ψήφιζε ΚΚΕ! (Γιατί εγώ γι αυτόν μιλούσα). Καταλαβαίνω την πικρία σου που χάσατε ένα σεβαστό κομμάτι κόσμου (και η λογική λέει ότι θα χάσετε κι άλλους), όμως όχι, αν ήθελαν ρουσφέτια και ταξίματα δεν θα πήγαιναν να ψηφίσουν ΚΚΕ, εκτός κι αν ήταν σε κάποιο δήμο που το ΚΚΕ έλεγχε. Πολύ μικρό το ποσοστό όμως σε σχέση με τον κόσμο που χάσατε.
Δεν είναι κόσμος λοιπόν του ρουσφετού αυτός, και είναι κρίμα που δεν μπορείς καν να ελέγξεις την μικρότητά σου και γυρνά εναντίον σου.

Η λογική της ανάθεσης όντως υπήρχε, μόνο που κατεξοχήν την καλλιέργησε το ΚΚΕ με την λογική "το κόμμα ξέρει". Εμείς λοιπόν Μανώλη δεν ξέραμε, το κόμμα ήξερε, οπότε όντως πολύς κόσμος ΑΝΕΘΕΤΕ (και φυσικά αναθέτει) στην ηγεσία του κόμματος κάθε ενέργεια, απόφαση, οργάνωση. Σε αυτόν ασκούσε και ΑΡΚΕΙ το να κάνει μια επαναλαμβανόμενη πρακτική δουλειά ή να έρχεται στις συγκεντρώσεις και φυσικά να διαβάζει στο Ριζοσπάστη τα απαραίτητα που θα επαναλαμβάνει μονότονα σε κάθε επαφή του με κόσμο. Αυτό όμως Μανώλη είναι "ανάθεση", έτσι λέγεται, άσχετα με το αν μοιράζεις και μια προκήρυξη. Και όπως ο κόσμος στους εργασιακούς χώρους "ανέθετε" στους συνδικαλιστές να του λύσουν τα προβλήματα (προς μεγάλη χαρά των συνδικαλιστών είναι αλήθεια, που το είχαν ρίξει στις δημόσιες σχέσεις), ο κόσμος του κόμματος "αναθέτει" στα όργανα του κόμματος κάθε σημαντική απόφαση. Για τους περισσότερους (όχι όλους φυσικά) η "εισήγηση" ισοδυναμεί με την "απόφαση", γι αυτό και κάποιοι γραφειοκράτες -όπως τους λέω εγώ-.λυσσομανούν για τον έλεγχο των οργάνων.

Η "ανάθεση" λοιπόν Μανώλη αφορά και το ΚΚΕ, αλλά εκεί μια χαρά είναι βολεμένη η ηγεσία του σ' αυτήν. Απλά τον τελευταίο καιρό δεν την βολεύει η κοινωνική αναστάτωση που προκλήθηκε, γι αυτό και δείχνει την ίδια ενόχληση με τους αστούς: "Ώχου ρε πούστη μου καθείστε στ' αυγά σας να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία, δεν υπάρχουν οι όροι, δεν το βλέπετε;"

Όμως αν για τους αστούς κάποτε τελειώσει η "μανούρα" για το ΚΚΕ δεν θα τελειώσει ποτέ. Γιατί στον καινούριο κόσμο που ετοιμάζουν δεν υπάρχει χώρος για ΚΚΕ ακόμη και κατ' όνομα. Να το θυμάσαι αυτό Μανώλη, γιατί σήμερα μπορεί ο στόχος σας να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που σας ξεβολεύει και συμμαχείτε μέχρι και με την ΝΔ, αύριο όμως αν τελειώσει επιτυχώς για τους αστούς και αυτή η ιστορία, στόχος δεν θα υπάρχει για εσάς: Μια αγωνία για επιβίωση θα μείνει μόνο, καθώς θα βλέπετε να σας παίρνει η εφορία το κτίριο του Περισσού.

Ανώνυμος
23 Μαΐου 2014 στις 5:36 μ.μ.

Α και κάτι τελευταίο Μανώλη: Τις περισσότερες ψήφους που χάνετε όντως τις παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν είπα αυτό, είπα ότι αν είχατε μία σωστή πολιτική δεν θα τις έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε κανείς. Όπως ακριβώς έγινε και το 1981 όπου την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε κοντά 50%, το ΚΚΕ ΑΥΞΑΝΕ τις δυνάμεις του σε ψήφους και ποσοστά.

Ανώνυμος
23 Μαΐου 2014 στις 8:59 μ.μ.

5.38 η ψηφοι πανε και ερχονται η ιδεολογικες αρχες ομως μενουνε. το ΚΚΕ το 1981 ειχε στο προ γραμμα του την λανθασμενη στρατηγικη των μετωπων που κατεστρεψε το κομμουνιστικο κινημα πα ντου. Ετσι λοιπον ενας κοσμος ειχε διαπαιδαγωγηθη μεχρι το 1991 σε αυτη την λανθασμενη στρα τηγικη. Οταν λοιπον η αστικη ταξη το 2012 επαιξε το χαρτι του συριζα ητανε απολυτα φυσιολογικο να πανε στον συριζα. Αν ειχαμε κανει το κεφι του κοσμου σημερα θα ειχαμε παθει οτι το 1968 και το 1991. Επειδη ομως δεν εχουμε σκοπο να γκρεμισουμε οτι χτισαμε απο το 1991 συνεχιζουμε πονταροντας στης νεες ηλικιες που θα διαπαιδαγωγησουμε με βασικη αρχη οτι ο οπορτουνισμος ειναι εχθρος. Αυτος ο δρομος θα εχει σιγουρα αποτελεσματα. οσο για αυτους που σας πιστεψανε η τραγωδια ειναι μπροστα ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝΕ ΠΑΝ

Ανώνυμος
23 Μαΐου 2014 στις 10:58 μ.μ.

5.30 προσεξε λιγο το αγχος σου γιατι σε καρφωνει ΠΑΝ

Ανώνυμος
23 Μαΐου 2014 στις 11:15 μ.μ.

@Ανώνυμο 5.36
Εμένα δεν με ενδιαφέρει τί είπες εσύ. Εσύ μπορεί να λες ότι είσαι αστροναύτης. Είσαι? Εγώ απλά προσπάθησα να σου εξηγήσω γιατί ο κόσμος 40 χρόνια πήγαινε από ΝΔ σε ΠΑΣΟΚ και από ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ και τώρα απο ΝΔ σε νέο ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ. Κάποια στιγμή θα απεγκλωβιστεί από όλα αυτά τα δίπολα. Και να ξέρεις ότι ο κόσμος του σύριζα που θα απογοητευθεί από τα "αριστερά" μέτρα που θα τρώει στο κεφάλι με την σέσουλα, θα είναι ένας κόσμος που μαθημένος και πάλι στον ¨"μεσσία του", απογοητευμένος και τσακισμένος, θα πρέπει να ξέρει και θα το ξέρει, ότι υπάρχει ένα ΚΚΕ, που δεν πουλιέται, δεν εξαγοράζεται, δεν εκβιάζεται, δεν βάζει νερό στο κρασί του και όταν του λέει άσπρο, είναι όντως άσπρο. Και αυτό είναι, ακριβώς ότι υπάρχει το ΚΚΕ, που θα κρατήσει τον κόσμο όρθιο, για μην πάει μπουλουκηδόν στο φασισμό.
Τώρα όσο για τους όρους που μιλάς, προφανώς εννοείς επαναστατικούς όρους. πριν απευθύνεις αυτό το ερώτημα στο ΚΚΕ, δεν το απευθύνεις καλύτερα στο κόμμα σου, να μας πεί, αυτοί οι όροι περιλαμβάνουν και την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και τον ΣΕΒ και τον Ομπάμα και το ΔΝΤ και το ΤΕΧΑΣ? Θα 'εχει ενδιαφέρον αυτή η απάντηση. Το πώς δηλαδή εσείς σκέφτεστε να φτιάξετε αυτούς τους όρους. Μανώλης

Ανώνυμος
24 Μαΐου 2014 στις 9:22 π.μ.

Το ξέρω ότι ποντάρετε στις νέες ηλικίες παν, αυτό κάνει κρα βλέποντας τις διαφημίσεις του ΚΚΕ. Όμως η γενιά της εικόνας μας τελειώνει σιγά σιγά, οι πιτσιρικάδες σε λίγο θ΄αρχίσουν να ασχολούνται με πολύ υλικά προβλήματα και θα απαιτήσουν λύσεις. Κι εκεί το κόμμα σου δεν έχει να πει τίποτα παν. Μια "επανάσταση" σε ένα ακαθόριστο μέλλον. Σας λυπάμαι πραγματικά όταν θα έρθει η ώρα αυτών των πιτσιρικάδων να ρωτήσουν πραγματικά, όταν σας τελειώσει το δωρεάν επαναστατιλίκι.

Όσο για το άλλο πουλέν, το Μανώλη, κακώς δεν σ' ενδιαφέρει τι λέω εγώ. Όταν μιλάς με κάποιον ακούς και τι λέει, αλλιώς γίνεσαι γελοίος γιατί επαναλαμβάνεις απλά την κασέτα που ξέρεις, ανεξάρτητα με τις αναφορές που κάνει ο άλλος. Φτάνεις να λες ρουσφετολάγνους αυτούς που σας ψήφιζαν μόνο και μόνο γιατί έφυγαν. Είσαι τυχερός Μανωλάκη που διαβάζουν ελάχιστοι από αυτούς την κουβέντα μας. Αλλιώς θα είχατε πολύ χοντρό πρόβλημα στην παρέμβασή σας, όταν θα προσπαθούσατε να πλησιάσετε κόσμο που τους έχετε προσβάλει με αυτό τον τρόπο.
Αλλά ξέχασα...εσείς στοχεύετε στους πιτσιρικάδες που δεν μπορούν εύκολα να αμφισβητήσουν τις ιερές αγελάδες του κόμματος. Όμως να μου το θυμηθείς, από εκεί θα τα βρείτε ακόμη πιο σκούρα, μάλλον δεν θυμάται καλά ο Μαίλης τι σημαίνει νεολαία και λογικό...

Ανώνυμος
24 Μαΐου 2014 στις 12:24 μ.μ.

Και κάτι τελευταίο πανούλη γιατί το λέτε ξανά και ξανά και δεν έχει απαντηθεί: "οσο για αυτους που σας πιστεψανε η τραγωδια ειναι μπροστα"
"Τραγωδία" λοιπόν για σας είναι η προσπάθεια αντίστασης σε αυτή την πολιτική. Γιατί αυτό αποκαλείτε τραγωδία, όχι την δήθεν παράδοση του ΣΥΡΙΖΑ στην αστική τάξη: Αυτό θα μπορούσε να είναι και κωμωδία από μόνο του. Όμως αυτό που περιμένετε κι αυτό με το οποίο ουσιαστικά ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ κι εσείς και ο Σαμαράς φυσικά, είναι με κοινωνική τραγωδία αν τολμήσει κανείς να σηκώσει κεφάλι. Όμως λάθος πόρτα χτύπησες μεγάλε: Αν ήμουν τόσο κότα θα ήμουν στο κόμμα σου, δεν θα ξανοιγόμουν σε τέτοια νερά, από την στιγμή μάλιστα που δεν πιστεύω κιόλας σε ΕΕ των εργαζομένων κλπ.

Όμως η "τραγωδία" με την οποία απειλείτε κι εσείς κι ο Σαμαράκος με το Βενιζέλο, έχει προκληθεί από άλλους, όχι από το ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα με θράσος χιλίων πιθήκων απαιτείτε να συνεχίσει ο λαός το προσκύνημα για να αποφύγει τα χειρότερα που έτσι κι αλλιώς έρχονται με..."αργούς" ρυθμούς!!

Κωλοπαιδισμός, το ανώτατο στάδιο του ρεβιζιονισμού.
Ένα τέτοιο βιβλίο λείπει πολύ από το κομμουνιστικό κίνημα.

Ανώνυμος
24 Μαΐου 2014 στις 4:00 μ.μ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στην ΑΥΓΗ

"Άρα, από τη δικιά μας την μεριά, όσο αφορά το πώς πάμε παρακάτω, λέμε ότι χρειάζεται να οργανωθεί με πολύ σκληρό τρόπο η μάχη για να ρίξουμε την κυβέρνηση και δεν είναι αρκετό το ψηφίζετε-φεύγουν. Γι' αυτό στον μεν δεύτερο γύρο των εκλογών στον δήμο της Αθήνας χρει­άζεται να είναι πραγματικά γύρος ήττας του ί­διου του Καμίνη και ταυτόχρονα η ψήφος στον Σακελλαρίδη από τον κόσμο που σιχαίνεται τη συγκυβέρνηση να μην έχει αυταπάτες ότι θα ξηλωθεί με αυτόματο τρόπο η συγκυβέρνηση της Δεξιάς. Δεν μπορούμε να έχουμε την ε­μπιστοσύνη μας ότι με τους συμβιβασμούς που κάνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει ένας τέτοιος δρόμος."

Tέτοια μαρξιστική ανάλυση, αριστερή ανάλυση είχα να διαβάσω απο την εποχή του Κουτσόγιωργα του ΠΑΣΟΚ.
Τέτοια "πειστικά" επιχειρήματα της υποτιθεμενης αντικαπιταλιστικής αριστεράς μου έλειπαν απο το 1981 έως το 2009 όταν το ΠΑΣΟΚ καλούσε την αριστερά να ρίξει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την τρισκατάρατη δεξιά ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ.

Συναγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνέλθετε εκτός αν έχετε αποφασίσει να γίνετε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι δυνατόν να καλείτε να υπερψηφιστεί ο Σακκελαρίδης στην Αθήνα; Mήπως ξεχάσατε το φιάσκο του 2010 όταν τότε καλούσατε την υπερψήφιση του αντιδεξιού Καμίνη;
Είναι δυνατόν να επικαλείστε την θεωρία του μικρότερου κακού (γιατί περι αυτού πρόκειται) και να στηρίζετε έναν υποψήφιο που και ο ίδιος και το κόμμα του είναι λάτρεις της ΕΕ και του ευρώ;
Eίναι δυνατόν να προτρέπετε τους οπαδούς σας να στηρίξουν δυνάμεις που θεωρούν τον καπιταλισμό το καλύτερο σύστημα αλλά απλά θέλει λίγο ρετούς;

Στην Αθήνα και στη περιφέρεια θα συμβεί αυτό που ούτε η πιο διεστραμμενη φαντασία δεν μπορούσε να φανταστεί Οι ψηφοφόροι και οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής θα ψηφίζουν μαζί σας Σακκελαρίδη και Δούρου.
Κυριακή κοντή γιορτή θα το δείτε και θα τρίβετε τα μάτια σας.

Έχετε ξεφύγει εντελώς και η στάση σας είναι Ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ σε όλη του την μεγαλοπρέπεια.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
24 Μαΐου 2014 στις 4:22 μ.μ.

9.22 Μη φοβασαι τιποτα για εμας. οποιον διαπαδαγωγουμε απο το 1991 ειναι μακρια απο της αυταπατες και τα μετωπα και εχει πληρη επιγγνωση ποιος ειναι ο πραγματικος αντιπαλος και τη πρεπει να γινει. Για την τραγωδια που προσπαθεις να βρεις δικαιολογια δεν υπαρχει νομοτελειακα θα πατε εκει εφοσον εχουμε καπιταλισμο. Τα νερα που ανοιγεσε ειναι βρωμικα και αν πραγματικα δεν πιστευεις σε Ε.Ε των λαων η θεση σου δεν ειναι εκει. θα το καταλαβεις μετα την τραγωδια το ΚΚΕ θα ειναι εδω. ΠΑΝ

Ανώνυμος
24 Μαΐου 2014 στις 4:44 μ.μ.

12.24 ο συριζα εχει της μεγαλυτερες ευθυνες για την τραγωδια που θα συνεχισουμε να ζουμε γιατι κοιμοιζει τον λαο οτι μπορει να υπαρξει λυση οσο τα μεσα παραγωγης ειναι στους ΑΣΤΟΥΣ. Αν μου πεις μια χωρα που να εγινε με αυτον το τροπο σοσιαλισμος εγω θα ερθω μαζι σου στον συριζα. απλα δεν υπαρχει ΠΑΝ

Ανώνυμος
24 Μαΐου 2014 στις 4:57 μ.μ.

Εσύ έχεις ξεφύγει εντελώς κολοκοτρώνη αλλά σε καταλαβαίνω, ήταν όντως πολύ μικρή η συγκέντρωση χθες:
http://www.youtube.com/watch?v=YIUhHlkDmWY

Ανώνυμος
24 Μαΐου 2014 στις 5:12 μ.μ.

Το ΚΚΕ μπορεί να είναι εδώ, εγώ όμως θα είμαι αλλού παν.
Όσο για τις νομοτέλειες, μόνο με αυτές μπορείτε να περιμένετε σοσιαλισμό γιατί αν περιμένετε από το ΚΚΕ...

Ανώνυμος
24 Μαΐου 2014 στις 8:15 μ.μ.

5.12 απο τον λαο περιμενουμε να συνειδητοποιηση οτι ο καπιταλισμος φταιει για την τραγωδια που ζουμε και οτι πρεπει να παρει τα μεσα παραγωγης στα χερια του εκει θα ειναι και το ΚΚΕ μαζι. Οχι να λεμε ανηκουμε στην ΔΥΣΗ 4.57 πολυ σωστα η συγκεντρωση του συριζα ητανε μικρη οποτε ο πανικος σου δικαιολογητε ΠΑΝ

Ανώνυμος
24 Μαΐου 2014 στις 11:51 μ.μ.

@24 Μαΐου 2014 - 4:57 μ.μ
Αυτή η συγκέντρωση θα έπρεπε να ανησυχεί εσένα φίλε όχι το ΚΚΕ. Γιατί σύμφωνα και με τον Γλέζο η ΝΔ εφόσον μετανοήσει θα γίνει συνεταιράκι σας στην κυβέρνηση. Λογικό. ΄Οπως και να τα μετρήσετε τα κουκιά δε σας βγαίνουν. Και ή θα κάνετε κυβέρνηση τώρα ή θα σας εγκαταλείψουν όλοι αυτοί που ήρθαν μαζί σας για να κυβερνήσουν. Θα χάσουν την υπομονή τους κατάλαβες; ΄Αλλωστε αποδεικνύεται ότι το σύστημα πλέον δε θεωρεί ότι είστε και πολύ δυνατό ανάχωμα για το κίνημα και σας φέρνει και συνεταιράκια(χρυσή αυγή, Μαρινάκηδες που συναντιούνται εντελώς τυχαία με Δουρου, ποτάμια που ποτιζουν τις ελιές) μια χαρά όλα

Ανώνυμος
24 Μαΐου 2014 στις 11:55 μ.μ.

24 Μαΐου 2014 - 5:12 μ.μ.
Πολλή πίκρα βγάζεις μεγάλε και χολή. Και στο σχόλιό σου στις 5.30 αναφέρεις : Εμείς λοιπόν Μανώλη δεν ξέραμε, το κόμμα ήξερε,
Ποιοι εσείς μεγάλε; ΄Ησουν κι εσύ μέσα σε αυτούς; Γι' αυτό αυτή η πικρα κι η χολή;

Ανώνυμος
25 Μαΐου 2014 στις 12:02 π.μ.

Δεν μπορώ να καταλάβω ρε συριζαίοι και ανταρσύες αφού μισείτε το ΚΚΕ κι ό,τι αυτό αντιπροσωπεύει, και θέλετε να το δείτε στην πυρά, γιατί τσαντιζεστε που δε συνεργάζεται μαζί σας; Μήπως είστε λίγο μαζόχες ή δε σας βγαίνει αυτό που σας έχουν προστάξει να πετύχετε;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger