Home » » 25η Οκτώβρη!

25η Οκτώβρη!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 | 12:49 μ.μ.

Γράφει η Αλέκα Ζορμπαλά

25η Οκτώβρη! *
Η αφετηρία μιας μεγαλειώδους προλεταριακής αντικαπιταλιστικής επανάστασης.
Μιας επανάστασης, που συγκλόνισε τον κόσμο.

"στις 25/10 τα επαναστατικά στρατεύματα κατέλαβαν τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, υπουργεία, την κεντρική τράπεζα, το ταχυδρομείο και το τηλεγραφείο.
Τη νύχτα της 25ης προς την 26η του Οκτώβρη, κάτω από τις βροντές των κανονιών του θωρηκτού Αβρόρα, οι επαναστάτες εργάτες, φαντάροι και ναύτες κατέλαβαν τα Χειμερινά Ανάκτορα και συνέλαβαν την Προσωρινή Κυβέρνηση. Η εργατική τάξη κατακτούσε έτσι την εξουσία..."

Για πόσο όμως:
Γιατί τον παράδεισο τελικά δεν τον κατέκτησε…
Τιμούμε την αφετηρία, παραμένοντας σταθερά ενάντια στα καθεστώτα, που στη συνέχεια την δυσφήμησαν..
Αγωνιζόμενοι/ ες για τον κοινωνικό μετασχηματισμό, για την αταξική κοινωνία

* 25 Οκτώβρη με το ρωσσικό ημερολόγιο, 7 Νοέμβρη με το νέο
_____________________

Του Γ. Γ. 

Ναι σαν σήμερα ξεκινούσε η Οκτωβριανή Επανάσταση. Το μεγαλύτερο κοσμοϊστορικό γεγονός στον 20ό αιώνα. Η Επανάσταση των Επαναστάσεων, που άνοιξε το δρόμο για το πέρασμα της κοινωνικής εξέλιξης στην ανώτερη βαθμίδα της, το σοσιαλισμό, με προοπτική την αταξική κομμουνιστική κοινωνία. Που ενσάρκωσε τα όνειρα και τους πόθους «των κολασμένων της Γης» για την έφοδο στο δικό τους ουρανό.

Το πώς φτάσαμε απ’ την σοσιαλιστική οικοδόμηση στην καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ είναι μια μεγάλη, πονεμένη  συζήτηση ...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2014 στις 2:54 μ.μ.

Γ.Γ. προσυπογραφω τα οσα γραφεις που για μενα ειναι σε εμφανη αντιθεση με τα λεγομενα της κ. Ζορμπαλα.
Δεν γινεται να τιμας την επανασταση αλλα να φτυνεις και να συκοφαντεις την προσπαθεια οικοδομησης ανεξαρτητα απο τα λαθη που μεσα σε μια πορεια εξελιχθηκαν σε ανοιχτη αντεπανασταση και παλινορθωση το 91. Η κριτικη στην ΕΣΣΔ πρεπει να ξεκιναει και να διεπεται απο κομμουνιστικη σκοπια και οχι αστικη. Η κομμουνιστικη σκοπια εκκινει απο τη βαση που ηταν και ειναι η οικονομια και επεκτεινεται στο επικοδομημα στη συνεχεια.
Η κριτικη περι ανελευθερων και δικτατορικων καθεστωτων ειναι αντιμαρξιστικη , αντιδιαλεκτικη και καθαρα αποριας αστικου κριτηριου για τις εννοιες ελευθερια και δημοκρατια. Τετοια κριτικη κανουν οι αστοι οχι οι κομμουνιστες.

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2014 στις 4:05 μ.μ.

Η μεγαλυτερη σοσιαλιστικη επανασταση του 20ου αιωνα που η εργατικη ταξη πηρε την εξουσια και οικοδομησε τον σοσιαλισμο. οταν στο 20ο συνεδριο το 1956 επικρατησε ο οπορτουνισμος λογο των απωλειων του 2ου Π.Π αρχισανε να εφαρμοζουνε σταδιακα νομους του καπιταλισμου συνειδητα και οχι απο λαθος και το 1985 με την περεστρο ικα ητανε η ωρα της ολοκληρωσης των ανατροπων

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger