Home » , » Μπάτσοι, δικαστές, εισαγγελείς, ασφαλίτες, διευθυντές και λοιπά τσιράκια της κυβέρνησης ακούστε το καλά.. σε μας δεν πιάνουν απειλές!

Μπάτσοι, δικαστές, εισαγγελείς, ασφαλίτες, διευθυντές και λοιπά τσιράκια της κυβέρνησης ακούστε το καλά.. σε μας δεν πιάνουν απειλές!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014 | 4:32 μ.μ.


Μπάτσοι, δικαστές, εισαγγελείς, ασφαλίτες, διευθυντές και λοιπά τσιράκια της κυβέρνησης ακούστε το καλά.. σε μας δεν πιάνουν απειλές! Το μόνο που καταφέρνετε είναι να μας δείχνετε το φόβο σας και να μας εξοργίζετε ακόμα περισσότερο! Με τις ξενδιάντροπες και χουντικές απειλές σας το μόνο που καταφέρνετε είναι να είμαστε ακόμα περισσότεροι στο δρόμο την Πέμπτη!!
Τα θρασίμια οργανώνονται και λυσσάνε πιο πολύ και θα σας πάρουν όλους φαλάγγι!!

υ.γ. σημερα οργανωνόμαστε και απο αύριο συνεχίζουμε ακόμα πιο οργανωμένα τις καταλήψεις μας με συμμάχους τους φοιτητές στο δρόμο και κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο στις γειτονιές μας!)

________

 Καταγγελία του ανυπότακτου μαθητή για το 3ο ΓΕΛ Νίκαιας και τον διευθυντή-μαθητικό της ασφάλειας! ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ – ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ

Την Κυριακή 2/11 οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Νικαίας αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο τους διαμαρτυρόμενοι ενάντια στο Νέο Λύκειο, την τράπεζα θεμάτων και συνολικά ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική. Γύρω στις 6 το πρωί, ο διευθυντής του σχολείου πήγε και έκοψε την αλυσίδα στην πόρτα όχι μόνο του λυκείου αλλά και του διπλανού γυμνασίου που βρισκόταν και αυτό υπό κατάληψη. Λίγο αργότερα, κατά τις 7, έφτασαν 5 μαθητές και βρήκαν την αλυσίδα σπασμένη και τον διευθυντή τους να τους περιμένει μέσα στο σχολείο.

Ο διευθυντής κάλεσε την αστυνομία με το πρόσχημα της φθοράς δημόσιας περιουσίας, έβγαλε τους μαθητές φωτογραφίες και τους απείλησε με καταγγελίες. Έπειτα οι αστυνομικοί κατέγραψαν τα ονόματα των μαθητών και έφυγαν. Λίγο πριν τη συνέλευση και ενώ οι μαθητές ήταν μαζεμένοι στο προαύλιο του σχολείου για να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της κατάληψης, ο διευθυντής στην ομιλία του, κατονόμασε όλους εκείνους τους μαθητές που βρίσκονταν το πρωί στοχοποιώντας τους και αποκαλώτας τους ζώα και φασίστες. Έπειτα είπε ότι εκείνος δεν δέχεται να είναι διευθυντής ενός σχολείου με τέτοιου είδους μαθητές και αποχώρησε.

Η τρομοκρατία των μαθητών, είτε από την αστυνομία και την κυβέρνηση είτε από υποστηρικτές της πολιτικής της αποτελεί πλέον σύνηθες φαινόμενο. Οι πυροβολισμοί και οι συλλήψεις μαθητών στην Καισαριανή, οι συλλήψεις μαθητών και γονέων στη στη Λαμία, οι δηλώσεις και απειλές του Λοβέρδου για μαθήματα το Σάββατο και τα Χριστούγεννα, η 24 επιτήρηση των σχολείων από την αστυνομία για αποτροπή κάθε ''έκνομης ενέργειας'' δείχνουν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να χτυπήσει οποιαδήποτε αγωνιστική κινητοποίηση ούτως ώστε να εφαρμοστεί αναίμακτα η πραγματικότητα του ''Νέου Λυκείου''.

Με το νόμο για το Νέο Λύκειο, το σχολείο μετατρέπεται σε εξεταστικό κέντρο με πανελλήνιες εξετάσεις σε κάθε τάξη του λυκείου. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται η παραπαιδεία καθώς τα φροντιστήρια εντάσσονται πιο έντονα στην εκπαιδευτική διαδικασία, το κόστος πλέον για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια θα είναι αβάσταχτο ειδικά για τις περισσότερες οικογένειες, με αποτέλεσμα να πετιούνται μαθητές έξω από την γενική εκπαίδευση λόγω οικονομικών κριτηρίων και θα στρέφονται είτε στα Επαγγελματικά Λύκεια είτε στην μαθητεία.

Το μήνυμά τους είναι απλό: σχολείο, φροντιστήριο, ύπνος και στο μέλλον δουλειά όλη μέρα για ψίχουλα. Όποιος κάνει το λάθος να αμφισβητεί το μονόδρομο που του στήνουν οι κυβερνήσεις με την Ε.Ε. και τα μνημόνια, θα έχει να αντιμετωπίσει, καταστολή, τρομοκρατία, μαθητοδικεία, συλλήψεις.

Θέλουμε ένα σχολείο που θα παρέχει γνώση με κριτικό και απελευθερωτικό χαρακτήρα, μακριά από την παπαγαλία και τη γνώση κονσέρβα. Ένα σχολείο που θα είναι κύτταρο ελευθερίας και ισότιμης πρόσβασης στη γνώση, χωρίς τη θηλιά των συνεχών εξετάσεων.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε απόπειρα τρομοκρατίας των μαθητών είτε από την αστυνομία είτε από οποιονδήποτε εκφραστή αυτής της πολιτκής.

Δεν φοβόμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα μας με στόχο την ανατροπή του ''νέου σχολείου''! Ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και να αποφασίζουμε για το μέλλον μας!

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΝΩΣΗΣ, ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΞΥΠΝΙΟΥΣ

Πηγή: ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
5 Νοεμβρίου 2014 - 4:50 μ.μ.

Το ΠΑΜΕ ο Συριζα κ ολοι αυτοι που κόπτοντε για εμας τον λαο κ τους μαθητες κλπ που βρισκοντε περιμενω να τους δω γιατι το σαββατο ημουν συνταγμα περιμενω αντε λοιπον ξεσηκωθητε
Ελενα

Ανώνυμος
6 Νοεμβρίου 2014 - 8:32 μ.μ.

http://4gym-dafnis.att.sch.gr/autosch/joomla15/index.php?option=com_content&view=article&id=558:2014-11-02-22-59-12&catid=11:2011-12-16-11-06-10&Itemid=5
Έχουμε να πούμε τίποτα για αυτόν τον χαφιέ που κατέβαινε με στήριξη του συριζα στις δημοτικές ή μόνο για όσους χαφιέδες μας βολεύει;
http://communenews.blogspot.gr/2014/05/blog-post_6800.html βλέπε νο 26.
αποδοχολόγος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger