Home » , » Νέα ήττα της κυβέρνησης - "Κλείνουν" τις "εκκρεμότητες" τους και φεύγουν (Βίντεο)

Νέα ήττα της κυβέρνησης - "Κλείνουν" τις "εκκρεμότητες" τους και φεύγουν (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014 | 2:02 μ.μ.

Συνήθως οι φελλοί επιπλέουν πόσο μάλλον σε ένα κατασκευασμένο «Ποτάμι» Ετσι μετά τον Τατσόπουλο και τον Ψαριανό άλλος ένας θα επιδιώξει να συνεχίσει να λαμβάνει την βουλευτική του αργομισθία επιπλέοντας στον πολιτικό βούρκο που κολυμπά ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Πρόκειται για τον Σπύρο Λυκούδη που ανακοίνωσε σήμερα ότι αύριο το μεσημέρι θα δώσει κοινή συνέντευξη με τον αρχηγό του «Ποταμιού» στην οποία θα γνωστοποιηθεί η σύμπλευση της ομάδας των «Μεταρρυθμιστών» της οποίας ηγείται με το «Ποτάμι».  Με την ευκαιρία διαβάστε αυτή μας την ανάρτηση: «Σ. Θεοδωράκης: Ο δεκανέας των σύγχρονων Συνταγματαρχών…»

Από κει και πέρα ένας κατάχλωμος Σαμαράς αρχίζοντας πια να συνειδητοποιεί μετά και το σημερινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην βουλή για την εκλογή νέου προέδρου δημοκρατίας ότι σε λίγες μέρες θα βρεθεί στα αζήτητα της πολιτικής ζωής,  άρχισε να απαγγέλλει την γνωστή κασέτα της κινδυνολογίας. Αφού και με τις δυο ψήφους των πρώην χρυσαυγιτών Μπούκουρα και Αλεξόπουλου είδε ότι η προσπάθεια του χτύπησε «ταβάνι» με 168 ψήφους, και συνεπώς βαδίζουμε ολοταχώς για πρόωρες εκλογές, κάνει μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ενεργοποιήσει τα φοβικά σύνδρομα των βουλευτών.

Εκανε λόγο για ελπίδα που έχει ώστε στην τρίτη σχετική ψηφοφορία «να αποφύγουμε τον εθνικό κίνδυνο, την εθνική περιπέτεια» (!!!) Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει διεθνές προηγούμενο πρωθυπουργός χώρας να έχει εκφραστεί μ’ αυτόν τον τρόπο για ενδεχόμενο εκλογών.
Ο Σαμαράς όμως αποδίδει τις περιπέτειες που θα έχει ο ίδιος αν η δεδομένη εκλογική ήττα της Ν.Δ. πάρει διαστάσεις συντριβής, σαν πρόβλημα του ελληνικού λαού, που με την πολιτική του τον έχει εξαθλιώσει. Μάλλον δεν είχε άδικο κάποιος πρώην ομοϊδεάτης του που τον είχε χαρακτηρίσει από το βήμα της βουλής «Τρελαντώνη».

Όπως και να είναι πάντως όλα δείχνουν, όπως επισημαίνει και ο βουλευτής του Σύριζα Ν. Βούτσης ότι έχουν δρομολογηθεί εκλογές προς τα τέλη του Γενάρη.
Χαρακτηριστικό το γεγονός που ανέφερε, επισημαίνοντας ότι χτες αυτό που έγινε στην Βουλή «ήταν μια μέρα ντροπής για τον κοινοβουλευτισμό» με τακτοποιήσεις ημετέρων, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου κλπ

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2014 στις 4:16 μ.μ.

Η Θεατρικη παρασταση με την εξαγορα βουλευτων απο Ανταριζα και Ν.Δ Συνεχιζεται για την καρεκλα του ΧΑΛΙΦΗ. Καμμια αναμονη καμμια αυταπα τη καμμια ανοχη. Ταξικο μετωπο και ενισχυση της λαικης συμμαχιας για την ανατροπη του καπιταλισμου. Ολα τα αλλα ειναι αθλιοτητες

23 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:02 μ.μ.

Ολοταχώς Για Εκλογές.../ Το Σχόλιο Της Ημέρας.../ 23-12-2014 / του Θ. Ανεστόπουλου


Το μεσημέρι ψήφισαν οι βουλευτές δεύτερη
φορά για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. 168 υπέρ του Δήμα, 131 παρών και ένα απών. Στους 168 προστέθηκαν και οι 2 ανεξάρτητοι πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές. Διαφαίνεται πλέον ότι η συγκυβέρνηση δεν έχει ρεύμα για την 3η ψηφοφορία που απαιτούνται 180 βουλευτές και οδηγούμαστε σε πρόωρες εκλογές.
Παρόλο την οικονομική τρομοκρατία, τους εκβιασμούς όσο και τις περιπτώσεις χρηματισμών η συγκυβέρνηση δεν την εμπιστεύεται το κοινοβούλιο όσο και ο λαός. Μέσα στην οικονομική κρίση, την υποταγή της στην τρόικα θα μείνει στην ιστορία ως η συγκυβέρνηση των επιχειρηματικών συμφερόντων (ντόπιων και ξένων) και της καταπάτησης των δικαιωμάτων της πλατιάς κοινωνικής πλειοψηφίας. Κυβέρνηση μειοψηφίας στο λαό που θα το αποδείξουν οι εκλογές που έρχονται...
Ο δεξιός (όσο ποτέ άλλοτε) ΣΥΡΙΖΑ δίνει καθημερινά πιστές υποσχέσεις για υπεύθυνη κυβέρνηση της αριστεράς στην αστική τάξη και στην τρόικα, που πιστεύει ότι θα βγάλει την χώρα από την οικονομική κρίση, θα διαπραγματευτεί το χρέος μέσα στην φυλακή της ΕΕ και του Ευρώ. Ενώ φαίνεται ότι σε περίπτωση που δεν έχει αυτοδυναμία μπορεί να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ., όμως ο λαός που έχει υποστεί την βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης - τρόικας θα τον εμπιστευτεί (με ή χωρίς αυταπάτες).
Το ΚΚΕ το μόνο που το απασχολεί είναι η εκλογική του "ισχυροπόιηση", κρατώντας αποστάσεις από μια κυβερνητική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αν κρατήσει τα ποσοστά του θα είναι επιτυχία !!!.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ περνάει της κρίση της, διαφωνίες για το προσανατολισμό της, για τις συμμαχίες, για τον αν πρέπει να αναβληθεί η προγραμματισμένη 3η συνδιάσκεψη...ενώ τώρα που έρχονται εκλογές το άνοιγμα για κοινή κάθοδο με άλλες αριστερές δυνάμεις (αριστερή συμπόρευση, ΕΕΚ...) δεν την ενώνουν αλλά την διασπούν περισσότερο. Μια εκλογική κάθοδο της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ (μόνη της ή με συνεργασία) είναι μια αδιέξοδη λύση μιας δεν υπάρχει τύχη για κοινοβουλευτική εκπροσώπηση αλλά και μια εκλογική καθίζηση των ποσοστών της θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα αδιέξοδα....και διάσπαση...
Ότι και αν επιλέξει ο κόσμος του αγώνα στις εκλογές που έρχονται, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι μάχες είναι μπροστά μας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, το δίλημα έχει τεθεί ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

http://wwwpanthiras29.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger