Home » , , » Λάθος «εκβιασμός»...

Λάθος «εκβιασμός»...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 | 7:08 μ.μ.

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στη Βουλή τη βδομάδα που πέρασε, ισχυρίστηκε ότι κάθε μεταβολή της ακολουθούμενης πολιτικής θα έχει ως συνέπεια να «αδειάσουν οι τράπεζες» από καταθέσεις.

Είναι πράγματι ενδιαφέρον σε συνθήκες τέτοιας ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα ως μέτρο του κυβερνητικού «success story» να προβάλλεται η «ασφάλεια» των τραπεζών. Τις οποίες, μάλιστα, ο ελληνικός λαός έχει χρηματοδοτήσει με το «αίμα» του. Από την άλλη, η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι προσεκτικότερη σε οτιδήποτε λέει που θα μπορούσε να εκληφθεί ως «πολιτικός εκβιασμός» ή «κινδυνολογία» και ειδικά όταν αυτό σχετίζεται με τις τράπεζες.

Ο λόγος είναι απλός: Από το 2008 μέχρι και το τέλος του 2013, οι συνολικές απώλειες καταθέσεων στη' Ελλάδα ξεπέρασαντα 75 δισ. ευρώ. Ανάλογες είναι οι επιδόσεις της πολιτικής των μνημονίων και σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το καλοκαίρι η Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΠΟΠΟΚΠ), ο απώλειες χρημάτων των ασφαλιστικών ταμείων μέσα στο ίδιο διάστημα ανήλθε στα 33 δισ. ευρώ. Μόνο από το πειρίφημο PSI, για το οποίο τόσο επαίρεται η συγκυβέρνηση, οι απώλειες των ταμείων ξεπέρασαν τα 12,5 δισ. ευρώ.

Επομένως, αν κάτι απειλεί το ύψος των καταθέσεων στις τράπεζες (αλλά και τα αποθεματικά των ταμείων) είναι ακριβώς η εφαρμοζόμενη πολιτική.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger