Home » , » Κομμουνιστής δήμαρχος VS κρατικού αξιωματούχου (Βίντεο)

Κομμουνιστής δήμαρχος VS κρατικού αξιωματούχου (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 | 10:07 π.μ.

Ειλικρινά μας έκανε εντύπωση πόσο ευπρεπής και χαμηλών τόνων ήταν ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος στην τηλεοπτική του αντιπαράθεση –δείτε το βίντεο- που είχε με τον Μανώλη Αγγελάκα γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής, με αφορμή ότι η δημοτική αρχή Πετρούπολης, -εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που υποστηρίχτηκε από το ΚΚΕ-  πήρε απόφαση να απαλλαχθούν πλήρως από τα δημοτικά τέλη οι μακροχρόνια άνεργοι και να μειωθούν 50% τα τέλη στους νέους επαγγελματίες της πόλης μας για τον πρώτο χρόνο άσκησης του επαγγέλματος.

Σύμφωνα για τον κομμουνιστή δήμαρχο αυτό το μέτρο για τους βεβαιωμένους μακροχρόνια ανέργους αφορά περίπου 300 οικογένεια και το κόστος για τα έσοδα του δήμου θα είναι 15-20.000 ευρώ.
Απ’ την πλευρά του ο κρατικός αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι αυτή η απόφαση της δημοτικής αρχής δεν έχει νομική κάλυψη και προέτρεψε τον δήμαρχο σε  επιχειρηματική δημοτική δραστηριότητα για να καλύψει το πετσόκομμα της κρατικής επιχορήγησης στον δήμο.

Σε ανακοίνωση της, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα η δημοτική αρχή Πετρούπολης αναφέρει μεταξύ άλλων: 
Στις 4/11 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (διορισμένη από το Υπουργείο Εσωτερικών)  απέρριψε την απόφαση αυτή, με την αιτιολογία ότι οι μακροχρόνια άνεργοι και οι  νέοι επαγγελματίες, δεν προβλέπονται σε καμία διάταξη νόμου. 

Αναδεικνύεται, λοιπόν, για μία ακόμη φορά ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης περί  “ανεξάρτητης Διοίκησης” είναι φούμαρα. Η Τοπική Διοίκηση είναι ασφυκτικά  εγκλωβισμένη από το αντιλαϊκό πλαίσιο του αστικού κράτους. Και μία από τις  αποδείξεις του αντιλαϊκού πλαισίου είναι η εξής: Ενώ οι απαλλαγές ή μειώσεις   δημοτικών τελών, (με λίγα λόγια η φοροελάφρυνση του λαϊκού νοικοκυριού), είναι  όπως αναφέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση παράνομη, οι τραπεζικοί και οι μεγάλοι όμιλοι νόμιμα έχουν μία σειρά φοροαπαλλαγές!!!!!
 
Ως Διοίκηση καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική, που υλοποιείται μέσα από  την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, χωρίς να επιτρέπουν την  οποιαδήποτε ελάφρυνση στις λαϊκές οικογένειες. 
Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι  περνάει από το χέρι μας, ασκώντας κάθε μέσο που μας δίνει ο νόμος, προκειμένου  να παρθεί πίσω η ακύρωση της απόφασής μας. Κυρίως, όμως, θα γνωστοποιήσουμε στον λαό της πόλης τις εξελίξεις αυτές και θα σταθούμε  αρωγός στην οργάνωση του αγώνα για να αποτραπεί η αντιλαϊκή επιδρομή.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 51 σχόλια

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2014 στις 5:40 μ.μ.

Η ειδοποιός διαφορά!!!!

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2014 στις 8:14 μ.μ.

Δεν πά να καταγγέλλει ο δήμαρχος.Με τις καταγγελλίες δεν βγαίνει τίποτα.
Μήπως δεν ήξερε ο δήμαρχος πρίν εκλεγεί τι θα αντιμετωπίσει?Μήπως νόμισε ο δήμαρχος πως όταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα άκουγε δήμαρχος του ΚΚΕ θα καθόταν σούζα και θα του έκανε όλα τα χατήρια?
Στα σύνεφα πετάει ο δήμαρχος όπως πετάει και το κόμμα του.
Οσο για τις εξελίξεις τις γνωρίζει καλά ο κόσμος και δεν χρειάζεται άλλη ενημέρωση.
Λύσεις ζητάει ο κόσμος,οχι καταγγελλίες για επικοινωνιακές λόγους.

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2014 στις 9:31 μ.μ.

χα χα! ο δημαρχος του κκε κανει διαπιστωσεις για το πλαισιο των νομων! παρακατω τι εχει να προτεινει; διαχειριση κανει ο ανθρωπος! ειναι ετσι κκεδες ή οχι;

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2014 στις 9:46 μ.μ.

Ενώ οι ρεαλιστές κάνουν λευκές νύχτες ή προϋπολογισμούς "αναπτυξιακούς",κνώδαλα!
Δεν καταλάβατε τίποτα,βλιτομάμες;

ΚΚΕδοφρένεια
12 Νοεμβρίου 2014 στις 10:24 μ.μ.

Κατ' αρχήν συγχαρητήρια στον Δήμαρχο!

Και ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός του Δήμου, και μέτρα ελάφρυνσης των δημοτών που πλήττονται από την ανθρωπιστική κρίση (μακροχρόνια άνεργοι, άποροι, κλπ)

Αν δεν ήταν ΚΚΕς και έκανε τα ίδια θα ήταν σίγουρα Οπορτουνιστής που κάνει διαχείριση του Καπιταλισμού.........

Ανώνυμος
12 Νοεμβρίου 2014 στις 11:43 μ.μ.

Ρε ανώνυμε 8.14, επειδή εμάς μας..... στέρεψαν άλλες λύσεις, εκτός από το να κατατγούμ τα δημοτικά τέλη για τους άνεργους κ.λ.π. και επειδή εσύ όλα αυτά, σαν τον Αγγελάκα, δεν τα θεωρείς λύσεις!!!, για πές μας, ρε μεγάλε, για σένα ποιές είναι οι λύσεις που προτείνεις εσύ και ο Αγγελάκας? Ποιές είναι οι λύσεις που ζητάει ο κόσμος? Ε, κάθε μέρα μες στον κόσμο είσαι, κάτι θα ξέρεις!! Κι αν δεν ξέρεις ρώτα τον Αγγελάκα ή μήπως την Δούρου??? μανώλης

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2014 στις 12:48 π.μ.

Οι ίδιοι ανώνυμοι, δεξιοί και αριστεροί σε πλήρη συγχορδία και σύμπλευση εναντίον του δημάρχου Πετρούπολης και στην ουσία κατά του ΚΚΕ. Προχθές οι ίδιοι ειρωνευόντουσαν και προβοκάριζαν μαζί με τους φασίστες το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ της 1/11. Αύριο θα κάνουν το ίδιο στο συλλαλητήριο στις 27/11. Άλλωστε με τι άλλο να ασχοληθούν; Με τις ανύπαρκτες κινητοποιήσεις που κάνουν ή για την παθητικότητα και μοιρολατρία που καλλιεργούν; Ή με τους δημάρχους-φυντάνια που διαθέτουν οι οποίοι τα βρίσκουν με την κυβέρνηση και την ΕΕ και δεν τολμούν, όχι απλά να συγκρουστούν για το συμφέρον των εργαζομένων του Δήμου τους, αλλά ούτε το όνομά τους να πουν. Φασίστες είναι οι μισοί και μεταλλαγμένοι πασόκοι αντικομμουνιστές οι υπόλοιποι, ή χαζεμένα αριστερίστικα γκρουπούσκουλα που δεν γεμίζουν ταξί, Αδέλφια είναι, μαζί πάνε.

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2014 στις 9:33 π.μ.

1143 Η λύση είναι να πάψει το κκε να στηρίζει την ακροδεξιά κυβέρνηση που γεννάει Αγγελάκους και τους νόμους τους.Οσο τους στηρίζει και πασχίζει να τους κρατήσει στην εξουσία κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα,όσο καλές προθέσεις και αν έχει.
Αλλοιώς ας περιμένει ο δήμαρχος του κκε την Δευτέρα Παρουσία της ''λαικής εξουσίας''για να εφαρμόσει το προγραμμά του.
Διαχείρηση κάνουν οι δήμαρχοι.Ολοι και δεξιοί και ''οπορτουνιστές'' και του κκε μαζί.
τόσο απλά και τόσο καθαρά.

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2014 στις 9:36 π.μ.

"τα βρίσκουν με την κυβέρνηση και την ΕΕ"

Φαντάζομαι μιλάς για τον κομμουνιστή δήμαρχο Πάτρας που παίρνει λεφτά από τα ΕΣΠΑ έτσι;

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2014 στις 10:19 π.μ.

Μανωλάκι,
τα παραμύθια σου πρέπει να λάβουν κάποια στιγμή ένα τέλος. Δεν μπορείς συνέχεια να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.

Εσύ και το κώμμα που υποστηρίζεις δεν λυσσομανάτε ότι δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και ότι το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε και αντιμετωπίζεται με μέτρα διαχείρισης και ανακούφισης? ΝΑΙ ή ΟΧΙ?

Εσύ και το κώμμα που υποστηρίζεις δεν λοδωρείτε συστηματικά όποιον προσπαθεί να δώσει λύσεις σε καθημερινά προβλήματα ή να πάρει κάποια πράγματα στα χέρια του (π.χ. ΒΙΟΜΕ, αγορές χωρίς μεσάζοντες, κλπ)? ΝΑΙ ή ΟΧΙ?

ΚΑΙ ΤΩΡΑ έρχεσαι πάλι εσύ και το κώμμα που υποστηρίζεις να μας πεις ότι συμφωνείς με τις λύσεις του Δήμαρχου Πετρούπολης και μάλιστα καλείς τους άλλους να σου πουν τι καλύτερες λύσεις διαθέτουν???

ΠΟΣΟ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ? (Το ερώτημα ρητορικό - Η απάντηση γνωστή από χρόνια)

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2014 στις 1:01 μ.μ.

Στη διαχείριση παίρνετε άριστα νεοπασόκε κνίτη 12.48. Αντε... ισοσκελιθείτε. Και ταϊστείτε από την αυταπάτη της συνομωσίας ενάντια στη γκρούπα σας που φιλοδοξεί να της παραχωρηθεί ένας ρόλος από την αστική τάξη. Φοιτητές των βορείων προαστίων

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2014 στις 2:45 μ.μ.

9:36 Τα χρήματα του ΕΣΠΑ ποιός πραγματικά τα δίνει; Και πού πάνε; Ποιός διεκδικεί να έχουν, ρε μπούφο, φιλολαϊκή κατεύθυνση, και να μην τα δίνουν τύποι σαν τη Δούρου σε ΠΑΕ για να φτιάξουν γήπεδα;

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2014 στις 3:29 μ.μ.

936
Οχι μωρέ ο Πελετίδης δεν κάνει διαχείρηση του καπιταλισμού με τα λεφτά της Ε.Ε και των ΕΣΠΑ.
εφαρμόζει τον σοσιαλισμό ο άνθρωπος!!!
Οταν χάνεται η ντροπή απο τους κνίτες,η υποκρισία περισσεύει.

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2014 στις 6:37 μ.μ.

Βρε πηγαίνετε σε καμιά λευκή νύχτα ή στην "Αγια-Σοφιά" .Διαβάστε και εδώ :"Ο ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο του Βουλγαράκη""...

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2014 στις 7:20 μ.μ.

το ωραίο είναι και η αβάντα στους... νέους επιχειρηματίες. Βρε βρε, νασου πετιέται και η υγιής επιχειρηματικότητα. Και μετά σας φταίει ο Συριζα

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2014 στις 8:42 μ.μ.

6.37
Καλά μας τσάκισες τώρα.....

Νανάκια κνιτάκο

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2014 στις 9:44 μ.μ.

11.43
μαλωλακη! αθωο παιδι του κκε!

αφου μεσα στον καπιταλισμό (πριν ερθει η λαικη εξουσια) τα καταφερνει καπως ενας δημαρχος του κκε, η λυση που προτεινω ειναι κυβερνηση αριστερας με κκε συριζα ανταρσυα!! σου ξινιζει μαλλον!! δεν ειναι τοσο κομμουνιστες σαν το μαίλη!! εχεις μεγαλη πλακα!

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2014 στις 9:51 μ.μ.

12.48
σωσε με αδερφε! ειμαι φασίστας - μεταλλαγμένος πασόκος αντικομμουνιστής χαζεμένος αριστεριστής που δε γεμίζω ταξί!
ενα πραγμα δεν ειμαι: συντροφος του μαίλη και του γοντικα και αλλων πολλων σαν και αυτους που κανεις παρεα. δηλαδη συντροφων τεμπεληδων που τους ανεχεσαι χωρις 1 μεροκαματο απο το 1974. καταλαβες πολιτικα ανοητε;

Ανώνυμος
13 Νοεμβρίου 2014 στις 10:22 μ.μ.

χαχα...τώρα υπάρχουν και τα επαναστατικά και τα ρεφορμιστικά ΕΣΠΑ!!
Τα επαναστατικά τα χειρίζεται ο Πελετίδης, τα άλλα η Δούρου.
Πόσο ρεζίλι θα γίνετε ρε κκεδες...

Ανώνυμος
14 Νοεμβρίου 2014 στις 12:51 π.μ.

9:51 Τα τσιτάτα τα έχεις έτοιμα, τις παρόλες πιο έτοιμες, το "τι δεν είσαι" μας το λες εύκολα, δεν βγάζεις σιγά σιγά και την κουκούλα να μας πεις τί είσαι και από ποιά σκοπιά ασκείς αυτήν την κριτική - κουτσομπολιού καφενείου; Διότι αυτά που λες, τα λέει το ίδιο εύκολα από αριστεριστής μέχρι πασόκο και από ασφαλίτης-προβοκάτορας μέχρι χρυσαυγίτη. Για να κρύβεσαι θα πρέπει να ντρέπεσαι γι' αυτό που είσαι, και αυτό μόνο σε κουκουλοφόρο, απόβρασμα ή προβοκάτορα ταιριάζει. Πρέπει να πεις στα αφεντικά σου να σου αλλάξουν το ποίημα περί της δήθεν διάστασης ηγεσίας-βάσης στο ΚΚΕ, είναι πολύ παλιό (πριν το 1974) και το αναπαράγουν πλέον μόνο καθυστερημένοι. Ο πολιτικά ανόητος

Ανώνυμος
14 Νοεμβρίου 2014 στις 7:17 μ.μ.

Όποιος συμμετέχει στο ευρωκοινοβούλιο διαχειρίζεται τον ιμπεριαλισμό...άντε τον στηρίζει...
Όποιος συμμετέχει στο κοινοβούλιο διαχειρίζεται τον καπιταλισμό...άντε τον στηρίζει
Όποιος έχει πλειοψηφία σε δημοτικό συμβούλιο και είναι δήμαρχος διαχειρίζεται στο καπιταλισμό...
Όποιος εργάζεται σε καπιταλιστική επιχείρηση στηρίζει τον καπιταλισμό...
Όποιος εργάζεται σε πολυεθνική εταιρεία στηρίζει το πολυεθνικό κεφάλαιο...
Εγώ πίστευα ότι καπιταλισμός είναι εκείνο το οικονομικό σύστημα όπου τα μέσα παραγωγής, το εμπόριο, η διακίνηση προιόντων κλπ είναι ατομική ιδιοκτησία των κεφαλαιοκρατών (ατομικών, συλλογικών κλπ), οι οποίοι μέσω της υπεραξίας (της απλήρωτης εργασίας) αυξάνουν τα κέρδη τους εν συντομία καπιταλισμός είναι το σύστημα όπου κυριαρχεί η αντίθεση κεφάλαιο - εργασία.
Ευτυχώς που κάποιοι σχολιαστές μας μαθαίνουν πολιτική οικονομία, το χρειαζόμαστε.
ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ...

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
14 Νοεμβρίου 2014 στις 10:08 μ.μ.

Να και μαθήματα πολιτικής οικονομίας από το γνωστό κολοκοτρώνη!
Φυσικά το μόνο που αποκαλύπτει είναι την δική του τρικυμία στο κρανίο, που μάλιστα είναι χειρότερη κι από αυτές του Ειρηνικού.

http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7189202&textCriteriaClause=%2BΕΣΠΑ
Το άρθρο αυτό κολοκοτρωνάκο είναι από το Ριζοσπάστη και κάνει πολύ έντονη κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θέλει λέει (άκουσον άκουσον!!) να αξιοποιήσει τα...ΕΣΠΑ!!
Τον ενημερώνει λοιπόν το κόμμα (ένα είναι το κόμμα) ότι τα ΕΣΠΑ υπακούουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και της στρατηγικής της Λισσαβώνας και συμπληρώνει: "Τι έχει να κερδίσει ο λαός από μια τέτοια ανάπτυξη; Τις μερικές εκατοντάδες θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσουν τα μονοπώλια σε επιλεγμένους τομείς, όπως η Ενέργεια, οι Μεταφορές και άλλοι; Είναι ΤΡΥΠΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ της ανεργίας που σπάει κόκαλα και επιπλέον θα είναι θέσεις «απαλλαγμένες» από ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΚΟΛΑΣΗ για το λαό"

ΤΙΠΟΤΕ λοιπόν δεν έχει να κερδίσει ο λαός από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Αυτό το "τίποτε" όμως αξιοποιεί ο δήμαρχος του...ΚΚΕ σήμερα. Αυτή την "ανάπτυξη-κόλαση" έχει επιλέξει, στα πλαίσια της οποίας ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ πενταμηνίτες υπαλλήλους με μισθούς-φιλοδώρημα.
Βλέπεις ξαφνικά το ΚΚΕ ανακάλυψε ότι οι δήμαρχοι (όπως και το ίδιο το κράτος άλλωστε στην Ελλάδα) λειτουργούν σε συγκεκριμένα πλαίσια που δεν μπορείς να τ' αλλάξεις ούτε από την μια μέρα στην άλλη, ούτε με το να δηλώνεις..."αντιπολίτευση" ενώ είσαι δήμαρχος, ούτε φυσικά με το να διαχειρίζεται τους κρατικούς μηχανισμούς ο Σαμαράς με το Βενιζέλο. Όμως αλίμονο, ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραυνώνεται όταν λέει ότι θέλει να πάρει την κυβέρνηση ή όταν λέει θέλει να αξιοποιήσει τα ΕΣΠΑ. Είπαμε άλλωστε και πριν: Υπάρχουν τα αντιδραστικά ΕΣΠΑ που διαχειρίζονται οι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ και τα επαναστατικά που διαχειρίζονται οι δήμαρχοι του ΚΚΕ...

Διαλιέχτε συντρόφια:
-Είτε η αξιοποίηση των ΕΣΠΑ είναι υποχρεωτική σήμερα όπως έχει η κατάσταση, οπότε αφήστε τις κατηγορίες στο ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να τα αξιοποιήσει
-Είτε δεν είναι υποχρεωτική, οπότε σταματήστε να αξιοποιείτε αυτά τα λεφτά και να σπάτε τις εργασιακές σχέσεις για μια "τρύπα στον ωκεανό".
Αλλά εδώ έχουμε φτάσει να βαθμολογούμε την...θέληση!
Οι δήμαρχοι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τα ίδια (μπορώ μάλιστα να πω ότι του ΚΚΕ είναι και ΠΙΟ συντηρητικοί...), αλλά οι μεν δεν το θέλουν και οι άλλοι το...θέλουν!
Μεγάλη διαφορά βρε παιδάκι μου, η μέρα με την νύχτα κυριολεκτικά. Αλλά ααααμα είσαι επαναστάτης φαίνεται, και να θες να το κρύψεις δεν μπορείς, ειδικά αν έχεις και γνώσεις πολιτικής οικονομίας...

Βασίλης Δ.
15 Νοεμβρίου 2014 στις 12:11 π.μ.

Η γνώμη μου είναι ότι διαχείριση εντός του καπιταλισμού δε γίνεται. Οπότε τι τα θέλουμε τα δημαρχιλίκια σύντροφοι; Για να διαχειριστούμε τη φτώχεια του καπιταλισμού; Εγώ ξέρω ότι ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς. Δήμαρχος σε καπιταλιστικό περιβάλλον χωρίς να πάρει ο λαός τα μέσα παραγωγής στα χέρια του, για ρεφορμισμός μου μοιάζει

Ανώνυμος
15 Νοεμβρίου 2014 στις 10:22 π.μ.

Προς τον 10:08

Αν και δεν γνωριζόμαστε υποθέτω ότι αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είμαι ο γνωστός υπέργηρος ήρωας του 1821 αλλά είναι βέβαιο απο τα λεγόμενά σου ότι δεν αντιλαμβάνεσαι την διαφορά ανάμεσα στην αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και του κάθε ΕΣΠΑ (κονδύλια κρατικού προυπολογισμού, επιδοτήσεις κλπ) απο τους δημάρχους και άλλους φορείς για την ανακούφιση του λαού απο την αναγωγή του ΕΣΠΑ ως "μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας", όπως διατείνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Και επειδή η οικονομία στην οποία αναφέρεσαι και εσύ και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εγώ είναι η εγχώρια καπιταλιστική οικονομία (επαναλαμβάνω ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ) τότε η τρικυμία αυξάνεται και γίνεται τσουνάμι. Σου συνιστώ πάντως για την "οικονομία της συζήτησης" να ξαναδιαβάσεις το συγκεκριμένο άρθρο του ριζοσπάστη καλό θα σου κάνει.
Για τον φίλο Βασίλη Δ. έχω να πω ότι σκέφτομαι ότι ίσως είναι ρεφορμισμός το δημαρχιλίκι, το βουλευτιλίκι, το συνδικαλιστιλίκι και τελικά το αγωνιστιλίκι. Για την αποφυγη κάθε ρεφορμιστικής παρέκκλισης προτείνω τον μοναχισμό. Όχι αυτόν του Αγίου Όρους και των άλλων μονών γιατί είναι κοινοβιακός και εν πολλοίς επικίνδυνος σε παρεκκλίσεις αλλά τον αναχωρητικό μοναχισμό και δη των σπηλαίων.

Κολοκοτρώνης

ΚΚΕ με τρέλλααααα.......
15 Νοεμβρίου 2014 στις 8:39 μ.μ.

@Λολοκοτρώνη

Μάλλον την κοτρώνα την έχεις φάει στο κεφάλι μικρός, διότι αλλιώς δεν εξηγείται τόση προσπάθεια διαστρέβλωσης.
Τα ΕΣΠΑ δεν έχουν σκοπό την ανακούφιση του λαού.
Τα ΕΣΠΑ είναι ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ της ΕΕ (αυτής της καπιταλιστικής λυκοσυμμαχίας ντε...) που ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ έχουν ως στόχο την Καπιταλιστική ανάπτυξη.

Αλήθεια τι εννοεί άραγε Δήμαρχος Πετρούπολης του ΚΚΕ όταν μιλάει για "ενίσχυση ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ" στο σημείο 0:28 ????
Αυτό δεν είναι "ενίσχυση της επιχειρηματικότητας"???

Αν τώρα ένα μικρό τμήμα των ΕΣΠΑ μπορεί να δοθεί έμμεσα για ανακούφιση του λαού (πχ. προγράμματα για ανέργους) αυτό είναι "παράπλευρη" δράση και όπως σωστά λέει ο Ριζοσπάστης που μάλλον δεν διάβασες (στην ΚΟΒΑ γρήγορα):
"Τι έχει να κερδίσει ο λαός από μια τέτοια ανάπτυξη; Τις μερικές εκατοντάδες θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσουν τα μονοπώλια σε επιλεγμένους τομείς"
http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7189202&textCriteriaClause=%2B%CE%95%CE%A3%CE%A0%CE%91

Άρα δύο τινά συμβαίνουν:
1. Οι Δήμαρχοι του ΚΚΕ κοροϊδεύουν το Λαό
ή
2. Όλοι οι Δήμαρχοι που παίρνουν πόρους από ΕΣΠΑ, καλά κάνουν και παίρνουν.


Υ.Γ.: Τον "αναχωρητικό μοναχισμό" τον έχει ήδη επιλέξει το ΚΚΕ, μαζί και με άλλες Καλογερίστικες συνήθειες όπως ΝΑ ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΨΑΡΙ ή στην προκέιμενη περίπτωση ΝΑ ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΤΑ ΕΣΠΑ ΣΕ ΛΑΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Ανώνυμος
15 Νοεμβρίου 2014 στις 8:41 μ.μ.

@Βασίλη Δ.

Ρε Βασιλάκι τι κόλπο είναι τώρα αυτό; Ο ΠΑΝ είσαι με νέο ψευδώνυμο;

Βασίλης Δ.
15 Νοεμβρίου 2014 στις 9:25 μ.μ.

@Κολοκοτρώνη. Εσύ που μου λες αυτά "Για την αποφυγη κάθε ρεφορμιστικής παρέκκλισης προτείνω τον μοναχισμό. Όχι αυτόν του Αγίου Όρους και των άλλων μονών γιατί είναι κοινοβιακός και εν πολλοίς επικίνδυνος σε παρεκκλίσεις αλλά τον αναχωρητικό μοναχισμό και δη των σπηλαίων" υποστηρίζεις ότι δεν είσαι ΣΥΡΙΖΑ; Και τι είσαι; Επαναστάτης κομμουνιστής; Να γελάσω ή να κλάψω καλύτερα;
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο δρόμοι να προχωρήσουμε. Ο ένας είναι ο κυβερνητικός δρόμος που προτείνει ο συριζα, ο οποίος κατά τη γνώμη μου θα αποτύχει γιατι ο συριζα θα ενσωματωθεί θέλει δε θέλει. Ο άλλος είναι ο επαναστατικός δρόμος που υποστηρίζει το ΚΚΕ. Εγώ όμως επανάσταση ακούω και επανάσταση δε βλέπω. Κι αν είναι η επανάσταση να γίνει σε κάποια άλλη ζωή για να πετύχει σίγουρα, εγώ προτιμώ να την κάνω τώρα κι ας αποτύχει. Έτσι κι αλλιώς δεύτερη ζωή δεν έχω και οι καιροί είναι τέτοιοι που δεν επιτρέπουν να σκεφτόμαστε όπως παλιά, που λέγαμε ότι καλός είναι ο σοσιαλισμός αλλά και στον καπιταλισμό που έχουμε την κουτσοβγάζουμε, οπότε τι να παιδευόμαστε τώρα με επαναστάσεις .
Τώρα όμως σύντροφε δεν τη βγάζουμε ( δεν ξέρω βέβαια τι κάνεις εσύ και κάποιοι άλλοι , αλλά εγώ και οι περισσότεροι Έλληνες δεν τη βγάζουμε σίγουρα). Και μου λέτε τώρα ότι ο δήμαρχος Πετρούπολης καταργεί τα τέλη για τους άνεργους. Μα αυτό αν δεν το έχουν κάνει ήδη, θα το κάνουν αύριο οι δήμαρχοι του σύριζα. Αυτό ούτε καν διαχείριση του καπιταλισμού δε λέγεται. Ελεημοσύνη λέγεται. Εγώ όμως δε θέλω ελεημοσύνη αλλά σοσιαλισμό, ο οποίος δε θα έρθει κυριλέ και όμορφα, αν δεν απατώμαι. Και εδώ αναρωτιέμαι, πότε το ΚΚΕ θα βγάλει τον κόσμο στο δρόμο. Τι περιμένει και για πόσο; Κι αν η απάντηση που θα μου δώσεις, είναι ότι άμα θέλεις βγες εσύ στο δρόμο, εγώ σου λέω ότι βγαίνω μαζί με όσους λίγους μπορώ και πάω παντού και με όποιον αγωνίζεται . Από το ΚΚΕ όμως σύμφωνα με τα λεγόμενά του περιμένω κάποια στιγμη να βγάλει τον κόσμο του στο δρόμο και όχι μόνο για τρεις ώρες αλλα για όσο χρειαστεί

@8.41 Τι παν και πράσινα άλογα μου τσαμπουνάς;

Ανώνυμος
15 Νοεμβρίου 2014 στις 9:44 μ.μ.

αααα.....μααααλιστα...
Δηλαδή τα ΕΣΠΑ έχουν ΚΑΙ την διάσταση της ανακούφισης του λαού λοιπόν. Συγνώμη δεν το κατάλαβα ρε κολοκοτρώνη, γιατί το άρθρο που κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ δεν το αναφέρει κάπου. Κάτι για τρύπες στον ωκεανό λέει. Οπότε φαντάζομαι δεν είναι μόνο "αντιλαϊκές" οι πολιτικές της ΕΕ στις οποίες "υπακούουν υποχρεωτικά τα ΕΣΠΑ", αλλά ανακουφίζουν και το λαό, έτσι δεν είναι; Βλέπω μια μικρή διαφοροποίηση πάντως από τότε που γίνατε δήμαρχοι.

Όμως απ' την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας τα ΕΣΠΑ δεν θέλει να ανακουφίσει το λαό;
οοοοοοχι, μας λέει το ΚΚΕ. "Θέλει να κερδίσει το μεγάλο κεφάλαιο!"
Γιατί άραγε;
Πολύ απλό μας λέει (πάλι) το ΚΚΕ: Γιατί για το ΣΥΡΙΖΑ τα ΕΣΠΑ είναι μοχλός ανάπτυξης!

Όταν λοιπόν οι δήμαρχοι του ΚΚΕ παίρνουν ΕΣΠΑ ακόμη κι όταν σπάνε τις εργασιακές σχέσεις ή ό,τι άλλο, κερδίζει ο λαός, γιατί το ΚΚΕ τα χρησιμοποιεί ως "μέσα ανακούφισης του κόσμου".
Όταν οι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν ΕΣΠΑ, τότε κερδίζει το μεγάλο κεφάλαιο γιατί τα χρησιμοποιεί ως "μοχλό ανάπτυξης"!
Μα τα ΕΣΠΑ ρε κολοκοτρώνη δεν έχουν ένα δικό τους χαρακτήρα; Την ιδέα του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ γι αυτά περιμένουν προκειμένου να....δράσουν αναλόγως; Μάλλον έτσι θα είναι όμως, για να το λέει το ΚΚΕ και ο...κολοκοτρώνης.

Όλοι λοιπόν χρησιμοποιούν τα ΕΣΠΑ, όμως αυτό που μετράει είναι η ιδέα που έχει το ΚΚΕ για τον εαυτό του και τους άλλους: Επειδή το ΚΚΕ φαντασιώνεται ότι είναι επαναστατικό κόμμα, τα ΕΣΠΑ γίνονται ανακουφιστικά. Επειδή, το ΚΚΕ πάλι, φαντασιώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βαθύνει την εκμετάλλευση του λαού, τα ΕΣΠΑ γίνονται αντιλαϊκά.
Πολύ πλάκα έχεις ρε κολοκοτρώνη...

Ανώνυμος
15 Νοεμβρίου 2014 στις 9:52 μ.μ.

12.11@ Βασίλης Δ.
Πέστα ρε Βασίλη.Μάλλιασε η γλώσσα μας να λέμε στους κνίτες πως οι δήμαρχοι του ΚΚΕ κάνουν καπιταλιστική διαχείρηση.Και μάλιστα κάνουν την χειρότερη διαχείρηση απο όλους.
Καπιταλιστική διαχείρηση του κερατά κάνουν αλλά σαν κότες που είναι ντρέπονται να το πούν.
Αλλά ρε Βασίλη αυτά έπρεπε να τα πείς προεκλογικά.
Τώρα δεν έχει καμμιά σημασία.Με τα ψέμματα και την απάτη βγάλανε 4 δήμαρχους.

Ανώνυμος
15 Νοεμβρίου 2014 στις 10:08 μ.μ.

1022
''Η αξιοποίηση των ΕΣΠΑ απο τους δημάρχους και άλλους φορείς για την ανακούφιση του λαού'' .
Τι είναι αυτά που λές ορέ Λολοκοτρώνη?
Αυτά είναι οπορτουνιστικά και όποιος τα λέει θέλει ΞΙΔΙ.
Δεν είπαμε ορέ πως δεν υπάρχει ανακούφιση του λαού στον καπιταλισμό?Δεν είπαμε πως μόνο στην λαική εξουσία ο λαός θα βρεί την υγειά του την ανακούφιση και την αναπαή του?
Εγινες οπορτουνιστής ορε σαν τον ΧΑΛΙΦΗ.Αλίμονό σου αν το μάθουν ο ΠΑΝ και το Μανωλάκι.
Πάς ντουγρού για διαγραφή κακόμοιρο!!!

Ανώνυμος
15 Νοεμβρίου 2014 στις 10:17 μ.μ.

ΕΣΠΑ....κομουνιστικά!!!!!!!! που τα διαχειρίζονται δήμαρχοι του κκε για ενίσχυση ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ της....υγειούς επιχειρηματικότητας!!!!!!
τι άλλο θα ακούσουμε οι άμοιροι απο τους σταλινοκνιτες.

Ανώνυμος
16 Νοεμβρίου 2014 στις 10:20 π.μ.

Ο δήμαρχος του ΚΚΕ Πελετίδης,σαν καθάριος σταλινικός παραμένει πιστός στον σεχταριστικό και διασπαστικό δρόμο που ακολουθεί το κόμμα του.
Αφού αρνείται με γελοίες προφάσεις να ανοίξει για την επέτειο του Πολυτεχνείου το Παράρτημα του Πανεπιστημίου,ούτε και εφέτος θα συμμετάσχει σαν ο πρώτος πολίτης της πόλης στην παλλαική παμπατραική συγκέντρωση και πορεία φοιτητών,μαθητών,φορέων,εργατικών σωματείων,συλλόγων και κομμάτων που όπως κάθε χρόνο θα ξεκινήσει απο το Παράρτημα που αποτέλεσε το κέντρο της αντιδικτατορικής πάλης και του αγώνα των φοιτητών τον Νοέβρη του 73.
Το Παράρτημα αποτελεί το σύμβολο της αντιδικτατορικής πάλης των φοιτητών και του λαού,και δεν μπορεί κανένας Πελετίδης να το κρατάει κλειστό και ο ίδιος να μετακομίζει αλλού υπακούοντας σε κομματικές εντολές.
Ο Πελετίδης θα συμμετέχει λέει και εφέτος στην κομματική συγκέντρωση-παρωδία του ΚΚΕ στην πλατεία Γεωργίου,μακριά απο το Παράρτημα και απο τον λαό της Πάτρας!!.
Αν τα προηγούμενα χρόνια ο Πελετίδης απαξίωνε το Παράρτημα και τον λαό της Πάτρας,και συμμετείχε στην διασπαστική και θλιβερή συγκέντρωση του ΚΚΕ,εφέτος ξεχνάει πως δεν ηγείται ενός κομματικού χώρου,αλλά μιας ολόκληρης πόλης!.Ξεχνάει ο Πελετίδης πως ο πατραικός λαός δεν τον εξέλεξε για να συμμετέχει σε κομματικές συγκεντρώσεις,αλλά να ηγείται της πόλης και των κατοίκων της.
Είναι ο μοναδικός δήμαρχος της Πάτρας,απο την μεταπολίτευση και μετά,που δεν συμμετέχει ενωτικά στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Και βέβαια αν οι πολίτες και η πόλη πνιγεί στα χημικά και δακρυγόνα απο τις δυνάμεις καταστολής της φασιστικής κυβέρνησης που τρομοκρατεί όποιον διαδηλώνει,ο Πελετίδης το βράδυ θα είναι εξαφανισμένος και κρυπτόμενος όπως έπραξε και στην τελευταία κινητοποίηση που χτυπήθηκε βάρβαρα απο τα ΜΑΤ,και που η Πάτρα βρέθηκε με...αόρατο Δήμαρχο.
Δυστυχώς ο Πελετίδης είναι δήμαρχος του ΚΚΕ και όχι της πόλης.Είναι καταδικασμένος να ακολουθεί πιστά τις εντολές του Περισσού ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με τους δημοκρατικούς πολίτες της Πάτρας που τον έστειλαν στον Δήμο με ποσοστό 63%.
Πρίν ακόμα αλέκτωρ λαλήσαι,ο Πελετίδης απογοητεύει σε όλα τα επίπεδα τον λαό της Πάτρας που βλέπει ακόμα μια πενταετία να πηγαίνει χαμένη.

Ανώνυμος
16 Νοεμβρίου 2014 στις 1:49 μ.μ.

O ΣΥΡΙΖΑ δεν προτείνει κανένα διαφορετικό δρόμο ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανέναν. Δέχεται την υπάρχουσα δομημένη οικονομία σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο. Αποδέχεται πλήρως όλες τις βασικές δεσμεύσεις του πολιτικού συστήματος (συνθήκες, χρέος κλπ ) και έχει ασπαστεί την θέση του ΔΝΤ , που είναι θέση και της κυριαρχούσας σήμερα άποψης της "επεκτατικής" πολιτικής της κυβέρνησης των ΗΠΑ (μιλάω με οικονομικούς όρους).
Φαίνεται ότι προσχωρεί όσο περνάει ο καιρός ακόμα περισσότερο σε αυτή την άποψη βλέποντας ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης των ΗΠΑ (με την επεκτατική πολιτική) είναι καλύτεροι απο της ΕΕ και της Κίνας, οι οποίες οδηγούνται σε νέο κύκλο ύφεσης. Βέβαια η Κϊνα με ρυθμούς ανάπτυξης στο 7% έχεις τεράστιες δυνατότητες και περιθώρια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει ορισμένων είναι ένα νέο κακέπτυπο ΠΑΣΟΚ δυστυχώς για αυτό σε άλλη οικονομική συγκυρία και για αυτό η ρητορική του ειδικά το τελευταίο διάστημα δεν είναι ούτε το 1/100 της αντίστοιχης του ΠΑΣΟΚ του 1981 (πχ σοσιαλισμός στις 18/10/1981). Το δε ΠΑΣΟΚ τότε δεν είχε καν την στήριξη της αστικής τάξης ούτε καν τμήματός της όπως έχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στο συναίσθημα προκειμένου να γίνει διαχειριστής του σύστηματος και γι αυτό επικαλείται διαρκώς την ανθρωπιστική κρίση (ο όρος αυτός είναι λίγο περίεργος αλλα τέλος πάντων).
Αν φίλε Βασίλη Δ. το πρόβλημα σου είναι η ανθρωπιστική κρίση τότε καλά είναι τα συσίτια (300000 λέει θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ) αν και πάνω κάτω τόσα είναι και σήμερα αθροιστικά (δήμοι, εκκλησία, κοινωνικοί φορείς, "φιλανθρωπικές" οργανώσεις τύπου Λάτση (στα σχολεία) κλπ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα εθνικοποιήσει και θα τα κάνει μέσω ενιαίου φορέα. Αναφέρομαι δηκτικά σε αυτό γιατί τα υπόλοιπα που μας ανέπτυξε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ είναι ζητήματα που έχουν τεθεί απο διάφορους φορείς (ΣΕΒ, ΔΝΤ, Ομπάμα, κλπ κλπ)
Φίλε Βασίλη Δ. τις επαναστάσεις τις κάνουν οι λαοί , όταν αυτοί το αποφασίσουν και ο σοσιαλισμός δεν είναι πραξικόπημα για να επιβληθεί απο κανένα κόμμα. Τον οικοδομεί και τον πραγματοποιεί η εργατική τάξη με τους συμμάχους της (φυσικά με πρωτοπόρο ρόλο του κόμματός της) και επομένως αν θα φτάσει η δική σου ζωή ή η δική μου για να πραγματοποιηθεί δεν έχει καμία σχέση.
Το 19ο αιώνα μέσα στη δίνη των επαναστάσεων στη Γαλλία εμφανίστηκε ένας νεαρός ρομαντικός επαναστάτης ονόματι Ωγκύστ Μπλανκί , ο οποίος ανέπτυξε την θεωρία της επαναστάσης με αιφνιδιαστική ένοπλη κατάληψη της εξουσίας από "ειδικούς" επαναστάτες κλπ κλπ . Αυτή η θεωρία έμεινε στην ιστορία ως Μπλανισμός, που εκφράζει κυρίως την μικροαστική ανυπομονησία μαζών, που ανήκουν σε μεσαία στρώματα που απότομα προλεταριούνται.
ΥΓ Αν θεωρείς @8:39μμ (και σωστά το θεωρείς ότι δεν σου απαντάω) είναι γιατί η "ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ" και εγώ δεν σε θεωρώ βλάκα (ελπίζω να πρόσεξες το ΔΕΝ). Επίσης η μυωπία είναι μία πάθηση που επίσης θεραπεύεται στις μέρες μας πολύ εύκολα εκτός αν κάποιος έχει αυθισμό οπότε ακούει και "διαβάζει" ό,τι του λέει ο εαυτός του.

Κολοκοτρώνης

Βασίλης Δ.
16 Νοεμβρίου 2014 στις 6:22 μ.μ.

@Και ο Κάστρο, Μπλανκιστής ήταν φίλε Κολοκοτρώνη ; Είχε δίπλα του το μαζικό λαϊκό κίνημα της Κούβας; Πάντα η αλήθεια όπως μας βολεύει την κάθε στιγμή και οι θεωρίες να χρησιμοποιούνται για να μας κρατάνε πίσω και όχι για να μας σπρώχνουνε μπροστά

Ανώνυμος
16 Νοεμβρίου 2014 στις 9:06 μ.μ.

Φίλε Βασίλη Δ. αντί άλλης απάντησης θα σου πω τι λένε οι αμερικάνοι για την κουβανέζικη επανάσταση. Ήταν πραξικόπημα! Όπως πραξικόπημα θεωρούν οι αστοι ιστορικοί την ρωσική επανάσταση (πραξικόπημα των μπολσεβίκων)
Την επανάσταση στη Κούβα την έκανε ο λαός. Ο Κάστρο ηγήθηκε του ένοπλου τμήματος για την ανατροπή της στυγνής δικτατορίας του Μπατίστα αλλά οι κομμουνιστές στο εσωτερικό της Κούβας στα εργοστάσια, στις φυτείες , στη νεολαία παντού είχαν προετοιμάσει το λαό , που στήριξε και στηρίζει την επανάσταση . Άλλωστε γι' αυτό επιβλήθηκε η δικτατορία απο τις ΗΠΑ στη Κούβα για να καταστείλουν τις συνεχείς εξεγέρσεις και τον περιορισμό της επιρροής του Λαικού Σοσιαλιστικού Κόμματος της Κούβας μετέπειτα ΚΚ Κούβας.
Καμμία σχέση με Μπλανκισμό.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
16 Νοεμβρίου 2014 στις 9:58 μ.μ.

Λολοκοτρώνη, παίρνεις άριστα!
Ακολουθείς την τακτική Μανωλάκι όταν δεν έχεις τι να πεις για το θέμα του πόστ και στριμώχνεσαι το γυρίζεις με ....σούτ στην εξέδρα.
Άσε λοιπόν τον Μπλανκι στην ησυχία και τους προ Κάστρο ...κομμουνιστές της Κούβας (!!!) και έλα στο θέμα:

Καλά τα ΕΣΠΑ για τους ΚΚΕδες Δήμαρχους, Καπιταλιστικά τα ΕΣΠΑ για όλους τους άλλους

Πες το ανοιχτά να τελειώνουμε με τις ΚΚΕδίστικες κουτοπονηριές._

ΚΑΤΑΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
16 Νοεμβρίου 2014 στις 11:13 μ.μ.

Τα ΕΣΠΑ χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες.Κομμουνιστικά που προορίζονται για δημάρχους του ΚΚΕ,και οπορτουνιστικά που προορίζονται για όλους τους υπόλοιπους.
Τα κομμουνιστικά ΕΣΠΑ έχουν σκοπό την ανακούφιση του λαού,γιαυτό στην ούγια γράφουν ''ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ''.
Τα οπορτουνιστικά ΕΣΠΑ είναι κάκιστα και άκρως επικίνδυνα διότι αποτελούν μοχλό καπιταλιστικής ανάπτυξης και υπομόχλιο για να καταλάβει την κυβέρνηση ο ΧΑΛΙΦΗΣ.Δεν προσφέρουν καμμιά ανακούφιση,και όποιος οπορτουνιστής θέλει να ανακουφιστεί,να πεί ΑΛΚΑ ΣΕΛΤΖΕΡ με ΞΙΔΙ. Επιπλέον τα ίδια ΕΣΠΑ χρησιμοποιούσαν ο Μπλανκί και οι Γιακωβίνοι,και αυτός και μόνο ο λόγος φτάνει για να εξοβελιστούν τα οπορτουνιστικά ΕΣΠΑ στο πύρ το εξώτερον.
Ψυχογραφώντας τα ΕΣΠΑ οι δήμαρχοι του ΚΚΕ,ανακάλυψαν με μεγάλη τους έκπληξη την ανακούφιση που παρέχουν.Πέφτοντας απο τα σύνεφα, κατάλαβαν οτι τα ΕΣΠΑ δεν είναι μόνο ανακούφιση,αλλά και ο σίγουρος δρόμος για το πέρασμα στο σοσιαλισμό και την λαική εξουσία.
Λάθος και μετανοιώνουν πικρά στον Περισσό που δεν έβαλαν προεκλογικά τους υποψήφιους δήμαρχους τους,να διαφημίζουν την αξία των κομμουνιστικών ΕΣΠΑ,χάνοντας έτσι την ευκαιρία να σαρώσουν τους δήμους και τις περιφέρειες.
Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.

Υ.Γ.Οι βαρυποινίτες του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ κάνουμε έκκληση στους δήμαρχους Σίμο και Πελετίδη,να προσφέρουν μέρος των κομμουνιστικών ΕΣΠΑ για βελτίωση των συνθηκών κράτησης,και για την εν γένει ανακούφιση των έγκλειστων αγωνιστών.
Θάνατος στα οπορτουνιστικά ΕΣΠΑ.

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2014 στις 12:21 μ.μ.

Προς 9:58μμ
Εγώ δεν γνωρίζω περί καπιταλιστικών ή σοσιαλιστικών ΕΣΠΑ, ούτε για καπιταλιστικό ή σοσιαλιστικό ευρώ, ούτε για καπιταλιστική ή σοσιαλιστική δραχμή, ούτε...ούτε..., εγώ γνωρίζω περι καπιταλιστικού συστήματος που έχει σχέση με τις εμπορευματοπαραγωγικές σχέσεις ,την αντίθεση Κεφάλαιου Εργασίας στη βάση και στο εποικοδόμημα ενός κοινωνικοπολιτικού συστήματος..
Με την λογική σου τα ρούχα που φοράμε είναι καπιταλιστικά γιατί παράγονται απο καπιταλιστικές επιχειρήσεις και μετατρέπονται σε σοσιαλιστικά αν αυτά παράγονται σε σοσιαλιστικές επιχειρήσεις ή η παραγωγή φαρμάκων απο τις πολυεθνικές είναι προιόντα πολυεθνικού κεφάλαιου άρα απορριπτέα! Αυτά είναι παιδαριώδη.
Οικοδομείς μια λογική και μια επιχειρηματολογία που είναι εκτός λογικής ή μάλλον έχεις στο μυαλό σου διαμορφώσει στερεότυπα, δόγματα και πεποιθήσεις δική σου εκδοχής και οπότε αδυνατώ να σου απαντήσω.
Όσο για τον @11:13 μμ με εκπλήσσεις με την απαράμιλλη γραφή σου, κρίμα που δεν σε ανακάλυψε ο Λαζόπουλος να του γράφεις σενάρια για τις εκπομπές του εκτός και αν είσαι σεναριογράφος του και εγώ απλά το αγνοώ.

Κολοκοτρώνης



ΚΑΤΑΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
17 Νοεμβρίου 2014 στις 3:29 μ.μ.

12.21
Πολλά αγνοείς.
Κατ'αρχήν αγνοείς για ποιόν λόγο υπάρχεις και ζείς.Μετά αγνοείς σε τι λούκι σε έχουν βάλει κάτι πονηροί για να κρατάνε τις καρέκλες τους.
Εκτός και είσαι και εσύ ένας απο τους πονηρούς που εγώ απλά το αγνοώ.
Υ.Γ.Μην ανησυχείς.Εχασα τον Λαζόπουλο,αλλά με ανακάλυψαν οι σχιζοφρενείς της ελληνοφρένειας,και την βόλεψα.

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2014 στις 4:40 μ.μ.

Αυτά που λες Κολοκοτρώνη να πας να τα πεις στο ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ έχει διδάξει αυτές τις παραδοξολογίες όταν αρνείται να ψηφίσει στη Βουλή ο,τιδήποτε έχει να κάνει με την ΕΕ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΟΡΙΑ ΣΕ ΡΥΠΟΥΣ!!!!!!

Ο 9:58

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2014 στις 4:49 μ.μ.

Λολοκοτρώνη τα 'χεις μπλέξει πολύ άσχημα....

Δεν σου είπε κανείς ότι τα ρούχα από σοσιαλιστικές επιχειρήσεις είναι καλά και τα ρούχα από καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι κακά...

Αυτά τα λές εσύ και το ΚΚΕ, όταν υποστηρίζετε ότι αν κάποιος ΚΚΕς Δήμαρχος χρησιμοποιεί ΕΣΠΑ για τους ανέργους τότε κάνει ...επανάσταση, ΕΝΩ όταν ένας άλλος, μη-ΚΚΕ Δήμαρχος χρησιμοποιεί ΕΣΠΑ για τους ανέργους τότε είναι "οπορτουνιστής", "λακές της ΕΕ" και άλλα τέτοια ωραία...

Πάψε να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις πια

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2014 στις 7:15 μ.μ.

@ Κολοκοτρώνη

Εντάξει, το εμπεδώσαμε. Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2014 στις 8:23 μ.μ.

4.49 Το ετοιμο καπιταλιστικο κρατος δεν μπορει να χρησιμοποιηθει σε καμμια περιπτωση απο το προλεταριατο για να φτιαξει την δικη του εξουσια ελεγε ο ΜΑΡΞ μετα την ΠΑΡΙΣΙΝΗ ΚΟΜΟΥΝΑ και αυτο αποδειχτηκε παντου και παντα. Και ερχονται οι οπορτουνιστες σημερα να μας πουνε οτι αν αλλαξουμε ΧΑΛΙΦΗ θα γινει ο καπιταλισμος ανθρωπινος ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2014 στις 8:53 μ.μ.

στην ΛΑΡΙΣΑ 41 σχολικοι φυλακες κερδισανε πρωτοδικη αποφαση να επιστρεψουνε στις δουλειες τους. ο δημαρχος του συριζα ασκησε εφεση στην αποφαση εναντια σε φτωχους ανθρωπους. αυτη ειναι η διαφορα μεταξυ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΚΑΙ οπορτουνιστη τυχοδιωκτη

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2014 στις 10:35 μ.μ.

8.23 Δεν αλλάζουμε ΧΑΛΙΦΗ δεν τρώμε ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΑ και δεν πίνουμε ΞΥΔΙ.
Φοράμε ΣΩΒΡΑΚΑ για να μην κολλήσουμε ΧΟΛΕΡΑ.Οι οπορτουνιστές σήμερα πουλανε ΦΟΥΜΑΡΑ.

Σωστός όπως πάντα ο ΠΑΝ.
Δεν μας λές όμως διανοητή μου γιατί πρέπει να αλλάζουμε δήμαρχους και να ψηφίζουμε του κκε αφού ο καπιταλισμός δεν γίνεται ανθρώπινος.
Γιατί δάσκαλε θέλεις να κάνεις ανθρώπινους τους καπιταλιστικούς δήμους με τους κομμουνισταράδες δήμαρχους του κκε;γιατί δεν περιμένεις δάσκαλε την λαική εξουσία να ανακουφιστούμε όλοι;
Δεν είναι πιό σωστό ρε ΠΑΝ να παραμείνουν οι δήμοι με τους φασίστες για να μην κατηγορούνε τους κουμουνισταράδες δημάρχους πως χρησιμοποιούν τα οπορτουνιστικά ΕΣΠΑ για ανακούφιση;
Λύσε ρε ΠΑΝ αυτή την αντίφαση.
Αν χαμπαριάζεις τι σημαίνει αντίφαση.

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2014 στις 11:07 μ.μ.

Καλα ρε παλληκάρια απο τις 3:30 μμ μετά κανεις σας δεν πήγε στη πορεία του πολυτεχνείου; Η μήπως πήγατε με τα λάπτοπς παραμάσχαλα ή στέλνατε τα σχόλια σας απο τα κινητά σας; Ελπίζω να μην είστε "μεγαλύτεροι" απο μένα (Κολοκοτρώνης γαρ) οπότε είστε δικαιολογημένοι λόγω ηλικίας.
Όσο για τον @3:29 (πρόσεξες ότι για τους άλλους είπα απο 3:30)εσένα σε άφησα απέξω γιατί είμαι σίγουρος ότι έκανες το καθήκον σου. Χαίρομαι πάντως που βρίσκεις μεροκάματο στη εποχή μας έστω και έτσι. Η δουλειά δεν είναι ντροπή όποια και να είναι, να μην πάει χαμένο και τέτοιο ταλέντο, τέτοια πένα, κρίμα είναι!

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2014 στις 11:30 μ.μ.

10.35 Δεν υπαρχει καμμια αντιφαση. Δεν καλιεργουμε αυταπατες δεν εχουμε αυταπατες. οι δημαρχοι του ΚΚΕ ειναι επικεφαλης στην περιοχη τους της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑ ΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ με στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου. παλευουμε παντου μεσα απο αιτηματα κρικους για την ωριμανση των συνειδησεων. Σε αντιθεση με τους οπορτουνιστες που εχουνε στοχο την αστικη διαχειρηση και παντου προσπαθουνε να πεισουνε οτι ο καπιταλισμος μπορει να γινει ανθρωπινος. Με τον φασισμο τελειωνεις με την ανατροπη του καπιταλισμου

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2014 στις 11:38 μ.μ.

Λολοκοτρώνη σοβαρέψου επιτέλους.
Αν είχες κουκούτσι μυαλό ρε έρμε δεν θα είσουν κκες.Αμ δεν είναι όλοι όσοι σχολιάζουν στο Βαθύ απο την Αθήνα που η πορεία αρχίζει το μεσημέρι ρε μαύρε.Υπάρχει και η επαρχία.
Στις άλλες πόλεις οι πορείες ξεκινάνε μετά τις 6 το απόγευμα.Ετσι οι αναγνώστες της επαρχίας έχουν χρόνο να σπάνε πλάκα μαζί σου με τις σαχλαμάρες που γράφεις,και να πηγαίνουν μετά και στις πορείες.
Ετσι την άλλη φορά που θα παραστήσεις τον απουσιολόγο,σκέψου πρίν γράψεις την μπαρούφα σου.
Ρε για κοίτα που ο Λολοκοτρώνης μας προέκυψε απουσιολόγος λες και βρίσκεται στην ΚΟΒΑ του.

ΚΚΕ με τρέλλααααα.......
17 Νοεμβρίου 2014 στις 11:41 μ.μ.

Ναι γέροντα του Μωριά! Και πάλι δίκιο έχεις!

Η δουλειά δεν είναι ντροπή και η δική σου δουλειά είναι να μην απαντάς, να πετάς την μπάλα στην εξέδρα και να βαφτίζεις το ψάρι - κρέας μπας και πείσεις τίποτα πυροβολημένους σαν τον ΠΑΝ.

Δεν μασάει όμως ο κόσμος Λολοκοτρώνη. Τι κρίμα...
Δυστυχώς με τον ΠΑΝ θα μείνεις στο τέλος να τρώτε παρέα την ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΑ και να συλλογιέστε πως αφού δεν μπορείτε να κάνετε τον καπιταλισμό ανθρώπινο, τι σκατά δουλειά έχετε επαναστάτες άνθρωποι με τα καπιταλιστικά ΕΣΠΑ.

Δώσε ΕΣΠΑ στο λαό "κομμουνιστή" μου εσύ!
ΕΣΠΑ, σπέκουλα, σοφιστείες και ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΚΚΕδοπονηριές.

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2014 στις 11:38 π.μ.

11.41 ουτε στην γερμανια το 1933 μασαγε ο κοσμος και μεσα απο αστικες καλπες ανεδειξε τον ΧΙΤΛΕΡ με την αμεριστη υποστηριξη του οπορτουνισμου παντου και παντα. αρα λοιπον ξεχνα τις αστικες καλπες ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ και ασε την σπεκουλα τις σοφιστειες και τις ατελειωτες οπορτουνιστικες μπαρουφες

Ανώνυμος
18 Νοεμβρίου 2014 στις 5:16 μ.μ.

Μη νευριάζεις ΠΑΝ.
Απλά πιες ΞΥΔΙ και ΧΟΛΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger