Home » , » Φίλοι τίνος;

Φίλοι τίνος;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 | 2:05 π.μ.


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας το ξεκαθάρισε με ειδική δήλωση: "Το ΚΚΕ από θέση αρχών δεν ψηφίζει κανέναν υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν συμμετέχει στα παιχνίδια που κάνουν τα άλλα κόμματα, άλλα για την εξεύρεση των 180 βουλευτών και άλλα για τους 121. Εμείς δεν ψάχνουμε ούτε για 180 ούτε για 121. Η ανάγκη να φύγουν από την κυβέρνηση όσοι δημιούργησαν τόσα δεινά για τον λαό δεν μπορεί να αποτελεί παιχνίδι ψηφοθηρίας ανάμεσα στα κυβερνητικά κόμματα και στην αξιωματική αντιπολίτευση".
Το ΚΚΕ δεν συμμετέχει, λοιπόν... Άλλοι ψάχνουν τους 180 για να κατσικωθούν στον σβέρκο του λαού για ενάμιση χρόνο ακόμα και να ολοκληρώσουν τα δεινά του. Άλλοι προσπαθούν να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο, για να φύγει η κυβέρνηση των δεινών και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αλλά το ΚΚΕ βράχος. Στάση αρχών. Σε τέτοια παιχνίδια δεν συμμετέχει. Καλεί τον λαό να παλέψει για ανώτερου τύπου δημοκρατία και κοινωνικοποίηση του πλούτου!

Σαν να λέμε, δεν έχει καμιά σημασία αν θα καταφέρει ο Σαμαράς να συγκεντρώσει τους 180 κατεψυγμένους που ψάχνει. Σαν να λέμε, δεν έχει καμιά σημασία έστω και να αναφέρει ο επικεφαλής του ΚΚΕ με ποια μέσα γίνεται αυτή τη στιγμή το σαφάρι για τη συγκέντρωση των 180. Σαν να λέμε, δεν έχει καμιά σημασία αν η συγκυβέρνηση θα συνεχίσει τον καταστροφικό -για τη χώρα και τους εργαζόμενους- βίο της ή θα πάμε σε εκλογές για να πάρει πόδι. Για να έχει την ευκαιρία και το ΚΚΕ να εξηγήσει στον λαό το πρόγραμμά του και να διεκδικήσει την ψήφο του.

Όχι. Τίποτε από αυτά δεν έχει σημασία. Όλα είναι παιχνίδια και μάλιστα πανομοιότυπα! Η προσπάθεια για τους 180 είναι το ίδιο με την προσπάθεια για τους 121. Από πολιτική άποψη μάλιστα εδώ γίνεται ένα μαθηματικό θαύμα: το 180 ισούται με το 121! Αλλά προσοχή: στους 121 δεν είναι η ψήφος του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ ψηφίζει... αλλιώς. Ο Γενικός εξηγεί ότι ψηφίζει βάσει αρχών, όπως σε κάθε προεδρική εκλογή. Αποφεύγει σκόπιμα να συνδέσει αυτή την ψήφο με την ανάγκη να φύγει η συγκυβέρνηση. Άρα, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Η μόνη απορία που απομένει είναι: φίλους τίνος;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 26 σχόλια

27 Αυγούστου 2014 στις 3:37 π.μ.

Άσε μας ρε Καρτερέ ,ο Κουρής με την Αυριανή δεν πιάνει μια μπροστά σου. Αηδία κατάντησες, το ΚΚΕ καταψηφίζει το ΠΤΔ όπως πάντα, τι άλλο θες να κάνει ;

Ανώνυμος
27 Αυγούστου 2014 στις 3:53 π.μ.

Καλα αυτος Καρτερος εχει καταντησει χειροτερο τρολακι και απο τον Κουγια!

Πληρωνεται για να γραφει αυτες τις αρλουμπες? 1000 φορες να διαβασω Μανδραβελη! Αυτουνου του αφιερωσαν και ενα στιχακι οι Χατζηφραγκετα. Με τον Καρτερο δεν αξιζει ουτε για χαβαλε να ασχοληθει κανεις. Ειλικρινα απορω το μπλογκ πιστευει οτι αυτο αρθρο λεει κατι πολιτικα? Προσφερει κατι? Ακομα και ο στοχος του να ριξει λασπη στο ΚΚΕ ειναι αδυνατον να επιτευχθει με τετοιες αρλουμπες. Δηλαδη θα διαβαζει κανεις αυτο το κειμενο και θα πει: "α το παλιοΚΚΕ δες τι κανει δεν ψηφιζει κανεναν απο θεση αρχων οπως παντα ενω θα πρεπε να μην ψηφισει και να συνταχθει με τον ΣΥΡΙΖΑ."
Παρεπιπτοντως στους 121 που παλευει να βρει ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι και οι φασιστες? Δηλαδη οι ναζιστες βουλευτες που θα καταψηφισουν για να πεσει η κυβερνηση και οχι οπως το κακο ΚΚΕ απο θεση αρχων θα ειναι σωστοι?
Μιλισε κανεις για σοσιαλφασισμο....?

Ανώνυμος
27 Αυγούστου 2014 στις 8:25 π.μ.

Ναι, το ΚΚΕ δεν λέει στο λαό το γνωστό παραμύθι "ας ρίξουμε αυτή την κυβέρνηση να έρθει μια άλλη που θα μας σώσει". Αυτό το παιχνίδι του συστήματος που κρατάει χρόνια το έχει αναλάβει να το παίξει σήμερα ο Σύριζα ή νέο ΠΑΣΟΚ. Κι άλλωστε τόσες κυβερνήσεις αλλάξαμε. Και μάλιστα διαφορετικών πολιτικών αποχρώσεων. Τι καταφέραμε; Τιποτα. Ο λαός στα ίδια χάλια και χειροτερα. Αυτοί που καλοπερνάνε είναι οι πλουσιοι. Γιατί μπορεί τα τσιράκια (κυβερνήσεις) να αλλαξαν σαν τα πουκάμισα αλλά τα αφεντικά( αστική ταξη) έμειναν τα ίδια. Και τώρα τα τσιράκια για να σωσουν τα αφεντικά συνεργάζονται φανερα κι όχι κρυφά όπως παλιά. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην ίδια κυβέρνηση. Σε λίγο κι ο Σύριζα όπως είπε κι ο συριζαίος Γλέζος. Για να μην ξεχνιόμαστε.
Πότε το ΚΚΕ θα εξηγήσει το πρόγραμμά του στο λαό; ΄Οταν θα προκηρυχτούν εκλογές; Κύριε Καρτερέ υπήρξατε κάποτε μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ. Αλλά η θητεία σας μετά σε Σκάι και Αυγή σας έκαναν να ξεχάσετε αυτή την πορεία. Το ΚΚΕ δεν εξηγεί το πρόγραμμά του μόνο στις εκλογές. Κάθε μέρα, σύμφωνα και με τις δυνάμεις που έχει, το εξηγεί στο λαό και τον καλεί να παλέψει να ρίξει αυτό το σύστημα -κι όχι απλώς την κυβέρνηση- και να πάρει τον πλούτο που ο λαός παραγει στα χέρια του.
Αλήθεια κι η θέση του Σύριζα δεν είναι να μην προτείνει κανέναν για προεδρο της δημοκρατίας; ΄Η κάνω λάθος; Οπότε γιατί διαμαρτύρεστε κύριε Καρτερέ; Κι ο σύριζα δείχνει να απεχει. Τώρα βεβαια μάλλον θα κάτσει να ψηφίσει. Ε, το κάθε κόμμα παίρνει τις αποφάσεις του.
Κύριε Καρτερέ αν νομίζετε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι προεδρικές εκλογές είστε γελασμένος. Το πρόσωπο που θα βγει ως πρόεδρος είτε απ' τη συγκυβέρνηση είτε απ' το Σύριζα ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΩΣ ΠΕΙΘΗΝΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ. ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΑΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.
Και φανηκε και με την υπόθεση της ΔΕΗ ότι το κυνήγι των 120 βουλευτών απ' το Σύριζα για το δημοψήφισμα ήταν για να το παίξει αρχηγός της αντιπολίτευσης κι όχι για να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ. Αν ενδιαφερόταν ο Σύριζα να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ θα δεχόταν την πρόταση του ΚΚΕ να μπει στο δημοψήφισμα να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που επιτρέπουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Δεν δεχτηκε. Πώς να δεχτεί; Κι η συνθήκη του Μ¨ααστριχτ που επιβάλλει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και που την ψήφισε ο Σύριζα με χέρια και με ποδια θα πάει περίπατο; Θα 'ρθει μετά η ΕΕ και θα του πει του Σύριζα: "Αυτό ήταν που μας έλεγες ότι θα ανήκει η Ελλάδα ψυχή τε και σώματι στη ΕΕ;" Α, όχι, τέτοια κόλπα στα αφεντικά του ο Σύριζα δεν τα κάνει. Να χάσει την κουτάλα και να γυρίσει στο 4%;;; Απαπαπαπα

Ανώνυμος
27 Αυγούστου 2014 στις 8:56 π.μ.

'Η ανάγκη να φύγουν από την κυβέρνηση όσοι δημιούργησαν τόσα δεινά για τον λαό δεν μπορεί να αποτελεί παιχνίδι ψηφοθηρίας ανάμεσα στα κυβερνητικά κόμματα και στην αξιωματική αντιπολίτευση".
#
Μόνο που αν φύγουν από την κυβέρνηση θα έρθει ο σύριζα.
Μήπως να το ξανασκεφτεί ο σύντροφος κουτσούμπας ;
Τη στιγμή που η (ακρο)δεξιά καλπάζει,
η αριστερά σέρνεται με το σύριζα να σαλιαρίζει με τους ευρωναζί,
και το κκε να υπηρετεί με σταλινική απολυτότητα την εγχώρια διαπλοκή.
Και η πλάκα είναι πως η εε με τη ντόπια αστική τάξη για το φόβο της αριστεράς έχουν φτιάξει ολόκληρη κάβα από νεοναζί προκειμένου να ενεργοποιήσουν ενα σενάριο τύπου ουκρανίας αν πολυζορίσουν τα πράγματα.
Στο τέλος βέβαια αυτός ο τηλεσαχλαμαροποιημένος βιοχυλός που παριστάνει τους πολίτες παίρνει πάντα αυτό που του αξίζει.
Αυτό θα πάρει και τώρα, και αυτή η διαπίστωση είναι πολύ πικρή.

Ανώνυμος
27 Αυγούστου 2014 στις 9:29 π.μ.

Είναι άλλο «η ανάγκη να φύγουν από την κυβέρνηση όσοι δημιούργησαν τόσα δεινά για το λαό», όπως αναφέρεται και στη δήλωση του Δ. Κουτσούμπα, και είναι άλλο «τα παιχνίδια, με στοιχεία παζαριού, τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων, που ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού και εμποδίζουν την οργάνωση της λαϊκής πάλης έτσι ώστε να ξεσηκωθεί ο λαός ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ του κεφαλαίου, που υπηρετούν με τον έναν ή άλλον τρόπο και οι μεν και οι δε».
Αλήθεια, γιατί αποκρύπτει ο Καρτερός αυτό το μέρος της δήλωσης; Ο νοών νοείτω...

Ανώνυμος
27 Αυγούστου 2014 στις 11:37 π.μ.

το ΚΚΕ απο θεση αρχων δεν ψηφιζει κανεναν για προεδρο οπως εκανε στο παρελθον οπως θα κανει και στο μελλον. Σε αυτο το αθλιο παιχνιδι του συριζα απο την μια για εξαγορα βουλευτων για να γινουνε εκλογες και το ιδιο απο την Ν.Δ το ΚΚΕ δεν συμμετεχει. Δεν εγκλοβιζομαστε στην εναλλαγη αστικων κυβερνησεων. Παλευουμε για να φτιαχτουν οι προ υποθεσεις για αλλαγη ταξης στην εξουσια. Ολα τα αλλα ειναι αθλιοτητες

Ανώνυμος
27 Αυγούστου 2014 στις 11:53 π.μ.

"και εμποδίζουν την οργάνωση της λαϊκής πάλης έτσι ώστε να ξεσηκωθεί ο λαός ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ του κεφαλαίου, "Ρε ορφανα του σταλιν και του μπρεζνιεφ,αυτοτρολλαρεται ο γραμματευς?ναστε καλα, με φτιαξατε πρωι πρωι,κοντεψε να μου φυγει ο καφες απτο χερι...μπουαχαχαχα...για πολλα κλαμματα ειστε..ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!φραπες[με νευρα]

Ανώνυμος
27 Αυγούστου 2014 στις 2:55 μ.μ.

ρε κκκεδες κομμουνιστες της πλακας εχετε ανατρεψει καμια δεξιοστροφη κυβερνηση απο το 1974; ποτε ουτε θα το κανετε ποτε. της αστικης νομιμοτητας 100% ειστε . ου να χαθειτε.

δωστε ρε ανικανοι το συνθημα ανατροπης της νδ-πασοκ. φοβαστε μην ερθει ο συριζα; ανατρεψτε τον και αυτον. δεν ντρεπεστε να αδιαφορειτε αν μεινει η κυβερνηση σαμαρα αλλα 2 χρονια;

Ανώνυμος
27 Αυγούστου 2014 στις 2:58 μ.μ.

παιχνίδια, με στοιχεία παζαριού ειναι να μην μεινει ο σαμαρας αλλα 2 χρονια στην κυβερνηση κκεδες; δεν ντρεπεστε;

Ανώνυμος
27 Αυγούστου 2014 στις 8:53 μ.μ.

Απο το 1974 και για 40 χρονια χορτασαμε απο εναλλλαγες κυβερνησεων. Το παλιο ΠΑΣΟΚ επι 30 χρονια θα εφερνε σοσιαλισμο. Τα ιδια μας λεει και το νεο πασοκ. ο λαος δεν εχει κανενα συμφερον απο το αθλιο παζαρι συριζα και ΝΔ που προσπαθουνε να εξαγωρασουνε βουλευτες για το ποιος θα βγει ΧΑΛΙΦΗΣ ο λαος πρεπει να παλεψει κατω απο την δικη του ταξικη σημαια για ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑ ΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ολα τα αλλα ειναι αθλιοτητες

Ανώνυμος
27 Αυγούστου 2014 στις 9:43 μ.μ.

8.53
εισαι αθλιος

αθλιο παζαρι συριζα και ΝΔ που προσπαθουνε να εξαγωρασουνε βουλευτες ; ο συριζα το κανει αυτο; ονοματα ρε

Ανώνυμος
27 Αυγούστου 2014 στις 10:13 μ.μ.

Μπήκες πρωί πρωί και φεύγεις μεσημέρι χρυσαυγίτη. Αφού ο φραπές σου δίνει στα νεύρα δοκιμασε αναβολικά. Μονο με αυτά στανιάρετε εσείς. Και τι παριστάνεις ότι σκεφτεσαι; Αφού τα αναβολικα΄σου έχουν κάψει τη φλάντζα.

Ανώνυμος
27 Αυγούστου 2014 στις 10:22 μ.μ.

@27 Αυγούστου 2014 - 2:55 μ.μ
Δεν τα έμαθες τα νέα;;; Περιμένουνε να βγεις εσύ ο ικανός μπροστά. Να τους οδηγήσεις. Γιατί δε βγαίνεις να σε δούμε; Αλλά πολύ σωστά θα μας πεις "ότι θα βγεις μετά εσύ. Μετά το μακέλεμα του λαού που θα βγει απροετοιμαστος. Για ν΄ αποτελειώσεις την ανατροπή και να φέρεις το φασισμό."
Σε χαιρετώ λοιπον ναζί , με τη μονη ελληνοπρεπή χαιρετούρα που υπάρχει με υψωμένο το χέρι να διαγράφει αμβλεία γωνία με τον κορμό και τεντωμένα τα δάκτυλα... ανοιχτά. Τη μουτζα. Αν θες να στην πω λακωνική. Αλλά παραμένει μουτζα.

Ανώνυμος
27 Αυγούστου 2014 στις 11:14 μ.μ.

9.43 Οχι απλα αθλιο ΑΙΣΧΟΣ. γινεται προσπαθεια εξαγορας βουλευτων απο συριζα Ν.Δ για το ποιος θα βγει ΧΑΛΙΦΗΣ να σωσει τον καπιταλισμο απο την κριση του. Και ο λαος στην εξαθλιωση

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2014 στις 12:43 π.μ.

9.43

το μαιλη επειδη η αριστερα τον θεωρει πολιτικα ηλιθιο δε θα τον εξαγορασει ο συριζα!! κρατησυε τον!!

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2014 στις 12:58 π.μ.

12.43 Δεν υπαρχει καμμια αριστερα ρε λεβεντη αλλου αυτα. οσο για τις βρισιες ειναι τιμη μας να μας βριζουνε τα σκουπιδια του καπιταλισμου

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2014 στις 12:59 μ.μ.

@12:43 π.μ.
Γιατί;; μήπως θα εξαγοράσει κανέναν άλλον απ' τους βουλευτές του ΚΚΕ;;; Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε. Το ΚΚΕ πλέον δεν έχει Ανδρουλάκηδες, Δαμανάκες, Δραγασάκηδες Λαφαζάνηδες για να εξαγοράσετε.

΄Οοοοχιιι!!! Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται από απομακρύνσεως του ταμείου. Τους εξαγοράσατε πάει και τέλειωσε. Επιστροφές δεν δεχόμαστε. ΄Αλλωστε πάντα το σκάρτο πράγμα το ξεφορτωνόμαστε. Ας προσέχατε όταν εξαγοράζατε.

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2014 στις 3:12 μ.μ.

12.58

Δεν υπαρχει καμμια αριστερα ρε λεβεντη !! σωπα ρε λεβεντη!! ή θα εισαι κομμουνιστης αλα κκε ή καπιταλιστηε!!

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2014 στις 5:42 μ.μ.

Ορφανα του Σταλιν...
Που το διαβασα αυτο τελευταια, που?
Α ναι στο ΣΤΟΧΟ!
Φασιστακι το πηγαδι εχει χωρο ακομα....

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2014 στις 5:45 μ.μ.

Aυτος ο Μιχελογιαννακης που βγηκε με τη ΔΗΜΑΡ ψηφισα τους πρωτους μηνες τα παντα και πλεον ειναι στο ΣΥΡΙΖΑ μαλλον αλλαξε γνωμη
αποκλειεται να πηγε στο ΣΥΡΙΖΑ για κανα υπουργιο στο μελλον...
Το νεο ΠΑΣΟΚ ειναι δω ενωμενο ΔΝΤ....

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2014 στις 5:47 μ.μ.

Ή "αριστερος" γλειφτης της ΕΕ και του ΝΑΤΟ...

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2014 στις 6:10 μ.μ.

3.12 Βεβαιως λεβεντη. ο διαχωρισμος στην κοινωνια ειναι μονο ταξικο τα παραμυθια δεξια αριστερα τελειωσανε. και βεβαια μονο το ΚΚΕ μιλαει για σοσιαλισμο

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2014 στις 10:05 μ.μ.

6.10
λεβεντη εννοεις σοσιαλισμο αλα εσσδ; αστο δε θα παρουμε

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2014 στις 10:49 μ.μ.

@ 28 Αυγούστου 2014 - 5:42 μ.μ.
Μονο στο Στοχο; Εδώ η βάρδια της χρυσής αυγής στα σάιτ το χρησιμοποιεί συνέχεια. ΄Ετσι δεν είναι Χ.Α.ϊβάνι 11,53;;;; Πόσες φορές το χρησιμοποιήσατε ρε Χ.Α.φιέδες; Πάμπολλες σαν Χ.Α.λβάδες που είστε.

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2014 στις 11:47 μ.μ.

10.05 ακριβως λεβεντη. Αυτος ειναι ο σοσιαλισμος που ειχανε στην ΕΣΣΔ πετωντας στα σκουπιδια την οπορτουνιστικη στροφη του 1956. ειδες λοιπον που δεν εχουμε καμμια σχεση.

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:35 μ.μ.

11.47

λεβεντη και γιατι το κομμα σου το κκε απο το 1956- 1990 εκανε 35 χρονια να μας ειδοποιησει για την οπορτουνιστικη στροφη και τη γραφειοκρατικη καμαρίλα; μηπως δε γνωριζατε; δεν προκανατε μετα το 1974; μεχρι το 1989 οποιος τυχαρπαστος γραφειοκρατης ρωσος εδινε συνεντευξη στο ριζοσπαστη τον μυθοποιουσατε σαν σοσιαλιστη θεο. ολα τα ξερατε ξεφτιλες. δεν μιλουσατε γιατι δεν περιμενατε την καταρευση. εκει σιτιζοσασταν τεμπελικα απο το 1956 ως το 1990. καταλαβες κουτοπονηρε;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger