Home » » Πίσω γορίλλες!

Πίσω γορίλλες!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 | 3:10 μ.μ.

21/10/14: ο αναρχικός κομμουνιστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ενώ ετοιμάζεται να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες με σκοπό να παραστεί σε εκδήλωση της «Διεθνούς Κόκκινης Βοήθειας». Αφήνεται ελεύθερος την επομένη ενώ καταδικάζεται από το αυτόφωρο μονομελές σε έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή.
          Αιτία σύλληψης: παραβίαση περιοριστικών όρων διαμονής (!)

23/10/14: η αναρχική Στέλλα Αντωνίου συλλαμβάνεται στη Δημητσάνα (ταυτόχρονα προσάγεται και μια άλλη συντρόφισσα που τη συνοδεύει). Κατά τη διάρκεια μάλιστα της σύλληψής της γίνεται απόπειρα βίαιης λήψης DNA με επιπτώσεις στην υγεία της (οφθαλμική αιμορραγία, κακώσεις σε διάφορα σημεία). Αφήνεται ελεύθερη την επομένη ενώ η δίκη της αναβάλλεται για 6/11.
          Αιτία σύλληψης: παραβίαση περιοριστικών όρων διαμονής (!)
Είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιούλιο και στη δίκη αθωώθηκε.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Μετά την ψήφιση, το προηγούμενο καλοκαίρι, του κατάπτυστου Νομοσχεδίου για τη θεσμοθέτηση φυλακών Τύπου Γ, επιχειρείται τώρα από την πλευρά των διωκτικών μηχανισμών η μετατροπή συγκεκριμένων – επιβληθέντων σε κατηγορούμενους για «εγκληματική» (βλ. ανατρεπτική) δράση –περιοριστικών όρων σε ουσιαστικά κατ’ οίκον περιορισμό.
         
Το κράτος δεν σταματά να δείχνει το εκδικητικό του πρόσωπο όπως φάνηκε πρόσφατα και στις περιπτώσεις του αναρχικού Αντώνη Σταμπούλου (παρά την εισαγγελική παραγγελία για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρεται στις φυλακές Λάρισας), του πάσχοντος από χρόνιες παθήσεις και με ποσοστό αναπηρίας 93%  Σάββα Ξηρού (το δικαστήριο απορρίπτει την αίτησή του για κατ’ οίκον νοσηλεία) και του Νίκου Μαζιώτη, μέλους του Επαναστατικού Αγώνα (μεταφέρεται στις φυλακές Διαβατών, παρεμποδίζεται τηλεφωνική παρέμβασή του σε εκδήλωση).

Η δημοκρατία των αφεντικών δεν επιδιώκει πλέον να κρύψει τίποτα, ακριβώς επειδή δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα. Εξέλειπε το καρότο. Παραμένει μόνο το μαστίγιο για όσους/ες τόλμησαν, τολμούν ή θα τολμήσουν να σταθούν λόγω είτε έργω απέναντί της. Μιλάμε για τον αναδυόμενο δημοκρατικό ολοκληρωτισμό.

Το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να είναι πιο καθαρό. Η στάση όσων επικαλούνται την ελευθερία και τους αγώνες για την κατάκτησή της δεν μπορεί παρά να είναι το ίδιο ξεκάθαρη.

          Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2014 στις 4:04 μ.μ.

Την ίδια στιγμή που καταπατούνται ανθρώπινα δικαιώματα, όπως σωστά λέτε, ο Μπόμπολας χαίρει άκρας ασυδοσίας, παρά τους 8 οκτώ μήνες φυλακή. Άραγε θα υπάρξει κανείς μπάτσος να τον συλλάβει ή κάποιος δικαστής να τον περιορίσει; mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger