Home » » Η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν έχει θέση στο εκπαιδευτικό κίνημα

Η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν έχει θέση στο εκπαιδευτικό κίνημα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 | 8:27 μ.μ.

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την άθλια προπαγάνδα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής με αφορμή τα επεισόδια που προκάλεσε στις εκλογές τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών για τα υπηρεσιακά συμβούλια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Εδώ και βδομάδες υπήρχε αναστάτωση στον εκπαιδευτικό κόσμο λόγω της απόπειρας της φασιστικής Χρυσής Αυγής να χρησιμοποιήσει τις εκλογές στην εκπαίδευση για προπαγάνδα υπέρ της εγκληματικής οργάνωσης και της προφυλακισμένης ηγεσίας της. Οι νεοναζί δεν πρότειναν τίποτα για τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης. Το μόνο που είχαν ήταν το κήρυγμα μίσους για το εκπαιδευτικό κίνημα και αντικομμουνισμός, αθωώνοντας τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές των Μνημονίων. Είναι ενάντια στο δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, ειδικά όταν είναι μετανάστες και πρόσφυγες. Αρνούνται τους σκοπούς της εκπαίδευσης για δημοκρατική και αντιφασιστική συνείδηση, που έχουν αναφορά στους δημοκρατικούς αγώνες του λαού και την Εθνική Αντίσταση στην Κατοχή. Υπήρχαν λοιπόν ηθικοί, πολιτικοί και νομικοί λόγοι για να ακυρωθεί το ψηφοδέλτιό τους. Οι νεοναζί συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία μόνο χάρη στην κάλυψη του υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου και της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι είχε αναγγείλει την ακύρωσή τους με συνέντευξη τύπου μετά την κατακραυγή του εκπαιδευτικού κινήματος και της ΔΟΕ, για να το αναιρέσει όταν έσβησαν οι κάμερες.

Από το πρωί της Τετάρτης 5/11 προκαλούσε τους εκπαιδευτικούς με ύβρεις και απειλές η «παράταξη» των δυο νεοναζί εκπαιδευτικών που συνοδεύονταν από ομάδα τραμπούκων που δεν είχαν καμία σχέση με την εκπαίδευση.

Όταν μετά από επεισόδιο με ομάδα ατόμων που δε συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία οι φασίστες θεώρησαν ότι η προσπάθειά τους κατέληξε σε φιάσκο, προσπάθησαν να παίξουν το ρόλο του θύματος. Στοχοποίησαν ως «ηθικό αυτουργό» τον αγωνιστή δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ με τις Παρεμβάσεις Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ένα δάσκαλο με πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση που αναγνωρίστηκε από τους κατοίκους του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης που τον εξέλεξαν στο δημοτικό συμβούλιο. Έναν αγωνιστή που διώκεται μαζί με άλλους 10 γιατί συμμετείχε στην Παρέλαση του Λαού την 28η Οκτωβρίου 2011, όταν ο λαϊκός ξεσηκωμός σήμανε το τέλος της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.

Οι φασιστές επιχείρησαν να εμπλέξουν τον Η. Σμήλιο σε όσα έγιναν απειλώντας με μήνυση, κάτι που οδήγησε στην προσαγωγή του. Η πρόθεση του εκπαιδευτικού να απαντήσει νομικά για ψευδή καταμήνυση έκανε τους φασίστες, που οδηγήθηκαν επίσης στο τμήμα, να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους και έτσι οι προσαγωγές δεν έγιναν κρατήσεις.

Επειδή μήνυση με παντελώς αβάσιμα στοιχεία δεν έγινε ούτε ο αγωνιστής εκπαιδευτικός κρατήθηκε από την αστυνομία, οι φασίστες διέδωσαν το παραμύθι της θυματοποίησης με το «ξύλο από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είναι θύτης και δικάζεται γι' αυτό, ενώ η δράση της αναπτύχθηκε χάρη στην ανοχή και τις προσβάσεις στα σώματα ασφαλείας και τον κρατικό μηχανισμός. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει σταθερή επιλογή να μάχεται σταθερά με πολιτικό τρόπο και με όρους μαζικούς κινήματος το φασισμό
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
5 Νοεμβρίου 2014 στις 9:24 μ.μ.

Ο νεοδημοκράτης πολιτικός έχει δυο κύρια γνωρίσματα: Το πρώτο είναι η σκατοψυχία του. Αδιαφορεί για τους πάντες εκτός του εαυτούλη του. Κοιτάζει να βολευτεί, να τα κονομήσει ακόμα και με πλάγιο τρόπο, να αρπάξει όσα περισσότερα μπορεί εις βάρος των άλλων. Θα κάνει τα πάντα για να πετύχει αυτό το σκοπό. Θα πατήσει επί πτωμάτων, αν πιστεύει ότι χρειάζεται. Φανατικά ατομιστής, καταντά ένα σαδιστικό κάθαρμα, ένα παράσιτο.
Το άλλο που τον αντιπροσωπεύει είναι η ηλιθιότητα. Νομίζει πως αυτά που κάνει θα έχουν συνέχεια, πως δεν θα έχει επιπτώσεις για τη φρίκη την οποία ο ίδιος είναι υπεύθυνος.
Σε κάθε κίνηση τους φαίνονται αυτά τα δυο χαρακτηριστικά. Από την πατριδοκαπηλία με τα ύπουλα παιχνίδια σε βάρος της χώρας, μέχρι την αντιμετώπιση των δίκαιων αιτημάτων των μαθητών. Επιστρατεύουν τις εφεδρείες τους για να παραμείνουν γαζωμένοι και να απομυζούν τα χρήματα των εργαζομένων.
Μας μιλάνε περί πατρίδας αυτοί που ξεπούλησαν τη χώρα και τους κατοίκους της. Ο δοσιλογισμός είναι αποτέλεσμα της ανηθικότητας τους, αλλά ο τρόπος δείχνει βλακεία. Δε θα διστάσουν να κατασκευάσουν "κρίσεις" με "εξωτερικούς ή εσωτερικούς" εχθρούς προκειμένου να τρομάξουν και να συνεχίσουν τη δικτατορία.
Βλακεία σε συνδυασμό με αμοραλισμό φαίνεται και στην καταστολή. Η ΝΔ συνεχίζει να βαδίζει ολισθηρό δρόμο των τραμπούκων της (Φ) ΟΝΝΕΔ προσπαθώντας να αναβιώσει το 1991 με τα γνωστά αποτελέσματα της δολοφονίας του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα. Τότε ήταν οι αποθρασυνόμενοι δολοφόνοι, σήμερα είναι τα όργανα της καταστολής. Τότε είχε ακόμα χαχόλους που υλοποιούσαν σχέδια ανωμαλίας, έστω κι αν ήταν μειοψηφία. Σήμερα φοβούνται να βγουν έξω (θα δοκιμάσουν λένε να κάνουν "περιοδείες") αλλά χρησιμοποιούν τους ασφαλίτες για παρόμοιες αθλιότητες.
Αντί να αισχύνονται για το κατάντημα της εκπαίδευσης που είναι αποτέλεσμα περικοπών προκαλούν ακόμα μια φορά. Να γίνουν τα μαθήματα χωρίς καθηγητές, χωρίς υλικό, χωρίς νόημα. Αλλά δεν τους νοιάζει η γνώση, το απόδειξαν και με την καταστροφική καπηλεία ενός αρχαιολογικού μνημείου για μικροκομματικές αθλιότητες. Τους νοιάζει η υπακοή. Θέλουν να μην αντισταθούμε σε αυτό που έρχεται. Το νέο μνημόνιο το οποίο το βαπτίσουν με άλλο όνομα, προβλέπει νέες μειώσεις. Νέες αυξήσεις χαρατσιών και ακόμα περισσότερες απολύσεις. Η λύσσα και το πάθος τους για χρήμα εξηγούνται: Έχουν χάσει κάθε στήριξη από τον κόσμο. Η διαφορά με την αντιπολίτευση είναι συντριπτική Αυτό τους κάνει από τη μια να θέλουν να αρπάξουν όσο το δυνατό πιο πολλά μια και καταλαβαίνουν ότι τελειώνουν, από την άλλη να μην προσπαθούν καν να κάνουν ουσιαστικές κινήσεις αντιστροφής του κλίματος. Ενδιαφέρονται μόνο για τη μάσα και τα ρουσφέτια που θα εξασφαλίσουν την "επόμενη μέρα".
Η προπαγάνδα τους είναι αισχρή και συνάμα γελοία. Τα ψέματα όμως τελειώνουν. Τα ελάχιστα ψίχουλα που λένε (προσέξτε "λένε") ότι ΘΑ δώσουν προκαλούν τη νοημοσύνη των υπολοίπων.
Δυστυχώς τέτοια κτήνη δεν φεύγουν ήρεμα. ΔΕΝ φεύγουν με συνηθισμένες διαδικασίες με μέσα που διαθέτει το αστικό σύστημα. Ούτε η υπόδουλη δικαστική εξουσία, ούτε οι εκλογές, που σίγουρα, αν γίνουν σύντομα, θα είναι όργιο νοθείας, εγγυώνται τίποτα.
Μόνος τρόπος είναι η Αντίσταση και οι δυναμικότεροι αγώνες. Αυτό τρέμουν καθόσον από τη μια τους χαλάει τη "σούπα" ψεμάτων κι αθλιοτήτων ότι τάχα τους ανεχόμαστε και από την άλλη τους δείχνει το μέλλον τους σε κάποιο κελί. Για την αντιμετώπιση της νέας κατοχής χρειάζονται ΟΛΟΙ και οι αγωνιστές και ΚΑΘΕ τρόπος αντιμετώπισης. Είναι ώρα για μάχη. Η αποφασιστική μάχη που θα κρίνει αν οι εργαζόμενοι θα έχουν μέλλον ή θα παραμείνουν στο σκοταδισμό ενός κοινωνικού και οικονομικού μεσαίωνα. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger