Home » , » Ραμαντάν Σάλαχ: Η Αντίσταση τήρησε το λόγο της και έφτασε στη νίκη

Ραμαντάν Σάλαχ: Η Αντίσταση τήρησε το λόγο της και έφτασε στη νίκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 26 Αυγούστου 2014 | 10:56 μ.μ.

Βασικά σημεία της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στις 8:30μμ στη Βηρυττό ο Ραμαντάν Σάλαχ, γενικός γραμματέας της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ:

Ευχαριστούμε αυτούς που κάλυψαν δημοσιογραφικά την 50χρονη επίθεση στη Γάζα, τη μεγάλη σύγκρουση της Αντίστασης με τον εχθρό. Δεν έχουμε την πρόθεση να μεγαλοποιήσουμε τα πράγματα. Ηρθαμε εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους μάρτυρες.

Αυτή τη στιγμή δεν μιλώ σαν εκπρόσωπος της Ισλαμικής Τζιχάντ, αλλά σαν εκπρόσωπος όλων των οργανώσεων της Αντίστασης, των Ταξιαρχιών Ιζεντίν αλ-Κασάμ, των Ταξιαρχιών Αμπού Αλι Μουστάφα, των Ταξιαρχιών Νάσερ Σαλαχεντίν, των Ταξιαρχιών Μαρτύρων του αλ-Ακσα, των Ταξιαρχιών Εθνικής Αντίστασης.

Χαιρετίζω όλους τους ελεύθερους λαούς του κόσμου και ιδιαίτερα το λαό της Γάζας. Πετύχατε κάτι που όλος ο κόσμος πίστευε πως κανείς δεν μπορεί να καταφέρει. Νικήσατε το Ισραήλ! Ο κόσμος πίστευε πως κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί και να σταθεί όρθιος για τόσες μέρες μπροστά στο Ισραήλ.  Εσείς το πετύχατε για πάνω από 50 μέρες.

Δεν ξαφνιαστήκαμε, γιατί ξέρουμε από τι μέταλλο είστε φτιαγμένοι. Χάρη στην αντίσταση των κατοίκων της Γάζας αντισταθήκαμε και εμείς στην πολιτική μάχη. Ο αντιστασιακός λαός μας δικαιούται το χαιρετισμό μας.

Μιλώ για την Αντίσταση και όχι μόνο για την οργάνωση που εκπροσωπώ. Η Αντίσταση πέτυχε ένα θαύμα που ξάφνιασε όλο τον κόσμο. Κάνατε τον εχθρό να χάσει τα λογικά του. Δείξατε σε όλο τον κόσμο ότι η Παλαιστίνη δεν μπορεί να πέσει στη λήθη. Το έγκλημα που διαπράχτηκε στην Παλαιστίνη πριν από δεκαετίες είναι ασυγχώρητο.

Σε μια συνάντησή μου το 2012 με εκπροσώπους των άλλων ομάδων της Αντίστασης, μεταξύ των οποίων ήταν και ο μάρτυρας Μοχάμεντ αλ-Τζάμπαρι, είπαμε πως δεν έχουμε άλλη επιλογή εκτός από τη νίκη. Δεσμευτήκαμε ότι δεν υπάρχει για εμάς δρόμος υποχώρησης. Θα αντισταθούμε μέχρι να νικήσουμε. Μετά τον πόλεμο του 2012 η νίκη ήταν για μας υποχρεωτική, δεν αποτελεί επιλογή. Σήμερα, η Αντίσταση τήρησε το λόγο της και έφτασε στη νίκη.

Ο εχθρός λέει ότι ο πόλεμος είναι κατά της Χαμάς, αλλά ολόκληρη η Αντίσταση πήρε μέρος στη μάχη. Γιατί ο πόλεμος κατά της Χαμάς είναι πόλεμος ενάντια σε όλους τους Παλαιστίνιους, ενάντια σε όλη την Αντίσταση. Απαγορεύεται να απομονωθεί οποιοδήποτε κομμάτι της Αντίστασης, οποιοσδήποτε Παλαιστίνιος στη γη. Αυτός είναι ο νόμος που τηρούμε, μ’ αυτή τη λογική πήγαμε στον πόλεμο, χωρίς να λογαριάζουμε το συσχετισμό δυνάμεων με τον εχθρό.

Η Αντίσταση ισορρόπησε τη ζυγαριά και έκανε τον εχθρό να πονέσει μέχρι την τελευταία στιγμή του πολέμου.

Ο εχθρός θέλησε να υποτιμήσει τη νοημοσύνη του λαού μας. Τον ευχαριστούμε που είναι τυφλός και προσπάθησε να μας θέσει διλήμματα που κανένας δεν μπορεί να μας θέσει.

Ο λαός της Παλαιστίνης δικαιούται να πανηγυρίζει. Θ’ ακούσουμε από αντιπάλους της Αντίστασης λόγια που θ’ aμφισβητούν τη νίκη της. Εμείς είπαμε από την πρώτη μέρα, ότι πάμε για νίκη. Η Αντίσταση δημιούργησε αυτό που ο εχθρός δεν περίμενε. Πάνω από 600 παιδιά δολοφονήθηκαν και κανένας δε διαμαρτυρήθηκε.

Λέω στους κατακτητές: ο ηγέτης σας σας υποσχέθηκε νίκη, αλλά το μόνο που κατάφερε είναι να σας φέρει την κατάρα.

Αυτή η μάχη σταμάτησε στις 7 ακριβώς το βράδυ, αλλά ο πόλεμος ακόμη δεν έχει τελειώσει. Θα συνεχιστεί με διαφορετικούς τρόπους. Η Αντίσταση επέβαλε στον εχθρό να διαπραγματευθεί κάτω από τα πυρά της!

Η ανοικοδόμηση της Γάζας είναι υποχρέωσή μας και υποχρέωση όλου του κόσμου.

Ευχαριστούμε τον εχθρό, γιατί ανάγκασε όσους στοιχημάτιζαν στην ειρήνη να παραδεχτούν ότι αυτός ο εχθρός καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της φωτιάς, τη γλώσσα των όπλων. Ζητάμε απ’ όλους να ξανασκεφτούν τις επιλογές τους. Πρέπει να αγκαλιάσουμε την Αντίσταση όπως την αγκάλιασε ο λαός μας. Οποιος γυρνάει την πλάτη του στην Αντίσταση τη γυρνάει στο λαό.

Η ατυχία του λαού της Παλαιστίνης είναι ότι οδηγήθηκε σε πόλεμο σε μια περίοδο που οι αραβικοί λαοί είναι διαλυμένοι, στη χειρότερη συγκυρία για τον αραβικό κόσμο. Δε θα συγχωρήσουμε όποιον δεν βοηθήσει την ανοικοδόμηση της Γάζας.

Ο λαός μας στη Δυτική Οχθη δεν είναι κατώτερος από το λαό μας στη Γάζα. Αυτό που έγινε στη Γάζα πρέπει να μεταφερθεί στη Δυτική Οχθη, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Οποιος ποντάρει στις διαπραγματεύσεις οδηγεί σε χάσιμο χρόνου που θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσουμε την Αλ-Κουντς (Ιερουσαλήμ).

Πηγή:  palestineresist.gr
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
27 Αυγούστου 2014 στις 8:46 π.μ.

Οι δηλωσεις του παλαιστινιου γραμματεα βγαλμενες απ τα τρισβαθα της παλαιστινιακης ψυχης και της ηρωικης του αντιστασης
δειχνουν την αποφασιστικοτητα ενος ηρωικου και περηφανου λαου να απελευθερωσει την κατεχομενη πατριδα του και να αναγκασει
το σιωνιστη κατακτητη σε μια ατιμωτικη ηττα Μετα και τουτη τη νικη στα πεδια των μαχων αλλα και η νικη στο διεθνες πολιτικο επιπεδο
επιπεδο ειναι πλεον βεβαιο οτι η νικη της παλαιστινιακης δεν θ αργησει
Στις δηλωσεις υπαρχει αναφορα στη Δυτικη Οχθη και μια εμεση αναφορα στην παλαιστινιακη αρχη η οποια ειναι υπευθυνη για το ως ενα βαθμο βαλτωμα της παλαινιακης υποθεσης εξ αιτιας της αυταπατης που εσπειρε η ηγετικη ομαδα του Αμπας οτι μπορει να υπαρξει προ
οδος στο ζητημα μεσω διαπραγματευσεων με το σιωνιστικο κρατος Αυτη η αυταπατη πρεπει να καταπολεμηθει και ο παλαιστινιακος λαος
ενωμενος και με την ενοπλη παλη του να ξαναφτιαξει τη γη των πατερων του την Παλαιστινη του

melito

Ανώνυμος
28 Αυγούστου 2014 στις 8:53 π.μ.

8.46. ολα καλα τα λες μια απορια μονο. Θρησκευτικη οργανωση επικεφαλης σε απελευθερωτικο αγωνα δεν βλεπεις κανενα προβλημα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger