Home » , » Θέλουμε την κυβέρνηση!

Θέλουμε την κυβέρνηση!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 | 4:31 π.μ.

Πηγή: Του Νίκου Μπογιόπουλου – “Unfollow”

Από την πρώτη στιγμή των μνημονίων, πολύ περισσότερο τώρα ενόψει των εκλογών, αρκετοί μιλούν για «ειδικές συνθήκες» τις οποίες διέρχεται η Ελλάδα. Λόγω αυτών των «ειδικών συνθηκών», όπως λένε, πρέπει να καθοριστεί και να επανακαθοριστεί η στάση των κομμάτων τόσο απέναντι στα πράγματα, όσο και στις μεταξύ τους σχέσεις.

Το παιχνίδι αυτό παίχτηκε σε μεγάλο βαθμό και στις εκλογές του 2012. Αλλά ας δούμε ποιες είναι αυτές οι «ειδικές συνθήκες» και τι πραγματικά επιβεβαιώνουν:

Διαπίστωση πρώτη: Η βαρβαρότητα που με μνημόνια ή χωρίς μνημόνια εξαπλώνεται στην Ευρώπη και στον κόσμο, είναι το αποτέλεσμα της κρίσης. Αλλά αυτή η κρίση έχει όνομα, έχει αιτία και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: Πρόκειται για βαθιά και παρατεταμένη καπιταλιστική κρίση. Η πρώτη και κύρια, λοιπόν, «ειδική συνθήκη» που επικρατεί και στην Ελλάδα είναι αυτή ακριβώς: η κρίση του καπιταλισμού.

Το συμπέρασμα, επομένως, που προκύπτει από τούτη την κομβική διαπίστωση δεν είναι τίποτα λιγότερο από την εξής αλήθεια: Είναι αυτή ακριβώς η κρίση και ο χαρακτήρας της -ο καπιταλιστικός χαρακτήρας της κρίσης-, είναι ακριβώς αυτή η «ειδική συνθήκη» που αναδεικνύει -και μάλιστα με απόλυτο τρόπο- ότι η βαρβαρότητα, η αγριότητα, ο μισανθρωπισμός, η εκμετάλλευση, η καταπίεση, η ανελευθερία και κάθε λογής έκφρασή τους, όπως τη βιώνουμε και στην Ελλάδα, δεν αποτελούν παρά τυπική έκφραση και εκδήλωση της λειτουργίας ενός συστήματος -του καπιταλιστικού συστήματος- που όποτε φτάνει στα όριά του ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger