Home » » Πελετίδης: Δεν πειθαρχούμε στην πολιτική των μαζικών απολύσεων

Πελετίδης: Δεν πειθαρχούμε στην πολιτική των μαζικών απολύσεων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 | 5:40 μ.μ.

Πηγή: vathikokkino.gr

Ενώ η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε σχέση με τα στοιχεία που περιέχει ο φάκελος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη για πέντε δήμους της χώρας (Πάτρας, Λάρισας, Χαλανδρίου, Ζωγράφου και Νίκαιας -Ρέντη), ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, με δήλωσή του, επιμένει στην άρνηση εφαρμογής μιας πολιτικής που εξοντώνει τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ήδη ότι προσανατολίζεται στην επιβολή αργίας και επιστράτευσης  των δημοτικών αρχών που δεν θα υλοποιήσουν το μέτρο της αξιολόγησης των υπαλλήλων και στις μαζικές απολύσεις.

«Για κανένα λόγο δεν θα συναινέσουμε στην εφαρμογή ενός αντιλαϊκού νόμου, που επιβάλλει η συγκυβέρνηση, στα πλαίσια των συμφωνηθέντων κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο.

Η δήθεν αξιολόγηση και επανέλεγχος των συμβάσεων θα οδηγήσει σε απολύσεις και στην αντικατάσταση της σταθερής απασχόλησης με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την αξιολόγηση και τις αναδιαρθρώσεις, στοχεύουν σε ένα κράτος πιο αυταρχικό και εχθρικό για το λαό και τους εργαζόμενους, με ιδιωτικοποιημένους τομείς και υπηρεσίες, προκειμένου να ξαναπληρώσουν τα λαϊκά στρώματα.

Σε σχέση με τη βρώμικη προπαγάνδα της κυβέρνησης και των ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης, επαναλαμβάνουμε ότι η διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών των υπαλλήλων που έχει ξεκινήσει από το Νοέμβριο του 2013, ολοκληρώνεται για το σύνολο των υπαλλήλων, από τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πάλη των εργαζομένων στους ΟΤΑ και τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις απολύσεις και την υπεράσπιση της σταθερής απασχόλησης.

Κατόπιν αυτού, θα προχωρήσουμε υλοποιώντας την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που τάσσεται κατά της αξιολόγησης και της αποστολής στοιχείων, που θα διευκολύνουν την κυβέρνηση στις μαζικές απολύσεις».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
29 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:27 μ.μ.

Εχω μια απορρια. Που ειναι ολοι αυτοι που βριζαν το Κ. Πελετιδη πριν λιγο καιρο ? Οφειλουν ενα συγνωμη μεγαλο

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
1 Οκτωβρίου 2014 στις 6:40 π.μ.

Τι εγινε ρε μαγκες της φακης, λουφαξατε? Να χαρω εγω μεγαλοστομιες. Τωρα που ο Πελετιδης απεδειξε το αντιθετο απο αυτα που λεγατε μουγκα. Καμια συγνωμη, μηπως!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger