Home » , » Αρωμα πρόωρων εκλογών (Βίντεο)

Αρωμα πρόωρων εκλογών (Βίντεο)

Από giorgis , Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 | 9:39 μ.μ.

Του Γ. Γ.

 Όλα τα σήμαντρα, ακόμα και τα αστικά βαρούν στον ρυθμό των πρόωρων εκλογών, κάτι που εκτίμησε και ο Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην πολιτική γραμματεία του κόμματος του («Πυκνώνουν οι ενδείξεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες» είπε χαρακτηριστικά).

Εχουν βάση αυτές οι εκτιμήσεις. Είναι σε όλους φανερό ότι αυτή η άθλια συγκυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει, έχει χάσει κάθε λαϊκό έρεισμα και ο λαός δεν θέλει να κυβερνηθεί απ’ αυτή. Και αυτός είναι ο λόγος που μεγαλώνει ο πανικός στελεχών  της Ν.Δ., κάτι που μεταφράζεται από τις δηλώσεις της Σ. Βούλτεψη που χαρακτήρισε τις δημοσκοπήσεις «όργανο προπαγάνδας», και την αντίδραση του Σαμαρικού φερέφωνου antinews που με αφορμή της πρόσφατες απόψεις του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα εξαπέλυσε μια δριμύτατη επίθεση απέναντι στον «πορφυρογέννητο, ένα ακόμη παιδί του κομματικού και οικογενειακού σωλήνα της ΝΔ».

Αν αυτά τα συνδέσει κανείς με την κατηγορηματική δήλωση του Κουβέλη (ο οποίος προσπαθώντας να σώσει το πολιτικό σαρκίο του καθώς και τον στελεχών που έχουν απομείνει στο πολιτικό του μόρφωμα, προσεγγίζει τον Σύριζα), ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει κανέναν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας», καθώς και τις σημερινές παραιτήσεις τριών γραμματέων της κυβέρνησης οι οποίοι παραιτήθηκαν για να μην έχουν κόλλημα στην συμμετοχή τους σαν υποψήφιοι βουλευτές (ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να υποβάλουν την παραίτησή τους 18 μήνες νωρίτερα από την διενέργεια εκλογών, δεν αποκλείεται να έχουμε πρόωρες εκλογές ακόμα και τον Νοέμβρη.

Προσωπικά δεν έχω καμιά σχέση με τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό. «Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο θα ήταν παράνομες», που έλεγε και ο Εγκελς.Οι εκλογές στον καπιταλισμός δεν χρησιμεύουν σε τίποτε άλλο παρά στην αιμοδότησει του αστικού πολιτικού συστήματος.  Ο ριζικός κοινωνικός μετασχηματισμός θα γίνει μόνο επαναστατικά, αναπόφευκτα με ένοπλο αγώνα, επειδή αυτόν μας τον επιβάλλει ο ταξικός μας αντίπαλος όπως το έχει δείξει η ιστορία.

Φυσικά όμως κι αυτές οι κινήσεις κορυφής έχουν την σημασία τους. Οι εκλογές κατά την άποψη μου, θα χρησιμεύσουν σαν μια βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης, πιθανόν να δημιουργήσουν προσδοκίες σε ένα τμήμα του λαού αλλά το αποτέλεσμα θα είναι μηδαμινό για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης άσχετα τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς που θα προκύψουν.

«Στεκόμουν πάνω σε ένα λόφο κι είδα το Παλιό να πλησιάζει, μα έρχονταν σαν Νέο. Σέρνονταν πάνω σε καινούρια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρωμούσε νέες μυρωδιές σαπίλας που κάνεις δεν είχε πριν ξαναμυρίσει. 

… Ολόγυρα στεκότανε όσοι εμπνέονταν από τον τρόμο, κραυγάζοντας : Φτάνει το Νέο. … Έτσι το Παλιό έκανε την εμφάνισή του σε Νέο μασκαρεμένο, μα έφερε το Νέο μαζί του στη θριαμβευτική του κατοχή να το παρουσιάσει σαν Παλιό» 

Μπ. Μπρεχ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
30 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:57 μ.μ.

Και ο Γ.Γ σωστα τα λεε και σιγα ,μην και δεν ηξερε ο Μπρεχτ τι εγραφε,...ομως δεν αντεχω να σηκωσω το γεγονος,οτι "μια απο τα ιδια "θα σερβιριστουν παλιν!! Οχι,δεν μπορω να το σηκωσω αλλο. Καθαρα συναισθηματικα. Τεσσερα χρονια,με πολλους αγωνες,οπως ολοι μας,προσπαθω να κρατησω την ψυχολογια μου,σε καλο επιπεδο,και την κριση μου ,αναλλοιωτη!! Τωρα,και μονο που το σκευτομαι,οτι παμε για νεους "εκσυχρονισμους",και για καινουργια καστα ,"προθυμων"....αμαν,ταραζομαι!! Παει στο διαολο για κατασταση πια! Μια ζωη μας αναλογει να ζησουμε ολοι!! Ποτε στο διαολο θα την ζησουμε.Ως οικογενεια,σκορπισαμε στα τεσσερα σημεια του οριζοντα!! Ποιο ειναι το επομενο;"Στα αρματα,στα αρματα...εμπρος στον αγωνα...."!! Ας το σκευτουν καλα οι Συριζαιοι......μην και πληρωσουν αυτοι την νυφη....εφ'ολης της υλης!! Οχι καουμποιλικια παιδια!!!!

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
30 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:23 μ.μ.

Θεωρω οτι ο Γ.Γ τα ειπε ολα μεσα απο αυτο το κειμενο. Ας ετοιμαστουμε να δουμε το παλιο μεσα απο νεα προσωπα. Το κακο ειναι οτι με καποιους δεν θα δεχτω να ειμαι φιλικος κ θα σπασω τις σχεσεις μου απο τωρα για να ξεκαθαρισω.

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2014 στις 12:47 μ.μ.

Μην ανησυχείς μπολσεβίκε της συμφοράς, ούτε κι εμείς θέλουμε να είμαστε φιλικοί με το κάθε βλαμμένο και δεν θα είμαστε ακόμη κι αν ο Τσίπρας συνεργαστεί με το Κασιδιάρη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger