Home » , » Βρε- βρε σαν τα μάραθα!

Βρε- βρε σαν τα μάραθα!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 | 11:49 μ.μ.

Γράφει ο mitsos 175

Οι περισσότεροι θυμούμαστε τις δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές. Αυτές που έδειχναν δήθεν "ντέρμπι" ότι όλα "παίζονταν ψήφο με ψήφο" και τέτοιες σαχλαμάρες. Ήταν που λέτε και μια εταιρία που σκόρπαγε άφθονο γέλιο. Μια που έδειχνε τη Νέα Δημοπρασία να προηγείται! Καλά, μόνο "κατ' εντολή σαμαρά" έβγαιναν τέτοια νούμερα. Ήταν δε "πρωτάρα" στα γκάλοπ.
Φυσικά τ' αποτελέσματα τους διέψευσαν "πανηγυρικά" μια κι αυτά που έλεγαν ήταν για να δημιουργηθούν εντυπώσεις και να ανυψωθεί το πεσμένο ηθικό των γαλάζιων γιδιών, ήταν δηλαδή δημοσκόπηση "για τα πανηγύρια".

Αλλά οι καλοί κόλακες δεν χάνονται. Σε μια χούντα είναι απαραίτητοι. Απτόητοι λοιπόν συνεχίζουν τα όμορφα παραμύθια για τα γαλάζια κατσικάκια. Μαθαίνω κάνει κι άλλο γκάλοπ. Εντάξει κι οι άλλες εταίρες χάλια τα πήγαν και τώρα ξαναδοκιμάζουν μέχρι να μάθουν. Βγάζουν μεν πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ με μικρότερη διαφορά όμως από τις ευρωεκλογές.

Γιατί μου στεναχωρείτε τον πελάτη; Γιατί πικραίνετε τον Αντώνη; Βάλτε το ΣΥΡΙΖΑ πάλι δεύτερο, έτσι κι αλλιώς δε σας πιστεύει κανείς. Αλλά το ζουμί είναι αλλού: Παρουσιάζουν τους ΑΝΕΛ εκτός βουλής. Αυτό δεν είναι τυχαίο.

Η Νέα Δημοκρατία θα ασκήσει πιέσεις στους βουλευτές των ΑΝΕΛ - μεταξύ άλλων - για να ψηφίσουν Πρόεδρο. Κι αυτό είναι το ψυχολογικό τέχνασμα: Ψηφίστε Πρόεδρο αλλιώς θα γίνουν εκλογές και θα χάσετε κι εσείς! Φαίνεται καθαρά το μέγεθος της απελπισίας τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ. Θεωρούν πια δεδομένο ότι θα χάσουν και προσπαθούν να γαντζωθούν με αυτό τον τρόπο στην εξουσία ώστε να προλάβουν να "κουκουλώσουν" τα σκάνδαλα και τις πομπές τους.
Πιστεύω όμως ότι οι ΑΝΕΛ θα είναι στην επόμενη βουλή, άσχετα αν διαφωνώ μαζί τους πολιτικά.

Οι εκλογές έγιναν μόλις πριν λίγους μήνες και όλοι είδαμε ποιοι αντέχουν, ποιοί έχουν δυναμική και ποιοι πήραν τον κατήφορο (Φώτη, στα έλεγα). Υπήρξε σαφέστατη καταδίκη του Μνημονίου πράγμα που ανάγκασε τη ΝΔ και τα ΜΜΕ να παίζουν (μάταια) το θέατρο με την Τρόικα. Η πολιτική μάλιστα που ακολουθείται έχει αποτέλεσμα νέα δυσβάστακτα βάρη στις πλάτες άνεργων, συνταξιούχων, εργαζομένων. Φυσικό επακόλουθο είναι ότι η οργή και η αποδοκιμασία προς την κυβέρνηση μεγάλωσε κι ο κόσμος αποφάσισε να απαλλαγεί οριστικά από τα γαλαζοπράσινα τρωκτικά. Μάλιστα οι περισσότεροι θέλουν να φύγουν οι δοσίλογοι το συντομότερο ζητώντας άμεσα εκλογές κι ας λένε ότι θέλουν τα κανάλια.

Η άνοδος του ΚΚΕ, η πρωτιά ίσως μάλιστα η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, ο αφανισμός των δεκανικιών και η συντριπτική ήττα της ΝΔ είναι αυτά που θα συμβούν ιδιαίτερα μάλιστα μετά τα νέα χαράτσια που περνάει η κυβέρνηση. Παρά τους αποπροσανατολισμούς που επιχειρεί φαίνεται ότι τίποτα δεν σώζει το σαμαρά.

Στην νέα απόπειρα ασέλγειας της νοημοσύνης μας από τα ΜΜΕ θα απαντήσουμε με χιούμορ, ψυχραιμία και λογική: Αγαπητά φερέφωνα το παραμύθι αυτό μας το ξαναείπατε και δεν μας πήρε ο ύπνος όπως θα θέλατε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:05 π.μ.

http://www.antarsya.gr/node/2471
Kαι μια ανακοινωση της ανταρσιας για ενα προσφατο γεγονος.

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12:09 π.μ.

Ειδαμε το συριζα να πεφτει κατα 134000 ψηφους και το ΚΚΕ να εχει ανοδο απο 4.5% σε 6.1% με 72000 ψηφους. τωρα που την ειδατε την αυτοδυναμια ειναι περιεργο

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:09 π.μ.

Έλεγα για πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ όταν όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ΝΔ. Επίσης όταν είπα για άνοδο του ΚΚΕ αρκετοί ήταν σκεπτικοί. Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιθανή διότι θα υπάρξει κλίμα πόλωσης που σημαίνει ενίσχυση κυρίως του πρώτου κόμματος, ιδιαίτερα όταν ο κόσμος έχει αποφασίσει να διώξει τη ΝΔ.
Προσωπικά θα ήθελα περισσότερες Αριστερές φωνές μέσα στη βουλή, και φυσικά θα ήθελα το ΚΚΕ να είναι πρώτο. Άλλο τι βλέπω κι άλλο τι μ' αρέσει. Το καλπονοθευτικό σύστημα, η προπαγάνδα των ΜΜΕ φιμώνουν τα κόμματα που δεν είναι στη βουλή και είναι αντίθετα με τα συμφέροντα των πλουσίων.
Η ΝΔ θα διαλυθεί όπως το ΠΑΣΟΚ. Δε χρειάζεται να είσαι μάντης να το δεις. Ίδια πολιτική, ίδια αλαζονεία, παρόμοιο αποτέλεσμα. ΟΙ ΑΝΕΛ ωφελούνται ή τουλάχιστο αντέχουν όσο έχουν αντιμνημονιακό λόγο, άσχετα πάλι τι πιστεύω γι αυτούς. Το πρόβλημα με το φασισμό πρέπει να απασχολήσει σοβαρά. Η Χρυσή Αυγή μπορεί να τσιμπήσει κάτι από τη διάλυση της ΠΟΛΑΝ - ΝΔ αλλά καθώς φαίνεται, όσοι ήταν να την ψηφίσουν την ψήφισαν ήδη.
Το πρόβλημα είναι στην Ευρώπη. Στη Γαλλία η πολιτική των "σοσιαλιστών" έθρεψε το φασισμό με τις ευλογίες των πλουσίων. Χρειάζεται Ενότητα της Αριστεράς, οργανωμένη δράση, όχι φαγωμάρα κι αποπροσανατολισμός. Όταν πχ χτυπάμε τα σύμβολά μας, όπως το Στάλιν, χτυπάμε οι ίδιοι το κεφάλι μας. Μπορούμε να διαλύσουμε μια για πάντα την δεξιά, αρκεί να αγωνιστούμε μαζί να μην την υποτιμήσουμε και να μην τη φοβηθούμε. Σας ευχαριστώ για την κριτική. mitsos175.

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2014 στις 5:32 μ.μ.

Σωστα πολλα απο αυτα που λες αλλα πολυ ρομαντικα.
Εγω πιστευω οτι η πολωση θα ενισχυσει και ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ομως. Στην Ελλαδα υπηρχε παντα κρισιμη μαζα γυρω στο 35% ακρως συντηρητικων ανθρωπων μαζι με τα μεγαλομεσαια στρωματα που στηριζαν ανεκαθεν οπως και τα σωματα ασφαλειας τον καθαρα αστικο πολο του συστηματος. Σε αντιθεση με τη δημοσιουπαλληλια, την εργατικη αριστοκρατια και βεβαια σημαντικο τμημα της εργατικης ταξης και αγροτιας που στηριζε τη σοσιαλδημοκρατια. Αρα η πολωση θα πιεσει παραπερα το ΠΑΣΟΚ που ουσιαστικα ειναι μαζι με τη ΔΗΜΑΡ μια τσοντα πολιτικου κενου που θα συνδραμει στο να υπαρχουν σταθερες κυβερνησεις και θα πιεσει ΑΝΕΛ και Καρατζαφερη απο τη μια που ο 2ος πλεον επισημα παει για ΝΔ. (Το ιδιο θα παθουν Τζημεροι,Μανοι κλπ εκτος των ναζι που φαινεται να ειναι συμπαγης οι ψηφοφοροι τους) απο την αλλη θα πιεστουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΔΗΜΑΡ και κοσμος που προς το παρον κερδιζεται απο το ΚΚΕ αλλα δεν ειναι στο 4-5% που ειναι ΚΚΕ χωρις ταλαντευσεις και αυταπατες.
Ως εκτουτου μη θεωρεις δεδομενη τεραστια διαφορα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ αν και σαφως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ναι πρωτος.
Τωρα στο δια ταυτα νομιζω οτι η επισκεψη Τσιπρα στη λεσχη Μπιλντεμπεργκ μαζι με αυτη του ΣΕΒ στην Κουμουνδουρου πεταξε και το τελευταιο φυλλο συκης.
Με πληρη επιηνωση λεω ευτυχως που υπαρχει το ΚΚΕ.

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:51 μ.μ.

΄Ο,τι κι αν φέρουν οι εκλογές όταν θα γινουν- και μην προεξοφλούμε το αποτέλεσμά τους με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα ούτε και το ξωφλημα κάποιων κομμάτων -η ουσία είναι μία. Συγκυβερνηση θα υπάρχει. Θα είναι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που θα έχουν μετανοήσει και του Σύριζα. Δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους. Για τις ηγεσίες μιλάω όχι για τον κόσμο από κάτω. ΄Αλλωστε το δήλωσε κι ο Γλέζος. Κι άστε το Μηλιό να ονειρεύεται. (Αν δεν βγει ο σύριζα αυτοδύναμος, πάμε πάλι για εκλογες).... Ναι, καλά. Για να χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger