Home » , » Μεθοδεύσεις για να πάρει φιλί ζωής η καταρρέουσα άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου

Μεθοδεύσεις για να πάρει φιλί ζωής η καταρρέουσα άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου

Από giorgis , Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 | 8:58 μ.μ.

Με νύχια και με δόντια προσπαθούν τα συναιτεράκια Σαμαράς-Βενιζέλος να κρατηθούν όσο περισσότερο στην εξουσία. Και με μεθοδεύσεις προσπαθούν να αναστηλώσουν μια καταρρέουσα κυβέρνηση, πλήρως απονομιμοποιημένη στην συνείδηση των λαϊκών στρωμάτων.

Μάθαμε λοιπόν από την Σοφία Βούλτεψη ότι μετά την συνάντηση που είχε ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο σήμερα, αποφασίστηκε την επόμενη Δευτέρα ο πρωθυπουργός να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τους λόχους Πασόκων και Νεοδημοκρατών βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ανούσιες, μικροπολιτικές κινήσεις για να δώσει φιλί ζωής σε μια κυβέρνηση που στηρίζετε στην καταστολή, στα ασπόνδυλα που αποτελούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, στα ΜΜΕ και στην ντόπια και ξένη οικονομική ολιγαρχία. Δυστυχώς όμως αυτές οι κυβερνητικές κινήσεις έχουν αντίκρισμα αφού ο λαϊκός παράγοντας βρίσκετε «εν υπνώσει» και περιορίζεται σε ένα υπόκωφο σιχτίρισμα των πολιτικών υπαλλήλων των πλουτοκρατών. 

Είναι δεδομένο ότι την ψήφο εμπιστοσύνης θα την πάρει. Ε, και; Η δυσαρμονία μεταξύ των κυβερνητικών «εκπροσώπων του έθνους» και του λαού είναι τόσο μεγάλη όσο και το 1% της ΔΗΜΑΡ να διαθέτει 13 βουλευτές.

Επίσης η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου «τελετάρχη» απ’ αυτή την βουλή θα ξεκινήσει τον Φλεβάρη του 2015 για να έχει τον χρόνο να  προχωρήσει σε εκβιασμούς, χρηματισμό, ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών εξαγορά "τελειωμένων" βουλευτών και ότι άλλο θεωρήσει πρόσφορο για να εκλέξει πρόεδρο δημοκρατίας απ’ αυτή την βουλή. (Αν θα καταφέρει να υλοποιήσει τις μεθοδεύσεις του είναι μια άλλη ιστορία).

Οταν δεν υπάρχει λαϊκό-εργατικό κίνημα και οι μάζες εναποθέτουν τις ελπίδες τους, για καλυτέρευση της ζωής τους, στην κυβερνητική αλλαγή που θα προκύψει από εκλογές, το αστικό σύστημα έχει τα περιθώρια να διεξάγει μόνο του ταξικό πόλεμο και το υπηρετικό στους πλουτοκράτες πολιτικό προσωπικό να ολοκληρώσει το καταστροφικό για τον λαό έργο που του έχει ανατεθεί.

_________________

Σχετική ανάρτηση από την ιστοσελίδα vathikokkino

Να φύγουν τώρα!

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει από τη Βουλή η κυβέρνηση τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου. Η απόφαση πάρθηκε κατά τη  συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νομίζουμε πως οι μέρες αυτές θα πρέπει να γίνουν μέρες μαζικών παλλαϊκών κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα, με ένα και μοναδικό στόχο: Να φύγει τώρα η κυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής.


Η πρωτοβουλία κινήσεων μπορεί θαυμάσια να περάσει στα χέρια της Αριστεράς. Αν έχει την πολιτική βούληση και την αποφασιστικότητα να καλέσει τον κόσμο στους δρόμους, ώστε να πέσουν με όρους λαϊκού κινήματος.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2014 στις 9:18 μ.μ.

Οταν λέμε ήταν κόλπο, ξέρουμε τι λέμε, όχι σαν τη Βούλτεψη... mitsos175.

Ανώνυμος
1 Οκτωβρίου 2014 στις 11:34 μ.μ.

Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσατε άθλιοι οπουρτουνιστές. Το ΚΚΕ δεν το βάζετε στο χέρι. Τι δουλειά έχουμε εμείς να παλέψουμε για να γίνει ο Τσίπρας ΧΑΛΙΦΗΣ στην θέση του ΧΑΛΙΦΗ και τα μέσα παραγωγής να εξακολουθούν τα βρίσκονται στα χέρια των καπιταλιστών; Εμείς περιμένουμε να οριμάσουν οι συνθήκες για να γίνει προλεταριακή επανάσταση και να ρθει στην εξουσία ο λαός. Και αν τυχόν γίνει καμιά συγκέντρωση έξω απ την βουλή την επόμενη Δευτέρα εμείς θα είμαστε εκεί για να περιφρουρίσουμε τον ναό της δημοκρατίας κάτι που το έχουμε ξανακανει στο παρελθόν.

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2014 στις 12:11 π.μ.

Κότες λειράτες
Κότες γαλάζιες κάθονται μες στη βουλή και κλώθουν
κλώθουνε τα χρυσά αυγά να βγάλουνε φιδάκια.
Εκεί όπου καθόντουσαν μαζί και κακάριζαν
λέει ο γερό πετεινός που σαμαρά τον κράζουν.
"Το Σάββατο κοτούλες μου θα έρθω για να δούμε
πόσοι από σας με θέλουνε και ποιοι με αγαπούνε.
Νομίζετε πως δεν γροικώ τα κακαρίσματά σας;
Θέλετε άλλο πετεινό βαρβάτο και κιμπάρη.
Λέτε να πάω να πνιγώ, ψόφο κακό να έχω.
Μα ποιόν κοτούλες μου καλές θα βρείτε σαν κι έμενα;
Να σας ταΐζω πίτουρα, τα πιο παχιά σκουλήκια
να τρώτε και να πίνετε εσείς και τα παιδιά σας;
Νομίζετε πως γέρασα και πάω στο χασάπη;
Μ αυτό το ράμφος το σκληρό που λέγεται αρχηγία,
θα σας μαδήσω τα φτερά, θα σας ξεπουπουλιάσω".
Κι αν είναι να κάνουνε ψητό με πατατούλες
με μακαρόνια και κρασί στο πιάτο να με βάλουν
ή σούπα να με κάνουνε οι πεινασμένοι ανθρώποι
μόνος δε θά 'μαι μα μαζί, μ΄ όλες εσάς θα πέσω!"
Τ' ακουσάνε οι όμορφες οι παχουλές πουλάδες
κι από τον φόβο τον πολύ απάνω τους τα κάναν.
Έκατσαν οι έρμες στη σειρά να τις καβαλικέψει
κι ούτε ένα κιχ δεν έκαναν, καθώς τους τον φορούσε.
Γιατί της φύσης γνώρισμα της κότας η δειλία,
όπως και του πολιτικού η άθλια αλαζονία... mitsos175.

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2014 στις 1:06 π.μ.

Εσύ 1 Οκτωβρίου 2014 - 11:34 μ.μ. μπορεί να κάνεις πλάκα, αλλά παίζει το κκε να έρθει σε χειρότερη θέση με την προκήρυξη των εκλογών ακόμη και απο την συγκυβέρνηση! Βέβαια απο την άλλη δεν υπάρχει περίπτωση με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να γυρίσει ο τροχός να... μαμισει και φτωχός που λένε και στον τόπο μου!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger