Home » , , » H Ελευθερία κοιτά πάντα ψηλά, στον Ουρανό!

H Ελευθερία κοιτά πάντα ψηλά, στον Ουρανό!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 | 4:19 μ.μ.

Της Αλέκας Ζορμπαλά

Αποδράσεις με Ελικόπτερο!

Γιατί η Ελευθερία κοιτά πάντα ψηλά, στον Ουρανό!
(με ευκαιρία την σαν σήμερα απόδραση Παλαιοκώστα, Ριζάϊ)

Στην ατέρμονη ιστορία των φυλακίσεων και κρατήσεων, ως σταθερά παραμένει η αρχέγονη, καταλυτική και διαρκής επιθυμία, αλλά και η προσπάθεια των ανθρώπων « να σπάσουν τα δεσμά», που τους έχουν επιβληθεί, στο δρόμο για την Ελευθερία, έστω και αν είναι για λίγο, έστω και αν το τίμημα θα είναι βαρύ.

Από τις πιο glamorous αλλά και αποτελεσματικές αποδράσεις είναι αυτές, που έγιναν με ελικόπτερα!
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί παγκόσμια 40 τέτοιες αποδράσεις, από τις οποίες μόνον οι 11 ήταν αποτυχημένες!

Τα σκήπτρα σε αυτού του τύπου τις αποδράσεις κατέχουν Γάλλοι κρατούμενοι με αριθμό 11 αποδράσεων με ελικόπτερο!

Από τις πιο εντυπωσιακές αποδράσεις ξεχωρίζουν :

• Στις 31/10/1973 η απόδραση τριών μελών του I.R.A. από τη φυλακή Mountjoy Prison με ελικόπτερο, που καταλήφθηκε με αεροπειρατεία.

• To 1986 η απόδραση του ληστή τραπεζών Michel Vaujour, με την βοήθεια της γυναίκας του, η οποία πήρε μαθήματα πιλότου και με ένα ολόλευκο ελικόπτερο παρέλαβε τον σύζυγό της από την κορυφή των φυλακών του Παρισιού, που κρατείτο.

• Στις 4/6/2006 οι δύο κρατούμενοι Βασίλης Παλαιοκώστας και Αλκέτ Ριζάι απέδρασαν από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο, που χαμηλώνει πάνω από το προαύλιο των φυλακών, και στο οποίο επιβαίνουν με ανεμόσκαλα!. Οι δύο συνελήφθησαν μετά από λίγο καιρό, αλλά το Φεβρουάριο του 2009 απέδρασαν και πάλι από τον Κορυδαλλό και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο!

Είναι προφανές και ευνόητο, ότι μετά από τέτοιου τύπου αποδράσεις και μάλιστα με υψηλά ποσοστά επιτυχίας, λήφθηκαν ιδιαίτερα μέτρα, όπως μεταξύ άλλων και κάλυψη των προαύλιων χώρων των φυλακών με ατσαλένια πλέγματα και δίχτυα.

Όσα μέτρα όμως και αν λαμβάνονται, όσο σκληρά και να είναι αυτά, η ανθρώπινη επινοητικότητα και το πάθος για την λεφτεριά πάντα και νομοτελειακά θα τα υπερβαίνουν..
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger