Home » , » "Σύντροφοι" για τον Σύριζα οι ΔΗΜΑΡίτες, το «αριστερό» δεκανίκι για να στηριχτεί μια ταξική-μνημονική πολιτική κοινωνικής καταστροφής

"Σύντροφοι" για τον Σύριζα οι ΔΗΜΑΡίτες, το «αριστερό» δεκανίκι για να στηριχτεί μια ταξική-μνημονική πολιτική κοινωνικής καταστροφής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014 | 9:35 μ.μ.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται για τα όσα διαδραματίζονται στο 3ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ μπορεί να παρακολουθήσει το βίντεο που παραθέτουμε από το δελτίο ειδήσεων του Σκάι.

Ο Κουβέλης φαίνεται να είναι βιδωμένος με την καρέκλα της προεδρίας του πολιτικού μορφώματος που ίδρυσε συναντώντας όμως αντιδράσεις από άλλα στελέχη του κόμματος του. Σύμφωνα με τον Κουβέλη η ΔΗΜΑΡ  πρέπει να διατηρήσει την πολιτική της αυτοτέλεια, να μην καταλήξει δηλαδή συνιστώσα του Σύριζα, έχοντας στόχο «την συγκρότηση μιας κυβέρνησης με προοδευτικό πρόσημο».

Κατανοητή η προσπάθεια του Φ.Κ και του πολιτικού του μορφώματος να μην εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη της χώρας, κάτι που προεξοφλούσε το καταστροφικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Αλλού πρέπει να εστιαστεί κανείς προσπερνώντας τις δημοσιογραφικές πληροφορίες –δεν μπορεί να ξέρουμε αν έχουν βάση- που θέλουν τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, να έχει παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με την ηγεσία του κόμματος της Κουμουνδούρου με κατάληξη ο Φώτης Κουβέλης να προορίζεται για την πρώτη θέση στη λίστα του ψηφοδελτίου επικρατείας του Σύριζα.

Η ουσία είναι η δημόσια δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, απευθύνοντας  κάλεσμα στους «συντρόφους της ΔΗΜΑΡ να στείλουν ένα σαφές πολιτικό μήνυμα, να συνταχθούν με το πλειοψηφικό αίτημα της κοινωνίας για ανατροπή της κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό».

Οι 10 βουλευτές που διαθέτει η ΔΗΜΑΡ –κατά πόσο τους ελέγχει ο Φ.Κ είναι ένα άλλο ζήτημα- είναι σημαντικό μέγεθος στο να υπάρξουν οι 121 βουλευτές που θα αποτρέψουν την εκλογή του νέου προέδρου απ’ αυτή την βουλή και να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές, όπως είναι ο κεντρικός στόχος του Σύριζα.

Από κει και πέρα όμως να αποκαλείς «συντρόφους» άτομα που για χρόνια ήταν το «αριστερό» δεκανίκι για να στηριχτεί μια ταξική-μνημονική πολιτική κοινωνικής καταστροφής είναι ένα σοβαρό ζήτημα.


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger