Home » » Εγκλήματα πολέμου: Το Ισραήλ βάζει στο στόχαστρο γαλακτοκομική μονάδα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Εγκλήματα πολέμου: Το Ισραήλ βάζει στο στόχαστρο γαλακτοκομική μονάδα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 | 3:10 μ.μ.

Εγκλήματα πολέμου: Το Ισραήλ βάζει στο στόχαστρο γαλακτοκομική μονάδα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ορφανά διαδηλώνουν εναντίoν της κατεδάφισης (μτφ Α.Δ.Κ)

300 ορφανά συμμετείχαν σε διαδήλωση η οποία αφορούσε την κατεδάφιση της γαλακτοκομικής μονάδας Al-Rayyan, βόρεια της Hebron, η οποία έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες στην 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Το μέλλον των παιδιών παραμένει ασαφές μιας και τα δύο ορφανοτροφεία στα οποία διαβιώνουν είναι άμεσα εξαρτώμενα από τα κέρδη της γαλακτοκομικής μονάδας. Η ισλαμική φιλάνθρωπη οργάνωση που είναι υπεύθυνη για τα ορφανοτροφεία έχει επίσης υπό την ιδιοκτησία της την μονάδα.

Η εν λόγω μονάδα που αριθμούσε 150 αγελάδες, παρήγαγε έξι τόνους προϊόντων οπως γάλα, τυρί, γιαούρτι. Αποτελούσε δωρεά του Κουβέιτ το 1991 με στόχο το ορφανοτροφείο και το σχολείο να έχουν τις δικές τους πηγές μόνιμης χρηματοδότησης και να μην εξαρτώνται από δωρεές, με την ημερήσια παραγωγή να πωλείτε στις γύρω περιοχές.

Η Ισραηλινή κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει την μονάδα από το 2002. Αρχικά η πρώτη εντολή κατεδάφισης βασίστηκε στις ανησυχίες ότι δεν εναρμονιζόταν στις περιβαντολλογικές προδιαγραφές και ότι τα απόβλητα από τις αγελάδες δεν ανακυκλώνονταν. Παρότι το πρόβλημα αυτό επιλύθηκε η μονάδα ήταν διαρκώς στο στόχαστρο από τον Ισραηλινό στρατό, ειδικά από την στιγμή που η τοποθεσία άνηκε στο Area C, την περιοχή δηλαδή της Δυτικής Όχθης που βρίσκεται κάτω από καθολική  Ισραηλινή στρατιωτική κατοχή. Καταγγελίες επίσης είχαν γίνει από το Ισραηλινό συμβούλιο Σχεδιασμού ότι κομμάτια της φάρμας ήταν αυθαίρετα χτισμένα. Παρόλα αυτά ο δικηγόρος Abed Al-kareen Farrah που εργάζεται στην υπόθεση επιβεβαίωσε ότι η φάρμα είχε όλες τις νόμιμες άδειες για να λειτουργεί. Δήλωσε ότι ‘’Η εγκατάσταση ήταν υπό επίθεση για χρόνια, χρησιμοποιώντας γραφειοκρατικές προφάσεις για να ασκηθεί πίεση.’’

Τον Ιούνιο του 2014 εκδόθηκε δεύτερη εντολή κατεδάφισης της μονάδας γιατί κατηγορήθηκε η φιλανθρωπική ισλαμιστική οργάνωση που την διαχειριζότανε ότι είχε στενές σχέσεις με την Χαμάς. Η κατηγορία βασίστηκε στο γεγονός ότι ο ένας εργάτης του βουστασίου βρίσκεται υπό κράτηση εδώ και είκοσι μήνες. Ο διευθυντής της φιλανθρωπικής ομάδας δήλωσε ότι δεν υπήρξε περιστατικό υποστήριξης προς την Γάζα . Στις 3 Ιουλίου του 2014 οι Ισραηλινοί κατάσχεσαν όλον τον εξοπλισμό της φάρμας και πριν λίγες μέρες την κατεδάφισαν.

Ο πρώην πλέον υπεύθυνος της μονάδας δήλωσε ότι η ανακατασκευή της είναι αδύνατη όχι μόνο γιατί το κόστος είναι περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια αλλά γιατί επίσης κάτι τέτοιο θα συναντούσε σκληρή αντίδραση από τις ισραηλινές δυνάμεις. Ότι και να χτίζαμε σε αυτήν την γη θα αντιμετώπιζε τον συνεχή κίνδυνο της κατεδάφισης.

‘’Το μέλλον είναι δυσοίωνο για τα ορφανά της Hebron, δεν γνωρίζω πως θα γίνει δυνατό να συνεχίσουμε να παρέχουμε τα αναγκαία στα ορφανοτροφεία και στα επτά σχολεία που λειτουργούμε στην περιοχή Αυτή είναι μια ερώτηση που πρέπει να ζητηθεί από τον κατακτητή’’

Η κατεδάφιση είναι ακόμα μια απόδειξη πως η συλλογική τιμωρία αγγίζει χιλιάδες Παλαιστινίους κάθε μέρα. Όχι μόνο όλο το εργατικό δυναμικό έμεινε άνεργο επειδή ένας απλός εργαζόμενος από εκεί πέρα βρίσκεται σε κράτηση αλλά και τα παιδιά θα υποφέρουν από το κλείσιμο αυτής της μονάδας μια σειρά από συνέπειες.

πηγή  http://www.imemc.org/article/69045

Η μετάφραση έγινε από την Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση*

(Τα διεθνή κείμενα που μεταφράζονται από την συλλογικότητα δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα την ίδια την συλλογικότητα) 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger