Home » , » Η "Θεία Πρόνοια" φώτισε τους δικαστές και δεν είδαν βασανισμούς μεταναστών από λιμενομπάτσους.

Η "Θεία Πρόνοια" φώτισε τους δικαστές και δεν είδαν βασανισμούς μεταναστών από λιμενομπάτσους.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 | 3:53 μ.μ.

Σε περασμένη ανάρτησή μας και με αφορμή την αθώωση δυο λιμενομπάτσων που κατηγορούταν για βασανιστήρια σε βάρος μετανάστη, γράφαμε– αναφέροντας συγκεκριμένες περιπτώσεις- για την διαχρονική ατιμωρησία που απολαμβάνουν από την αστική δικαιοσύνη, οι λιμπανομπάτσοι

Παρακάτω το ρεπορτάζ της χθεσινής δίκης από την εφημερίδα των Συντακτών.

Παρά την πρωτόδικη καταδίκη των δύο λιμενικών για βασανιστήρια σε βάρος μετανάστη από το Μαρόκο ~ το Πενταμελές Αναθεωρητικό δικαστήριο Αθήνας αθώωσε τελικά χθες τους κατηγορουμένους, μην αγνωρίζοντας την τέλεση της πράξης

Ο μετανάστης Α. αφηγήθηκε χτες στο δικαστήριο ότι πριν από 7 χρόνια βασανίστηκε στη διάρκεια ανάκρισης πάνω στο σκάφος του Λιμενικού που είχε επιβιβάσει 48 μευανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν με βάρκα από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Οπως κατήγγειλε, του έβαλαν τρεις φορές το κεφάλι σε κουβά με νερό και άλλες τρεις μέσα σε σακούλα, φτάνοντάς τον στα όρια της ασφυξίας (βασανιστήρια υγρού στεγνού υποβρυχίου). Ανέφερε επίσης ότι του έβαλαν την κάννη όπλου στον κρόταφό του και πυροβόλησαν στον αέρα έτσι ώστε ο ίδιος ένιωσε για μια στιγμή ότι έχει πεθάνει (εικονική εκτέλεση). Ο βασανισμός του πιστοποιήθηκε και από το Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων.

Η προσπάθεια αποδόμησης των καταγγελιών και της αξιοπιστίας του ίδιου του καταγγέλλοντος ξεκίνησε από τον συνήγορο υπεράσπισης, Σ. Πυλιώτη (παλαιότερα δικηγόρος των ΟΥΚ που φώναζαν φασιστικά συνθήματα σε στρατιωτική παρέλαση το 2010 και αναπληρωτής γραμματέας Θεσμών και Μεταρρυθμίσεων της ΝΔ), ο οποίος δήλωσε ότι «αυτό είναι μια συνωμοσία κατά της πατρίδας μας και ο συγκεκριμένος (ο Α.) είναι όργανο αυτής της συνωμοσίας».

«Η θεία Πρόνοια...»

Ακόμη, έκανε λόγο για τους δεξιούς που «στη χούντα υπέφεραν περισσότερο από τους αριστερούς», ενώ ζήτησε η Θεία Πρόνοια να φωτίσει τους δικαστές και ισχυρίστηκε πως «είναι κατάνπα ότι ο Α. βρίσκει δουλειά στα ΕΑΠΕ και δεν βρίσκουν τα παιδιά μας».

Οι λιμενικοί, μάρτυρες και κατηγορούμενοι, αρνήθηκαν τιςς καταγγελίες και ισχυρίστηκαν ότι Α. έκανε ψευδή καταγγελία είτε για να πάρει άσυλο είτε για να βγάλει λεφτά από το ελληνικό κράτος, αν και δεν έκανε ποτέ αγωγή για αποζημίωση.

Ο εισαγγελέας είπε όπ δεν υπάχουν στοιχεία για τους βασανισμούς, διερωτήθηκε τι όφελος θα είχαν οι λιμενικοί από τις πληροφορίες που θα αποσπούσαν και υποστήριξε ότι «κύκλοι στην Τουρκία ενημέρωσαν τον καταγγέλλοντα να ενεργήσει  έτσι για να πάρει άσυλο».

«Για μια ακόμα φορά η ελληνική Δικαιοσύνη αρνείται να δεχτεί κακομεταχείριση που φτάνει και τα όρια βασανισμών σε βάρος αλλοδαπών από επίσημους θεσμούς», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Βασίλης Παπαδόπουλος, συνήγορος πολιτικής αγωγής και μέλος της Ομάδας Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
7 Νοεμβρίου 2014 στις 9:53 μ.μ.

Η απάντηση στους προδότες.
Μας ζητάτε πάλι πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Λοιπόν δεν δίδονται. Για την ακρίβεια όχι μόνο δεν καταδικάζω αυτά, που εσείς θέλετε να καταδικάσω με το στανιό, αλλά τα χειροκροτώ. Μπορεί να έχω άλλη άποψη για το πως γίνεται ένας αγώνας, να έχω άλλη τακτική, αλλά σίγουρα κατανοώ μερικά πράγματα.
Ξέρω ότι αυτό που το σύστημα βαπτίζει βία είναι η Αντίσταση στη βία του συστήματος. Πολύ σωστά μας λένε οι "παπαγάλοι" ότι όλοι έχουμε δικαιώματα κι πρέπει να εκφραζόμαστε ελεύθερα. Μόνο που αυτό το θυμούνται όταν τους συμφέρει. Που είναι η Ελευθερία, ο πλουραλισμός στα καθεστωτικά ΜΜΕ; Πότε ακούστηκε η άλλη άποψη που ενοχλεί τους εκδότες, τους ιδιοκτήτες καναλιών, τους πλούσιους και τους πολιτικούς από τα μέσα προπαγάνδας σας; Μόνο εσείς έχετε δικαιώματα νομίζετε;
Διαμαρτύρεστε για μια φωτιά. Για το ότι κάψετε μια χώρα, μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων όχι μόνο δεν σας ενδιαφέρει, αλλά το χαίρεστε κιόλας. Το λέτε με υπερηφάνεια και φτάνετε στην έσχατη αθλιότητα, να υπερασπίζεσθε την καταστολή, τη βία, να τρομοκρατείτε με ψέματα και να απειλείτε. Πολλές φορές τα όργανα της φασιστικής τάξης βασανίζουν, προσάγουν χωρίς στοιχεία και τα άθλια κανάλια φροντίζουν για τη διαπόμπευση του αθώου θύματος.
Τα δικαιώματα σας τα θέλετε, αλλά καταπατάτε τα δικαιώματα των άλλων. Είστε χειρότεροι από σκυλόψαρα, γιατί τουλάχιστο αυτά δεν διαμαρτύρονται που δεν καθόμαστε να μας φάνε. Μας καλείτε να καταδικάσουμε τη βία. Μα εσείς είστε η Αιτία της βίας. Εσείς επιτίθεστε, εσείς βρίζετε, εσείς κλέβετε. Ή στηρίζετε τέτοια εγκλήματα που έφεραν σε απόγνωση χιλιάδες.
Ποιά λοιπόν πρέπει να είναι η στάση μας; Αν ήσασταν μόνο λόγια, δοσίλογοι, θα είχαμε αποκρούσει εδώ και καιρό τον παραλογισμό σας. Μόνο με τη λογική και τα λεκτικά επιχειρήματα. Αλλά εδώ κάνετε κακουργήματα. Απολύετε με το έτσι θέλω ανθρώπους αφού πρώτα τους εξευτελίζετε και τους ταπεινώνετε. Η πολιτική που στηρίζετε κάνει ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια, αστέγους, χρεωμένους με άδικα χαράτσια. Κι έρχεστε με θράσος και προκαλείτε, λέγοντας να καταργηθεί κάθε αργία, να δουλεύουμε περισσότερο για λιγότερα ακόμα και τσάμπα κι όλα αυτά για να βολευτείτε εσείς, το σκυλολόι, που είστε απόλυτα υπεύθυνοι για την κατάστασή μας. Και τι περιμένατε μετά από αυτά; Χειροκρότημα; Να σας ραίνουμε με λουλούδια;
Όταν χτυπάς τον άλλο για να τον σκοτώσεις, τι νομίζεις ότι θα κάνει; Προσωπικά θα σας έριχνα γαλαζοπράσινο γιαούρτι με πέτσα, ενισχυμένο με κλούβιο αυγό κότας - βουλευτή που άλλα λέει κι άλλα ψηφίζει. Είμαι υπέρ του κρύου πιάτου που σας χαλάει τη δημόσια εικόνα και την προπαγάνδα. Άσε που δένει με τη βρωμόφατσα του δοσίλογου η γέμιση.
Αλλά κι η φωτιά δεν με χαλάει. Μάλιστα πάρα πολύς κόσμος ζεστάθηκε στην καρδιά από την κίνηση αυτή. Αγαλλίασε, το χαρήκαμε. Αυτή την αλήθεια την αντέχετε; Ή θα αρχίσετε τις βλακείες; Άλλαξαν τα πράγματα. Αυτά που κάποτε τρόμαζαν τώρα προκαλούν κρυφή ικανοποίηση και γι αυτό είναι μόνες υπεύθυνες οι δικές άδικες πράξεις. Άντε λοιπόν στο διάολο και καλά σας έκαναν αφού κάνετε τέτοια.mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger