Home » » Χρηματιστήριο: Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα

Χρηματιστήριο: Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 | 5:26 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Τέλη Μαρτίου του 2000 ο Σημίτης δηλώνει από το ρ/σ Φλας: "Ο αρχηγός της ΝΔ προσπαθεί να επηρεάσει αρνητικά την εξέλιξη του χρηματιστηρίου διότι πιστεύει ότι ένα δυσάρεστο κλίμα στο χρηματιστήριο θα τον βοηθήσει στην πολιτική του αναμέτρηση."
"Το χρηματιστήριο είναι ο καθρέπτης της οικονομίας" έλεγε ο Σημίτης και καλούσε τον κόσμο να "επενδύσει". "Κάθε τι που έχει σχέση με την τσέπη επηρεάζει (τις εκλογές)".

Το κόλπο του χρηματιστηρίου η ιστορία και το τραγικό αποτέλεσμα της καταστροφής ολόκληρων περιουσιών των "εγκλωβισμένων" είναι γνωστά και σχετικά πρόσφατα.
Το ΠΑΣΟΚ όταν ο δείκτης άρχισε να κατρακυλά προεκλογικά το 2000 κατηγόρησε τη ΝΔ. Το ίδιο κάνει σήμερα η ΝΔ για το ΣΥΡΙΖΑ. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα,

Θυμάμαι τότε τα σποτ του ΠΑΣΟΚ που έλεγαν εμμέσως πλην σαφώς, πως αν βγει η ΝΔ το χρηματιστήριο θα πέσει, εξαπατώντας εκατομμύρια. Τελικά το χρηματιστήριο κατέρρευσε επί ΠΑΣΟΚ όπως όλοι ξέρουμε, εφ' όσον απέσυραν τα χρήματα των ταμιών και του δημοσίου που είχαν βάλει ως "δόλωμα".

Παρ όλα αυτά ο εκβιασμός, το ψέμα του Σημίτη πέτυχε για δυο λόγους που σήμερα δεν υπάρχουν.
1) Ο Γενικός δείκτης ήταν πολύ ψηλά, ανέβαινε συνέχεια κι αρκετά κορόιδα έλεγαν ότι θα πάει ακόμα ψηλότερα (τρομάρα τους) αν υπήρχε "υπεύθυνη" κυβέρνηση!
Αστείο ε; Κι όμως, τότε η προπαγάνδα έσπρωχνε τον κόσμο να τζογάρει ακόμα και σε "φούσκες". Ενδεικτικά, εκτός από τα σποτ στα ΜΜΕ η εγκληματική απόφαση του ΥΠ.ΟΙΚ. να επιτρέπονται δάνεια από τις Τράπεζες για αγορά μετοχών πράγμα που ως τότε απαγορεύονταν ρητά ως κίνηση υψηλού ρίσκου!

2) Τότε υπήρχαν εκατοντάδες χιλιάδες "εγκλωβισμένοι" ενδιαφερόμενοι που πίστεψαν ότι θα "έπιαναν την καλή" ρισκάροντας πολλοί κόπους ζωής και τελικά πιασαν... άστο καλύτερα τι έπιασαν.

Σήμερα υπάρχουν εκατομμύρια άνεργοι. Παπαδάκη που είσαι στον Αντ1 και κάνεις γκρίζα προπαγάνδα για σένα το λέω: Τα προβλήματα του κόσμου ΔΕΝ είναι το χρηματιστήριο. Να υποθέσω πως ότι θυμάσαι χαίρεσαι; Ότι είναι η άνοια; Ελπίζω, αλλιώς είσαι "παπαγάλος" και μάλιστα άθλιος.

Τώρα που βγαίνεις στη σύνταξη κράτα τουλάχιστο μια αξιοπρεπή στάση. Σήμερα η ανεργία, ο ΕΝΦΙΑ και τα άλλα χαράτσια, οι απολύσεις, τα προβλήματα της κρίσης απασχολούν.
Είμαι άνεργος 4 χρόνια, έχω πρόβλημα υγείας, κρυώνω το χειμώνα, δεν έχω να πληρώσω, αλλά αγωνιώ για τις μετοχές που δεν έχω; Πάτε καλά εκεί στον Αντ1; Είπαμε προπαγάνδα αλλά όχι κι έτσι.

Καλά η ΝΔ είναι στον κόσμο της. Μιλάμε για τρελή μαστούρα. Και δεν φταίει "και" η αντιπολίτευση για το χρηματιστήριο. Μόνο η κάθε κυβέρνηση, που ασκεί την πολιτική. Ούτε το χρηματιστήριο είναι "καθρέπτης". Καθρέπτης μιας οικονομίας είναι ο αριθμός των ανέργων, ο ρυθμός αυξομείωσης του ΑΕΠ, το κατά κεφαλήν εισόδημα, τα ισοζύγια, κι ένα σορό άλλοι παράγοντες. Φυσικά και το χρέος. Που πάνε κατά διαόλου. Τουλάχιστο θα τους ακολουθήσει στο διάολο η ΝΔ. Mε αυτά που λέει όχι μόνο θα τον κάνει αυτοδύναμο το ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα βγάλει και 180 βουλευτές ακόμα κι αν αλλάξουν εκλογικό νόμο. Τόσο προκαλούν οι κουταμάρες τους. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger