Home » » Στη μάχη των εκλογών η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση

Στη μάχη των εκλογών η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015 | 6:41 μ.μ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ (6/01/2015)

Στη μάχη των εκλογών η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση

1. Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τα χιλιάδες μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που  πήραν μέρος στις συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα και συζήτησαν με συντροφικό τρόπο την πολιτική και εκλογική τακτική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Το Π.Σ.Ο με βάση τις αποφάσεις αυτές εγκρίνει την πολιτική και εκλογική τακτική όπως αυτή αποτυπώθηκε στην εισήγηση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής, και υπερψηφίστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία των Τ. Επιτροπών και των μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

2. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμμετέχει στις εκλογές μέσα από τα ψηφοδέλτια της εκλογικής συνεργασίας με την Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση και άλλα ανατρεπτικά ρεύματα, αγωνιστές και αγωνίστριες, στη βάση της κοινής πολιτικής συμφωνίας που ανακοινώθηκε.
Το όνομα του ψηφοδελτίου θα είναι ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ με υπότιτλο ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ / ΣΤΡΙΩΝ.

3. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεκινά από την αισιόδοξη αφετηρία ότι ωριμάζει στον λαό, μέσα από αντιφατικούς δρόμους, η αναγκαιότητα και η δυνατότητα για το άνοιγμα ενός άλλου δρόμου στην ελληνική κοινωνία, του δρόμου της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, χωρίς μνημόνια και χρέος, ευρώ και ΕΕ, με τους εργαζόμενους στο τιμόνι.

Στην εκλογική μάχη παλεύουμε:

Για να καταδικαστεί μαζικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να ανατραπεί η πολιτική του «μαύρου μετώπου» κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Για την ήττα όλων όσων συμμετείχαν στη διαχείριση της μνημονιακής επίθεσης («κόμμα Παπανδρέου», ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, «κόμμα Πολύδωρα» κ.α.) και κάθε δύναμης που τη στήριξε, όπως το θολό «Ποτάμι».

Για να τσακιστεί εκλογικά και πολιτικά η νεοναζιστική ρατσιστική Χρυσή Αυγή και κάθε δύναμη ακροδεξιού νεοφασιστικού προσανατολισμού.

Για την προβολή και τον αγώνα για τους πολιτικούς στόχους της διαγραφής του χρέους, της ρήξης και αποδέσμευσης με ευρωζώνη και ΕΕ, των εθνικοποιήσεων, του εργατικού και κοινωνικού ελέγχου, συνολικά  του αναγκαίου αντικαπιταλιστικού δρόμου, για να δικαιωθεί πραγματικά ο λαός και οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες.

Για να αλλάξει η πολιτική και όχι ο διαχειριστής. Για να σπάσει το «πλαίσιο» της βάρβαρης εκμετάλλευσης και της υποταγής στις αγορές, του κράτους έκτακτης ανάγκης, της επιτροπείας, της διαρκούς λεηλασίας μέσω χρέους, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Όχι στη στήριξη, συμμετοχή, ενσωμάτωση και «εθνική συναίνεση» σε οποιαδήποτε πολιτική και κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης και των μνημονίων.

Αριστερή, εργατική και λαϊκή αντιπολίτευση που θα βάζει μπροστά τις εργατικές κι λαϊκές ανάγκες, θα παλεύει για την επιβολή και την διεύρυνση των κατακτήσεων, θα αποκρούει κάθε υποχώρηση και όλες τις επιθέσεις κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ και ΝΑΤΟ, θα προωθεί το συνολικό πρόγραμμα ανατροπής υπέρ των εργαζομένων.

Για την εργατική και λαϊκή αντεπίθεση χωρίς αναμονή και «περιόδους χάριτος».  Για την ταξική ανασυγκρότηση και την είσοδο του εργατικού και λαϊκού κινήματος στο προσκήνιο, με νέα απαιτητικότητα  και μαχητικότητα. Για να ξηλωθούν όλα τα μνημονιακά μέτρα και οι αντιδραστικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, για ουσιαστικές κατακτήσεις προς όφελος των εργαζομένων και σε βάρος του κεφαλαίου.

Για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, την ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και τη συσπείρωση των ευρύτερων δυνάμεων της ανατροπής, για την καταλυτική παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα και μια άλλη ηγεμονία μέσα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Το ΚΚΕ με την πολιτική του δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή τη μεγάλη ανάγκη της ιστορικής περιόδου.

Για να δοθούν βαθιές στρατηγικές απαντήσεις στα μεγάλα ιστορικά ερωτήματα που θέτει στην εργατική τάξη και το λαό η δομική και αξεπέραστη καπιταλιστική κρίση, από τη σκοπιά της αναγκαιότητας της κοινωνικής επανάστασης, της κυβέρνησης και εξουσίας των ίδιων των εργαζόμενων και της σύγχρονης σοσιαλιστικής κομμουνιστικής προοπτικής.

4. Το ΠΣΟ καλεί τα μέλη και τους φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με πνεύμα μαχητικό και ενωτικό  να μπουν στην κρίσιμη πολιτική – εκλογική μάχη και να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία της.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 16 σχόλια

Ανώνυμος
7 Ιανουαρίου 2015 στις 8:12 μ.μ.

Το καινουργιο οπορτουνιστικο αναχωμα απαραιτητο συμπληρωμα του συριζα για την προσφορα αλλοθι στο εγκλημα που ετοιμαζει απεναντι στον λαο Απαιτειται η ενισχυση του ΚΚΕ παντου με στοχο την αλλαγη ταξης στην εξουσια απομονωνουμε τους οπορτουνιστες ολων των αποχρωσεων Ζησης

Ανώνυμος
7 Ιανουαρίου 2015 στις 10:44 μ.μ.

H Μακρη ΤΩΝ ΑΝΕΛ Υποψηφια με την ανταρσυα. Τα γραμματια ξεπληρωνονται Ζ

Ανώνυμος
7 Ιανουαρίου 2015 στις 11:25 μ.μ.

Μέγιστε ΠΑΝ, ΔΑΣΚΑΛΕ του ΓΕΝΟΥΣ, πρώτα μας ξέφυγε ο δεξιός οπορτουνισμός, και τώρα θα μας ξεφύγει έτσι πως πάει και ο αριστερός οπορτουνισμός.

Και μεις στο ΚΚΕ, θα καθόμαστε να κάνουμε τον τροχονόμο στην ταξική πάλη, αποσπασμένοι στην κοσμάρα μας!!!!

ΠΩΣ τα κάναμε έτσι ρε ΠΑΝ;;;; ΠΟΥ εισαι μέγα μάγιστρε;;;

Ανώνυμος
7 Ιανουαρίου 2015 στις 11:26 μ.μ.

καλά λύσσα λέμε οι ΚΚΕδες! Βγάζει ένα τρολοδημοσίευμα ο κομιστής για την ραχήλ, και πιάνονται από αυτό οι ΚΚΕδες, μπας και την μπούν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Α, ρε φουκαράδες......

7 Ιανουαρίου 2015 στις 11:54 μ.μ.

Σε λίγους μηνες οταν το Συριζαιοκο κεφάλι της σοσιαλδημοκρατικής Λερναιας Υδρας ξεβρακωθεί μπροστα στα ματια του Λαου,
Το Ανταρσιο κεφάλι θα σφυράει αδιαφορα για το ρόλο ήσουν τσοντας των ΤσιπροΛαφαζανιδων.

Η πλουτοκρατια ήδη ετοιμάζει το νέο ανάχωμα αλλα δεν θα σας περάσει.

8 Ιανουαρίου 2015 στις 12:22 π.μ.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος εξελέγη ΚΑΙ με την επίσημη στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και των Οικολόγων Πράσινων:

Η Δημοτική Αρχή Χαλανδρίου, εφαρμόζοντας πιστά το νόμο και την αστική νομιμότητα και ακολουθώντας την τακτική Δημάρχων της συγκυβέρνησης (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), άσκησε έφεση κατά της θετικής πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε εργαζόμενες του ΚΕΠ Χαλανδρίου, που τους έδινε το δικαίωμα παραμονής τους στην εργασία. Με τον τρόπο αυτό τις οδήγησε στην απόλυση.


Ενα απο τα εκατοντάδες παραδείγματα της αντικαπιταλιστικής συμαχιας

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2015 στις 12:44 π.μ.

Εχει γίνει ολόκληρος χαμός με τη Μακρή. Εγώ την πάω. Μου φαίνεται λεβεντιά και ας είναι στον κόσμο της. Καλύτερος είναι ο χλιμίτζουρας Βουδούρης ή το φασιστοειδές η Κανέλη;

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2015 στις 1:06 π.μ.

Αν υποψιαστώ ότι θα κοντραριστεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το ΣΥΡΙΖΑ....
θα πεθάνω!!!!Ρε αντικαπιταλιστές, αντι....τούτο, αντι...εκείνο, αντι...φεύγα... εντάξει!!!Θα παλέψετε ενάντια σε όλους και τους αναφέρετε ονομαστικά. ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΝΤ ΕΕ ΝΑΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΗΜΑΡ ΛΑΟΣ κλπ κλπ κλπ αλλά και ενάντια στο ΚΚΕ για την αλλαγή της ηγεμονίας στο εργατικό και λαικό κίνημα...(sic). Μπράβο σας τιμή σας και καμάρι σας. Mαζί σας....Εχω μια απορία...... Το ΣΥΡΙΖΑ δεν τον αναφέρει η απόφαση του ΠΣΟ επειδή τον θεωρεί αντικαπιταλιστική δύναμη, είναι υπέρ της αποδέσμευσης από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, επειδή μάχεται για τη σύγχρονη σοσιαλιστική κομμουνιστική προοπτική (θου κύριε...), επειδή....επειδή;;;; Να θεωρήσω ότι "ήγγικεν η μετεκλογική ώρα" για κάποιους απο την ηγεσία ή θέλει η ........να κρυφτεί κι ο.......Δελαστίκ δεν την αφήνει;;; σ. Μπιτσάκη κάντε έναν κόπο και στείλτε στα παιδιά του ΠΣΟ το βιβλίο σας "Ρήξη ή ενσωμάτωση". Μπορεί την τελευταία στιγμή να επανορθώσουν και να μη συμπεριφέρονται ως ευκαιριατζήδες, κοινώς οπουρτουνιστές.

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2015 στις 1:49 π.μ.

8:12 μ.μ.Το καινουργιο οπορτουνιστικο ανάχωμα απαραίτητο συμπλήρωμα του σύριζα τώρα το είδες για πρώτη
φόρα τη συνεργασίες με πασοκο συριζεους στης πλατιές στους δήμους και στης πορείες με γ.ε.σ.ε.ε α.δ.ε.δ.η
και π.ο.ε.ο.τ,α που το πάιζαν συντονιστικά σωμάτια στα πουληταρια δεν το έβλεπες ωχ καημένε.

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2015 στις 1:43 μ.μ.

Ο Λυσσασμένος εμφύλιος που πανε να περάσουν οι ΚΚΕδες, είναι Ο,ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ για το λαόο και την εργατική τάξη!

Ούτε υποταγή στην αστική διαχείρηση, αλλά ούτε και υστερικές πολιτικές πράξεις! Μέτρο για τα πάντα στην εργατική πολιτική, είναι ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΜΠΡΑΚΤΑ, ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ ΒΗΜΑΤΑ στην δημοκρατική οργάνωση και αυτοοργάνωση του λαού και της εργατικής τάξης (σωματεία, λαϊκές συνελεύσεις κλπ).

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί να συμβάλλει στην δημοκρατική οργάνωση του λαού. Το ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα, πρέπει να αναπτυχθεί και να γειωθεί περαιτέρω μέσα στην κοινωνία!

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2015 στις 3:03 μ.μ.

12.44 Πες μας κατι για τον Δημαχο στο Χαλανδρι που εκανε εφεση σε αποφαση δικαστηριου που δικαιωνε εργαζομενους να γυρισουνε στην δουλεια τους. Ζ

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2015 στις 4:57 μ.μ.

Ξεφτυλα για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Μετά τόσες κορώνες περί ανατροπής, κατεβαίνει με τον Αλαβάνο του ΝΑΙ στην Ε.Ε. Ψηφοθηρία.
Μόνη λύση για όποιον αυτοπροσδιορίζεται "αριστερός" είναι ισχυροποίηση του Κ.Κ.Ε.
JIM

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2015 στις 5:00 μ.μ.

Λύσσα το ΚΚΕ, αλλά ο εμφύλιος μέσα στην Αριστερά -και ειδικά στην κομμουνιστική- που προωθεί το ΚΚΕ ΔΕΝ θα περάσει! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποκτά ακόμα πιο σοβαρή γείωση στον λαό και την εργατική τάξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια ηγεσία που κάνει συμφωνίες με την αστική τάξη -θα αποδειχθεί στην πράξη αν και πόσο οι συμφωνίες αυτές είναι απαράδεκτες-, το ΚΚΕ έχει αποχωρήσει από τα εγκόσμια και μόνο μεγάλα λόγια ξέρει πια να λέει.

Η αντιπαράθεση έχει νόημα και πρέπει να γίνεται, αρκεί όλοι όσοι αντιπαρατίθεντε, να κοιτάνε πρώτα τα του οίκου τους:

α. Συμβάλλουν στην δημοκρατική οργάνωση και αυτοοργάνωση του λαού και της εργατικής τάξης;

β. Συμβάλλουν στην συνειδητοποίηση του λαού και των εργαζομένων τόσο για τρέχοντα, όσο και για θεμελιώδη ζητήματα της αριστερής πολιτικής και της κομμουνιστικής οντολογίας; (πχ από το απλό ζήτημα της αποκάλυψης του ρόλου της άρχουσας τάξης, έως το πιο "στρατηγικό" ζήτημα, το αν πχ η ανθρώπινη φύση είναι όντως συμβατή με τον κομμουνισμό, ή πχ είναι "εγωϊστική" όπως λαθεμένα πιστεύει ο πολύς κόσμος).

Εάν ΔΕΝ τα κάνει αυτά κάποιος, ε, πριν κριτικάρει τον διπλανό του αριστερό ή/και κομμουνιστή, αναρχικό κλπ, ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ή/και την οργάνωση, αριστερή, κομμουνιστική ή αναρχική στην οποία βρίσκεται.

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2015 στις 5:26 μ.μ.

Εμφυλιος υπαρχει αναμεσα σε
ομοια πραγματα. Το ΚΚΕ με την ευρωαριστερα και τους κλακαδορους της το χωριζει αβυσος.

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2015 στις 5:50 μ.μ.

ΤΟ ΚΚΕ έχει αποχωρήσει από τα εγκόσμια! Οποιος διαβάσει το πλαίσιο πολιτικής συμφωνίας το οποίο κατέθεσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΄και έγινε δεκτό από την "Πρωτοβουλία Μετωπικής Συμπόρευσης", θα δει ότι είναι επαρκέστατο πολιτικά για την περίοδο που διανύουμε! Πολύ καλά λοιπόν έκανε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και προχωρά σε αυτή την εκλογική συνεργασία! Πολύ καλά υπέρ των λαϊκών εργατικώην συμφερόντων!

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2015 στις 10:11 μ.μ.

5.50 Υπερ των εργατικων συμφεροντων ειναι το Ταξικο Μετωπο και η λαικη συμμαχια για την ανατροπη του καπιταλισμου και οχι η δημιουργια του νεου αναχωματος για την σωτηρια ου καπιταλισμου

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger