Home » , » Στα πρόθυρα διάλυσης η ΝΕΡΙΤ - Παραίτηση με καταγγελίες.

Στα πρόθυρα διάλυσης η ΝΕΡΙΤ - Παραίτηση με καταγγελίες.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 | 4:07 μ.μ.

Καινούργιους πονοκέφαλους θα δημιουργήσει η επιστολή  παραίτησης από την ΝΕΡΙΤ του Ανδρέα Ζούλα, στην κυβέρνηση και στην κυβερνητική εκπρόσωπο προπαγάνδας. Τώρα σίγουρα η Σ. Βούλτεψη, δεν μπορεί να ξαναγίνει τόσο καταγέλαστη όπως τότε με την τοποθέτησή της για τις παραιτήσεις από το κυβερνητικό μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ των Αντώνη Μακρυδημήτρη, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, καθώς και του Ροδόλφου Μορώνη, αναπληρωτή προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.
Το Σοφάκι, όμως, δημιούργημα του κομματικού νεοδημοκρατικού σωλήνα, έχει πει τόσες παπαριές που δεν αποκλείεται και σήμερα να μας σερβίρει άλλη μια ανεκδιήγητη, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Η επιστολή που έδωσε στην δημοσιότητα ο αναπληρωτής πρόεδρος  του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, Ανδρέας Ζούλας, είναι καταπέλτης και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών.
Το επιλεγμένο σ' αυτή την θέση από την κυβέρνηση άτομο αιτιολογεί την παραίτηση του επικαλούμενο το γεγονός ότι η κατ’ όνομα δημόσια τηλεόραση –το κατασκεύασμα που διαδέχτηκε το φασιστικό κλείσιμο της ΕΡΤ- δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ντουντούκα προπαγάνδας των κυβερνητικών απόψεων.

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του Α. Ζούλα με δικές μας υπογραμμίσεις:

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της 1ης τρέχοντος μηνός κατέστησα σαφές ότι πρόθεσή μου ήταν να παραιτηθώ και να δημοσιοποιήσω τους λόγους παραίτησής μου – αμετάκλητης αυτή τη φορά – αν δεν κάναμε ούτε και τώρα το εκ του νόμου επιβαλλόμενο καθήκον μας, να καταγγείλουμε και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις και τις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ.  Στην πολύωρη συζήτηση που ακολούθησε κατέδειξα με απόλυτη επάρκεια και με στοιχεία τόσο τις κυβερνητικές  παρεμβάσεις, όσο και τις υπηρεσιακές δυσλειτουργίες, η συλλειτουργία των οποίων μετατρέπει τη ΝΕΡΙΤ από φορέα ενημέρωσης σε όργανο εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων.

Το ομόφωνο κείμενο στο οποίο καταλήξαμε για την καταγγελία των παρεμβάσεων αυτών θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αποφασιστικής αλλαγής πορείας της ΝΕΡΙΤ, αρχής γενομένης από το ίδιο το Εποπτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς, η απόφαση αυτή ενώ καταδικάζει απερίφραστα τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, κρατήθηκε μυστική. Αγνοώ τους  μηχανισμούς και τις μεθοδεύσεις μέσω των οποίων παρασιωπήθηκε η σημαντικότερη απόφαση που λάβαμε από τότε που συγκροτήθηκε το Εποπτικό Συμβούλιο, ως εκ του νόμου εγγυητής της ανεξαρτησίας της ΝΕΡΙΤ και ως φορέας που μεριμνά για τη λειτουργία της κατά το δημόσιο συμφέρον. Γνωρίζω όμως καλά ότι με την παρασιώπηση και μόνο, το ίδιο το Εποπτικό Συμβούλιο απαρνείται τον ρόλο που του αναθέτει ο νόμος. Και τούτο αποτελεί και τον τελικό λόγο παραιτήσεώς μου.

Το Εποπτικό Συμβούλιο  δεν έχει προορισμό την συγκάλυψη των εσφαλμένων κυβερνητικών επιλογών, ούτε την εξυπηρέτηση πολιτικών και προσωπικών σκοπιμοτήτων. Ιδιαίτερα στην παρούσα φάση της οργανώσεως της ΝΕΡΙΤ καθήκον του Εποπτικού Συμβουλίου είναι να εξασφαλίσει τη σωστή οργάνωσή της σε δημόσιο φορέα ενημέρωσης. Και, υπογραμμίζοντας στους νεόκοπους της δημοσιογραφικής- πολιτικής λειτουργίας, ότι ενημέρωση και σκοπιμότης είναι έννοιες ασυμβίβαστες, καλώ και όσα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου συμμερίζονται τις απόψεις μου, να πράξουν το ίδιο. Ήδη και μόνο η παραίτησή μου συνεπάγεται κατάργηση του Εποπτικού Συμβουλίου, καθώς αυτό, κατά τον ιδρυτικό της ΝΕΡΙΤ νόμο, δεν μπορεί να υφίσταται με τέσσερα μόνο μέλη. Η δε διάλυση και πολύ περισσότερο η αυτοδιάλυση του Εποπτικού Συμβουλίου, είναι η ύστατη πράξη μας που μπορεί να κάνει την Κυβέρνηση να αντιληφθεί έστω και τώρα την αλυσίδα των λαθών που έχει διαπράξει κατά τη συγκρότηση της ΝΕΡΙΤ και να επιχειρήσει μια δεύτερη, σοβαρή εκ μέρους της αυτή τη φορά, προσπάθεια.

Με εκτίμηση

Ανδρέας Χ. Ζούλας

Δημοσιογράφος
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
3 Οκτωβρίου 2014 στις 7:22 μ.μ.

Τωρα για να καταλαβω....μετα απο τον τροπο,τον φασιστικο,που εκλεισαν την ΕΡΤ,τι περιμενε ο κ Ζουλας; Δεν γνωριζε ,σε τι περιβαλλον,και με ποιες συνθηκες θα επρεπε να σιμβιβαστει; Μα για ονομα του θεου,επιτελους!! Φυσικα και επικροτω,το γεγονος,οτι και την τελευταια στιγμη, εκανε μια καταγγελια
της αισχρης καταστασης,ομως,δεν αντεχουμε και την κοροιδια!! Βλεπουν ολοι τα σκουρα,και κανουν δευτερες σκεψεις. Αυτο ειναι,οπως και με του γραμματεις των υποργειων. Τον κ.Ζουλα δεν τον γνωριζω προσωπικα,δεν θελω με τιποτα να τον αδικησω. Ομως διαολε,ξερει πολυ καλα,πως ειναι οι συναδελφοι του,στην ΕΡΤ,μην θυμισω,οτι ειναι και κατα 12-13 ατομα πιο λιγοι,απο οτι ξεκινησαν τον αγωνα τους!! Εε ναι επι τελους ,ουτε με απασχολει "το Σοφακι",ρε παιδια. Ολοι αυτοι,γνωριζουμε που θα καταληξουν!! Σιγα,να ηταν στα επανω του,ο Αντωνακης,και θα εβαζε το Σοφακι για εκπροσωπο!!
Ετσι ειναι κ,Ζουλα,οταν δεν τηρουμε την δεοντολογια,καποια στιγμη,θα το βρουμε μπροστα μας!! Ειναι θεματα,προσωπικης ηθικης,του καθενος μας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger