Home » , , » Σόι - μπλε: Ηλίθιος ή αλαζόνας;

Σόι - μπλε: Ηλίθιος ή αλαζόνας;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 | 7:28 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ο γερμανός δεξιός ιμπεριαλιστής και θαυμαστής του Γκουαντάναμο, έχει καβαλήσει το καλάμι. Νομίζει πως η Ελλάδα είναι ένα από τα γερμανικά ομοσπονδιακά κρατίδια, ή ακόμα χειρότερα μια αποικία, όπου ο λόγος έχει πέραση. Για τους Έλληνες εργαζόμενους όμως οι γερμανοί πολιτικοί είναι οι πλέον αντιπαθείς, τόσο που εκβιαστικά διλλήματα του τύπου "ή κάνετε ότι σας λέμε ή κόβουμε τα χρήματα της ΕΕ" γυρνάνε μπούμερανγκ για τους υπηρέτες των δανειστών.

Πρώτα απ' όλα να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα: Προσωπικά πιστεύω, ότι η ΕΕ γενικότερα και το Ευρώ ειδικότερα κατέστρεψαν την Ελλάδα. Πριν μπούμε στο αναθεματισμένο "ενιαίο νόμισμα" δεν είχαμε χρεοκοπία, αλλά κάναμε τη δική μας οικονομική πολιτική κατά τα συμφέροντα μας. Υπήρχαν φυσικά σοβαρά προβλήματα, που υπάρχουν μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα, αλλά όχι τόσο έντονα όσο μετά την ένταξή μας στην ευρωζώνη. Δεν είναι τυχαίο, ότι αυξήθηκαν αμέσως οι τιμές και λίγα χρόνια μετά βαρέσαμε διάλυση. Ο Σημίτης έθεσε τις βάσεις της λεηλασίας από τους τοκογλύφους κι ο Καραμανλής διόγκωσε το χρέος, ώστε ο ΓΑΠ να βαρέσει κανόνι και να μας ρίξει στα νύχια των απογόνων των SS. Όλοι οι ναζί μαζί έκαναν τη βρομοδουλειά.

Ακόμα και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει δυστυχώς να μείνουμε στην ΕΕ, πράγμα που για μένα είναι λάθος, κανείς δεν μπορεί να μας διώξει από το Ευρώ ή την ΕΕ. Η Γερμανία, αν και θέλει να μετατρέψει τα άλλα κράτη της ένωσης σε προτεκτοράτα υπόκειται σε κανόνες, που και η ίδια ψήφισε. Αυτές οι απειλές απλά δεν ισχύουν, απόπειρα δε εφαρμογής τέτοιων "μέτρων", θα σημάνει κακό προηγούμενο και θα έχει αποτέλεσμα τη διάλυση της ΕΕ. Ας τολμήσουν λοιπόν και τα λέμε. Γιατί κανένα άλλο κράτος δε θα δεχθεί τέτοια παρέμβαση στα εσωτερικά του...

Προς τι λοιπόν αυτή η ιταμή πρόκληση; Ο λόγος είναι ο πανικός της Γερμανίας και των συμφερόντων που εκπροσωπούν τα δεξιά κόμματα και κυβερνήσεις. Δε φοβούνται τόσο το ΣΥΡΙΖΑ αλλά την πιθανότητα να χάσουν τους βολικούς συνεργάτες τους, οι οποίοι κάνουν τα πάντα, ώστε να μας έχουν συνέχεια σκλάβους. Τα κόμματα εξουσίας τα έχουν δεμένα με σκάνδαλα, μίζες, ώστε αν κάποιος προβάλει αντίσταση στο ξεπούλημα, να τον ξεφορτωθούν εύκολα. Ο Άκης (καμένο χαρτί) ήταν προειδοποίηση, ο πρόεδρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τρέμουν να χάσουν τη εξουσία, γιατί θα βρεθούν στο ίδιο κελί. Το ίδιο και όσοι τους στηρίζουν. Είναι όλοι τους μέσα στον ίδιο βόθρο.

Τα ψεύτικα εκβιαστικά διλλήματα λοιπόν έχουν αρνητική επίπτωση για τα κόμματα υποτέλειας αλλά δίνουν άλλοθι για αποστασία. Πολλοί κηφήνες που φοβούνται τη λαϊκή αγανάκτηση, ψάχνουν τρόπο να πάρουν τα 3.000.000 € (όπως μάθαμε πως είναι η "ταρίφα"), συν να βολευτούν για αρκετούς μήνες ακόμα πίνοντας και τρώγοντας το βουλευτικό μισθό, χωρίς όμως να φάνε ξύλο από τους πολίτες για τα νέα χειρότερα μέτρα που θα περάσουν μετά. Γιατί αν βγει ο Δήμας, έρχονται νέες περικοπές και χαράτσια.

Οι προκλητικές αυτές δηλώσεις είναι δείγμα κατάπτωσης και παρακμής. Οποιοδήποτε άλλο κράτος θα έκανε άμεσα διάβημα και θα απαντούσε με σκληρές ανακοινώσεις. Αλλά όχι οι δούλοι τους. Η αλαζονεία κι η έλλειψη ψυχραιμίας είναι φανερή, αφού οδήγησε το γερμανό υπουργό σε ένα μεγάλο λάθος. Τέτοιες δηλώσεις επί της ουσίας είναι παραδοχή ότι η κυβέρνηση αυτή τέλειωσε. Ότι όχι μόνο δεν διαπραγματεύτηκε, αλλά έβλαψε ηθελημένα τη χώρα εξυπηρετώντας συμφέροντα άλλης δύναμης. Αυτό, αν δεν κάνω λάθος, λέγεται "εσχάτη προδοσία".
Δείχνει ακόμα βέβαιη νίκη της αντιπολίτευσης, συσπειρώνει μάλιστα την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας του επιχείρημα ότι οι τοκογλύφοι τον "φοβούνται". Τα λάθη στην πολιτική πληρώνονται πανάκριβα... .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:52 μ.μ.

Και να το αποτέλεσμα της καταστροφολογίας: 160 μόνο ναι 135 ΟΧΙ. Ένας ναζί φευγάτος "εφεδρεία" για την 3η ψηφοφορία. Πάντως ας μην επαναπαυόμαστε. "Λεφτά υπάρχουν" όταν πρόκειται για δοσίλογους. Και μόνο με ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ αλλάζει ριζικά ο κόσμος. mitsos175.

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:01 μ.μ.

Διόρθωση: Δυο φασίστες είναι σε εφεδρεία (μεταξύ άλλων). Κάνουν ναζάκια αλλά θα ψηφίσουν γλάστρα. Και δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη στους ναζί ειδικά στην 3η ψηφοφορία. Ούτε σε μερικούς άλλους.Ο φόβος φυλάει τα έρμα. Καλό είναι να υπάρχει εγρήγορση... mitsos175

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger