Home » , » Ψήφο στην Αριστερά της Ανατροπής

Ψήφο στην Αριστερά της Ανατροπής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015 | 7:33 μ.μ.

 Του Δημήτρη Δεσύλλα

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ

Στις εκλογές εξπρές της 25/1/2015, το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ, οι ντόπιοι αστικοί κύκλοι, τα κόμματά τους και τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. επιδιώκουν  να προωθήσουν πολλαπλούς αντιλαϊκούς στόχους: Να περιορίσουν την αναμενόμενη βαριά και μαζική πολιτική καταδίκη τους για τα αντιλαϊκά πεπραγμένα τους. Να διασώσουν από την πλήρη κατάρρευση το κομματικό σύστημα που διαχειρίστηκε τη δομική καπιταλιστική κρίση και τα Μνημόνια (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ). Να παίξουν το χαρτί των πολιτικών συμμαχιών, των μεταμφιέσεων και μεταγραφών, είτε με το «Ποτάμι» να παίζει τον βασικό αντιδραστικό ρόλο του μεσάζοντα αμφίπλευρων συμμαχιών, είτε με ΑΝΕΛ, ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ σε ρόλο συμμάχων - «εγγυητών» της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ. Επιχειρούν, κυρίως, να μετατοπίσουν και να αναμορφώσουν «επί το αντιδραστικότερον» ολόκληρο το πολιτικό σύστημα διαχείρισης με νέα κόμματα, νέες συμμαχίες, νέες συναινέσεις και συγκυβερνήσεις. Τα σχέδια αυτά εξυπηρετεί και η νέα αχαλίνωτη καταστροφολογία του Σαμαρά, το χονδρεμπόριο φόβου, αντιαριστερής και αντικομμουνιστικής υστερίας, το λαθρεμπόριο τρόμου, τρομολαγνείας και κινδυνολογίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ - αστικών κύκλων - ΜΜΕ. Όλα αυτά για να προετοιμάσουν το έδαφος για την επιβολή, αμέσως μετά τις εκλογές, του νέου βάρβαρου Μνημονιακού πακέτου αντιλαϊκών μέτρων, με όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές.

Από την άλλη μεριά, για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα πλατιά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, η κρισιμότητα των εκλογών της 25/1/2015 είναι διαφορετική: Κρίνεται αν θα διαμορφωθούν, με την ψήφο και τη συμμετοχή τους, καλύτεροι πολιτικοί όροι και συσχετισμοί για τους αγώνες και τις αναμετρήσεις της «επόμενης μέρας». Όροι πολιτικής αντεπίθεσης του εργατικού λαϊκού μαζικού κινήματος για την απόκρουση και ανατροπή του νέου Μνημονίου και συνολικά της βάρβαρης επίθεσης κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου. Συνεπώς, το κεντρικό πολιτικό δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι: Υποταγή, αποδοχή και συνέχιση της μνημονιακής κόλασης ή αντικαπιταλιστική ανατροπή της, επιβολή άμεσων αντικαπιταλιστικών μέτρων και απόσπαση κατακτήσεων, για την επιβίωση, υπεράσπιση και βελτίωση της ζωής και της θέσης των εργαζομένων, της νεολαίας και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

H προωθητική πολιτική συνεργασία αριστερών ανατρεπτικών δυνάμεων και αγωνιστών/τριών «ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ», στην εκλογική μάχη και στους αγώνες της «επόμενης μέρας», προβάλλει και παλεύει ένα συνολικό και συνεκτικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης, με βασικούς πολιτικούς στόχους:
. Ανατροπή της πολιτικής του μαύρου μετώπου κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ και κάθε κυβερνητικής λύσης για συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Για να αλλάξει η πολιτική και όχι ο διαχειριστής της. Συγκεκριμένα: α) Η ανατροπή της σχέσης μισθών - κερδών υπέρ της εργασίας και σε βάρος του κεφαλαίου, β) η μονομερής κατάργηση των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, γ) η στάση πληρωμών στους δανειστές, η μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους, δ) η έξοδος από το ευρώ, η ρήξη και έξοδος από την ΕΕ, η απαλλαγή από κάθε είδους επιτροπεία (ΕΕ, ΟΟΣΑ, ΠΟΕ κ.λπ.) από διεθνιστική σκοπιά, ε) οι εθνικοποιήσεις όλων των Τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, χωρίς αποζημίωση και η λειτουργία τους με εργατικό - λαϊκό έλεγχο, η κατάργηση του ΤΑΪΠΕΔ και ο έλεγχος για τις εγκληματικές πράξεις του, στ) η πάλη για εργατικό και λαϊκό έλεγχο και ο δημόσιος κοινωνικός σχεδιασμός της οικονομίας, η προάσπιση των συμφερόντων και των αναγκών των μεσαίων αυτοαπασχολούμενων στρωμάτων και των αγροτών, ζ) η υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η) η πάλη για τη συντριβή των φασιστικών συμμοριών και του ρατσισμού, θ) η παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και η νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και ι) η υπεράσπιση της ειρήνης, η μη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το κλείσιμο των ξένων βάσεων, η έξοδος από το ΝΑΤΟ.

Η έμπρακτη προώθηση και επιβολή αυτού του αντικαπιταλιστικού προγράμματος απαιτεί τη δύναμη του εργατικού - λαϊκού κινήματος και του πανεργατικού - παλλαϊκού ξεσηκωμού. Απαιτεί ένα ταξικά ανασυγκροτημένο, ένα νέο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Προϋποθέτει και συνεπάγεται την κοινή δράση, μέσα σε αυτό, των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς και κυρίως τον πόλο - μέτωπο μιας άλλης Αριστεράς. Αριστερά προγραμματική και οραματική, σκεπτόμενη και μαχόμενη, βαθιά δημοκρατική και αυτοκριτική, εργατική και μετωπική, διεθνιστική, αντικαπιταλιστική και αντιϊμπεριαλιστική, ανατρεπτική, επαναστατική και σύγχρονα κομμουνιστική.

Σε μια τέτοια Αριστερά που απαιτούν οι εργαζόμενοι και η νεολαία, δεν μπορεί και δεν θέλει να συμβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ταχύρρυθμη ενσωμάτωσή του στο αστικό σύστημα εξουσίας και την κυβερνητική διαχείριση μέσα στο πλαίσιο ΕΕ - Ευρώ - ΔΝΤ - ΝΑΤΟ, την υιοθέτηση του Καραμανλικού δόγματος «ανήκομεν εις την Δύσιν», τη μετάβαση από το «καμία θυσία για το ευρώ» στο «πάση θυσία μέσα στο ευρώ», την πλήρη αποδοχή του Ευρωπαϊκού υπερμνημονίου διαρκείας (του Δημοσιονομικού Συμφώνου της ΕΕ, της διαρκούς - ασφυκτικής επιτήρησης, της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης και των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών κράτους, Περιφερειών, Δήμων, Ταμείων). Τούτων δοθέντων, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναπληρώσει τις μνημονιακές απώλειες εργαζομένων και συνταξιούχων, ούτε φυσικά να βελτιώσει τη θέση τους, παρά μόνο θα μοιράσει τη φτώχεια διαρκείας σε όλους και ελεημοσύνη στους πάμφτωχους (πρόγραμμα Θεσσαλονίκης). Γι΄ αυτό, η «ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ» θα ασκήσει αριστερή, εργατική και λαϊκή αντιπολίτευση αρχών απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα διεκδικήσει τις ώριμες λαϊκές απαιτήσεις, θα αποσπάσει και επιβάλει κατακτήσεις με βάση το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα. Ούτε το ΚΚΕ συμβάλλει στην Αριστερά που απαιτεί η εποχή μας. Γιατί αρνείται το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ρήξης - ανατροπής και την κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς, ξεκόβει την τακτική από τη στρατηγική, παραπέμπει την αναμέτρηση στο τυχαίο (π.χ. πόλεμος) ή στο απροσδιόριστο μέλλον της «λαϊκής εξουσίας» χωρίς επανάσταση, δηλαδή στο έδαφος του καπιταλισμού.

Η «ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ» είναι ένα μικρό, αλλά ποιοτικό και προωθητικό βήμα στην κατεύθυνση μαζικού πόλου - μετώπου της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής Αριστεράς. Χώρος συντροφικής ισότιμης συνεργασίας και αλληλεπίδρασης, υποδοχής και ποιοτικού μετασχηματισμού δυνάμεων και αγωνιστών, που ριζοσπαστικοποιούνται, μετατοπίζονται, διαφοροποιούνται και αποστοιχίζονται από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ,  δυνάμεις υπαρκτές τώρα και πολύ περισσότερες στις ταξικές αναμετρήσεις που επέρχονται. Εκεί ακριβώς βρίσκεται η δύναμη και η προοπτική της. Γι΄ αυτό, απαιτούμε τη στήριξη και την αποφασιστική εκλογική ενίσχυσή της από τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

10/1/2015 Δημήτρης Δεσύλλας

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
10 Ιανουαρίου 2015 στις 8:04 μ.μ.

το ΚΚΕ παλευει σε μη επανατατικες συνθηκες για την συγκεντρωση δυναμεων και την ενισχυση της λαικης συμμαχιας με στοχο την αλλαγη ταξης στην εξουσια. Ειναι ο μονος δρομος για την εξουσια της εργατικης ταξης. Δεν υπαρχχει παραδειγμα χωρας που να εγινε Σοσιαλισμος με πολιτικα μετωπα και συμμετοχη σε κυβερνησεις με τους καπιταλιστες στην εξουσια. Ο ΛΕΝΙΝ με τις θεσεις του ΑΠΡΙΛΗ ειπε τελειωσαμε με την Φεουδαρχια δεν μπηκε ποτε στην Αριστερη κυβερνηση ΚΕΡΕΝΣΚΙ και τον οκτωβρη την ανετρεψε. Αντιθετα 1 χρονο μετα οι Γερμανοι συντροφοι βρεθηκανε εγκλοβισμενοι με τους Οπορτουνιστες στο ιδιο κομμα σφαγιαστηκαν μαζι με τον λαο απο την 5η Φαλαγγα.Ενισχυουμε παντου το ΚΚΕ γιατι στις 26 γεναρη οι καπιταλιστες θα ειναι εδω και χρειαζεται ισχυρη Εργατικη Λαικη Αντιπολιτευση εναντια σε οποιαδηποτε κυβερνηση Καμμια αυταπατη καμμια ανοχη

Ανώνυμος
11 Ιανουαρίου 2015 στις 2:28 μ.μ.

Η Ανταρσυα είχε το χρόνο και το χώρο να μαζικοποιηθεί απέτυχε όμως. Νομίζω και εγώ όπως ο 8:04μμ ότι πλέον για να υπάρξουν αλλαγές σημαντικές και μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις είναι αναγκαίο να ενισχυθεί με μαζικό τρόπο το ΚΚΕ. Πραγματικά δεν βλέπω άλλο πρακτικό τρόπο. Ίσως εάν δεν υπήρχαν εγωισμοί για παλαιότερα πράγματα και συγκρούσεις προσωπικές του χώρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το χώρο και μεμονομένα άτομα του ΚΚΕ να ήταν ποιο εύκολη αυτή η συνεργασία για ανθρώπους του χώρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλα εγώ που είμαι 30 χρόνων αυτά μου είναι μη βιωματικά και παντελώς ΑΔΙΑΦΟΡΑ. Πρακτικά το εργατικο κίνημα ΤΩΡΑ χρεάζετε εκλογικά ισχυρό ΚΚΕ για να γινει σπινθίρας και οργανωτής νέων λαϊκών κινητοποιήσεων και νέων λαϊκών θεσμών που θα αλλάξουν ντεφάκτο και πλευρές του ίδιου του ΚΚΕ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Εγώ ώς απλός ψηφοφόρος και πολίτης την γνώμη μου την κατέθεσα. Γειά σας

Ανώνυμος
11 Ιανουαρίου 2015 στις 3:26 μ.μ.

δεν ενισχυουμε πουθενα το ΚΚΕ. Αφου παλευει για την συγκεντρωση δυναμεων και την ενισχυση της λαικης συμμαχιας εχετε καιρο να περιμενετε!! εμενα αυριο μου παιρνει το σπιτι η τραπεζα και αυριο πληρωνω τον εμφια. γι αυτο συριζα. οταν συγκεντρωσετε δυναμεις μου σφυρατε και ερχομαι. κοιμηθειτε ησυχα

Ανώνυμος
11 Ιανουαρίου 2015 στις 10:32 μ.μ.

3.26. Το Σπιτι αυριο στο παιρνει ο καπιταλισμος. Και θα στο παρει ανεξαρτητα ποιος θα ειναι ο διαχειρηστης. Οποτε ανετα μπορεις να ψηφισεις Ανταριζα και οταν θα στο παρουνε το ΚΚΕ θα ειναι εδω

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2015 στις 1:42 μ.μ.

Το σπιτι μπορει να στο σωσει καμια Λαικη Επιτροπη απο αυτες που πρωτοστατει το ΚΚΕ και εχουν ακυρωσει πληστειριασμους, εχουν επανασυνδεσει ρευμα κσι σβησει προστιμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ απλα θα σου πει να περιμενεις να αλλαξει την ΕΕ και να εξανθρωπισει τον καπιταλισμο. Γι' αυριο μονο ΚΚΕ. Η ΕΕ και ο καπιταλισμος μονο χειροτεροι γινονται καλυτεροι και φιλολαικοι ποτε...
Αν επιμενεις κοιμησου με τις αυταπατες σου. Σπιτι δεν θα εχεις παντως για πολυ ακομα...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger