Home » , » "Πόρτα" στην ΔΗΜΑΡ από τον Σύριζα

"Πόρτα" στην ΔΗΜΑΡ από τον Σύριζα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014 | 3:44 μ.μ.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν στο εσωτερικό του Σύριζα, το κόμμα της Κουμουνδούρου δεν προσφέρει σωσίβιο για να διατηρηθούν στον πολιτικό αφρό ο Φ. Κουβέλης και η παρέα του. Οπότε υποθέτουμε ότι ο επικήδειος αυτού του πολιτικού μορφώματος θα ακουστεί το βράδυ των εκλογών αφού σκοπεύει να πάρει μέρος είτε μόνο του είτε σε συμμαχία με τους Οικολόγους Πράσινους (που κι αυτοί είναι ένα μπάχαλο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» το κόμμα της Αγ. Κωνσταντίνου είχε λάβει στις εκλογές του 2012  6,26% εκλέγοντας 17 βουλευτές. Η συνέχεια γνωστή. Η «αριστερά της ευθύνης» σχημάτισε μαύρο μέτωπο με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  και συνέβαλε με όλες τις δυνάμεις της στην εφαρμογή μνημονικών – ταξικών πολιτικών. Ο κόσμος την τιμώρησε στέλνοντας την στα τάρταρα  και στις ευρωεκλογές δεν πήρε παρά 1,2% ποσοστό που σήμερα είναι ακόμα χαμηλότερο.

Μετά την «πόρτα» που έφαγε από τον Σύριζα η ΔΗΜΑΡ σήμερα ευελπιστεί να συγκεντρώσει στις βουλευτικές εκλογές ποσοστό 1,5% για να συνεχίσει να λαμβάνει κρατική επιχορήγηση, κάτι που θα της επιτρέψει να λειτουργεί σαν πολιτικός σχηματισμός.

Στην σημερινή βαρυχειμωνιά κάποιοι κάνουν όνειρα θερινής νυκτός
____________

Το σχετικό ρεπορτάζ από την "Εφημερίδα των Συντακτών"

Συντάκτης: Νίκος Σβέρκος, Δημήτρης Κουκλουμπέρης

Οριστικό τέλος μπαίνει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στη σεναριολογία που έφερνε τη ΔΗΜΑΡ να κατέρχεται στις εκλογές με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κοινή τους συνεδρίαση η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν ότι οι όροι που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για κοινή κάθοδο στις κάλπες δεν γίνονται αποδεκτοί.

Η Αγίου Κωνσταντίνου ζητούσε από την Κουμουνδούρου να προκύψει προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές, διαφορετική από το κυβερνητικό πρόγραμμα στο οποίο θα καταλήξει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Διαρκές Συνέδριό του, να υπάρξει ρητή δέσμευση από την Κουμουνδούρου ότι εμμένει στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, αλλά και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που πιθανόν εκλεγούν με τα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου να μην δεσμεύονται από την «πολιτική γραμμή» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτική ήταν και η επίσημη ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ: «Τα μέλη των δυο οργάνων επανέλαβαν ότι οι προγραμματικές συμφωνίες και η κατοχύρωση της πολιτικής και οργανωτικής αυτοτέλειας του κόμματος αποτελούν προϋπόθεση για όποια εκλογική τακτική επιλεγεί». Το κλίμα αυτό είχε περιγράψει και η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ, που ήρθε ως «απάντηση» στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα που ξεκαθάρισε ότι σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τεθούν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. «Προϋπόθεση για τη ΔΗΜΑΡ είναι η προγραμματική συμφωνία και η αυτονομία» είχε δηλώσει ο Χρήστος Μαχαίρας.

Ο δε στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη επί των οικονομικών, Σάκης Παπαθανασίου, είχε επίσης μεταδώσει το αρνητικό κλίμα: Με κείμενό του στο badiera.gr απευθύνθηκε στην «απέναντι πλευρά»: «Δε θα πάρουμε. Ούτε μεταμέλεια για τις επιλογές μας ούτε μετάνοια "για ανανέωση του βαπτίσματος". Τον δρόμο που θα βαδίσουμε θα τον διαλέξουμε εμείς. Και εκεί που θα φτάσουμε, εάν φτάσουμε, θα υπάρχουν κάποιοι με τους οποίους θα σφίξουμε τα χέρια και  όχι κάποιοι για να μας τα δέσουν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση στην ΔΗΜΑΡ, ακούστηκαν εκφράσεις όπως ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μας κορόιδεψε». Ωστόσο, άλλα στελέχη όπως ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, και ο Νίκος Τσούκαλης φέρονται να άφησαν αιχμές κατά του Φώτη Κουβέλη, επειδή επέλεξε να στραφεί αποκλειστικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ και να λήξει τις συνομιλίες με την Κεντροαριστερά.

Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει στη είδηση, με στελέχη της να επισημαίνουν: «Εμείς σεβόμαστε τις εσωκομματικές διαδικασίες και εκεί θα λήξουν όλα». Άλλωστε στην Κεντρική Επιτροπή του την Παρασκευή και στο Διαρκές Συνέδριο του Σαββατοκύριακου, θα υπάρξει η τελική κατάληξη για την εκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Και τώρα τι;

Μετά από αυτή την απόφαση ανοίγονται δύο δρόμοι για τη ΔΗΜΑΡ, ανάμεσα στους οποίους θα πρέπει να επιλέξει το Σάββατο, όταν και θα συγκληθεί και το δικό της Διαρκές Συνέδριο. Από τη μια πλευρά υπάρχει το σενάριο για συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους. Και από την άλλη η εντελώς αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που θεωρούν ότι η ΔΗΜΑΡ «δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την κάθοδό της στις εκλογές».

Ωστόσο το ζήτημα περιπλέκεται μιας και σε συζητήσεις με τους Οικολόγους Πράσινους φαίνεται να βρίσκεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιπροσωπείες των οποίων είχαν συναντηθεί προ εβδομάδων.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

31 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:12 μ.μ.

-Τελικά ποιός μας δουλεύει;
Σήμερα το μεσημέρι στις 13:23 το Left ανέβασε άρθρο με τίτλο "Φ.Κουβέλης: Με όλες τις δυνάμεις μας για μια θετική πορεία της χώρας " ( http://left.gr/news/fkoyvelis-me-oles-tis-dynameis-mas-gia-mia-thetiki-poreia-tis-horas), και ο διεθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό Σταθμό «Παραπολιτικά» και στο Νίκο Ευαγγελάτο, διευκρίνισε ότι ο Φώτης Κουβέλης θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια εκείνα που χρειάζονται σταυρό προτίμησης και όχι στο επικρατείας, (http://www.topontiki.gr/article/91400/Pappas-Me-stauro-o-Koubelis-sta-psifodeltia-tou-SURIZA)

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 5:54 μ.μ.

Προεκλογική περίοδος γαρ και ο trash έπιασε πρώτο στασίδι. Χώσε trash, χώσε

STRASH
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:25 μ.μ.

Κλάψε ΤΡΑΣ, κλάψε.......

Κλάψε τώρα που δεν θα μπορείς να "κράζεις" για τη δήθεν συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, όπως έκλαψες όταν διαψεύστηκες εσύ και οι όμοιοί σου για δήθεν υποψηφιότητα της Αγγελοπούλου στο Δήμο της Αθήνας με το ΣΥΡΙΖΑ, κλάψε προκαταβολικά γιατί ούτε η Τζάκρη θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το Γήπεδο της ΑΕΚ θα αφήσει να γίνει η Δούρου.

Κλάψε ΤΡΑΣάκο μου.....

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:37 μ.μ.

Λέει ψέματα ο Trash;
Σε αυτό που λέει μπορείς να απαντήσεις;
Έχει γεμίσει το μπλόγκ συριζοτρόλ έλεος.
Και για να σε προλάβω. Όχι δεν είμαι κνίτης αλλά με αυτά που διαβάζω στο μπλόγκ από τα τρόλ του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνω στο τέλος.

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 1:37 π.μ.

Πόρτα στην ΔΗΜΑΡ απο τον ΣΥΡΙΖΑ.Πόρτα και στο ΚΚΕ απο τον λαό.
Κλαίνε oι TRASH κλαίνε οι ΠΑΝ και τα Μανωλάκια κλαίνε Κολοκοτρώνηδες.
Τόσο καιρό έκλαιγε ο λαός.Σειρά σας τώρα κνίτες.

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 3:54 π.μ.

@7.37

Δεν πα να γίνεις κνίτης; Σε μας θα κάνεις κακό; Στον εαυτό σου πες το

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2015 στις 9:40 μ.μ.

7:37 αυτό που μπορεί να συμπεράνει κανείς λογικά είναι ότι υπήρχε μία καταρχήν συμφωνία η ΔΗΜΑΡ να κατέβει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτή ανατράπηκε προφανώς από το κλίμα τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην ΔΗΜΑΡ. Ο TRASH δεν έχει καμία "απορία", απλά δεν του άρεσε προφανώς η κατάληξη και στενοχωριέται. Ακόμη πιο πολύ στενοχωριέται που σε άλλα κόμματα ανατρέπονται αποφάσεις, ενώ στο δικό του μόλις μία κλίκα πάρει το πολιτικό γραφείο μπορεί να αλωνίζει κατά το δοκούν χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα.

Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι όμως για τον TRASH ούτε στο πρώτο ούτε στο δεύτερο. Το πρώτο δυστυχώς δεν του έκατσε, όσο για το δεύτερο, έτσι αντιλαμβάνεται το "δημοκρατικό συγκεντρωτισμό" το κόμμα σου TRASH εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2015 στις 10:11 π.μ.

"Οι συμμαχίες που προχωρούν
Μπορεί η συμμαχία με τη ΔΗΜΑΡ να καλύπτεται από πυκνά σύννεφα, τα οποία θα επιχειρήσουν να αραιώσουν οι δύο πλευρές το τριήμερο, όμως σε καλό δρόμο φαίνεται να βρίσκονται οι συνεργασίες του κόμματος με άλλες κινήσεις. Στο τραπέζι έχει μπει η συμπόρευση με την κίνηση «Πράττω» του Ν. Κοτζιά, την «Πρωτοβουλία των 1000» και την «Αριστερή Προοπτική» των αποχωρησάντων από τη ΔΗΜΑΡ Α. Νεφελούδη και Σ. Μπαγιώργου.
Συνεργασία δεν αποκλείεται με την «Κοινωνική Συμφωνία» της Λ. Κατσέλη, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει «γάμος» και με τους «Οικολόγους Πράσινους» με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ να έχει ήδη πραγματοποιήσει αρκετές επαφές."

Απο σημερινα ρεπορταζ...
Βλεπετε ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ στις 8 το πρωι μιλατε και στις 8:10 εχετε ηδη γινει ρομπες.
Και για να μην ξεχνιωμαστε Κριτων Αρσενης σας λεει κατι? Βουδουρης?Κουρουμπλης?Σακοραφα?Κοτσακας?Μιχελογιαννακης? Και με τη Δημαρ τα χετε βρει και με ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ θα τα βρειτε μετα τις εκλογες και με τους ακροδεξιους του Καμμενου τα χετε βρει και η Λεπεν συγχαρικια σας δινει.
Πλεον βλεπουν και την πολιτικη σας αλλα και το ηθος σας και οσοι δεν ειναι ΚΚΕ.
Ως φιλος του ΚΚΕ σας ευχαριστω που παροτρυνετε κοσμο να μπει στην ΚΝΕ οπως διαβασα πιο πανω. Μαλλον τελικα κανετε μεγαλυτερο καλο παρα κακο στο ΚΚΕ...

Υγ. Το οτι εχετε μαζεψει ολους τουα Πασοκους εμενα δε μου λεει κατι. Δεν ειναι καλυτερος του Λαλιωτη και του Τσοχατζοπουλου ο Τσουκαλας, ο Σταθακης, ο Μηλιος ή ο Παπαδημουλης. Απλα δεν ειχαν την ευκαιρια να το δειξουν. Μη σας πω οτι ο Τσοχατζοπουλος το 74-81 οπως και το ΠΑΣΟΚ ηταν πολυ πιο αριστερος και ριζοσπαστικος απ'οτι τα "αριστερα" αλοθι τυπου Λαφαζανη...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger