Home » , » Η διαφθορά, οι μίζες, και οι μηχανισμοί συγκάλυψης λαμογιών είναι αναπόσπαστο στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος.

Η διαφθορά, οι μίζες, και οι μηχανισμοί συγκάλυψης λαμογιών είναι αναπόσπαστο στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος.

Από giorgis , Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 | 9:49 μ.μ.

Του Γ. Γ.

«Ο περί ου ο λόγος Υπουργός γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα, εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή…» 

Εμμανουήλ Ροΐδης

Σύμφωνα με τα όσα γράφει πρωτοσέλιδα το «Βήμα», το οποίο επικαλείται έρευνα ανακριτών και εισαγγελέων οι μίζες που ενθυλάκωσαν οι «αρμόδιοι» μεσάζοντες για την προμήθεια πολεμικών εξοπλισμών τα τελευταία 15 χρόνια φτάνουν το αστρονομικό ποσό του 1.000.000.000 ευρώ.

Αυτό φυσικά είναι μια διαπίστωση. Η διαφθορά και οι μίζες είναι αναπόσπαστο στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος και είναι επόμενο ένα τέτοιο διεφθαρμένο σύστημα να στελεχώνεται από ανάλογης ποιότητας άτομα.


Πάμε όμως και με αφορμή την υπόθεση Καρατζαφέρη –που πιθανότατα και αυτή θα την φάει το σκοτάδι- να παρακολουθήσουμε τι κατάληξη είχαν όσες σχετικές υποθέσεις –σταγόνα στον ωκεανό- είδαν το φως τις δημοσιότητας.

Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung σε σχέση με τις μίζες για εξοπλισμούς ελληνικών υποβρυχίων. Αποτέλεσμα μηδέν.

Η γερμανική εταιρεία, την Ferrostaal AG, έδωσε μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε Έλληνες αξιωματούχους, για να κερδίσει το συμβόλαιο για την κατασκευή υποβρυχίων. Αποτέλεσμα μηδέν.

Αποκάλυψη δικηγόρου Μιχάλη Δημητρακόπουλου: «Σοβαρό πολιτικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή» από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ καρπωνόταν μίζες (Δεν εννοούσε τον Τσοχατζόπουλο). Αποτέλεσμα μηδέν.

Καταγγελία υποστράτηγου Κ. Φράγκου: Σημίτης: Τροχονόμος στην λεωφόρο της μίζας με τους πολεμικούς εξοπλισμούς. Αποτέλεσμα μηδέν

Süddeutsche Zeitung: Η εισαγγελία της Βρέμης γνωρίζει πώς διοχετεύθηκαν οι μίζες στην Αθήνα. Αποτέλεσμα μηδέν

Αντώνης Κάντας, πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, που ανήκε στον στενό πυρήνα του Ακη Τσοχατζόπουλου, αλλά υπήρξε και συνεργάτης του Γιάννου Παπαντωνίου,   για τις «χρυσές μίζες» που έπεφταν σαν το χαλάζι, στα λεγόμενα «εξοπλιστικά προγράμματα». Αποτέλεσμα μηδέν

Υπονοούμενα ότι πρώην πρωθυπουργοί πήραν αποφάσεις με απώτερο στόχο να καρπωθούν μίζες Αποτέλεσμα μηδέν

Τα "τούβλα" και ο μιζαδόρος "άπληστος πολιτικός"  Αποτέλεσμα μηδέν

Υ.Γ 1 Αν γίνει και καμιά στραβή λύσεις για το πολιτικό σύστημα υπάρχουν. Οπως τότε που φυγάδευσαν στην Γερμανία τον πρώην ισχυρό άντρα της Ζήμενς στην Ελλάδα, Χριστοφοράκο, ο οποίος τώρα συνεχίζει εκεί την καριέρα του. Εκαναν και το καραγκιοζλίκι της εξεταστική επιτροπή της βουλής που υποτίθεται ότι θα ερευνούσε το σκάνδαλο της Ζήμενς βγάζοντας  λάδι όλα τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν εμπλοκή. Ετσι δεν είπαμε ότι δουλεύει ο καπιταλισμός;


Υ.Γ 2 Όπως γράφαμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας και σ’ αυτό το τεράστιο σκάνδαλο οι μηχανισμοί του αστικού κράτους θα κάνουν μια «ελεγχόμενη φωταγώγηση», και τα «υψηλά υφιστάμενα πρόσωπα», -όπως και τα ταμεία των αστικών κομμάτων- που έχουν εμπλακεί στο πάρτι της μίζας θα μείνουν στο απυρόβλητο.

Σ' αυτές τις εξελίξεις αντί για οποιοδήποτε δικό μας σχόλιο παραθέτουμε ένα βίντεο που μας δείχνει τι συμβαίνει διαχρονικά σ' αυτές τις περιπτώσεις. Είναι η «πολιτική ανάλυση» του Νίκου Σταυρίδη στην σπαρταριστή κωμωδία του Αλέκου Σακελάριου «Οι παπατζήδες».
Πιο γλαφυρή περιγραφή για μια πλευρά του καπιταλισμού, δεν υπάρχει.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger