Home » , , » Στη σκόνη των εκλογών. Ένα παράδειγμα.

Στη σκόνη των εκλογών. Ένα παράδειγμα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 | 5:20 μ.μ.

Γράφει ο Στέργιος Μ.

Στην Αγία Παρασκευή, πριν από 4-5 μήνες, ξεκίνησε μια συζήτηση – καταρχάς σε διαπροσωπικό επίπεδο – για τη δημιουργία ενιαίου Σχήματος (Φυσάει Κόντρα) που θα κατέβαινε στις δημοτικές εκλογές ως 5ος πόλος στην πόλη μας. Το εγχείρημα φάνταζε (και ήταν) πολύ δύσκολο και οι αντιξοότητες πολλές. Η πρωτοβουλία ανήκε κυρίως σε δύο ομάδες που δρούσαν στην πόλη, με μικρή αλλά διαρκή επιρροή στα πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα του χώρου. Η Ανταρσύα Αγ. Παρ/κευής και η Ανοιχτή Συνέλευση των κατοίκων της ήταν οι δύο βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους στήθηκε το όλο εγχείρημα.

Είναι αλήθεια πως στο ξεκίνημα υπήρχε καχυποψία, δυσπιστία ως προς την παρέμβαση, προσωπικές πρωτοβουλίες κόντρα στη συλλογικότητα, συγκρούσεις στις Γενικές Συνελεύσεις κ.α. πολλά που βασανίζουν το χώρο της αριστεράς, εξωκοινοβουλευτικής και μη.

Για να είμαι ειλικρινής, η οριστικοποίηση της δημιουργίας της ομάδας και η συνολική δράση της, φορτώθηκε στους ώμους συγκεκριμένων ατόμων οι οποίοι και τράβηξαν, χωρίς δισταγμό, το μεγαλύτερο βάρος της μετουσίωσης του φαντασιακού σε πραγματικότητα (οφείλω να ομολογήσω ότι δεν ήμουν μέσα σ΄αυτή την ομάδα, αν και – τουλάχιστον – προσπάθησα να βοηθήσω όσο μπορούσα).

Στην πορεία, διαπιστώθηκε ότι η ανταπόκριση που είχε το Σχήμα σε μια ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger