Home » , » H διαπλοκή χάνει

H διαπλοκή χάνει

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 | 3:09 μ.μ.

Πηγή: Δημήτρης Τρίμης - "Συσπείρωση Δημοσιογράφων"

Μπορεί μια εφημερίδα χωρίς τραπεζικά κεφάλαια και «επιτυχημένο» επιχειρηματία-ιδιοκτήτη, η οποία δημιουργήθηκε μέσα στον τυφώνα της κρίσης από ένα συνεταιρισμό ουσιαστικά ανέργων -χωρίς καν να έχουν εισπράξει ούτε σεντς αποζημίωσης- δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών του Τύπου να επιβιώσει; Είναι σε θέση ο Δαυίδ να νικήσει τον Γολιάθ της διαπλοκής των ΜΜΕ και να επιβληθεί στην αγορά, ασκώντας αδέσμευτη και έντιμη κριτική δημοσιογραφία, ακούγοντας και μεταφέροντας τη φωνή της αγωνιζόμενης κοινωνίας;
Η απάντηση είναι θετική. Το πείραμα της εφημερίδας μας (σας) πέτυχε. Τα επίσημα στοιχεία των πωλήσεων το επιβεβαιώνουν. Ολόκληρο το 2013 και το πρώτο 5μηνο του 2014 η μόνη εφημερίδα που αυξάνει την κυκλοφορία της και την επιρροή της είναι η δική μας (σας). Ολόκληρο το παλιό σύστημα της μιντιακής διαπλοκής, παρά την εξωπραγματική και παράνομη χρηματοδότηση από τις τράπεζες, παρά την άφθονη διαφήμιση από τα ραδιόφωνα και τα κανάλια των Ομίλων της διαπλοκής, παρά την κάθε είδους επιδότηση από τα «κεφάλαια δημοσίων σχέσεων» του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου, βρίσκεται σε διαρκή πτώση.

Οταν βρέθηκα στην «ηλεκτρική καρέκλα» του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, το φθινόπωρο του 2011 είχα δημόσια υποστηρίξει, απευθυνόμενος μέσα και έξω από το στενό περιβάλλον της δημοσιογραφίας, ότι οι εργαζόμενοι στον Τύπο θα αντισταθούμε όσο και όπου χρειαστεί στη βαρβαρότητα των αφεντικών των Μέσων Ενημέρωσης και των κυβερνήσεων των Μνημονίων της καταστροφής. Μπορεί προσώρας να χάσουμε. Να συνεχίσουν να μας απολύουν, να μας κόβουν τους μισθούς και τα ασφαλιστικά δικαιώματα, να λασπολογούν κατά της ΕΣΗΕΑ, να μας λογοκρίνουν, να παραπληροφορούν τον λαό, όμως εκείνοι που τελικά θα τιμωρηθούν είναι οι ίδιοι οι βαρόνοι της διαπλοκής. Η κοινωνία δεν θα τους πιστεύει, ούτε θα τους χρειάζεται πια.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger