Home » » Πολεμώντας τους ισλαμοφασίστες του ISIS

Πολεμώντας τους ισλαμοφασίστες του ISIS

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 | 8:52 μ.μ.

Γράφει ο Σεϊτ Αλντογκάν

Τιμώντας τον νεκρό σύντροφό τους Selahaddin Adın  που σκοτώθηκε πολεμώντας τους ισλαμοφασίστες του ISIS χιλιάδες  μέλη και φίλοι του κόμματος Εργασίας (EMEK) πήραν μέρος στην νεκρώσιμη τελετή του νεολαίου επαναστάτη που έγινε σήμερα.

Ο Selahaddin ένας πρωτοπόρος εργάτης και αγωνιστής είχε εγκαταλείψει από νωρίς το σχολείο γιατί καταγόμενος από φτωχή οικογένεια έπρεπε να συμβάλει στον βιοπορισμό της, αγωνιζόμενος παράλληλα μέσα απ τις γραμμές του ΕΜΕΚ και των ταξικών συνδικάτων  για τα δίκαια της εργατικής τάξης.

Βρέθηκε εθελοντικά μαζί με συντρόφους του να πολεμάει δίπλα στους ηρωικούς υπερασπιστές της πόλης Κομπάνι, ώσπου σε μια μάχη έχασε την ζωή του. Η οικογένεια του, μαζί με συντρόφους, παρέλαβε τον σωρό του και τον μετέφερε στην πόλη Ντιάμπακιρ στην οποία σημειώθηκε μεγάλη διαδήλωση με Κούρδους να δηλώνουν την πρόθεση τους να βρεθούν στα παιδία των μαχών όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο  Selahaddin Adın  κάτι που η τουρκική κυβέρνηση τους το απαγορεύει. Η αστυνομία επιτέθηκε στην διαδήλωση με δακρυγόνα και χημικά που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών διαδηλωτών.

Στο επικήδειο που εκφωνήθηκε σήμερα κατά την ταφή του εργάτη κομμουνιστή στην πόλη Σιλώπη το στέλεχος του Κόμματος Εργασίας  İlhan İlbay τόνισε μεταξύ άλλων: «Το ISIS, δημιούργημα του ιμπεριαλισμού και της Τουρκίας λειτουργώντας σαν το μακρύ χέρι του φασισμού, επιτίθεται στους λαούς που αγωνίζονται για δημοκρατία και ελευθερία και ευθύνεται εκτός των άλλων και για την δολοφονία του συντρόφους μας. Η απάντηση θα ρθει από την ένταση της πάλης του λαού μας και της νεολαίας του».

Παρόμοιες ομιλίες έγιναν και από στελέχη άλλων προοδευτικών κομμάτων.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger