Home » , » Αρχιεπίσκοπος με αποθήκη όπλων!

Αρχιεπίσκοπος με αποθήκη όπλων!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014 | 5:49 μ.μ.


Θα κάνει η Αριστερά την αυτοκριτική της;

Για τον επιρρεπή σε άξεστες συμπεριφορές, αμαθή, αντικανονικό και εγκάθετο χουντικό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, που οπλοφορούσε και στα γηρατειά του, έχουμε δημοσιεύσει δυο άρθρα, όπου εκθέταμε τα όσα είχαν γραφτεί στον Τύπο εναντίον του χωρίς να έχουν ποτέ διαψευστεί. Εξηγήσαμε αναλυτικά γιατί πάμπολλα περιστατικά του δημόσιου βίου του, δεν δικαιολογούν με κανέναν τρόπο τους τιμητικούς επικήδειους των Φλωράκη-Κωνσταντόπουλου, ειδικά του δεύτερου, γιατί το εγκώμιο του πρώτου μπορούμε να το δούμε, αν δείξουμε τεράστια κατανόηση, κάτω από το συγχωρητικό πρίσμα του κοντοχωριανού και του αυθόρμητου ηλικιωμένου λαϊκού ανθρώπου.

Καταγράψαμε επίσης πολύ σοβαρές κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του ακόμη και από μητροπολίτες και εκθέσαμε στοιχεία για τη συστηματική συγκάλυψη που προσέφερε σε σκανδαλοποιούς κληρικούς, αλλά στο κάτω-κάτω αυτός δεν ‘ηθικολογούσε’ ασύστολα όπως ο Χουντόδουλος. Επιλέγω μόνο, από όσα είχα συγκεντρώσει, το εξής σημείο: Ίσως αρμοδιότεροι να πουν πόσο «ωραίος» (Χ.Φλωράκης) ήταν ο Σεραφείμ να ήταν οι εξεγερμένοι το 1976 βασανισμένοι τυφλοί του εκκλησιαστικού «Οίκου Καλλιθέας», που τους αντιμετώπισε (μέσω του πρωτοπρεσβύτερου Εμμανουήλ Σχοινιωτάκη, γνωστού και από το θάνατο της δικηγόρου από τα ανθρωποφάγα λυκόσκυλά του) με φοβερή βαρβαρότητα, που απαθανατίστηκε κινηματογραφικά και προκάλεσε παγκόσμια εξέγερση των πνευματικών ανθρώπων, την οποία και οι δύο αρχηγοί της Αριστεράς γνώριζαν πολύ καλά.

Τώρα προστέθηκε ένα ακόμη ντοκουμέντο, που αμαυρώνει ακόμη περισσότερο το Σεραφείμ. Πιθανότατα η ηγεσία της Αριστεράς το αγνοούσε, αλλά θα όφειλε και να το πιθανολογούσε με βάση τις γνωστές «ιδέες» και το χαρακτήρα του Σεραφείμ. Το περιοδικό ‘Hot Doc’ του Κ.Βαξεβάνη, αποκάλυψε χωρίς να τολμήσει κανείς μέχρι στιγμής να το διαψεύσει, πως ο Σεραφείμ ως μητροπολίτης Ιωαννίνων ήταν μέλος παραστρατιωτικού δικτύου συνδεδεμένου με τη CIA, με σκοπό την πραγματοποίηση προβοκάτσιας από Βορειοηπειρώτες για τη δημιουργία κρίσης στην Αλβανία και με ενδεχόμενη άγνωστη παράπλευρη δράση, το οποίο αφόπλισε αθόρυβα, μετά από καταγγελίες πατριωτών δημοκρατικών αξιωματικών, η κυβέρνηση Α. Παπανδρέου το 1984. Στη Μονή Βελά, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, είχαν αποθηκευτεί όπλα με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ως μητροπολίτη Άρτας, που ήταν μέλος της διαβόητης ψυχροπολεμικής οργάνωσης «Κόκκινη Προβιά». Τη δεκαετία του ΄70, το πληροφορήθηκε ο τότε Υπ.Εθ.Α. Ευ.Αβέρωφ και τελικά τα όπλα έφυγαν αθόρυβα από εκεί. Περιέργως τόσο η Αυγή, όσο και ο Ριζοσπάστης, λογόκριναν ή για την ακρίβεια έθαψαν το ρεπορτάζ, παρ’όλο που μπορεί να τροφοδοτήσει τον αντιαμερικανισμό τους, ειδικά του δεύτερου.

Αναρωτιέμαι αν το ρεπορτάζ του Hot Doc, το οποίο ολόκληρο θα βρείτε εδώ και σχολιασμός του οποίου, από πλευράς της Αριστεράς, γράφτηκε μόνο από ιστότοπο της εξωκοινοβουλευτικής έκφρασής της εδώ, δεν δημιουργεί την υποχρέωση στο ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα στον κ.Νίκο Κωσταντόπουλο, να κάνουν αξιοπρεπώς και σεμνά τη δημόσια αυτοκριτική τους, για την υποστήριξη και για την ανοχή που πρόσφεραν σε έναν ανάξιο ανώτατο κληρικό. Θα μου πείτε αυτοί μόνο ύμνησαν ή έκαναν τα στραβά μάτια στο Σεραφείμ, αν και ήταν γνωστό τι είδους άνθρωπος ήταν; Θα σας πω ασφαλώς όχι, αλλά από αυτούς περιμένουμε μια καλύτερη συμπεριφορά, τουλάχιστον εναρμονισμένη στοιχειωδώς με κάποιες αρχές τις οποίες δημόσια υποστήριζαν. Ίσως όμως κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ να θεωρούν ακόμη και σήμερα, πως ο συνδετικός τους κρίκος με τον μακαρίτη, δηλαδή η συνενοχή τους στη συνηγορία για εν ψυχρώ και συνειδητά ηθικούς αυτουργούς δολοφονιών εκατοντάδων παιδιών (Κάρατζιτς-Μιλόσεβιτς) και χιλιάδων άμαχων ανδρών και η ανοχή τους στην αμέλεια της Δικαιοσύνης να ερευνήσει τυχόν ευθύνες Ελλήνων ακροδεξιών «εθελοντών», είναι τόσο ισχυρές όσο και ανίερες καταστάσεις, ώστε να δικαιολογούν τους ύμνους τους προς τον παράνομο Αρχιεπίσκοπο του Ιωαννίδη, ο οποίος μάλιστα, σαν πονηρός βλάχος που είχε πολύ λερωμένη τη φωλιά του, είχε σταματήσει το σπορ του επαγγελματικού του αντικομμουνισμού μετά την μεταπολίτευση.

Όλοι ξέρουμε βεβαίως πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΝ, δεν θα κάνουν την αυτοκριτική τους, όπως δεν θα την κάνει και η βουλευτίνα τους κ.Όλγα Γεροβασίλη, υμνήτρια, όπως είπαμε πρόσφατα, του πρωτοσύγκελου του Σεραφείμ, εξ απορρήτων του και διαδόχου του στα Γιάννενα, μητροπολίτη-τραπεζίτη Θεόκλητου, αμφιλεγόμενου διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας, στρατιωτικού ιερέα και επί Χούντας (μέχρι το 1968). Ίσως να το κάνουν κάποτε, αν στριμωχτούν. Όμως η δημοσιογραφία που στριμώχνει ισχυρούς πολιτικούς και κόμματα εξουσίας, είναι στην Ελλάδα σπανιότατο δείγμα κι αν κάποιος ενημερωμένος ξένος δημοσιογράφος της FAZ, φέρει αντιμέτωπο αριστερό ηγέτη (που θεωρεί συμμάχους του τους ΑΝΕΞΕΛ, θαυμάζει τη «Δημοκρατία του Αγίου Όρους» και προσεύχεται κατανυκτικά σε αφορολόγητες θαυματουργές εικόνες) με δικά του λόγια, τότε πετάγεται έξω από το γραφείο του και μετά συκοφαντείται με καταιγισμό προφανών ψεμάτων. Σε βαρύτερες περιπτώσεις δημοσιογραφικής κριτικής (Spiegel-Bild) γίνεται επιλεκτική αγωγή (Bild), η οποία υποψιάζομαι πως δεν θα εκδικαστεί ποτέ, για ευνόητους λόγους, άλλωστε κανείς δεν θα ρωτήσει τι απέγινε.

Αλλά τι να περιμένεις από κάποιον που θεωρεί πως η Αριστερά έχει κοινούς (οικονομικούς μήπως;) στόχους με την Εκκλησία, μπερδεύει τον Εμιλιάνο Ζαπάτα με τον Ιωσήφ Βατοπεδινό και δεν ντρέπεται να δίνει στους πολίτες το παράδειγμα της πιο προκλητικής πολιτικής μπουρδολογίας: «Για μας είναι επίσης σημαντικό το Άγιο Όρος ως μοντέλο αυτοοργάνωσης, ισότητας και δημοκρατίας. Ένα από τα συνθήματά μας είναι: όλα για όλους, τίποτα για μας. Εσείς το έχετε κάνει πράξη ζωής». Οι μοναδικές αντιδράσεις της Ελένης Πορτάλιου (εξαιρετικά εύστοχη) και του Αλέξη Μπένου (από μια ιδιαίτερη οπτική), κάνουν τη σιωπή όλων των (επαγγελματιών;) βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη πιο εκκωφαντική.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
19 Αυγούστου 2014 - 6:20 μ.μ.

Δειτε τι ειπε ο Καμμενος στο προσκυνημα της Π.Σουμελα.
Εχει επηρεαστει ιδιαιτερα μαλλον απο την Αεκ -Αγια Σοφια , κ.α αλλα και απο τα νεανικα του χρονια.
Παραληρημα αλα παραθρησκευτικων χριστιανων.
Ειχε γραφτει δε, στα γνωστα μειλ αλλα και σε αναρτηση για τον επηρεασμο της αλλης πλευρας και των ιδιων φιλαθλων προτιμησεων.
Και ο Καμμενος σαν Αεκτζης(και δεξιος) επηρεαστηκε (και) λογω γηπεδου.

Ανώνυμος
19 Αυγούστου 2014 - 9:39 μ.μ.

Το παραληρημα του Καμμενου ο οποιος ειναι επηρεασμενος απο τα Χριστιανικα της Αεκ
,ως Αεκτζης και δεξιος και εμφανιζεται σαν παραθρησκευτικος στο προσκυνημα της Σουμελα πρεπει να
καταγραφει..

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 - 9:40 π.μ.

Ευχαριστούμε για την αναδημοσίευση.
Επιτρέψτε μου και ένα σχόλιο:
Yπάρχουν στην Αριστερά γενναίες και έντιμες γυναίκες που δεν προσευχήθηκαν ποτέ τους αγοραία (με έκδοση δελτίου Τύπου, μετά) σε αφορολόγητες “θαυματουργές” εικόνες πλούσιων μονών προικοδοτημένων με φιρμάνια και Χρυσόβουλα, όπως κάποιοι νεαροί "επαναστάτες". Αναρωτιέμαι αν ο κ.Τσίπρας δικαιούται να εκπροσωπεί αυτούς τους μέχρι τέλους συνεπείς αγωνιστές κι αν η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ ξεπλένεται μόνο με την εξαιρετική αντίδραση της κυρίας Ελένης Πορτάλιου και του Αλέξη Μπένου..

http://www.efsyn.gr/?p=225562

18/08/14

Σήμερα η πολιτική κηδεία της Κατίνας Σαπουντζή-Βασιληά

Εφυγε χΘες από τη ζωή η «αντάρτισσα» Κατίνα Σαπουντζή-Βασιληά, σε ηλικία 91 χρόνων. Οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ 18 χρόνων και έπειτα στο ΕΑΜ, όπου ανέλαβε οργανωτικά καθήκοντα υποστηρίζοντας τη δράση των ανταρτών. Βασανίστηκε από τους συνεργάτες των Γερμανών γιατί έδωσε δύο καρβέλια ψωμί σε φυλακισμένους και καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση. Στα Δεκεμβριανά τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στη Λιβαδειά, όπου την περιέθαλψε ο Π. Κόκκαλης, αλλά έπειτα συνελήφθη και στάλθηκε εξόριστη στην Υδρα.

Το 1947 επέστρεψε, συνέχισε την παράνομη δράση και συμμετείχε στο αντάρτικο για ενάμιση χρόνο. Διετέλεσε ομαδάρχισσα, λόγω της «έφεσής» της στη σκοποβολή με πολυβόλο, και πολέμησε στον Παρνασσό, στην Γκιώνα και στα Βαρδούσια. Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε πέντε φορές ισόβια και παρέμεινε φυλακισμένη δέκα χρόνια στις φυλακές Αβέρωφ. Στη φυλακή γνωρίστηκε με τον -επίσης αντάρτη- Κώστα Σαπουντζή, με τον οποίο παντρεύτηκαν το 1960, μετά την αποφυλάκισή τους. Το 1968 εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού και παρέμεινε στην Αριστερά ως ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πολιτική της κηδεία θα γίνει σήμερα στις 5 από το Κοιμητήριο Περιστερίου.

Ν.ΣΒ.
_________

Λ.

Ανώνυμος
20 Αυγούστου 2014 - 3:40 μ.μ.

Ρε σύντροφοι, αντίθετα από σας και από μένα που δε θα δουμε εξουσία ούτε στα όνειρά μας, ο σύριζα μπορεί σε ένα δυο μήνες ή χρόνια να είναι κυβέρνηση σε ένα μπουρδέλο που οι πελάτες δεν έχουνε λεφτά και οι πουτάνες έχουνε φύγει.

Ποιος θα κάνει τα συσσίτια στις ενορίες, ο Βαρουφάκης; Η εκκλησία θα τα κάνει. Αρα σωστά δεν συγκρούεται με το παπαδαριό, γιατί πρώτον του είναι χρήσιμο, δεύτερον αν ανοίξει μέτωπο και εκεί, με το άθλιο 20% που έχει, δεν πρόκειται να εκλέξει ούτε διαχειριστή σε πολυκατοικία.

Το θέμα είναι γιατί δεν κάνουν ακτιβισμό και γιατί δεν απευθύνονται στον κοσμάκη. Εδώ, ούτε εσείς το κάνετε αυτό, θα το κάνει ο σύριζα;

Ανώνυμος
21 Αυγούστου 2014 - 2:07 μ.μ.

@ 20 Αυγούστου 2014 - 3:40 μ.μ.
Δεν έχει 20% αλλά 27%. ΄Οχι ότι έχει καμιά διαφορά αλλά για τους τύπους. ΄Οτι ο λαός θα περνάει χάλια δεν το συζητώ. Δε θα περνάνε όμως όλοι χαλια με την κυβέρνηση Σύριζα και λοιπών. Οι "υγιείς" επιχειρηματιες θα συνεχίσουν να θησαυρίζουν. Για ανθρώπινο καπιταλισμό μιλάμε. Ας δείξει ανθρωπιά σε κάποιους. Εστω και στους "υγιείς" επιχειρηματίες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger